Sebija All about

Post Reply
°u°

#11851 Re: Sebija All about

Post by °u° »

Mislim kad papak na pitanje novinara o presuđenom zbog par kubika drva, i siromašnom demobilisanom borcu, odgovori "Ja, i?" Ono... :-) :-)
Evo i neki dan dženaza sličnom koji je izgubio 3 brata, jedan Zlatni ljiljan, on pješke došao iz Dubrovnika da brani Goražde.... I čobjek se ubije jer ne može više, odbiju ga za posao jer nije ručno potpisao prijavu :-)
hadzinicasa

#11852 Re: Sebija All about

Post by hadzinicasa »

Nero Histrion wrote: 07/04/2021 14:09
°u° wrote: 07/04/2021 14:00
kluz franjo wrote: 07/04/2021 13:53 Počeli su se gušiti u sopstvenim lažima...
Ne zna čoik gdje je veći haos, KCUS, mediji, tužilaštvo... :izet: lud zbunjenog, zbunjen :izet: ludog, i tako ukrug...
Koja smo mi banana država, nema take niđe
Nece se nista desiti, razvuci ce se ovo i razvodnjiti. Otkud informacija da su jucer pronadjeni respiratori na kojima pise "ne radi"? Sad ova informacija? Tuzilatvo i federalnog i kantonalnog nivoa nije samostalno i sve ce uciniti da se ovo zataska. Zivi bili pa vidjeli.
pa citava je poenta da se vise ne zna ko je sta rekao i kada i kome i jesu li ili nisu ili bili, pa trebaju pa ne trebaju pa ovako pa onako.... Gordijev cvor.
znam i gdje bih rezala. (gdje je najtanjA)
A_A_AKCIJA

#11853 Re: Sebija All about

Post by A_A_AKCIJA »

Situacija je kristalno jasna i samo se treba držati činjenica i stalno ih potencirati dok ne budu mogli bježati od njih:

Sebija je učestvovala u nabavci
Upozoreni su od parlamentarne komisije da ne smiju u intenzivnu njegu
Sebija ih je stavila upravo u intenzivnu njegu, da bi se zaštitio Fadil tokom suđenja i kako bi to bio dokaz da respiratori rade.
Onda je tvrdila suprotno
Postoje dokazi, uključujući medijske snimke i fotografije koje dokazuju da Sebija laže
Pismo anesteziologa takođe direktno potvrđuje da Sebija loše upravlja KCUSom i da je direktno odgovorna za krizu.

Samo udarati dok se ne pokrene sudski proces. Ako ova priča ostane u fokusu javnosti, a morala bi, Sebija ne može izbjeći presudu, ali nikako. Već sada vidimo da se krenulo sa zamagljivanjem odcjepljenju RS i sličnim manevrima, samo da se Sebija makne sa svijetla javnosti.

Gotova je ako se proces nastavi iole normalnim putem i ako ga ne ispustimo iz vida.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#11854 Re: Sebija All about

Post by _BataZiv_0809 »

A prica je vrlo jednostavna zapravo.
°u°

#11855 Re: Sebija All about

Post by °u° »

Kod nas je sve jednostavno, i ništa nije jednostavno.
Logika,činjenice,razum,argumenti... ovdje ne vrijede.
Živimo u zemlji čudesa, iza ogledala
komercionala

#11856 Re: Sebija All about

Post by komercionala »

https://crna-hronika.info/armin-muzafer ... 3dBg8uGMbg

Vaki hoće da ruše sebiju i fadila :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
laik1981

#11857 Re: Sebija All about

Post by laik1981 »

kluz franjo wrote: 07/04/2021 13:53 Počeli su se gušiti u sopstvenim lažima...
Klinički centar Univerziteta u Sarajevu obratio se javnosti saopćenjem u kome navode da respiratori ACM 812 A nisu povučeni iz upotrebe u radu s Covid - 19 bolesnicima.
Image
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#11858 Re: Sebija All about

Post by konektovan »

