Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
zippoo87

#48051 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

putokaz1 wrote: 16/02/2021 09:12 I od SDA i od HDZ gora je PDA a PDA je prirodan partner NS :lol: :lol: :lol:
10 godina se proziva NS da nece u vlast,vjecita opozicija...govorio si i ti milion puta,udjite u vlast pa tamo mijenjajte i evo ga...usli u vlast sa svakakvim i sada je i to problem,jer saradjuju i sa neistomisljenicima.

Jbte pa vi "anamo neki" u tim svojim glavama nemate ama bas nista...samo prazna rupa :lol:

Ti bi isto ovako napisao i da je NS usla u vlast i u Mostaru...rekao bi kao opozicija u Sarajevu a vlast u Mostaru i to sa nacionalistima...dakle onaj ko ne konta i nema vijuga da razumije...ne znam i sto bezveze naklapa.

A da ne komentarisem ovo tvoje naklapanje o svemu i svacemu a ustvari o nicemu...ti si prvak u tome na forumu :lol:
Last edited by zippoo87 on 16/02/2021 15:09, edited 1 time in total.
Altsa

#48052 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Altsa »

zippoo87 wrote: 15/02/2021 22:35
Altsa wrote: 15/02/2021 22:30 Pa kad me pitaju sto nisi glasao za NS :lol:
Moze kontra pitanje ?
Zasto si glasao za SDA ?
Kontra pitanje ti je debilsko jer nisam glasao za sda niti cu ikad.
Point.

#48053 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Point. »

agent_zero wrote: 16/02/2021 08:49
Point. wrote: 16/02/2021 08:36 Koliko god loša i naopaka SDA bila, ne može nikako lošija i pogubnija biti od HDZ i Čovića koji su do sada X broj puta dokazali svoje nakaradne vrijednosti. Ovdje se biralo između dva zla i NS je izabrao veće. Veće po državu BiH u koju se toliko kunu.
S ovim se slažem u potpunosti.

Point. wrote: 16/02/2021 08:36 Nadam se nakon ove farse u Mostaru da će otići na smetljište istorije gdje i pripadaju te da će ovu čistu izdaju Mostara glasači znati kazniti. NS je postala stranka izdajnika i sad znamo gdje ih imamo. Aferim Peđa. :bih:
S ovim se apsolutno ne slažem, jedini koji trebaju na smetljište historije kao najveći izdajnici i genocidaši vlastitog naroda su upravo SDA i HDZ.
To stoji, ali i NS je nakon ovoga zaslužio smetljište. Kao neće sa SDA, ok super, ali onda prešutno pukneš glas za HDZ, a znamo šta su i ko su bili, juče, danas i sutra. Iako je loše samo po sebi da se i u 2021 godini izbor suzio na kandidate ta dva zla zvano SDA i HDZ, ovdje je izbor jednostavan. Biraš manje zlo.
Milenkov buraz

#48054 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Milenkov buraz »

Point. wrote: 16/02/2021 09:52
Point. wrote: 16/02/2021 08:36 Koliko god loša i naopaka SDA bila, ne može nikako lošija i pogubnija biti od HDZ i Čovića koji su do sada X broj puta dokazali svoje nakaradne vrijednosti. Ovdje se biralo između dva zla i NS je izabrao veće. Veće po državu BiH u koju se toliko kunu.

