4G u BiH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
dend

#3901 Re: 4G u BiH

Post by dend »

Tornjo1 wrote: 09/03/2021 12:57
dend wrote: 09/03/2021 11:32
Tornjo1 wrote: 09/03/2021 11:09 Uplatio sam 7km 22gb free fb tiktok insta
Al nez kako opet mi trosi odjednom odnekud 300mb ode
Naci ces u postavkama moba gdje sta trosi

Npr kod mene xiaomi i u postavkama idem

Connection & sharing - data usage

I tu biram danas ili jucer odnosno mobilni podaci ili wifi podaci

Sortiraj po kolicini ili nazivu aplikacije
Pise fb tiktok koristi a na aplikaciji bhtelekoma pise da je to free
Image

Javi im se na 1444 ili na email [email protected] pa neka oni provjere
Tornjo1

#3902 Re: 4G u BiH

Post by Tornjo1 »

Bhtecom Bihać samo paket onaj trosi mi tiktok mobilne a pise da je gratis.

Mehemed
Vozim: automobil

#3903 Re: 4G u BiH

Post by Mehemed »

BH Telecom u Derventi, Band 20(800mhz). Možda bi bio i bolji rezultat da sam ostavio neki bliži server kojeg je automatski izabralo, ali ja uvijek odaberem Bh Telecom server.

Image

https://www.speedtest.net/result/a/7125326769
allem_77

#3904 Re: 4G u BiH

Post by allem_77 »

allem_77 wrote: 07/03/2021 10:19

Image
Image

Image

Očistiše munaru. Da je barem ovaj 2G signal stabilan. Na momente ga nema nikako. Sreća pa ima eronet/hallo pa mi preusmjeri poziv na hallo broj.

Image
allem_77

#3905 Re: 4G u BiH

Post by allem_77 »

Oskarova Fobija wrote: 12/03/2021 20:20 Ođza vrati siHgnal
Ima i crkveni toranj odmah do džamije. Nisam u toku. Sumnjam da su pregovarali sa fratrom?
ibnudu

#3906 Re: 4G u BiH

Post by ibnudu »

diablobih wrote: 27/06/2019 20:00

Samo za one sto kažu da mtel nema 4G+
koristim sluzbeni mtel, samo mi se jednom u centru sarajeva pokazao 4g+ i to je bio najvjerovatnije zadnji put. Ukratko uzasna mreza, spora, pozivi su ocajni. grcenje, prekidanje. jednom rijecju blagi uzas. mozda je u Rep.Srpskoj bolje ali Sarajevo, K10, Mostar, hercegovina uzasna.
ajdamo
Grijem se na: Sunce
Vozim: Dvotočkaš

#3907 Re: 4G u BiH

Post by ajdamo »

Mostar
BH Telecom 4G+
Serveri Telemach i BH Telecom :bih:

Check out my Speedtest result! How fast is your internet? https://www.speedtest.net/my-result/a/7297899717

Check out my Speedtest result! How fast is your internet? https://www.speedtest.net/my-result/a/7297902325
diablobih

#3908 Re: 4G u BiH

Post by diablobih »

ibnudu wrote: 01/05/2021 14:28

koristim sluzbeni mtel, samo mi se jednom u centru sarajeva pokazao 4g+ i to je bio najvjerovatnije zadnji put. Ukratko uzasna mreza, spora, pozivi su ocajni. grcenje, prekidanje. jednom rijecju blagi uzas. mozda je u Rep.Srpskoj bolje ali Sarajevo, K10, Mostar, hercegovina uzasna.
Nigdje veze prica. Sarajevo ekstra radi, radi i u gradovima u blizini isto, nikad problema nisam imao. To mi vise zvuci da imas neko smece od mobitela ili da jednostavno lazes.
ibnudu

#3909 Re: 4G u BiH

Post by ibnudu »

diablobih wrote: 01/05/2021 18:50
ibnudu wrote: 01/05/2021 14:28

Nigdje veze prica. Sarajevo ekstra radi, radi i u gradovima u blizini isto, nikad problema nisam imao. To mi vise zvuci da imas neko smece od mobitela ili da jednostavno lazes.
popni se malo na sedrenik, nazovi nekog, otidi na breku, nazovi nekog pa prođi od mejtasa do koševa čekalušom, ako potvrdis da ti se veza nije prekinula castim te cime god hoces! znam, svaki dan muku mucim jer takav mi je posao da danas obavim najmanje 150 poziva. viber konekcija da ti ne govorim. mobitel je xiaomi note9 pro, imas pravo, smece od telefona!
Lord Nosonja

#3910 Re: 4G u BiH

Post by Lord Nosonja »

Koristim mtel xynet 4G radi bez problema ide netflix, kodi, hbo go prime video itd.
diablobih

#3911 Re: 4G u BiH

Post by diablobih »

Aham, upravo sam na slicnoj lokaciji, tako da... Doduse vec drugi mjesec sam na bhtu, jer mi je istekao ugovor sa mtelom i snet + paketom koji mi je bio u pola cijene. Ama bas nikakvih problema nisam imao.
diablobih

