Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Capljina74

#2376 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Capljina74 »

A sad mi naumpade jedna druga stvar koja baca sumnju na tvoju diplomu. Naime, nas imuni sistem konstantno proizvodi novu DNA. Sta je antitijelo nego protein koji je nastao od DNA. Tu DNA su stvorili tvoji limfni cvorovi iz nicega. Skenirali 3D oblik virusa koji je usao u tebe i napravili DNA kod koja proizvodi antitijela. Mogu ti dati link na predavanje od profesora Vincent Raniella gdje ovo objasnjava, ako treba. Kako to nisi naucio u skoli gdje si stekao svoju diplomu?
Zaista sam spreman da ti objasnim stvaranje humoralnog imuniteta.

Dok ovo čitam morao sam ustati da ne padnem.

Epska glupost i još ono mene pita gdje sam stekao diplomu!?

Hahahaha...
Capljina74

#2377 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Capljina74 »

Jarane,
okači tastaturu o klin!
Capljina74

#2378 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Capljina74 »

Hahahaha...

DNK stvorio limfni čvor?

Hahahaha!

At stvaraju plazmociti.

At imaju teške i lake komponente i dio varijabilan gdje po principu ključa i brave reaguje sa Ag.

Ovo sam ti tako grubo rekao, ali ću večeras sve potanko objasniti!

LIMFNI ČVOROVI ne proizvode DNK niti At!
TAČKA!

Ja završio na Univerzitetu Gornji Pičkinci. Mojne se brineš zašto nisam znao ovu glupost koju si izvalio!
apsidejzi

#2379 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by apsidejzi »

Capljina74 wrote: 23/03/2021 15:26
A sad mi naumpade jedna druga stvar koja baca sumnju na tvoju diplomu. Naime, nas imuni sistem konstantno proizvodi novu DNA. Sta je antitijelo nego protein koji je nastao od DNA. Tu DNA su stvorili tvoji limfni cvorovi iz nicega. Skenirali 3D oblik virusa koji je usao u tebe i napravili DNA kod koja proizvodi antitijela. Mogu ti dati link na predavanje od profesora Vincent Raniella gdje ovo objasnjava, ako treba. Kako to nisi naucio u skoli gdje si stekao svoju diplomu?
Zaista sam spreman da ti objasnim stvaranje humoralnog imuniteta.

Dok ovo čitam morao sam ustati da ne padnem.

Epska glupost i još ono mene pita gdje sam stekao diplomu!?

Hahahaha...
Ne moras ti meni nista objasnjavati jer je znanje danas dostupno na internetu za one koji zele da ga nadju. Ja vise volim poslusati proforesora virologije sa Kolumbija univerziteta. Evo ti njegovo predavanje sa fakulteta od neki dan gdje detaljno objasnjava imuni sistem. Ovo sto sam ja napisao pocinje od 20 minute negdje do 25-e minute. Ovo predavanje je jedno u nizu predavanja iz virologije na tom univerzitetu. Imas citavu playlistu i mozes i ti updatovati svoje znanje ako zelis. Citav semestar objavljuje i jos ga nije zavrsio. Svake sedmice drzi predavanej studentima i snima ga za online nastavu.

Ja tebi kazem da sve i da je istina da imas neku diplomu koja je vezana za biologiju, tvoje znanje je zastarilo. Mene bi bilo stid da neko ko nije u mojoj struci ima vise updatovane informacije iz moje struke od mene. Ovo samo govori o tebi, tvojoj ljenosti i nezainteresovanosti. Meni kao ateisti to je strasno. Zivjeti i raditi nesto sto te neinteresuje i bacati zivot na to... Ici na posao svaki dan i raditi 8-10 sata nesto sto te ne interesuje, nesto za sta ne goris... I onda dodje neki balo iz druge oblasti i ukaze ti na nova otkrica koja te natjeraju da kazes da bi obrisao guzicu sa diplomom... I ja bi, ali ne moze. Ja drzim nivo i pratim svoju oblast.

Capljina74

#2380 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Capljina74 »

Ne znati nije problem, ali ti istrajavaš i svoje neznanje pokušavaš progurati kao znanje!

