Gradonačelnica Sarajeva

Post Reply
Sprd

#576 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by Sprd »

Giancarlo wrote: 09/04/2021 12:02
Osim_13 wrote: 09/04/2021 09:04 Pa dobro može i od ugostitelja ali pod uslovom, kako Skakoidi kažu, da mu je famElija bar 300. godina u Sarajevu :D
Ja mislim da bas Skakina sestra drzi onaj Square na Dobrinji, tako da i taj "argument" ne drzi toliko vodu :D

Svakavih budalastina se pisalo zadnjih nekoliko stranica, ali mozda i najjaci argument je bio sljedeci: "Ako su joj ovdje ostali roditelji i baka i svi i ona ovdje odrasla i živi i radi, znači da je Bošnjakinja." :lol:

Po ovoj logici mi vise nemamo dijaspore, jer svi nasi ljudi koji su vani postali su (ili ce vrlo brzo postati?) redom Svabe, Holandani, Svedani, Austrijanci, Australijanci, itd itd...
Ejes vala što jes jes, ali naši ljudi nisu rođeni tamo, nije im jedan ili oba roditelja Nijemac, Belgijanac itd...
Ampak gledano šta misliš da je recimo Hasan Saliha Midžić sad ha...?ili možda Ibrahimović da li je Bošnjak, Hrvat ili ipak Šveđanin, Zidan, Kolse itd. I samo sam htio da dokažem da je ovdje Bošnjacima lahko nametnuti da misle i ono što nije rečeno tako da ispadnu glupi ;) .
I da se ne razmišlja kako valja, a svako dobro svima želim.
Last edited by Sprd on 09/04/2021 12:39, edited 1 time in total.
muha_sa

#577 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by muha_sa »

NediM17 wrote: 09/04/2021 08:51
muha_sa wrote: 09/04/2021 08:01 Ovdje se postavljalo i zanimanje njenog oca :-) eto-od ugostitelja djete ne smije bit obrazovano.

Koja sam ja budala :-) zarekoh se da necu ništa pratit osim zajebancije na bez cenzure al mi neki vrag ne da mira :-)
Neki Londrc je prije rata drž'o grill na Grbavici u Zagrebačkoj ulici, bile odlične sudžukice u kifli s kajmakom. :thumbup:
To je taj Londrc :-D znamo se od malih nogu :) al nisam znao da ima kcerku dok ne postade gradonacelnica :D

Al vidiš naših vrliš forumaša--hem joj broje krvna zrnca hem postavljaju ovdje kao maHAnu što joj je otac držAo gril na Grbavici :-)
Svašta u božjoj bašti :-)
hamos

#578 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by hamos »

muha_sa wrote: 09/04/2021 12:35
muha_sa wrote: 09/04/2021 08:01 Ovdje se postavljalo i zanimanje njenog oca :-) eto-od ugostitelja djete ne smije bit obrazovano.

Koja sam ja budala :-) zarekoh se da necu ništa pratit osim zajebancije na bez cenzure al mi neki vrag ne da mira :-)
Neki Londrc je prije rata drž'o grill na Grbavici u Zagrebačkoj ulici, bile odlične sudžukice u kifli s kajmakom. :thumbup:
To je taj Londrc :-D znamo se od malih nogu :) al nisam znao da ima kcerku dok ne postade gradonacelnica :D

Al vidiš naših vrliš forumaša--hem joj broje krvna zrnca hem postavljaju ovdje kao maHAnu što joj je otac držAo gril na Grbavici :-)
pa jel bosnjo ili jevrej
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#579 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by pici »

muha_sa wrote: 09/04/2021 12:35

nije od begovske fEmilije i nemre...
Hank Paldum

#580 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by Hank Paldum »

joint union wrote: 09/04/2021 09:34
Hank Paldum wrote: 09/04/2021 09:30
_BataZiv_0809 wrote: 09/04/2021 09:25 Neka neko javi botovima da je podrzana jednoglasno. Hvala.
Pa to i ja pišem. Ovi navalili etiketiranjem da su svi botovi "SDA botovi jel vam krivo?" a žena jednoglasno pdržana i od strane SDA. Da je neko htio cirkus bio bi cirkus kao kod Bogićevića i stotinu drugih stvari.
Dakle, ipak je SDA napravila cirkus oko Bogicevica i stotinu drugih stvari?
Ne radim u niti za SDA pa ne znam tačno, samo se slažu kockice. Uostalom Bogićević je sam izjavio da ga najviše boli što su ga oni koji su ga u javnosti predložili i podržali na kraju izdali. Znači čovjek sam dao do znanja da je do Četvorke ali vi ćete naravno to ignorisati pa makar od Bogija (kakva uvreda za jednog gospodina, takav nadimak) samog došlo.

