NON PAPER

Post Reply
155_mm

#1126 Re: NON PAPER

Post by 155_mm »

oruzana_pobuna wrote: 19/04/2021 15:42

pa ovaj forum sve govori i slika je i prilika "naroda" i "vlasti"
ne bih se slozio sa ovim. po ovom forumu fadil, bakir, fahro, hadzikadic, nerko, konakovic,... nisu proizvod bosnjackog naroda. nego su oni dosli na vlast ko zna od kud.
a za to vrijeme vrh intelektualne elite bosnjackog naroda je na ovom forumu i raspravlja o vakcinama i respiratorima. takvo gubljenje resursa jednog naroda svijet jos nije vidio.
GAU8

#1127 Re: NON PAPER

Post by GAU8 »

E moj narode...

i opet vam Tito nije valjao...

dao zemlju, i razjebaste je ha je umro
Piaty

#1128 Re: NON PAPER

Post by Piaty »

Jovana1996 wrote: 19/04/2021 15:51
Milenkov buraz wrote: 19/04/2021 15:34
Potpisivanjem DMS-a se tražilo zaustavljanje sukoba i rata i to se postiglo. Ako si istraživala, čitala i iz nedavno objavljenih CIA dokumenata se jasno vidi da ni Amerikanci jedno vrijeme nisu zna šta napraviti dok se određene stvari nisu pokrenule i DMS-om zausavljen rat. Istina DMS je uspostavljen kao privremeno rješenje da se okonča krvavi sukob uz teške kompromise. Nikakava mini Jugoslavija im nije bila na pameti to je siguran sam jedina konstanta.
Svjesna sam činjenice da je morao biti trenutak za kraj rata i da je morao biti potpisan neki od sporazuma. To je što kažu bila neminovnost.
Međutim, način na koji je to izvedeno je prilično zbunjujući sa aspekta činjeničnog stanja a koji se tiče tih sukoba u BiH. Sukob na nivou Srbi/Muslimani, Muslimani/Hrvati, Hrvati/Srbi. I na sve to iz sebi znanih razloga ljudi sastave tri zaraćene strane. Jednostavno ne prihvatam da to nije svojevrsno političko eksperimentisanje čiji je ishod upitan u kontekstu budućnosti, prvenstveno, kada govorimo o budućnosti odnosa tri strane. Uzgred, evidentan uzrok svake posljedice već 25 godina nakon rata.

Naravno kada si veliki (najveće sile) možeš se igrati sa sudbinama i životima tamo nekih žrtvenih jagnjadi... Ameri su to radili i nad vlastitim stanovništvom za neke eksperimente. Jer u tim krugovim ljudski život je bezvrijedan, jedino važno je konačni cilj.

Da ne dužim, kao neko ko se ne može "pohvaliti" ratnim iskustvom, a ujedno neko ko voli saslušati drugačiji stav, prosto mi je fascinatna ta potreba da se na ovim prostorima nikada nije pronašlo racionalno riješenje, već se svjesno ili nesvjesno svi vode logikom "stavi pod tepih"... To stavljanje pod tepih koštalo je generacije.
Pri tome sve ove godine se forsirala ta politika zavisništva. Do te mjere da su stranci vješto i manipulativno, gotovo po difoltu, favorizovali sve one koji su, makar i formalno, pokušavali provoditi tezu "nije do nas".
Ja ne znam na koje ti sukobe mislis, Jovana. Ako si uopce Jovana.
Srbi vs muslimani (koji muslimani? Iz Irana, Bosne ili Malezije?).
Nekad, u srednjevjekovnoj Bosni, postojali su sukobi izmedju Bosnjaka/Bosanaca katolika i pripadnika Bosanske crkve jer je Srednji vjek bio poznat po sukobima na vjerskoj razini, pa se moze tako zvati i taj unutarbosanski sukob.
Danas su to ratovi na razini nacije ili etnicke pripadnosti pa zato ne znam odakle ti muslimani isplivase?

