NON PAPER

Post Reply
patriot_bih

#1151 Re: NON PAPER

Post by patriot_bih »

Nacionalniid_BOSANCI wrote: 19/04/2021 16:47
Piaty wrote: 19/04/2021 16:27
GAU8 wrote: 19/04/2021 16:25 E moj narode...

i opet vam Tito nije valjao...

dao zemlju, i razjebaste je ha je umro
Oj Boze, zar opet :roll:

Ali evo da se nadovezem i ja:

"Eto narode, nije vam Tito valjo. Eto narode, nije vam Franz Ferdinand valjo. Eto narode, nije vam Tvrtko Kotromanic valjo"
Ne mogu se uporedjivati navedena trojica. Tvrtko je Bosnjacima Bosancima ostavio najvecu teritoriju i najvece prirodne resurse i bogatstva u njoj, Tito manju a Ferdinand je besplatno otimao i izvozio rudna bogatsrva iz drzave Bosne i ekonomski jacao Austougarsku.
Sad kad je ostvaren san Bošnjaka da imaju priznatu naciju, jezik i državu oni bi da žale za vremenima kad to nisu imali.

Tito se ne može vratiti, samo vojvoda Vučić može biti novi "Tito" ako se ne probudimo i ne kažemo ne.
emmir1

#1152 Re: NON PAPER

Post by emmir1 »

Ovog debila što je organizovao skup uhapsiti koliko odmah
Tvrtko II Kotromanić

#1153 Re: NON PAPER

Post by Tvrtko II Kotromanić »

General War wrote: 19/04/2021 17:04
Tvrtko II Kotromanić wrote: 19/04/2021 16:59
General War wrote: 19/04/2021 16:56
...Da ali oni se na bacaju frazama bratstva i jedinstva, zajednistva...vidis li razliku izmedju retorike i terena?
ne znam zasto bi okupljanje par desetina desnicara znacilo da citavo Sarajevo (hvala Bogu jeste evropsko :) ) puca sebi u nogu

nemoj se ti sekirat za Sarajevo ziv bio
PA ja nisam vidio novu gradonacelnicu ili ove "sekularne" stranke iz sehera da se ogradise, osudise...
A Sarajevo kad bude samo svoja drzava, ja cu rado preskociti ne samo za talibane i njihovo skupljanje vec i na svaki drugi nacin...ovako posto htjela nehtjela to se i Tuzli stavlja na racun.
ti si kao iz Tuzle :lol:
General War

#1154 Re: NON PAPER

Post by General War »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 19/04/2021 17:10

ne znam zasto bi okupljanje par desetina desnicara znacilo da citavo Sarajevo (hvala Bogu jeste evropsko :) ) puca sebi u nogu

PA ja nisam vidio novu gradonacelnicu ili ove "sekularne" stranke iz sehera da se ogradise, osudise...
A Sarajevo kad bude samo svoja drzava, ja cu rado preskociti ne samo za talibane i njihovo skupljanje vec i na svaki drugi nacin...ovako posto htjela nehtjela to se i Tuzli stavlja na racun.
...Jbg sta's. :D
Horcrux

#1155 Re: NON PAPER

Post by Horcrux »

Mx wrote: 19/04/2021 17:05
pici wrote: 19/04/2021 13:58

TEKBIIIRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!
Ne znam cija je ovo ideja da mjesa drzavne i etnicko/narodne zastave jednog naroda Bosnjaka sa religioznim zastavama Bosnjaka. Takvo mjesanje religioznih i institucionalnih zastava jednog naroda nije ni dobro ni pametno za Bosnjake Bosance. Vjerske ili Religiozne zastave Bosnjaka Bosanaca su za Vjerske Ustanove i Dzamije a ne da se koriste na protestima i ulicama. Ko god to radi ne misli dobro Bosnjacima Bosancima i njihovoj drzavi Bosni i Hercegovini, jer hriscanska Evropa ce odmah osuditi Bosnjake direktno ili indirektno za sve i svasta.
Samo vidjeti odakle dolazi ovaj lik sto vodi to i sve ce biti jasno.
patriot_bih

#1156 Re: NON PAPER

Post by patriot_bih »