Ma balavac....
laik1981

#11859 Re: Sebija All about

Post by laik1981 »

foxlife wrote: 07/04/2021 13:54
laik1981 wrote: 07/04/2021 13:38 To je to. Narod je glup, ali sam ja Ajnstajn. I dodjemo do toga da je drzava glupog naroda puna Ajnstajna :D
fino je kad zakljucujes kako tebo odgovara kao i ovaj sandzokan
to za pojedince sam ajnstajn a ima puno njih koji su daleko pametniji i obrazovaniji od mene
problem kod glupih ljudi je taj sto nikad nece priznati da ima neko pametniji
a to je i slucaj sa sebijom
ona najpametnija a ustvari to su samo kompleksi nize vrijednosti
Ti ako mislis da je ona glupa i nesposobna i da je to srz problema ti zivis u zabludi. Nije kod nje problem sto je gupa vec sto je zla i pokvarena. Mi nemamo problem sa glupanima, mi imamo problem sa kriminalcima koji su na sve spremni. Problem naseg sistema je sto je pun pokvarenih i zlih kriminalaca i psihopata.
redhat

#11860 Re: Sebija All about

Post by redhat »

Dozer wrote: 07/04/2021 11:42
RunnerX wrote: 07/04/2021 11:23
Hakiz wrote: 07/04/2021 11:05 Takav narod ne linčuje.
Nije problem ni u linču, ni izaći na ulice, sve zapaliti. Problem je šta poslije?

Kod nas bunt ne može biti efikasan kao u normalnim zemljama, zbog nakaradnog uređenja.

Srbima je očigledno veoma dobro u RS, čim se ne bune. Nema veze što su pred bankrotom i što Milorada odbijaju na svim adresama gdje je tražio kredite. Zadužio se pet puta samo ove godine, po izuzetno nepovoljnim kamatama samo da bi pregurao mjesec po mjesec. Ponaša se kao narkoman koji će sve uraditi za fiks. Oni se bukvalno svakog mjeseca bore da isplate plate i penzije. Zadužuju se, Vučić im prebaci 20 miliona, samo da ispoštuju datume.

Njima je to očigledno ok i misle da se sve to radi zbog nekog višeg cilja i spremni su da crknu od gladi zbog te deluzije.
U RS se ne bune jer se tamo momentalno aktivira najklasicniji moguci represivni aparat kojim upravlja Dodik. I ovdje je, da se ne lazemo, isto. Razlika je u tome sto je tamo puno manje ljudi, u svakom mogucem gradu/mjestu, i sve je to daleko vidljivije nego u Sarajevu. Samim tim je i daleko lakse manipulisati ljudima, ali i sprovesti represiju.
Ali princip djelovanja SDA/HDZ/SNSD prema onima koji se drznu da ih prozivaju ili napadaju je identican - gubljenje radnog mjesta, prijetnje, razne dostupne sankcije, zastrasivanja porodice, a onda i nastavak maltretiranja kroz montirane sudske procese, itd..

Ko normalan, a da na bilo koji nacin zavisi od budzeta direktno ili indirektno (mozda neko nije na budzetu licno, ali jeste zena/muz/dijete) moze sebi priustiti gubitak jednog izvora prihoda u ovakvoj BiH...? Pogotovo u RS, gdje je stanje daleko gore nego FBiH, po svim ekonomskim parametrima.

Ali polako. I tamo fitilj dogorijeva, i ovo tvrdim iz licnih iskustava i onoga sto cujem od ljudi tamo. A kada dogori, kokica (Dodika) ce biti svukuda...
Ono sto se upravo sada ovdje desava s SDA i kolovodjama u vidu Bakira i Sebije, desavace se vrlo brzo i Dodiku. Dzaba ce tada biti sav represivni aparat, sva murija i sila. Sve ce to biti naprosto pregazeno kada narodu pukne film, a sve mi se cini da je to desavanje vrlo blizu. KONACNO!

