A Crnogornci nisu lijeni, naprotiv, oni su vjerne sluge svih rezima i to nije predrasuda.
Sebija All about
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#11826 Re: Sebija All about
Hercegovci su prelivode
A Crnogornci nisu lijeni, naprotiv, oni su vjerne sluge svih rezima i to nije predrasuda.
-
palermo
#11827 Re: Sebija All about
e, Andrić bi drugačije rekao za hercegovce...._BataZiv_0809 wrote: ↑07/04/2021 13:14 Hercegovci su prelivode![]()
a za crnogorce, pa šta znam, Kiki zna to bolje, on je upućeniji u crnogorska događanja
-
laik1981
#11828 Re: Sebija All about
Svi bi ti stereotipi bili OK da svako krene od sebe licno kada pokusava da ih opravda.
-
sandzokan
#11829 Re: Sebija All about
Stereotipi su istiniti? Znači ja sam bahati krimos a ti si nepismen i glup?
U 2021. godini ti se pozivaš na stereotipe i predrasude kao argumente? Nisi se baš puno "školo", a?
Znaš li kako nastaju negativni stereotipi? Tako što neko ko baš "voli" neku grupu ili zajednicu uzme iz iste one najgore i njihove mane prišije čitavoj grupi a kao "dokaz" mu služe baš ti pojedinci čije je realne mane pripisao svima.
- JThomas
#11830 Re: Sebija All about
problem nije u tome odakle je sebija ili bilo ko drugi. problem je u tome što je ona iznad države i života. u mentalnom sklopu i odgovornosti za (ne)djela otprilike kao u 17. vijeku.
-
foxlife
#11831 Re: Sebija All about
ti nisi bahati krimos ti si samo glup a za tebe sam ajnstajnsandzokan wrote: ↑07/04/2021 13:30Stereotipi su istiniti? Znači ja sam bahati krimos a ti si nepismen i glup?
U 2021. godini ti se pozivaš na stereotipe i predrasude kao argumente? Nisi se baš puno "školo", a?
Znaš li kako nastaju negativni stereotipi? Tako što neko ko baš "voli" neku grupu ili zajednicu uzme iz iste one najgore i njihove mane prišije čitavoj grupi a kao "dokaz" mu služe baš ti pojedinci čije je realne mane pripisao svima.
to je istina
ajde fino prvo na casove logike vjerovatno na univerzitet u sjenici pa se onda vrati
izgleda da si se pronasao pa te pogodilo
-
laik1981
#11832 Re: Sebija All about
To je to. Narod je glup, ali sam ja Ajnstajn. I dodjemo do toga da je drzava glupog naroda puna Ajnstajna 
-
sandzokan
#11833 Re: Sebija All about
Šta, nije valjda da sada odstupaš od svog prvobitnog stava o stereotipima?
Pusti se univerzalnih izvlakuša, brani ono što si napisao ili priznaj da si izvalio glupost.
-
costacurta
#11834 Re: Sebija All about
Ono što je do sada evidentno da niti jedan od advokata okrivljenih u predmetu "Malinari" nije iznio neki činjenišni dokaz, kontra argument ili bilo šta konkretno vezano za bilo koji navod iz optužnice.Po stavu odbrane ovaj predmet je davno pukao, a moj stav i stav odbrane gospodina Solaka je da ne komentiramo činjenice koje se dešavaju u sudnici dok traje glavni pretres.
On je ponovio kako Tužilaštvo Bosne i Hercegovine nije nadležno da postupa u novom predmetu u vezi s respiratorima i da čini istražne radnje na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.
"To je abeceda, vrlo jednostavna stvar. Džermin Pašić nije imao šta da radi na KCUS-u", izjavio je Kolić.
Njihova odbrana se bazira na nadležnosti tužilaca/suda, dokazi nisu propisno predočeni itd što je meni laiku poruka da su i oni svjesni da je kriminal u pitanju ali rade posao i cilj im je osloboditi krivnje optužene i uzeti im što više novca.
-
pinkman
#11835 Re: Sebija All about
Prema Zakonu o krivicnom postupku, prvo optuzba iznosi svoje dokaze, a onda ide odbrana. Zato i ne mogu nikakve dokaze da iznose nego samo unakrsno ispitivati svjedoke i vjestake.costacurta wrote: ↑07/04/2021 13:41Ono što je do sada evidentno da niti jedan od advokata okrivljenih u predmetu "Malinari" nije iznio neki činjenišni dokaz, kontra argument ili bilo šta konkretno vezano za bilo koji navod iz optužnice.Po stavu odbrane ovaj predmet je davno pukao, a moj stav i stav odbrane gospodina Solaka je da ne komentiramo činjenice koje se dešavaju u sudnici dok traje glavni pretres.