Mx wrote: 19/04/2021 17:05

Ne znam cija je ovo ideja da mjesa drzavne i etnicko/narodne zastave jednog naroda Bosnjaka sa religioznim zastavama Bosnjaka. Takvo mjesanje religioznih i institucionalnih zastava jednog naroda nije ni dobro ni pametno za Bosnjake Bosance. Vjerske ili Religiozne zastave Bosnjaka Bosanaca su za Vjerske Ustanove i Dzamije a ne da se koriste na protestima i ulicama. Ko god to radi ne misli dobro Bosnjacima Bosancima i njihovoj drzavi Bosni i Hercegovini, jer hriscanska Evropa ce odmah osuditi Bosnjake direktno ili indirektno za sve i svasta.
Slažem se, ali gdje su ti sekularni patrioti? Zašto Danis Tanović ili Dino Mustafić ili neko treći nije organizovao protest sa zastavama BiH?

Ovo je potvrdilo da državne patriote nemamo ili šute, a već znamo da intelektualci spavaju na budžetima i šute.

Možda je neko kao prof. Kurtćehajić trebao definisati koja je to strategija za očuvanje BiH i napraviti NO koja će se time baviti na kulturan i pravi način.
Last edited by patriot_bih on 19/04/2021 17:17, edited 1 time in total.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1157 Re: NON PAPER

Post by konektovan »

emmir1 wrote: 19/04/2021 17:08 Ovog debila što je organizovao skup uhapsiti koliko odmah
Ma petardu im kakvu baciti,..neces ih vidjeti više.. :mrgreen:
Juni

#1158 Re: NON PAPER

Post by Juni »

emmir1 wrote: 19/04/2021 17:08 Ovog debila što je organizovao skup uhapsiti koliko odmah
Đe je policija inače ovdje, šta bi bilo da se ne daj Bože desio incident , da je neko od njih upao u ambasadu.
Da su krenuli put Poljina ne vjerujem da se ne bi stvorili u roku odmah.Kao što ih je bilo i na onim protestima neki dan za vakcine.
Zastozato

#1159 Re: NON PAPER

Post by Zastozato »

Kamo srece da su drugi desnicari iz komsiluka, susjedstva ili iz nase drzave, ovako radikalni kao prof. Sanin Musa.

Point.

#1160 Re: NON PAPER

Post by Point. »

dust71000 wrote: 19/04/2021 14:57
Point. wrote: 19/04/2021 14:20
dust71000 wrote: 19/04/2021 09:52
Ti jedini okrećeš ploču. Te velika je opasnost, osvanut će granica na Dobrinji, te nije opasnost ja se šalio.
Kako napumpavaju jasno je bilo kome ko prati medije, pogledaj izjave u zadnjih par dana. Da ti po 50-i put na temi nacrtam i obojim vodenim bojama ti bi opet pitao 'ma kako to', a onda napisao neku desetu tvrdnju tipa ' sda nije napisala ovaj dokument'. I onda sve ponovo.
Ti ne znas zapravo sta zelis da kazes. Zapetljao se ko siluk kod nespretnog ribara. I ti nekome nesto crtati :D

Haj zadnj put, mozda sta i udje. Opasnost je svako crtanje i prekrajanje novih granica na Balkanu. To nas istorija uci. To pod jedan. Pod dva, granica na Dobrinji je metafora za to nojevsko razmisljanje ma nece se to desiti blabla. Pod tri, da izjave daju samo kurci palci iz samo SDA onda bi povjerovao da hajcaju medije. Ali kada na taj non paper reaguju svi kurci palci od Vardara pa do Triglava, na koji nacin je to SDAovo pumpanje atmosfere?
Objašnjeno ti je više puta ali idemo ponovo :roll: :
Od ovog non-papera nema ništa i to je jasno svakome ko uključi mozak na 3.5 milisekunde. Stvarn značaj mu je nikakav. Zna se ko ima moć da mijenja granice a to nije Janša, ako je on uopšte autor ovoga.Ti koji imaju moć su se oglasili prvog dana jasno i glasno i tu je ova priča završena. Naravno, mnogi, a u okruženju pogotovo, će pokušati da dobiju poene na ovome. Mile će da truni o mirnom otcjepljenju a ne da je RS u bankrotu, SDA i sateliti kako ćemo da ratujemo i da moramo biti spremni da nas ne iznenade kao '92 umjesto o respiratorima i vakcinama, Vulin o nečemu trećem, Milanović o nečemu četvrtom i tako redom. Ali su svi svjesni da je ovo ubleha. Sljedeća slična tema slijedi za koju sedmicu, kada se ova potroši.
Medutim, ako bošnjačko rukovodstvo nastavi da se ponaša kao zadnjih dvadesetak godina a pogotovo zadnjih 4-5, sve su opcije otvorene u budućnosti ako neki ozbiljni igrači odluče da zaista prekrajaju granice. Upravo gledamo 'našu' reakcijuu kriznim situacijama i sve što se može zaključiti su nevjerovatna nesposobnost i korumpiranost.
Eto, pokušao sam da ne koristim pretjerano složene rečenice pa ih možda ovog puta shvatiš.
Oko moje, lijepo si ovo srocio ali ni jednom rijecju nisi objasnio svoju tvrdnju da je ovo sve SDA medijska hajka? (posto sam insan dobre duse zazmirit cu na jedno oko tvrdnje od prije par dana da je autor ovog non papera sama SDA).
BHCluster

