SDA-All about

putokaz1

#58326 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Tako, fino govori u svoje ime.
[/quote]

Imam osjecaj da raspravljamo ko je bolji Pavelic Draza Adolf ili Musolini,zamisli da je Tito tako birao stranu, sta mogu kad SDP NS hrabro brane sve nedjela koja su PDA ovci kroz SDA cinili, vidjet cemo izbori su sve blize,ko ce imat relativnu vecinu a ko ce prec prag,nisam ja SDA ali ni PDA .Spali smo da biramo izmedju Kuke i Hodze,nismo ni na dnu vec ispod dna.Vec se i zna da ce Bakir uzet Prrdsjednistvo a Kantonalnu vlast podijelit s Kukom ipak oni su Jedno.Jos se ne nazire nikakva stvarna opozicija osim mnogo popularnog u KS NIPa i njegova 3 sarajevska satelita,a to je samo 1 kanton,SDA ima Svoju Opoziciju ljude koji su se nakrali u SDA,kradu i preko novih stranaka ,a kupe glasove od osakacenih lijevih stranaka.Da bi smo nesto uradili moralo u SDP izvrsit unutrasnu reformu,Promjenit Predsjednika...
Tempo
ZeModerator

#58327 Re: SDA-All about

Post by Tempo »

putokaz1 wrote: 21/03/2021 19:58 Tako, fino govori u svoje ime.
Imam osjecaj da raspravljamo ko je bolji Pavelic Draza Adolf ili Musolini,zamisli da je Tito tako birao stranu, sta mogu kad SDP NS hrabro brane sve nedjela koja su PDA ovci kroz SDA cinili, vidjet cemo izbori su sve blize,ko ce imat relativnu vecinu a ko ce prec prag,nisam ja SDA ali ni PDA .Spali smo da biramo izmedju Kuke i Hodze,nismo ni na dnu vec ispod dna.Vec se i zna da ce Bakir uzet Prrdsjednistvo a Kantonalnu vlast podijelit s Kukom ipak oni su Jedno.Jos se ne nazire nikakva stvarna opozicija osim mnogo popularnog u KS NIPa i njegova 3 sarajevska satelita,a to je samo 1 kanton,SDA ima Svoju Opoziciju ljude koji su se nakrali u SDA,kradu i preko novih stranaka ,a kupe glasove od osakacenih lijevih stranaka.Da bi smo nesto uradili moralo u SDP izvrsit unutrasnu reformu,Promjenit Predsjednika...
[/quote]

Tempo
ZeModerator

#58328 Re: SDA-All about

Post by Tempo »

putokaz1 wrote: 21/03/2021 18:04 hocu reci da nema bolesti kojoj je sda lijek.
Eto ima Banovici su odahnuli kad je Gutic pobjedio
[/quote]

ne pratim seosku politicku scenu, ali cu ti ponoviti posto ne djelujes kao da si bio najbolji ucenik u razredu: nema bolesti kojoj je sda lijek
putokaz1

#58329 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

nema bolesti kojoj je sda lijek
[/quote]
Ima ima jedino SDA Orginal moze smijeniti Kukica a i Delica koji su SDA al kopije. Ima kod Bosnjaka i gorih od SDA a to su neki od bivsih SDA,ne Svi.
Tempo
ZeModerator

#58330 Re: SDA-All about

Post by Tempo »

putokaz1 wrote: 21/03/2021 20:27 nema bolesti kojoj je sda lijek
Ima ima jedino SDA Orginal moze smijeniti Kukica a i Delica koji su SDA al kopije. Ima kod Bosnjaka i gorih od SDA a to su neki od bivsih SDA,ne Svi.
[/quote]

nema.
Sigma90

#58331 Re: SDA-All about

Post by Sigma90 »

meridiyan

#58332 Re: SDA-All about

Post by meridiyan »

Avdo Dedić, direktor kompanije „Messer Tehnoplin/Messer BH Gas“ kaze da je logisticki neizvodljivo u ovom trenutku dovuci kisik iz Turske jer je kisik na lokaciji 100 km od Istanbula, pa trebaju cisterne.....