On je ponovio kako Tužilaštvo Bosne i Hercegovine nije nadležno da postupa u novom predmetu u vezi s respiratorima i da čini istražne radnje na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.
"To je abeceda, vrlo jednostavna stvar. Džermin Pašić nije imao šta da radi na KCUS-u", izjavio je Kolić.
Njihova odbrana se bazira na nadležnosti tužilaca/suda, dokazi nisu propisno predočeni itd što je meni laiku poruka da su i oni svjesni da je kriminal u pitanju ali rade posao i cilj im je osloboditi krivnje optužene i uzeti im što više novca.
-
foxlife
#11836 Re: Sebija All about
-
User987
#11837 Re: Sebija All about
Ti se javio bez stida i srama. Ti si onaj što "kao fol" fanatično brani prava ilegalnih migranata, ali samo na teritoriji gdje je bošnjačka vlast i gdje se ilegalni migranti koncentriraju. Šutiš da ih u RS-u brzopotezno trpaju u autobuse i kombije i prebacuju do entitetske linije. Vjerovatno si uposleik IOM-a i živiš u RS-u. Jednom prilikom si sebi dao za pravo da se rugaš Bošnjacima i migrantima. Nisam ni rasista ni ksenofob. Izvinjavam se svim poštenim ljudima iz Sandzaka koji su se doselili i žive u Sarajevu. Ja sam naglasio da se radi o jednom dijelu onih koji čine djela iz sfere korupcije, kriminala svake vrste počev od droge do ubistava itd. Prateći vijesti, novine i portale zadnjih 15 godina nije teško zaključiti da popriličan dio tih počinilaca dolazi iz Sandzaka. Možda će se to i promijeniti, ali tako je bilo.vrbas1979 wrote: ↑07/04/2021 11:20Dobro ti je i napisao - tvoji su postovi ksenofobno-rasistički, puni predrasuda, stereoptipa i očigledne mržnje.User987 wrote: ↑07/04/2021 10:19Rekao sam da se radi o jednom dijelu tih ljudi, a ti me pokušaj demantovati u onome što sam naveo za njih. Pogledaj samo novinske članke, policijske izvještaje i ostalo zadnjih dvadeset godina. Jedan od njih je došao u Sarajevo da puca po američkoj ambasadi. Dakle, nije otišao u Beograd da puca po američkoj ambasadi.high_volume wrote: ↑07/04/2021 10:07 Ok. Nakon kraćeg, pisanog, kseno-rasističkog presjeka Sebije Izetbegović kroz sarajevsko društvo "odabranih", kakva je kao direktorica KCUS-a?
Sebija je kao direktorica loša i to sam čuo od uposlenih. Sve što radi, radi uz ogromnu finansijsku i svaku drugu logistiku i podršku koju joj mogu obezbijediti SDA i Bakir Izetbegović. Otjerala je 150 doktora. Samo ta činjenica djeluje zapanjujuće i zabrinjavajuće. Ne rastu stručnjaci na granama, ne može pacijent da ne osjeti da odjednom nema vrhunskih doktora na KCUS. Ostavila je žene jer sa njima lakše izlazi na kraj. Uvela je određene oblike discipline što je za pohvalu.
-
kluz franjo
#11838 Re: Sebija All about
Počeli su se gušiti u sopstvenim lažima...
Klinički centar Univerziteta u Sarajevu obratio se javnosti saopćenjem u kome navode da respiratori ACM 812 A nisu povučeni iz upotrebe u radu s Covid - 19 bolesnicima.
-
foxlife
#11839 Re: Sebija All about
fino je kad zakljucujes kako tebo odgovara kao i ovaj sandzokan
to za pojedince sam ajnstajn a ima puno njih koji su daleko pametniji i obrazovaniji od mene
problem kod glupih ljudi je taj sto nikad nece priznati da ima neko pametniji
a to je i slucaj sa sebijom
ona najpametnija a ustvari to su samo kompleksi nize vrijednosti
- kamberovica polje
#11840 Re: Sebija All about
Pa nije ni čudo da je sendvič brigada nestala s lica zemlje. Ne mogu se dogovorit u kojem će smjeru spinovat. Centrala svakih 5 minuta izbacuje novu laž koja mijenja stanje stvari.
