Ma pada mi generacija ko na frontu... šezdesete....konektovan wrote: ↑09/03/2021 22:13Od druga mi stari jucer preselio.....cinilo se da ce se izvuci, medjutim, zadnja 4 dana bio pravo loš...tugadrug_profi wrote: ↑09/03/2021 21:37Prijatelj mi je jedan u jako losem stanju, a drugog su pustili, ali meni se cini da su ga rano pustili...
Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- drug_profi
#17376 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#17377 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
lockdown 14 dana i problem masovnog širenja zaraze će se 100% riješiti, ali to za sobom vuče preteške ekonomsko-privredne posljedice.
- ANamelessGhoul
#17378 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kakav lockdown od 14 dana sta vam je ? Pa Slovenija zakljucana mjesecima brojke im iste, ako ne i gore. Shvatite, lockdown ne funkcionise
- drug_profi
#17379 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Vakcine i prirodni ciklus. Sad se je raja prepala malo, i sad vidim da se drze mjera mnogo bolje.
To ce smanjiti cifru pocev od sljedece sedmice, i imacemo prividno zatisje.
Ali jedino vakcinacija moze rijesiti stvar, ali mi to nismo sposobni organizovati.
Dolazi nam ovaj juznoafricki, pa i brazilski soj od kojih astra zeneca slabo ili nikako stiti. A tih cemo vjerovatno najvise dobiti jer ih svi izbjegavaju ako mogu. Dobro je sto ipak i AZ stiti od najtezih oblika bolesti i koliko znam niko jos nije umro od covida a da je dobio ovu vakcinu, sto ne znaci da necemo dobiti neki soj koji ce i to probiti.
Ono sto hocu reci, bez bar milion doza nema napretka u imunizaciji, a milion doza necemo dobiti do kraja godine. I nece nam se broj inficiranih bitno smanjivati.
Dakle ceka nas opet ljeto bez turista, bez obrta novca, bez prihoda.
Ocekivati je sve sto ide uz to.
Ali jedino vakcinacija moze rijesiti stvar, ali mi to nismo sposobni organizovati.
Dolazi nam ovaj juznoafricki, pa i brazilski soj od kojih astra zeneca slabo ili nikako stiti. A tih cemo vjerovatno najvise dobiti jer ih svi izbjegavaju ako mogu. Dobro je sto ipak i AZ stiti od najtezih oblika bolesti i koliko znam niko jos nije umro od covida a da je dobio ovu vakcinu, sto ne znaci da necemo dobiti neki soj koji ce i to probiti.
Ono sto hocu reci, bez bar milion doza nema napretka u imunizaciji, a milion doza necemo dobiti do kraja godine. I nece nam se broj inficiranih bitno smanjivati.
-
aldinjo
- MorningStar
#17381 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ja sam za locmdown 3 sedmice da se . Samo nogom gazit , ima da slamu jede narod i trazi repetu sa osmjehom kako i treba 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#17382 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Da, samo vakcine, drugog izlaza nema.
Ja sam se vec mentalno pripremio da je i ova godina izgubljena.
Ja sam se vec mentalno pripremio da je i ova godina izgubljena.
- drug_profi
#17383 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Fadilu to nije jasno. Uostalom jebe se njima. Kredit će se neki izmolit, mi ćemo ga vraćat iz povećanog PDV-a. Ko nas jebe. Svakako i jesmo stoka glupa uštrojena.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#17384 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ja fakticki nemam skoro niskim otic na kafu, moja generacija, pedesetogodisnjaci je desetkovana sto od proslog rata, sto od raznih oboljenja, sto o odlaska vani a evo sad i od korone... jebote sta smo bogu uradili pa nas ovako desetkova ko vukovi stado ovaca...drug_profi wrote: ↑09/03/2021 23:02Ma pada mi generacija ko na frontu... šezdesete....konektovan wrote: ↑09/03/2021 22:13Od druga mi stari jucer preselio.....cinilo se da ce se izvuci, medjutim, zadnja 4 dana bio pravo loš...tugadrug_profi wrote: ↑09/03/2021 21:37
Prijatelj mi je jedan u jako losem stanju, a drugog su pustili, ali meni se cini da su ga rano pustili...
- drug_profi
#17385 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
A pici pa mi smo znači generacija iz šezdesetih. Iz nekog razloga sam mislio da si mlađi. Što je pohvalno.
Znači da nisi mentalno đuturum.
