Pa sto ne kaze nije/ne znam nego bas ne sjecam se.
SDA-All about
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- Osim_13
#58627 Re: SDA-All about

- JThomas
#58628 Re: SDA-All about
pa zato što se iz dokaza vidi da jeste nekad došlo do nje...
-
Tempo
- ZeModerator
- hadzinicasa
#58630 Re: SDA-All about
a i ako isplivaju neki novi dokazi da je se ne optuzi za krivokletstvo.
ima li u pravu kod nas to krivicno djelo ili prekrsajno?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#58631 Re: SDA-All about
Medimpex nije dostavio dokumentaciju, za sada ništa od vakcina iz Rusije za Federaciju BiH

i ovo govedo ste stavili da vam vodi bootove...

i ovo govedo ste stavili da vam vodi bootove...
-
yasaq
#58632 Re: SDA-All about
e jes' ga završio , svaka mu čast 
-
kluz franjo
#58633 Re: SDA-All about
Zvanični bilans zadnjih 7 dana samo u KS.24.03.2021 Nažalost, jučer je preminulo 16 pacijenata koji su bili zaraženi koronavirusom.
23.03.2021 Nažalost, jučer je preminulo 15 pacijenata koji su bili zaraženi koronavirusom.
22.03.2021 Nažalost, jučer je preminulo 15 pacijenata koji su bili zaraženi koronavirusom.
21.03.2021 Nažalost, jučer je preminulo 25 pacijenata koji su bili zaraženi koronavirusom.
20.03.2021 Nažalost, jučer je preminulo 14 pacijenata koji su bili zaraženi koronavirusom.
19.03.2021 Nažalost, jučer je preminuo 21 pacijent koji je bio zaražen koronavirusom.
18.03.2021 Nažalost, jučer je preminulo 10 pacijenata koji su bili zaraženi koronavirusom.
116 preminulih.
Stošesnaest nečijih roditelja, supružnika, djece, prijatelja, kolega...
I još stotine drugih u cijeloj BiH.
Rahmet im duši i laka im zemlja bila.
Koliko njih je možda moglo biti spašeno da su se na vrijeme poduzele koordinirane mjere?
Koliko njih bi možda još bilo živo da su Tegeltija, Gudeljević i Turković radili svoj posao?
Koliko njih je možda moglo biti spašeno da se Fadil "igrao države" u decembru?
- Billy The Pljuc
#58634 Re: SDA-All about
Nebuloze se nastavljaju:
"10:26
Izetbegović je rekla da ranije nije čula sa kompaniju Srebrena malina i da li je poznavala Fikreta Hodžića, kao direktora te kompanije.
Rekla je da ne.
Potom ju je ispitivala odbrana optuženih. Prva je krenula advokatica Vasvija Vidović.
Pitanja su se uglavnom kretala oko toga kakva je situacija bila u to vrijeme i da li bilo panike kako nabaviti opremu
“Bili smo u paničnom stanju”, rekla je Izetbegović.
Jeste li znali da cijene divljaju?
“Apsolutno”
Da se respiratori nisu mogle nabaviti po stvarnim cijenama?
“Apsolutno, to je važilo i za drugu medicinsku opremu, rukavice, maske…”
Tužilac vas je pitao za repsirator ACM812A, ja vas pitam da li se ovi respiratori danas koriste za liječenje covid-bolesnika?
“Da, ti respiratori su svi u pogonu, svih 30 koji smo dobili. Koriste se za invazivnu i neinvazivnu njegu”
Sudinica pita da li za teže pacijente?
“Da, to su invazivni”.
Kadrija Kolić je pitao “pitanje svih pitanja”: Rekli ste da se koriste ti respiratori. Dakle stoji da su spasili živote.
“Rekla sam da se koriste, ti respiratori su stavljeni u pogon kad su verificirani”
Tužilac je dodao pitanje da li je ona rekla da su joj “Dreger respiratori najdraži”.
“Da su mi najdraži”.
Rekli ste da niste kvalificirani da dajete sud o tome kakvi su respiratori, zašto za te mozžete reći?
“Pa ja sam ginekolog i radila sam različite operacije, moje pacijenti su bili tad iz Italije, Njemačke, ja sam odrastala uz Dreger, to vam je kao kad odrasta uz neku pjesmu. Radila sam i s drugim respiratorima”
Meni je najdraže auto Bentley, ali ga nemogu voziti”.
U vašoj karijeri da li ste ikad imali kontakt s respiratorom ACM812A?
“U trenutku kad se počelo govoriti o tome da su Crna Gora i Srbija premreženi tim respiratorima”.
Ja vas pitam da li ste ikad imali kontakt, da li ste nabavljali, dali je KCUS nabavljao te respiratore?
“Mi smo imali dovoljan broj respiratora, nismo imali potrebe. Imali mo Dreger i još neke”.