Stvaranje humoralnog imuniteta nije tajna.

Limfni čvorovi ne proizvode DNK niti At.

Samo se ukopavaš i ispadaš smiješan.

Od tvog kredibiliteta nije ostalo ništa.
Capljina74

#2381 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Capljina74 »

Iskreno sada mi je krivo što sam ti se smijao.

Ovo je...

Aj, vozdra.
apsidejzi

#2382 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by apsidejzi »

Capljina74 wrote: 23/03/2021 15:48 Hahahaha...

DNK stvorio limfni čvor?

Hahahaha!

At stvaraju plazmociti.

At imaju teške i lake komponente i dio varijabilan gdje po principu ključa i brave reaguje sa Ag.

Ovo sam ti tako grubo rekao, ali ću večeras sve potanko objasniti!

LIMFNI ČVOROVI ne proizvode DNK niti At!
TAČKA!

Ja završio na Univerzitetu Gornji Pičkinci. Mojne se brineš zašto nisam znao ovu glupost koju si izvalio!
Fakat je simpaticna ova tvoja samospoznaja vlastitog zaostajanja za naucnim otkricima. :lol: :lol: :lol:
apsidejzi

#2383 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by apsidejzi »

Capljina74 wrote: 23/03/2021 15:58 Ne znati nije problem, ali ti istrajavaš i svoje neznanje pokušavaš progurati kao znanje!

Stvaranje humoralnog imuniteta nije tajna.

Limfni čvorovi ne proizvode DNK niti At.

Samo se ukopavaš i ispadaš smiješan.

Od tvog kredibiliteta nije ostalo ništa.
Ja sam tebi dao link na studije kada smo o bakterijama pricali, dobio si kontakt informacije od samog istrazivaca za vise detalja, dobio si link na predavanje u kojem profesor virologije objasnjava proces nastanka antitijela, dobio si pet minuta tog predavanja gdje se objasnjava bas ovo za proizvodnju koda.

To sto je tebi tesko priznati da si debelo zaostao u svojoj oblasti se moze opisati samo jednom slikom:

Image

Sto se tice kredibiliteta: ti si kazao da si u ovoj oblasti a nisi nam kazao ni koja je oblast a kamo li dao link na diplomu ili neki svoj istrazivacki rad. Ja sam tebi dao linkove i kontakt informacije na zive ljude koje mozes sad upitati ako zelis. Nikada za sebe nisam rekao da sam strucnjak u toj oblasti. Samo amater koji je zainteresovan za iste i koji vjeruje tim ljudima kada nesto "izvale" (po tvom vidjenju stvari).

BTW: pise se "neznati"
Capljina74

#2384 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Capljina74 »

apsidejzi wrote: 23/03/2021 16:08
BTW: pise se "neznati"
Ta će nepismeni seljak, ni pisati ne zna! Malo oko ovaca i to mi je!

Ali:
Kako se pravilno piše: neznate ili ne znate?

Pravilno se piše odvojeno, to jeste NE ZNATE.

Prijatelju,
Ozbiljno ti kažem, nemaš pojma o ovome. O imunologiji i genetici.

Iskreno, nemoj više, jer postaje glupo. Nije više ni smiješno.
Last edited by Capljina74 on 23/03/2021 16:43, edited 3 times in total.
Capljina74

#2385 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Capljina74 »

Bar loma dostojanstva pokaži.
apsidejzi

#2386 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by apsidejzi »

hahaha znao sam da ces se za slamku hvatati.

Da sumiramo danasnji dan: Sve reference sto si trazio, dobio si. Sve sto sam ja upitao, nisam dobio. I dalje ne znamo koja je to tvoja strucna oblast tj iz cega imas diplomu pa si relevantan u oblasti evolucije, i dalje ne znamo kada si diplomirao, i dalje ne znamo tvoje religijsko opredjeljenje.

Ono sto znamo jeste da ako i imas neku diplomu, to je davno bilo jer nisi updatovan. Nisi ateista niti agnostik. Samo si bahnuo na temu i odjednom se upalio u vezi bakterija koje proizvode DNA i komponente za DNA. Znamo isto tako da si arogantan, da pokusavas glumit jaliju iako ti ne stoji. Znamo da si na kraju presao na adhominem sto je konacna slamka za koju se hvata neko ko nema nikakvog argumenta.

