Cijene stanova All about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
4500

#6226 Re: Cijene stanova All about

Post by 4500 »

Pauza wrote: 13/01/2021 10:58 Gledam cijene stanova u Sarajevu, i poredim ih sa cijenama stanova i kuća u kontinentalnoj Hrvatskoj, Crnoj Gori, Srbiji, na obali mora u Turskoj, Istanbulu... i moj zaključak je da su cijene stanova u Sarajevu prenapuhane i nerealne. U Hrvatskoj ima kuća i vikendica po 10-30 hiljada eura. Pogledaš kod nas na piku, za te pare možeš kupiti... ništa.

Razumijem principe ponude i potražnje, ako neko ima pare on će i kupiti to što se nudi na našem tržištu, posebno dijasporci koji donose keš, kupuju i drže stanove praznim ili hoće da ih rentaju kao da su u sred Štokholma ili Berlina... ali me niko ne može ubijediti da je 2800KM 1-m2 normalna cijena za stan u Sarajevu koji 4 mjeseca ima najzagađeniji zrak na PLANETI ZEMLJI. Garažu prodaju po 15000KM. Nevjerovatno.

Kada uzmeš u obzir primanja ovde, kredit i kamate, i te cijene stanova i kuća, garaža i vikendica, nemoguće je postati vlasnik bilo čega. Ostaje ti samo da rentaš dok si živ i radno sposoban. :run: :run:
Cijene stanova u Sarajevu jesu velike za naš standard iz raznih razloga, ali porediti te lokacije sa Sarajevom je budalastina.

-Kontinentalna Hrvatska osim Zagreba i Osijeka je provincija, a i Osijek je velicine Bijeljine.
-Crna Gora pa Podgorica i primorje su skuplje, a ostalo se iseljava, svi sele u PG ili BG, zašto bi neko htio platiti da zivi na crnogorskoj provinciji.
-Stanovi u na obali u Turskoj su stanovi koje kupuje neko ko vec ima bar 2-3 stana u BiH, to su stanovi u ljetovalistima koja su zimi mrtva.
-A Istanbul je širok pojam, grad dug 100km,skoro ko od Sarajeva do Tuzle, i vjerujem da mozes naci jeftin stan ali dobar ne mozeš.
- u Hrvatskoj ima kuca po 10-30K eura, pa ima i u BiH kuca po 30K, ne Eura vec maraka,
kakve to veze ima Sarajevom koje ima vise ambasadora nego ta sela ukupno stanovnika, da ne nabrajam ostale delegacija, institucije, organizacije u kojima rade stranci i njihov broj. bez ijedne domace institucije, organizacije,univerziteta itd.

Sa Sarajevom možeš porediti neki od regionalnih administrativnih, univerzitetskih,turistickih, kulturnih centara,
i vidjeces da je Sarajevo jeftinije od svih skoro duplo, tako da se namece da je cijena nekretnina u Sarajevu manje-više realna sa tendencijom rasta.

Uporedi cijene u Zagrebu/Beogradu/Novom Sadu u zadnjih 25godina i prati sta se dešava(+2008.pad vrijednosti), i onda uporedi Sarajevo, vidjeces da Sarajevo kasni za Zagrebom 10-15 godina... tako da možes uvijek znati cijene nekretnina u Sarajevu u narednih 10 godina samo gledajuci Zagreb.
P.S. 15K za garazu ti ne garantuje da ces je kupiti, ljudi jednostavno ne zele da prodaju garaze. ponuda-potraznja, moras ponudtiti vise.

@nick13
A koja je alternativa kreditu na 20godina? Renta?
20 godina ce svakako proci, pitanje je samo sta je tvoj plan.