-
Horcrux
#17386 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Evo covjek vam objasnio zasto mjere za vikend
- drug_profi
#17387 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa zato što žohari izmile vikendom da maltertiraju sve na šta naiđu.
Šetalište gdje se dva čovjeka sretnu na distanci 5 metara oni sa vitarom prođu i pišu maske.
Čovjeku sa psom srednje veličine mješanačke rase pišu kaznu za brnjicu (koju po zakonu mora nositi samo opasna životinja - o čemu mišljenje daje veterinar).
Sa livade na kojoj nema ni djece ni starijih, gdje se psi bezazleno igraju pod nadzorom svojih staratelja koji postuju i distancu i nose maske rastjeraju sve uz legitimisanje (pa sad hoce li kakve kazne doci ili nece - ko zna).
Policija i neko u njoj je uzeo previse fursata da se izivljava na bezopasnim građanima.
Dok sam recimo bio svjedok zaustavljanja bmw sa zatamnjenim staklima, otvaranja prozora i pljuvanja policajca. I nista. Ode. Ovaj popljuvani se skoro upisao.
Takvi slucajevi ti samo dizu revolt i dovode do toga da se osjecam ko crnac u americi. Vidis drota, bjezi....
Šetalište gdje se dva čovjeka sretnu na distanci 5 metara oni sa vitarom prođu i pišu maske.
Čovjeku sa psom srednje veličine mješanačke rase pišu kaznu za brnjicu (koju po zakonu mora nositi samo opasna životinja - o čemu mišljenje daje veterinar).
Sa livade na kojoj nema ni djece ni starijih, gdje se psi bezazleno igraju pod nadzorom svojih staratelja koji postuju i distancu i nose maske rastjeraju sve uz legitimisanje (pa sad hoce li kakve kazne doci ili nece - ko zna).
Policija i neko u njoj je uzeo previse fursata da se izivljava na bezopasnim građanima.
Dok sam recimo bio svjedok zaustavljanja bmw sa zatamnjenim staklima, otvaranja prozora i pljuvanja policajca. I nista. Ode. Ovaj popljuvani se skoro upisao.
Takvi slucajevi ti samo dizu revolt i dovode do toga da se osjecam ko crnac u americi. Vidis drota, bjezi....
- Industrialyzer
#17388 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
100%drug_profi wrote: ↑10/03/2021 10:16 Pa zato što žohari izmile vikendom da maltertiraju sve na šta naiđu.
-
hali gali halid
#17389 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Prosipaju silu i represiju nad običnom rajom...
- Tesla Edison
#17390 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
drug_profi wrote: ↑09/03/2021 23:33 Vakcine i prirodni ciklus. Sad se je raja prepala malo, i sad vidim da se drze mjera mnogo bolje.
Citat jednog mog poznanika (bio mi je rod ali me se odrekao kada je saznao da nisam glasao za SDA) koji radi u opštini (nije bitno kojoj) cijeli svoj život.Bitno je da su naši predstavnici vakcinisani. Nemojte tako, ne znate kako je teško raditi državnički posao. Pogledajte gospođu Biseru, napala je i jala i vrana i ona opet, ponosno i dostojanstveno, predstavlja našu državu po svijetu. Vlast je ogledalo društva i ako vlast nije dostojanstvena, ponosna i ako lijepo ne izgleda, to direktno stvara sliku o tom društvu. Zato, nemojte napadati našu vlast, može se desiti greška ali, ko radi taj i griješi.
Gospođa Bisera je nebrojano puta izjavila, a to je djelom i potvrdila, da su vakcine obezbjeđene preko COVAX-a i da je to najsigurniji mehanizam. Tu se ne mogu desiti problemi da se greškom plati koja marka više.
Direktna nabavka nije moguća jer, zbog neopravdanog napada medija na gospodina Fadila Novalića, Premijera Federacije BiH, niko više ne želi da se upusti u taj posao. Gospodin Novalić je prije svega veliki humanista i u ono vrijeme, kada niko nije mogao nabaviti ni slamku, on je nabavio stotinu duplih respiratora, istih onakvih kakve su nam, par mjeseci poslije, dale UAE kao donaciju. Respiratori iznimne kvalitete, toliko dobri da i zdrav čovjek poželi da se skopča na njiha.
