Ne moze, ondje je bila, ko se sjeca toga klasicna sacekusa uzp-ovaca potpomognutih tzv. Policijom. Onde je bila klasica borba za zivot navijaca Sarajeva.
Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
-
zenit dozic
-
GeorgeWranztits
#10002 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Da, da, nagovorili su ih uzpovci da si zabiju onaj šećer u venu i krenu u rušilački pohod.zenit dozic wrote: ↑27/04/2021 00:27
Ne moze, ondje je bila, ko se sjeca toga klasicna sacekusa uzp-ovaca potpomognutih tzv. Policijom. Onde je bila klasica borba za zivot navijaca Sarajeva.
-
Milenkov buraz
#10003 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Pa i sam si gore pomenuo da politiku Hrvata ne interesuje BiH već je to bilo "da se Turci ne dosjete" a sada kažeš da su Lagumdžija i Izetbegović spasili Komšićem HDZ. Dakle može se zaključiti da nije bio Komšić bilo bi nešto drugo, tj. Komšić je izgovor. Sa druge strane Komšića nije bilo kada su kršćanski fanatici po Mostaru ljuljali Košnikov BMW i pravili samoupravu...ili je bio Mercedes.exliberal-ex wrote: ↑26/04/2021 22:02Bilo je sverca i to dobrog, bas sto se tice Mostara zna se da su srbi rentali artiljeriju i HVO i Armiji....Milenkov buraz wrote: ↑26/04/2021 20:50
Ni blizu se nije šurovalo kao Hrvati-Srbi, primjera je dosta što od obične vojske do Karadžića i Bobana i sastanaka redovnih dok ovamo A.BiH nema takvih primjera i vrlo malo trgovine oružijem na nižim nivoima (rekao bih šverca). Dobro eto non paper i šta sada, eto ako je to to šta se čeka?. Prije par godina (možda i 7-8) sam slušao nekog Hrvata istoričara na HTV-u koji je rekao, parafraziram, ako sada HDZ BiH ne uspije ostvariti ono šta su naumili kada je HR u EU, u NATO, imaju sva moguća lobiranja i podršku, onda se treba pitati jesu li oni (HDZ BiH i HDZ HR) sposobni za bilo šta.
Al opet da se vratimo na temu, moje licno misljenje je da je potpuni krah HDZ sprijecio Lagumdjija i Bakir sa poturanjem Komsica za clana predsjednistva...prvi put je i moglo proci kao dokaz demokratije kasnije je bilo ocito "moze nam se.".
HDZ je bio na koljenima i fakticki su se bili raspali ali ovim potezom su im dali kartu da homogenizuju glasacko tijelo iza mafijaske stranke i ...ostatak je istorija
-
BAK-eV
#10004 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
A moralno je to, sto uopste postoji troglavo Predsjednistvo samo u ovoj drzavi od 180 priznatih na ovoj planeti.exliberal-ex wrote: ↑26/04/2021 16:20
Ja sam davno rekao da jest po zakonu ( legalno) ali nije moralno (ako ima morala u politici).
Ha?
-
Milenkov buraz
#10005 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Apsurno je pričati o moralnosti u politici i mirovnom sporazumu. Zna on to vrlo dobro i kamo sreće da je to što on spominje jedina nemoranost, ima ih na stotine ali kada ukažeš na njih onda je to bošnjački untarizam, islamska republika i slično ali kada je nešto u interesu HDZ-a onda je to legitimno onda je to majorizacija, preglasavanje i slično.BAK-eV wrote: ↑27/04/2021 08:45A moralno je to, sto uopste postoji troglavo Predsjednistvo samo u ovoj drzavi od 180 priznatih na ovoj planeti.exliberal-ex wrote: ↑26/04/2021 16:20
Ja sam davno rekao da jest po zakonu ( legalno) ali nije moralno (ako ima morala u politici).
Ha?
- exliberal-ex
#10006 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Da odgovorim obadvojci u isto vrijeme.Milenkov buraz wrote: ↑27/04/2021 09:48Apsurno je pričati o moralnosti u politici i mirovnom sporazumu. Zna on to vrlo dobro i kamo sreće da je to što on spominje jedina nemoranost, ima ih na stotine ali kada ukažeš na njih onda je to bošnjački untarizam, islamska republika i slično ali kada je nešto u interesu HDZ-a onda je to legitimno onda je to majorizacija, preglasavanje i slično.BAK-eV wrote: ↑27/04/2021 08:45A moralno je to, sto uopste postoji troglavo Predsjednistvo samo u ovoj drzavi od 180 priznatih na ovoj planeti.exliberal-ex wrote: ↑26/04/2021 16:20
Ha?