Point. wrote: 16/02/2021 08:36 Nadam se nakon ove farse u Mostaru da će otići na smetljište istorije gdje i pripadaju te da će ovu čistu izdaju Mostara glasači znati kazniti. NS je postala stranka izdajnika i sad znamo gdje ih imamo. Aferim Peđa. :bih:
S ovim se apsolutno ne slažem, jedini koji trebaju na smetljište historije kao najveći izdajnici i genocidaši vlastitog naroda su upravo SDA i HDZ.
To stoji, ali i NS je nakon ovoga zaslužio smetljište. Kao neće sa SDA, ok super, ali onda prešutno pukneš glas za HDZ, a znamo šta su i ko su bili, juče, danas i sutra. Iako je loše samo po sebi da se i u 2021 godini izbor suzio na kandidate ta dva zla zvano SDA i HDZ, ovdje je izbor jednostavan. Biraš manje zlo.
Pa i nisu "pukli" glas HDZ-u ako ćemo pravo već su ta dva glasa bila nevažeća jer se nisu izjasnili. Dakle ni tamo ni vamo. Drugi par cipela što je takav zakon pa je izabran gradonačelnik HDZ-a. Na kraju to je SDA i dogovarala sa HDZ-om prije zvaničnog izbora pa je bila ona zajebancija oko tajnog ili javnog glsanja. već tada bi bio izabran HDZ da OHR nije uletio.
Point.

#48055 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Point. »

Milenkov buraz wrote: 16/02/2021 09:55
Point. wrote: 16/02/2021 09:52

Pa i nisu "pukli" glas HDZ-u ako ćemo pravo već su ta dva glasa bila nevažeća jer se nisu izjasnili. Dakle ni tamo ni vamo. Drugi par cipela što je takav zakon pa je izabran gradonačelnik HDZ-a. Na kraju to je SDA i dogovarala sa HDZ-om prije zvaničnog izbora pa je bila ona zajebancija oko tajnog ili javnog glsanja. već tada bi bio izabran HDZ da OHR nije uletio.
Pa mogli su se izjasniti. Ovako ta dva nevažeća glasa su u principu glas za HDZ. A znamo šta su i ko su HDZ.
laik1981

#48056 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by laik1981 »

Za NS su SDA i HDZ ista govna, kao sto to i jesu.. Nema tu manjeg zla.. Ista kriminalna govna.. Ne razumijem zasto je to tako tesko za shvatiti..
Trappist

#48057 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Trappist »

zippoo87 wrote: 15/02/2021 22:22
Trappist wrote: 15/02/2021 22:12
tovarish wrote: 15/02/2021 22:03

Upravo. Ovako su za nas građanski orijentisane birače jedini izbor i nada u bolje sutra.
Stvarno pitam bez ironije - cemu se nadate vi tacno? Da ce nekada biti građanski koncept na nivou drzave? Koliko god nam poturali, ni u mjesnoj zajednici trenutno ne postoji građanski koncept, kamoli sta vise. Da me pogrešno ne shvatiš, ja bih prvi to volio, ali mi se to cini isto kao nada da cemo imati ekonomiju kao njemacka.
Na temu, gradjanski koncept je u mostaru dobio podrsku 2 osobe od 35...
Pa je li se trebamo svi sada predati ,skinuti gace ovim primitivnim seljacinama nacionalistima i reci,karajte braco do mile volje...to je uzitak ???

Jedina je realnost da odavde treba ici...ne samo iz BiH...sa Balkana generalno...svi ljudi koji su otisli su procvjetali...mislim na ove malo normalnije,pismenije i skolovanije...mada nije ni bausteli lose ocito,cim se ne vracaju.

Meni je ova corona gora od rata...sto zaustavi odlazak i poslove vani...jer ovdje ljudi ocito ne teze napratku nikakavom...ni onom od jednog milimetra.
Stari zive u ratu i ratnim sjecanjima...mi sto smo i od prije rata i poslije rata,prepiremo se oko politike i stranaka...ovi milenijumci oni ganjaju Njemacku,upisuju medicinu i nadaju se tome...njih o BiH skoro nista i ne zanima...niti je njima BiH ponudila ista za uzvrat,samo im je uzela mladost,kao i nama.