-
hillbill
#11842 Re: Sebija All about
To izjavi akademik sa University of Miljevina.foxlife wrote: ↑07/04/2021 13:34ti nisi bahati krimos ti si samo glup a za tebe sam ajnstajnsandzokan wrote: ↑07/04/2021 13:30Stereotipi su istiniti? Znači ja sam bahati krimos a ti si nepismen i glup?
to je istina
ajde fino prvo na casove logike vjerovatno na univerzitet u sjenici pa se onda vrati
-
°u°
#11843 Re: Sebija All about
Ne zna čoik gdje je veći haos, KCUS, mediji, tužilaštvo...kluz franjo wrote: ↑07/04/2021 13:53 Počeli su se gušiti u sopstvenim lažima...Klinički centar Univerziteta u Sarajevu obratio se javnosti saopćenjem u kome navode da respiratori ACM 812 A nisu povučeni iz upotrebe u radu s Covid - 19 bolesnicima.
Koja smo mi banana država, nema take niđe
-
foxlife
#11844 Re: Sebija All about
pa nisam ja spao da kupujem diplome da bih dokazao svoju glupost kao vihillbill wrote: ↑07/04/2021 13:58To izjavi akademik sa University of Miljevina.foxlife wrote: ↑07/04/2021 13:34ti nisi bahati krimos ti si samo glup a za tebe sam ajnstajnsandzokan wrote: ↑07/04/2021 13:30
Stereotipi su istiniti? Znači ja sam bahati krimos a ti si nepismen i glup?
to je istina
-
User987
#11845 Re: Sebija All about
U Sarajevo su uvijek dolazili ljudi ne samo iz BiH, nego ranije iz čitave Jugoslavije. Neki od njih su u oblasti nauke, privrede, kulture, muzike, sporta učinili nemjerljivo velike stvari za ovaj grad. Svi su bili skromni. Nisu nikada naglašavali da im je Sarajevo nešto dužno, nisu se hvalili, nisu bili cinični i nikada nisu potcjenjivali gradjane Sarajeva. I kao takvi su postali dio istorije ovog grada. E sad uporedite ih sa Sebijom Izetbegović. Naravno, za ovaj grad dotična nije ništa uradila. Zato je uvijek bila grlata u isticanju svojih zasluga, a zauvijek će ostati u sjećanju oni ogromni bilboardi na kojima herona "skromno" ističe svoju veličinu u odbrani grada od epidemije.
-
Nero Histrion
#11846 Re: Sebija All about
Nece se nista desiti, razvuci ce se ovo i razvodnjiti. Otkud informacija da su jucer pronadjeni respiratori na kojima pise "ne radi"? Sad ova informacija? Tuzilatvo i federalnog i kantonalnog nivoa nije samostalno i sve ce uciniti da se ovo zataska. Zivi bili pa vidjeli.°u° wrote: ↑07/04/2021 14:00Ne zna čoik gdje je veći haos, KCUS, mediji, tužilaštvo...kluz franjo wrote: ↑07/04/2021 13:53 Počeli su se gušiti u sopstvenim lažima...Klinički centar Univerziteta u Sarajevu obratio se javnosti saopćenjem u kome navode da respiratori ACM 812 A nisu povučeni iz upotrebe u radu s Covid - 19 bolesnicima.lud zbunjenog, zbunjen
ludog, i tako ukrug...
Koja smo mi banana država, nema take niđe
-
sandzokan
#11847 Re: Sebija All about
haha idemo ispočetka.
Tvoj stav da su stereotipi "istiniti" ti je bio OK sve do momenta kada si suočen sa stereotipima o tvojoj grupi, nakon čega si počeo da blebećeš besmislene gluposti pomiješane sa ličnim uvredama. Očit znak da više nemaš ništa pametno da napišeš u odbranu svog stava a da ne priznaš da i negativni stereotipi o grupi kojoj i sam pripadaš vrijede.
Znači, da skratimo, ako su stereotipi istiniti onda su istiniti o svima, Sandžaklijama, Bosancima, Srbijancima, Crnogorcima itd., slažeš li se ili si licemjer pa smatraš da su oni istiniti za sve samo ne za grupu kojoj i ti pripadaš?
