Premijer liga BiH - @manijak1

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Blixen

#4101 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Blixen »

studiorum_tuzlaensis wrote: 29/04/2021 11:24 Sarajevo u misiji spašavanja bh nogometa tačno godinu nakon dodijeljene titule. :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Gahajajaja
hahahahaha
niste za testova imali
avetinja

#4102 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by avetinja »

Anquilla wrote: 29/04/2021 11:47
Ja nađoh vijest da je bio prvi sastanak, a onda ništa :lol:

https://sportsport.ba/fudbal/hadzic-klu ... asa/351378
"Načelno su klubovi zainteresovani, pozitivna je reakcija i očekujemo dalje razvijanje na sastanku koji je dogovoren 26. februara, a domaćin će biti FK Željezničar. Danas nisu bili prisutni predstavnici Borca i Zvijezde 09.
Za ovaj drugi mi je vijest očito promakla, ako je i bio, nikakve koristi.
Mislim da nije bio, jer je krenuo virus i svi problemi.
Mišljenja sam da udruženje ne bi funkcionisalo. Prvo što ne bi svi bili u udruženju ili bi samo da se ispoštuje članstvo. Onda bi to udruženje vremenom postalo kao savez, ti meni glas-ja tebi, mene ne interesuje ova tema-neću glasati. Imaju udruženje i u Srbiji, a na Zvezdine krađe niko ništa, čak iako se većina klubova žalila. Mislim na prošle sezone. Jedino što bi valjalo je za neku tužbu UEFI, jer bi se lakše organizovali u okviru udruženja, ali opet nismo jedinstveni.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#4103 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by plain vanilla »

splinter wrote: 29/04/2021 11:52 Ai evo i Sloboda kontra napreka nogometa u BH :lol:
sto li bas

https://tuzlainfo.ba/index.php/novosti/ ... -ostecena/
Anquilla

#4104 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Anquilla »

animus wrote: 29/04/2021 11:51 Znaci dvije godine pokusavas nesto napraviti da bi se podigao kvalitet fudbala i sta dobiješ. Dobiješ šupljiranje na kvadrat. I onda ce biti sutra kukanje sto je ovako lose i nepravda i korupcija.

Tipicna situacija koja vlada i u drugim segmentima društva. Kukanje i prebacivanje krivice bez pogleda u ogledalo. Da je neko drugi pokrenuo nasi bi se sigurno odazvali pa bar saslusali. Zato je mozda najbolje posvetiti se klubu i borbi za sebe.
A nadajte se da ce Vico imati milosti drugi put.
100%.

U ovoj zemlji, treba svako za sebe, dugo ćemo mi čekati da jedan klub prizna da mu se navlačilo u utakmici.
Niti treba očekivati, niti treba zamjerati.
Anquilla

#4105 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Anquilla »

avetinja wrote: 29/04/2021 11:54
Anquilla wrote: 29/04/2021 11:47
Ja nađoh vijest da je bio prvi sastanak, a onda ništa :lol:

https://sportsport.ba/fudbal/hadzic-klu ... asa/351378
"Načelno su klubovi zainteresovani, pozitivna je reakcija i očekujemo dalje razvijanje na sastanku koji je dogovoren 26. februara, a domaćin će biti FK Željezničar. Danas nisu bili prisutni predstavnici Borca i Zvijezde 09.
Za ovaj drugi mi je vijest očito promakla, ako je i bio, nikakve koristi.
Mislim da nije bio, jer je krenuo virus i svi problemi.
Mišljenja sam da udruženje ne bi funkcionisalo. Prvo što ne bi svi bili u udruženju ili bi samo da se ispoštuje članstvo. Onda bi to udruženje vremenom postalo kao savez, ti meni glas-ja tebi, mene ne interesuje ova tema-neću glasati. Imaju udruženje i u Srbiji, a na Zvezdine krađe niko ništa, čak iako se većina klubova žalila. Mislim na prošle sezone. Jedino što bi valjalo je za neku tužbu UEFI, jer bi se lakše organizovali u okviru udruženja, ali opet nismo jedinstveni.
Nećemo nikad ni biti, nema smisla ni pokušavati.

Evo i sad, navijam za FKS, ali prateći sve ove medije, Sloboda je u pravu, priča se samo o derbiju i Velež-Borac.
Ljudi se za opstanak bore i dobiju Musu :-)

Image
avetinja

#4106 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by avetinja »

Anquilla wrote: 29/04/2021 12:04 Nećemo nikad ni biti, nema smisla ni pokušavati.

Evo i sad, navijam za FKS, ali prateći sve ove medije, Sloboda je u pravu, priča se samo o derbiju i Velež-Borac.
Ljudi se za opstanak bore i dobiju Musu :-)

Image
Tačno tako. Pažnja je samo na nekoliko klubova, sa ostalima šta bude. Normalno da će ovako reagovati.
0038733

#4107 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by 0038733 »

Mosa RajvoSa.. 8-) Nakon što uzmemo duplu krunu, opet uputiti pozive... Pa ko odbije, magarac. :D
Logovan

#4108 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Logovan »

Kao sto rekoh na nasoj temi, stalno treba zvati na sastanke.