Vi ste rekli da su cijene divljale, nama ste rekli da ste samo jednom pokiušali izvršiti javnu nabavku i da vam to nije uspjelo. Kako ste vi to znali ako ste pokušali samo jednom nabaviti?
“Svako civilizovan i educiran čita portale i čita sve. Izguglate i vidite sve”.
Jeste li zadovoljni testovima koji su nabavljeni?
“Iz naše službe su nam rekli da su testovi brilijantni”
Da li ste u odnosu na nabavku testova imali kontakt s Novalićem ili s bilo kim drugim?
“Ne sjećam se”
Tužilac Pašić je potom prezentovao viber-prepisku između Novalića i Kaladjžić i odnosi se na nabavku medicinske opreme ovdje testova u kojoj se refira na njene poruke.
Prepiska od 24.3.2020.
“Morate brzo reagovati na 150.000 testova jer će ih neko drugi kupiti. Ja sam reka da se rezerviše za nas i sa Solakom. Nemamo vremena za gubljenje.”
Navodi se da je ovo poslala Sebija. Moje pitanje je da li je ovo pisala svjedokinja.
Ovo je poruka koju Novalić šalje Editi Kalajdžić.
“Nisam autor, ne, ja se ne sjećam. Znam da smo sve testove dobili preko FUCZ”."
"10:26
Izetbegović je rekla da ranije nije čula sa kompaniju Srebrena malina i da li je poznavala Fikreta Hodžića, kao direktora te kompanije.
Rekla je da ne.
Potom ju je ispitivala odbrana optuženih. Prva je krenula advokatica Vasvija Vidović.
Pitanja su se uglavnom kretala oko toga kakva je situacija bila u to vrijeme i da li bilo panike kako nabaviti opremu
“Bili smo u paničnom stanju”, rekla je Izetbegović.
Jeste li znali da cijene divljaju?
“Apsolutno”
Da se respiratori nisu mogle nabaviti po stvarnim cijenama?
“Apsolutno, to je važilo i za drugu medicinsku opremu, rukavice, maske…”
Tužilac vas je pitao za repsirator ACM812A, ja vas pitam da li se ovi respiratori danas koriste za liječenje covid-bolesnika?
“Da, ti respiratori su svi u pogonu, svih 30 koji smo dobili. Koriste se za invazivnu i neinvazivnu njegu”
Sudinica pita da li za teže pacijente?
“Da, to su invazivni”.
Kadrija Kolić je pitao “pitanje svih pitanja”: Rekli ste da se koriste ti respiratori. Dakle stoji da su spasili živote.
“Rekla sam da se koriste, ti respiratori su stavljeni u pogon kad su verificirani”
Tužilac je dodao pitanje da li je ona rekla da su joj “Dreger respiratori najdraži”.
“Da su mi najdraži”.
Rekli ste da niste kvalificirani da dajete sud o tome kakvi su respiratori, zašto za te mozžete reći?
“Pa ja sam ginekolog i radila sam različite operacije, moje pacijenti su bili tad iz Italije, Njemačke, ja sam odrastala uz Dreger, to vam je kao kad odrasta uz neku pjesmu. Radila sam i s drugim respiratorima”
Meni je najdraže auto Bentley, ali ga nemogu voziti”.
U vašoj karijeri da li ste ikad imali kontakt s respiratorom ACM812A?
“U trenutku kad se počelo govoriti o tome da su Crna Gora i Srbija premreženi tim respiratorima”.
Ja vas pitam da li ste ikad imali kontakt, da li ste nabavljali, dali je KCUS nabavljao te respiratore?
“Mi smo imali dovoljan broj respiratora, nismo imali potrebe. Imali mo Dreger i još neke”.
Vi ste rekli da su cijene divljale, nama ste rekli da ste samo jednom pokiušali izvršiti javnu nabavku i da vam to nije uspjelo. Kako ste vi to znali ako ste pokušali samo jednom nabaviti?
“Svako civilizovan i educiran čita portale i čita sve. Izguglate i vidite sve”.
Jeste li zadovoljni testovima koji su nabavljeni?
“Iz naše službe su nam rekli da su testovi brilijantni”
Da li ste u odnosu na nabavku testova imali kontakt s Novalićem ili s bilo kim drugim?
“Ne sjećam se”
Tužilac Pašić je potom prezentovao viber-prepisku između Novalića i Kaladjžić i odnosi se na nabavku medicinske opreme ovdje testova u kojoj se refira na njene poruke.
Prepiska od 24.3.2020.
“Morate brzo reagovati na 150.000 testova jer će ih neko drugi kupiti. Ja sam reka da se rezerviše za nas i sa Solakom. Nemamo vremena za gubljenje.”
Navodi se da je ovo poslala Sebija. Moje pitanje je da li je ovo pisala svjedokinja.
Ovo je poruka koju Novalić šalje Editi Kalajdžić.