A eto mi u BiH smo to htjeli zavrsiti sa sukobima jer glasasmo za drzavu svih njenih ravnopravnih gradjana, ali se desi jugoslavenska agresija i onda se to stavi opet pod tepih.
Piaty

#1129 Re: NON PAPER

Post by Piaty »

GAU8 wrote: 19/04/2021 16:25 E moj narode...

Oj Boze, zar opet :roll:

Ali evo da se nadovezem i ja:

"Eto narode, nije vam Tito valjo. Eto narode, nije vam Franz Ferdinand valjo. Eto narode, nije vam Tvrtko Kotromanic valjo"
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1130 Re: NON PAPER

Post by pici »

kiligonzales wrote: 19/04/2021 15:38
pici wrote: 19/04/2021 15:28
nema u sdO pradesno ili preradikalan... bitno je da je podoban i poslusan... njima sdO ovi itekako odgovaraju ko dodiku dveri, nocni vukovi, covicu, crnokosuljasi, crna legija itd.... njima je lako manipulisati, samo posaljes par maraka i ima da te u pejgambera uzdignu...
Nisi u toku sa ovim VNZ. Prisutni su na netu, pa vidi sta im je prica. Prisutni su bili na svakom protestu protiv stare vlasti u KS.
Nesto staro, ali da se im se zna smjer...
https://www.facebook.com/49537446047440 ... 898028676/

nisi ti u toku, isti ti su se kleli u allaha i onda po igmanu svercali nema cime nisu stigli... sHuplja za narodne mase, sdO im je mentor...
GAU8

#1131 Re: NON PAPER

Post by GAU8 »

Piaty wrote: 19/04/2021 16:27

"Eto narode, nije vam Tito valjo. Eto narode, nije vam Franz Ferdinand valjo. Eto narode, nije vam Tvrtko Kotromanic valjo"
Ali je zato Sultan valjo... bjazi ba
Jovana1996

#1132 Re: NON PAPER

Post by Jovana1996 »

Piaty wrote: 19/04/2021 16:25
Srbi vs muslimani (koji muslimani? Iz Irana, Bosne ili Malezije?).
Nekad, u srednjevjekovnoj Bosni, postojali su sukobi izmedju Bosnjaka/Bosanaca katolika i pripadnika Bosanske crkve jer je Srednji vjek bio poznat po sukobima na vjerskoj razini, pa se moze tako zvati i taj unutarbosanski sukob.
Danas su to ratovi na razini nacije ili etnicke pripadnosti pa zato ne znam odakle ti muslimani isplivase?

A eto mi u BiH smo to htjeli zavrsiti sa sukobima jer glasasmo za drzavu svih njenih ravnopravnih gradjana, ali se desi jugoslavenska agresija i onda se to stavi opet pod tepih.

https://docs.google.com/gview?url=http: ... en-233.pdf
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1133 Re: NON PAPER

Post by pici »

Dozer wrote: 19/04/2021 15:33 Davno sam ovdje pisao da ce se BiH raspasti na kraju, jer kompletna ENV matrica je i nastala s ciljem da se BiH razbuca po etno-vjerskim savovima. Tu je SDA, kao prvoosnovana ENV stranka u BiH, pristajala na sve, samo da se ostvari mladomuslimanski san. Danas je to vise nego ocito.

Sve moze, samo dajte nama nas djelic BiH u kojem cemo mi biti suvereni. I tako je krenulo '90, a zavrsice se na istim kotama 2020 i neke. Najmnogoljudniji narod u BiH ce dobiti ubjedljivo najmanji komad te iste BiH, a i taj komad koji dobiju nece liciti ni na sta, ponajmanje na drzavu.

I kako su promovisali i slavili glupost, laz, prevaru i izdaju 1990-ih, to isto tako rade i danas. Na kraju ce opet samo reci - jbg, ne mozemo sami protiv svijeta... Najporaznije ce biti sto ce opet tvrditi isto - bitno je da ne narod prezivio.