#1161 Re: NON PAPER

Post by BHCluster »

General War wrote: 19/04/2021 17:13
fukara bolan, halali morao sam :mrgreen:
LBVIEW

#1162 Re: NON PAPER

Post by LBVIEW »

General War wrote: 19/04/2021 16:53
vatrogasac wrote: 19/04/2021 16:46
meridiyan wrote: 19/04/2021 15:31
Hrana za Jansu!

Image

Janša nacionalista i desničar udara Marksom na islam, ali bi i prepravljao postojeći po svom ukusu.

Image
Janez Janša, čelnik Slovenske demokratske stranke (SDS), nacionalističke i desničarske populističke stranke, ranije je izazvao reakciju javnosti svojim netolerantnim izjavama protiv muslimana, imigranata i homoseksualaca. Janša, koji je, također, negirao holokaust, u januaru je u objavi na Twitteru tvrdio da bi islam trebao biti reformiran na humaniji način i tvrdio da problem nije radikalni islam, već sam islam.
Image
A jesu se fino drustvo okupilo, sta kazu "Vjera Narod Država"...jes jednom eUropsko Sarajevo puca samo sebi u nogu...pitam li se sta bi bilo da srbi ili Hrvati protestvuju sa parolom: Vjera Narod Drzava.
Ne glumataj francisku sobaricu. :!:
Srbi i Hrvati ne protestuju, vec rade na ragradnji drzave - ovo je samo logican slijed desavanja nakon onog toalet papira iza kojeg dobrim dijelom stoje isti - "hocete namirivanje teritorijalnih apetita preko ledja Bosnjaka, dobiti cete zahjev za nacionalnom bosnjackom drzavom na cijeloj teritorji BiH".
A sto se tice te floskule "europsko" Sarajevo, podsjeti me sta to znaci u vrijeme dok ta Ista Europa crta granice na toalet papiru.
Stalo im je do istog kao i 90-tih kad su tazne slali emisare da ozakone UZP-e. :oops:
Last edited by LBVIEW on 19/04/2021 17:54, edited 1 time in total.
General War

#1163 Re: NON PAPER

Post by General War »

BHCluster wrote: 19/04/2021 17:25
General War wrote: 19/04/2021 17:13

fukara bolan, halali morao sam :mrgreen:
Suuti, jos ako cuje da smo pljeskali srbijanskoj himni, nece mu bit dobro :D
LBVIEW

#1164 Re: NON PAPER

Post by LBVIEW »

detroit-mercy wrote: 19/04/2021 16:56
LBVIEW wrote: 19/04/2021 16:07
kiligonzales wrote: 19/04/2021 15:20