Ovako je najvjerovatnije se odigralo
Skaka ustvari nije ni planirao novi mandat jer bez obzira koliko neko bio dobar ili loš, ako nije izabran glasom naroda a ponovo je na toj funkciji to izgleda diktatorski.
Ne brinite se za Skaku, on će opet biti na nekoj važnoj funkciji (ako je Ivana Marić nakon propale kandidature za gradonačelnicu za sedmicu postala predsjednica onda može i neko sa statusom Skake). Mogu mu samo naivni preko pauze navratiti da ga odvedu iznad Sarajeva i pokažu mu Valtera :lol:
Uostalom po nekom nakaradnom zakonu koji je skroz mutan i ne bi ni mogao Bošnjak ovaj put, što je čista diskriminacija.

To znači da su se planovi već pravili unaprijed i jedino ko je dolazio u obzir kao kandidat koji će glat proći a da nije Bošnjak/inja jeste neko u duhu Rasima Smajića i Harisa Plehe koji je iz reda Ostalh/Srba/Hrvata koji je nedavno bio Bošnjak/inja.
Velika vjerovatnoća je da je to razlog Benjaminine iznenadne promjene nacionalnosti najava odlaska Skake iz gore navedenih razloga a naravno SDP imaju najveću korist kojem bi iskreno godio povratak na velika vrata.

FGRu nakon bošnjakofobične i islamofobične euforije "Sramota da gradonačelnik multi-kulti Sarajeva pominje Allaha" ili "Nije nikakve fajde bilo od Bošnjaka na važnoj funkciji, šta će oni tamo" kao i slučajnosti da baš tada onaj majmun naleti i nacrta kukasti krst na smrtovnici Čička imati osobu Bosnjakinju koja se zove Benjamina je najbolje šta je se moglo desiti bošnjackim političarima i onda nije nikakvo čudo što je jednoglasno izabrana a uz to mlada, lijepa i pametna pa se nće niko buniti zašto je došla na funlciju ako grad predstavpja u najboljem svijetlu a FGR je opet preveslan po običaju.
Hank Paldum

#581 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by Hank Paldum »

Chmoljo wrote: 09/04/2021 12:03 Od hanka bar neke koristi. Zna složiti paletu na rafu.

Onaj samo trabunja okupaj se operi se.
Hank isto nije nikada živio od punicine penzije kao konceptualni umjetnik.
joint union

#582 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by joint union »

Hank Paldum wrote: 09/04/2021 12:46
Hank Paldum wrote: 09/04/2021 09:30

Pa to i ja pišem. Ovi navalili etiketiranjem da su svi botovi "SDA botovi jel vam krivo?" a žena jednoglasno pdržana i od strane SDA. Da je neko htio cirkus bio bi cirkus kao kod Bogićevića i stotinu drugih stvari.
Ne radim u niti za SDA pa ne znam tačno, samo se slažu kockice. Uostalom Bogićević je sam izjavio da ga najviše boli što su ga oni koji su ga u javnosti predložili i podržali na kraju izdali. Znači čovjek sam dao do znanja da je do Četvorke ali vi ćete naravno to ignorisati pa makar od Bogija (kakva uvreda za jednog gospodina, takav nadimak) samog došlo.

Skaka ustvari nije ni planirao novi mandat jer bez obzira koliko neko bio dobar ili loš, ako nije izabran glasom naroda a ponovo je na toj funkciji to izgleda diktatorski.
Ne brinite se za Skaku, on će opet biti na nekoj važnoj funkciji (ako je Ivana Marić nakon propale kandidature za gradonačelnicu za sedmicu postala predsjednica onda može i neko sa statusom Skake). Mogu mu samo naivni preko pauze navratiti da ga odvedu iznad Sarajeva i pokažu mu Valtera :lol:
Uostalom po nekom nakaradnom zakonu koji je skroz mutan i ne bi ni mogao Bošnjak ovaj put, što je čista diskriminacija.

To znači da su se planovi već pravili unaprijed i jedino ko je dolazio u obzir kao kandidat koji će glat proći a da nije Bošnjak/inja jeste neko u duhu Rasima Smajića i Harisa Plehe koji je iz reda Ostalh/Srba/Hrvata koji je nedavno bio Bošnjak/inja.
Velika vjerovatnoća je da je to razlog Benjaminine iznenadne promjene nacionalnosti najava odlaska Skake iz gore navedenih razloga a naravno SDP imaju najveću korist kojem bi iskreno godio povratak na velika vrata.

