FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Moderator: anex
- Osim_13
- mc-twin
#14677 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ja pratim jos od kad je bio na Hayatu.Naravno nije ni meni uvijek "po volji",ali isto tako kako ovdje pojedinci pisu ja ga ne bih ni gledao da je tako,ali eto...
- hadzinicasa
#14678 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
A znam. No mnoge ikone smo prerasli odnosno nisu izdrzale test vremena - tipa Haris Silajdzic, koji je u ratnim godinama izgledao kao da ce se prometnuti u pravog drzavnika sa buducnoscu. No eto... nije.bunk wrote: ↑03/03/2021 16:43Kod mene to ima veze sa nostalgijom...od one veceri 02.05.1992..osto mi u srcu i ne mogu da ne gledam CD..hadzinicasa wrote: ↑03/03/2021 10:58bas. ne razumijem odusevljenost njime i njegovim potezima.Black swan wrote: ↑03/03/2021 10:56 Dobar je senad
Ko bijelo dugme
Pa sad vidite![]()
Malo mi vuce na mahalsku tv i seljacki zurnalizam
Tako i Senad - imao je potencijal da bude ozbiljan dostojanstven novinar, ali eto... nije. Ostao je lokalan bas zbog ovoga sto je @Black swan rekao. Mahalaski mentalitet.
Plus sto sam radila „s njim“ tacnije u isto vrijeme kad i on na BHTV, pa sam imala prilike svjedociti nekim ponasanjima i licno ga upoznati. Meni se njegov pristup i nastup ne svidja. Mislim da nije kvalitetan novinar niti voditelj. Malo me nekad podsjeca na Hadziomerovica - skandalozno! sokantno! A kad pocne udarati nestrpljivo rukom o ruku - imena!!! Ko su? - gasim automatski. Ne poricem da dovodi „aktuelne“ goste, niti da je gledan (pitanje je tu sta je starije koka ili jaje, dakle oni koji hoce gledanost i samopromociju i dodju u emisiju) - medjutim rejting gledanosti ne znaci nuzno i kvalitet (hint - farma ili big brother ili jala i buba)
Licno nisam od onih koji pobozno moraju odgledati svaku emisiju, vec gledam ciljano.
- ps5
#14679 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Kako je to Senad ostao "lokalan" i nije neki ozbiljan novinar?
Inace "lokalni" novinari intervjuisu Angelinu, Vucica i tako?
-
Login7777
#14680 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Kako nije lokalni kad svaki drugi gost je doveden zbog Sebije i mahalanja o istoj.
Širi domet dostigne kad se ubaci da lafo brani i spušta raznim Milanovićima i slično. Takve situacije jedva čeka jer ga drugi prenesu malo dalje i kao dobije na bitnosti i dometu.
Širi domet dostigne kad se ubaci da lafo brani i spušta raznim Milanovićima i slično. Takve situacije jedva čeka jer ga drugi prenesu malo dalje i kao dobije na bitnosti i dometu.
- BarbaDue
#14681 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Prvo glupo je i pomisliti da bi Vučić tražio od Senada pitanja prije intervjua. Uzmimo da se kao predsjednik i spusti na taj nivo da kao jedan obični ministarčić iz nekog kantona traži pitanja, mislim da mu ih Senad nikada ne bi dao. Mogu biti 90% siguran da od Senada u najboljem slučaju može dobiti teme o kojima će razgovarati.problemnatravunu wrote: ↑03/03/2021 06:35Aca već može po ovom kratkom propitivanju naslutiti šta će biti pitan u tom nekom budućem "velikom" intervjuu....BarbaDue wrote: ↑02/03/2021 22:30Moraš imati dobre argumente za ove tvrdnje, ti ih nemaš.Iker C wrote: ↑02/03/2021 21:36 Senad je unaprijed dostavio pitanja Vucicu, pa je on tek tad pristao biti gost. Senada je precijenjen novivar, vecinom ulazi nepripremljen u intervije, prekida goste, kad gost ulazi u vrhunac monologa na najzanimljivijem dijelu ga prekida i pita neko trivijalno pitanje na koje odgovor zna svaki prosjecan gledaoc.
Meni je licno pao u ocima kada ga je Zahiragic otresao kao novinara pripravnika pa se poslije u maniru sportista pravdao i vadio na lose sudjenje , teren itd.
Uostalom, vidjećemo u petak , kad objave ovaj snimak u punom formatu....
- BarbaDue
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#14683 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Da, ko ga poznaje licno i mora sa njim saradjivati, ni pakao mi nece tesko pasti. Upoznao sam kroz posao dosta poznatih ljudi i svi su oni manje vise na svoj nacin umisljeni, ali bahatijeg i bezobraznijeg covjeka od Senada nikad upoznao nisam....