“Nisam autor, ne, ja se ne sjećam. Znam da smo sve testove dobili preko FUCZ”."
- jazzer
#58635 Re: SDA-All about

Allahrazola govedo jedno, kad ce vakcine?
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#58636 Re: SDA-All about
Ovo moze posluziti kao "To do" sticker aBd!asurbanipal wrote: ↑24/03/2021 09:41 Jebo Matrix šta je ovo
Praktično sve uvezano rodbinsko-tazbinsko-obavještajnim vezamaSpoilerShowBOŠNJAČKA POLITIČKA SCENA ZA POČETNIKE: RAT KLANOVA
Godinama je sukob među „najbitnijim“ bošnjačkim porodicama tinjao. No, nakon što su Beograd i Zagreb pojačali pritisak na institucije BiH, i sukob među „bošnjačkom elitom“ je eskalirao. Istraga.ba donosi kompletnu priču o tome ko je s kim, ko je protiv koga, ko kontroliše koje medije i institucije. Na početku ćemo odmah navesti ko su vođe tzv. „bošnjačkih klanova“. Prvim rukovodi porodica Izetbegović, drugim Bakir Alispahić, trećim Hasan Čengić u okviru kojeg djeluje i “malezijski klan“ Amera Bukvića, četvrtim klanom upravlja porodica Čampara, a petim Fahrudin Radončić.
KLAN IZETBEGOVIĆ
Otkako je, smrću Sulejmana Tihića, preuzeo SDA, Bakir Izetbegović uspostavio je potpunu kontrolu u rukovodstvu Stranke demokratske akcije. Uspio se riješiti većine kadrova Sulejmana Tihića. Redom su odlazili Amir Zukić, Mirsad Kukić, Sadik Ahmetović, Salko Sokolović … Izetbegović je u vrh stranke instalirao ljude koji, barem u javnosti, nemaju izražen „vlastiti stav“,niti pokazuju bilo kakvu odlučnost u trenucima kada treba stati u zaštitu institucija BiH. Među tim kadrovima su Safet Softić, Mirsad Zaimović, Halid Genjac… Jedini kadar Sulejmana Tihića koji je uspio ostati kao „prvi do Bakira“ bio je Asim Sarajlić. Opterećen aferama, Sarajlić je napustio stranačke organe, tako da, osim Adila Osmanovića, u rukovodstvu SDA više nema nijednog Tihićevog čovjeka. Iako formalno nije u Predsjedništvu BiH, Izetbegović, faktički, rukovodi politikom Šefika Džaferovića, bošnjačkog člana Predsjedništva koji je, zapravo, čuvar državne stolice na kojoj u ovom mandatu ne može sjediti lider SDA. Iz kuće Izetbegovića se rukovodi i vanjskom politikom, jer je ministrica Bisera Turković direktni izbor obitelji Izetbegović. Među najbližim Izetbegovićevim saradnicima su biznismeni koji su svoje carstvo gradili zahvaljujući isključivo bliskosti sa njegovom porodicom. Biznismen Šefkija Okerić slovi i danas za najbližeg prijatelja Bakira Izetbegovića. Tu je još i Hamed Ramić kao vlasnik firme Euroasfalt, koji, ovisno o tome ko je na vlasti“, mijenja „bliske prijatelje“. Ovaj klan suvereno upravlja Kliničkim centrom u Sarajevu kojim rukovodi Sebija Izetbegović, te BH Telecomom iz kojeg je Izetbegoviću bliska porodica Okerić godinama izvlačila novac. Federalni premijer Fadil Novalić isključivo radi po uputama ove grupacije, te im omogućava poslove u namjenskoj industriji. Za sigurnosni sektor, u ime ovog klana, zadužen je Osman Mehmedagić Osmica, direktor Obavještajno sigurnosne agencije BiH, koji je godinama bio pratilac Alije Izetbegovića. Jedan od „ideologa“ ovog klana je i Fikret Muslimović, bivši službenik KOS-a. Grupaciji pripada i Fikret Prevljak, aktualni predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, „vladar Ilidže“ i ratnog sarajevskog tunela preko kojeg je ulazila sva pomoć u Sarajevo. „Operativci“ na nižem novou su uposlenik BBI banke Ahmed Čorbo, te Haris Zahiragić koji je u stranačko-prijateljskim odnosima sa Jasminom Izetbegović. Tu je i Muhamed Šabanović, široj javnosti poznat kao „Hu iz ju“.
Toj grupi još pripada direktor Zavoda za statistiku Federacije BiH Emir Kremić. Od „manjih stranaka“ na koju ovaj klan polaže pravo je i dio DF-a Željka Komšića. Kada su u pitanju mediji, klan kontroliše Simurg mediu, odnosno portal Faktor i magazin STAV. Ova grupa ima podršku vlasti Redžepa Tajipa Erdogana.