FGRu nakon bošnjakofobične i islamofobične euforije "Sramota da gradonačelnik multi-kulti Sarajeva pominje Allaha" ili "Nije nikakve fajde bilo od Bošnjaka na važnoj funkciji, šta će oni tamo" kao i slučajnosti da baš tada onaj majmun naleti i nacrta kukasti krst na smrtovnici Čička imati osobu Bosnjakinju koja se zove Benjamina je najbolje šta je se moglo desiti bošnjackim političarima i onda nije nikakvo čudo što je jednoglasno izabrana a uz to mlada, lijepa i pametna pa se nće niko buniti zašto je došla na funlciju ako grad predstavpja u najboljem svijetlu a FGR je opet preveslan po običaju.
Kad je Bogic to izjavio, moze li citat ili po obicaju izmisljas?
Kada je Ivana Maric bila kandidat za gradonacelnicu ili po obicaju izmisljas?
Kada je Benjamina iznenada promijenila nacionalnost ili po obicaju izmisljas?
muha_sa

#583 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by muha_sa »

Šteta što Ziska ne izabraše :(
Bio je moj prijedlog :D
pici

#584 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by pici »

muha_sa wrote: 09/04/2021 12:52 Šteta što Ziska ne izabraše :(
Image
drag_gost

#585 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by drag_gost »

LBVIEW wrote: 09/04/2021 11:50
drag_gost wrote: 09/04/2021 11:47
LBVIEW wrote: 09/04/2021 10:00 Biljo, jesi li to ti?
Fikro, jesi li to ti?
Nisam ja tvrdio za druge to sto ti tvrdis za Bosnjake, tako da. :zzzz:
Ne tvrdis to, ali lazes i petljas moj Fikro i gore od toga, tako da :zzzz:.

I ne tvrdim to za Bosnjake, vec za dosadasnje Bosnjake na mjestu gradonacelnika. Moja malino rumena.
muha_sa

#586 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by muha_sa »

pici wrote: 09/04/2021 12:54
muha_sa wrote: 09/04/2021 12:52 Šteta što Ziska ne izabraše :(
Image
:thumbup:
hamos

#587 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by hamos »

https://hr.wikipedia.org/wiki/Dodatak:P ... 4%8Delnika

sda -sdp se uvijek mjenjaju za nacelnicko mjesto od 2000e,
Hank Paldum

#588 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by Hank Paldum »

MarlboroGold wrote: 09/04/2021 11:52 Teško nama kad nas ovakvi poput Hanka predstavljaju vani u stranim državama.
Niko ne predstavlja nikoga u stranim državama osim ambasadori i sportaši. Živim, radim, plaćam porez, ne pravim probleme, nisam član bosanske, bošnjačke ili muslimanske mafije, ne šaram ilegalne grafite po zidovima gdje iskazujem patriotizam i time sramotim državu, ne prebijam druge na nacionalnoj i državnoj osnovi, ne urlam po centru grada "Bosna!".
Po čemu ja loše predstavljam državu i kako bi je trebao predstavljati?

Tipični FGR mentalitet koji misle da je još 1988. godina pa misle da se još negdje predstavlja svoja ćaršija, gleda se odakle si i kako ćeš se ponašati da se mještanima dopadneš. Ljudi danas žive kako žele nevažno je li BiH ili Njemačka i niko nikoga ne predstavlja osim svako samoga sebe.
Billy The Pljuc

#589 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by Billy The Pljuc »

muha_sa wrote: 09/04/2021 07:18
Billy The Pljuc wrote: 09/04/2021 07:14 Ma ništa čudno moj Muha za nas, krvna zrnca se broje, nađe se vazda nešto za pljunuti po istom.
Kontam da ce se ukazat svjetlo na kraju tunela-kad šipak :-) ostario a ne dodjoh pameti :(
Ništa bolji od tebe nisam, nije mi jednom rečeno da sam prava "naivčina" :D.
Hank Paldum

#590 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by Hank Paldum »

joint union wrote: 09/04/2021 12:51

Izjava Bogićevića
Nažalost, već na prvom koraku suočen sam sa političkim spletkama, smicalicama i manipulacijama, čiji cilj je bio da me se onemogući da budem izabran na pomenutu dužnost. Posebno boli činjenica da su u to bili uključeni i oni koji su me predložili, a čija mi je glasačka podrška, nažalost, bila uskraćena u trenucima kad se odlučivalo o novom gradskom rukovodstvu", ističe Bogićević.
https://www.klix.ba/vijesti/bogic-bogic ... /210327077

Ovo za gradonačelnicu je moja greška, previše se pisalo ovdje o gradonačelnici da sam mahinalno napisao gradonačelnica, naravno da je bila kandidatkinja za dogradonačelnicu ali poenta ostaje ista.