VNZ je od Sanina Muse, nema veze sa SDA. Prisutni su na svim protestima u Sa bili protiv bivse vlasti u KS. Cak i za SDA predesno orijentisani. Nazalost to jeste put ako se sta u drustvu ne promjeni.
Davno je pisano i na ovom forumu sta ce probuditi kod Bosnjaka, budu li puno cackali, i jedni i drugi. :izet:
Ako mislis da je ona sacica bradonjica prijetnja necemu ili nekome, onda se grdno varas. Jos jedan nas epic fail u kome mislimo da se svijet boji malo manje od 2 miliona bosanskih muslimana da se ne radikalizuju. Koliko samo Markoanaca, Alziraca, Tunisana, Pakistanaca i inih zivi u Zapadnoj Evropi, mi smo saka jada. Ova sacica je tu samo za lokalnu upotrebu, ne vidim da su se ko oni radikalni Jeverji opasali zidovima u onim svojim naseljima u po palestinske teritorije pa otisli negdje u PC ili Zapadnu Hercegovinu da prave svoje enklave. Oni su tu da utjeruju u vjeru lokalno stanovnistvo i naravno da se natjecu ko ce u boljeg terenca zasjest i ko ce mladju zenu uzjahat. Totalno kontraproduktivno.
Da opet ponovim, mi propustamo sansu da pokazemo da znamo i mozemo puno bolje, na kraju ono cega se ja bojim je da bi neko (ko se pita) mogao jednostavno dici ruke od nas jer kako izgleda i mi sami smo digli ruke od samih nas.
Aha, a nisu "digli ruke" od nas slanjem none papera, jos dok smo biili fini i kooperativni? Zajebi ti to, otvoreno ti rade o glavi, i sad bi kao trebali klimati glavama. :-) Oni samo postuju "realnost na terenu", kao sto su i 90-tih kad su slali raznorazne emisare poput Ovna i Slotenberga kako bi legalizirali genocid i etnicko ciscenje. Njih moral, pravda i pravo ne zanimaju, ne budes li postavljao maksimalisticke zahtjeve i zatezao nece te hebavati ni za sta.
Ne treba se svijet njih bojati, ovo je usmjereno prema susjedims i komsijama, a samo posredno prema EU.
dustaban

#1165 Re: NON PAPER

Post by dustaban »

...
Last edited by dustaban on 19/04/2021 18:10, edited 2 times in total.
LBVIEW

#1166 Re: NON PAPER

Post by LBVIEW »

General War wrote: 19/04/2021 17:06
vatrogasac wrote: 19/04/2021 17:04
General War wrote: 19/04/2021 16:53 A jesu se fino drustvo okupilo, sta kazu "Vjera Narod Država"...jes jednom eUropsko Sarajevo puca samo sebi u nogu...pitam li se sta bi bilo da srbi ili Hrvati protestvuju sa parolom: Vjera Narod Drzava.
Uvlači se ti njima sa tim multi kulti i dobiješ Non papers i to još Timothy Less lijepo opravda, a kako mu nećeš vjerovati kad je Europejac sa Kembridža. Istina, prošli rat nisu gledali jesi li SDP ili SDA nego jesi li osunećen. Džaba ti nekada i lična da si Damir ili Zoran, nisi mogao proći dok ne skineš gaće.
Ja sam dobio Dejton radi njih, a non papere dobijam radi koketiranja...do podne gradjanska a od podne Vjera-Narod Drzava...
Lazes, non papere dobivas radi velikodravnih ambicija susjednih drzava.
General War

#1167 Re: NON PAPER

Post by General War »

LBVIEW wrote: 19/04/2021 17:36
General War wrote: 19/04/2021 16:53
vatrogasac wrote: 19/04/2021 16:46

Janša nacionalista i desničar udara Marksom na islam, ali bi i prepravljao postojeći po svom ukusu.

Image

Image
A jesu se fino drustvo okupilo, sta kazu "Vjera Narod Država"...jes jednom eUropsko Sarajevo puca samo sebi u nogu...pitam li se sta bi bilo da srbi ili Hrvati protestvuju sa parolom: Vjera Narod Drzava.
[/quote
Ne glumataj francisku sobaricu. :!:
Srbi i Hrvati ne protestuju, vec rade na ragradnji drzave - ovo je samo logican slijed desavanja nakon onog toalet papira iza kojeg dobrim dijelom stoje isti - "hocete namirivanje teritorijalnih apetita preko ledja Bosnjaka, dobiti cete zahjev za nacionalnom bosnjackom drzavom na cijeloj teritorji BiH".
A sto se tice te floskule "europsko" Sarajevo, podsjeti me sta to znaci u vrijeme dok ta Ista Europa crta granice na toalet papiru.
Stalo im je do istog kao i 90-tih kad su tazne slali emisare da ozakone UZP-e. :oops:
Jedno je prijetit kad imas s cime (saveznike, novac, nacionalnu homogenost)...sve sto bosnjaci nemaju.
General War