Murija tu treba biti pametna i stati na stranu naroda i pravde, a ne pozivati se na glupe floskule kako "stite ustavni pooredak, red i zakon". Ne stitite to, gospodo, nego cete stiti iskljucivo interese vladajuce etno-nacionalisticke kleptokratije. Ako murija stane na njihovu stranu kada se sve konacno zakotralja kako treba, onda...jbg... Zao nam je momci, ali - odabrali ste stranu. Tako to ide u stvarnom zivotu.
Bojim se da nisi u pravu, a u većini tvojih razmišljanja smo u pet deka ali ovde mislim da nisi u pravu. U RS svi misle kao Dodik barem oko osnovnih "srpskih" pitanja i puno su relaksiraniji nego federacija jer oni su dobili što su htjeli i za što su se borili i ta relaksiranost se osjeti među njima isto ko što se nervoza osjeti ovde kod nas. Naravno kad kokuzluk kuca na vrata ljubav iskače kroz prozor i mislim da će to presuditi Dodiku i da će mu neko skinuti glavu radi toga - ne bukvalno naravno. A što se tiče policije, policija će u slučaju sukoba štiti sebe isto ko što je jedna velika zaleđina našim vlastodršcima upravo to da je hobodnica premrežila i pokrila sve pa i policiju - znači štitit će se svoj posao na budžetu, štitit će se partijska knjižica koja je još uvijek jaka valuta i garantuje redovnu platu. Nije ovde svima dogorilo do nokata, ima fina milionska masa onih koji svakog mjereca prime svojih 1200-1500 KM, malo hejtaju kako je sve strašno poskupilo ali šuti šućur Allahu uvijek može gore, peglaju se kartice, skucka se tu i tamo za pet dana u antaliji, objave se fotke, selfiji iz restorana idu....kifla iz konzuma se doručkuje uz lovačku paštetu da drugi ne vide itd itd. Znači to ti je bedem promjena, tu spada i policija i kompletan represivni aparat, zajedničke institucije itd itd.
U prevodu propali nismo spasa nam nema. Ne vidim da će se išta grandiozno desiti ni po pitanju respiratora/vakcina/umiranja/cjepljenja, možda će neko eventualno pustiti kakvog niže ili srednje rangiranog političara i to je to, biti će kriv otpravnik pošte u predsjedništvu jer nije na vrijeme poslao tendersku dokumentaciju za kupovinu vakcina.
Narod će trpiti - sve što je valjalo je i onako otišlo, ovo što je ostalo će izumrijeti i to je to.
hillbill

#11861 Re: Sebija All about

Post by hillbill »

°u° wrote: 07/04/2021 14:17 Mislim kad papak na pitanje novinara o presuđenom zbog par kubika drva, i siromašnom demobilisanom borcu, odgovori "Ja, i?" Ono... :-) :-)
Evo i neki dan dženaza sličnom koji je izgubio 3 brata, jedan Zlatni ljiljan, on pješke došao iz Dubrovnika da brani Goražde.... I čobjek se ubije jer ne može više, odbiju ga za posao jer nije ručno potpisao prijavu :-)
Kako ti hrabri heroji odjednom postadose pizde po kojima se svako pisa...Kako?
Dozer

#11862 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

@Billy The Pljuc
LIjepo si to sastavio. Ukratko, uvijek cemo doci na ono sto ponavljam vec jedno 15 godina - narod u BiH je glup.

Ljudi ovdje su mentalno ograniceni na svoje licne sitnosicarske interese, imaju takodjer i podanicki mentalitet u kojem se zestoko pati od "velicina" i "funkcija".

U takvom okruzenju suludo je ocekivati da se na ulici pojavi vise od 10-15K ljudi.... Oni protesti prosle godine, na koje je izaslo cca 15K ljudi, bili su maksimum ikada u proteklih 25 godina.

