hahahahahastudiorum_tuzlaensis wrote: ↑29/04/2021 11:24 Sarajevo u misiji spašavanja bh nogometa tačno godinu nakon dodijeljene titule.![]()
![]()
![]()
Gahajajaja
niste za testova imali
Moderators: Charuga, Tomahawk11
hahahahahastudiorum_tuzlaensis wrote: ↑29/04/2021 11:24 Sarajevo u misiji spašavanja bh nogometa tačno godinu nakon dodijeljene titule.![]()
![]()
![]()
Gahajajaja
Mislim da nije bio, jer je krenuo virus i svi problemi.Anquilla wrote: ↑29/04/2021 11:47
Ja nađoh vijest da je bio prvi sastanak, a onda ništa![]()
https://sportsport.ba/fudbal/hadzic-klu ... asa/351378
Za ovaj drugi mi je vijest očito promakla, ako je i bio, nikakve koristi."Načelno su klubovi zainteresovani, pozitivna je reakcija i očekujemo dalje razvijanje na sastanku koji je dogovoren 26. februara, a domaćin će biti FK Željezničar. Danas nisu bili prisutni predstavnici Borca i Zvijezde 09.
100%.animus wrote: ↑29/04/2021 11:51 Znaci dvije godine pokusavas nesto napraviti da bi se podigao kvalitet fudbala i sta dobiješ. Dobiješ šupljiranje na kvadrat. I onda ce biti sutra kukanje sto je ovako lose i nepravda i korupcija.
Tipicna situacija koja vlada i u drugim segmentima društva. Kukanje i prebacivanje krivice bez pogleda u ogledalo. Da je neko drugi pokrenuo nasi bi se sigurno odazvali pa bar saslusali. Zato je mozda najbolje posvetiti se klubu i borbi za sebe.
A nadajte se da ce Vico imati milosti drugi put.
Nećemo nikad ni biti, nema smisla ni pokušavati.avetinja wrote: ↑29/04/2021 11:54Mislim da nije bio, jer je krenuo virus i svi problemi.Anquilla wrote: ↑29/04/2021 11:47
Ja nađoh vijest da je bio prvi sastanak, a onda ništa![]()
https://sportsport.ba/fudbal/hadzic-klu ... asa/351378
Za ovaj drugi mi je vijest očito promakla, ako je i bio, nikakve koristi."Načelno su klubovi zainteresovani, pozitivna je reakcija i očekujemo dalje razvijanje na sastanku koji je dogovoren 26. februara, a domaćin će biti FK Željezničar. Danas nisu bili prisutni predstavnici Borca i Zvijezde 09.
Mišljenja sam da udruženje ne bi funkcionisalo. Prvo što ne bi svi bili u udruženju ili bi samo da se ispoštuje članstvo. Onda bi to udruženje vremenom postalo kao savez, ti meni glas-ja tebi, mene ne interesuje ova tema-neću glasati. Imaju udruženje i u Srbiji, a na Zvezdine krađe niko ništa, čak iako se većina klubova žalila. Mislim na prošle sezone. Jedino što bi valjalo je za neku tužbu UEFI, jer bi se lakše organizovali u okviru udruženja, ali opet nismo jedinstveni.

Tačno tako. Pažnja je samo na nekoliko klubova, sa ostalima šta bude. Normalno da će ovako reagovati.
https://sport1.oslobodjenje.ba/s1/fudba ... rac-652405Udruženje građana „Mostarski rođeni“ podnijeli su krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH i glavnoj tužiteljici Gordani Tadić, Agenciji za istragu i zaštitu (SIPA) i njenom direktoru Darku Ćulumu i zamjeniku direktora Đuri Kneževiću te Transparency Internationalu BiH protiv predsjednika Fudbalskog/Nogometnog Saveza BiH Vice Zeljkovića i članova Izvršnog odbora Fudbalskog/Nogometnog Saveza BiH. Krivična prijava također je podnijeta i protiv članova komiteta za sudije i suđenje: Emira Pilava, Roberta Zrilića, Hrvoja Turudića, Dragana Banjca i Mire Hrkača te fudbalskog /nogometnog sudije BiH Zorana Grbića i drugih za sada n.n. osoba.
Krivična prijava podnijeta je za sumnju da su navedene osobe počinile krivično djelo zloupotrebe položaja i ovlaštenja u vezi sa krivičnim djelom primanje poklona i drugih oblika koristi, prenosi portal Tačno.net.
