Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
_BataZiv_0809 wrote: ↑08/02/2021 00:00
Jedva sam skinuo to govno
Nekad davno sam u bingetu vidio kao strugalicu za to i ne kupim je tad i nikad je vise nisam vidio mozda treba probat sa ali expressom, ali sta ukucat u search
I onda da cekas pola godine da ti dodje iz kine...
Ima se to i ovdje kupiti...
Taman do registracije ce stic dje ima kod nas?
Ma znam da je bilo nekad na auto odjelu bnigeta, fisa, mercatora,...
Na stupu u bingetu nema,..
Nekad davno sam u bingetu vidio kao strugalicu za to i ne kupim je tad i nikad je vise nisam vidio mozda treba probat sa ali expressom, ali sta ukucat u search
Evolution_IV wrote: ↑08/02/2021 12:28
ATE ,imas u simimpex
Imali tu kvalitetan g13
Kupio litar prošle godine da imam u rezervi, i htio dosuti 1dl, srećom nisam...gusto nešto, uopće nije izgledalo da je u tečnom stanju. Bacio ga....dosadilo mi ići u ovlašteni, zasitio me se servisni savjetnik, iskoristio sam ulogu servisnog savjetnika maksimalno
Evolution_IV wrote: ↑08/02/2021 12:28
ATE ,imas u simimpex
Imali tu kvalitetan g13
Kupio litar prošle godine da imam u rezervi, i htio dosuti 1dl, srećom nisam...gusto nešto, uopće nije izgledalo da je u tečnom stanju. Bacio ga....dosadilo mi ići u ovlašteni, zasitio me se servisni savjetnik, iskoristio sam ulogu servisnog savjetnika maksimalno
valjda ima,ne znam gdje se nalazis al imas svakakvih,kod mene je febi g12++,imas eneos g12/13 u japanautu,ima kod ostalih isto kvalitetnijih,vidi malo po prodavnicama
ja cu se vratit fabrickom zelenom kad budem zupcasti mijenjao,cijena L u ovlastenom ista ako ne i jeftinija od g12++
Pitanje za mehaničare na forumu a i za ostale znalce :
koju marku nosača motora uzeti,da li promjeniti samo gumu pošto ne vidim logiku kupovanja čitavog nosača ako je metalni dio dobar,da li postoji uopšte
takvo nešto na našem tržištu,nešto gdje će situacija nakon zamjene gume/nosača biti bolja a ne lošija
deny_s wrote: ↑08/02/2021 14:33
koju marku nosača motora uzeti,da li promjeniti samo gumu pošto ne vidim logiku kupovanja čitavog nosača ako je metalni dio dobar,da li postoji uopšte
takvo nešto na našem tržištu,nešto gdje će situacija nakon zamjene gume/nosača biti bolja a ne lošija
Originalni naravno. Moguće je u nekim slučajevima upresovati ako je prstenasti. Kod auta koji se ne proizvode i nema dijelova na tržištu moguće je izliti gumu. Firma Sadik Prom iz Moštra kod Visokog lije selene i prstenove od gume. Za krajnju nuždu može i to. To sam već radio i od tri izlivena selena jedan mi je propao brzo.
Neko pravi od poliuretana koji je jako tvrd. Možete ovdje pogledati šta ima za vaš auto: https://polyurethan.com/category/986
Kažu da je poliuretan besmrtan, ali vrlo tvrd.
deny_s wrote: ↑08/02/2021 14:33
Originalni naravno. Moguće je u nekim slučajevima upresovati ako je prstenasti. Kod auta koji se ne proizvode i nema dijelova na tržištu moguće je izliti gumu. Firma Sadik Prom iz Moštra kod Visokog lije selene i prstenove od gume. Za krajnju nuždu može i to. To sam već radio i od tri izlivena selena jedan mi je propao brzo.
Neko pravi od poliuretana koji je jako tvrd. Možete ovdje pogledati šta ima za vaš auto: https://polyurethan.com/category/986
Kažu da je poliuretan besmrtan, ali vrlo tvrd.
Upravo ovo za poliuretan, gledao sam na YT momka koji je na sportsko auto stavio poliuretanske nosače (sve zamijenio), i tvrdi da je značajno veća vibracija motora, tj prenos te vibracije na šasiju.
Sve što nije original može uzrokovati probleme, jer u fabrikama se rade ispitivanja koja su skupa, a i servisi dostavljaju iskustva o dijelovima koji stalno stradavaju. Tako da vlastita eksperimentisanja ne donose uvijek željeni rezultat.
JavierBosnia wrote: ↑07/02/2021 20:55
Da li je zakonom obavezno imati zalijepljen i onaj bar kod pored stikera na sofersajbi
Nije.
Serijski broj stikera na bar kodu je isti kao i na samom stikeru - da li to skeniraju prilikom dodjele stikera u mupu, ne znam. Nisam nikad lijepio i nikad me niko nije pitao za to (ni za stiker doduše).
Taman do registracije ce stic dje ima kod nas?
Smio bih se zaklet' da sam ih vidio u Pennyu u Velešićima.