KLAN BAKIRA ALISPAHIĆA
Drugim klanom rukovodi Bakir Alispahić, ratni ministar unutrašnjih poslova RBiH koji je zbog slučaja Pogorelica završio na crnoj listi SAD-a. Najbitniji Alispahićev suradnik je Enver Mujezinović, dugogodišnji kadar Službe državne bezbjednosti, odnosno AID-a. Alispahić je osnivač firme AC Quattro koja je godinama bila ekskluzivni dobavljač automobila u javnim preduzećima kojima su upravljali kadrovi Sulejmana Tihića, odnosno SDA. Nakon što je Bakir Izetbegović preuzeo SDA, Alispahić je izbačen iz stranačkih struktura. Ovom klanu pripadao je i bivši federalni ministar energije, rudarstva i energetike Erdal Trhulj koji je ključne pozicije u namjenskoj industriji prepustio Bakir Alispahiću. Tako je za direktora Pretisa postavljen Hajrudin Pezo, bivši uposlenik AC Quattra, dok je član Nadzornog odbora konjičkog Igmana bio Haris Alispahić, sin Bakira Alispahića. Prvog Alispahićevog saradnika, bivšeg AID-ovca Envera Mujezinovića, Trhulj je postavio za direktora Direkcije za namjensku industriju FBiH, odakle ga je, nekoliko godina kasnije, uklonio Izetbegovićev kadar Fadil Novalić. U sigurnosnom sektoru Alispahić je kontrolisao poslove Edina Vranja, bivšeg šefa kriminalističke policije FUP-a. Vranj je nakon penzionisanja u FUP-u, zajedno sa Enverom Mujezinovićem osnovao privatnu detektivsku agenciju PRO Veritas koja, za potebe ovog klana, prati političke protivnike.
Klan upravlja i Novinskom agencijom Patria, odnosno portalom NAP preko kojeg se Alispahić obračunava sa neistomišljenicima. Osim bivših kadrova SDA, grupaciji su bliski i pojedini kadrovi DF-a, poput Mide Karovića i Rusmira Mesihovića, te kompletan SDP sa Nerminom Nikšićem na čelu. Tokom premijerskog mandata Nermina Nikšića Alispahić je rasporedio svoje kadrove u namjensku industriju, a njegove su firme izvodile radove i na gradnji autoputeva. Osim SDP-a, tu je još i dio Naše stranke koji kontroliše Sabina Ćudić, inače kćerka Seada Ćudića, dugogodišnjeg službenika UDBA-e i jednog od najbližih saradnika Envera Mujezinovića. Klan Alispahić zahvaljujući Enveru Mujezinoviću gaji dobre veze sa srbijanskim trgovcima oružjem okupljenim oko porodice Slobodana Tešića. Osim Alispahića i Mujezinovića, veliki uticaj u ovoj grupaciji imaju braća Ismet i Faris Gavrankapetanović, koji upravljaju Općom bolnicom. Gavrankapetanovići su, tokom Alispahićevog vladanja SDA-om, suvereno upravljali zdravstvom u Kantonu Sarajevo. Tokom mandata Nedžada Korajlića Fakultet kriminalističkih nauka godinama je bio “naučna” baza ovog klana koji je godinama bio u sokobu sa klanom Čampara, ali su nedavno „zakopali ratne sjekire“.
KLAN ČAMPARA
Iako mnogi Denisa Zvizdića smatraju vođom ove grupacije, klanom, zapravo, upravlja Rabija Sada Čampara. U pitanju je bivša „državna službenica“ u MUP-u Kantona Sarajevo koja je penzionisana u činu policijskog generala. Ona je majka, u javnosti poznatih, Dubravka i Aljoše Čampare. Rabija Čampara je, inače, tetka Denisa Zvizdića. Najaktivniji član ove grupe je Aljoša Čampara, federalni ministar unutrašnjih poslova, potpredsjednik Doma naroda FBiH, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i neoficijelni urednik portala Pressmedia. Ovaj je klan namjeravao Dubravka Čamparu instalirati za sudiju Ustavnog suda Federacije BiH, što je, u konačnici, spriječio Bakir Izetbegović. Nakon toga započeo je obračun na relaciji Čampare-Izetbegovići. Baza ovog klana je u Novom Gradu u Sarajevu, gdje je uspostavljena puna saradnja sa Husom Ćesirom, biznismenom poznatom po napadu „na kameru“. Zastupnica Admela Hodžić koja je napustila SDA i pridružila se Čampari bivša je uposlenica Ćesirovih firmi. Klan Čampara najvećim dijelom kontroliše bošnjačke kadrove u pravosuđu, a svoj su uticaj pojačali zbližavanjem sa predsjednikom VSTV-a Milanom Tegeltijom, zatim njegovim prijateljem Muhamedom Ajanovićem i, na kraju, sa potpredsjednikom HDZ-a Mijom Krešićem. Jedan od „pravosudnih kadrova“ ovog klana je i državni tužilac Džermin Pašić koji je istraživao slučaj respiratori po uputama Dubravka Čampare. Klan je popravio odnose i sa Olegom Čavkom , državnim tužiocem koji potpisuje sve dokumente protiv direktora OSA-e Osmana Mehmedagića kojeg ovaj klan, u saradnji sa SNSD-om i HDZ-om, nastoji srušiti. „Sigurnosni operativci“ ove grupe su Damir Vejo, direktor policijske akademije, te Adis Drnda, dugogodišnji službenik SIPA-e, koji je ranije bio privođen zbog sumnjivih poslova sa vehabijskim pokretom.
