Ne treba ovo ni pratiti vise, mada Europsko trziste im vise nije ni bitno svakako i manje je nego USA i Azija. Putuj Europo...
European Superleague
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- sve_ovo_ja
#376 Re: European Superleague
Najbolje bi bilo kada ih niko ne bi prenosio, mada sumnjam da mogu TV kuce odoliti tolikim parama i "zvijedama"...
Ne treba ovo ni pratiti vise, mada Europsko trziste im vise nije ni bitno svakako i manje je nego USA i Azija. Putuj Europo...
- deogest
#377 Re: European Superleague
Cisto da se nadovezem na pricu iznad
Kako odbiti nesto gdje je cilj podici na noge i napravit gigante od ovih historijskih ekipa?FCSB (Steaua Bucharest) owner Gigi Becali: “We have been invited to join the Super League.”
-
stric
#378 Re: European Superleague
Real Madrid announce a profit of €313,000 to close out the 2019-20 financial year
Barcelona's debt is greater than €1 billion
Inter
The financial year saw a drop in revenues of around €45 million to €372.4 million, EBITDA of €14.5 million and losses of €102.4 million.
Milan group
IX PROFIT (LOSS) FOR THE PERIOD (194.616) (145.985) (48.631) (in thousands of Euros) jun 2020.
"Velikani" nastali na dugu uglavnom. Od ova 4 samo Real ima profit na nivou Seje Brajlovića, a ostali, ......
stric
Barcelona's debt is greater than €1 billion
Inter
The financial year saw a drop in revenues of around €45 million to €372.4 million, EBITDA of €14.5 million and losses of €102.4 million.
Milan group
IX PROFIT (LOSS) FOR THE PERIOD (194.616) (145.985) (48.631) (in thousands of Euros) jun 2020.
"Velikani" nastali na dugu uglavnom. Od ova 4 samo Real ima profit na nivou Seje Brajlovića, a ostali, ......
stric
- Bosanski_kralj
#379 Re: European Superleague
Ne može se Evropa porediti sa Amerikom.
Pa u Evropi ljudi ginu zbog sporta, putuju toliko kilometara da gledaju svoj tim, razvode se od žena zbog fudbala...
Ne vjerujem da će ovo tek tako proći.
Pa u Evropi ljudi ginu zbog sporta, putuju toliko kilometara da gledaju svoj tim, razvode se od žena zbog fudbala...
Ne vjerujem da će ovo tek tako proći.
- Kaligrafija
#380 Re: European Superleague
Borac...Logovan wrote: ↑19/04/2021 11:13Ko uđe u regionalnu ligu biće izbačen iz nacionalnog prvenstva.Kaligrafija wrote: ↑19/04/2021 11:06 Eto i nama neke regionalne lige ko u kosarci, od koje ce samo imati haira, Zvezda, Partizan, Dinamo...Fuj...![]()
- darius_maximus
#381 Re: European Superleague
Tako je na svakom nivou, pa ne znam što se sada svi ibrete?invincible1921 wrote: ↑19/04/2021 14:11Vec sam pisao da je glavni argument fudbala sto svako ima sansu...kakvu takvu, ali sansuavetinja wrote: ↑19/04/2021 14:07 Ako im prođe da mogu igrati nacionalna takmičenja, koja je poenta nastaviti igrati nacionalne lige? Ovi "odabrani" će zaraditi toliko para da niko ništa neće moći osvojiti pored njih. Koja je onda poenta fudbala? Da gledamo nekoliko klubova kako se smjenjuju u svim mogućim trofejima? Nije da baš sada svako može osvojiti ligu, ali opet imaš iznenađenja za Ligu prvaka i Evropa ligu. Ovako će se to iskristalisati i poredak će unaprijed biti određen. O trofejima kupa da ne pričam. Neće više slabije ekipe osvajati. Opet kažem, oni ne mogu ništa ako se manji klubovi ujedine i blokiraju nacionalno prvenstvo.
