FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Better Man

#14901 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Better Man »

redhat wrote: 08/03/2021 09:39
spreca wrote: 05/03/2021 20:09
redhat wrote: 05/03/2021 10:26

Na našim prostorima ni pod razno....sem ako naši prostori nisu od Marijin dvora do bosmala. Jedan od boljih regionalnih novinara svakako jeste ali većina novinara recimo HRT njemu mogu održati čas novinarstva od dikcije do načina kako se vodi emisija, kako se poštuje sugovornik itd itd.
Hajde da kažemo da Senad vodi taj neformalni koncept emisije koji je bliži našem mentalitetu "pričanja uglas" i emisije mu imaju revijalnu formu.
On ima visok rejting i gosti ga poštuju radi dugovjecnosti pa mu se dosta stvari oprosti ali ko hoće ozbiljno novinarstvo neka svaku večer pogleda Otvoreno na HRT sa bilo kojim voditeljem/voditeljicom, Nedeljom U2 sa Stankovićem itd. Bardove novinarstva tipa Ivica Puljić, Goran Milić, nekad recimo Denis Latin koji su Senadova generacija.....to neću spominjati.
Ali mnoge je korupcijske afere pokrenuo i gura ih nebitno koji su razlozi i na tome mu se mora skinuti kapa, boljeg nemamo
Gdje ces to porediti,sa kojim kapitalom oni raspolazu i kakve imaju uslove za rad, njihovo je da vode te emisije a senad osim toga jos mora sve sam ono sto radi menadzment tih TV kuca...nemoze se to porediti.

Zašto ne bih poredio i mogao porediti? Pričamo o kvaliteti nekoga kao novinara i posmatramo samo taj dio novinarsko urednički.
Ako se sam stavio uz bok novinara i urednika onda ga se ima pravo porediti. Na kraju krajeva kako se jedan HRT može proediti sa jednim BBCjem koji ima produkcijski budžet 10x veći?
Ne stoji ti taj argument.
Mislav Bago sa Nove tv je izmislio novinarstvo za Senada i on mu ne može ni pod tačkom razno parirati. O Ivani Paradžiković i njenoj ekipi iz emisije Provjereno da ne govorim.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#14902 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by _BataZiv_0809 »

Ti se lozis na Ivanu Paradjikovic
redhat

#14903 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by redhat »

_BataZiv_0809 wrote: 08/03/2021 14:14 Ti se lozis na Ivanu Paradjikovic
Ili na Mislava Bagu :)

Šalu na stranu i Ivana i Mislav su odlični novinari
spreca

#14904 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by spreca »

Better Man wrote: 08/03/2021 14:08

Gdje ces to porediti,sa kojim kapitalom oni raspolazu i kakve imaju uslove za rad, njihovo je da vode te emisije a senad osim toga jos mora sve sam ono sto radi menadzment tih TV kuca...nemoze se to porediti.

Zašto ne bih poredio i mogao porediti? Pričamo o kvaliteti nekoga kao novinara i posmatramo samo taj dio novinarsko urednički.
Ako se sam stavio uz bok novinara i urednika onda ga se ima pravo porediti. Na kraju krajeva kako se jedan HRT može proediti sa jednim BBCjem koji ima produkcijski budžet 10x veći?
Mislav Bago sa Nove tv je izmislio novinarstvo za Senada i on mu ne može ni pod tačkom razno parirati. O Ivani Paradžiković i njenoj ekipi iz emisije Provjereno da ne govorim.
:lol: :lol:
Better Man

#14905 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Better Man »

_BataZiv_0809 wrote: 08/03/2021 14:14 Ti se lozis na Ivanu Paradjikovic
Govorim o profesionalnosti. Ivana i ekipa su jako puno uradili na otkrivanju kriminala i korupcije u HR i pomaganju običnom čovjeku. I uz to su potpuno nezavisni za razliku od naših novinara. A od Mislava Bage bi mnogi mogli učiti o profesionalnosti i ponašanju pred kamerama.
BarbaDue

#14906 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by BarbaDue »

redhat wrote: 05/03/2021 10:26

Na našim prostorima ni pod razno....sem ako naši prostori nisu od Marijin dvora do bosmala. Jedan od boljih regionalnih novinara svakako jeste ali većina novinara recimo HRT njemu mogu održati čas novinarstva od dikcije do načina kako se vodi emisija, kako se poštuje sugovornik itd itd.
Hajde da kažemo da Senad vodi taj neformalni koncept emisije koji je bliži našem mentalitetu "pričanja uglas" i emisije mu imaju revijalnu formu.
On ima visok rejting i gosti ga poštuju radi dugovjecnosti pa mu se dosta stvari oprosti ali ko hoće ozbiljno novinarstvo neka svaku večer pogleda Otvoreno na HRT sa bilo kojim voditeljem/voditeljicom, Nedeljom U2 sa Stankovićem itd. Bardove novinarstva tipa Ivica Puljić, Goran Milić, nekad recimo Denis Latin koji su Senadova generacija.....to neću spominjati.
Ali mnoge je korupcijske afere pokrenuo i gura ih nebitno koji su razlozi i na tome mu se mora skinuti kapa, boljeg nemamo