I kako da ja sada podrzavam gazde kao sto je ALija Budnjo i ostali SDA cobani koji su pokrali stotine miliona i hoce da me izrabljuju za 500 KM i jos da im uz to izrabljivanje dajem i glas za SDA...da oni mogu biti jos bogatiji a ja jos jadniji i siromasniji.
I ovaj koncept meni ova SDA seljadija botovska nudi...seljadija koja ne zna dvije rijeci stranog jezika,koja je informaticki nepismena,seljadija koja ne zna gramaticki recenicu napisati...nudi da i ja budem kao oni...da lizem guzicu seficu,da se laktam sa njima seljacima za pozdrav gazdine zene,da hljagam i podmecem kolegama na poslu,da lazem,kradem ,muljam....a ako ne pristajem da budem jad i cemer kao oni,onda meni noga.

je li to taj koncept SDA botovi ...je li vama ugodno kada lizete dupe svom seficu ili Salki Zildzicu,kada vam na mail posalje da hljagate neistomisljeniek ???
Ima li koji SDA BOT iole pismen da zna odgovoriti na ovih par pitanja ?
I kako imati normalnu raspravu sa ovakvim likovima...eto razloga sto se i dalje trebam drzati dalje od politika tema, kako normalno komunicirati sa zatucanim ljudima ?
Darakan

#48058 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Darakan »

Svako ko poslije ovih izbora ponovo glasa za ove izdajnike komuniste je mentalno poremecen covjek i svjesno cini zlo Bosnjacima i Bosni.
laik1981

#48059 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by laik1981 »

Darakan wrote: 16/02/2021 10:03 Svako ko poslije ovih izbora ponovo glasa za ove izdajnike komuniste je mentalno poremecen covjek i svjesno cini zlo Bosnjacima i Bosni.
To jedino ako Bosnjake i BiH poistovjecujes sa SDA kao sto to centrala radi..
Trappist

#48060 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Trappist »

detroit-mercy wrote: 15/02/2021 22:29
tovarish wrote: 15/02/2021 22:03

Upravo. Ovako su za nas građanski orijentisane birače jedini izbor i nada u bolje sutra.
Stvarno pitam bez ironije - cemu se nadate vi tacno? Da ce nekada biti građanski koncept na nivou drzave? Koliko god nam poturali, ni u mjesnoj zajednici trenutno ne postoji građanski koncept, kamoli sta vise. Da me pogrešno ne shvatiš, ja bih prvi to volio, ali mi se to cini isto kao nada da cemo imati ekonomiju kao njemacka.
Hajde reci, ali bez ironije, a cemu se ti nadas.
Da sljedeci poduhvat Fikre nece biti nabavka vakcina, jer se je isprakso sa respratorima :mrgreen: Da ce SDA napravit postenu/pravnu drzavu, da ce se odreci jaransko/halkaske ekonomije. Stvarno, cemu se ti nadas?
I jos jednom, koji bi se kvalitativni pomak desio da se je zarotirao gradonacelnik/presjednik skupstine :skoljka: .
Ja se ne nadam nicemu. Ja se nadam jos malo iskustva u svom poslu skupiti i bjezati odavde, sto dalje, Kanada ili slicno. U mladosti sam jos i pokusavao neke stvari promijeniti, pa cak i razmisljao se prikljuciti nasoj stranci jer su u to vrijeme izgledali jako perspektivno i gradjanski. Medjutim evo, deceniju poslije imamo istu situaciju, ako ne i goru. Eto to je moje misljenje bez ironije. Ko misli da ce se ovdje stvari promijeniti i krenuti ka normalnoj gradjanskoj drzavi, taj je duboko u zabludi i snovima.
Franco Baresi

#48061 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Franco Baresi »

Ko garantuje da ovi iz NS sutra u ključnim momentu neće glasati protiv interesa države BiH? Npr glasanje za treći.
Imam osjećaj da su pojedinci instalirani upravo zbog gore navedenog.
Primjer Ćavar
pemanapemani

#48062 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

Poturanje građanskog koncepta koji ne postoji ni u mjesnoj zajednici. :-)

Navedeno je suština problema. Očito se većina samo paravi da želi građanski koncept, a svjesno ili nesvjesno ga preziru, jer misle da će tim konceptom nešto izgubiti na etničkom i religijskom polju. Onda HDZ i SNSD gnušanje nad građanskim dođe kao budali šamar i odlično opravdanje.

