European Superleague

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Podržavate li formiranje Super Lige

Da
34
16%
Ne
150
69%
Svejedno mi je
32
15%

Total votes: 216

last mohicans

#426 Re: European Superleague

Post by last mohicans »

relativno84 wrote: 19/04/2021 15:39
Leopard_SA wrote: 19/04/2021 10:24 Ja i dalje stojim pri tome da će se Juventus vratiti u Lp kada svi ostali jači klubovi pređu u Superligu. Pričajte šta hoćete, ali dobar su način našli da osvoje Ligu prvaka :lol:
Dobar ali i tu bi popusili finale :lol: :lol: :lol:
Agnelli od dolaska previse gleda sve kroz pare tako da gg jbtga.

A ovo kmecanje Ceferina je posebna prica, zao njemu igre dusa draga nije se na vrijeme ugradio.
Ma žao njima keša, raspast će se organizacija, fondovi, kurac ćeš više dobiti i za reflektore, a kamoli šta više.
invincible1921

#427 Re: European Superleague

Post by invincible1921 »

MUNAFIK wrote: 19/04/2021 15:27 Mislim da su se ovi USA vlasnici malo preracunali.

Moc i bogastvo cesto te malo zanesu i mislis da oni manji od tebe nisu bitni i da mozes sve sam, al ne ide to bas tako.

Svi ovi klubovi napravljrni su na jednom sistemu takmicenja u svojim ligama, državama i gradovima nošeni navijacima.

Kad presjeces svoje korjene ti se sušiš, bez obzira kakvim te ukrasima kitil...
Istog sam misljenja
avetinja

#428 Re: European Superleague

Post by avetinja »

darius_maximus wrote: 19/04/2021 15:42 Ovo pišeš za zemlju koja je imala "veliku četvorku"?
Zvezda i Partizan nisu bili "projekti"?
Za Želju, Sarajevo i Velež, itd. se ne navija i nije navijalo jer su (bili) uspješni?

Isto važi i za ove strane klubove koje "gotivimo".
Svi ti klubovi su uspješni i mogu "generisati" fanove i gledaoce.
Ne može to Vrbanjuša uraditi.

Kad spominjete Nijemce, ja ne znam jesam li vidio da neko svoju 2. i 3. ligu toliko podržava.
To su stadioni, gledaoci na tribinama, itd.
Ljudima je to zabava za vikend.
To su bila vremena kada se nije navijalo zbog trofeja i para, nego radi toga što te nešto privuče tome klubu, tako da ta priča ne drži vodu. Naravno da znamo kako i zašto je postajala velika četvorka. Da se navijalo samo radi uspjeha, onda ne bi bilo toliko navijača Želje, Sarajeva i Veleža.
deogest

#429 Re: European Superleague

Post by deogest »

palermo wrote: 19/04/2021 15:36
deogest wrote: 19/04/2021 15:29

E pa vidis koja je to pohlepa od strane "moralista" iz UEFE. Dakle, oni nisu suspendovali timove iz LP i nastavit ce se ove godine- jer im to donosi novac. Ali posto ih boli quita za repke sto ce ostat bez najboljih igraca, jer stize manje novca, e onda to hoce da zabrane.

Ne postoji nacin da oni zaprane nekom da nastupi za svoju zemlju bolan. FIFA i UEFA postoje zbog samih igraca, repki i klubova. Ovim ce dobit da ce ih yebat samo vise i osnovat i to takmicenje sami.
Naravno da postoji način da im se zabrani igranje.

I naravno da, što bi Perez rekao, ovi mogu osnovati i vlastito svjetsko prvenstvo. Al, men se čini momčino da ti baš i nisi upoznat sa pravom prirodom fudbala,i zbog čega je fudbal toliko velik.

Fudbal i ne mora biti najvažnija stvar na svijetu, ako mu oduzmeš esenciju. Može biti samo fudbal,baš kao i more stvari na sviejtu pored kojih prolaziš a i ne znaš da postoje
Pa zar ti mislis da 12 klubova koji skupa vrijede nekih 30 milijardi eura nisu racunali na sudske sporove? Da nemaju advokate? Da bi tek tako javno objavili da su potpisali i preko noci?