Ovog seoskog varalicu tacno za muda treba objesiti!
putokaz1

#58333 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

nema.
[/quote]

Kako nema pa ako se vrati SDA u KS na vlast epidemija ce nestat
Reko mi Fadilj
MuaDib

#58334 Re: SDA-All about

Post by MuaDib »

Sreća Bakir ne može imati četiri žene. Kakav bi tek to haos bio. :D
Chisum

#58335 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

pici wrote: 19/03/2021 18:45 BIVŠI NAČELNIK ILIDŽE
Ambasador Senaid Memić predao vjerodajnice malezijskom kralju

Image

zemljo otvori se... koje seljobere i lopuže saljemo za ambasadore
:lol: :lol: :lol:

Njegova Ekselencija metar drva :lol:

Ili: kako priglupe, polupismene minder-sadaklije, na celu s ridjobradim Perhanom, zamisljaju spoljnu politiku

I onda se neko pita kako to da dan ne prodje bez vijesti da smo najgori u Evropi u ovome ili onome...

Ali jedna im se stvar mora priznati... Bez obzira na pritiske i iskusenja, ostali su dosljedni izvornim nacelima minder politike - podoban, a ne sposoban. Od toga ne odstupaju ni milimetra.
putokaz1

#58336 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Chisum wrote: 21/03/2021 23:50 podoban, a ne sposoban. Od toga ne odstupaju ni milimetra.
Pa kod svakih je tako
drug_profi

#58337 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

U vrijeme kad su zemljama vladali tzv. plemici. cijeli zviot su se spremali i ucili da mogu doprinositi drzavi i vladaru. za to su dobijali posjede i vlast.
Ovi danas samozvani begovi niti su ucili, niti danas uce da doprinose drzavi. Doduse doprinose vladaru, ali kad imas vladara koji radi protiv naroda...e onda imamo problem.
Narodi koji su zasluzili respekt dizali su bune, revolucije.
Narodi koji ne zasluzuju posotovanje ni opstanak, saginju glavu dok potpuno ne nestanu.
putokaz1

#58338 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

drug_profi wrote: 22/03/2021 00:06 Narodi koji ne zasluzuju posotovanje ni opstanak, saginju glavu dok potpuno ne nestanu.
to smo mi
Tempo
ZeModerator

#58339 Re: SDA-All about

Post by Tempo »

putokaz1 wrote: 22/03/2021 00:02
Chisum wrote: 21/03/2021 23:50 podoban, a ne sposoban. Od toga ne odstupaju ni milimetra.
Pa kod svakih je tako
tako misle budale.
drug_profi

#58340 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

putokaz1 wrote: 22/03/2021 00:09
drug_profi wrote: 22/03/2021 00:06 Narodi koji ne zasluzuju posotovanje ni opstanak, saginju glavu dok potpuno ne nestanu.
to smo mi
U historiji do sada smo znali dici glave.
Ali svakoj buni treba lider.
Izbori su pravi nacin da se te stvari rijese, jer svaka buna proljeva krv. Najcesce onih najmanje krivih.
putokaz1

#58341 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

tako misle budale.
[/quote]
Pa kako je kod SDP i NS ... Sposoban ili Kuki Podoban?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#58342 Re: SDA-All about

Post by pici »

mindersadaklije ocel ta vakcina...
drug_profi

#58343 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Prije ce Forto izgleda nabaviti boce, nego vjecni premijer.
joint union

#58344 Re: SDA-All about

Post by joint union »

drug_profi wrote: 22/03/2021 10:55 Prije ce Forto izgleda nabaviti boce, nego vjecni premijer.
Izgleda da je to i cilj vjecitog, kako se meni cini.
Ako i od koga god da nabavi (na Fortu mislim), od toga ce se napraviti afera, cekaju kao zapete puske.
A sve ne bi li se "oprali" registratori.
Novak20