Zvucis kao razmazeno dijete kada kaže da nebi moglo jesti nista osim Nutele.
vecinu niko i ne pita sta ce...
Cerruti77

#6227 Re: Cijene stanova All about

Post by Cerruti77 »

Cijene stanova u svim glavnim gradovima svijeta su ekstremno veće od državnog prosjeka bez obzira na životni standard države.
Prilično friško i otprilike istovremeno jedan rođak kupuje stan u Štokholmu od 87 kvadrata i 3 spavaće za 8 miliona kruna bez da je lokacija top ili novoprodukcija.
Drugi rođak u mrtvom Perstorpu kupuje dvosoban od 54 kvadrata za 120000 kr.
Kod nas makar nije još toliko opako da za kvadrat stana u Sarajevu moraš da izdvojiš 100 puta više novca nego za kvadrat u G. Vakufu.
Sierra club

#6228 Re: Cijene stanova All about

Post by Sierra club »

Treba zapamtiti i to da, BiH državlajni nemaju gdje investirat novac. Slabo tržište dionica, Bond market je isto slab, Banke uvijek daju lošu kamatu na uštedjevine. Ljudi imaju samo da kupuju nekretnine. I to pumpa cijene.
visuljak

#6229 Re: Cijene stanova All about

Post by visuljak »

nick13 wrote: 13/01/2021 09:35
Chloe wrote: 12/01/2021 15:02
visuljak wrote: 12/01/2021 01:18 Ako trebam negdje uloziti bez potrebe za stanom onda je bolje neki stan ili kuca na moru.
Jeftinije a svrsishodnije.
Sta se dobije stanom u Sarajevu?
Ako imaš dijete u Sa na školovanju, stanarina je iole pristojnog stanovanja oko 300 KM.
Pa bolje je kupiti stan, uzme dijete cimera/cu i plaćena rata kredita narednih nekoliko godina,
za nešto što ostaje tebi.
E pa zbog ovoga su cijene stanova i skočile. pa nije stan kifla pa da kupiš 10 ujutro za doručak ili da na digitron izračunate isplativost života. Jer upravo to što su mnogi ubjeđeni da je bolje kupiti stan zbog toga cijene samo rastu a od svega profitira samo banka.

Meni je nazamislivo da neko može dići kredit na 20 godina, zamisli da prodaš svoj život narednih 20 godina za neku nekretninu. hočeš li biti živ, hoće li se zaratiti, hoće li epidimija biti, hoće li stan trajati narednih 20 godina, hoćeš li imati porodicu.
Skoro svaki zitelj EU sanja da pocne raditi i cim prije da kupi kucu ili stan. Naredne godine radi da to otplati i kada to uspije vec je vrijeme za penziju a ti ustedio 300-400k Eura. Prodaje se kuca i ostatak ides pod kiriju a visak para trosis.
Rijetki su oni kao mi da im od roditelja ostaje kuca ili stan, da im roditelji prave kucu ili kupuju stan...tako da je ovo normalno na zapadu.
Bullet Tooth Tony

#6230 Re: Cijene stanova All about

Post by Bullet Tooth Tony »

Sierra club wrote: 13/01/2021 12:41 Treba zapamtiti i to da, BiH državlajni nemaju gdje investirat novac. Slabo tržište dionica, Bond market je isto slab, Banke uvijek daju lošu kamatu na uštedjevine. Ljudi imaju samo da kupuju nekretnine. I to pumpa cijene.
:thumbup:
nick13

#6231 Re: Cijene stanova All about

Post by nick13 »

un1ted wrote: 13/01/2021 11:03
nick13 wrote: 13/01/2021 09:35 Meni je nazamislivo da neko može dići kredit na 20 godina, zamisli da prodaš svoj život narednih 20 godina za neku nekretninu. hočeš li biti živ, hoće li se zaratiti, hoće li epidimija biti, hoće li stan trajati narednih 20 godina, hoćeš li imati porodicu.
Tvoje razmisljanje je 1000% nekoga ko zivi vec u stanu :) Evo ja sam placao 10 godina kiriju, da sam s 18 odmah kupio stan, sada ne bi bilo 20, vec jos "samo" 10 godina.

Onaj ko placa kiriju a ima mogucnost da kupi stan pa i na 20 godina, to treba da uradi sto ranije.
Svi mi imamo porodične kuće, kao i ja. raditi ću još narednih 30 godina, kirija 350*12*30 je 126 hiljada, za te pare mogu kupiti garsonjericu. a ovako dok radim plaćam kiriju, sutra mi se ukaže prilika za boljim životom negdje drugo dignem sidro za jedan dan, može to biti inostranstvo, može biti drugi grad, bolji stan, šta god. a kad ostarim idem u porodičnu kuću, djeca kako će živjeti to niko ne zna. To je moje razmišljanje

Neko se veže za grad, pa diže kredit na 20 godina, ima i to predosti ali ima i nedostatke. stan je i obaveza, traži to i troškove održavanja, pa kad dođe vrijeme da a prodaš onda neki kao ovi forumaši počnu da pišaju po tvojih krvavo rađenih 20 godina, pa kažu ne vrijedi to toliko, znaš korona je, znaš makroekonsmki pokazatelji kažu je cijena stan visoka, a prst mu iz čarape viri, pa čovjek bi ga davio.