Nekad me zaista iznenadi koliko ljudi ovdje mogu da budu naivni, na ovim prostorima. :D

Njima UEFA moze samo pop.usit. Ko sto su oni godinamaa pus.ili i dobijali komadic kolacica.
relativno84

#430 Re: European Superleague

Post by relativno84 »

last mohicans wrote: 19/04/2021 15:44 Ma žao njima keša, raspast će se organizacija, fondovi, kurac ćeš više dobiti i za reflektore, a kamoli šta više.
A jbga nemas za gorivo ili kupon idi pjeske i to ti je to. Vrijeme kurcenja da si dio necega bez ulaganja proslo.
Lakat Jebić

#431 Re: European Superleague

Post by Lakat Jebić »

omar little wrote: 19/04/2021 15:43
Lakat Jebić wrote: 19/04/2021 14:53
pa i sad su smiješne... platiš 50ak eura sve i imaš sve. Telemach kablovsku, telecom moja webtv, pojacas s arenom cloud... i smiješna ti bude priča... za 50ak eura

bar toliko će bit i pretplate za 4 streaming platforme
kod mene su prava raschopana preko razlicitih platformi i uzas je. la liga je, recimo, na aldjazirinoj bein sports koji je apsolutni odron. trazili su $24.99 MJESECNO (sad su spustili na $15 jer ocito nisu imali dovoljno musterija), nemaju app za samsungove smart tvs, ne radi im sajt na pola browsers, svako malo me uloga u neciji tudji racun ( sa sve podacima, brojem kartice i to - zvala, vristala, nista), nisam mogla gledati el clasico "jer je popularna utakmica i sistem je opterecen. posaljite email tehnickom timu." za ostale lige moras kupiti druge platforme.

ako mislis da ces bolje ili isto proci, varas se. oni ce razdijeliti utakmice po razlicitim platformama pa ce cijene platformi za sportski pristup otici gore.

veze sve ovo s nogometom nema. jedni bogatasi protiv drugih bogatasa; uefa i superliga isti korumpirani i truli kurac kopaju jedni drugima oci za kontrolu nad parama.

rano je jos vjerojatno, ali nigdje ne vidjeh kako ce prezivljavati male lige i nacionalne lige? sta ce biti sa silnim fudbalerima, gdje ce se izlagati, kako ce se prodavati, gdje ce igrati? cisto da vidim koji ce poslovni princip biti u pitanju.
sto se para tiče, baš sam to i htio reći

a ostalo...nek se ovo desilo, jer i ovo sto se desavalo zadnjih 10 godina nije to to... prevelik je broj ljudi koji su nekad gledali po 10 utakmica sedmicno, koji govore da ne prate skoro nikako. Ogroman broj ljudi prati iskljucivo bh premijer ligu. ne znam tacno izvuci zakljucak zasto, vjerovatno je mnogo faktora. Mene posebno nervira depersonalizacija, guranje svih igraca u jedan kalup zarad sistema. nema ni jednog karatkera u fudbalu vise. a to je posljedica jer je iz sportra, prerastao u biznis a ona u pseudonauku. nije vazno sto si talentovan za dribling, to nam ne treba, koliko mozes trcat i mozes li odigrat 98 od 100 pasova na 4 metra od sebe.

koliko nema "ličnosti" medju igracima, evo ovo je vijest stoljeća mozda u fudbalu. niti jedan igrac iz ovih 12 ekipa se nije oglasio, a ne skidaju se s instagrama.

svasta sam udrobio.

nek se desilo, protrest će se fudbal, otići će il na bolje il na gore... meni haman više nije ni važno. željo će vazda igrat, vazda će igrat sa sarajevom i sa veležom, vjerovatno i sa zrinjskim i borcem.. igrat će se za nešto, s parama il bez njih
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#432 Re: European Superleague

Post by un1ted »

bhnapoleon1 wrote: 19/04/2021 14:57 Većinom gnjide od ljudi daju podršku ovoj novoj Superligi, očekivano ovo dođe ko dobar test karaktera
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: pa covjece, liga prvaka ti je apsolutno isto kao i ovo, samo jedno vodi uefa a drugo Banka. Koja je razlika?
deogest

#433 Re: European Superleague

Post by deogest »

Ova liga je u opticaju bila i prije 5 godina. Odavno se spominje. Jest malo cudno da su tek tako to odjednom objavili official jucer navecer, ali naivno je misliti da najveci ljudi u nogometu nisu bili upoznati s tim.