To opet ne znaci da ne umije dovesti najaktualnije goste
To opet ne znaci da ne umije dovesti najaktualnije goste
- Osim_13
- ps5
#14685 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
@_BataZiv_0809
Upravo tako. Po nastupu mu se vidi da je egoista teski i da je bahat. Ali da je ostao lokalni i slicno, e to tesko. Najveca greska mu je sto do sad nije ostavio nasljednika na voditeljskom mjestu, nekoga ko ce voditi emisiju u vecini slucajeva a on da radi neke ekskluzive. Previse ga ego pojede pa ove primjedbe koje ljudi spominju da upada u po recenice stvarno vec odavno nerviraju i tu bi neki dobar mladi novinar dobro dosao, puno vise korisnih informacija bi saznali. A Senad bi se i dalje "igrao" s Vucicem i Angelinom, tu svakako nemamo nista novo cuti.
Upravo tako. Po nastupu mu se vidi da je egoista teski i da je bahat. Ali da je ostao lokalni i slicno, e to tesko. Najveca greska mu je sto do sad nije ostavio nasljednika na voditeljskom mjestu, nekoga ko ce voditi emisiju u vecini slucajeva a on da radi neke ekskluzive. Previse ga ego pojede pa ove primjedbe koje ljudi spominju da upada u po recenice stvarno vec odavno nerviraju i tu bi neki dobar mladi novinar dobro dosao, puno vise korisnih informacija bi saznali. A Senad bi se i dalje "igrao" s Vucicem i Angelinom, tu svakako nemamo nista novo cuti.
- problemnatravunu
#14686 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Amra Halilović mi izgleda kao jedina osoba na FACE TV koja uspješno može mijenjati Senada, već je to koji put radila, a i njeni intervjui nisu bili loši

-
noviclan
#14687 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Samo sjevala je vilicu koliko je uvrtala
-
88Sioux
#14688 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Zabijala
na rejvu.

-
skambrljo
#14689 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Kad Senad ide kod Vučka? Ko je gost sutra, zna li se šta?
-
saale
#14690 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Cim ovaj osuseni alkoholicar ode u penziju ili rikne ova ko fol televizija ce propasti

- RunnerX
#14691 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Kod Vučića ide do 15 aprila, kako je i rečeno, s tim da će otići nešto ranije da snimi neke druge stvari... vjerovatno Vučić želi da pripremi teren za to veliko gostovanje.
Što se Senada konkretno tiče, bez premca najveće novinarsko ime regiona i jedini novinar koji je priznat i van naših granica.
Bošnji ne valjaju Džeko, Salihamidžić ili Nurkić, tako da je logično da im ni Senad ne valja. Ipak, njegova televizija je doživjela ogromnu ekspanziju posljednje dvije godine i podigli su gledanost na nivo o kojem nisu ni sanjali.
Naravno da ga zeleni termiti ne vole, jer je Senad zaslužan za promociju četvorke više od same četvorke i u debaklu koji su doživjeli na posljednjim izborima uloga Senada Hadžifejzovića je ogromna.
Kakav je privatno, to me ne zanima, zanima me to da nije dopustio da respiratori padnu u zaborav, zanima me to da bez imalo straha stalno potencira na kriminal i korupciju, da hrabro proziva lopove imenom i prezimenom i ne zanima ga kakve će biti posljedice. Posljedice su svakako bile ogromne, zeleni su mu ukinuli sav marketing, šalju mu inspekcije na sedmičnom nivou i pokušali su ga uništiti na sve načine... preživio je.
-
Škobo Habu
#14692 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
HadžiFejs sebe doživljava kao brand name.ps5 wrote: ↑03/03/2021 19:22 @_BataZiv_0809
U svijetu u kom egzistiramo to nije ništa loše, osim što taj brand mora posjedovati konstantnu vrijednost da bi bio vrijedan pažnje.
Ja imam osjećaj da FadžiFejs često improvizuje u svojim nakanama, pa dosta toga ispada krajnje negledljivo.
Što se tiče televizije i marketinga - on ju je sveo na vlastitu pojavu. Nema Senada - nema ni programa. To je totalni promašaj FACE TV, jer od svega što je bilo prvobitno zamišljeno od te televizije, a dobor se sjećam šta je sve bombastični najvljivao i ko su mu sve trebali biti saradnici, svelo se na ekskluzivitet za jednokratnu upotrebu. Tako i u sučaju sa Vučićem, koji sigurno neće reći ništa što već ne znamo, sve se svodi na bombastično isčekivanje prime-timea.
-
88Sioux
#14693 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Senad Hadžifejzović je bosanskohercegovački Lari King.