#58345 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

Da li je Bisera demantirala veleposlanika BiH u Rusiji vezano za propalu mogućnost nabavke cjepiva ?
Već smo zakasnili da direktno, po povoljnijoj cijeni, nabavimo rusku vakcinu protiv koronavirusa „Sputnjik V“. Kazao je ovo u razgovoru za „Avaz“ ambasador BiH u Rusiji Željko Samardžija.

Ambasade i konzulati
- U januaru, kada sam pisao Ministarstvu vanjskih poslova BiH, mogli smo velike količine nabaviti po povoljnoj cijeni, jer tada nije bilo gužve. Sada već brojne evropske države traže rusku vakcinu, i to u velikim količinama. Poslije tog 25. januara, kada smo dobili dopis, i 28. januara, kada sam ja odgovorio, nikad nijednog pitanja i potpitanja nisam imao iz Ministarstva vanjskih poslova.

Žao mi je što se ranije nismo uključili u ovo pitanje - istakao je Samardžija.

Dodao je da je bio u direktnom kontaktu s Ruskim fondom za direktne investicije, a koji je nadležan za sva pitanja u vezi s vakcinom „Sputnjik V“.

- Razgovarao sam s direktorom, dobio sam korektne informacije. Bili su zainteresirani i servilni. Dogovorili smo da će za BiH dati, čim prije, vakcine i da je prva partija već bila spremna, nije im, čak, problem bilo ni plaćanje. Sve je to napisano u informaciji koju sam ja poslao na adresu Ministarstva vanjskih poslova.

Trenutni problem u vezi s nabavkom ne mogu komentirati, mogli smo ovo završiti u januaru. Ruski fond je bio raspoložen da nam direktno proda vakcine, uz dogovor države s državom. Čak su nam rekli da su spremni posredovati i u aviotransportu jer imaju povoljan ugovor s DHL-om, što bi bilo povoljnije nego da BiH organizira svoj prijevoz - naglasio je Samardžija.

Fiksna cijena
Prema njegovim riječima, Ruski fond za direktne investicije nam je tada dao cijenu od 9,95 dolara (16 KM)
drug_profi

#58346 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Da su aspiratori/registratori kome spasili zivot pa ni po jada.
Vakcine, ko ih god donese u dovoljnoj kolicini da se ovo jada od stanovnistva imunizira, treba dobiti pohvalu.
Ako bude sta sumnjivo, neka se istrazi trag novca sve do proizvodjaca. Vidjecemo sta je sa lovom od respiratora, ali mislim da je zavrsila na Kipru. Pokazace istraga. Trag novca je najbolji dokaz za bilo sta.
Ova cijena koju je ponudio Medimpex sa 14,31 eura, je tacno 6 eura skuplja od cijene proizvođača. lako je ustanoviti troskove transporta i dazdbine koje se moraju platiti. Ali onda treba tacno reci ko uzima ostatak. Vjerovatno posrednik koji ce poslije dati svakome njegov dio. Taj dio je teze upratiti ali cim imas za partnera lika sa debelim policijskim dosjeom, lako ti je zakljuciti sta ce se desavati. Plus se tu pominje Sarajlic.

Jedan evropski premijer (sad se ne mogu sjetiti koji) je rekao da bi vakcine kupio i od samog đavola samo da ih dobije. To je korektna izjava covjeka koji gleda vece dobro i koji nema namjeru sebe ugradjivati.