Vremenom se uvidi da život nema reprizu i da ga treba kvalitetno živjeti
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#6232 Re: Cijene stanova All about

Post by un1ted »

Cuj garsonjericu :-) Pa mozes prodati i stan pod kreditom, zatvoriti i ici na drugu lokaciju. Ne kontam ove što brane kiriju nikako. Koliko si kirija u svom zivotu platio?
Sierra club

#6233 Re: Cijene stanova All about

Post by Sierra club »

nick13 wrote: 14/01/2021 09:43 Svi mi imamo porodične kuće, kao i ja. raditi ću još narednih 30 godina, kirija 350*12*30 je 126 hiljada, za te pare mogu kupiti garsonjericu. a ovako dok radim plaćam kiriju, sutra mi se ukaže prilika za boljim životom negdje drugo dignem sidro za jedan dan, može to biti inostranstvo, može biti drugi grad, bolji stan, šta god. a kad ostarim idem u porodičnu kuću, djeca kako će živjeti to niko ne zna. To je moje razmišljanje

Neko se veže za grad, pa diže kredit na 20 godina, ima i to predosti ali ima i nedostatke. stan je i obaveza, traži to i troškove održavanja, pa kad dođe vrijeme da a prodaš onda neki kao ovi forumaši počnu da pišaju po tvojih krvavo rađenih 20 godina, pa kažu ne vrijedi to toliko, znaš korona je, znaš makroekonsmki pokazatelji kažu je cijena stan visoka, a prst mu iz čarape viri, pa čovjek bi ga davio.

Poslje 20 godina plaćanja kirije nemaš ništa. Možeš samo dobit otkaz onda kao penzioner tražiš da ti neko izda stan. poslje 20 godina plaćanje banci, imaš stan. tvoj.

Ako otpaćuješ stan 10 godina i odlučiš da ideš u drugu državu, samo iznajmiš stan, i tvoj podstanar ga otplaćuje za tebe. I još deset godina tudjeg rada, imaš stan. Znači dobio si stan koji si pola otplatio ti a pola neko drugi koji bukvano radi da bi se ti obogatio.

Što se mene tiče ja bi volio da aima što više podstanara. Više je šanse da neko otplaćuje moj stan kad nisam tu. Ali isto take mi je svejedno ako svako navali da kupi nekretnine, jer veći ih imam nekoliko, pa ako svako navali opet mi je dobro jer to diže cijenu.

Znači kad si vlaskink dobri ti šta god bude. Kad si podstanar, svakako si na gubitku.

Ima sad situacija gdje je bolje iznamljivat u tom mjestu gdje živiš a kupit neke nekretnine u drugoj državi, ali važno je negdje kupit da bude tvoje.
Sierra club

#6234 Re: Cijene stanova All about

Post by Sierra club »

un1ted wrote: 14/01/2021 10:09 Ne kontam ove što brane kiriju nikako.
Postiji šansa da su ti koji brane kiriju neke gazde stanova pa hoće da bude mušterija.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#6235 Re: Cijene stanova All about

Post by un1ted »

Svako moze da razvija svoj biznis, ali da vrijeđa inteligenciju da je bolje plaćati kiriju 10 godina, nema smisla. Bilo sta da se desi, prodaj stan i opet ne mozes biti u minusu kao s kirijom.
TheGodfather001

#6236 Re: Cijene stanova All about

Post by TheGodfather001 »

Moram uletiti kratko - Sierra što piše je vlažni san svakog dijasporca - nekretnina u Sarajevu. Kupite nekoliko nekretnina u Munchenu, Amsterdamu, Beču, Berlinu pa onda ispričajte kako je lako živjeti i raditi u Japanu, posjedovati i rentati nekretninu/e u Munchenu, Amsterdamu, Berlinu. Posebno me zanima situacija kad se podstanaru pokvari bojler za vodu/grijanje kad su niske temperature i kada se kvar mora otkloniti u roku od 3h. Koliko to sve košta, kako se penali obračunavaju, koliko košta usluga upravitelja...
nick13