Jugoslavija, velika četvorka i 99% titula.
U današnje doba, koja je poenta da neki Malezijac pumpa pare u neki klub? Koja je poenta da se drugi takmiče?
Da se ne lažemo, isti klubovi osvajaju uglavnom i nacionalna prvenstva.
Istih 30 ekipa se vrti i oko Lige prvaka i oko Kupa UEFA.
Što se niko ne žali što prvaci država ne igraju Ligu prvaka, pa da Željo i Sarajevo direktno zaigraju protiv Milana i malo poprave finansije?
Zato što niko neće da gleda buraniju i oduvijek je tako bilo.
Sad se svi zabrinuli šta će biti sa Reimsom i Burnleyem, kao.
A, svi samo čekaju derbi kola i Bayern vs. Borussia i City vs. Chelsea.
Razumijem ja sve priče, ali je najgore se pretvarati da to nije oduvijek bilo tako.
Pod "oduvijek" mislim barem zadnjih 30-40 godina.
- Romanista 101%
#382 Re: European Superleague
Ili se prilagodi, ili umri. Trece nema.
Hvala ti Boze sto sam zivio u najbolje doba fudbala, a to je kraj 80-tih, 90-te i 00-te. Sad sto se mene tice mogu 10 liga osnivati, ja to smece necu gledati. Ionako slabije gledam posebno od pocetka korone pa ovamo. Samo mi zao mladih generacija na sta su primorani.
Hvala ti Boze sto sam zivio u najbolje doba fudbala, a to je kraj 80-tih, 90-te i 00-te. Sad sto se mene tice mogu 10 liga osnivati, ja to smece necu gledati. Ionako slabije gledam posebno od pocetka korone pa ovamo. Samo mi zao mladih generacija na sta su primorani.
Last edited by Romanista 101% on 19/04/2021 14:44, edited 1 time in total.
- deogest
#383 Re: European Superleague
Joj kad mi okrene na onu suplju nostalgiju sa onim "sve je bilo bolje prije". Nije kralju, nego si ti ostario pa ti prije sve bolje bilo kad si bio mladji.

Super League owners are looking to secure with broadcasters like Amazon, Facebook, Disney and Comcast. It would raise the annual revenues up to 4 billion - twice more than the #UCL. @FT
- Haris.ba
#384 Re: European Superleague
Hoće li biti na netfliksu?deogest wrote: ↑19/04/2021 14:44 Joj kad mi okrene na onu suplju nostalgiju sa onim "sve je bilo bolje prije". Nije kralju, nego si ti ostario pa ti prije sve bolje bilo kad si bio mladji.![]()
Super League owners are looking to secure with broadcasters like Amazon, Facebook, Disney and Comcast. It would raise the annual revenues up to 4 billion - twice more than the #UCL. @FT![]()
![]()
![]()
P.S.
Joj kako će smiješno izgledati priča imaju li arene i sportklub na telemahu i mojatv.
A niko od tih igrača i trenera da pokrene od svojih para kakav klub i "umre u ljepoti". Uvijek na tuđem raspoređuju.ibizza wrote: ↑19/04/2021 14:51 Al su i ovi treneri, bivsi igraci, sto komentarišu, dvolični... pa isti ti igraci su krivi sto je fudbal otisao u nekus stvar, jer su uvijek trazili više para da bi potpisali ugovor, znaci, gledali su vlastiti džep. Sada, kada su plate otisle enormno visoko i kada klubovi traze nove nacine zarade, kako bi opstali, a i ostali na top nivou, ti isti se igraci javljaju i govore kako klubovi(pojedinci) gledaju vlastiti dzep![]()
Trazili ste, gledajte![]()
Last edited by Haris.ba on 19/04/2021 14:52, edited 1 time in total.