Kada su u pitanju mediji, klan Čampara u potpunosti kontroliše Pressmedia, ali znatan uticaj ima i na HDZ-u bliskom portalu Klix.ba, te portalu Inforadar Almedina Šišića. Grupaciju, također, promoviše i „nezavisna analitičarka Ivana Marić“ Biznismeni koji podržavaju ovaj klan su Senad Kevelj i Hamid Pršeš. Kevelj je vlasnik IT firme u Mostaru, te je godinama od Čampari bliskih kadrova u SDA dobijao poslove.
Hamid Pršeš je suvlasnik Privredne banke Sarajevo i dioničar u nekoliko firmi namjenske industrije. Pršeša i Čamparu spaja „mržnja“ prema Fadilu Novaliću i firmi KM Trade, a u pozadini svega je podjela plijena u namjenskoj industriji kojom sada, preko Novalića, vlada Izetbegovićev klan. Zahvaljujući vezama sa Pršešom, Aljoša Čampara ima dobre relacije u „međunarodnoj zajednici“. Naime, funkciju političke direktorice Delegacije EU u BiH obavlja Elizabet Tomasinec koja je supruga Hamida Pršeša, pa je, stoga, u Izvještaju o napretku BiH koji je nedavno objavila EU, posebno istaknut slučaj respiratori. Iako su godinama bili u sukobu sa Fahrudinom Radončićem, klan Čampara je posljednjih mjeseci s njim uspostavio primirje.
KLAN RADONČIĆ
Klan Fahrudina Radončića, najuspješnijeg doseljenika u BiH, veći dio svoje moći crpi preko Dnevnog avaza koji služi kao batina za „neposlušne kadrove”. Drugi dio moći Radončić crpi preko pravosudnih funkcionera koje kontroliše. Jedan od njih je državni tužilac Oleg Čavka koji je, zajedno sa Dijanom Kajmaković, bio ličnost godine Dnevnog avaza. Čavka je obustavio sve istrage protiv Avazovog biznis partnera Nasera Keljmendija i bio ključni svjedok protiv tužioca Bože Mihajlovića koji izdao naredbu za hapšenje Fahrudina Radončića.
Dio ove grupacije je i Jadranka Lokmić Misirača, još uvijek aktualna potpredsjednica VSTV-a, čiji je sin Boriša direktor Operatora za obnovljive izvore energije. Radončićeva „spona“ sa pravosuđem je dekan Stomatološkog fakulteta u Sarajevu Muhamed Ajanović koji je jedan od najbližih prijatelja Milana Tegeltije. Za parlamentarni život i procedure Radončićev čovjek od povjerenja je Munib Jusufović, aktualni delegat u Domu naroda. Osim toga, Sanela Prašović je zadužena za „kontroliranje“ sutkinje Suda BiH Dalide Burzić. Za sigurnosna pitanja zadužen je Bakir Dautbašić, dugogodišnji sekretar Ministarstva sigurnosti BiH. Ovoj grupaciji pripadao je i Almir Džuvo, bivši direktor Obavještajno-sigurnosne agencije. Na medijskom planu, Radončićev klan kontroliše Avaz i portal Raport. Klan Radončić, preko Edite Đapo i Fuada Čibukčića kontroliše i projekte u oblasti “ekologije” preko kojih se godišnje iz budžeta FBiH izvuče najmanje deset miliona maraka. Za cestogradnju je zadužen Adnan Terzić. Grupacija blisko sarađuje sa svim kadrovima HDZ-a BiH i SNSD-a, jer Radončić godinama gaji dobre veze sa Draganom Čovićem i Miloradom Dodikom.
MALEZIJSKI KLAN
Hasan Čengić godinama je slovio za jednog od najmoćnijih Bošnjaka. Njegovo ime nalazi se na crnoj listi SAD-a zbog veza sa Iranom. Svoju moć je crpio isključivo preko Islamske zajednice u BiH. Jedan od njegovih najodanijih kadrova je Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad. Čengić je ideolog i Rifatu Hozanoviću, duhovnom vođi lokalne stranke u Cazinu poznate kao A-SDA.