#6237 Re: Cijene stanova All about

Post by nick13 »

A ar mislite da će banka tek tako dati pare npr nekom ko radi u pekari, butiku, kladionici itd. Ili da nasjeda na priču ako ja ne vratim ratu vi uzmite stan pa prodajte. da je tako banke bi bila prodavac nekretnina a ne banka. Druga je priča kad u banku dođe ljekar ili neki državni uhljeb eh oni i mogu da razmišljaju o nekretninama, ali realno njih je malo.

Jedini interes banke je da zaduži osobu a ne njegovu nekretninu ili njihov biznis i ima kamatu..
bilic

#6238 Re: Cijene stanova All about

Post by bilic »

un1ted wrote: 14/01/2021 10:09 Cuj garsonjericu :-) Pa mozes prodati i stan pod kreditom, zatvoriti i ici na drugu lokaciju. Ne kontam ove što brane kiriju nikako. Koliko si kirija u svom zivotu platio?
Očigledno ni jednu ( kiriju ) .
Garsonjera valjda od 50 m2 .... :-) :-) :-) :D :D
hadzinicasa

#6239 Re: Cijene stanova All about

Post by hadzinicasa »

nick13 wrote: 14/01/2021 09:43
un1ted wrote: 13/01/2021 11:03
nick13 wrote: 13/01/2021 09:35 Meni je nazamislivo da neko može dići kredit na 20 godina, zamisli da prodaš svoj život narednih 20 godina za neku nekretninu. hočeš li biti živ, hoće li se zaratiti, hoće li epidimija biti, hoće li stan trajati narednih 20 godina, hoćeš li imati porodicu.
Tvoje razmisljanje je 1000% nekoga ko zivi vec u stanu :) Evo ja sam placao 10 godina kiriju, da sam s 18 odmah kupio stan, sada ne bi bilo 20, vec jos "samo" 10 godina.

Onaj ko placa kiriju a ima mogucnost da kupi stan pa i na 20 godina, to treba da uradi sto ranije.
Svi mi imamo porodične kuće, kao i ja. raditi ću još narednih 30 godina, kirija 350*12*30 je 126 hiljada, za te pare mogu kupiti garsonjericu. a ovako dok radim plaćam kiriju, sutra mi se ukaže prilika za boljim životom negdje drugo dignem sidro za jedan dan, može to biti inostranstvo, može biti drugi grad, bolji stan, šta god. a kad ostarim idem u porodičnu kuću, djeca kako će živjeti to niko ne zna. To je moje razmišljanje

Pa nemaju svi porodicne kuce. Ti tako razmisljas jer imas alternativu, sam kazes, kad odes u penziju eto tebe nazad u porodicnu kucu. neko je to stekao za tebe, pa se ti ne moras sekirati. Sto je ok za tebe, samo ne mozes to propovijedati kao "bolje". Ima ljudi koji naslijede imovinu, dobiju na koristenje i posjedovanje, pa se ne brinu o njoj i nemaju potrebu da sami nesto stvore u ovom smislu, jer se vec neko pobrinuo za njih, prodaju, uniste, potrose. Ima ljudi kojima vlasnistvo nije bitno, sto ne znaci da se pod starost to nece promijeniti.

A i porodicnu kucu moras odrzavati valjda cak i ako zivis kao podstanar. sve covjek mora odrzavati da mu traje. posjedovanje nekretnine negdje ne znaci vezanost za to mjesto.

covjek ima potrebu da stvara i stice. jos je lakse kad vec imas nesto, lakse je i djeci od necega praviti nego ni od cega. a niko nista sem carsafa u grob ponijet' nece.
un1ted

#6240 Re: Cijene stanova All about

Post by un1ted »

TheGodfather001 wrote: 14/01/2021 10:49 Moram uletiti kratko - Sierra što piše je vlažni san svakog dijasporca - nekretnina u Sarajevu.
Sto je to problem i zasto upires prstom na nekoga ko ima novac da to uradi? Da imam novca kupio bih ne 10, vec 100 stanova u Sarajevu.