#3912 Re: 4G u BiH

Post by diablobih »

I da, bas je moguce da ti je do telefona, zavisi gdje si ga kupio, jer neki nasi piljari prodaju kineske ili indijske verzije, pa nemas bandove koji su ti potrebni.
ibnudu

#3913 Re: 4G u BiH

Post by ibnudu »

Iskreno firmin telefon, mislim da kupuju iz mi store radnje tako da iskreno ne znam jeli moguce da oni prodaju telefone koji ne podrzavaju bosanske frkvencije?
Lord Nosonja

#3914 Re: 4G u BiH

Post by Lord Nosonja »

ibnudu wrote: 01/05/2021 20:40 Iskreno firmin telefon, mislim da kupuju iz mi store radnje tako da iskreno ne znam jeli moguce da oni prodaju telefone koji ne podrzavaju bosanske frkvencije?
Nema bosanskih frekvencija
Već ti telefon ne podržava bAndove
Tj imaš kinesku verziju.
radiostanica

#3915 Re: 4G u BiH

Post by radiostanica »

Ja koristim MTel mrežu od momenta puštanja LTE mreže u BiH, a paralelno koristim i BH Telecom broj. Što se mene tiče, Mtel mreža je puno stabilnija, brža i ima bolju pokrivenost (tamo gdje se ja najviše krećem, tako da ta priča o slaboj pokrivenosti Mtela ne stoji.

Kad smo kod tih telefona, kao što su Xiaomi, jedino provjeren telefon je onaj koji je kupljen u Imtecu, Domodu, kao i kod telekom operatera. Tu su sigurno global verzije koje podržavaju evropske frekvencije. Sve ostalo su kineske i indijske verzije, čak i u MI Store-u, koje ne podržavaju band 800 i koje su umnogome jeftinije od globalnih, a piljari ih prodaju po cijeni globalnih te tako ostvaruju ekstra profit.

Zbog toga se dešavaju problemi kakvi se dešavaju
dend

#3916 Re: 4G u BiH

Post by dend »

radiostanica wrote: 02/05/2021 11:23 Ja koristim MTel mrežu od momenta puštanja LTE mreže u BiH, a paralelno koristim i BH Telecom broj. Što se mene tiče, Mtel mreža je puno stabilnija, brža i ima bolju pokrivenost (tamo gdje se ja najviše krećem, tako da ta priča o slaboj pokrivenosti Mtela ne stoji.

Kad smo kod tih telefona, kao što su Xiaomi, jedino provjeren telefon je onaj koji je kupljen u Imtecu, Domodu, kao i kod telekom operatera. Tu su sigurno global verzije koje podržavaju evropske frekvencije. Sve ostalo su kineske i indijske verzije, čak i u MI Store-u, koje ne podržavaju band 800 i koje su umnogome jeftinije od globalnih, a piljari ih prodaju po cijeni globalnih te tako ostvaruju ekstra profit.

Što se mene tiče

Image

Image
Last edited by dend on 02/05/2021 13:10, edited 1 time in total.
MTV

#3917 Re: 4G u BiH

Post by MTV »

radiostanica wrote: 02/05/2021 11:23 Kad smo kod tih telefona, kao što su Xiaomi, jedino provjeren telefon je onaj koji je kupljen u Imtecu, Domodu, kao i kod telekom operatera. Tu su sigurno global verzije koje podržavaju evropske frekvencije. Sve ostalo su kineske i indijske verzije, čak i u MI Store-u, koje ne podržavaju band 800 i koje su umnogome jeftinije od globalnih, a piljari ih prodaju po cijeni globalnih te tako ostvaruju ekstra profit.

A znas li kako je kod ekupi?
Mehemed
Vozim: automobil

#3918 Re: 4G u BiH

Post by Mehemed »

MTV wrote: 02/05/2021 12:47 A znas li kako je kod ekupi?
Ekupi uzima većinu robe od Kimtec-a kao i Imtec. Ja sam kupovao par puta od njih, između ostalog i jedan telefon i legalno je sve sa legalnom(oficijelnom) garancijom.
MTV

#3919 Re: 4G u BiH

Post by MTV »

Mehemed wrote: 02/05/2021 23:42
MTV wrote: 02/05/2021 12:47 A znas li kako je kod ekupi?
Ekupi uzima većinu robe od Kimtec-a kao i Imtec. Ja sam kupovao par puta od njih, između ostalog i jedan telefon i legalno je sve sa legalnom(oficijelnom) garancijom.
Hvala :thumbup:
ibnudu

#3920 Re: 4G u BiH

Post by ibnudu »

radiostanica wrote: 02/05/2021 11:23 Ja koristim MTel mrežu od momenta puštanja LTE mreže u BiH, a paralelno koristim i BH Telecom broj. Što se mene tiče, Mtel mreža je puno stabilnija, brža i ima bolju pokrivenost (tamo gdje se ja najviše krećem, tako da ta priča o slaboj pokrivenosti Mtela ne stoji.

