nemoj mozda budemo morali uvoziti ove novine da citamo kako je telemach naj naj hahahahhaha
cekaj sad kad crnivrag upise kurs bugarskog
Moderator: Benq
nemoj mozda budemo morali uvoziti ove novine da citamo kako je telemach naj naj hahahahhaha
Zavisi koji resiver imas... D3 Mini nema tu opciju, PDS2k je potrebno povezati UTP kablom sa modemom, dok resiveri PDS3 i V2.0 bi trebali imati opciju vracanja bez povezivanja sa modemom jer imaju integrisani modem.
Taj podržava, samo reset iz struje.Demonijak wrote: ↑29/01/2021 09:48pds3121 na poledjini pise
Nemoj tako, od live kamere imas neke koristi, radio, servisne informacije, upoznaj domovinu da bi je više.volio.
PDS3 može i bez spajanja sa modemom.
Menu - Podesavanja - Tehnicka podesavanja - TV Vodic treba da stoji opcija "detaljne informacije sa slikama".
Zdravo Demonijak,Demonijak wrote: ↑29/01/2021 09:48pds3121 na poledjini pise
E to, znam da je bilo nešto sa slikamaBenq wrote: ↑29/01/2021 10:52Menu - Podesavanja - Tehnicka podesavanja - TV Vodic treba da stoji opcija "detaljne informacije sa slikama".
Hvala, vidjeo sam da se resiver restartovao ali usluga opet nije moguca (ili radim nesto pogresno?), recimo na OBN-u bi trebalo biti omoguceno vracanje unazad? Ja kad recimo kliknem "OK" na top shop koji je bio u 10:50 - 11:05 imam samo opciju "info"... i tako na svim kanalima
Hvala na povratnim informacijama.Demonijak wrote: ↑29/01/2021 11:11Hvala, vidjeo sam da se resiver restartovao ali usluga opet nije moguca (ili radim nesto pogresno?), recimo na OBN-u bi trebalo biti omoguceno vracanje unazad? Ja kad recimo kliknem "OK" na top shop koji je bio u 10:50 - 11:05 imam samo opciju "info"... i tako na svim kanalima![]()
Ni video klub mi ne radi kaze "VIDEO KLUB NIJE DOSTUPAN (V-ERROR_VOD_2), pokusajte ponovo. Ukoliko se problem nastavi, pozovite 1360"
Po ovome sto pise, duzni su obavijestiti pretplatnike 30 dana unaprijed ukoliko se izmjena odnosi na povecanje cijena usluge, to svaki put i ispostuju, ali ne u ovom slucaju jer imaju pravo izmjene programske sheme.Tačkom 11.9. Opštih uslova Operator je propisao da zadržava pravo izmjene sadržaja programskih paketa, kao i pravo izmjene naknada navedenih u Cjenovniku. Nadalje, članom 5. Ugovora o zasnivanju pretplatničkog odnosa Operator utvrđuje da će u slučaju promjene Uslova poslovanja ili Cjenovnika, Telemach obavijestiti Pretplatnika 30 dana unaprijed, i to slanjem pisane obavijesti uz ispostavljeni račun ili na ispostavljenom računu, preko web stranice www.telemach.ba, te putem jednih dnevnih novina koje se distribuiraju na području BiH. U periodu od navedenog obavještenja, pa do stupanja na snagu izmjena koje bitno mijenjaju uslove pod kojima je Ugovor zaključen na način koji nije na korist Pretplatnika. Pretplatnik ima pravo da raskine Ugovor, uz izmirenje svih dospelih obaveza, osim u slučajevima definiranim Uslovima poslovanja. Telemach zadržava pravo izmjene programa i programskih paketa.