Takav stav proizvodi onu dobru staru narodnu - idite u Široki Brijeg i BL, pa tamo nametnite građanski koncept. Čim oni prihvate, prihvatamo i mi.
NS ode u zapadni dio Mostara, dobije nešto hrvatskih glasova, a ovdje se digne kuka i motika kako su izdajnici.

E pa gospodo, nije NS kriva što se većina zgraža nad građanskim konceptom, pa ga neće ni u mjesnim zajednicama, ni u općinama, ni u kantonima u kojim su Bošnjaci većina. Ne, prvo neka ga prihvate oni koji podržavaju genocid i UZP, pa ćemo tek onda mi. Naravno, ptice na grani znaju da je sa SNSD i HDZ nemoguće graditi građansku BiH.
U takvoj postavci stvari je onda potrebno omalovažiti i obesmisliti ljude poput Boške i Vojina.

Šta da sutra, nedao Bog, neko pokuša graditi građansku BiH sa Hrvatima i Srbima koji ne podržavaju HDZ i SNSD?

Kako ono bi - ode Senad dođe Srđan..., ali mi smo za građansku državu. Ako nas ne podržite u Mostaru, vi mrzite baklavu. Ma hajte molim vas.
laik1981

#48063 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by laik1981 »

Franco Baresi wrote: 16/02/2021 10:14 Ko garantuje da ovi iz NS sutra u ključnim momentu neće glasati protiv interesa države BiH? Npr glasanje za treći.
Primjer Ćavar
Ko garantuje da bilo koja stranka nece glasati protiv interesa BiH? Vlast se u zadnjih deceniju kreira tako da nije u interesu BiH.. SDA isporuci HDZ-u dom naroda. Da li je to glasanje bilo u interesu BiH.. Ako govorimo o interesu BiH glas za SDA je jednak glasu za HDZ.. Te opcije nikad nisu radile za interes BiH vec su radili za vlastiti interes..
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#48064 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by izvrsni direktor »

ultima_palabra wrote: 15/02/2021 22:40 Znaci SDAovci vise nikad nece glasati za NS :(
Novak20

#48065 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

Čudo da ovo objavi SB.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/18 ... anjem.html
PROFESOR DRAGAN MARKOVINA, BEZ DLAKE NA JEZIKU: "Koga su to izdale Irma Baralija i Boška Ćavar, neugodno sam iznenađen ponašanjem..."
Iako je zahvaljujući Irmi Baraliji Mostar dobio izbore nakon 12 godina, "Koalicija za Mostar", na čelu sa Strankom demokratske akcije (SDA), nije u prvom krugu glasanja podržala Baraliju, a to nije učinio ni HDZ BiH, pa su vijećnice Naše stranke ostale pri ranijem stavu da neće podržati kandidata ni jedne ni druge nacionalne stranke.

Sve je za N1 komentirao historičar i publicista Dragan Markovina, koji ističe kako je neugodno iznenađen ponašanjem SDP-a, koji je, kako kaže Markovina, ničim izazvan odlučio ući u koaliciju sa SDA i pritom poništiti svaki mogući razlog da ih čovjek bira kao alternativu nacionalnim strankama.

“Posve je nejasno u kojem času je i zašto SDA prestala biti problem i zbog čega je uopće bila potrebna ideja o nekakvoj trodiobi vlasti pa čak i inzistiranje na njoj, iako HDZ-u takvo što nije padalo na pamet. Kad se i gdje pristalo na nacionalnu logiku prebrojavanja, umjesto da se časno ostane u opoziciji? Sve to su pitanja na koja će SDP morati ponuditi odgovor, za razliku od Naše stranke, koja je ostala dosljedna u tome da ne može dati podršku nikome od onih koji su doveli Mostar u ovakvo stanje”, kaže Markovina za N1.

Zbog toga ih optužuju za izdaju, ali prof. Markovina se pita – izdaju čega?