Kao podgrupa Čengićevog klana djeluje tzv. „malezijski klan“, a koji predvodi direktor BBI Banke Amer Bukvić. Ovaj klan upravlja Narodom i Pravdom Elmedina Konakovića. Za sigurnosna pitanja zadužen je Kemal Ademović, bivši visokopozicionirani službenik AID-a i kum aktualnog direktora OSA-e Osmana Mehmedagića koji ga je i uveo u obavještajne poslove. Brat Kemala Ademovića je službenik SIPA-e, a usko sarađuju i sa zaštitarskom agencijom SWORD Security. „Malezijski klan“ upravlja i televizijom Al Jazeera. Jedan od direktora Al Jazeere Tarik Đođić tokom rata je bio šef kabineta Hasana Čengića, dok je Edhem Fočo oženio Nađu Lutvikadić, dajdžičnu Hasana Čangića. U okviru ove grupacije djeluje i biznismen Gordan Memija, a račune BBI Banke za pranje novca je koristio i Mirza Gačanin, član kartela Tito i Dino. Jedan od članova ove grupacije je i Amel Kovačević, bivši NiP-ov ministar finansija i dugogodišnji izvršni direktor BBI Banke. Njegovo ime se našlo u aferi „Panama Papers“. „Malezijski klan” je uspostavio dobre odnose sa Alispahićevom grupacijom, a sve je izvjesnija saradnja i sa Fahrudinom Radončićem.
I kaže neko izađi na izbore, glasaj za "naše", glasaj za "promjene".
Nema naših, imaju samo njihovi![]()
Treba samo gledati sebe i vlastitu guzicu...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- pici
#58638 Re: SDA-All about
u banana drzavi nema, pa slijepac vidi da drze sudstvo u svojim pandzama, dok je ovako, nista im ne mozes, pare i vlast drze a kmetovi i poltroni oko njiHa im se klanjaju i klimaju glOvama... upali smo u septicku jamu izetbegovica...hadzinicasa wrote: ↑24/03/2021 10:41 a i ako isplivaju neki novi dokazi da je se ne optuzi za krivokletstvo.
- hadzinicasa
#58639 Re: SDA-All about
mislila sam na papiru, kao i sve...pici wrote: ↑24/03/2021 10:49u banana drzavi nema, pa slijepac vidi da drze sudstvo u svojim pandzama, dok je ovako, nista im ne mozes, pare i vlast drze a kmetovi i poltroni oko njiHa im se klanjaju i klimaju glOvama... upali smo u septicku jamu izetbegovica...hadzinicasa wrote: ↑24/03/2021 10:41 a i ako isplivaju neki novi dokazi da je se ne optuzi za krivokletstvo.
- jazzer
#58640 Re: SDA-All about
Malo podsjecanje na demanti Denisa Zvizdica na optuzbe kuje iz pakla:
Ali kao samo jedan od uhljeba ciji zivot ovisi od milosti stranackih struktura, nije imao muda ici do kraja.I na kraju jos jedan demanti, odnosno “ispravka zlonamjernog navoda”, a koja se tiče moga kolege Novalića. Svima je kristalno jasno da je premijera Novalića i njegovu karijeru jedino i isključivo ugrozila NN ženska osoba koja je telefonski naredila kupovinu respiratora.
- pici
#58641 Re: SDA-All about
po zakonu krivokletstvo je kaznjivo... po zakonu... al koji sud to bi se usudio interpretirati generalici i prvoj hanumi u bOsnjaka, trenutno u ovoj drzavi tog sudije nema...hadzinicasa wrote: ↑24/03/2021 10:52mislila sam na papiru, kao i sve...pici wrote: ↑24/03/2021 10:49u banana drzavi nema, pa slijepac vidi da drze sudstvo u svojim pandzama, dok je ovako, nista im ne mozes, pare i vlast drze a kmetovi i poltroni oko njiHa im se klanjaju i klimaju glOvama... upali smo u septicku jamu izetbegovica...hadzinicasa wrote: ↑24/03/2021 10:41 a i ako isplivaju neki novi dokazi da je se ne optuzi za krivokletstvo.
- hadzinicasa
#58642 Re: SDA-All about
da li ima neko da bi se usudio da pripituje bilo sta sto je ona izrekla?
- Hank Paldum
#58643 Re: SDA-All about
Ako već pominješ vjeru evo jedan citatMUNAFIK wrote: ↑24/03/2021 01:15Ja ovdje ne pisem ni o kakvim iskompleksiranim komunjarama i kojekakvim zadrtim FGRovcima nego o SDA.Hank Paldum wrote: ↑23/03/2021 10:50Jah, a ignorišeš na istoj stranici na ovoj temi što je jedan forumaš u ovakvoj ozbiljnoj situaciji napisao cinično "Jebo vakcine, važno je biti Bošnjak" (iako niko u ovakvim situacijama ne pomišlja na to) radi nekog populizma, kompleksa i neke vrste osvete zbog Popisa 2013.MUNAFIK wrote: ↑23/03/2021 10:39 Jel ima iko u SDA da kaze ovim svim botovima da je ovaj jeftini populizam kojim se sluze jako loš, kontraproduktivan i sraman...