Imamo u federaciji 1.800.000 odraslih stanovnika koje treba vakcinisati. Treba nam oko 52 miliona eura da svi dobiju po dvije doze.
Da budemo nacisto: Fadil niti ima te pare niti bi ih cak i da ih ima trosio na PDV raju.

ovdje je jedina nada da ce poslodavci odluciti da vakcinisu svoje uposlene, da ce se kroz neke fondove solidarnosti skupiti i za ostale, da ce dio vakcina kupiti i sami građani, bez obzira sto se u ZZO izdvajaju paretine koje nestaju u pravcu Koševa...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#58347 Re: SDA-All about

Post by pici »

odavno se zna da je fOdilj sa jerkom ispraznio pederalnu kasu... sve sto priliva se u pederalni budjet oni to rastaljuju se izmedjuse... 100 miliona da izdvoje za vakcine pa evo 12 miliona pa se pobise koce veci upliv imati... moze im se, nOrod glasa za njiHa tako da je i nOrod il glup ko qurac il su ista pogana sorta ko njiHovi vlastodrsci... tendersadaklije
putokaz1

#58348 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

pici wrote: 22/03/2021 11:28 odavno se zna da je fOdilj sa jerkom ispraznio pederalnu kasu... sve sto priliva se u pederalni budjet oni to rastaljuju se izmedjuse... 100 miliona da izdvoje za vakcine pa evo 12 miliona pa se pobise koce veci upliv imati... moze im se, nOrod glasa za njiHa tako da je i nOrod il glup ko qurac il su ista pogana sorta ko njiHovi vlastodrsci... tendersadaklije
Za njih glasa jedva 20% Bošnjaka koji glasaju
Styling

#58349 Re: SDA-All about

Post by Styling »

drug_profi wrote: 22/03/2021 11:19 Da su aspiratori/registratori kome spasili zivot pa ni po jada.
Vakcine, ko ih god donese u dovoljnoj kolicini da se ovo jada od stanovnistva imunizira, treba dobiti pohvalu.
Ako bude sta sumnjivo, neka se istrazi trag novca sve do proizvodjaca. Vidjecemo sta je sa lovom od respiratora, ali mislim da je zavrsila na Kipru. Pokazace istraga. Trag novca je najbolji dokaz za bilo sta.
Ova cijena koju je ponudio Medimpex sa 14,31 eura, je tacno 6 eura skuplja od cijene proizvođača. lako je ustanoviti troskove transporta i dazdbine koje se moraju platiti. Ali onda treba tacno reci ko uzima ostatak. Vjerovatno posrednik koji ce poslije dati svakome njegov dio. Taj dio je teze upratiti ali cim imas za partnera lika sa debelim policijskim dosjeom, lako ti je zakljuciti sta ce se desavati. Plus se tu pominje Sarajlic.

Jedan evropski premijer (sad se ne mogu sjetiti koji) je rekao da bi vakcine kupio i od samog đavola samo da ih dobije. To je korektna izjava covjeka koji gleda vece dobro i koji nema namjeru sebe ugradjivati.

Imamo u federaciji 1.800.000 odraslih stanovnika koje treba vakcinisati. Treba nam oko 52 miliona eura da svi dobiju po dvije doze.
Da budemo nacisto: Fadil niti ima te pare niti bi ih cak i da ih ima trosio na PDV raju.

ovdje je jedina nada da ce poslodavci odluciti da vakcinisu svoje uposlene, da ce se kroz neke fondove solidarnosti skupiti i za ostale, da ce dio vakcina kupiti i sami građani, bez obzira sto se u ZZO izdvajaju paretine koje nestaju u pravcu Koševa...
Ukoliko privatne medicinske ustanove budu nabavljale vakcine, vjerujem da bi veliki broj gradjana pristao da plati samo da se vakcinise.
mirza_15

#58350 Re: SDA-All about

Post by mirza_15 »

Platile bi firme vakcinaciju za svoje radnike. Na kraju krajeva to je za njih čak isplativija i bolja opcija nego da imaju radnike na bolovanju, radu od kuće, milion mjera.... Ovako platiš vakcinaciju i svi na posao kao prije korone
Post Reply