Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Locked
Login77777

#5076 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Login77777 »

Eno i Plenkica s Michelom u Briselu opet o susjednoj BiH. :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5078 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Truba »

Moze li mi iko obajsniti kako se glasuje u vukovaru za gradonacelnika
Pitat cu i na temi o slucajnoj drzavi
veddeta

#5079 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by veddeta »

Black swan wrote: 24/05/2021 20:51 Moze li mi iko obajsniti kako se glasuje u vukovaru za gradonacelnika
https://www.vecernji.hr/vijesti/ivan-pe ... ra-1492998
Humljanin

#5080 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Humljanin »

zrakomlat wrote: 24/05/2021 19:35 Image
EUropska uljudba.... ups
zrakomlat

#5081 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by zrakomlat »

Humljanin wrote: 24/05/2021 22:28
EUropska uljudba.... ups
Smiljko Štakor style vijesti.
Humljanin

#5082 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Humljanin »

zrakomlat wrote: 24/05/2021 22:37
EUropska uljudba.... ups
Ništa, mene samo ponijelo kako su nedavno neki uvaženi komentatori na huliganske nerede u Mostaru krenuli tipa "eUropske vrijednosti" "Uljudba" i slično...

Pa se zaletio i ja ovdje, kad skonto da nije to ta strana...

Da su u Zrinjskom upali huligani i od čitave svlacionice pretukli npr dva Bošnjaka, već bi se vezali tesktovi o ustašama i uzpovcima...

Al avaj...
zrakomlat

#5083 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by zrakomlat »

Humljanin wrote: 24/05/2021 22:45

EUropska uljudba.... ups
Ništa, mene samo ponijelo kako su nedavno neki uvaženi komentatori na huliganske nerede u Mostaru krenuli tipa "eUropske vrijednosti" "Uljudba" i slično...

Da su u Zrinjskom upali huligani i od čitave svlacionice pretukli npr dva Bošnjaka, već bi se vezali tesktovi o ustašama i uzpovcima...

Al avaj...
Vrlo vjerovatno da bi tako bilo, posebno na fb komentarima ili forumu za potrebe podhebavanja ali da bi neki ozbiljan portal, kakvim se predstavlja dnevnik točka ba, napisao neko ovakvo sranje, ne vjerujem ni najmanje.

Jako ružan tekst, koji prosječnog čitatelja iz Gruda ili Posušja, koji baš i ne prate fudbal, navodi na pogrešan zaključak. Reci za Sarajevo da je izrazito bošnjački klub čiji navijači ciljano napadaju Hrvate i Srbe a taj isti klub protiv Radnika u prvoj postavi ima 7 nebošnjaka,...jbg.
Truba

#5084 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Truba »

veddeta wrote: 24/05/2021 21:03
Black swan wrote: 24/05/2021 20:51 Moze li mi iko obajsniti kako se glasuje u vukovaru za gradonacelnika
https://www.vecernji.hr/vijesti/ivan-pe ... ra-1492998
Preletio sam ... nigdje ne pise sto sprecava hrvata da glasuje za srbina...i kako se identificira srpska manjina da glasuje za "potpretsijetnika"
Humljanin

#5085 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Humljanin »

zrakomlat wrote: 25/05/2021 07:40

Al avaj...
Vrlo vjerovatno da bi tako bilo, posebno na fb komentarima ili forumu za potrebe podhebavanja ali da bi neki ozbiljan portal, kakvim se predstavlja dnevnik točka ba, napisao neko ovakvo sranje, ne vjerujem ni najmanje.

Jako ružan tekst, koji prosječnog čitatelja iz Gruda ili Posušja, koji baš i ne prate fudbal, navodi na pogrešan zaključak. Reci za Sarajevo da je izrazito bošnjački klub čiji navijači ciljano napadaju Hrvate i Srbe a taj isti klub protiv Radnika u prvoj postavi ima 7 nebošnjaka,...jbg.
Slažem se, zato i govorim da je medijska klima toliko zatrovana da huškački naslovi nisu ništa novo niti se više itko čudi tome.
Navikli smo u takvoj klimi obitavati.