Najjace je kad krenu ovi igraci sr.at po IG i Twitteru zaradjuju u prosjeku za Ferarija sedmicno. Ko moralisti neki, sta li. :lol:

Treba im ponuditi, ostati van te lige, tj biti transferirani u klubove kao sto su Dortmund pa da im plata onda bude 20 puta manja i to jos prve godine. Pa da onda vidimo hoce li se bunit na Twitteru i IG. :lol:
Kaligrafija

#434 Re: European Superleague

Post by Kaligrafija »

UEFA ima samo jedan nacin da sjebe tu SUPERLIGU, da u saradnji sa nacionalnim ligama, iste izbaci iz nacionalnih takmicenja...Tu je kljuc...Ako to ne ucini, proci ce kao ULEB u kosarci...znaci UEFA ce postati bitna kao ULEB, znaci kurcina...
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#435 Re: European Superleague

Post by un1ted »

dobar,ti? wrote: 19/04/2021 15:03 ovi sto podrzavaju garant nikad nisu ni bili uzivo na fudbalskoj utakmici i navijali za tim koji vole citav zivot
koji tim ba? Zar se u ovoj vukojebini neki skup igraca moze zvati timom? Ma hajde molim te...
darius_maximus

#436 Re: European Superleague

Post by darius_maximus »

avetinja wrote: 19/04/2021 15:47
darius_maximus wrote: 19/04/2021 15:42 Ovo pišeš za zemlju koja je imala "veliku četvorku"?
Zvezda i Partizan nisu bili "projekti"?
Za Želju, Sarajevo i Velež, itd. se ne navija i nije navijalo jer su (bili) uspješni?

Isto važi i za ove strane klubove koje "gotivimo".
Svi ti klubovi su uspješni i mogu "generisati" fanove i gledaoce.
Ne može to Vrbanjuša uraditi.

Kad spominjete Nijemce, ja ne znam jesam li vidio da neko svoju 2. i 3. ligu toliko podržava.
To su stadioni, gledaoci na tribinama, itd.
Ljudima je to zabava za vikend.
To su bila vremena kada se nije navijalo zbog trofeja i para, nego radi toga što te nešto privuče tome klubu, tako da ta priča ne drži vodu. Naravno da znamo kako i zašto je postajala velika četvorka. Da se navijalo samo radi uspjeha, onda ne bi bilo toliko navijača Želje, Sarajeva i Veleža.
Možeš ti voliti i ubuduće, samo će "projekti" biti usjpešniji, kao što su očito bili i u prošlosti.
A, Željo i Sarajevo trenutno kolektivno imaju toliko navijača da mogu dvije tribine napuniti i to za derbi.
last mohicans

#437 Re: European Superleague

Post by last mohicans »

Ma vjeruj ja sam isto jedan od tih koi je izgubio interes. Ogledao Barsa Real, nikakvo specijalno zadovoljstvo mi nije pričinilo. LP odgledam uzvratne, tu i tamo, kad Džeko igra LE i italijansku zbog Edina,Radeta i Gojaka. To je to,uglavnom. Da ja svršavam na Ronalda i Mesija, ma zdravo. Ja više volim odgledati MDK u zadnjem kolu, odlična utakmica bila, svoje Sarajevo se radije i iznervirati ko kreten, ali mi čini veću draž.
Osim_13

#438 Re: European Superleague

Post by Osim_13 »

deogest wrote: 19/04/2021 15:58 Ova liga je u opticaju bila i prije 5 godina. Odavno se spominje. Jest malo cudno da su tek tako to odjednom objavili official jucer navecer, ali naivno je misliti da najveci ljudi u nogometu nisu bili upoznati s tim.

Najjace je kad krenu ovi igraci sr.at po IG i Twitteru zaradjuju u prosjeku za Ferarija sedmicno. Ko moralisti neki, sta li. :lol:

Treba im ponuditi, ostati van te lige, tj biti transferirani u klubove kao sto su Dortmund pa da im plata onda bude 20 puta manja i to jos prve godine. Pa da onda vidimo hoce li se bunit na Twitteru i IG. :lol:
Ma smiješno. Ovolike pare u igri, imena i klubovi i kao da im Čeferin nekim banom nešto sjebe, a da ne govorim o navijačima.