S druge strane, u nekim medijima je bila i info da su protesti otkazani jer se nije najavilo policiji. Da li je to bio spin, ne znam...
foxlife

#11863 Re: Sebija All about

Post by foxlife »

laik1981 wrote: 07/04/2021 14:58
foxlife wrote: 07/04/2021 13:54
laik1981 wrote: 07/04/2021 13:38 To je to. Narod je glup, ali sam ja Ajnstajn. I dodjemo do toga da je drzava glupog naroda puna Ajnstajna :D
fino je kad zakljucujes kako tebo odgovara kao i ovaj sandzokan
to za pojedince sam ajnstajn a ima puno njih koji su daleko pametniji i obrazovaniji od mene
problem kod glupih ljudi je taj sto nikad nece priznati da ima neko pametniji
a to je i slucaj sa sebijom
ona najpametnija a ustvari to su samo kompleksi nize vrijednosti
Ti ako mislis da je ona glupa i nesposobna i da je to srz problema ti zivis u zabludi. Nije kod nje problem sto je gupa vec sto je zla i pokvarena. Mi nemamo problem sa glupanima, mi imamo problem sa kriminalcima koji su na sve spremni. Problem naseg sistema je sto je pun pokvarenih i zlih kriminalaca i psihopata.
gdje sam rekao da je ona glupa?
pogledaj na sta sam se osvrnuo
sandzokan

#11864 Re: Sebija All about

Post by sandzokan »

foxlife wrote: 07/04/2021 14:14 idemo ispocetka
kupi kartu u jednom pravcu to sjenica zavrsi skolu pa se vrati
hahha ovo već nije stereotip, ti si dokazano glup i nesposoban za argumentiranu raspravu. :-)
Dozer

#11865 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

redhat wrote: 07/04/2021 14:59 Bojim se da nisi u pravu, a u većini tvojih razmišljanja smo u pet deka ali ovde mislim da nisi u pravu. U RS svi misle kao Dodik barem oko osnovnih "srpskih" pitanja i puno su relaksiraniji nego federacija jer oni su dobili što su htjeli i za što su se borili i ta relaksiranost se osjeti među njima isto ko što se nervoza osjeti ovde kod nas. Naravno kad kokuzluk kuca na vrata ljubav iskače kroz prozor i mislim da će to presuditi Dodiku i da će mu neko skinuti glavu radi toga - ne bukvalno naravno. A što se tiče policije, policija će u slučaju sukoba štiti sebe isto ko što je jedna velika zaleđina našim vlastodršcima upravo to da je hobodnica premrežila i pokrila sve pa i policiju - znači štitit će se svoj posao na budžetu, štitit će se partijska knjižica koja je još uvijek jaka valuta i garantuje redovnu platu. Nije ovde svima dogorilo do nokata, ima fina milionska masa onih koji svakog mjereca prime svojih 1200-1500 KM, malo hejtaju kako je sve strašno poskupilo ali šuti šućur Allahu uvijek može gore, peglaju se kartice, skucka se tu i tamo za pet dana u antaliji, objave se fotke, selfiji iz restorana idu....kifla iz konzuma se doručkuje uz lovačku paštetu da drugi ne vide itd itd. Znači to ti je bedem promjena, tu spada i policija i kompletan represivni aparat, zajedničke institucije itd itd.
U prevodu propali nismo spasa nam nema. Ne vidim da će se išta grandiozno desiti ni po pitanju respiratora/vakcina/umiranja/cjepljenja, možda će neko eventualno pustiti kakvog niže ili srednje rangiranog političara i to je to, biti će kriv otpravnik pošte u predsjedništvu jer nije na vrijeme poslao tendersku dokumentaciju za kupovinu vakcina.
Narod će trpiti - sve što je valjalo je i onako otišlo, ovo što je ostalo će izumrijeti i to je to.
Ipak mislim da je ljudima dodijalo. U RS kao i ovdje. Ne svima, naravno, jer kako i sam kazes - mnogi cuvaju svoje budzetske "lezi hljebe da te jedem" pozicije.
Tu nema spora. Ali, upravo u tome i lezi caka - zaduzivanje radi krpljenja budzetskih rupa i plata administraciji ne moze ici beskrajno. U jednom momentu, i u ovakvom okruzenju, presusice i sve manji i manji priliv u budzete, sto vodi nemogucnosti servisiranja kredita.