“Ne znam čega. Vlastitih birača sigurno ne, jer nitko od njih nije glasao za Bh. blok koji bi predstavljao rezervni bazen glasova za SDA. Na koncu, je li mislim da je dobro što HDZ ima gradonačelnika? Naravno da ne mislim. Mislim da bi bilo išta bolje da ga ima SDA? Naravno da ne bi. Ali, što da radimo, ljudi su tako birali, a jedina mogućnost da građanska alternativa preživi jeste njeno distanciranje od bilo kakve suradnje s nacionalnim strankama”, zaključuje Dragan Markovina.

Mario Kordić (HDZ BiH) izabran je u ponedjeljak za novog gradonačelnika Mostara. Za njega je u trećem krugu glasalo 17 vijećnika, dok je za njegovog protukandidata Zlatka Guzina ("Koalicija za Mostar") glasalo 16 vijećnika.

Dva su listića bila nevažeća. U trećem krugu bila je dovoljna većina glasova prisutnih vijećnika.
Alfons Kauders

#48066 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

Trappist wrote: 16/02/2021 10:05 Ja se ne nadam nicemu. Ja se nadam jos malo iskustva u svom poslu skupiti i bjezati odavde, sto dalje, Kanada ili slicno. U mladosti sam jos i pokusavao neke stvari promijeniti, pa cak i razmisljao se prikljuciti nasoj stranci jer su u to vrijeme izgledali jako perspektivno i gradjanski. Medjutim evo, deceniju poslije imamo istu situaciju, ako ne i goru. Eto to je moje misljenje bez ironije. Ko misli da ce se ovdje stvari promijeniti i krenuti ka normalnoj gradjanskoj drzavi, taj je duboko u zabludi i snovima.
Pametno. I ja sam se trebao isfurati prije 10-15 godina, ali sad se ostarilo. Deset godina je sedmina života i četvrtina radnog vijeka.

Pošto egomanijaci u opozicionim strankama vode rat između samih sebe zadnjih 10-11 godina, ne vidim neku šansu da će se dozvati pameti u narednih 10 godina i uspjeti preuzeti vlast od ove kriminalne garniture. Žao mi je, ali ko god misli da treba baciti 20 najboljih i najproduktivnijih godina svog života na prepucavanje i djetinjaste svađe između kojekakvih opozicionara - taj je idiot. Ljudi su propustili bezbroj prilika, 2018 su komotno mogli osvojiti vlast da su bili ujedinjeni, i sad je očito da nisu ništa naučili. Za mene su zato postali saučesnici u uništavanju ove zemlje, jer su svoje prepucavanje stavili ispred interesa građana i države. Pa upravo radi svađe i konstantnog prepucavanja koje blokira sve aspekte života pokušavamo skinuti nacionalističke opcije. Ispada da opozicija nudi svoju svađu i nejedinstvo kao zamjenu za njihovo.

Uostalom i ako konačno dođu pameti, pa se uozbilje i ujedine tamo nekad 2030 ili 2032, tad će u BiH biti manje od 2 miliona stanovnika, a većina ljudi koja bi glasala za opoziciju će biti u Njemačkoj, Kanadi itd.
Last edited by Alfons Kauders on 16/02/2021 10:37, edited 1 time in total.
doktor78

#48067 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by doktor78 »

Nemam ni vremena ni volje da čitam sve ove rafalne izljeve "ljubavi" prema NS-u od sinoć, što od starih provjerenih forumaša, što od ovih što su se maksuz registrovali da i oni hraknu po koju, te ne znam da li je iko spomenuo jednu po meni bitnu činjenicu:
- Boška Ćavar je davno rekla da nema šanse da ona glasa za SDA-ovog kandidata. Da je Baralija glasala za Guzina, imali bismo 17-17 i u tom slučaju Kordić pobjeđuje jer je mlađi. Dakle, Baralijin glas ne bi ništa promijenio, samo bi se obznanio raskol unutar stranke.
Dakle, kratkoročno ovo je udar na NS i od strane "patriotskih" snaga i od strane koalicionih partnera koji vide priliku da otkinu glasove, ali dugoročno mislim da su pokazali principijelnost i jedinstvo.
laik1981

