Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
Sigma90

#10301 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Sigma90 »

Humljanin wrote: 29/04/2021 08:23
Sigma90 wrote: 29/04/2021 05:51
exliberal-ex wrote: 29/04/2021 03:02 Meni je smijesno kad ljudi uporedjuju zapadne drzave sa bosnom gdje se prije 30 godina vodio da se nelazemo vjerski rat.
Pogledajte drzave gdje se vjere sudaraju...gdje postoji trajni mir...Irska?...Kipar?...Izrael/Palestina...Irak...
I ovo pozivanje na gradjansko glasanje...da vas nesto pitam da su srbi i hrvati vecinski dali bi bosnjaci trazili demokratsko glasanje ili bi bila dreka do nebesa .....mislim stvarno
Problem nije toliko ni demokratsko glasanje nego vise je problem Ustava BiH. Znaci HDZ cak i da dobije IZ kako zeli i dalje postoji mehanizam blokade i vitalnog.
A svi znamo da ce se to koristiti svake prilike kada nesto nije po HDZu i SNSDu odnosno ako je to neki napredak BiH u pitanju. I nema tog IZ koji to sve moze rijesiti. Jel stvarno neko misli da se politika HDZa i SNSDa prema BiH mjenja sa IZ? Nismo naivni, politike ti strana su vec od 90i poznate. Presuda ima koliko hoces.
Pa i nisi baš do kraja istinit. Institut zaštite vitalnog nacionalnog interesa su višestruko više koristili Bošnjci od Hrvata.
To je moguce da je tako. Ne znam brojke tacne. Vjerovatno su ga isto nekad zloupotrebljavali. Kao i druge dvije strane. Ali mislio sam to vise u smislu da ce HDZ i SNSD to koristiti u svrhe da blokiraju drzavu u napretku prema EU, Nato i sta sve drzava tezi.
Sumnjam da ce SDA ili bilo koja Bosnjacka strana vitalni koristiti na putu EU i ti stvari. Mislim da razumijes sto mislim.
Evo recimo da se dogovore na IZ koji HDZ zeli. Imacemo tri izborne jedinice i gledaj cuda sve tri na gradjanskom principu.
Znaci sva tri naroda salju svoje ljude u parlament po gradjanskom IZ.
Ali taj isti onda nekima smeta na drzavnom nivou.
Nisam ni ja za preglasavanje i sta sve ne ali treba kompromis naci koji odgovara svima. Razumijem ja jednu i drugu stranu. I kako god okrenemo nema tog IZ koji ce odgovarati svima.
Druga bi stvar bila da imamo tri vecinska naroda koji rade za drzavu BiH. Ali moramo biti realni i reci da to nemamo.
Sta vise siguran sam da HDZ ponudi kanidata koji je pro BiH da bi isti isto dobijao glasova od Bosnjaka i Ostali.
Project Ashe

#10302 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Project Ashe »

Project Ashe wrote: 29/04/2021 10:10
BAK-eV wrote: 29/04/2021 09:27
Project Ashe wrote: 29/04/2021 08:09 Uuuu jbt Istočna Bosna prazna.
Nije tacno jer ima puno sela sa 200 stanovnika. Ovo su samo sela sa 500 i vise.
Pa opet je prazna.
Šuplja priča je to što ti govoriš bez dokaza a mapa pokazuje da je Istočna bosna prazna. Četnici dobar posao odradili u zadnjem ratu, mora se priznat.
Blizanac

#10303 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Blizanac »

Project Ashe wrote: 29/04/2021 10:51 Šuplja priča je to što ti govoriš bez dokaza a mapa pokazuje da je Istočna bosna prazna. Četnici dobar posao odradili u zadnjem ratu, mora se priznat.
Ovo su te europske vrijednosti koje propagiraju njihovi nositelji
post ti je prijavljen, podguznjačo
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10304 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Truba »

Humljanin wrote: 29/04/2021 08:28
LBVIEW wrote: 29/04/2021 08:25
A ti ces iz susjedne drzave prijetiti "razdruzivanjem"?
Nisam u Poljskoj da ti budem susjed.
:mrgreen:
Bok sused sta ima
Truba

#10305 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Truba »

Blizanac wrote: 29/04/2021 11:05
Project Ashe wrote: 29/04/2021 10:51 Šuplja priča je to što ti govoriš bez dokaza a mapa pokazuje da je Istočna bosna prazna. Četnici dobar posao odradili u zadnjem ratu, mora se priznat.
To vam je i jedini cilj forumanja
Zato stalno price o proslim i eventualno buducim ratovima
Zato apeliram na hrvate da ne padaju na ove fore i spinovanja da se koriste demokratskim i kulturnim jezikom te sa se drze teme
Project Ashe

#10307 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Project Ashe »

Ma da zaboravio sam bošnjaci su svojevoljno otišli iz istočne bosne jer nisu htjeli da uvrijede komšije Srbe i njihove Četnike, žene su se dobroboljno javljale da budu silovane po Višegradu, Foči, Srebrenici, Žepi, Zvorniku, Trebinju (pardon: Nevesinju), oprostite moja malenkost je zaboravila da bošnjaci vole de se samo kolju, pale, ubijaju, pa čak i zakopavaju u masovne grobnice, to im je najdraži hobi, a sve kako ne bi uvrijedili svoje drage komšije Srbe i njihova osjećanja. Vidiš kako su Bošnjaci dobrodušni a ti to nisi prepoznao. Svašta.
mO k3