Tada vise nece biti ni mogucnosti za novo zaduzenje, stara se nece moci vracati, i logicno je da ce poceti trpiti i budzetlije. Eno, u BL je trenutno haos u pocetku u gradskoj upravi. Jasno, to je sve politicka igranka kojom Dodik pritisce Draska, medjutim to takodjer moze biti i inicijalna kapisla.

Previse su svi oni, sva trojica, zaularili tokom zadnjih 10-ak godina, tako da ja mislim da je sad sve samo pitanje vremena. Ako bih poceo nabrajati sve nebuloze, i to samo one javno poznate (a znam ih gomilu koje nisu bile nigdje u medijima) njih trojice, a koje su teske bukvalno desetine miliona nestalih KM, trebala bi mi vjerovatno cijela ova forumska stranica.

I malo po malo, sve se to nakuplja u narodu, neadovoljstvo stalno pomalo raste i samo se kalemi na ono prethodno. A u takvoj sredini potrebna je samo jedna sitna varnica i da sve ode u neku stvar. Narod je odavno provalio matricu eNV huskanja koja je samo pokrice za kradju i kriminal, a ono sto vidis na TV da se skupi kao podrska Dodicku u BL, vjeruj mi na rijec da je smijesno. Pogotovo jer 100% pouzdano znam nacin na koji je vecina tih ljudi izasla na ulicu.

Jbg, i za Slobu smo mislili da nikad nece odletiti s vlasti, a znamo kako zavrsi... Ima jos tih primjera.
Last edited by Dozer on 07/04/2021 15:25, edited 1 time in total.
foxlife

#11866 Re: Sebija All about

Post by foxlife »

sandzokan wrote: 07/04/2021 15:19
hahha ovo već nije stereotip, ti si dokazano glup i nesposoban za argumentiranu raspravu. :-)
ne raspravljam se sa glupim ljudima
Dozer

#11867 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

A sto se tice samog Sarajeva, zar postoji neko ko nije shvatio zasto ljudi ovdje ne izlaze na proteste?

Preko 70% prijeratnog stanovnistva je zamijenjeno ratom, pri cemu je medju ovih preostalih 30-ak % vecina ili u penziji ili pred penzijom. A svi koji su dosli iz Sandzaka i IB, od SDA su dobili:
- mogucnost naseljavanja, najcesce uz ilegalnu gradnju
- mogucnost talovskog poslovanja
- mogucnost zaposlenja na budzet
- povratnicke donacije za obnovu rodnih kuca, danas vikendica, uz istovremen donacije za izgradnju kuca ovdje
- raznorazne naknade za izbjeglice, povratnike, sehide, od kojih se dosta toga placa i danas

Dosta toga je mnogima presusilo tokom proteklih 25 godina, ali dosta toga jos uvijek uredno ide i postoji.

Realno - zasto bi bilo ko od njih izlazio da protestuje protiv vlasti koja im je dala sve u zamjenu za ocekivani glas i podrsku na izborima?
uglavnomja

#11868 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

Dozer wrote: 07/04/2021 15:08
S druge strane, u nekim medijima je bila i info da su protesti otkazani jer se nije najavilo policiji. Da li je to bio spin, ne znam...
u svim medijima je osvanula vijest da su neki drugi protesti otkazani, oni za danas, ekipa za bogicevica

e, u nekim je pojasnjeno na koje proteste se to odnosi, a u nekim ne. na pr. na klix-u je to smandrljano u zadnjoj recenici da se nije moglo uopste skontati na sta se odnosi.

i druga stvar, veliki problem, su organizatori

ideje su super, ali kad narod vidi ko su "organizatori" - odustane
ona vrazalica je sjedila u nekoj vladi, feraget kao pasteta ...
ima ljudi koji se ne slazu sa njihovom pricom ni 1%, osim konkretno vakcina, respiratora, kcus-a ...

ili taj klinac kenan, on je vec na nekoj funkciji

pa onda dupliranje protesta, poput ove besmilice, 2 protesta u 2 dana :-)

itd

i spinovi da su iza svakih protesta neke stranke

stari problemi :zzzz:
klixoris

#11869 Re: Sebija All about

Post by klixoris »

Dozer wrote: 07/04/2021 15:33 A sto se tice samog Sarajeva, zar postoji neko ko nije shvatio zasto ljudi ovdje ne izlaze na proteste?