Na popisu je se izjasnila kao Bošnjakinja i to je već pisano ovdje vise puta, čak od osoba sa kojima se inače slažeš i ne zoves SDA botovima kada god nemaš argumente.
jefff

#591 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by jefff »

inace sam protiv Trojke ali necu da budem dogmatki paksu. ovo sa gradonacelnicom su uboli. Srbima krivo al ne moze se imati 70% vlasti, sve ukljucujuci.
joint union

#592 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by joint union »

Hank Paldum wrote: 09/04/2021 13:08
joint union wrote: 09/04/2021 12:51

Izjava Bogićevića
Nažalost, već na prvom koraku suočen sam sa političkim spletkama, smicalicama i manipulacijama, čiji cilj je bio da me se onemogući da budem izabran na pomenutu dužnost. Posebno boli činjenica da su u to bili uključeni i oni koji su me predložili, a čija mi je glasačka podrška, nažalost, bila uskraćena u trenucima kad se odlučivalo o novom gradskom rukovodstvu", ističe Bogićević.
https://www.klix.ba/vijesti/bogic-bogic ... /210327077

Ovo za gradonačelnicu je moja greška, previše se pisalo ovdje o gradonačelnici da sam mahinalno napisao gradonačelnica, naravno da je bila kandidatkinja za dogradonačelnicu ali poenta ostaje ista.

Na popisu je se izjasnila kao Bošnjakinja i to je već pisano ovdje vise puta, čak od osoba sa kojima se inače slažeš i ne zoves SDA botovima kada god nemaš argumente.
Dobar si, iz ovoga:
Hank Paldum wrote: 09/04/2021 13:08 Nažalost, već na prvom koraku suočen sam sa političkim spletkama, smicalicama i manipulacijama, čiji cilj je bio da me se onemogući da budem izabran na pomenutu dužnost. Posebno boli činjenica da su u to bili uključeni i oni koji su me predložili, a čija mi je glasačka podrška, nažalost, bila uskraćena u trenucima kad se odlučivalo o novom gradskom rukovodstvu", ističe Bogićević.
Ti zakljucis ovo:
Hank Paldum wrote: 09/04/2021 13:08 Uostalom Bogićević je sam izjavio da ga najviše boli što su ga oni koji su ga u javnosti predložili i podržali na kraju izdali. Znači čovjek sam dao do znanja da je do Četvorke.
Ko su to oni cija je glasacka podrska njemu bila uskracena? "Cetvorka"? Kakvom vratolomijom si dosao do ovog zakljucka?

Ma ja, dogradonacelnica, gradonacelnica, isto je to.
A za ovo trece, dakle ako je pisano ovdje, istina je i moze se uzeti kao neosporni argument :D
Pa jest, pogotovo ako je napisano vise puta.
Dovrsio si samo-gubljenje, rijec bot rijetko, ali bas rijetko koristim, tako da ne znam gdje si to procitao. No navikao sam da izmisljas, nista novo.

Cak stavise, izmisljanje ti zaista ide od ruke, jedini je problem sto vise ni sam sebi ne vjerujes, ali zato ti logika nije jaca strana, stvarno me cudi da te nisu u SDA predlozili za kakvu funkciju. Ti si covjece idealan za njiha.
pici

#593 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by pici »

Billy The Pljuc wrote: 09/04/2021 13:01
muha_sa wrote: 09/04/2021 07:18
Billy The Pljuc wrote: 09/04/2021 07:14 Ma ništa čudno moj Muha za nas, krvna zrnca se broje, nađe se vazda nešto za pljunuti po istom.
Kontam da ce se ukazat svjetlo na kraju tunela-kad šipak :-) ostario a ne dodjoh pameti :(
Ništa bolji od tebe nisam, nije mi jednom rečeno da sam prava "naivčina" :D.
ne kaze se djaba dobar i budala jedno te isto... Budes dobar, naivan i posten, i onda te naprave budalom.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#594 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by izvrsni direktor »