-
ibizza
#385 Re: European Superleague
Al su i ovi treneri, bivsi igraci, sto komentarišu, dvolični... pa isti ti igraci su krivi sto je fudbal otisao u nekus stvar, jer su uvijek trazili više para da bi potpisali ugovor, znaci, gledali su vlastiti džep. Sada, kada su plate otisle enormno visoko i kada klubovi traze nove nacine zarade, kako bi opstali, a i ostali na top nivou, ti isti se igraci javljaju i govore kako klubovi(pojedinci) gledaju vlastiti dzep
Trazili ste, gledajte
Trazili ste, gledajte
- ruud
#386 Re: European Superleague
jutros u 10 napisao post na 7. stranici, odem malo do posla, vratim se, 17. stranica... raditel' vi išta 
- mousstapha
#387 Re: European Superleague
Bas neki dan gledam ovu reportazu. Englezi su za ovo kljuc, bez njihovih klubova nikad ne bi doslo do ovoga. A njih su kako znamo preuzeli Amerikanci, Arapi, Rusi...
- Lakat Jebić
#388 Re: European Superleague
pa i sad su smiješne... platiš 50ak eura sve i imaš sve. Telemach kablovsku, telecom moja webtv, pojacas s arenom cloud... i smiješna ti bude priča... za 50ak euraHaris.ba wrote: ↑19/04/2021 14:51Hoće li biti na netfliksu?deogest wrote: ↑19/04/2021 14:44 Joj kad mi okrene na onu suplju nostalgiju sa onim "sve je bilo bolje prije". Nije kralju, nego si ti ostario pa ti prije sve bolje bilo kad si bio mladji.![]()
Super League owners are looking to secure with broadcasters like Amazon, Facebook, Disney and Comcast. It would raise the annual revenues up to 4 billion - twice more than the #UCL. @FT![]()
![]()
![]()
P.S.
Joj kako će smiješno izgledati priča imaju li arene i sportklub na telemahu i mojatv.
bar toliko će bit i pretplate za 4 streaming platforme
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#389 Re: European Superleague
RJ57 wrote: ↑19/04/2021 09:31@nosara, i ja sam dugo mislo isto tako, meni je bilo nepojmljivo da neko iz sarajeva navija za tim odnekud drugo .....ali reče mi nekidan jaran koji je uzgred budi rečeno bio u strukturama želje najmanje 15 godina nešto što mi je otvorilo oči. kaže mi smo odrasli u sistemu u kome je nešto i funkcionisalo i provodili smo svoje vrijeme na stadionima i oko njih, cijelo djetinjstvo i mladost. to su bili klubovi sa strukrurom i istorijom, nešto iza čega se moglo stajati i nešto što se moglo voljeti i biti ponosan time. neka vrsta lokalne identifikacije. opravdani lokalni patriotizam. a šta da rade ova djeca danas. imaju želju u raspadu bez perspektive gdje svi samo svoje interese gledaju i gdje svaki potez boli, imaju sarajevo koje jedan dalekoistočni prodaje drugome i koga još! olimpik? za koga da se ta djeca vežu i sa kim da se identifikuju? kao roditelj je možda to i zadnje što želiš kad vidiš šta se dešava na tribinama!
čovjek ima pravo 100% , nažalost i ako mi unuci (akobogda ako ih budem imao) budu navijali za bajern, psv ili southampton .... neka!
- deogest
#390 Re: European Superleague
To mi je najjace. Prosjecan igrac ima 200 000 sedmicno i sad se kao bune. Pa ko ce bolan to platit? Trazili ste, moraju klubovi zaradit da bi to moglo. Ne treba zaboravit koliko samo kosta yebeni reflektori da se upale 2 puta sedmicno, oni koji odrzavaju stadion, pa ne rade sigurno za milju maraka.ibizza wrote: ↑19/04/2021 14:51 Al su i ovi treneri, bivsi igraci, sto komentarišu, dvolični... pa isti ti igraci su krivi sto je fudbal otisao u nekus stvar, jer su uvijek trazili više para da bi potpisali ugovor, znaci, gledali su vlastiti džep. Sada, kada su plate otisle enormno visoko i kada klubovi traze nove nacine zarade, kako bi opstali, a i ostali na top nivou, ti isti se igraci javljaju i govore kako klubovi(pojedinci) gledaju vlastiti dzep![]()
Trazili ste, gledajte![]()
Trazili cca 300 000 sedmicno i sad protiv ove Lige. Pa dobro. Ostani u Dortmundu i za 3 godine ces zaradjivati 10 000 godisnje.
