Komedija
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- MTV
#109852 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A prvo iz Telemacha tvrdili kako im nisu htjeli produziti ugovor ovi iz Arena 
- daky585
#109853 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bar su priznali da nisu ništa bolji o mtel-a i da i jedne i druge boli briga za korisnike. Bahate se i jedni i drugi jer nije da korisnici imaju neki pristojan izbor. Može im se u ovoj anarhiji.
- Rugafet
#109854 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja se preselio u USA pa mi nisu htjeli opremu primit nazad kao prvo sve plati do kraja ugovora pa onda vrati opremu. Strasni genijalci...zole2020 wrote: ↑13/01/2021 18:03Pa naravno da ne moze tako. Na sve su oni racunali da ne bi pukli ni 1KM na svoju stetu.zux1 wrote: ↑13/01/2021 17:45 Situacija:
Imam Eon premium duo. Nisam zadovoljan ponudjenim popustom od 15% u trajanju od 12 mjeseci. Raskidam ugovor i zasnivam odmah novi ugovor po ovoj njihovoj akciji 6 mjeseci za 1KM.
Da li se ovo moze izvesti ili je ova akcija 6 mjeseci za 1KM samo za nove korisnike?
Ljudi , evo vam predlog. Danas moj drugar promijenio prebivaliste kod sestre odneo potvrdu o nov prebivalistu da na toj adresi nema Telemach domet i zavrsio s njima vratio opremu kulturno. Nije ni novu licnu kartu morao vaditi. Kad prodje 1-2 mjeseca vratice prebivaliste kod sebe kuci i svima dobro![]()
- Tiger 033
-
bob_1921
#109856 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
jesi mogao ganjao 15% al Ugovor na 12 mjeseci pa nek oni ganjaju arene ako hoce u toku 12 mjeseci, realno nakon isteka 12 mjeseci nece ti ukinuti nego povecati racun jer ces izgubiti pravo na popust a do tebe je hoces dalje potpisati ili oticizole2020 wrote: ↑13/01/2021 16:03Logicno. Receno je vec ovde da oni nece 1KM na svoju stetu ici jer po njima oni nemaju nista sa nastalom situacijom pa nisu duzni da stetu svale na sebe. Sve to sto pijacarski daju je proracunato tako da ni 1KM ne idu na svoju stetu uz zacementiranih novih 24 mjeseca ugovorne obaveze. Oni jednostavno ne vide problem i tu je prici kraj. Ni marke na svoju stetu ne pada im napamet to je crvena linija za njih taman da ih 500 puta nazovete.
- drug_profi
#109857 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Evo 8 dana proslo kako ste me zvali da mi ponudite cinestare ili tako nesto.
Rekao sam da me to ne zanima i trazio video klub.
Rekli ste da cete javiti dok vidite sa sefovima.
Pa vidjeste li?
Od osjecaja da me je neko htio prevariti svjesno, samo mi je jos gori osjecaj da me neko ignorise svjesno...
Ali nema veze. Samo vi po svom. Ja sam staro zlopamtilo.
Pa vidjeste li?
Od osjecaja da me je neko htio prevariti svjesno, samo mi je jos gori osjecaj da me neko ignorise svjesno...
-
Fauja Singh
#109858 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Razocaran sam i ja sto je Telemach izgubio Arene, ali ne bi se vratio na BH Telekom nema tih para, jedino da su jedini operater u BiH pa mozda onda, ali i tad bi prvo vidio kakav Box i neku IPTV listu.
Na BH Telekomu sam bio jos od Dial up-a kad bi se morao glasno nakasljavati da mi roditelji ne cuju da se kacim na internet pa sve do dolaska Telemacha kad sam presao kod njih. Mislim da tada Telemach nije dosao u BiH da bi mi na BH Telekomu jos uvijek imali limit na download/upoload.