-
vrbas1979
#11848 Re: Sebija All about
Niti živim u RS niti imam ikakve veze sa IOM ili bilo kakvom drugom organizacijom. Što više, ljudi iz tih organizacija mlate dobre pare, a gotovo ništa ne čine da pomognu migrantima i sumnjam da bi ikad iko od njih branio mirante po forumima. Njima je to samo posao. Itekako sam upozoravao na neljudske i protuzakonite postupke vlasti entiteta RS koji sprovode kampanju nasilnog protjerivanja migranata. A isto to rade vlasti R. Hrvatske i USK.User987 wrote: ↑07/04/2021 13:51Ti se javio bez stida i srama. Ti si onaj što "kao fol" fanatično brani prava ilegalnih migranata, ali samo na teritoriji gdje je bošnjačka vlast i gdje se ilegalni migranti koncentriraju. Šutiš da ih u RS-u brzopotezno trpaju u autobuse i kombije i prebacuju do entitetske linije. Vjerovatno si uposleik IOM-a i živiš u RS-u. Jednom prilikom si sebi dao za pravo da se rugaš Bošnjacima i migrantima. Nisam ni rasista ni ksenofob. Izvinjavam se svim poštenim ljudima iz Sandzaka koji su se doselili i žive u Sarajevu. Ja sam naglasio da se radi o jednom dijelu onih koji čine djela iz sfere korupcije, kriminala svake vrste počev od droge do ubistava itd. Prateći vijesti, novine i portale zadnjih 15 godina nije teško zaključiti da popriličan dio tih počinilaca dolazi iz Sandzaka. Možda će se to i promijeniti, ali tako je bilo.vrbas1979 wrote: ↑07/04/2021 11:20Dobro ti je i napisao - tvoji su postovi ksenofobno-rasistički, puni predrasuda, stereoptipa i očigledne mržnje.User987 wrote: ↑07/04/2021 10:19
Rekao sam da se radi o jednom dijelu tih ljudi, a ti me pokušaj demantovati u onome što sam naveo za njih. Pogledaj samo novinske članke, policijske izvještaje i ostalo zadnjih dvadeset godina. Jedan od njih je došao u Sarajevo da puca po američkoj ambasadi. Dakle, nije otišao u Beograd da puca po američkoj ambasadi.
Sebija je kao direktorica loša i to sam čuo od uposlenih. Sve što radi, radi uz ogromnu finansijsku i svaku drugu logistiku i podršku koju joj mogu obezbijediti SDA i Bakir Izetbegović. Otjerala je 150 doktora. Samo ta činjenica djeluje zapanjujuće i zabrinjavajuće. Ne rastu stručnjaci na granama, ne može pacijent da ne osjeti da odjednom nema vrhunskih doktora na KCUS. Ostavila je žene jer sa njima lakše izlazi na kraj. Uvela je određene oblike discipline što je za pohvalu.
I dalje tvrdim da ti je navedena izjava pune šovinizma, predrasuda, mržnje... Nikad i nikako ne možeš stavljati znake jednakosti između ponašanja pojedinca i cijele jedne grupe građana / naroda. Jednostavno, nije normalno.
-
°u°
#11849 Re: Sebija All about
Tako nam pokazuje ovih 30 godina "demokratije". Niko nije fasovao zatvora, posebno od tih najvećih guzičara/šupaka, vladara života i smrti.Nero Histrion wrote: ↑07/04/2021 14:09Nece se nista desiti, razvuci ce se ovo i razvodnjiti. Otkud informacija da su jucer pronadjeni respiratori na kojima pise "ne radi"? Sad ova informacija? Tuzilatvo i federalnog i kantonalnog nivoa nije samostalno i sve ce uciniti da se ovo zataska. Zivi bili pa vidjeli.
30 godina puštanja pipaka u svaku poru društva. Osjećaju se moćnim, da im niko ništa ne može. Misle da su jači od sudbine, odatle tolika silna bahatost
-
foxlife
#11850 Re: Sebija All about
idemo ispocetkasandzokan wrote: ↑07/04/2021 14:10haha idemo ispočetka.
Tvoj stav da su stereotipi "istiniti" ti je bio OK sve do momenta kada si suočen sa stereotipima o tvojoj grupi, nakon čega si počeo da blebećeš besmislene gluposti pomiješane sa ličnim uvredama. Očit znak da više nemaš ništa pametno da napišeš u odbranu svog stava a da ne priznaš da i negativni stereotipi o grupi kojoj i sam pripadaš vrijede.
Znači, da skratimo, ako su stereotipi istiniti onda su istiniti o svima, Sandžaklijama, Bosancima, Srbijancima, Crnogorcima itd., slažeš li se ili si licemjer pa smatraš da su oni istiniti za sve samo ne za grupu kojoj i ti pripadaš?
kupi kartu u jednom pravcu to sjenica zavrsi skolu pa se vrati