Da je po meni Predsjednistvo nebi postojalo, predsjedavajuci VM bi vrsio i te protokolarne obaveze po tome se slazem sa tobom ( jedino ako ti nemislis da predsjednistvo treba da ima samo jednog clana).
Ja nisam ovdje spomenuo islamsku republiku itd. spomenuo sam da bosnjaci izmedju ostalih stvari nisu zeljeli da ostanu u bivsoj drzavi " jer bi nam srbi birali predstavnike" dok je sad ok kad se to "demokratski" radi hrvatima .
Nemojte pomislit da branim hrvate, da izvinete jebe se meni za njima samo govorim da u politici nema morala ni na jednoj strani pa me nervira nekad prosipanje price kako su eto svi losi samo smo mi fini.
Meni je veci blam sto se evo sad pokazuje da su stranci spominjali razlaz i dok je Bakir bio u Predsjednistvu i niko nista ( nisam ni ocekivao da ce Covic i Ivanic nesto i reci ali Bakir) sva ova sutnja godinama i sad odjednom on se javlja eto ja ga nisam uzeo ozbiljno.
Imam osjecaj da bi bosnjaci sutra pristali na otcjepljenje da kontrolisu zapadnu hercegovinu ( kompletninh 51 % federacije) , mozda je to i cilj da se polako hrvati istisnu a onda bi doslo vrijeme za generacije koje nisu nikad zivjele u nepodjeljenoj bosni da konacno stave tefter na taj dokument.
-
GeorgeWranztits
#10007 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ne zanima njih ni zapadna Hercegovina, treba samo gledati djela, a ne što Bakir laprda na Hayatu.exliberal-ex wrote: ↑27/04/2021 15:14 Da odgovorim obadvojci u isto vrijeme.
Da je po meni Predsjednistvo nebi postojalo, predsjedavajuci VM bi vrsio i te protokolarne obaveze po tome se slazem sa tobom ( jedino ako ti nemislis da predsjednistvo treba da ima samo jednog clana).
Ja nisam ovdje spomenuo islamsku republiku itd. spomenuo sam da bosnjaci izmedju ostalih stvari nisu zeljeli da ostanu u bivsoj drzavi " jer bi nam srbi birali predstavnike" dok je sad ok kad se to "demokratski" radi hrvatima .
Nemojte pomislit da branim hrvate, da izvinete jebe se meni za njima samo govorim da u politici nema morala ni na jednoj strani pa me nervira nekad prosipanje price kako su eto svi losi samo smo mi fini.
Meni je veci blam sto se evo sad pokazuje da su stranci spominjali razlaz i dok je Bakir bio u Predsjednistvu i niko nista ( nisam ni ocekivao da ce Covic i Ivanic nesto i reci ali Bakir) sva ova sutnja godinama i sad odjednom on se javlja eto ja ga nisam uzeo ozbiljno.
Imam osjecaj da bi bosnjaci sutra pristali na otcjepljenje da kontrolisu zapadnu hercegovinu ( kompletninh 51 % federacije) , mozda je to i cilj da se polako hrvati istisnu a onda bi doslo vrijeme za generacije koje nisu nikad zivjele u nepodjeljenoj bosni da konacno stave tefter na taj dokument.
Cilj bošnjačke politike je TK, ZDK, BPK, Kanton Sarajevo s Istočnim Sarajevom i ono zbog čega traje kontinuirani politički i medijski rat s Hrvatima - Srednja Bosna i koridor do Neuma preko Konjica, Jablanice, Mostara i Stoca.
Zato su izbori u Stocu i Mostaru sudbonosni.
Bošnjaci su čak izmislili novu strategiju za izbore u Stocu s 9 neovisnih kandidata koji trebaju prijeći 3%, ali se plan izjalovio i završilo je tako da HDZ ima 2/3 u općinskom vijeću. Izašlo je čak 90% Bošnjaka na te izbore, lokalna hardcore bošnjačka stranica je javno izvrijeđala 300 Bošnjaka koji su se usudili ostati kući na dan izbora.
O Mostaru je sve poznato.
Brčko služi samo da se zamijeni za Istočno Sarajevo jer je neprihvatljivo da granica između Srbije i buduće Republike Bosne prolazi kroz prijestolnicu.
A ovi nesretnici iz Unsko-sanskog kantona su pomnoženi s nulom davnih dana. Kanton koji je prije 20 godina imao 4700 rođenih, prošle godine je imao manje od 1500. Nisu dobili milijun KM od kraja rata, više im je glavni grad Zagreb ili Ljubljana nego Sarajevo i na sve to im uvale ove horde zla iz Pakistana i Maroka.
Last edited by GeorgeWranztits on 27/04/2021 16:20, edited 2 times in total.