Nemojte ljudi tako, pokažite bar malo zahvalnosti majka mu stara. Isto ste ko neobuzdana stoka. Samo kritikujete, napadate, umjesto da ste zahvalni svima koji vam omogućuju dostojanstven život jer da nije njiha, vi biste bili pušteni na milost i nemilost vanjskim neprijateljima. Najviše mi na živce idu nezaposleni i kokuzi. Napadaju vlast, a niko im nije kriv što se nisu školali i sada bi bili direktori. Kada je trebalo stolicu zagrijati nigdje ih, a sada traže pomoć od države. Nemože to tako. Država vam je majka a Bakir vam je babo! Upamtite to!
Last edited by Tesla Edison on 10/03/2021 10:46, edited 1 time in total.
- drug_profi
#17391 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
A oni se uzdali u covax jer su tamo uplatili koliko vakcina?
1.232.000 doza
Što je dovoljno za 616.000 građana.
A šta je sa ostalih bar 2 miliona?
Đemdoti?
Sa 1.232.000 doza i 616.000 imuniziranih uz recimo 200.000 stecenih imuniteta mi nismo ni blizu spasa.
A oni pri tom nisu pokusali nabaviti razliku vakcina drugim putevima jer ih boli qurac.
1.232.000 doza
Što je dovoljno za 616.000 građana.
A šta je sa ostalih bar 2 miliona?
Đemdoti?
Sa 1.232.000 doza i 616.000 imuniziranih uz recimo 200.000 stecenih imuniteta mi nismo ni blizu spasa.
A oni pri tom nisu pokusali nabaviti razliku vakcina drugim putevima jer ih boli qurac.
Last edited by drug_profi on 10/03/2021 10:39, edited 1 time in total.
-
__Phoenix__
#17392 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sultanija će frizirati podatke do maksimuma samo da učini Fortinu vladu nesposobniju na papiru, tako da redovno se objavljuju zbirni podaci za tri dana a predstavljaju kao 24 satni presjek
- Tesla Edison
#17393 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Davno sam to rekao da će tako biti. Ismijavali su me. Kada se pojavio presjek gdje je u BIH 300, a u KS 500, tad je nastala tišina.__Phoenix__ wrote: ↑10/03/2021 10:38 Sultanija će frizirati podatke do maksimuma samo da učini Fortinu vladu nesposobniju na papiru, tako da redovno se objavljuju zbirni podaci za tri dana a predstavljaju kao 24 satni presjek
Al, hebeš forum, nije mi jasno kako kantonalna vlada nasjeda na ovu igru. Naivni su ko češke sobarice. Igraju sultanijinu igru, do konačnog pada. Sami sebi režu granu umjesto da pošalju MUP i specijalce gore, da se komplet KCUS pretrese i da se tačno utvrdi odakle ti podaci.
- pepeljara
#17394 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Tako je oduvjek, ne znam sta vas cudi tuTESLA_EDISON wrote: ↑10/03/2021 10:43Davno sam to rekao da će tako biti. Ismijavali su me. Kada se pojavio presjek gdje je u BIH 300, a u KS 500, tad je nastala tišina.__Phoenix__ wrote: ↑10/03/2021 10:38 Sultanija će frizirati podatke do maksimuma samo da učini Fortinu vladu nesposobniju na papiru, tako da redovno se objavljuju zbirni podaci za tri dana a predstavljaju kao 24 satni presjek
Al, hebeš forum, nije mi jasno kako kantonalna vlada nasjeda na ovu igru. Naivni su ko češke sobarice. Igraju sultanijinu igru, do konačnog pada. Sami sebi režu granu umjesto da pošalju MUP i specijalce gore, da se komplet KCUS pretrese i da se tačno utvrdi odakle ti podaci.
Drzava nam u k...
-
statixx
#17395 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sebija mjesecima suti i ne pravi nikakav pritisak za nabavku vakcina kao sto je radila s respiratorima, a sad u fokus stavlja mjere Vlade KS. Da se podsjetimo:
A za vakcine kaze:Mi ne možemo čekati do sutra do tri sata da se vi izjasnite. Nama treba danas, jer mi još nešto malo imamo na tržištu što možemo da kupimo i to je završena priča, ali nećemo da odgovaramo zbog toga i hoćemo tačno da nam kažete šta znače posebni principi provjera”
Mi u ovom trenutku kasnimo za nekim zemljama regiona i tako je kako jest
-
Nivelacija
#17396 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sve sam vise siguran da Seka fakat brojkama pritisce vladu.