Preko 70% prijeratnog stanovnistva je zamijenjeno ratom, pri cemu je medju ovih preostalih 30-ak % vecina ili u penziji ili pred penzijom. A svi koji su dosli iz Sandzaka i IB, od SDA su dobili:
- povratnicke donacije za obnovu rodnih kuca, danas vikendica, uz istovremen donacije za izgradnju kuca ovdje
- raznorazne naknade za izbjeglice, povratnike, sehide, od kojih se dosta toga placa i danas

Dosta toga je mnogima presusilo tokom proteklih 25 godina, ali dosta toga jos uvijek uredno ide i postoji.

Realno - zasto bi bilo ko od njih izlazio da protestuje protiv vlasti koja im je dala sve u zamjenu za ocekivani glas i podrsku na izborima?
Ja sam prijeratni stanovnik i nisam jucer bio na protestima. Mogao sam pobjeci sa posla da odem, ali nisam.
Zasto ? Zato sto necu da masem transparentima i zvizdim pred praznom zgradom. Koja je svrha ? Ovi nasi politicki lopovi su se toliko obahatili da ih takvi protesti ne tangiraju previse. Tangiralo bi kada bi osjetili da im je guzica ugrozena, kao sto je bilo u februaru 2014.
Zato kada i ako se bude islo na rusenje i spaljivanje Poljina, centrale zla u Mehmeda Spahe, kuca, vila i zgrada u kojima se govna zaista nalaze i nemaju gdje da pobjegnu, garantujem da cu biti na celu grupe demonstranata
sandzokan

#11870 Re: Sebija All about

Post by sandzokan »

foxlife wrote: 07/04/2021 15:23
bla, bla...truć. Kada budes imao sta da napišeš, osim palanačko-mahalskih idiotarija, javi se. Rado ću ti opet dokazati koliko si ograničen. Do tada adio. :zzzz:
foxlife

#11871 Re: Sebija All about

Post by foxlife »

sandzokan wrote: 07/04/2021 15:48
foxlife wrote: 07/04/2021 15:23

bla, bla...truć. Kada budes imao sta da napišeš, osim palanačko-mahalskih idiotarija, javi se. Rado ću ti opet dokazati koliko si ograničen. Do tada adio. :zzzz:
papak jesi se prepoznao pa ne znas sta da kazes
klasicno predstavljanje sebe kao najpametniji sto je i bio post o sebiji kako je ona naj naj
a takvi pisaju po sarajevo koje im je sve dalo
kraj vam je papci budite svjesni toga
laik1981

#11872 Re: Sebija All about

Post by laik1981 »

klixoris wrote: 07/04/2021 15:43
Dozer wrote: 07/04/2021 15:33 A sto se tice samog Sarajeva, zar postoji neko ko nije shvatio zasto ljudi ovdje ne izlaze na proteste?

Ja sam prijeratni stanovnik i nisam jucer bio na protestima. Mogao sam pobjeci sa posla da odem, ali nisam.
Zasto ? Zato sto necu da masem transparentima i zvizdim pred praznom zgradom. Koja je svrha ? Ovi nasi politicki lopovi su se toliko obahatili da ih takvi protesti ne tangiraju previse. Tangiralo bi kada bi osjetili da im je guzica ugrozena, kao sto je bilo u februaru 2014.
Zato kada i ako se bude islo na rusenje i spaljivanje Poljina, centrale zla u Mehmeda Spahe, kuca, vila i zgrada u kojima se govna zaista nalaze i nemaju gdje da pobjegnu, garantujem da cu biti na celu grupe demonstranata
Tangiralo bi ih da nas dodje 20-30 hiljada ili vise. Vecina nadje neko opravdanje za nedolazak. Eto ti si rekao svoje. Zbog svih tih silnih razloga protesti i budu osudjeni na max par hiljada ucesnika. Da li smo ikad ucestvovali na protestima na kojim je 30, 40, 50 hiljada ljudi? Nismo. Kako onda znamo da od jednih takvih protesta ne bi bilo nista? Ne znamo, ali ne zelimo da probamo.. Pasivnost i cekanje da nam neko drugi rijesi probleme..
User987