P.S. i Zrinjskom najbolji igrači već godinama Srbi i Bošnjaci, ne sjećam se nekog Hrvata da je bio nositelj igre, pa se svejedno u bošnjačkim medijima predstavlja kao rasisticki klub.
Baš zato i govorim, da se ovakva stvar dogodila u nekom hrvatskom klubu da su pretučeni samo nehrvati, sigurno bi mediji bili puni naslova o fašizmu i rasizmu.
Ne kažem da priželjkujem ovakve situacije, samo sam realan.
LBVIEW

#5086 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by LBVIEW »

EUropska uljudba.... ups

Al avaj...
Ne lazi, nisu bili nikakvi huliganski neredei, vec su navijaci Zrinjskog napali stanovnike Donje Mahale.
Truba

#5087 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Truba »

EUropska uljudba.... ups

Al avaj...
Hrvati nemaju medije
A gledam najcitaniji hrvatski medini su najcitaniji zbog bosnjackih botova koji klikcu daju komentare a nisu ni procitali = znaci hrvatski mediji ne postoje fakticki...jer da uklonis bosnjake iz dijaspore i bih ti mediji ne bi imali 3 marke od reklama...doviljno je pogledati PLACE u bosnjackim i hrvatskim medijima te IMENA KOJA TU RADE

Nas modus djelivanja ne bi trebao biti usmjeren na Adise POKVICE nego na SUSTAV koji to dozvoljava
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5088 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by pici »

jopet horska uljudbena legitimna quqnjava na temi...
Point.

#5089 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Point. »

Strašne Horde islamskog Zla šamaraju hrvatske igrače u sred Teherana. Majorizacija prešla i na zelene terene fudbalske igre. Ajmeeee.

Kakvi bolesnici jebote.
Humljanin

#5090 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Humljanin »

LBVIEW wrote: 25/05/2021 09:33

Al avaj...
Ne lazi, nisu bili nikakvi huliganski neredei, vec su navijaci Zrinjskog napali stanovnike Donje Mahale.
Čuj ne laži... Šta sam slagao?

Bez ikakve potrebe i namjere da opravdavam debile i sa jedne strane, moram te radi istine ispraviti da meta napada huligana nisu bili stanovnici nego pripadnici protivničke navijacke skupine koji su dan prije presreli i pretukli jednog momka.

Nije ovo prvi put da jedni drugima upadaju na "teren" i prave nerede.
Isto tako su akademici iz RA prije koju godinu demolirali i zapalili kafić u kojem se okupljala protivnička navijacka skupina. A nije falilo ni godinama unazad presretanje obicnih ljudi i premlaćivanje. Ja osobno poznajem nekoliko momaka koji su ni krivi ni dužni popili degenek šetajući bulevarom ili parkom.

Ovaj put su nažalost zbog nasatlog meteža na ulici izašli iz kuća i obični ljudi pa se i oni uključili u to prelijepo događanje i susrete različitosti i tolerancije.

Tako da, ovo što ti pišes upravo potvrđuje ono što sam ja pisao.

Kada neki Hrvat napravi sranje od toga se napravi sveopći dernek u Sarajevu, danima na tome lešinare od medijskih i kulturnih djelatnika pa sve do visokih političara.

Sada, kada su od čitave svlacionice navijači FK Sarajevo pretukli samo jednog Srbina i Hrvata, odjednom nitko od dežurnih brojača krvnih zrnaca ne vidi ništa sumnjivo.

To je upravo ono o čemu pričamo.

Da su ne daj Bože navijači Zrinjskog upali na trening i od čitave svlacionice, uprave i stručnog štaba pretukli dva Bošnjaka, ovdje bi se ne danima, nego tjednima pričalo o fašizmu i rasizmu. I ne samo ovdje nego po svim sarajevskim medijima.

Kako nitko od tih dežurnih nacionalista sada ne vidi nikakav problem što su pretučena isključivo dva nebošnjaka u predominantno bošnjačkom klubu, neka ide na savjest tim isrim ljudima.

Za mene je ova priča gotova jer se nisam imao namjeru raspravljati na ovu temu, nego samo ukazati na nelogičnosti i svostruke aršine.

Samo pogledajte teme o Adisu Pokviću i sjetite se svojih komentara dok još nije isplivala istina. Hrvatima u Uskoplju su sa najviših pozicija prijetili, pisali se tekstovi o fašizmu Hrvata....i poslje kao da ništa nije bilo. Pokoja umivena isprika koja je više sličila na izljev bijesa što se Adis otkrio nego žal za onim što je učinio.
Truba

#5091 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Truba »

Zato sto je uhvacen
Tojest levat
spreca

#5092 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by spreca »

Humljanin wrote: 25/05/2021 16:30
LBVIEW wrote: 25/05/2021 09:33

Al avaj...
Čuj ne laži... Šta sam slagao?