Kontrolisu brojke kako im odgovara.
-
Nivelacija
#17397 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sve manje je popularno biti na strani „najbolje Vlade“ na dunjaluku. Prijete im jajima, protestiraju pod prozorima, vrijeđaju ih na društvenim mrežama, a ruke od njih dižu čak i njihovi ideolozi i raznorazne turulje. Edin Forto više nije „in“. Nema ni ambasadora da im „pruže javnu podršku“, nestali su svakodnevni promotivni intervjui, u kantonalnom budžetu sve je manje novca, a u rubrikama oboljeli i umrli od korone sve je veći broj. Proziva ih SDA, upozorava ih, u pauzama druženja s mačkom, Sebija Izetbegović, a na društvenim mrežama kantonalni ministar zdravstva Haris Vranić više i nije takav ekspert. Ušutio se i doktor Ismet Gavrankapetanović, „izolovao“ se i Elmedin Konaković, Pisma podrške kantonalnoj Vladi piše „samo“ BH Blok, ali ne i „Četvorka“.
- Tesla Edison
#17398 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Jasno ko dan.Nivelacija wrote: ↑10/03/2021 10:56 Sve sam vise siguran da Seka fakat brojkama pritisce vladu.
2 i 2 je 4. Ne može biti pet nikako. Samo kod nje je 500 + 250 = 300
-
invincible1921
#17399 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne mislim da je Forto los covjek ili da su mu namjere takve, ali jednostavno sve vise mislim da Nasa Stranka nije dorasla bilo kakv problemu u BiH...znaju se prese.ravat, naslikavat i obecavat ..al iz udobnosti opozicije i tjt.Nivelacija wrote: ↑10/03/2021 11:18 Sve manje je popularno biti na strani „najbolje Vlade“ na dunjaluku. Prijete im jajima, protestiraju pod prozorima, vrijeđaju ih na društvenim mrežama, a ruke od njih dižu čak i njihovi ideolozi i raznorazne turulje. Edin Forto više nije „in“. Nema ni ambasadora da im „pruže javnu podršku“, nestali su svakodnevni promotivni intervjui, u kantonalnom budžetu sve je manje novca, a u rubrikama oboljeli i umrli od korone sve je veći broj. Proziva ih SDA, upozorava ih, u pauzama druženja s mačkom, Sebija Izetbegović, a na društvenim mrežama kantonalni ministar zdravstva Haris Vranić više i nije takav ekspert. Ušutio se i doktor Ismet Gavrankapetanović, „izolovao“ se i Elmedin Konaković, Pisma podrške kantonalnoj Vladi piše „samo“ BH Blok, ali ne i „Četvorka“.
Sto se same vlade tice,jbg...ociglendo su mislili da je lako vladati, tako da po meni bas su se zaletili sa obecanjima, prvi Dino pa ostali. Ne kazem da oni to nisu namjeravali uraditi, al mislim da tek sad shvataju koliko je to tesko u politickom blatu BiH.
Plus na ovo sve malo malo pa se provale sa nekim banalnim glupostima i daju dodatnu municiju SDA...ovdje prednjaci Nasa Stranka koja se ponasa kak da zive u paralelnom univerzumu nekom...
- klizim po parkingu
#17400 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
daj prestani se brukati idi pljuj svog ze ministra ostavi nama sarajlijama da odlucimo sta cemo i kako cemo sa vladomNivelacija wrote: ↑10/03/2021 11:18 Sve manje je popularno biti na strani „najbolje Vlade“ na dunjaluku. Prijete im jajima, protestiraju pod prozorima, vrijeđaju ih na društvenim mrežama, a ruke od njih dižu čak i njihovi ideolozi i raznorazne turulje. Edin Forto više nije „in“. Nema ni ambasadora da im „pruže javnu podršku“, nestali su svakodnevni promotivni intervjui, u kantonalnom budžetu sve je manje novca, a u rubrikama oboljeli i umrli od korone sve je veći broj. Proziva ih SDA, upozorava ih, u pauzama druženja s mačkom, Sebija Izetbegović, a na društvenim mrežama kantonalni ministar zdravstva Haris Vranić više i nije takav ekspert. Ušutio se i doktor Ismet Gavrankapetanović, „izolovao“ se i Elmedin Konaković, Pisma podrške kantonalnoj Vladi piše „samo“ BH Blok, ali ne i „Četvorka“.