#48068 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by laik1981 »

Novak20 wrote: 16/02/2021 10:31 Čudo da ovo objavi SB.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/18 ... anjem.html
PROFESOR DRAGAN MARKOVINA, BEZ DLAKE NA JEZIKU: "Koga su to izdale Irma Baralija i Boška Ćavar, neugodno sam iznenađen ponašanjem..."
Iako je zahvaljujući Irmi Baraliji Mostar dobio izbore nakon 12 godina, "Koalicija za Mostar", na čelu sa Strankom demokratske akcije (SDA), nije u prvom krugu glasanja podržala Baraliju, a to nije učinio ni HDZ BiH, pa su vijećnice Naše stranke ostale pri ranijem stavu da neće podržati kandidata ni jedne ni druge nacionalne stranke.

Sve je za N1 komentirao historičar i publicista Dragan Markovina, koji ističe kako je neugodno iznenađen ponašanjem SDP-a, koji je, kako kaže Markovina, ničim izazvan odlučio ući u koaliciju sa SDA i pritom poništiti svaki mogući razlog da ih čovjek bira kao alternativu nacionalnim strankama.

“Posve je nejasno u kojem času je i zašto SDA prestala biti problem i zbog čega je uopće bila potrebna ideja o nekakvoj trodiobi vlasti pa čak i inzistiranje na njoj, iako HDZ-u takvo što nije padalo na pamet. Kad se i gdje pristalo na nacionalnu logiku prebrojavanja, umjesto da se časno ostane u opoziciji? Sve to su pitanja na koja će SDP morati ponuditi odgovor, za razliku od Naše stranke, koja je ostala dosljedna u tome da ne može dati podršku nikome od onih koji su doveli Mostar u ovakvo stanje”, kaže Markovina za N1.

Zbog toga ih optužuju za izdaju, ali prof. Markovina se pita – izdaju čega?

“Ne znam čega. Vlastitih birača sigurno ne, jer nitko od njih nije glasao za Bh. blok koji bi predstavljao rezervni bazen glasova za SDA. Na koncu, je li mislim da je dobro što HDZ ima gradonačelnika? Naravno da ne mislim. Mislim da bi bilo išta bolje da ga ima SDA? Naravno da ne bi. Ali, što da radimo, ljudi su tako birali, a jedina mogućnost da građanska alternativa preživi jeste njeno distanciranje od bilo kakve suradnje s nacionalnim strankama”, zaključuje Dragan Markovina.

Mario Kordić (HDZ BiH) izabran je u ponedjeljak za novog gradonačelnika Mostara. Za njega je u trećem krugu glasalo 17 vijećnika, dok je za njegovog protukandidata Zlatka Guzina ("Koalicija za Mostar") glasalo 16 vijećnika.

Dva su listića bila nevažeća. U trećem krugu bila je dovoljna većina glasova prisutnih vijećnika.
Objasnio covjek.. Svjesni su toga svi, pa cak i ovi botovi koji se ocajnicki trude da potez NS okarekterisu kao izdajnicki.. Ne mozes izdati nesti za sto nikad nisi ni bio.. Vrhunski politicki potez NS kojim dokazuju da su im principi bitni..
Franco Baresi

#48069 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Franco Baresi »

laik1981 wrote: 16/02/2021 10:25
Franco Baresi wrote: 16/02/2021 10:14 Ko garantuje da ovi iz NS sutra u ključnim momentu neće glasati protiv interesa države BiH? Npr glasanje za treći.
Primjer Ćavar
Ko garantuje da bilo koja stranka nece glasati protiv interesa BiH? Vlast se u zadnjih deceniju kreira tako da nije u interesu BiH.. SDA isporuci HDZ-u dom naroda. Da li je to glasanje bilo u interesu BiH.. Ako govorimo o interesu BiH glas za SDA je jednak glasu za HDZ.. Te opcije nikad nisu radile za interes BiH vec su radili za vlastiti interes..
To što si naveo je prije svega dogovor kriminalaca u čerupanju država i to je promjenjivo.
Medjutim glasanje u odsudnom momenti tj glasanje bez popravnog je sasvim nešto drugo.
Što se tiče SDA-HDZ
kao što sam već napisao SDA državu smatra kravom muzarom za lično bogaćenje dok bi HDZ tu kravu prodali.
doktor78