Bold1: razliku u kvaliteti jednog novinara ne odnosi samo sposobnost i znanje novinarskog zanata. Ima tu mnogo više od onoga što ti vidiš. Mnogo je bitno kakvi ljudi i novinarski znalci stoje iza i pored tebe. Pominješ emisije Otvoreno i Nu2, nisi ni svjestan kakav produkcija i novinarski mehanizmi stoje iza tih projekata. Za razliku od Senadovog projekta gdje je 90% improvizacija. Neuporedivo. Pretjeruješ u iznošenju svojih zaključaka.

Bold2: poredi HRT sa BBC, i gdje ti u tom poređenju stoji HRT?
Bloo
Globalna šefica

#14907 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Bloo »

spreca wrote: 05/03/2021 20:09 Gdje ces to porediti,sa kojim kapitalom oni raspolazu i kakve imaju uslove za rad, njihovo je da vode te emisije a senad osim toga jos mora sve sam ono sto radi menadzment tih TV kuca...nemoze se to porediti.
Niko ga nije tjerao. Sam je osnovao FACE TV i njemu kapa sve od marketinga...
Drugi novinari i voditelji su zaposlenici TV kuca. On je istovremeno i vlasnik i voditelj...
I ne radi on sam...
spreca

#14908 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by spreca »

Bloo wrote: 08/03/2021 22:19
spreca wrote: 05/03/2021 20:09 Gdje ces to porediti,sa kojim kapitalom oni raspolazu i kakve imaju uslove za rad, njihovo je da vode te emisije a senad osim toga jos mora sve sam ono sto radi menadzment tih TV kuca...nemoze se to porediti.
Niko ga nije tjerao. Sam je osnovao FACE TV i njemu kapa sve od marketinga...
Drugi novinari i voditelji su zaposlenici TV kuca. On je istovremeno i vlasnik i voditelj...
I ne radi on sam...
U drugim tv kucama su dosli na gotova radna mjesta, aon je morao sam stvarati i tv kucu i radna mjesta za sebe iza druge.Drugi novinari imaju samo svoj posao a on osim sto je novinar mora da brine o svemu drugom u Tv kuci.Da uopste nije novinar morase priznati da je i dobar menadzer,nije jednostavno napraviti Tv bar takvu kao Facetv,koliko novinara ima koji su napravili to sto je Senad.
To sto ga nije niko tjerao nije nikakav argument ,to kontra argument,drzavne tv su "tjerane"da se naprave
RunnerX

#14909 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by RunnerX »

Smiješno je uopšte kritikovati i omalovažavati Senada u ovom blatu gdje novinare možeš nabrojati na prste jedne ruke, kad kažem novinare - mislim novinare.

Ljude sa kojima Senad razgovara i koji mu dolaze na noge, svaki novinar u regionu može samo da sanja.
redhat

#14910 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by redhat »

BarbaDue wrote: 08/03/2021 22:16

Bold1: razliku u kvaliteti jednog novinara ne odnosi samo sposobnost i znanje novinarskog zanata. Ima tu mnogo više od onoga što ti vidiš. Mnogo je bitno kakvi ljudi i novinarski znalci stoje iza i pored tebe. Pominješ emisije Otvoreno i Nu2, nisi ni svjestan kakav produkcija i novinarski mehanizmi stoje iza tih projekata. Za razliku od Senadovog projekta gdje je 90% improvizacija. Neuporedivo. Pretjeruješ u iznošenju svojih zaključaka.

Bold2: poredi HRT sa BBC, i gdje ti u tom poređenju stoji HRT?
Po tebi porede se samo iste stvari, ako ima imalo razlike u nečemu to je za nepoređenje, jel to to? Ako je to tako onda ne možemo ni BHRT porediti sa FaceTV jer BHRT je mašinerija za senada a opet senad je bolji od BHRT u svakom pogledu. Ne drži ti teorija vodu.
HRT vrlo kvalitetno radi posao i ne kaska za BBC u ovkiru onoga što radi i za tržište za koje to radi.
Opaska o tome da ja ne znam a da ti znaš šta se sve dešava iza kamere mi sugeriše da si možda uposlenik FaceTV - to je ok i ako jesi, ne smeta ni sto branis ali kod senada je sistem rada bio improvizacija i na FTV koji je tada bio masinerija, i na Hayatu koji je i tad i sad jači od FaceTV.
Jednostavno čovjek se rijetko priprema za emisije, rijetko može da prati sugovornika bez da diskusiju ne svede šta je rekao Daniel Server, naš prijatelj Biden i tako to. Kompletan koncept mu je improvizacija i nekad to uspije a u većini situacije i ne uspije.
vatrogasac