Jadno, zalosno, nesposobno.... I dugorocno pogubno upravo za Bosnjake, kojima se vece zlo od SDA sigurno nije moglo desiti.
svi smo mi halidi genjci... teeeekbiiirrrrr
155_mm

#1134 Re: NON PAPER

Post by 155_mm »

a ban kulin kao valjo. vidi se da si kulinovac.
:-D
Piaty

#1135 Re: NON PAPER

Post by Piaty »

Pa zato i govorim. I sultan i Franz i Tito i Slobo i eto moj ban Kulin...a sve je proslost.

'Eto nije vam valjo sultan!" Ali to je proslost!
Nema nikakve koristi od toga jer toga vise nema niti ce biti.
Sta bi bilo kad bi bilo su sejtanska posla-nije dzaba receno. O tome se moze pricati, legalno je, ali za ovaj kontekst ne sluzi nicemu iz prostog razloga JER TOGA VISE NECE BITI!

Sve vas lijepo pozdravljam
GAU8

#1136 Re: NON PAPER

Post by GAU8 »

Piaty wrote: 19/04/2021 16:37 Pa zato i govorim. I sultan i Franz i Tito i Slobo i eto moj ban Kulin...a sve je proslost.

'Eto nije vam valjo sultan!" Ali to je proslost!
Nema nikakve koristi od toga jer toga vise nema niti ce biti.
Sta bi bilo kad bi bilo su sejtanska posla-nije dzaba receno. O tome se moze pricati, legalno je, ali za ovaj kontekst ne sluzi nicemu iz prostog razloga JER TOGA VISE NECE BITI!

Sve vas lijepo pozdravljam
Zali boze mrtvih glava
vatrogasac

#1137 Re: NON PAPER

Post by vatrogasac »

meridiyan wrote: 19/04/2021 15:31
Hrana za Jansu!

Image

Janša nacionalista i desničar udara Marksom na islam, ali bi i prepravljao postojeći po svom ukusu.

Image
Janez Janša, čelnik Slovenske demokratske stranke (SDS), nacionalističke i desničarske populističke stranke, ranije je izazvao reakciju javnosti svojim netolerantnim izjavama protiv muslimana, imigranata i homoseksualaca. Janša, koji je, također, negirao holokaust, u januaru je u objavi na Twitteru tvrdio da bi islam trebao biti reformiran na humaniji način i tvrdio da problem nije radikalni islam, već sam islam.
Image
Nacionalniid_BOSANCI

#1138 Re: NON PAPER

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

Ne mogu se uporedjivati navedena trojica. Tvrtko je Bosnjacima Bosancima ostavio najvecu teritoriju i najvece prirodne resurse i bogatstva u njoj, Tito manju a Ferdinand je besplatno otimao i izvozio rudna bogatsrva iz drzave Bosne i ekonomski jacao Austougarsku.
General War

#1139 Re: NON PAPER

Post by General War »

LBVIEW wrote: 19/04/2021 16:07
kiligonzales wrote: 19/04/2021 15:20
pici wrote: 19/04/2021 14:32

Image

teeeeekkbiiiiirrrrrrrrrrrrrr :thumbup:
VNZ je od Sanina Muse, nema veze sa SDA. Prisutni su na svim protestima u Sa bili protiv bivse vlasti u KS. Cak i za SDA predesno orijentisani. Nazalost to jeste put ako se sta u drustvu ne promjeni.
Davno je pisano i na ovom forumu sta ce probuditi kod Bosnjaka, budu li puno cackali, i jedni i drugi. :izet:
Sta ce probudit?
General War

#1140 Re: NON PAPER

Post by General War »

vatrogasac wrote: 19/04/2021 16:46
Hrana za Jansu!

Image

Janša nacionalista i desničar udara Marksom na islam, ali bi i prepravljao postojeći po svom ukusu.

