Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
animus wrote: ↑29/04/2021 16:26
Puno je lakse nastupati sa pozicije udruženja nego kluba. Klubove kazne za bilo kakvu kritiku a udruženje moze slobodno istupati u kritikama. Ne treba udruženje da se bavi samo sudijama, ima tu puno stvari oko cega treba pricati a najvise o finansijama.
Ne treba nikoga tjerati u udruženje jer je dovoljno da i pola klubova bude clan i da udruženje ima svoju snagu. I obavezno u statut ugraditi da odluke donose prostom vecinom prisutnih da nema sutra nekih blokada kad se bude glasalo.
Ma naravno, samo sam se osvrnula na sudije jer su rak rana naše lige.
'Em nesposobni 'em podmitljivi, a sve bez skoro ikakve sankcije.
Udruženje građana „Mostarski rođeni“ podnijeli su krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH i glavnoj tužiteljici Gordani Tadić, Agenciji za istragu i zaštitu (SIPA) i njenom direktoru Darku Ćulumu i zamjeniku direktora Đuri Kneževiću te Transparency Internationalu BiH protiv predsjednika Fudbalskog/Nogometnog Saveza BiH Vice Zeljkovića i članova Izvršnog odbora Fudbalskog/Nogometnog Saveza BiH. Krivična prijava također je podnijeta i protiv članova komiteta za sudije i suđenje: Emira Pilava, Roberta Zrilića, Hrvoja Turudića, Dragana Banjca i Mire Hrkača te fudbalskog /nogometnog sudije BiH Zorana Grbića i drugih za sada n.n. osoba.
Krivična prijava podnijeta je za sumnju da su navedene osobe počinile krivično djelo zloupotrebe položaja i ovlaštenja u vezi sa krivičnim djelom primanje poklona i drugih oblika koristi, prenosi portal Tačno.net.
Bojim se da ne bude k'o i sa nama - uzese nas regularno u najvaznijoj utakmici!
Ali, nek se makar, kao i onda, bar obrati paznja i ne mognu bas tako bezobrazno i ofirno siljiti, i to je nesto.
Dead Man Walking wrote: ↑29/04/2021 18:39
I sta dogovorise ovi danas? Da su protiv da se gura Borac, te da se vrati sve na staro i nastavi sa favorizovanjem momcadi sa Koseva?
Dead Man Walking wrote: ↑29/04/2021 18:39
I sta dogovorise ovi danas? Da su protiv da se gura Borac, te da se vrati sve na staro i nastavi sa favorizovanjem momcadi sa Koseva?
ultima_palabra wrote: ↑29/04/2021 16:02
Ali Sloboda je pobijedila sa citatom Niemollera Ko se onoga sjetio, svaka mu dala
Njihov postupak je kontradiktoran u odnosu na poruku iz citata. Mislim da su htjeli ispasti pametni ali su se provalili.
Nije kontradiktoran. Dok su drugi zapomagali, vi se cesali. E sad se i vi sjetili pravde.
Sto Sloboda nije sazvala sastanak? Neko mora poceti ali ne sumnjam da bi i tad propalo i da ce ikad kod "nas" zazivjeti da se vodi racuna o svojima.
Do tad ce nam sve biti 33%/33%/33%, od sudija, delegata, terena, reflektora i najvaznijeg finansija mada je kod nas 50% i plus svega, od prvoligasa, preko navijaca do poreskih obveznika a mi cemo i dalje jedni drugima govoriti ma ko' ih jebe. Ovo nije samo stanje u fudbalu.
Sto Sloboda nije sazvala sastanak? Neko mora poceti ali ne sumnjam da bi i tad propalo i da ce ikad kod "nas" zazivjeti da se vodi racuna o svojima.
Do tad ce nam sve biti 33%/33%/33%, od sudija, delegata, terena, reflektora i najvaznijeg finansija mada je kod nas 50% i plus svega, od prvoligasa, preko navijaca do poreskih obveznika a mi cemo i dalje jedni drugima govoriti ma ko' ih jebe. Ovo nije samo stanje u fudbalu.
Pa eto, sam si odgovorio.
Mada, ako se ja pitam, a ne pitam sastanak treba ponoviti prije pocetka sezone.
Mislim da bi se tad odziv bio puno bolji.
A zasto bas ne sada pokrenuti? Zasto cekati pauzu? Kao da ce se sta promijeniti samim osnivanjem udruzenja.