I ne gledati rezultate, jesi li ostvario svoj cilj u sezoni ili ne, organizuj stalno sastanke, prisustvuj redovno sastancima.
Anquilla

#4109 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Anquilla »

Udruženje građana „Mostarski rođeni“ podnijeli su krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH i glavnoj tužiteljici Gordani Tadić, Agenciji za istragu i zaštitu (SIPA) i njenom direktoru Darku Ćulumu i zamjeniku direktora Đuri Kneževiću te Transparency Internationalu BiH protiv predsjednika Fudbalskog/Nogometnog Saveza BiH Vice Zeljkovića i članova Izvršnog odbora Fudbalskog/Nogometnog Saveza BiH. Krivična prijava također je podnijeta i protiv članova komiteta za sudije i suđenje: Emira Pilava, Roberta Zrilića, Hrvoja Turudića, Dragana Banjca i Mire Hrkača te fudbalskog /nogometnog sudije BiH Zorana Grbića i drugih za sada n.n. osoba.

Krivična prijava podnijeta je za sumnju da su navedene osobe počinile krivično djelo zloupotrebe položaja i ovlaštenja u vezi sa krivičnim djelom primanje poklona i drugih oblika koristi, prenosi portal Tačno.net.
https://sport1.oslobodjenje.ba/s1/fudba ... rac-652405
Bazinga1234

#4110 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Bazinga1234 »

Na sastanku trenutno prisustvuju predstavnici samo četiti kluba. Organizator je FK Sarjaevo, a stigli su još i iz ekipa Mladosti, Olimpika i Veleža. Mladost na sastanku predstavlja prvi čovjek kluba Mensur Mušija, Rođene također alfa i omega kluba Šemsudin Hasić, a Olimpik predsjednik Damir Dizdar. Domaćina sastanka predstavljaju predsjednik Damir Kasum i direktorica Sabrina Buljubašić.
Velika četvorka :D
plain vanilla

#4111 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by plain vanilla »

Bazinga1234 wrote: 29/04/2021 13:17
Na sastanku trenutno prisustvuju predstavnici samo četiti kluba. Organizator je FK Sarjaevo, a stigli su još i iz ekipa Mladosti, Olimpika i Veleža. Mladost na sastanku predstavlja prvi čovjek kluba Mensur Mušija, Rođene također alfa i omega kluba Šemsudin Hasić, a Olimpik predsjednik Damir Dizdar. Domaćina sastanka predstavljaju predsjednik Damir Kasum i direktorica Sabrina Buljubašić.
i hocete li istupiti iz takmicenja? :mrgreen:
armin071

#4112 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by armin071 »

Znaci od "nasih" nisu dosli Zeljo, Sloboda i Sisoje. Pucanstvo vjerovatno ne zeli nista dok se ne promjeni izborni zakon :D , a Radnik i Krupa nece sa "ba..ama" taman da ih ovi iz BL kamenjem gadjaju....
Nadam se samo da nece stati na ovome i da ce konacno sudijske lakrdije da prestanu da budu u fokusu PLBiH.
Bazinga1234

#4113 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Bazinga1234 »

plain vanilla wrote: 29/04/2021 13:36

i hocete li istupiti iz takmicenja? :mrgreen:
Hasić je najavio i istupanje Veleža iz Premijer lige ako se nastavi sa tendencioznim suđenjem.

"Ukoliko se nastavi s tendencijom i s neprimjerenim delegiranjem suđenjem bez sankcija, mi ćemo nakon sljedećeg kola razmisliti o istupanju iz takmičenja u Premijer ligi".
:mrgreen:

Hasić je govorio u ime ova tri tima i najavio je osnivanje Udruženja klubova Premijer lige.

"FK Velež, FK Sarajevo i FK Mladost Doboj Kakanj po zakonu i Statutu o udruženjima građana smo inicirali i u što skorijem periodu ćemo registrovati Udruženje premijerligaša BiH", rekao je Hasić.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#4114 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by izvrsni direktor »

splinter wrote: 29/04/2021 11:52 Ai evo i Sloboda kontra napreka nogometa u BH :lol:
Nije sloboda kontra, vec nisu imali para da dodju do sarajeva ba sastanak :mrgreen:
Anquilla

#4115 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Anquilla »

armin071 wrote: 29/04/2021 13:49 Znaci od "nasih" nisu dosli Zeljo, Sloboda i Sisoje. Pucanstvo vjerovatno ne zeli nista dok se ne promjeni izborni zakon :D , a Radnik i Krupa nece sa "ba..ama" taman da ih ovi iz BL kamenjem gadjaju....
Nadam se samo da nece stati na ovome i da ce konacno sudijske lakrdije da prestanu da budu u fokusu PLBiH.
Došli klubovi koji se za nešto još bore (titulu, Evropu, opstanak).