#48070 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by doktor78 »

pemanapemani wrote: 16/02/2021 10:23
Poturanje građanskog koncepta koji ne postoji ni u mjesnoj zajednici. :-)

Navedeno je suština problema. Očito se većina samo paravi da želi građanski koncept, a svjesno ili nesvjesno ga preziru, jer misle da će tim konceptom nešto izgubiti na etničkom i religijskom polju. Onda HDZ i SNSD gnušanje nad građanskim dođe kao budali šamar i odlično opravdanje.

Takav stav proizvodi onu dobru staru narodnu - idite u Široki Brijeg i BL, pa tamo nametnite građanski koncept. Čim oni prihvate, prihvatamo i mi.
NS ode u zapadni dio Mostara, dobije nešto hrvatskih glasova, a ovdje se digne kuka i motika kako su izdajnici.

E pa gospodo, nije NS kriva što se većina zgraža nad građanskim konceptom, pa ga neće ni u mjesnim zajednicama, ni u općinama, ni u kantonima u kojim su Bošnjaci većina. Ne, prvo neka ga prihvate oni koji podržavaju genocid i UZP, pa ćemo tek onda mi. Naravno, ptice na grani znaju da je sa SNSD i HDZ nemoguće graditi građansku BiH.
U takvoj postavci stvari je onda potrebno omalovažiti i obesmisliti ljude poput Boške i Vojina.

Šta da sutra, nedao Bog, neko pokuša graditi građansku BiH sa Hrvatima i Srbima koji ne podržavaju HDZ i SNSD?

Kako ono bi - ode Senad dođe Srđan..., ali mi smo za građansku državu. Ako nas ne podržite u Mostaru, vi mrzite baklavu. Ma hajte molim vas.
:thumbup:
Milenkov buraz

#48071 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Milenkov buraz »

doktor78 wrote: 16/02/2021 10:34 Nemam ni vremena ni volje da čitam sve ove rafalne izljeve "ljubavi" prema NS-u od sinoć, što od starih provjerenih forumaša, što od ovih što su se maksuz registrovali da i oni hraknu po koju, te ne znam da li je iko spomenuo jednu po meni bitnu činjenicu:
- Boška Ćavar je davno rekla da nema šanse da ona glasa za SDA-ovog kandidata. Da je Baralija glasala za Guzina, imali bismo 17-17 i u tom slučaju Kordić pobjeđuje jer je mlađi. Dakle, Baralijin glas ne bi ništa promijenio, samo bi se obznanio raskol unutar stranke.
Dakle, kratkoročno ovo je udar na NS i od strane "patriotskih" snaga i od strane koalicionih partnera koji vide priliku da otkinu glasove, ali dugoročno mislim da su pokazali principijelnost i jedinstvo.
Ali, ali, ali...

SDA je to mogla jednim potezom matirati...samo da je dala podršku Baraliji...ali...ali...ali...ne izdaje se tako lako prva ljubav SDA-HDZ...
Last edited by Milenkov buraz on 16/02/2021 10:42, edited 1 time in total.
Bancho

#48072 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bancho »

Kažu zeleni kmeri NS izdala. Koga i šta je izdala?

Proteklih 12 godina HDZ je imala svog gradonačelnika i SDA nije padalo na pamet da bilo šta promijeni po tom pitanju. Naravno, jedna od zahvala HDZ prema svojoj braći iz SDA je i podrška Sultanije na čelo KC-a.
Nađe se tamo neka Irma iz NS na čelu sa "vojvodom" Kojovićem i gle čuda, građani Mostara dobiju priliku da nakon 12 godina ponovo izađu na izbore. I šta radi (većina) građana Mostara? Bira ponovo ISTU onu bagru koja ih je i dovela do ovog stanja. Ko je ovdje izdao Mostar?