Nije to Balkan, pa da su se oni sinoć na pivi sastavili, skontali i objavili. Agnelli je godinama o ovome pričao, iz UEFA-e se smijali. Eto vam ga sad.
Point.

#439 Re: European Superleague

Post by Point. »

deogest wrote: 19/04/2021 14:06
uglavnomja wrote: 19/04/2021 13:59
Logovan wrote: 19/04/2021 13:52
Ja ne gledam :D a što je to bitno?
pa parve se paralele, kako je nba uspjesno gledana blabla pa ce i ova parada para i snobova i nametnutih bogova isto tako proci

a ja ne gledam kosarku, osim repki, od kad se nba-izirala :run:

pola palnete gladauje, nema vode, da ne prica nema vakcina, pametna djeca se ne mogu skolovati, a ova grupica leziljebovica zasjela na trilijarde biliona milijardi :twisted:
i ne mislim (samo) na igrace, mislim na te uprave, manipulete, koji vuku konce i uzimaju kajmak
Ako ti ne gledas NBA, to ne mora da znaci da nije gledana, naprotiv. :lol:

Sto se mene licno tice, odgovara mi ova Superliga, utorak, srijeda, cetvrtak. Top nogomet. Top klubovi. Koga interesuje Hapoel i Zorja? Osim njihovih navijaca?

Licno mislim da je ovo samo pocetak, za par godina ce se dopustiti i losijim klubovima da nastupaju, posebno ako ostvare kroz svoje lige dobre rezultate, bit ce slicno ovoj Ligi Prvaka, zato UEFA mora da pregovara s tim klubovima, nista drugo im ne preostaje.

Top klubovi od kojih svaki vrijedi cca 2 milijarde eura ne potpisuje svakakav dokument valjda ako te nema neke garancije. To su ozbiljne firme. Mnogo ozbiljnije od same UEFE- jer sama UEFA postoji zbog KLUBOVA a ne obratno.
Koliko je tebi godina?
Lakat Jebić

#440 Re: European Superleague

Post by Lakat Jebić »

“National government may have limited formal powers to stop any super league. But local government may have more, stronger and long forgotten powers. Football Clubs use the name of their towns and cities with the permission of the local council. If Liverpool Council decides it no longer wants Liverpool FC to bear its name, then they could withdraw that right. The club could still exist and play in the new ESL but call itself something else (Red Mersey?) but they could no longer call itself Liverpool.”

kad budu igrali Merseyside Red protiv FC Red Devil Uniteda
palermo

#441 Re: European Superleague

Post by palermo »

deogest wrote: 19/04/2021 15:52

Pa zar ti mislis da 12 klubova koji skupa vrijede nekih 30 milijardi eura nisu racunali na sudske sporove? Da nemaju advokate? Da bi tek tako javno objavili da su potpisali i preko noci?

Nekad me zaista iznenadi koliko ljudi ovdje mogu da budu naivni, na ovim prostorima. :D

Njima UEFA moze samo pop.usit. Ko sto su oni godinamaa pus.ili i dobijali komadic kolacica.
:D nista ti ne razumijes. Ni Uefa ni tuzbe ovdje nisu bitne. Ovdje se pokusava prodati jedan posve drugaciji koncept sporta u potpuno razlicitoj kulturi i tradiciji. Ovdje fudbal nije zabava nego dio tvog zivota. Pitanje je ima li dovoljno konzumenata fudbala kao samo zabave da bi dugorocno opstalo i na kojim temeljima se ta dugorocnost zasniva
bruce lee

#442 Re: European Superleague

Post by bruce lee »

un1ted wrote: 19/04/2021 15:58
bhnapoleon1 wrote: 19/04/2021 14:57 Većinom gnjide od ljudi daju podršku ovoj novoj Superligi, očekivano ovo dođe ko dobar test karaktera
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: pa covjece, liga prvaka ti je apsolutno isto kao i ovo, samo jedno vodi uefa a drugo Banka. Koja je razlika?
nije isto, ima razlike. kao što napisa već neko par stranica ranije, uefa jeste jako dosta uzimala ali je makar nešto dijelila na dole. banka i ovih 12 ili 15 klubova neće dijeliti apsolutno ništa. a kolač za uefu će ostati manji, samim time i njihova već ionako skromna podrška infrastrukturi, posebno u manjim zemljama..
vicious