Velika četvorkaNa sastanku trenutno prisustvuju predstavnici samo četiti kluba. Organizator je FK Sarjaevo, a stigli su još i iz ekipa Mladosti, Olimpika i Veleža. Mladost na sastanku predstavlja prvi čovjek kluba Mensur Mušija, Rođene također alfa i omega kluba Šemsudin Hasić, a Olimpik predsjednik Damir Dizdar. Domaćina sastanka predstavljaju predsjednik Damir Kasum i direktorica Sabrina Buljubašić.
i hocete li istupiti iz takmicenja?Bazinga1234 wrote: ↑29/04/2021 13:17Velika četvorkaNa sastanku trenutno prisustvuju predstavnici samo četiti kluba. Organizator je FK Sarjaevo, a stigli su još i iz ekipa Mladosti, Olimpika i Veleža. Mladost na sastanku predstavlja prvi čovjek kluba Mensur Mušija, Rođene također alfa i omega kluba Šemsudin Hasić, a Olimpik predsjednik Damir Dizdar. Domaćina sastanka predstavljaju predsjednik Damir Kasum i direktorica Sabrina Buljubašić.![]()
Hasić je najavio i istupanje Veleža iz Premijer lige ako se nastavi sa tendencioznim suđenjem.
"Ukoliko se nastavi s tendencijom i s neprimjerenim delegiranjem suđenjem bez sankcija, mi ćemo nakon sljedećeg kola razmisliti o istupanju iz takmičenja u Premijer ligi".
Hasić je govorio u ime ova tri tima i najavio je osnivanje Udruženja klubova Premijer lige.
"FK Velež, FK Sarajevo i FK Mladost Doboj Kakanj po zakonu i Statutu o udruženjima građana smo inicirali i u što skorijem periodu ćemo registrovati Udruženje premijerligaša BiH", rekao je Hasić.
Došli klubovi koji se za nešto još bore (titulu, Evropu, opstanak).armin071 wrote: ↑29/04/2021 13:49 Znaci od "nasih" nisu dosli Zeljo, Sloboda i Sisoje. Pucanstvo vjerovatno ne zeli nista dok se ne promjeni izborni zakon, a Radnik i Krupa nece sa "ba..ama" taman da ih ovi iz BL kamenjem gadjaju....
Nadam se samo da nece stati na ovome i da ce konacno sudijske lakrdije da prestanu da budu u fokusu PLBiH.
Sama krema bh. fudbala.Bazinga1234 wrote: ↑29/04/2021 13:17Velika četvorkaNa sastanku trenutno prisustvuju predstavnici samo četiti kluba. Organizator je FK Sarjaevo, a stigli su još i iz ekipa Mladosti, Olimpika i Veleža. Mladost na sastanku predstavlja prvi čovjek kluba Mensur Mušija, Rođene također alfa i omega kluba Šemsudin Hasić, a Olimpik predsjednik Damir Dizdar. Domaćina sastanka predstavljaju predsjednik Damir Kasum i direktorica Sabrina Buljubašić.![]()
izvrsni direktor wrote: ↑29/04/2021 15:22Nije sloboda kontra, vec nisu imali para da dodju do sarajeva ba sastanak![]()
Jel nam gradonacelnik knjizevnik ili nije? Mozda je sam srocioultima_palabra wrote: ↑29/04/2021 16:02 Ali Sloboda je pobijedila sa citatom NiemolleraKo se onoga sjetio, svaka mu dala
![]()
Ovoj ligi je neophodno, u budućnosti, stvarno nezavisni pogled na sudijske greške i sudijsku nesposobnost.Predstavnici klubova iznijeli su poteškoće u radu sa kojima se susreću u tekućoj sezoni, a usvojeni su sljedeći zaključci:
tri premijerligaška kluba FK Sarajevo, FK Mladost Doboj Kakanj i FK Velež donijeli su odluku da se formira udruženje premijerligaša, te će u narednim danima biti pokrenuti pravni i drugi logistički koraci,
preostali klubovi koji se takmiče u najvišem rangu takmičenja su dobrodošli da se pridruže kada procjene da je za to došlo vrijeme,
FK Mladost Doboj Kakanj, FK Velež i FK Sarajevo će javno izvještavati o svim potencijalnim nepravilnostima u narednom periodu, te će ukoliko procjene da se nastavlja proces narušavanja integriteta takmičenja, razmotriti opciju izlaska iz lige.
Njihov postupak je kontradiktoran u odnosu na poruku iz citata. Mislim da su htjeli ispasti pametni ali su se provalili.ultima_palabra wrote: ↑29/04/2021 16:02 Ali Sloboda je pobijedila sa citatom NiemolleraKo se onoga sjetio, svaka mu dala
![]()