#1168 Re: NON PAPER

Post by General War »

LBVIEW wrote: 19/04/2021 17:51
General War wrote: 19/04/2021 17:06
vatrogasac wrote: 19/04/2021 17:04

Uvlači se ti njima sa tim multi kulti i dobiješ Non papers i to još Timothy Less lijepo opravda, a kako mu nećeš vjerovati kad je Europejac sa Kembridža. Istina, prošli rat nisu gledali jesi li SDP ili SDA nego jesi li osunećen. Džaba ti nekada i lična da si Damir ili Zoran, nisi mogao proći dok ne skineš gaće.
Ja sam dobio Dejton radi njih, a non papere dobijam radi koketiranja...do podne gradjanska a od podne Vjera-Narod Drzava...
Lazes, non papere dobivas radi velikodravnih ambicija susjednih drzava.
NIsi shvatio...naravno da su susedi i komsije odradile non papere...ali kada imas na drugoj strani Bosnjacku elitu zabavljenu oko sitnog sicara, koja radi tog sicara mjesa vjeru, naciju...pa i narod...non paper je logican smjer...bilo ih je i prije od 2008 godine otkako su Bosnu pustili niz solju.
Hank Paldum

#1169 Re: NON PAPER

Post by Hank Paldum »

General War wrote: 19/04/2021 16:56
...Da ali oni se na bacaju frazama bratstva i jedinstva, zajednistva...vidis li razliku izmedju retorike i terena?

Od gradonačelnice koja je tek preuzela mandat se očekuje da brže reaguje nego što je se očekivalo od Skake koji je već godinama bio na toj funkciji.
Već sam napisao par puta ali ponovit ću rado, kada su se prije nekoliko sedmica brojala krvna zrnca "samo da nije Bošnjak/inja gradonaćelnik" iz isključivog razloga da se šukne Bošnjacima onda su od Benjamine pravili princezu Dianu iako ama baš ništa nisu o njoj znali. Onog momenta kada ne samo da je se saznalo da je ustvari Bošnjakinja nego da i daje izjave i pravi poteze kao jedna ponosna Bošnjakinja od tada je na pravom putu da postane omraženija od Skake.
I onda kažu nema niko problem sa Bošnjacima nego sa SDA.
Kako da ne, malo sutra, eno i gospodina Hadžikadića već tretirate kao Prevljaka a Benjamina je na dobrom put da vam postane draga kao Samra Ćosović-Hajdarević.
BHCluster

#1170 Re: NON PAPER

Post by BHCluster »

Image
vatrogasac

#1171 Re: NON PAPER

Post by vatrogasac »

Prilikom posjete, birajući riječi, kazao je da se u Evropi razgovara o mirnom raspadu BiH, da bi na kraju postavio pitanje članovima Predsjedništva da li su oni za "mirni razlaz" BiH. Pahor očito nije došao da bi postavljao pitanja na koja zna odgovor, već da upozori bosanskohercegovačku stranu na opasnu diplomatsku igru koja se dešava daleko izvan dosega naše diplomatije. Naravno, predsjednik Slovenije danas tvrdi da nije vidio "non-paper", niti ga je spomenuo direktno Komšiću i Džaferoviću, međutim, time je izbjegao da on direktno kompromituje Janeza Janšu, a ostatak posla je prepustio spomenutom dvojcu. Vejrovatno je imao i neke druge ambicije, ali to za nas i nije toliko značajno.

Samo puštanje informacije se tempira u trenutku kada je hrvatska diplomatija nastojala sav fokus prebaciti na sadržaj svog "non-papera".

Međutim, hrvatske vlasti su prilikom traženja podrške za "non paper", napravile jedan mali, ali bitan previd. Čak i ako Hrvatska nije imala nikakvog upliva u pisanju slovenačkog non papera, tražila je i dobila potpis i podršku Slovenije, čije vlasti su svojim dokumentom podržale sve nacionalističke snove balkanske desnice. Time je Hrvatska diskreditovala svoj "blaži" dokument, jer kako inače prihvatiti podršku vlade Slovenije koja kuje planove dodatnog rasparčavanja Bosne i Hercegovine, dok se iskazuje podrška za njen "suverenitet i teritorijalni integritet". Teško je zamisliti da Hrvatska ništa o tome nije znala.