#443 Re: European Superleague

Post by vicious »

Ja ne vidim razloga a ni načina da se ovim klubovima uopšte omogući da se dalje takmiče u nacionalnim ligama. One će im svakako biti nebitne, jer jedino je važno to da su oni svake sljedeće sezone u superligi. Time se otvara mogućnost milion manipulacija i kalkulacija u utakmicama matične lige, oni bi tu bili samo da popune broj a rezultati bi im bili potpuno nebitni.
un1ted

#444 Re: European Superleague

Post by un1ted »

Point. wrote: 19/04/2021 16:05 Koliko je tebi godina?
Koliko god da ima godina, isto su prije 50tak godina govorili "oni starij". Vecinom se bune navijaci manjih klubova, koji zbog vlastite korupcije ne mogu ici naprijed, ili +40 koji se prisjecaju "kako je to nekada bilo".
Juliuscezar

#445 Re: European Superleague

Post by Juliuscezar »

Barcelona are £1bn in debt and facing one of the biggest financial crises in their history. Real Madrid were unable to afford a single big signing last summer. Juventus
have to find around £100m by the end of June. Internazionale’s owners sought emergency funding in February.

These are the most lucrative clubs in the most lucrative sport in the world: the sharpest minds, the smartest guys in the room. Are we really to believe that these galaxy brains can work together to organise a breakaway league when they can barely keep a roof over their heads?

Perhaps, for all the heartache and upheaval, this is the logical conclusion: you’ve been threatening to go it alone for years now. Well, guys: best of luck.
Sydnor

#446 Re: European Superleague

Post by Sydnor »

Man Utd, Chelsea, Arsenal, Liverpool su timovi koji desetljecima ulažu u fudbal, u marketing, u fudbalere, u širenje branda, u razvoj fudbala kakav jest danas i onda se neko sere po njima poput West Hama i sličnih klubova koji na njihov račun uzimaju strašne pare za prosječnost. Pa onda Liverpool poput Arsenala par godina padne u rezultatsku krizu i ne može prismrdit LP dok tamo na komunističkim krhotinama od stadiona i zaleđenom travnjaku igraju Bate I Lokomotiva Moskva. Daj ba. Bilo je pitanje vremena kad će oni skontat da zaslužuju veći dio kolača i kada će ga uzet sebi.

Nije da mi je drago da se fudbal amerikanizira ali volio bih da istraju u ovome samo da se korumpirana FIFA i UEFA napuše velikog konjskog debelog kurca.
avetinja

#447 Re: European Superleague

Post by avetinja »

darius_maximus wrote: 19/04/2021 16:02 Možeš ti voliti i ubuduće, samo će "projekti" biti usjpešniji, kao što su očito bili i u prošlosti.
A, Željo i Sarajevo trenutno kolektivno imaju toliko navijača da mogu dvije tribine napuniti i to za derbi.
Šta znači uspješniji? Kako će manji klubovi opstati?
Nisi shvatio poentu moga komentara. Stvar je u tome da bi neko ko dolazi iz siromašne zemlje prije trebao podržati opciju gdje opet koliko-toliko postoji mogućnost da i oni manji ostvare neki uspjeh, nego da se sprovede potpuni monopol. Ali, dobro, poštujem svačije mišljenje. Ne možemo svi isto razmišljati.
deogest

#448 Re: European Superleague

Post by deogest »

un1ted wrote: 19/04/2021 16:09
Point. wrote: 19/04/2021 16:05 Koliko je tebi godina?
Koliko god da ima godina, isto su prije 50tak godina govorili "oni starij". Vecinom se bune navijaci manjih klubova, koji zbog vlastite korupcije ne mogu ici naprijed, ili +40 koji se prisjecaju "kako je to nekada bilo".
Evo jos jednog nostalgicara hahaha. 29 kad vec pitas. Dakle pamtim i ja Barcu s pocetka milenijuma, cak sam gledao i SP 98 godine kao dijete. Ali nisam toliki nostalgicar i zasljepljen pa da govorim da je prije sve bolje bilo. :lol:

Za istu tu LP 1950 godine nije niko bio. Pa vidi sad.
spinel_

#449 Re: European Superleague

Post by spinel_ »

Nego, hoce li na Telemachu biti Superliga :izet:
avetinja

#450 Re: European Superleague

Post by avetinja »

Post Reply