Prstom upiri u sebe i zakon, jer npr. nema poreza na stanove koji su prazni. Da neko mora platiti porez na nekretninu koja se ne koristi, ne bi bilo praznih stanova koji se koriste 20tak dana u godini :)
Sierra club

#6241 Re: Cijene stanova All about

Post by Sierra club »

TheGodfather001 wrote: 14/01/2021 10:49 Moram uletiti kratko - Sierra što piše je vlažni san svakog dijasporca - nekretnina u Sarajevu. Kupite nekoliko nekretnina u Munchenu, Amsterdamu, Beču, Berlinu pa onda ispričajte kako je lako živjeti i raditi u Japanu, posjedovati i rentati nekretninu/e u Munchenu, Amsterdamu, Berlinu. Posebno me zanima situacija kad se podstanaru pokvari bojler za vodu/grijanje kad su niske temperature i kada se kvar mora otkloniti u roku od 3h. Koliko to sve košta, kako se penali obračunavaju, koliko košta usluga upravitelja...
Zar nije svačiji san da posjeduje razne nekretnine da ih izdaje i da živi ugodan život?

Naravno, kad se izdaje nekretnina postoji potreba da se to sve održava ali to je riješi ugovorom. Ništa te nespriječava da se dogovoriš sa podstanarom ko je dužan da popravlja sve te stvari. Ako si ti, onda cijena popravka mora da udje u visinu kirije. Neizdaješ da bi gubio pare, nego da se zaradi i da se stan otplati ako već nine otplaćen.

neam puno kvarova koi se moraju otklonit za 3 sata osim vode. za to postoji majstor. I to je rijetko da se desi.

Ja sam jednom imo dvojcu momaka koji se nisu bunili ni za šta 2 godine. Kad je mladi bračni par došo ništa im nevalja. popravi ovo popravi ono. Nije to ni tolko skupo kolka je zafrkancija. Oni za 8 mjeseci dobivaju povećanje kirije jedno 10% najmanje ili noga.

Oni nisu ništa kupili jer nemaju tih 10%-20% da bi dobili kredit od banke. Pa će tako jedno 5 godina dok neskupe. Valja će i njima dosadit mijenjanje svake godine ili dvije, konstantno veća kirija, pa se odluče da kupe.
Sierra club

#6242 Re: Cijene stanova All about

Post by Sierra club »

TheGodfather001 wrote: 14/01/2021 10:49 Sierra što piše je vlažni san svakog dijasporca - nekretnina u Sarajevu
I hvala bogu da je tako. Gdje bi dijapora trebala da bude? U svom rodnom selu? Ja sam iz Tuzle, iako je to ok mjesto, nemože se uporedit sa Sarajevom. Kvalitet usluga, rzanih restorana, anonimnost, planine, infrastruktura, Sarajevo je najbolje mjesto makar za mene u širem regionu od beča do Istanbula?

Ja bi prije tamo bio nego u Zagrebu ili Beogradu. Samo Sarajevo, drugog izbora i nemamo.
TheGodfather001

#6243 Re: Cijene stanova All about

Post by TheGodfather001 »

Samo naprijed. Sve ostalo je deplasirana priča. Kao rođeni sarajlija iz 3-e generacije rođenih sarajlija, izuzimam se iz dalje diskusije zbog pristrasnosti prema Beču i Istanbulu, zatim prema Zagrebu u odnosu na Sarajevo. :thumbup:
hadzinicasa

#6244 Re: Cijene stanova All about

Post by hadzinicasa »

TheGodfather001 wrote: 14/01/2021 14:07 Samo naprijed. Sve ostalo je deplasirana priča. Kao rođeni sarajlija iz 3-e generacije rođenih sarajlija, izuzimam se iz dalje diskusije zbog pristrasnosti prema Beču i Istanbulu, zatim prema Zagrebu u odnosu na Sarajevo. :thumbup:
:D
daario naharis

#6245 Re: Cijene stanova All about

Post by daario naharis »

Zeznute su cijene bas a vakat nesiguran za kupovine stana onima koji nisu nista dobili na guzove...