#11873 Re: Sebija All about

Post by User987 »

Samo da se kratko osvrnem na česta očekivanja da i u RS-u budu neki protesti pa da dodje kao do nekog bratskog zajedničkog protesta na nivou BiH. Puno Bošnjaka, što je meni nejasno i nevjerovatno ima te neke iluzije da će Srbi u RS-u srušiti i vlast i RS i sa nama napraviti neku bolju BiH. Vjerujte mi da su to sve nebuloze. Od Trebinja do Prijedora, oni su zadovoljni svojom RS i povezivanjem sa Srbijom. Unutrašnji njihovi ekonomski i polticki problemi su drugi par opanaka i oni to uopšte ne povezuju sa samim postojanjem RS-a. Slabo oni nas uopšte i registruju. Oni su dobili u Daytonu ono zašto su se borili i tek danas mnogi shvataju šta je Alija ustvari potpisao. Mi smo frustrirani i nervozni jer su tamo one zastave, a dole su one zastave. Naši političari nemaju nikakav odgovor na to osim šupljih fraza kao kod Dzafera i Komšića. A morali bi se tražiti rješenje jer budala vidi da ovo ničemu ne vodi.
Hakiz

#11874 Re: Sebija All about

Post by Hakiz »

RunnerX wrote: 07/04/2021 11:23
Hakiz wrote: 07/04/2021 11:05 Takav narod ne linčuje.
Nije problem ni u linču, ni izaći na ulice, sve zapaliti. Problem je šta poslije?

Kod nas bunt ne može biti efikasan kao u normalnim zemljama, zbog nakaradnog uređenja.

Srbima je očigledno veoma dobro u RS, čim se ne bune. Nema veze što su pred bankrotom i što Milorada odbijaju na svim adresama gdje je tražio kredite. Zadužio se pet puta samo ove godine, po izuzetno nepovoljnim kamatama samo da bi pregurao mjesec po mjesec. Ponaša se kao narkoman koji će sve uraditi za fiks. Oni se bukvalno svakog mjeseca bore da isplate plate i penzije. Zadužuju se, Vučić im prebaci 20 miliona, samo da ispoštuju datume.

Njima je to očigledno ok i misle da se sve to radi zbog nekog višeg cilja i spremni su da crknu od gladi zbog te deluzije.
Poslije Mubaraka Sisi. Poslije SDA NiP.

Da smo mi narod koji hoće da živi normalno, živjeli bi normalno. Ne bi o ovome pričali zato što bi se davno riješili klerofašista i nacionalista, lopova, i sličnog otpada.

Čim ovoliko opstaju to dokazuje da ih želimo.

I nemojte da neko kaže "Ja ih ne želim". Statistični nebitni.

Tih koji ih ne žele je premalo, većina ih želi.
uglavnomja

#11875 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

"Željko Zovko, direktor Zavoda za mjeriteljstvo Federacije BiH, rekao je danas za portal "Avaza" da Institut za mjeriteljstvo BiH na čelu sa Zijadom Džemićem uopće nije bio nadležan da daje mišljenja o tome da li je 100 respiratora "Srebrene maline", koje je nabavila Federalna vlada, namijenjeno za liječenje teških pacijenata u jedinicama intenzivne njege."

https://avaz.ba/vijesti/bih/643024/zovk ... ivnu-njegu

zavod, instititut, federalni, drzavni, postoji, ne postiji, radi, ne radi, pa dupli pecati ...

i ovako je vec 30 godina, sisu milijarde iz budzeta, neradnici, uhljupi, neznalice, nepotrebni izmisljeni ... stranacka potrckala
Post Reply