Bez ikakve potrebe i namjere da opravdavam debile i sa jedne strane, moram te radi istine ispraviti da meta napada huligana nisu bili stanovnici nego pripadnici protivničke navijacke skupine koji su dan prije presreli i pretukli jednog momka.

Nije ovo prvi put da jedni drugima upadaju na "teren" i prave nerede.
Isto tako su akademici iz RA prije koju godinu demolirali i zapalili kafić u kojem se okupljala protivnička navijacka skupina. A nije falilo ni godinama unazad presretanje obicnih ljudi i premlaćivanje. Ja osobno poznajem nekoliko momaka koji su ni krivi ni dužni popili degenek šetajući bulevarom ili parkom.

Ovaj put su nažalost zbog nasatlog meteža na ulici izašli iz kuća i obični ljudi pa se i oni uključili u to prelijepo događanje i susrete različitosti i tolerancije.

Tako da, ovo što ti pišes upravo potvrđuje ono što sam ja pisao.

Kada neki Hrvat napravi sranje od toga se napravi sveopći dernek u Sarajevu, danima na tome lešinare od medijskih i kulturnih djelatnika pa sve do visokih političara.

Sada, kada su od čitave svlacionice navijači FK Sarajevo pretukli samo jednog Srbina i Hrvata, odjednom nitko od dežurnih brojača krvnih zrnaca ne vidi ništa sumnjivo.

To je upravo ono o čemu pričamo.

Da su ne daj Bože navijači Zrinjskog upali na trening i od čitave svlacionice, uprave i stručnog štaba pretukli dva Bošnjaka, ovdje bi se ne danima, nego tjednima pričalo o fašizmu i rasizmu. I ne samo ovdje nego po svim sarajevskim medijima.

Kako nitko od tih dežurnih nacionalista sada ne vidi nikakav problem što su pretučena isključivo dva nebošnjaka u predominantno bošnjačkom klubu, neka ide na savjest tim isrim ljudima.

Za mene je ova priča gotova jer se nisam imao namjeru raspravljati na ovu temu, nego samo ukazati na nelogičnosti i svostruke aršine.

Samo pogledajte teme o Adisu Pokviću i sjetite se svojih komentara dok još nije isplivala istina. Hrvatima u Uskoplju su sa najviših pozicija prijetili, pisali se tekstovi o fašizmu Hrvata....i poslje kao da ništa nije bilo. Pokoja umivena isprika koja je više sličila na izljev bijesa što se Adis otkrio nego žal za onim što je učinio.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/obiljez ... /210525054
spreca

#5094 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by spreca »

Sad nemoras ici do daleke Austrije
House

#5095 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by House »

i onda se ljute kad ih zovemo fašistima
Truba

#5096 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Truba »

Ja shvacam kad neko ko ne vjeruje u dusu sere protiv mise za duse mrtvih
Cak se pop moli za dusu u americkom filmu za serijskog ubojicu kojeg ce ubiti smrtonosnom injekcijom

Al kad se ljudi ko hrizostom...krscani protive molitvi za duse...onda DOCEKA LES osudjenog ratnog zlocinca krajisnika i moli mu se za dusu...na palama...

Eh to je licemjerstvo

Partizani ateisti agnostici i drugi su samo neznalice ili zlonamjerni
Hrizostom je ispao LICIMUR

O klix portalu i njihovim zirnalistima ne vrijedi trositi rijeci...ta kolicina mrznje...eto nije bas u sarajevu...i opet smeta
Truba

#5097 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Truba »

Ps
Mozda nije bio hrizi sad nisam siguran meni su svi bradati ljudi slicni ali je bio neki pop :mrgreen:
House

#5098 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by House »

zamisli švabo održava mise za ubijene ss-ovce :-) :lol:
Truba

#5099 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Truba »

Humljanin wrote: 25/05/2021 17:04
Ja, i...?
Smeta im molitva i samo postojanje organiziranih hrvata kroz kradeze
Kod njih na manifestacije ne dolaze poznati ljudi...samo hrvatima dolaze poznati ljudi na komemoracije manifestacije kulturna sportska i vjerska dogadjanja
seln

#5100 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Post by seln »

House wrote: 25/05/2021 17:22 zamisli švabo održava mise za ubijene ss-ovce :-) :lol:
Nije problem u molitvi. Vjerujem da se prodica svakog mrtvog zlocinca moli za njegovu dusu i da mu bog oprosti grijehe.
Problem je

a) estradizacija molitvi
b) viktimizacija zlocinaca.

Vec vidjeno u slucaju cetnika i ustasa. I ondasnjih i sadasnjih.
Locked