Jesul botovi konacno pojeli muda ili nastavljaju kmecati?
Hank Paldum

#595 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by Hank Paldum »

jefff wrote: 09/04/2021 13:14 inace sam protiv Trojke ali necu da budem dogmatki paksu. ovo sa gradonacelnicom su uboli. Srbima krivo al ne moze se imati 70% vlasti, sve ukljucujuci.
SDP ipak šta god mislili o njima pokaže uvijek zrelost kakvu Njihova Stranka nikada neće imati i
dokaz da oni neće nikada preživjeti ono šta je preživio SDP prije 10 godina i dokazao da može opet stati na noge a izjave Mandića, Marićke i skandal u Mostaru sve više liče na situaciju u kakvoj je SDP bio prije 10 godina.
SDP i Njihova Stranka su kao obe za multi-kulti BiH ali dok Njihova Stranka vodi politiku da je multi-kulti što manje Bošnjanstva što se dalo vidjeti da su njihovi kandidati u većinski bošnjackim sredinama sve Nebošnjaci kao npr. u Sarajevu, Zenici i Tuzli a ako ima nekog Bošnjaka kao Irma u Mostaru ona prvo mora dokazati lojalnost tako što je popljuvala mostarskog junaka Lovca
SDP ipak tretira sve ravopravno pa su rado predložili jednu mladu pametnu Bošnjakinju kao Benjaminu i ne prave razliku ko je ko.
Manual

#596 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by Manual »

izvrsni direktor wrote: 09/04/2021 13:21 Jesul botovi konacno pojeli muda ili nastavljaju kmecati?
Nisu, i dalje se kote
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#597 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by KatarinaKosaca »

Manual wrote: 09/04/2021 13:37
izvrsni direktor wrote: 09/04/2021 13:21 Jesul botovi konacno pojeli muda ili nastavljaju kmecati?
Nisu, i dalje se kote
Kao prvo pionir botova internet djelovanja je SDP. Naravno, sad imaju i sve ostale stranke. Ako je gradonačelnica izabrana jednoglasno, dakle uz ruke SDa po čemu i zog čega SDA šalje botove? Ili je zabranjeno išta reći na trojkine kandidate? Samo kolektivno divljenje. :D
joint union

#598 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by joint union »

KatarinaKosaca wrote: 09/04/2021 13:42
Nisu, i dalje se kote
Kao prvo pionir botova internet djelovanja je SDP. Naravno, sad imaju i sve ostale stranke. Ako je gradonačelnica izabrana jednoglasno, dakle uz ruke SDa po čemu i zog čega SDA šalje botove? Ili je zabranjeno išta reći na trojkine kandidate? Samo kolektivno divljenje. :D
Pa ovo sto se govori i cime se na nju napada je vala za povracanje.
Je li i koje je vjere i nacije, prodaje li diplome u Travniku, babo uhapsen, prepisivala...
Hank Paldum

#599 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by Hank Paldum »

Nisu, i dalje se kote
Ma vidiš da niko ne kuka i ne kmeči. Vidis da svi podržavaju gospođu/gospodicu od SDP preko SDA do NiP.
Mlada, lijepa, kulturna, harizmatična, pametna Bosnjakinja koja će grad predstavljati u najboljem svjetlu. Prvi put da niko nema primjedbi poslije toliko dugo vremena.
Ali to je tako pojedinima kome je bilo važnije da Sarajevo dobije gradonačelnika drugog imena i nacionalnosti da šukne Bošnjacima nego da dobije gradonačelnika ili gradonačelnicu da njemu i njegovom gradu bude bolje pa su depresivni i kod ovakve lijepe vijesti.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#600 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by KatarinaKosaca »

joint union wrote: 09/04/2021 13:46
KatarinaKosaca wrote: 09/04/2021 13:42

Nisu, i dalje se kote
Pa ovo sto se govori i cime se na nju napada je vala za povracanje.
Je li i koje je vjere i nacije, prodaje li diplome u Travniku, babo uhapsen, prepisivala...
Nije napad ako se kaže, a to jesam ja rekla da papir sve trpi i da općenito političari moraju imati dokaz napisanog u cv. Bilo koje stranke, bilo koje funkcije. Ne znači ako nije Skaka ili Osmica da je tačno sve u cv. Za brojanje krvnih zrnaca se slažem da je degutantno, ali tek sam ovdje vidjela da se nekad jeste drugačije izjasnila. Onda kao i ostali koji mjenjaju nacionalnost po potrebi. Mada, što se mene tiče, sa njenom izjavom da je ostali, tako je treba tretirati.
Post Reply