- vatrogasac
#14694 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Izlazi on već i izvan Bosne i Hercegovine, emisije iz Amerike, Crne Gore, sada i Srbije.
-
redhat
- RunnerX
#14696 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Vučiću će se postaviti pitanja koja mu niko za ovih 10 godina nije postavio, niti mu ih smiju postaviti u Srbiji. Kako će ih on spinovati, to već nije Senadov problem.Škobo Habu wrote: ↑04/03/2021 09:32Tako i u sučaju sa Vučićem, koji sigurno neće reći ništa što već ne znamo, sve se svodi na bombastično isčekivanje prime-timea.
Previše se ovdje omalovažava Hadžifejzović, obzirom da se radi o prostoru gdje ne postoji kvalitetno novinarstvo i da je ono što on radi nedostižno za sve ostale, ne samo ovdje nego u cijelom regionu.
- muha_sa
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#14698 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Nehoticno si poentirao. Ne postoji kvalitetno novinarstvo, pa samim tim i Senadovo je isto takvo. Nekvalitetno.RunnerX wrote: ↑04/03/2021 13:17Vučiću će se postaviti pitanja koja mu niko za ovih 10 godina nije postavio, niti mu ih smiju postaviti u Srbiji. Kako će ih on spinovati, to već nije Senadov problem.Škobo Habu wrote: ↑04/03/2021 09:32Tako i u sučaju sa Vučićem, koji sigurno neće reći ništa što već ne znamo, sve se svodi na bombastično isčekivanje prime-timea.
Previše se ovdje omalovažava Hadžifejzović, obzirom da se radi o prostoru gdje ne postoji kvalitetno novinarstvo i da je ono što on radi nedostižno za sve ostale, ne samo ovdje nego u cijelom regionu.
Sad ako mi neko napise da imam daljinski, kao argument svih argumenata, tacno cu skocit s prozora.
-
Škobo Habu
#14699 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Vidjećemo kako će se Senad postaviti, ali meni njegov žurnalistički manirizam tukne još od onoga intervjua sa Tadićem.RunnerX wrote: ↑04/03/2021 13:17
Vučiću će se postaviti pitanja koja mu niko za ovih 10 godina nije postavio, niti mu ih smiju postaviti u Srbiji. Kako će ih on spinovati, to već nije Senadov problem.
Što se tiče kvalitetnog novinarstva - ono postoji u regionu, ali ne postoji kod nas. Potpuno je amatersko, senzacionalističko i varoško. Senad ne odskače uopšte od sredine, zapravo vrlo se dobro uklapa sa svojim novinarstvom u prosjek.
Kako kod Hilme u "Oslobođenju" novinari rade onako kako im se kaže, tako i Senad pravi selekciju u svojoj kući tvrdeći da je sama privilegija rada sa profesionalcima tipa njega nešto pored čega živ rob ne treba spominjati plaću.
-
redhat
#14700 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Senad i FaceTV je vise odraz drustva nego njegovog rada.
Nažalost mi nemamo bolje, on sam kvalitetom varira od iritantnog, preko apsolutnog prosjeka ali zna i briljirati. Konkurencije nema, sto je opet odraz drustva koje je prosječno u svemu pa i novinarstvu. Puštali smo i puštamo studente zadnjih 30 godina da kupuju i sređuju diplome - valjda se nije mislilo da će ti i takvi nekad doći do svojih pet minuta. Greška u koracima, kasno shvaćena ako je uopste i shvaćena.
Mislim da pravo pitanje nije kakav jer senad i facetv vec bil nam bilo bolje da njega nema takvog kakav je. Ne bi, jer su ostali jos gori i jos nesposobiniji tako da dobro je da ga ima i uz manje korekcije do kojih nece doci mogao bi biti dobar.
Da ga nema šta je alternativa, odgovorite ljudima možda sa D. Babićem
Nažalost mi nemamo bolje, on sam kvalitetom varira od iritantnog, preko apsolutnog prosjeka ali zna i briljirati. Konkurencije nema, sto je opet odraz drustva koje je prosječno u svemu pa i novinarstvu. Puštali smo i puštamo studente zadnjih 30 godina da kupuju i sređuju diplome - valjda se nije mislilo da će ti i takvi nekad doći do svojih pet minuta. Greška u koracima, kasno shvaćena ako je uopste i shvaćena.
Mislim da pravo pitanje nije kakav jer senad i facetv vec bil nam bilo bolje da njega nema takvog kakav je. Ne bi, jer su ostali jos gori i jos nesposobiniji tako da dobro je da ga ima i uz manje korekcije do kojih nece doci mogao bi biti dobar.
Da ga nema šta je alternativa, odgovorite ljudima možda sa D. Babićem