- BHCluster
#10008 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ima jedan koncept a on kaze da svi budu jednaki na svakom pedlju Bosne i Hercegovine a ne u nekom rezervatu. Radikalan koncept zar ne?
-
GeorgeWranztits
#10009 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Bez kontrole hrvatskog kluba u Dn FBiH, Hrvati će biti bitni kao Indijanci u rezervatima. Dobra usporedba, kolega.
A Željko neka bude doživotni hrvatski član Predsjedništva, Bog mu zdravlja dao, samo da mu ciroza ne dođe glave.
- BHCluster
#10010 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ovo sad sto imamo su rezervati!GeorgeWranztits wrote: ↑27/04/2021 16:35Bez kontrole hrvatskog kluba u Dn FBiH, Hrvati će biti bitni kao Indijanci u rezervatima. Dobra usporedba, kolega.
A Željko neka bude doživotni hrvatski član Predsjedništva, Bog mu zdravlja dao, samo da mu ciroza ne dođe glave.
- exliberal-ex
#10011 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Cuj ima jedan koncept, a onda pogledas svadja je ko ce imat bolji "koncept" konstitutivni (ratom osvojen ) ili gradjanski ( a iza koje se krije upravljanje vecinskog naroda).
- BHCluster
#10012 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Sa ovim "konstitutivni" nema nam u EU. A od kako se nacionalne poglavice brinu o "svojima" nikad nas manje, samo sto jednih je dosta manje.exliberal-ex wrote: ↑27/04/2021 16:52Cuj ima jedan koncept, a onda pogledas svadja je ko ce imat bolji "koncept" konstitutivni (ratom osvojen ) ili gradjanski ( a iza koje se krije upravljanje vecinskog naroda).
-
sandzokan
#10013 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ko je nagovorio ove šećeraše da krenu u rušilački pohod po Donjoj Mahali?GeorgeWranztits wrote: ↑27/04/2021 02:03Da, da, nagovorili su ih uzpovci da si zabiju onaj šećer u venu i krenu u rušilački pohod.zenit dozic wrote: ↑27/04/2021 00:27
Opravdavaš li ti to ubistvo navijača u Širokom ili mi se samo to čini?
-
GeorgeWranztits
#10014 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Nije ih nitko nagovorio, budale. Da ih je netko iz Donje Mahale poslao 2 dva metra u zemlju, ne bih ih žalio.sandzokan wrote: ↑27/04/2021 20:55Ko je nagovorio ove šećeraše da krenu u rušilački pohod po Donjoj Mahali?GeorgeWranztits wrote: ↑27/04/2021 02:03Da, da, nagovorili su ih uzpovci da si zabiju onaj šećer u venu i krenu u rušilački pohod.zenit dozic wrote: ↑27/04/2021 00:27
Opravdavaš li ti to ubistvo navijača u Širokom ili mi se samo to čini?
Treba kao u pojedinim američkim saveznim državama, ako ti netko upadne na tvoj posjed, shoot to kill i ciao.
Neka se tuku na livadi, navijat ću za naše protiv crvenih barbika.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#10015 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Jos samo da se ukinu zupanijeGeorgeWranztits wrote: ↑27/04/2021 16:35Bez kontrole hrvatskog kluba u Dn FBiH, Hrvati će biti bitni kao Indijanci u rezervatima. Dobra usporedba, kolega.
Zbog stednje naravno ne zbog mrznje
-
BAK-eV
#10016 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Zasto ne bi drzava imala jednog Predsjednika kao sve druge drzave na ovoj planeti?exliberal-ex wrote: ↑27/04/2021 15:14 jedino ako ti nemislis da predsjednistvo treba da ima samo jednog clana).
Nikakva podjela drzave ne odgovara Bosnjacima niti to neko gura, osim izmisljenih novinskih clanaka.
- sinuhe
#10017 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Gospodin Ivan Lovrenovic:
http://ivanlovrenovic.com/clanci/interv ... i-hrvatom-Na razini Federacije BiH (pa i Bosne i Hercegovine) Hrvati politički postoje zapravo još samo zahvaljujući mehanizmu konstitutivnosti naroda. Tek na jednoj administrativnoj stepenici niže, županijskoj, imaju ponegdje realnu političku ulogu. Glavni grad države i Federacije, Sarajevo, o tome govori sve: u njemu Hrvati politički ne predstavljaju ništa, ako ne računamo tek pokojega komšića kao ruganje zdravoj pameti.
-
Novak20
#10018 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Bakir slaže čim zine.