#14911 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by vatrogasac »

Senad je blefer. Izvuče nešto iz par gostiju pa onda filtrira kroz ostale i pokušava i od njih dobiti nešto novo da upotpuni sliku. Sigurno je da zna više od nas jer njemu kažu i u pripremi, ali naznače da nije za javnost. Onda on dalje pokušava bar dobiti za gledaoca naznake o čemu se radi, a to nije jednostavno, a nekada ni ukusno. On ima šarenilo gostiju i minutažu kojom mu režija ne pravi pritisak kao ostalima. Cijedi gosta dok ne dobije bar nešto da mi koji smo odvojili svoje vrijeme nismo džaba sjedili, a to je razlog zašto ga opet gledati.
dustaban

#14912 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by dustaban »

vatrogasac wrote: 09/03/2021 09:46 Senad je blefer. Izvuče nešto iz par gostiju pa onda filtrira kroz ostale i pokušava i od njih dobiti nešto novo da upotpuni sliku. Sigurno je da zna više od nas jer njemu kažu i u pripremi, ali naznače da nije za javnost. Onda on dalje pokušava bar dobiti za gledaoca naznake o čemu se radi, a to nije jednostavno, a nekada ni ukusno. On ima šarenilo gostiju i minutažu kojom mu režija ne pravi pritisak kao ostalima. Cijedi gosta dok ne dobije bar nešto da mi koji smo odvojili svoje vrijeme nismo džaba sjedili, a to je razlog zašto ga opet gledati.
Upravo si opisao današnji TV biznis. 15 minuta programa, po sata reklama...
I tako ti je na svim kanalima koji nisu extra placeni. Da li je to kraj televizije? Vidjecemo.
Ja samo znam da nista sto gledam ne nastavljam kad krenu reklame.
Senada gledam tako sto pustim da prođe pa onda vratim unazad i preskacem reklame i dosadu. Zna se nekad desiti da sve preskocim a neke stvari gledam vise puta.
Jbg, sve se komercijalizovalo i sve dozivljava povrsno jer je svega previse. Gledam film za koji znam da sam gledo ali tek u zadnjih petnes minuta sjetim se kraja!
Škobo Habu

#14913 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Škobo Habu »

RunnerX wrote: 09/03/2021 08:25 Smiješno je uopšte kritikovati i omalovažavati Senada u ovom blatu gdje novinare možeš nabrojati na prste jedne ruke, kad kažem novinare - mislim novinare.

Ljude sa kojima Senad razgovara i koji mu dolaze na noge, svaki novinar u regionu može samo da sanja.
Vučić mu doš'o na noge? :-)
Škobo Habu

#14914 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Škobo Habu »

vatrogasac wrote: 09/03/2021 09:46 Senad je blefer. Izvuče nešto iz par gostiju pa onda filtrira kroz ostale i pokušava i od njih dobiti nešto novo da upotpuni sliku. Sigurno je da zna više od nas jer njemu kažu i u pripremi, ali naznače da nije za javnost. Onda on dalje pokušava bar dobiti za gledaoca naznake o čemu se radi, a to nije jednostavno, a nekada ni ukusno. On ima šarenilo gostiju i minutažu kojom mu režija ne pravi pritisak kao ostalima. Cijedi gosta dok ne dobije bar nešto da mi koji smo odvojili svoje vrijeme nismo džaba sjedili, a to je razlog zašto ga opet gledati.
Ma, to.

Ofiran do bola.
TT987

#14915 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by TT987 »

Večeras se na TV Nikšić emituje emisija sa Senadom, o ratu, ali i budućim izborima u Nikšiću.
sandzokan

#14916 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by sandzokan »

TT987 wrote: 09/03/2021 21:03 Večeras se na TV Nikšić emituje emisija sa Senadom, o ratu, ali i budućim izborima u Nikšiću.
O kakvom ratu, prošlom ili budućem? :mrgreen:

Je li ta TV Đukanovićeva ili je DF-ova, šta priča Senad...? Daj još kakvih informacija.
RunnerX

#14917 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by RunnerX »

sandzokan wrote: 09/03/2021 21:10 Je li ta TV Đukanovićeva ili je DF-ova, šta priča Senad...? Daj još kakvih informacija.
Đukanovićeva.