Tehnicka podrska ta dva operatera se ne moze porediti, znaci kad god sam imao neki problem na BH Telekomu prvo sam imao muku da ih dobijem. Ne znam jel jos uvijek pustaju onu instrumentalu od Nothing else matters ali tad je dominirala, po citav dan slusam tu pjesmu dok se neko neudostoji da se javi, a i kad se javi u vecini slucajeva ne rijese problem nego su upute bile "resetuj modem, resetuj racunar" pa ako pomogne, pomogne, ako ne pomogne onda kao negdje fol zavedu da ja imam problem ali nit mi se ko javi nit ista.
Na Telemachu ljudi sve telefonski rijese, podrska im je top, ovdje sam pisao da imam neki problem sa slikom gdje mi se pojavljuju kockice i isti dan me ljudi zvali, poslali tehnicara i otvore nalog da se citava u zgradi citava instalacija promjeni, za par dana stoji obavijest da ce se tog i tog dana vrsiti zamjena instalacija i tako i bi, sve uradjeno po ps-u, od onih kutijaca kod ulaznih vrata, kablova kako su provedeni...
Da ne govorim kako pri svakom obnovljenom ugovoru imam neke benefite, npr. godinu dana HBO ili godinu dana da placam pola iznosa... Onda sigurno sam 5-6 puta dobio od njih poziv gdje me pitaju kako sam zadovoljan njihovim uslugama, pitaju me imam li neki prijedlog...
Evo vecina nas ovdje je imala posla sa BH Telekomom pa evo recite jeste li ikada dobili jedan takav poziv, jeste li ikakav benefit dobili, hemijsku bar. Ja evo i dan danas koristim njihovu mobilnu pretplatu, a pretplatio sam se kod njih kad sam prvi posao dobio, znaci prije vise od 15 godina i nikad nisam dobio poziv da me neko upita jesam li zadovoljan, pa sunce ti jebem morao sam veze povlaciti kad sam htio telefon da KUPIM preko njih jer ga kao nikada nema, naruce samo za odabranu elitu a obican narod neka se jebe. Ovdje mi je jedan forumas (nesto mu je nick bio moustapasha) zavrsio da kupim telefon kod njih, pa jebo te zivot ko da mi ga poklanjaju.
Ova jedna kolegica mi se prije mjesec dana hvalila kako je kupila iPhone 12 pro max u BH Telekomu i ja je majke mi danas vidim, pitam jel to taj iPhone, kaze nije, jos cekam, ganjam veze, nemaju na stanju a i kad dodje odmah se razgrabi. Pa jebo majku jesmo li mi normalni kad s takvima imamo posla i prihvacamo kao da je to normalno, a ovdje drvlje i kamenje jer je Telemach izgubio Arene, gledam na FB neke "prijatelje", to se neki ultimatumi postavljaju, to ce se oprema baciti ako Telemach ne uradi to i to...
Zao mi nekad bude kad vidim kako se korisnik @Telemach trudi da zadrzi korisnike, gleda da im izadje u susret, ok to mu je sigurno posao i za to je placen, ali imam osjecaj da su pojedini jos gori kad vide kako se on bori za korisnike a ja bi im najradije pozelio neka idu na Moju tv, neka se vrate u kameno doba i mole Boga da ce im sve fercerati, a ako ne bude ferceralo onda im slijedi
Na BH Telekomu sam bio jos od Dial up-a kad bi se morao glasno nakasljavati da mi roditelji ne cuju da se kacim na internet pa sve do dolaska Telemacha kad sam presao kod njih. Mislim da tada Telemach nije dosao u BiH da bi mi na BH Telekomu jos uvijek imali limit na download/upoload.
Tehnicka podrska ta dva operatera se ne moze porediti, znaci kad god sam imao neki problem na BH Telekomu prvo sam imao muku da ih dobijem. Ne znam jel jos uvijek pustaju onu instrumentalu od Nothing else matters ali tad je dominirala, po citav dan slusam tu pjesmu dok se neko neudostoji da se javi, a i kad se javi u vecini slucajeva ne rijese problem nego su upute bile "resetuj modem, resetuj racunar" pa ako pomogne, pomogne, ako ne pomogne onda kao negdje fol zavedu da ja imam problem ali nit mi se ko javi nit ista.