Ono sto pretpostavljamo jeste da si vjerovatno pravoslavac jer si imao par ispada koji tuknu na tu stranu. U jednom postu si spomenuo veterinu tako da pretpostavljam da si zavrsio taj fakultet.

Ni u jednom postu nisi opisao svoje stajaliste kada je razvoj zivog svijeta u pitanju, osim da negiras evoluciju. Shodno tome, ja cu prekinuti davati reference za stvari koje ti upitas, sve dok ne dobijem odgovor na pitanja koja su postavljena iznad. Nema smisla tebi udovoljavati. Ako zelis raspravljati na datu temu, iznesi svoje misljenje o istoj. Inace to nije rasprava.
Capljina74

#2387 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Capljina74 »

Evo polako...

Limfni čvorovi filtriraju limfu i skupljaju strane čestice. Oni ne mogu da stvaraju DNK niti da skeniraju virus ili proizvedu At.

Virus se ne skenira u tom 3D famoznom formatu nego se na određene epitope razvijaju At.

Znači nije jedan virus, jedno At.

Ukratko,
Antigen prezentirajuće ćelije (APC) prezentiraju antigen na njihovim Klasa II MHC molekulima (MHC2). Pomoćne T ćelije ih prepoznaju, uz pomoć njihovog izražavanja CD4 koreceptora (CD4+). Aktivacija pomoćnih T ćelija uzrokuje oslobađanje citokina i drugih stimulatornih signala koji stimulišu aktivnost makrofaga, T ćelija ubica i B ćelija koje prelaze u plazmocite i proizvode antitjela.

Aktivacija B limfocita ide od zavisne od T limfocita i od nezavisne od T limfocita.

Aktivacija se odigrava u sekundarnim limfnim organima. Tu spadaju i limfni čvorovi.

Aktivirane B-ćelije učestvuju u procesu diferencijacije u dva koraka, čiji rezultat su kratkoživeći plazmablasti za brzu zaštitu, dugoživeći plazmaciti i memorijske B-ćelije
tj. ćelije pamćenja za dugotrajnu zaštitu.
apsidejzi

#2388 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by apsidejzi »

Ja se iskreno nadam da tvoja profesija NIJE vezana za obrazovni sistem tj da ti nisi nastavnik biologije nikome. Jer ako jeste, onda cu ti ja otvoreno kazati da ovo sto si ti napisao mozda ima smisla, ali samo u tvojoj glavi. Ne znas ostalima objasniti. Da sam ja tvoj ucenik nista ne bih razumio. Koristenje skracenica i "strucnih" naziva te nece uciniti pametnijim, niti ce uciniti da djeca bolje razumiju gradivo. Samo ce napamet nabubati da se na odredjene "epitope razvijaju At", ponoviti ti to na kontrolnom i odmah zaboraviti. Zato kazem da bi mi drago bilo da si veterinar jer konje i krave nije briga o epitopima.

Sto se tice limfe, ona nije tema nego je bila sporedna referenca za stvaranje nove DNA u ljudskom organizmu. Sad sam ponovo pregledao ono predavanje i covjek lijepo spominje limfne cvorove gdje se desava proces "citanja" antigena i gdje se vrsi rekombinacija genetskog materijala. On kaze jedno, ti drugo. Njega znam ko je, tebe ne znam. Zakljucak: njemu vise vjerujem. Haj nebitno gdje se to desava, nek ti bude, da ne zacatavamo jer to zapravo nije ni bitno za temu. Sustina mog komentara je da ti nemas antitjelo za korona virus sve dok on ili vakcina ne udje u tebe. Antitijelo je PROTEIN. Protein je rezultat DNA. Kako ces ti dobiti protein ako nemas DNA. Ne moze. Da bi dobio antitijelo prvo moras napraviti DNA. Ta DNA nije postojala ranije. Tijelo je mora proizvesti. Na onom videu taj proces se spominje kratko na 24-oj minuti.