#10308 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

Black swan wrote: 29/04/2021 11:10
To vam je i jedini cilj forumanja
Zato stalno price o proslim i eventualno buducim ratovima
Zato apeliram na hrvate da ne padaju na ove fore i spinovanja da se koriste demokratskim i kulturnim jezikom te sa se drze teme
E to demokratskim i kulturnim jezikom ! Sve po Ustavu i nikako drugačije
Blizanac

#10309 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Blizanac »

Project Ashe wrote: 29/04/2021 11:23
Ma da zaboravio sam bošnjaci su svojevoljno otišli iz istočne bosne jer nisu htjeli da uvrijede komšije Srbe i njihove Četnike, žene su se dobroboljno javljale da budu silovane po Višegradu, Foči, Srebrenici, Žepi, Zvorniku, Trebinju (pardon: Nevesinju), oprostite moja malenkost je zaboravila da bošnjaci vole de se samo kolju, pale, ubijaju, pa čak i zakopavaju u masovne grobnice, to im je najdraži hobi, a sve kako ne bi uvrijedili svoje drage komšije Srbe i njihova osjećanja. Vidiš kako su Bošnjaci dobrodušni a ti to nisi prepoznao. Svašta.
:-)
Nisi svoj, da prostiš...
Blizanac

#10310 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Blizanac »

Nositelji europskih vrijednosti...
:D
Škobo Habu

#10311 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Škobo Habu »

Kebo, kao i uvijek, precizno analitičan.

Šteta što je skrajnut sa medijske scene, odnosno nema ga u prvom planu po televizijama.

Sjetimo se samo onih paljevina i reakcija tadašnjeg državnog vrha Hrvatske, te Čovićeve "zabrinutosti" po pitanju sigurnosti hrvatskog pučanstva. :roll:
Truba

#10312 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Truba »

Ma da
Navijacko divljanje dokaz je izvrsne politicke situacije u bih :mrgreen:
mO k3

#10313 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

Blizanac wrote: 29/04/2021 11:32
Nositelji europskih vrijednosti...
Kada tada naletit će na nekoga ko će potegnuti pištolj i jednog ili vise ubiti, ali izgleda da HDZ na čelu sa Čovićem bas taj scenario provociraju
Truba

#10314 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Truba »

Nista ne treba mijenjati nek vako ostane kako je
Rahat patnja :mrgreen:
Blizanac

#10315 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Blizanac »

mO k3 wrote: 29/04/2021 11:40 Kada tada naletit će na nekoga ko će potegnuti pištolj i jednog ili vise ubiti, ali izgleda da HDZ na čelu sa Čovićem bas taj scenario provociraju
Ma jok, gdje bi oni to, pa to su nadaleko poznati nositelji-pioniri europskih vrijednosti... :D

Krive su dakako zle Bošnje koje ih provociraju, čak i na ovom forumu, a inače oni ne bi tako...poznati su po uljudbi i kulturi, davno je to i Krleža prepoznao
:lol:
Project Ashe

#10316 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Project Ashe »

Blizanac wrote: 29/04/2021 11:29
Project Ashe wrote: 29/04/2021 11:23
:-)
Nisi svoj, da prostiš...
Ne znam ko nije svoj kad si ti taj koji je upao na moj post sa nekakvim nebuloznim komentarom i još si me kao prijavio. Ne kontam na osnovu čega si me prijavio. Smeta ti što kao Bošnjak podržavam ne preglasavanje Hrvata ili šta ti je tačno zasmetalo u mom postu, to što sam rekao "četnici", a koji nema nikakve veze sa Hrvatima? De se malo ti presaberi.
Blizanac

#10317 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Blizanac »

Project Ashe wrote: 29/04/2021 12:04
Ne znam ko nije svoj kad si ti taj koji je upao na moj post sa nekakvim nebuloznim komentarom i još si me kao prijavio. Ne kontam na osnovu čega si me prijavio. Smeta ti što kao Bošnjak podržavam ne preglasavanje Hrvata ili šta ti je tačno zasmetalo u mom postu, to što sam rekao "četnici", a koji nema nikakve veze sa Hrvatima? De se malo ti presaberi.
Nepismeni stvore, ma koje nacije bio: klanje Bošnjaka u Istočnoj Bosni za tebe je "dobar posao"...
I ne znam otkud ovdje, nije ti mjesto u civilizaciji
Project Ashe

#10318 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Project Ashe »

Blizanac wrote: 29/04/2021 12:15
Project Ashe wrote: 29/04/2021 12:04
Nepismeni stvore, ma koje nacije bio: klanje Bošnjaka u Istočnoj Bosni za tebe je "dobar posao"...
I ne znam otkud ovdje, nije ti mjesto u civilizaciji
Malo je reć da si glup, ideš na foe.
Blizanac

