Trappist wrote: ↑15/02/2021 22:12
Stvarno pitam bez ironije - cemu se nadate vi tacno? Da ce nekada biti građanski koncept na nivou drzave? Koliko god nam poturali, ni u mjesnoj zajednici trenutno ne postoji građanski koncept, kamoli sta vise. Da me pogrešno ne shvatiš, ja bih prvi to volio, ali mi se to cini isto kao nada da cemo imati ekonomiju kao njemacka.
Na temu, gradjanski koncept je u mostaru dobio podrsku 2 osobe od 35...
Poturanje građanskog koncepta koji ne postoji ni u mjesnoj zajednici.
Navedeno je suština problema. Očito se većina samo paravi da želi građanski koncept, a svjesno ili nesvjesno ga preziru, jer misle da će tim konceptom nešto izgubiti na etničkom i religijskom polju. Onda HDZ i SNSD gnušanje nad građanskim dođe kao budali šamar i odlično opravdanje.
Takav stav proizvodi onu dobru staru narodnu -
idite u Široki Brijeg i BL, pa tamo nametnite građanski koncept. Čim oni prihvate, prihvatamo i mi.
NS ode u zapadni dio Mostara, dobije nešto hrvatskih glasova, a ovdje se digne kuka i motika kako su izdajnici.
E pa gospodo, nije NS kriva što se većina zgraža nad građanskim konceptom, pa ga neće ni u mjesnim zajednicama, ni u općinama, ni u kantonima u kojim su Bošnjaci većina. Ne, prvo neka ga prihvate oni koji podržavaju genocid i UZP, pa ćemo tek onda mi. Naravno, ptice na grani znaju da je sa SNSD i HDZ nemoguće graditi građansku BiH.
U takvoj postavci stvari je onda potrebno omalovažiti i obesmisliti ljude poput Boške i Vojina.
Šta da sutra, nedao Bog, neko pokuša graditi građansku BiH sa Hrvatima i Srbima koji ne podržavaju HDZ i SNSD?
Kako ono bi - ode Senad dođe Srđan..., ali mi smo za građansku državu. Ako nas ne podržite u Mostaru, vi mrzite baklavu. Ma hajte molim vas.