Koristiti ovu trenutnu tragediju za nekakve populisticke zahtjeve i onda to sve sa armijom botova siriti mrezama je po islamu veliki veliki grijeh.
Ljudi su skintaki sta rade ovi u SDA u Sarajevu ali opet zar nema niko pametan da im kaze halo ljudi sta to radite...
Nema druga strana šta kritikovati, isti su samo druge boje.
Narod je davno prepoznao te ublehaše što se smatraju alternativom.
Ja sam bosnjak, musliman i obrazovana osoba cijela moja porodica je bosnjacko- muslimanska prepuna hadzija i hadzinica, a Bogami i efendija i profesora i zaboli sve nas briga sta neki tamo FGRovac pise.
Ali nas boli briga sta nasi samoprozvani 'zastitnici bosnjaka i Bosne' pricaju i rade i mene je stid i sram.
Pa bolan naš predsjednik Šefik javno kaže da ne zaostajemo u vakcinaciji i svi SDAovci ko najvece kuje se ušutili i ne samo to, nego se prave ludi i to brane pa HALOOOO???
Šta treba da se desi da kao ljudi kažemo ono što i jeste, a to je da nas vode NEAPOSOBNI KADROV...
Dok SDA u KS na najgluplje nacine napada Fortu i dok izvaljuju najprovidnije populisticke stvari, njihovi glavni igraci Šefik, Fadil i Bakir se doslovno pišaju po svima nama.
Ovo je katastrofa, ovo je sramota, ovo je poniženje. Pa jesmo li mi muslimani, pa nama je obaveza usprotiviti se protiv neaposobnih ljudi i lažljivaca. Pa ima li iko u SDA da smije reci ono što svi vidimo?
"Pomozi ti sebi pa će ti i Bog pomoći".
Pričaš da se treba usprotiviti pa što se ne radi? Gdje su protesti? Gdje su peticije? Gdje je bunt?
Ovako je izgledala Njemačka nepunu godinu nakon Corone i protesti protiv Merkel, ugrožavanju egzistencije,ekonomije i turizma nakon samo JEDNE godine

Ovako izgledaju protesti nakon DVADESETŠEST godina(ne računajući one iz 2014. gdje je bilo više štete nego koristi i gdje je organizator onaj SBBovac zbrisao ubrzo nakon toga)
Vidim vama je do smijeha pa vam izgleda ništa i ne fali
Opet ponavljam, pomozi ti sebi pa će ti i Bog pomoći.
Nije vas stid religiju uzimati u usta, porediti ovu vlada sa srebreničkim genocidom i tragedijom, porediti današnje političko Sarajevo sa nacističkom Njemačkom samo zato što ste lijeni i ne borite se za svoja prava.
Evo ja npr. glasam za bošnjačke stranke, pošto SDA najduže postoji najčešće sam glasao za njih. U momentu ne postoji razlog zašto bih bio anti-SDA. Čak bi mogli demokratski nadglasati SDA glasače alo niko neće izaći na izbore. To znači da vi želite da osobe koje nemaju ništa protiv SDA da budu protiv SDA da bi vama pomogle dok vi u isto vrijeme ne pokazujete nijedan znak da bi sebi pomogli.
To je situacija slična priči kada je mladič u kafiću morao stojeći piti sat vremena.
Niti je pitao da društvo za stolom da li je prazna stolica slobodna niti je pitao konobara može li mu dati stolicu i sada bi trebali žaliti momka što ga noge bole?
A ti da išta držiš do Bošnjanstva kritikovao bi i moj komentar a u isto vrijeme i tog forumaša koji koristo ozbiljnu situaciju da bi ismijavao "Jebo vakcine važno je biti Bošnjak"
- drndalo
#58644 Re: SDA-All about
Super, moje je bila radna verzija, nemam nista protiv da ljudi daju svoje prijedloge...
Seljacka i seoska sam pokusao drugacije definisati da ne vrijedjamo seljake, tj. vrijedne zemljoradnike, kao i ljude koji zive na selu ali nisu seljacine (karakterna osobina)...
Last edited by drndalo on 24/03/2021 11:14, edited 1 time in total.
-
Johnny_x
#58645 Re: SDA-All about
Hoce li kako ovu nesposbnost nabavke vakcina pokusati predstaviti kao udar na Bosnjake, hoce li izbaciti kakav demant danas da zbog toga sto idemo u NATO, Rusi nisu htjeli prodati vakcine?