Image
Janez Janša, čelnik Slovenske demokratske stranke (SDS), nacionalističke i desničarske populističke stranke, ranije je izazvao reakciju javnosti svojim netolerantnim izjavama protiv muslimana, imigranata i homoseksualaca. Janša, koji je, također, negirao holokaust, u januaru je u objavi na Twitteru tvrdio da bi islam trebao biti reformiran na humaniji način i tvrdio da problem nije radikalni islam, već sam islam.
Image
A jesu se fino drustvo okupilo, sta kazu "Vjera Narod Država"...jes jednom eUropsko Sarajevo puca samo sebi u nogu...pitam li se sta bi bilo da srbi ili Hrvati protestvuju sa parolom: Vjera Narod Drzava.
Tvrtko II Kotromanić

#1141 Re: NON PAPER

Post by Tvrtko II Kotromanić »

General War wrote: 19/04/2021 16:53
Hrana za Jansu!

Image

Image
Image
A jesu se fino drustvo okupilo, sta kazu "Vjera Narod Država"...jes jednom eUropsko Sarajevo puca samo sebi u nogu...pitam li se sta bi bilo da srbi ili Hrvati protestvuju sa parolom: Vjera Narod Drzava.
nemaju se Srbi i Hrvati sta javljati
od Dveri do HSP-ovaca kojekakvih ( da ne spominjem razne osvetnike, 1389-e ili kako se vec zove)
General War

#1142 Re: NON PAPER

Post by General War »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 19/04/2021 16:55

Image

Image
od Dveri do HSP-ovaca kojekakvih ( da ne spominjem razne osvetnike, 1389-e ili kako se vec zove)
...Da ali oni se na bacaju frazama bratstva i jedinstva, zajednistva...vidis li razliku izmedju retorike i terena?
detroit-mercy

#1143 Re: NON PAPER

Post by detroit-mercy »

pici wrote: 19/04/2021 14:32

Image

teeeeekkbiiiiirrrrrrrrrrrrrr :thumbup:
VNZ je od Sanina Muse, nema veze sa SDA. Prisutni su na svim protestima u Sa bili protiv bivse vlasti u KS. Cak i za SDA predesno orijentisani. Nazalost to jeste put ako se sta u drustvu ne promjeni.
Davno je pisano i na ovom forumu sta ce probuditi kod Bosnjaka, budu li puno cackali, i jedni i drugi. :izet:
Ako mislis da je ona sacica bradonjica prijetnja necemu ili nekome, onda se grdno varas. Jos jedan nas epic fail u kome mislimo da se svijet boji malo manje od 2 miliona bosanskih muslimana da se ne radikalizuju. Koliko samo Markoanaca, Alziraca, Tunisana, Pakistanaca i inih zivi u Zapadnoj Evropi, mi smo saka jada. Ova sacica je tu samo za lokalnu upotrebu, ne vidim da su se ko oni radikalni Jeverji opasali zidovima u onim svojim naseljima u po palestinske teritorije pa otisli negdje u PC ili Zapadnu Hercegovinu da prave svoje enklave. Oni su tu da utjeruju u vjeru lokalno stanovnistvo i naravno da se natjecu ko ce u boljeg terenca zasjest i ko ce mladju zenu uzjahat. Totalno kontraproduktivno.
Da opet ponovim, mi propustamo sansu da pokazemo da znamo i mozemo puno bolje, na kraju ono cega se ja bojim je da bi neko (ko se pita) mogao jednostavno dici ruke od nas jer kako izgleda i mi sami smo digli ruke od samih nas.
detroit-mercy

#1144 Re: NON PAPER

Post by detroit-mercy »

General War wrote: 19/04/2021 16:48

Sta ce probudit?
Zahiragu, uspavanog lava :mrgreen: on ako moze pretrcati 100 metara a da se ne onesvijesti, sad me jebi :mrgreen:
Tvrtko II Kotromanić

#1145 Re: NON PAPER

Post by Tvrtko II Kotromanić »