Poenta citavog tvog naglabanja je bilo iznenadjenje da bakterije proizvode novu DNA. Ti si kazao da je to nemoguce i da ces se odmah posrati na svoju diplomu ako se to ispostavi tacnim. Dobio si link na ozbiljnu studiju koju je radilo 28 ljudi a koju si nazvao veselom sveskom. Onda sam ja doveo u pitanje tvoje znanje jer je stvaranje nove DNA sasvim normalna pojava u bilo kojem imunom sistemu, na sta si se ti nakacio pocevsi pricati o limfi, epitopima i ostalom.

Helem, uspjesno si skrenuo sa teme a prica o bakterijama koje proizvode komponente za DNA i samu DNA te imunom sistemu koji proizvodi novu DNA i dalje stoji. Gdje god se ta proizvodnja desavala, u limfnim cvorovima ili negdje drugo, jedno je sigurno: proizvodnja nove DNA informacije je automatiziran proces u kojem nema inteligentnog dizajna.
Last edited by apsidejzi on 23/03/2021 19:49, edited 1 time in total.
Capljina74

#2389 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Capljina74 »

On tvrdi da bakterija, za koju nije navedeno ko je i šta je, proizvodi guanin monofosfat što nije DNK.

Nigdje se ne navodi mehanizam niti pokazuje dokaz za tvrdnju.
Capljina74

#2390 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Capljina74 »

apsidejzi wrote: 23/03/2021 19:47 Ja se iskreno nadam da tvoja profesija NIJE vezana za obrazovni sistem tj da ti nisi nastavnik biologije nikome. Jer ako jeste, onda cu ti ja otvoreno kazati da ovo sto si ti napisao mozda ima smisla, ali samo u tvojoj glavi. Ne znas ostalima objasniti. Da sam ja tvoj ucenik nista ne bih razumio. Koristenje skracenica i "strucnih" naziva te nece uciniti pametnijim, niti ce uciniti da djeca bolje razumiju gradivo. Samo ce napamet nabubati da se na odredjene "epitope razvijaju At", ponoviti ti to na kontrolnom i odmah zaboraviti. Zato kazem da bi mi drago bilo da si veterinar jer konje i krave nije briga o epitopima.

Sto se tice limfe, ona nije tema nego je bila sporedna referenca za stvaranje nove DNA u ljudskom organizmu. Sad sam ponovo pregledao ono predavanje i covjek lijepo spominje limfne cvorove gdje se desava proces "citanja" antigena i gdje se vrsi rekombinacija genetskog materijala. On kaze jedno, ti drugo. Njega znam ko je, tebe ne znam. Zakljucak: njemu vise vjerujem. Haj nebitno gdje se to desava, nek ti bude, da ne zacatavamo jer to zapravo nije ni bitno za temu. Sustina mog komentara je da ti nemas antitjelo za korona virus sve dok on ili vakcina ne udje u tebe. Antitijelo je PROTEIN. Protein je rezultat DNA. Kako ces ti dobiti protein ako nemas DNA. Ne moze. Da bi dobio antitijelo prvo moras napraviti DNA. Ta DNA nije postojala ranije. Tijelo je mora proizvesti. Na onom videu taj proces se spominje kratko na 24-oj minuti.

Poenta citavog tvog naglabanja je bilo iznenadjenje da bakterije proizvode novu DNA. Ti si kazao da je to nemoguce i da ces se odmah posrati na svoju diplomu ako se to ispostavi tacnim. Dobio si link na ozbiljnu studiju koju je radilo 28 ljudi a koju si nazvao veselom sveskom. Onda sam ja doveo u pitanje tvoje znanje jer je stvaranje nove DNA sasvim normalna pojava u bilo kojem imunom sistemu, na sta si se ti nakacio pocevsi pricati o limfi, epitopima i ostalom.

Helem, uspjesno si skrenuo sa teme a prica o bakterijama koje proizvode komponente za DNA i samu DNA te imunom sistemu koji proizvodi novu DNA i dalje stoji. Gdje god se ta proizvodnja desavala, u limfnim cvorovima ili negdje drugo, jedno je sigurno: proizvodnja nove DNA informacije je automatiziran proces u kojem nema inteligentnog dizajna.
Ti ne shvataš strukturu At.