Onako opušten intervju, uglavnom je Senad pričao, ništa spektakularno. Biće sutra na YT kanalu TV Nikšić.
iceman ze

#14918 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by iceman ze »

Škobo Habu wrote: 09/03/2021 14:05
Ma, to.

Ofiran do bola.

Sve jednostavno objasnjeno - cijeli koncept :thumbup:
kiligonzales

#14919 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by kiligonzales »

_BataZiv_0809 wrote: 08/03/2021 08:50
kiligonzales wrote: 08/03/2021 00:03 Crna Gora jeste bolji dio one krnje Juge, pogotovo Milo. Milo je bio najmladjim premijerom Balkana, mentor mu je bio Bulatovic i profa sa ekonomskog fakulteta, inace protureni Beogradjanin na celu KP CG, birokratskom revolucijom svrgli su komuniste koji Srbiji nisu htijeli biti lojalni i doveli brku. Poslje je Milosevic pristiscuci Brku oborio Karingtonov plan za Jugoslaviju. Vrlo rano je Mili bilo jasno kuda treba da ide, vec sa ratom na Kosovu, kada je Crna Gora otvorila vrata izbjeglicama sa Kosova i primila na desetine hiljada ljudi. Poslje toga u CG vise nista nije bilo isto, a CG je iz koraka u korak koracala prema svojoj nezavisnosti.

Takva Crna Gora nije mogla pobjeci da ne bude saucesnik zbog prevelikog broja Srba u njoj. Bas tih 90-tih tinjala je ideja nezavisnosti na krilima CG liberala Slavka Perovica i Cetinjana.Oni nisu zaboravili ko su. Tu je ideju Milo kasnije prigrlio i odveo CG u nezavisnost i ispisao novu historiju Cg drzavnosti. Uspio zabraniti RCP, cak sta vise usao u konfrontaciju sa SPC. Zbog toga je i izgubio izbore zadnje.

Ova sada procetnicka vlast, samo cementira Milinu moc.
Nabijem ih ma hashimagu. Gore su mi guje u njedrima od otvorenog neprijatelja.
Boj se ti guja medju nama u BiH i kvazipatriotima. Od ovih van znamo sta ocekivati.
kiligonzales

#14920 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by kiligonzales »

RunnerX wrote: 09/03/2021 08:25 Smiješno je uopšte kritikovati i omalovažavati Senada u ovom blatu gdje novinare možeš nabrojati na prste jedne ruke, kad kažem novinare - mislim novinare.

On je brand sam za sebe. Ime je poceo graditi u ratu, poslje rata je otjeran sa javnog servisa, da bi na kraju ime gradio kroz emisiju kojoj je urednik bio Face to Face i evo ga gdje je stigao danas. Da je lako, vjerovatno nije. Tesko je opstati medju svim tim medijima koje gura zvanivno i nezvanicno politika. Dobro do sada od RAK-a nije izgubio frekvenciju.
sandzokan

#14921 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by sandzokan »

RunnerX wrote: 09/03/2021 22:07
sandzokan wrote: 09/03/2021 21:10 Je li ta TV Đukanovićeva ili je DF-ova, šta priča Senad...? Daj još kakvih informacija.
Đukanovićeva.

Onako opušten intervju, uglavnom je Senad pričao, ništa spektakularno. Biće sutra na YT kanalu TV Nikšić.
E hvala ti na informacijama.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#14922 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Truba »

kiligonzales wrote: 10/03/2021 21:01

On je brand sam za sebe. Ime je poceo graditi u ratu, poslje rata je otjeran sa javnog servisa, da bi na kraju ime gradio kroz emisiju kojoj je urednik bio Face to Face i evo ga gdje je stigao danas. Da je lako, vjerovatno nije. Tesko je opstati medju svim tim medijima koje gura zvanivno i nezvanicno politika. Dobro do sada od RAK-a nije izgubio frekvenciju.
Lik je prije rata bio najmladji urednik dnevnika
I etablirano ime
Nije mu karijera gradjena u ratu...mozda je nadogradjena
Org

#14923 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Org »

A da možda nije razlog sto tim ljudima odgovaraju njegova pitanja
I uglavnom, bilo kome “bitnijem” on ide na noge
a ne obratno
I nije on novinar. Vise je voditelj, zabavljač, populista
kiligonzales

#14924 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by kiligonzales »

Black swan wrote: 10/03/2021 22:33
kiligonzales wrote: 10/03/2021 21:01

Lik je prije rata bio najmladji urednik dnevnika
I etablirano ime
Nije mu karijera gradjena u ratu...mozda je nadogradjena
Recicu dvije rijeci, a njegovoj su karijeri znacili mnogo RAT UZIVO.
RunnerX

#14925 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by RunnerX »

Odličan. :thumbup:

Locked