Svaki klub koji to odbije, bit ce potopljen i ocerupan, tipa Bayern ostane, ovi top timovi bi zagrizli za njihove igrace i sve ih pokupovali, dali bi im ponude koje se ne odbijaju, to je jasno ko dan.
Za par godina ti top klubovi ce postati toliko mocni da ce onda i sami predsjednici tih klubova moci da hladno uzmu klub kao sto je Roma, Villareal i tako.
To je mozda samo negativno ybg.
Vucic platio bogatstvo za LP, slagirat ce se.
-
Juliuscezar
#391 Re: European Superleague
Većinom gnjide od ljudi daju podršku ovoj novoj Superligi, očekivano ovo dođe ko dobar test karaktera
- emigrazione
#392 Re: European Superleague
Pitali hodžu:invincible1921 wrote: ↑19/04/2021 14:11Vec sam pisao da je glavni argument fudbala sto svako ima sansu...kakvu takvu, ali sansuavetinja wrote: ↑19/04/2021 14:07 Ako im prođe da mogu igrati nacionalna takmičenja, koja je poenta nastaviti igrati nacionalne lige? Ovi "odabrani" će zaraditi toliko para da niko ništa neće moći osvojiti pored njih. Koja je onda poenta fudbala? Da gledamo nekoliko klubova kako se smjenjuju u svim mogućim trofejima? Nije da baš sada svako može osvojiti ligu, ali opet imaš iznenađenja za Ligu prvaka i Evropa ligu. Ovako će se to iskristalisati i poredak će unaprijed biti određen. O trofejima kupa da ne pričam. Neće više slabije ekipe osvajati. Opet kažem, oni ne mogu ništa ako se manji klubovi ujedine i blokiraju nacionalno prvenstvo.
- "Efendija, šta je demokratija(to ti je ova tvoja šansa, kakva takva)."
- "To vam je kao kada se ja popnem na minaret i odozgo vas imam pravo popišati. A imate pravo i vi mene."
Creme da la creme su Real, Barca, Juve, Milan, MU, Liverpul, Bayern i to je to...pa sta je Celzi bio prije Abramovica?
- avetinja
#393 Re: European Superleague
Po meni ne bi bilo loše da ti bogataši napuste nacionalno takmičenje, jer bi ono tada dobilo potpunu drugu dimenziju, tačnije eksplodiralo bi. Neka igraju tu svoju ligu, ali neka napuste nacionalno takmičenje. Zamisli opet Derby della Capitale za titulu. Nacionalna liga bi se vratila baš u to zlatno doba fudbala. Svako ima šansu, pobjednik se ne zna do samoga kraja, sadioni puni, pravi navijači bez selfija, čista romantika.Romanista 101% wrote: ↑19/04/2021 14:40 Ili se prilagodi, ili umri. Trece nema.
- Haris.ba
#394 Re: European Superleague
Pa evo, ne da Uefa, Makron i Boris Džonson tu romantiku.avetinja wrote: ↑19/04/2021 14:59Po meni ne bi bilo loše da ti bogataši napuste nacionalno takmičenje, jer bi ono tada dobilo potpunu drugu dimenziju, tačnije eksplodiralo bi. Neka igraju tu svoju ligu, ali neka napuste nacionalno takmičenje. Zamisli opet Derby della Capitale za titulu. Nacionalna liga bi se vratila baš u to zlatno doba fudbala. Svako ima šansu, pobjednik se ne zna do samoga kraja, sadioni puni, pravi navijači bez selfija, čista romantika.Romanista 101% wrote: ↑19/04/2021 14:40 Ili se prilagodi, ili umri. Trece nema.