I da se svi dogovore i zauzmu stav, proci ce jos vremena (i sudijskih nepravdi ) dok se nesto ne promijeni. A da se moze, moze se. Pogledati samo Sindikat fudbalera kakav su posao napravili za godinu.
plain vanilla wrote: ↑29/04/2021 20:15
Pa eto, sam si odgovorio.
Mada, ako se ja pitam, a ne pitam sastanak treba ponoviti prije pocetka sezone.
Mislim da bi se tad odziv bio puno bolji.
SMIJENJEN KOMITET ZA SUDIJE I SUĐENJE
Petak, 19. mart 2021. 14:54
Komitet za hitnost Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, na sastanku održanom danas, donio je odluku da se smijeni Komitet za sudije i suđenje.
Novi članovi Komiteta za sudije i suđenje NS/FS BiH, biće imenovani na redovnoj sjednici Izvršnog odbora NS/FS BiH koja će se održati 27. marta 2021.
Problem je bio kad je smijenjena sudacka komisija na celu sa onim nasim iz Sarajeva kojeg je Vico prozvao cim je dosao na celo Saveza, tj. prije nego je i preuzeo duznost. On ga je pikirao jos od utakmice Borca sa Velezom cini mi se kad je sudija kaznjen. Tada jos Bolic i Glavas nakon priloga i izjava jednog i drugog u N1 studiju rekose na Vicine izjave, ovo je neka njihova privatna stvar. To je ta beskicmenjacka politika, genetskim kodom ugradjena u dobrog Bosnjanina.
Znaci njega su pikirali na startu i niko rijeci nije rekao, pa ni nas klub koji sad dize hajku.
Bosnjo je tad sutio, imamo 5 debila u savezu (33% po Dejtonu) a od njih pet ne znas koji je bijednija prodana dusa. Rijeci nisu rekli za smjenu komisije niti iko ista, nije ni javnost reagovala, mozda pokoji portal kao usputnu vijest. Po staroj navici nismo stali iza covjeka i sad mi je nekako i drago da nas deru, ne samo nas volio bih da tako bude sve ijednom klubu iz ovog "probosanskog dijela BiH".
Za udruzenje je kasno, po svakom pitanju i los tajming ali neka probaju. Tada 19. marta smo svi zalegli bez rijeci i kao sto rekoh i treba da nas gaze, sve i jedan klub.
Da ti odgovorim postom koji sam napisao na nasoj temi. Onda kad je Vico najavio da mu je glavni cilj tadasnji clan sudacke komisije, tad je bilo vrijeme za uzbunu i da se stane iza naseg covjeka.
Svi su sutili, prvo FK Sarajevo, pa da i ovdje ponovim, zasluzili smo da nas gaze ne samo u sudjenju (mada mislim da nas nisu toliko ni derali) vec u svemu drugom a bit ce toga jos.
BTW...Malo sam se nadao makar u onog Azmira ali i ono je ubleha, patriota na baterije, vrh patriotizma organizovanje iftara.
Idealno vrijeme da se Vici kaze ne je bila prosla sezona i prekid, ali posto vi u raspletu koji se tada desio ne vidite nista lose nema potrebe da sazivate nista i ganjate pravdu, jasno je svima koliko je to iskreno.
Onaj sa iskrenim namjerama sastanak saziva kad je na vrhu ili u favorizovanom polozaju, a ne kad je prpa guzi. I vi da ste ga sazvali prije pocetka proljetnog dijela niko se ne bi bunio i sigurno bi se pojavilo barem jos 4-5 klubova na tom sastanku. Ali jbga, niste ocekivali sa ce prosla godina tako brzo doci na naplatu.
Last edited by Dead Man Walking on 29/04/2021 21:02, edited 1 time in total.
Pitar sa Kariba wrote: ↑29/04/2021 20:31
A zasto bas ne sada pokrenuti? Zasto cekati pauzu? Kao da ce se sta promijeniti samim osnivanjem udruzenja.
I da se svi dogovore i zauzmu stav, proci ce jos vremena (i sudijskih nepravdi ) dok se nesto ne promijeni. A da se moze, moze se. Pogledati samo Sindikat fudbalera kakav su posao napravili za godinu.
Da nas vi zovete u Ligu prvaka razmislio bih, a kamoli nekakva udruzenja
Ne moze Azmir nista sam, kad je Vico progurao statut da mu je za svaku odluku potrebna prosta vecina i barem jedna Bošnjacka ruka. A tu ima Sarajku, Durića. Azmir mu ni ne treba.
Last edited by sime_cipol on 29/04/2021 21:09, edited 1 time in total.