Tacno. Ali nema nama i ne samo nama nego nigdje i nikome napretka dok god se "tjesimo" da ima i gore, odnosno uporedjujemo se sa gorim. Dok nam je to zadovoljstina. Jer to vodi samo jos vecem sunovratu kriterija, pa standardi postaju sve nizi i nizi, sindrom kuhane zabe.redhat wrote: ↑04/03/2021 15:14 Senad i FaceTV je vise odraz drustva nego njegovog rada.
Nažalost mi nemamo bolje, on sam kvalitetom varira od iritantnog, preko apsolutnog prosjeka ali zna i briljirati. Konkurencije nema, sto je opet odraz drustva koje je prosječno u svemu pa i novinarstvu. Puštali smo i puštamo studente zadnjih 30 godina da kupuju i sređuju diplome - valjda se nije mislilo da će ti i takvi nekad doći do svojih pet minuta. Greška u koracima, kasno shvaćena ako je uopste i shvaćena.
Mislim da pravo pitanje nije kakav jer senad i facetv vec bil nam bilo bolje da njega nema takvog kakav je. Ne bi, jer su ostali jos gori i jos nesposobiniji tako da dobro je da ga ima i uz manje korekcije do kojih nece doci mogao bi biti dobar.
Da ga nema šta je alternativa, odgovorite ljudima možda sa D. Babićem![]()
Da ima i gore. Ali ima i bolje.
Rast se ostvaruje stremljenju ka boljem (od sebe), uzorima koji tjeraju ljude preko svojih granica... no... mislim da je @Škobo Habu to fino definisao.
samo sto bih ja rijec "prosjek" zamijenila rjecju mentalitet.Što se tiče kvalitetnog novinarstva - ono postoji u regionu, ali ne postoji kod nas. Potpuno je amatersko, senzacionalističko i varoško. Senad ne odskače uopšte od sredine, zapravo vrlo se dobro uklapa sa svojim novinarstvom u prosjek.