S tim u vezi, bez obzira na to kako neko tumačio porijeklo i ciljeve slovenskog dokumenta, jednom kad se želje iz hrvatskog "non-papera" ispune, a Bosna i Hercegovina ostane prazna ljuštura bez ikakvih mehanizama zaštite, neće proći dugo da slovenski postane dokument o kojem se otvoreno razgovara u Briselu, a ne samo po hodnicima evropskih institucija.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/da-li-j ... /210419063
exliberal-ex

#1172 Re: NON PAPER

Post by exliberal-ex »

detroit-mercy wrote: 19/04/2021 16:57
General War wrote: 19/04/2021 16:48
LBVIEW wrote: 19/04/2021 16:07
Davno je pisano i na ovom forumu sta ce probuditi kod Bosnjaka, budu li puno cackali, i jedni i drugi. :izet:
Sta ce probudit?
Zahiragu, uspavanog lava :mrgreen: on ako moze pretrcati 100 metara a da se ne onesvijesti, sad me jebi :mrgreen:
Zahiraga bi prvi za svedsku da brani drzavu ko lbview..... :)

Meni nije jasna ova prica oko non paper...ko nema sanse da to prodje.... koliko god da neki mislili da je ovo suplja vrlo lako se moze desit da se o ovom pocne ozbiljno razgovarat i sta onda...., bosna bi onda u toj prici sluzila kao potrkusurivanje ( nebi bio prvi putu istorij da je tako tretirana)
General War

#1173 Re: NON PAPER

Post by General War »

Hank Paldum wrote: 19/04/2021 17:57

Od gradonačelnice koja je tek preuzela mandat se očekuje da brže reaguje nego što je se očekivalo od Skake koji je već godinama bio na toj funkciji.
Već sam napisao par puta ali ponovit ću rado, kada su se prije nekoliko sedmica brojala krvna zrnca "samo da nije Bošnjak/inja gradonaćelnik" iz isključivog razloga da se šukne Bošnjacima onda su od Benjamine pravili princezu Dianu iako ama baš ništa nisu o njoj znali. Onog momenta kada ne samo da je se saznalo da je ustvari Bošnjakinja nego da i daje izjave i pravi poteze kao jedna ponosna Bošnjakinja od tada je na pravom putu da postane omraženija od Skake.
I onda kažu nema niko problem sa Bošnjacima nego sa SDA.
Kako da ne, malo sutra, eno i gospodina Hadžikadića već tretirate kao Prevljaka a Benjamina je na dobrom put da vam postane draga kao Samra Ćosović-Hajdarević.
:-)
Dobro, ponosna Bosnjakinja zajedno sa heljbe ponosnih Bosnjaka iz unutra i iz vana poput tebe upiru se iz petnih zila da kazu da nisu fundamentalisti, islamisti, teroristi, fasisti...nastavi niz...sto je glavni razlog ono sto H-S komponenta tvrdi...i sta se desi...talibani se (bez obzira na broj) sjate pred ambasadu negodujuci za non paper i uz to uzvikujuci sve naopako i pride i zastavu ponjeli (ne RBiH)...kako jednostavnu stvar ne razumijes?
dust71000

#1174 Re: NON PAPER

Post by dust71000 »

Point. wrote: 19/04/2021 17:24
dust71000 wrote: 19/04/2021 14:57
Point. wrote: 19/04/2021 14:20
Ti ne znas zapravo sta zelis da kazes. Zapetljao se ko siluk kod nespretnog ribara. I ti nekome nesto crtati :D