Nativna At su jednaka. Nativna At nemaju razlika u građi. Tu su dva teška i dva laka lanca.

Tu je gen koji kodira stvaranje At jednak.

Stvar je da pri obradi Ag antitjela postaju drugačija u onom varijabilnom dijelu lakih lanaca.

Tu je i hipervarijabilni dio od desetak aminokiselina koji je tačno određen za jedan Ag.

Znači At se obrađuju.
Capljina74

#2391 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Capljina74 »

Uprošćeno, ali suština.

Uplićeš se sve više i više ko pile u kući u i pokazuješ svoje neznanje.
Capljina74

#2392 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Capljina74 »

Drugi zakon kaže da se informacija ne može stvoriti ni iz čega niti poboljšati čuvanjem ili prepisivanjem sa medijima na medijum.

Evo ti malo informatike.

Bakterija koja stvara DNK ni iz čega ruši sve postulate savremene genetike!

Shvataš li?

Za to je neophodan dokaz, a ti ga nisi kopi pejstirao.
Capljina74

#2393 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Capljina74 »

Čak ni klonska teorija stvaranja At ne govori o novom DNK nego o različitom vremenu aktivacije pojedinih imunogena, o mjenjaju redoslijda pojedinih već postojećih imunogena.
Capljina74

#2394 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Capljina74 »

apsidejzi wrote: 23/03/2021 12:46 Evo jos jedna evoluciona iz vesele sveske. Ja cu ovako svaki dan izbacivati najnovije istrazivanje pa da vidimo koliko dugo moze biti glava u pijesku :) A sve sa linkovima do casopisa u kojima se objavljuju naucni radovi. tj do vesele sveske.

Sta je tema danasnjih evolutivnih orktica? U Poljskoj su pronasli zub star 46.000 godina koji je pripadao muskoj jedinki neandertalca u starosti 30-40 godina. Ovaj zub ni po cemu ne bi bio zanimljiv da na njemu nisu pronadjeni tragovi koje imaju ljudski zubi koji koriste cetkicu za zube. U kombinaciji sa ostalim alatima koji su pronadjeni u raznim drugim nalazistima moze se zakljuciti da je i druga zivotinjska vrsta, pored ljudi, razumjela koncept pranja zuba sto ukazuje na napredni oblik inteligencije. Preventivno ciscenje kako bi se sprijecilo kvarenje zuba. Ovo otkrice izgleda kao nesto malo ali kada ga gledas sa evolutivnog aspekta, ukazuje da nasa inteligencija nije nista posebno. Svijest i razumjevanje koncepta proslost buducnost se razvijala i kod drugih zivotinjskih vrsta. Ono sto razlikuje ljudsku inteligenciju od ostalih zivotinja jeste nase razumjevanje koncepta vremena i promjene stvari tokom vremena. To nam omogucava da planiramo, razumijemo posljedice neke akcije i ovo je do sada bilo iskljucivo specificno za ljude. Relijgije su kidnapovale upravo tu osobinu i pripisali je "dusi", "svijesti". Bog je udahnuo dusu u Adema/Adama i tek onda je on postao svjestan. Do tada je bio zemlja ili ako zelimo metaforicki posmatrati zivotinja. Ono sto nas razlikuje od zivotinja je dusa tj svijest.

E pa drugovi, ako su neandertalci razumjeli koncept vremena i prali svoje zube preventivno, onda ovo sto mi nazivamo svijest ili ti dusa nije samo specificno za covjeka. Nas najblizi evolutivni rodjak je takodjer razumio uzroka i posljedice i preventivno prao svoje zube te ih ocuvao. Naravno, vjerovatno je njegovo razumjevanje tog koncepta bilo na mnogo nizem nivou od naseg ali je i dalje mnogo vise od ostalih zivotinja. U naucnom svijetu, pardon u svijetu autora vesele sveske, ovo je veliko otkrice koje ce sada navesti mnoge druge naucnike da studiraju neandertalce u potpuno drugacijem svjetlu.