Miješa BiH u kojoj ne odlučuju samo B/H sa F BiH, Hrvatima podmeće da samo zbog njih ima neku kvotu od 33%, namjerno snižava postotak Hrvata u BiH, želi da u multi-kulti državi 50,1% nekog naroda ima 100 % vlasti, žali se na DN, a najviše zahtjeva za ispitivanje nacionalnih interesa ima bošnjačka politika itd.
https://hms.ba/vukoja-za-hms-proturijec ... dali-fbih/
Miješa BiH u kojoj ne odlučuju samo B/H sa F BiH, Hrvatima podmeće da samo zbog njih ima neku kvotu od 33%, namjerno snižava postotak Hrvata u BiH, želi da u multi-kulti državi 50,1% nekog naroda ima 100 % vlasti, žali se na DN, a najviše zahtjeva za ispitivanje nacionalnih interesa ima bošnjačka politika itd.
https://hms.ba/vukoja-za-hms-proturijec ... dali-fbih/
VUKOJA ZA HMS: Proturiječnim i netočnim tvrdnjama i pogrešnim zaključcima Izetbegović kreira ozračje kako bi Bošnjaci ovladali FBiH 2022.
“Ako bi se poslušalo ono što traži gospodin Čović, HNS i HDZ tada ne bi bilo implementacije ni jedne od presuda Europskog suda za ljudska prava, a otprilike 10 posto parlamentaraca koji žive na 10 posto teritorije BiH zavladali bi potpuno Bosnom i Hercegovinom. Ne bi ste više nikada ništa bez njih mogli uraditi. Mi sada živimo tu situaciju zato što imaju u domovima naroda kontrolu, ali bi se promjenama koje traži HNS to ovjekovječilo. I to je naravno neprihvatljivo, jer bi to ubilo razlog za postojanje građanskih, lijevih stranaka. To bi dakle sve što je probosansko, čega ima 55-60 posto zbilo u neku bošnjačku kvotu od 33 posto. Ne bi bilo razloga za postojanje predstavničkih domova, za postojanje građanskih i stranaka koje nisu nacionalne kada bi se izašlo u susret ovome što traži gosp. Čović. Tako da mi imamo neke svoje zahtjeve kako bi to izbalansirali, svođenje domova naroda na zaštitu vitalnog nacionalnog interesa koje bi to ublažilo, pa vidjet ćemo.”
Netočna je, kaže Vukoja, i Izetbegovićeva tvrdnja da bi tih famoznih „10% parlamentaraca“ potpuno zavladalo Bosnom i Hercegovinom. Riječ je, napominje, o podvali koja unitaristi često i rado koriste.
-Da bi netko potpuno zavladao Bosnom i Hercegovinom on bi morao imati 100 % vlasti. To bi, hipotetski, u BiH mogli biti jedino Bošnjaci ukoliko bi BiH postala unitarno-građanska država s izbornim načelom „jedan čovjek, jedan glas“ i jednodomnim parlamentom. Tada bi, naime, 50,1% Bošnjaka moglo imati 100% vlasti u BiH. To je i glavni razlog zašto se bošnjački unitaristi zalažu za „građansku“ državu. Da se to ne bi dogodilo, u Ustav BiH uvedena je kategorija tri konstitutivna naroda, kako Hrvati i Srbi zbog brojčane nadmoći Bošnjaka ne bi bili potpuno izbačeni iz vlasti, ističe Vukoja.
Konstitutivnost Hrvatima, kaže sugovornik Hrvatskog Medijskog Servisa, služi ne da bi oni zavladali Bosnom i Hercegovinom, već da se u BiH ne bi moglo vladati bez Hrvata, da ne bi bili potpuno izbačeni iz vlasti. Tome, između ostalog, kaže, i služi Dom naroda. A situacija trenutne hrvatske kontrole nad Hrvatskim klubom DN FBiH, koju Izetbegović spominje, nije nešto što su Hrvati prisvojili ili nekome oteli nego ustavna i daytonska kategorija, naglašava.
-
Sigma90
#10019 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
A sto nije spomenuo da je upravo on i njegova stranka dala DN HDZu i SNSDu. E moj Stevane ko te nezna skupo bi te platio. 
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#10020 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ako mi smijenimo kakira, hocete li i vi Covica?
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#10021 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
kako ces smijeniti kad se ide na to da nema izbora 
- Project Ashe
#10022 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Mahh kreten od čovjeka, šta reći na Bakira i njegove nebuloze. Problem je što je masa ljudi ko i on nebulozna u Bosni pa im on dođe ko neki vođa. Kao što je Čova Hrvatskim a Dodo Srpskim budaletinama. A mi normalni ko nas jebe kad smo normalni, ha ja.Novak20 wrote: ↑28/04/2021 09:03 Bakir slaže čim zine.
- Humljanin
- Point.
#10024 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Novog aparthejdskog IZ po željama separatista iz HDZ nema niti će biti.
- Humljanin