Ovo je ludilo mozga, svi se hvatamo "na mjestima gdje se ja krecem"
mozda je u banjaluci mtel najbolji, u sarajevu bh teleocm, mostar za eronet. trziste je podjeljeno. federacija je najgore pokrivena mtel mrezom a svima je jasno da je bh teleocm kada je uvodio 4g mjenjao komplet mrezu. mora se osjetiti poboljsanje a mrezi koja je radjena pruje godinu dana i ona prije 10 godina.
nisam jedini koji se zali na mrezu mtel-a a vi se opet uhvatite da to ne stoji jer na mjestima gdje ste vi je sve odlicno.
evo promjenio sam danas tel, a52 sigurni podrzava sve bandove u Bosni pa cemo viditi..
radiostanica

#3921 Re: 4G u BiH

Post by radiostanica »

ibnudu wrote: 03/05/2021 09:36

mozda je u banjaluci mtel najbolji, u sarajevu bh teleocm, mostar za eronet. trziste je podjeljeno. federacija je najgore pokrivena mtel mrezom a svima je jasno da je bh teleocm kada je uvodio 4g mjenjao komplet mrezu. mora se osjetiti poboljsanje a mrezi koja je radjena pruje godinu dana i ona prije 10 godina.
nisam jedini koji se zali na mrezu mtel-a a vi se opet uhvatite da to ne stoji jer na mjestima gdje ste vi je sve odlicno.
evo promjenio sam danas tel, a52 sigurni podrzava sve bandove u Bosni pa cemo viditi..
Na relaciji V. Kladuša-Sarajevo, mtel uvjerljivo najbolji. Također, u Sarajevu je puno brža i stabilnija mreža nego kod BH Telecoma.

Dakle, koristim aktivno i jedanu i drugu mrežu i znam najbolje stanje.
Lord Nosonja

#3922 Re: 4G u BiH

Post by Lord Nosonja »

I ja povremeno koristim mtel
Nikad problema
Gustav81

#3923 Re: 4G u BiH

Post by Gustav81 »

radiostanica wrote: 03/05/2021 12:43
ibnudu wrote: 03/05/2021 09:36

Na relaciji V. Kladuša-Sarajevo, mtel uvjerljivo najbolji. Također, u Sarajevu je puno brža i stabilnija mreža nego kod BH Telecoma.

Dakle, koristim aktivno i jedanu i drugu mrežu i znam najbolje stanje.
ibnudu je u pravu s obzirom na isto iskustvo koje imam. Korisnik mtela sam od 2001 godine, znaci punih 20 godina pa smatram da imam sasvim dovoljno iskustva da mogu reci svoje misljenje. Negdje do 2014 godine su bili sasvim solidna i kvalitetna mreza ali nakon toga su malo je reci losi i bezobzirni prema korisnicima. Vjerovatno su vidjeli da imaju monopol, posebno u RS pa su digli cijene koje su 2 do 3 puta vece nego u Srbiji. Za sada koristim uporedo na pretplati BH Telecom i mtel i sto se tice konkretno RS uocio sam da je BH Telecom daleko brzi i stabilniji a sto je opet najvjerovatnije zbog manjeg opterecenja baznih stanica i broja korisnika. Na mtel mrezi imam problem sa kvalitetom zvuka kod obicnih poziva (krcanje, isprekidanost zvuka) a sto se desava kod mnogih mojih prijatelja sa raznim vrstama mobilnih telefona i na razlicitim lokacijama. Sve u svemu za podrucje RS moja preporuka je definitivno BH Telecom zbog kvaliteta mreze i sasvim dobre pokrivenosti kao i zbog cijena paketa na pretplati. Mtel zaobici u sirokom luku zbog svih aspekata. O Eronetu ne bih puno pricao jer imaju veoma losu pokrivenost RS (bio sam na njihovoj pretplati godinu dana).
Ovo sve govorim sa svoje pozicije korisnika koji puno putuje po BiH i kome je telefon neophodan u slucaju kvara vozila ili bilo kakve druge pomoci.
vojopd

#3924 Re: 4G u BiH

Post by vojopd »

Slazem se. U Banjoj Luci par ljudi sa banjalukaforum-a kazu da im je BH telekom ubjedljivo bolji od Mtela (ne ulazeci u jeftinije cijene paketa). Mtel cek kad tad propasti, kad se pojavi iole dobra konkurencija, odmah bih presao nakon 15 godina kod lopova. Dok BH telekom ima 4g sa nenormalnim brzinama, kod mtela je max 50/50 Mbps. Kad su tek krenuli sa 4G, to je islo i na 80/40-50 Mbps. Isto sam procitao ovdje na forumu da je mtel bolji od bh telekoma u sarajevu.
fusion_ba

#3925 Re: 4G u BiH

Post by fusion_ba »

Vjerovatno je stvar u (ne)opterećenosti mreže BHT u BL, i mtela u SA. Znači treba korisiti mrežu koju koristi manje ljudi na tom području. :-D
Post Reply