Ja se lomim vec duze vrijeme za kupovinu, nije mi nekako realno dati 150-160 hiljada za stan. Plus kad uzmes kamate, izadje me 200.000 stan od 50ak kvadrata....
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6246 Re: Cijene stanova All about

Post by Chmoljo »

Sierra club wrote: 14/01/2021 11:50

Naravno, kad se izdaje nekretnina postoji potreba da se to sve održava ali to je riješi ugovorom. Ništa te nespriječava da se dogovoriš sa podstanarom ko je dužan da popravlja sve te stvari. Ako si ti, onda cijena popravka mora da udje u visinu kirije. Neizdaješ da bi gubio pare, nego da se zaradi i da se stan otplati ako već nine otplaćen.

Cuj popravak da ide u visinu kirije. Mozda i nove plocice da ti stave o svom trosku gazda, sta mislis?
vjeverica.nada

#6247 Re: Cijene stanova All about

Post by vjeverica.nada »

Nemam apetit za bogacenje, gomilanje ni ostavljanje nekretnina djeci. Neka rade i stvaraju za sebe kako smo i mi. Ne zalim placenih dugo godina najamnina, jer dok nismo ustedili glavninu za kupovinu svog stana zivjeli smo mirno u tudjim unajmljenim stanovima koje smo cuvali i odrzavali kao svoje. Kad nemas zaradjenu osnovu za tako krupnu zivotnu investiciju, strpi se, radi, ustedi i sve ces steci. Po meni je stravicno zaduziti se 200000 i mentalno se muciti deset ili dvadeset godina ako imas neka prosjecna primanja i mogucnosti.
hadzinicasa

#6248 Re: Cijene stanova All about

Post by hadzinicasa »

Chmoljo wrote: 14/01/2021 15:07
Sierra club wrote: 14/01/2021 11:50

Cuj popravak da ide u visinu kirije. Mozda i nove plocice da ti stave o svom trosku gazda, sta mislis?
Stan si duzan vratiti u stanju u kojem si ga preuzeo. i valjda odrzavati ono u cemu zivis od ciscenja, do popravaka onoga sto koristenjem pokvaris.
ili ja imam pogrsan koncept podstanarstva? :D
hadzinicasa

#6249 Re: Cijene stanova All about

Post by hadzinicasa »

vjeverica.nada wrote: 14/01/2021 15:07 Nemam apetit za bogacenje, gomilanje ni ostavljanje nekretnina djeci. Neka rade i stvaraju za sebe kako smo i mi. Ne zalim placenih dugo godina najamnina, jer dok nismo ustedili glavninu za kupovinu svog stana zivjeli smo mirno u tudjim unajmljenim stanovima koje smo cuvali i odrzavali kao svoje. Kad nemas zaradjenu osnovu za tako krupnu zivotnu investiciju, strpi se, radi, ustedi i sve ces steci. Po meni je stravicno zaduziti se 200000 i mentalno se muciti deset ili dvadeset godina ako imas neka prosjecna primanja i mogucnosti.
znaci vi ste placali najamninu i paralelno stedjeli za stan i onda kad ste ustedjeli za stan, onda ste kupili stan!?
Da je mjesto te najamnine bila rata za stan, sad bi imali i stan i ustedjevinu. tako nekako ide racunica.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6250 Re: Cijene stanova All about

Post by Chmoljo »

daario naharis wrote: 14/01/2021 14:53 Zeznute su cijene bas a vakat nesiguran za kupovine stana onima koji nisu nista dobili na guzove...

Ja se lomim vec duze vrijeme za kupovinu, nije mi nekako realno dati 150-160 hiljada za stan. Plus kad uzmes kamate, izadje me 200.000 stan od 50ak kvadrata....
Ako mozes, kupi.

Ja sam 5 godina bio pod rentom, 4 puta selio, i evo sad svoj na svom. Kredit na 20 godina pa lagano.

Kupis stan, ti te pare nisi bacio. Ne daj Boze bilo cega, uvijek ces imati vrijednost u njemu. Ljudi su u ratu glave gubili cuvajuci kuce, koje su opet spaljene i opet obnovljene.

I sto ga ranije kupis, ranije ces ga otplatiti. Mi nismo bili svjesni na kakva smo sranja trosili pare dok nismo kupili stan. Baci na papir, vidi gdje si i kreni u potragu. Ionako sve sto valja brzo ode. I budi poredaj ono sto ti je bitno i ono oko cega mozes praviti kompromis jer idealan sa ogranicenim sredstvima neces naci.
Post Reply