P.S.
Jesam za romantiku, ali kada treba na kraju mjeseca platiti režije a nema se, romantike nestane.
-
dobar,ti?
#395 Re: European Superleague
ovi sto podrzavaju garant nikad nisu ni bili uzivo na fudbalskoj utakmici i navijali za tim koji vole citav zivot
- jeza u ledja
#396 Re: European Superleague
Naravno da sam protiv ovoga, ali ako cemo biti iskreni, "Superliga" vec postoji 90%, ovo bi samo ukinulo ono zadnje malo nesigurnosti. Svake godine isti timovi, isti sampioni. Na stadionima uglavnom turistika, sendvici.
O ovome se prica vec 30+ godina.
Vrhunski fudbal se danas izgleda igra za navijace u Americi i Aziji.
Koliko shvatih, cak su i vlasnici Man Citija i Chelsea prvobitno bili protiv (ili npr PSG), a da ovo predvode Amerikanci i propali italijanski klubovi.
Historija nas uci da obicno od ovog nema nista, ali se napravi neki "kompromis" koji samo ide u korist bogatim jos vise. Mislim da su Glazeri i slicni podcijenili moc evropksog nacionalizma. Vrijeme je ne da se pravi novi kompromis, vec da se fudbal okrene u drugom smjeru (mislim, fino je sanjati). U protivnom ovo ce se opet desavati. Zbog toga je fudbal vec mnogima (kao meni) postao pomalo dosadan.
O ovome se prica vec 30+ godina.
Vrhunski fudbal se danas izgleda igra za navijace u Americi i Aziji.
Koliko shvatih, cak su i vlasnici Man Citija i Chelsea prvobitno bili protiv (ili npr PSG), a da ovo predvode Amerikanci i propali italijanski klubovi.
Historija nas uci da obicno od ovog nema nista, ali se napravi neki "kompromis" koji samo ide u korist bogatim jos vise. Mislim da su Glazeri i slicni podcijenili moc evropksog nacionalizma. Vrijeme je ne da se pravi novi kompromis, vec da se fudbal okrene u drugom smjeru (mislim, fino je sanjati). U protivnom ovo ce se opet desavati. Zbog toga je fudbal vec mnogima (kao meni) postao pomalo dosadan.
-
breuer
#397 Re: European Superleague
meni inače nisu jasni ljudi koji strastveno navijaju za strane klubove...još kad krenu "mi smo pobijedili, mi gradimo stadion, naš napadač", a ono nisu u životu dalje o Makarske otišli...a i da jesu, smiješno je...
-
ibizza
#398 Re: European Superleague
Gotivim Milan, ali taj klub ni u snovima ne moze u istu recenicu sa FKS...
- sinuhe
#399 Re: European Superleague
Kada veliki klubovi dodju u mali grad to je uvijek veliko slavlje. Jesu to veliki klubovi ali uvijek tu negdje blizu sto vise ne bi bio slucaj.
- darius_maximus
#400 Re: European Superleague
Možeš li mi reći šta je bilo s Ajaxovom generacijom 95-e, Galacticosima 00-ih, itd.Romanista 101% wrote: ↑19/04/2021 14:40 Ili se prilagodi, ili umri. Trece nema.
Je li i to najbolje doba fudbala i romantika ili su to bile pare?
Ne može igrač tražiti milione, gledaoci gledati samo te igrače i onda klubovi da žive od have.
Gledaoci i igrači su krivi za ovo.
Da nije nikad bilo interesa, ne bi se ni dešavalo.
Valjda je Maradona presao u (tada) najbolju ligu, za (tada) ogromne pare, slucajno?
Svi hoce da gledaju Maradonu i njemu slicne.
To kosta para. Ako im gledaoci nece davati, klubovi moraju traziti nacine.
Mi gledaoci smo krivi...