Link do vesele sveske: https://www.sciencedirect.com/science/a ... via%3Dihub
Đe preskočih ovo!?

Homo sapiens neanderthalensis je druga životinjska vrsta!?

Pa njega i evolucionisti stavljaju u ravan sa Homo sapiens sapiens.

Da su se mješali i imali potomstvo.

Onomad bilo na Historiju da kada bi Homo sapiens neanderthalensis obukli u odjelo i bacili u Njujork da ga niko ne bi razdvojio od ostalih ljudi.

Razlika je više bila morfološka nego genetska.

Genetski smo bili skoro identični!
Edouard

#2395 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Edouard »

apsidejzi wrote: 23/03/2021 10:14 https://www.scimex.org/newsfeed/researc ... sing-urine

Ja sam stavio link na NAUCNO istrazivacki rad koji su uradili mnogo strucniji ljudi i od mene i od tebe. To sto si ti izbrisao link iz mog citata i onda ovo istrazivanje predstavio kao MOJU ideju je odraz tvoje zlobe i ega. Govori vise o tebi i nekoj uzasnoj potrebi da budes u pravu makar morao lazirati cinjenice. Kao sto smo bezbroj puta do sada utvrdili, prirodu zaboli ona stvar za tvojim zeljama i stavovima u vezi informacije. Zaboli je ona stvar sta kaze teorija informacije. Ona radi ono sto je oduvijek radila. Fura svoj film. Sve sto nam preostaje jeste da prilagodjavamo teorije otkricima. Ako teorija informacije kaze da se ne moze stvoriti nova informacija, a biolozi otkrili da moze... pa onda ne valja teorija.

Nevjerovatno kako lik ceka da prodje 7 dana pa da me citira i "slucajno" izostavi link na istrazivacki rad u nadi da ce se zaboraviti i onda rezultat istrazivanja ismijava kao moju ideju. Cak i ono za atome predstavlja kao moju ideju a dobio je video isjecak od Richard Feynmana gdje on objasnjava stvari na isti nacin kao i ja...
Koji izbrisani link, kava zloba i ego te spopali, koje lažiranje činjenica?
Iz teksta pod linkom ne proizlazi ništa šta si ti htio progurati, naime, da informacija tu nastaje ni iz čega, pa je link tako irelevantan, iako si ga kako vidim u kratkom periodu ponovio nekoliko puta.
To šta ti ne razumiješ bit stvari, šta bi zbog toga čak i teoriju informacija htio revdirati, to je prvenstveno tvoj problem, a onda stvaraš probleme i sagovornicima.
Tako ja ispadam ohol kad kažem da si napisao besmislice koje to i jesu, a ti si ponizan i skroman dok euforično pozivaš u nove pobjede, te radeći elementarne logičke greške i demonstrirajući vlastito vrhunsko nerazumijevanje, upireš se svim snagama "dokazati" da nema dizajna.
Dakle, tvoja skromnost ovdje najviše dolazi do izražaja kroz tvoje razumijevanje stvari.
Capljina74

#2396 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Capljina74 »

Da ga pustimo loma!?

Pušiona mu dan bio.
apsidejzi

#2397 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by apsidejzi »

Edouard wrote: 23/03/2021 23:49 Dakle, tvoja skromnost ovdje najviše dolazi do izražaja kroz tvoje razumijevanje stvari.
Dusa od covjeka :lol: kako ono bog stvori svijet? U metaforama? Zemlja, drvece, Sunce, zivotinje, covjek. Ucini da i ja razumijem!
Last edited by apsidejzi on 24/03/2021 06:55, edited 1 time in total.
apsidejzi

#2398 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by apsidejzi »

Capljina74 wrote: 23/03/2021 21:54 Genetski smo bili skoro identični!
Sto li?
GAU8

#2399 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by GAU8 »

Jao jeste ludi vss dvojica :-)
broj dva

#2400 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by broj dva »

GAU8 wrote: 24/03/2021 06:52 Jao jeste ludi vss dvojica :-)
A bogami i izdrzljivi, imaju konicije na pretek.
Post Reply