#10319 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Blizanac »

Project Ashe wrote: 29/04/2021 12:22 Malo je reć da si glup, ideš na foe.
Podvijanje repa, odlika "hrabrih"...
Milenkov buraz

#10320 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Milenkov buraz »

Šta misite da na idućim izborima izaberemo Zdravka Mamića za člana predsjedništva umjesto Komšića? :mrgreen: Čovjek bi automatski dobio imunitet (ne na koronu već na HR režimski aparat), a ne bi nam onda mogli prigovarati više za Komšića. :mrgreen:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#10321 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mk ultra »

GeorgeWranztits

#10322 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by GeorgeWranztits »

Anquilla wrote: 28/04/2021 16:15
GeorgeWranztits wrote: 28/04/2021 01:33

Nije ih nitko nagovorio, budale. Da ih je netko iz Donje Mahale poslao 2 dva metra u zemlju, ne bih ih žalio.
Treba kao u pojedinim američkim saveznim državama, ako ti netko upadne na tvoj posjed, shoot to kill i ciao.

Neka se tuku na livadi, navijat ću za naše protiv crvenih barbika.
Bože sačuvaj, momak ubijen i niko nije odgovarao za to.
Oliver ''misteriozno'' pobjegao iz zatvora i to je to.

Tebi je to sve ispravno, pretpostavljam?
Taj momak je sebi stavio glavu na panj kad je pristao biti dio stroja koji je Široki Brijeg htio sravniti sa zemljom.

A je li ovaj kriv ili nije, je li trebao odgovorati ili ne, to je druga priča.
GeorgeWranztits

#10323 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by GeorgeWranztits »

BAK-eV wrote: 29/04/2021 08:25
GeorgeWranztits wrote: 28/04/2021 17:40
Ne.
Ako u Tuzlanskom kantonu živi 23 000 Hrvata, a u Zapadnohercegovačkoj županiji 94 000 Hrvata, onda će Tk dobiti jednog delegata, a ZHŽ četiri.
Jedno pitanje!
Recimo hipoteticki u TK glasa 15000 Hrvata za Komsica. U ZHK apstinencija i 14000 glasa za Covica kao hr. clana Predsjednistva.
U ostalim kantonima isto apstinencija 100%, niko ne glasa.

Ko bi bio clan izabran kao hr. clan Predsjednistva?
Ako 48 američkih saveznih država apstinira, u Wyomingu izlaznost 100%, Trump dobije 500 000 glasova, a u New Yorku izađe 2 ljudi i Biden dobije oba glasa, tko je predsjednik?

Trump osvoji 500 000 glasova, Biden 2 i opet Biden predsjednik.
Ah, kakav fašizam na američkim izborima.
spreca

#10324 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Milenkov buraz wrote: 29/04/2021 12:47 Šta misite da na idućim izborima izaberemo Zdravka Mamića za člana predsjedništva umjesto Komšića? :mrgreen: Čovjek bi automatski dobio imunitet (ne na koronu već na HR režimski aparat), a ne bi nam onda mogli prigovarati više za Komšića. :mrgreen:
Zar ti jos nisi shvatio da to mora biti Akademik Cirilo Covid
Anquilla

#10325 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Anquilla »

GeorgeWranztits wrote: 29/04/2021 13:00
Anquilla wrote: 28/04/2021 16:15
GeorgeWranztits wrote: 28/04/2021 01:33

Nije ih nitko nagovorio, budale. Da ih je netko iz Donje Mahale poslao 2 dva metra u zemlju, ne bih ih žalio.
Treba kao u pojedinim američkim saveznim državama, ako ti netko upadne na tvoj posjed, shoot to kill i ciao.

Neka se tuku na livadi, navijat ću za naše protiv crvenih barbika.
Bože sačuvaj, momak ubijen i niko nije odgovarao za to.
Oliver ''misteriozno'' pobjegao iz zatvora i to je to.

Tebi je to sve ispravno, pretpostavljam?
Taj momak je sebi stavio glavu na panj kad je pristao biti dio stroja koji je Široki Brijeg htio sravniti sa zemljom.

A je li ovaj kriv ili nije, je li trebao odgovorati ili ne, to je druga priča.
To sa kakvim namjerama su navijači došli u Široki, neću se upuštati u tu priču.
Navijači kažu da su došli na utakmicu i da proslave rođendan, ljudi u Širokom dijele tvoje mišljenje, tako da tu nema konsenzusa.
Koliko znam, podizane su optužnice protiv navijača FKS za Široki, pa eto, tu je tužilaštvo znalo šta treba raditi.

Vedran je ubijen, a da ni kamen u ruci nije imao.
6 navijača Srajeva je ranjeno vatrenim oružjem.

Ispravna priča je:
Neko je kriv.
Neko je morao odgovarati.

A nije niko, evo ove godine će biti punih 12 godina od kako je ubijen.

Dupli aršini i tužilaštva i sudova.

Da dodam, onaj koji je omogućio Oliveru Knezoviću da pobjegne iz pritvora, također treba odgovarati za taj čin.
Naravno, neće.
Post Reply