Haj zadnj put, mozda sta i udje. Opasnost je svako crtanje i prekrajanje novih granica na Balkanu. To nas istorija uci. To pod jedan. Pod dva, granica na Dobrinji je metafora za to nojevsko razmisljanje ma nece se to desiti blabla. Pod tri, da izjave daju samo kurci palci iz samo SDA onda bi povjerovao da hajcaju medije. Ali kada na taj non paper reaguju svi kurci palci od Vardara pa do Triglava, na koji nacin je to SDAovo pumpanje atmosfere?
Objašnjeno ti je više puta ali idemo ponovo :roll: :
Od ovog non-papera nema ništa i to je jasno svakome ko uključi mozak na 3.5 milisekunde. Stvarn značaj mu je nikakav. Zna se ko ima moć da mijenja granice a to nije Janša, ako je on uopšte autor ovoga.Ti koji imaju moć su se oglasili prvog dana jasno i glasno i tu je ova priča završena. Naravno, mnogi, a u okruženju pogotovo, će pokušati da dobiju poene na ovome. Mile će da truni o mirnom otcjepljenju a ne da je RS u bankrotu, SDA i sateliti kako ćemo da ratujemo i da moramo biti spremni da nas ne iznenade kao '92 umjesto o respiratorima i vakcinama, Vulin o nečemu trećem, Milanović o nečemu četvrtom i tako redom. Ali su svi svjesni da je ovo ubleha. Sljedeća slična tema slijedi za koju sedmicu, kada se ova potroši.
Medutim, ako bošnjačko rukovodstvo nastavi da se ponaša kao zadnjih dvadesetak godina a pogotovo zadnjih 4-5, sve su opcije otvorene u budućnosti ako neki ozbiljni igrači odluče da zaista prekrajaju granice. Upravo gledamo 'našu' reakcijuu kriznim situacijama i sve što se može zaključiti su nevjerovatna nesposobnost i korumpiranost.
Eto, pokušao sam da ne koristim pretjerano složene rečenice pa ih možda ovog puta shvatiš.
Oko moje, lijepo si ovo srocio ali ni jednom rijecju nisi objasnio svoju tvrdnju da je ovo sve SDA medijska hajka? (posto sam insan dobre duse zazmirit cu na jedno oko tvrdnje od prije par dana da je autor ovog non papera sama SDA).
Slobodno nađi gdje sam napisao boldirano i citiraj me. Za razliku od tebe, ja ne izmišljam i ne mijenjam priču iz posta u post. Čak sam bar dva puta eksplicitno naveo da ne mislim da su oni autori jer su za tako nešto nesposobni. Ali ga maksimalno koriste.
Dalje, očito ti nije poznato značenje riječi hajka jer SDA trenutno ne progoni nikoga, bar ne u ovom kontekstu. Mogao si koristiti riješ halabuka npr.
A obrazloženje medijske halabuke koju pravi SDA i razloga za to ti je manje-više čitav prvi dio posta koji si citirao, i još jedno 10 postova na prethodnim stranama. To što ti nemaš kapacitet da shvatiš napisano je nešto na šta ja ne mogu utjecati.
biscanka2

#1175 Re: NON PAPER

Post by biscanka2 »

oruzana_pobuna wrote: 19/04/2021 14:12
ne vidim u ovom nista lose.... ovo je cak i sjajno...nek EU vidi sta je ceka ukoliko nas zakuca za zid i ne rasciste sa vladajucom oligarhijom olosa i seoskih varalica ako nas po hitnoj proceduri ne uvrste u eutoatlanske integracije i NATO.... i jos nesto.... nek racuna da medju ovim cvakama ima likova koji su se podobro prekalili u ratu...pa eto bujrum.... na kraju krajeva, na kakav takav mozebit i rigidan nacin su protestovali ali su barem iskazali nezadovoljstvo -koje smo trebali pokazati mi...(svi ostali kao normalni)..

Podrzavam! Sa ovakvim skupovima treba se, na sve politicke nepravilnosti prema drzavi, cesce ukazivati.
Ljudi ukazuju svoje nezadovoljstvom prema ponasanju ( u ovom slucaju clanice EU kao i ostalih drzava) prema svojoj drzavi kao i vjeri.Nikog nisu vrijedjali niti na cijepanje drzave, ubijanje ili protjerivanje pozivali.Zastava je prva zastava medjunarodno priznate drzave BIH a sto je neki kao nacionalnu gledaju to je njihov problem maloumnosti i mrznje. Ljudi koriste svoja demokratska prava da ukazu na opasnost prema drzavi a i njihovoj vjeri. Sto to neki zele kao radikalan cin oznaciti to pokazuje da ti isti rade na raspadu drzave .
Post Reply