Jedino zamjeram NS sto je krenula sa pričom oko rotacije gradonačelnika, jer je to totalna nebuloza i upravo protiv takvih stvari i treba da se bore, a ne da ih potiču.

Ovim dušebriznicima koji ko biva više nikad neće dati svoj glas NS :lol: , bujrum na drugoj strani imate spektar stranaka od svijetlo zelene do tamno zelene, pa se pronađite. I Gratz je našao sreću pod zelenim plaštom, pa sad iz podcentrale SDA zabrinut piše postove.
laik1981

#48073 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by laik1981 »

Ma zeleni kmeri su svjesni kuda plovi njihov brod..
BHCluster

#48074 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by BHCluster »

kluz franjo wrote: 15/02/2021 23:51
BHCluster wrote: 15/02/2021 23:15
kluz franjo wrote: 15/02/2021 21:19
Kao što rekoh. U "narativu tvoje realnosti" je glasanje ZA HDZ patriJotizam.
Ja ti tu ne mogu pomoći. Nastavi čitati bajke braće Grimm-Reufljagić i Hansa Kristijana Gratza.
Kako sto se moze da vidi i fotografija. Koliko se ti trudis da se blamiras to je neverovatno. :pisnuo:
Tvoji "narativi realnosti" su samo onima bitni koji likuju nad propasti BiH kao državi i društvu ravnopravnih građana i naroda.
Ja bih se duboko uznemirio kada bi me Željkovi radikali i redikuli pohvalili.
Kada vi završite posao Bosne i Hercegovine neće biti.
Časno je boriti se protiv vas i vaših koalicionih partnera Dodika i Čovića.
A to izgleda ovako:
BUŽIM, KLJUČ, DRVAR, BOSANSKO GRAHOVO, GLAMOČ, LIVNO, KUPRES, TOMISLAVGRAD, POSUŠJE, ŠIROKI BRIJEG, GRUDE, LJUBUŠKI, ČITLUK, ČAPLJINA, STOLAC, NEUM, RAVNO, PROZOR - RAMA, JABLANICA, GORNJI VAKUF - USKOPLJE, BUGOJNO, DONJI VAKUF, JAJCE, DOBRETIĆI, NOVI TRAVNIK, KREŠEVO, TRNOVO, FOČA, PALE, BREZA, BUSOVAČA, VAREŠ, OLOVO, ZAVIDOVIĆI, ŽEPČE, USORA, TEŠANJ, BANOVIĆI, KALESIJA, SREBRENIK, DOBOJ - ISTOK, ČELIĆ, SAPNA, TEOČAK. = 0 glasova
Tako je kad se bore autenticni virtualni bojovnici poput tebe. :pisnuo:
laik1981

#48075 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by laik1981 »

Franco Baresi wrote: 16/02/2021 10:36
laik1981 wrote: 16/02/2021 10:25
Primjer Ćavar
To što si naveo je prije svega dogovor kriminalaca u čerupanju država i to je promjenjivo.
Medjutim glasanje u odsudnom momenti tj glasanje bez popravnog je sasvim nešto drugo.
Što se tiče SDA-HDZ
kao što sam već napisao SDA državu smatra kravom muzarom za lično bogaćenje dok bi HDZ tu kravu prodali.
I jednim i drugim je to krava muzara.. Prodala bi i SDA drzavu, odnosno i prodaju je svih ovih godina.. Krenes od pravosudja, skolstva, zdravstva.. Nema stvari u ovoj drzavi da valja.. Ko je kriv? NS? Zato sto je trebala dati glasove onima zbog kojih je ova drzava tu gdje jeste? Hajmo biti malo ozbiljniji u rezonovanju..
Locked