General War wrote: 19/04/2021 16:56
...Da ali oni se na bacaju frazama bratstva i jedinstva, zajednistva...vidis li razliku izmedju retorike i terena?
ne znam zasto bi okupljanje par desetina desnicara znacilo da citavo Sarajevo (hvala Bogu jeste evropsko :) ) puca sebi u nogu

nemoj se ti sekirat za Sarajevo ziv bio
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1146 Re: NON PAPER

Post by mk ultra »

Nema ih kolicinski, ali su dobar reprezent onoga sto je kolinda svojevremeno slala EU, a sad i ovaj, sutra cekaj vijest o terorizmu u BiH iako ga manje ima nego u FR
vatrogasac

#1147 Re: NON PAPER

Post by vatrogasac »

General War wrote: 19/04/2021 16:53 A jesu se fino drustvo okupilo, sta kazu "Vjera Narod Država"...jes jednom eUropsko Sarajevo puca samo sebi u nogu...pitam li se sta bi bilo da srbi ili Hrvati protestvuju sa parolom: Vjera Narod Drzava.
Uvlači se ti njima sa tim multi kulti i dobiješ Non papers i to još Timothy Less lijepo opravda, a kako mu nećeš vjerovati kad je Europejac sa Kembridža. Istina, prošli rat nisu gledali jesi li SDP ili SDA nego jesi li osunećen. Džaba ti nekada i lična da si Damir ili Zoran, nisi mogao proći dok ne skineš gaće.
General War

#1148 Re: NON PAPER

Post by General War »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 19/04/2021 16:59
General War wrote: 19/04/2021 16:56

ne znam zasto bi okupljanje par desetina desnicara znacilo da citavo Sarajevo (hvala Bogu jeste evropsko :) ) puca sebi u nogu

nemoj se ti sekirat za Sarajevo ziv bio
PA ja nisam vidio novu gradonacelnicu ili ove "sekularne" stranke iz sehera da se ogradise, osudise...
A Sarajevo kad bude samo svoja drzava, ja cu rado preskociti ne samo za talibane i njihovo skupljanje vec i na svaki drugi nacin...ovako posto htjela nehtjela to se i Tuzli stavlja na racun.
Mx

#1149 Re: NON PAPER

Post by Mx »

pici wrote: 19/04/2021 13:58

TEKBIIIRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!
Ne znam cija je ovo ideja da mjesa drzavne i etnicko/narodne zastave jednog naroda Bosnjaka sa religioznim zastavama Bosnjaka. Takvo mjesanje religioznih i institucionalnih zastava jednog naroda nije ni dobro ni pametno za Bosnjake Bosance. Vjerske ili Religiozne zastave Bosnjaka Bosanaca su za Vjerske Ustanove i Dzamije a ne da se koriste na protestima i ulicama. Ko god to radi ne misli dobro Bosnjacima Bosancima i njihovoj drzavi Bosni i Hercegovini, jer hriscanska Evropa ce odmah osuditi Bosnjake direktno ili indirektno za sve i svasta.
General War

#1150 Re: NON PAPER

Post by General War »

vatrogasac wrote: 19/04/2021 17:04
General War wrote: 19/04/2021 16:53 A jesu se fino drustvo okupilo, sta kazu "Vjera Narod Država"...jes jednom eUropsko Sarajevo puca samo sebi u nogu...pitam li se sta bi bilo da srbi ili Hrvati protestvuju sa parolom: Vjera Narod Drzava.
Uvlači se ti njima sa tim multi kulti i dobiješ Non papers i to još Timothy Less lijepo opravda, a kako mu nećeš vjerovati kad je Europejac sa Kembridža. Istina, prošli rat nisu gledali jesi li SDP ili SDA nego jesi li osunećen. Džaba ti nekada i lična da si Damir ili Zoran, nisi mogao proći dok ne skineš gaće.
Ja sam dobio Dejton radi njih, a non papere dobijam radi koketiranja...do podne gradjanska a od podne Vjera-Narod Drzava...
Post Reply