- Hank Paldum
- pici
#58647 Re: SDA-All about
Hank Paldum wrote: ↑24/03/2021 11:12Vidim vama je do smijeha pa vam izgleda ništa i ne fali
Nije vas stid religiju uzimati u usta, porediti ovu vlada sa srebreničkim genocidom i tragedijom, porediti današnje političko Sarajevo sa nacističkom Njemačkom samo zato što ste lijeni i ne borite se za svoja prava.
Evo ja npr. glasam za bošnjačke stranke, pošto SDA najduže postoji najčešće sam glasao za njih. U momentu ne postoji razlog zašto bih bio anti-SDA. Čak bi mogli demokratski nadglasati SDA glasače alo niko neće izaći na izbore. To znači da vi želite da osobe koje nemaju ništa protiv SDA da budu protiv SDA da bi vama pomogle dok vi u isto vrijeme ne pokazujete nijedan znak da bi sebi pomogli.
To je situacija slična priči kada je mladič u kafiću morao stojeći piti sat vremena.
Niti je pitao da društvo za stolom da li je prazna stolica slobodna niti je pitao konobara može li mu dati stolicu i sada bi trebali žaliti momka što ga noge bole?
A ti da išta držiš do Bošnjanstva kritikovao bi i moj komentar a u isto vrijeme i tog forumaša koji koristo ozbiljnu situaciju da bi ismijavao "Jebo vakcine važno je biti Bošnjak"

vod ga sebi u alemanju...

-
Tempo
- ZeModerator
#58648 Re: SDA-All about
Ne trebaju protesti. Izbori su za godinu i po. Poslije toga rsb-ovci mogu na proteste.
- klizim po parkingu
#58649 Re: SDA-All about
Hank Paldum wrote: ↑24/03/2021 11:12Ako već pominješ vjeru evo jedan citatMUNAFIK wrote: ↑24/03/2021 01:15Ja ovdje ne pisem ni o kakvim iskompleksiranim komunjarama i kojekakvim zadrtim FGRovcima nego o SDA.Hank Paldum wrote: ↑23/03/2021 10:50
Jah, a ignorišeš na istoj stranici na ovoj temi što je jedan forumaš u ovakvoj ozbiljnoj situaciji napisao cinično "Jebo vakcine, važno je biti Bošnjak" (iako niko u ovakvim situacijama ne pomišlja na to) radi nekog populizma, kompleksa i neke vrste osvete zbog Popisa 2013.
Nema druga strana šta kritikovati, isti su samo druge boje.
Narod je davno prepoznao te ublehaše što se smatraju alternativom.
Ja sam bosnjak, musliman i obrazovana osoba cijela moja porodica je bosnjacko- muslimanska prepuna hadzija i hadzinica, a Bogami i efendija i profesora i zaboli sve nas briga sta neki tamo FGRovac pise.
Ali nas boli briga sta nasi samoprozvani 'zastitnici bosnjaka i Bosne' pricaju i rade i mene je stid i sram.
Pa bolan naš predsjednik Šefik javno kaže da ne zaostajemo u vakcinaciji i svi SDAovci ko najvece kuje se ušutili i ne samo to, nego se prave ludi i to brane pa HALOOOO???
Šta treba da se desi da kao ljudi kažemo ono što i jeste, a to je da nas vode NEAPOSOBNI KADROV...
Dok SDA u KS na najgluplje nacine napada Fortu i dok izvaljuju najprovidnije populisticke stvari, njihovi glavni igraci Šefik, Fadil i Bakir se doslovno pišaju po svima nama.
Ovo je katastrofa, ovo je sramota, ovo je poniženje. Pa jesmo li mi muslimani, pa nama je obaveza usprotiviti se protiv neaposobnih ljudi i lažljivaca. Pa ima li iko u SDA da smije reci ono što svi vidimo?
"Pomozi ti sebi pa će ti i Bog pomoći".
Pričaš da se treba usprotiviti pa što se ne radi? Gdje su protesti? Gdje su peticije? Gdje je bunt?
Ovako je izgledala Njemačka nepunu godinu nakon Corone i protesti protiv Merkel, ugrožavanju egzistencije,ekonomije i turizma nakon samo JEDNE godine
Ovako izgledaju protesti nakon DVADESETŠEST godina(ne računajući one iz 2014. gdje je bilo više štete nego koristi i gdje je organizator onaj SBBovac zbrisao ubrzo nakon toga)Vidim vama je do smijeha pa vam izgleda ništa i ne fali

KME KME KME KME
- Hank Paldum
#58650 Re: SDA-All about
Koliko su puta do sada bili izbori gdje ste tako pisali?
Mada, ove izbore ne bih imao ništa protiv da SDA oslabi ali samo zato što im je najveći protivnik druga bošnjačka stranka Narod i Pravda i ako NiP ostvari dobar rezultat FGR stranke SDP i Njihova Stranka gube status altermnative #1.
Možda ne vjeruješ sada ali ćes vjerovati za najdalje 4 godine kada bude glavni izbor SDA1 vs. SDA2