TC, Željo, Široki vjerovatno ne očekuju Evropu, Sloboda ispasti neće, Zrinjski neće jer je ovo poslije utakmice s njima, ostalo su klubovi iz RS-a.

Ništa, sad nam je nastaviti, i osnovati to udruženje, pa ko hoće u njega bujrum.
Logovan

#4116 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Logovan »

Bazinga1234 wrote: 29/04/2021 13:17
Sama krema bh. fudbala. :mrgreen:

Ovi što nisu došli nema veze, ne treba ih napadati, otpisivati ili šta ja znam. Zakazati novi sastanak pa opet sve pozvati. Gledati da ovo izraste u nešto veće, a ne da ostane na ovome. Naravno, ne gledati kakvi su rezultati.
splinter

#4117 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by splinter »

izvrsni direktor wrote: 29/04/2021 15:22
Nije sloboda kontra, vec nisu imali para da dodju do sarajeva ba sastanak :mrgreen:
:lol: :lol:
alberto_tomba

#4118 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by alberto_tomba »

Navijaci FKZ danas slave jos jedno veliko NE!

Nakon Joska, Ramovica i Hirosa, bradati anonimni direktor je sebi osigurao zvjezdani status medj' legendama kluba.

Cestitamo NN direktoru od ❤️!

Bravo za naš klub

Prvi put u stojoj godišnjici Kluba da osjetim obrise ponosa nakon najave neprisustvovanja ovom sastanku

Klub zvanično neće prisustvovati sastanku. Bravo
ultima_palabra

#4119 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by ultima_palabra »

Ali Sloboda je pobijedila sa citatom Niemollera :mrgreen: Ko se onoga sjetio, svaka mu dala :thumbup:
plain vanilla

#4120 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by plain vanilla »

ultima_palabra wrote: 29/04/2021 16:02 Ali Sloboda je pobijedila sa citatom Niemollera :mrgreen: Ko se onoga sjetio, svaka mu dala :thumbup:
Jel nam gradonacelnik knjizevnik ili nije? Mozda je sam srocio :mrgreen:
plain vanilla

#4121 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by plain vanilla »

splinter wrote: 29/04/2021 15:41
izvrsni direktor wrote: 29/04/2021 15:22
:lol: :lol:
Kakva vam je situacija u klubu, mozda ni vasi nisu imali za prevoz :oops: :mrgreen:
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#4122 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by hilmija frlj »

Koliko vidim na sastanak došli klubovi koji su privatne prčije + Velež
Anquilla

#4123 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Anquilla »

Predstavnici klubova iznijeli su poteškoće u radu sa kojima se susreću u tekućoj sezoni, a usvojeni su sljedeći zaključci:

tri premijerligaška kluba FK Sarajevo, FK Mladost Doboj Kakanj i FK Velež donijeli su odluku da se formira udruženje premijerligaša, te će u narednim danima biti pokrenuti pravni i drugi logistički koraci,
preostali klubovi koji se takmiče u najvišem rangu takmičenja su dobrodošli da se pridruže kada procjene da je za to došlo vrijeme,
FK Mladost Doboj Kakanj, FK Velež i FK Sarajevo će javno izvještavati o svim potencijalnim nepravilnostima u narednom periodu, te će ukoliko procjene da se nastavlja proces narušavanja integriteta takmičenja, razmotriti opciju izlaska iz lige.
Ovoj ligi je neophodno, u budućnosti, stvarno nezavisni pogled na sudijske greške i sudijsku nesposobnost.

Puno slučajeva je bilo kad sudija jednostavno nije dorastao, i vrlo vjerovatno nenamjerno pravio kardinalne greške.

Nadam se da će ovo zaživjeti u budućnosti i da će učestvovati svi klubovi.
animus

#4124 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by animus »

ultima_palabra wrote: 29/04/2021 16:02 Ali Sloboda je pobijedila sa citatom Niemollera :mrgreen: Ko se onoga sjetio, svaka mu dala :thumbup:
Njihov postupak je kontradiktoran u odnosu na poruku iz citata. Mislim da su htjeli ispasti pametni ali su se provalili.
Last edited by animus on 29/04/2021 16:26, edited 1 time in total.
animus

#4125 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by animus »

Puno je lakse nastupati sa pozicije udruženja nego kluba. Klubove kazne za bilo kakvu kritiku a udruženje moze slobodno istupati u kritikama. Ne treba udruženje da se bavi samo sudijama, ima tu puno stvari oko cega treba pricati a najvise o finansijama.
Ne treba nikoga tjerati u udruženje jer je dovoljno da i pola klubova bude clan i da udruženje ima svoju snagu. I obavezno u statut ugraditi da odluke donose prostom vecinom prisutnih da nema sutra nekih blokada kad se bude glasalo.
Post Reply