Na Telemachu ljudi sve telefonski rijese, podrska im je top, ovdje sam pisao da imam neki problem sa slikom gdje mi se pojavljuju kockice i isti dan me ljudi zvali, poslali tehnicara i otvore nalog da se citava u zgradi citava instalacija promjeni, za par dana stoji obavijest da ce se tog i tog dana vrsiti zamjena instalacija i tako i bi, sve uradjeno po ps-u, od onih kutijaca kod ulaznih vrata, kablova kako su provedeni...
Da ne govorim kako pri svakom obnovljenom ugovoru imam neke benefite, npr. godinu dana HBO ili godinu dana da placam pola iznosa... Onda sigurno sam 5-6 puta dobio od njih poziv gdje me pitaju kako sam zadovoljan njihovim uslugama, pitaju me imam li neki prijedlog...
Evo vecina nas ovdje je imala posla sa BH Telekomom pa evo recite jeste li ikada dobili jedan takav poziv, jeste li ikakav benefit dobili, hemijsku bar. Ja evo i dan danas koristim njihovu mobilnu pretplatu, a pretplatio sam se kod njih kad sam prvi posao dobio, znaci prije vise od 15 godina i nikad nisam dobio poziv da me neko upita jesam li zadovoljan, pa sunce ti jebem morao sam veze povlaciti kad sam htio telefon da KUPIM preko njih jer ga kao nikada nema, naruce samo za odabranu elitu a obican narod neka se jebe. Ovdje mi je jedan forumas (nesto mu je nick bio moustapasha) zavrsio da kupim telefon kod njih, pa jebo te zivot ko da mi ga poklanjaju.
Ova jedna kolegica mi se prije mjesec dana hvalila kako je kupila iPhone 12 pro max u BH Telekomu i ja je majke mi danas vidim, pitam jel to taj iPhone, kaze nije, jos cekam, ganjam veze, nemaju na stanju a i kad dodje odmah se razgrabi. Pa jebo majku jesmo li mi normalni kad s takvima imamo posla i prihvacamo kao da je to normalno, a ovdje drvlje i kamenje jer je Telemach izgubio Arene, gledam na FB neke "prijatelje", to se neki ultimatumi postavljaju, to ce se oprema baciti ako Telemach ne uradi to i to...
Zao mi nekad bude kad vidim kako se korisnik @Telemach trudi da zadrzi korisnike, gleda da im izadje u susret, ok to mu je sigurno posao i za to je placen, ali imam osjecaj da su pojedini jos gori kad vide kako se on bori za korisnike a ja bi im najradije pozelio neka idu na Moju tv, neka se vrate u kameno doba i mole Boga da ce im sve fercerati, a ako ne bude ferceralo onda im slijedi
- Telemach
#109859 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo @Fauja Singh,Fauja Singh wrote: ↑13/01/2021 19:30 Razocaran sam i ja sto je Telemach izgubio Arene, ali ne bi se vratio na BH Telekom nema tih para, jedino da su jedini operater u BiH pa mozda onda, ali i tad bi prvo vidio kakav Box i neku IPTV listu.
Zahvaljujemo se na iscrpnom osvrtu
Mnogo nam je drago da ste zadovoljni našim uslugama i našim načinom poslovanja.
Ne možemo govoriti o ponudi drugih kablovskih operatera, ali iz priloženog vidimo da imaju kvalitetan izbor muzike.
Hvala Vam što ste uz nas, a mi ćemo se potruditi da opravdamo ukazano povjerenje. Tu smo za Vas.
Last edited by Telemach on 13/01/2021 22:20, edited 2 times in total.
- Telemach
#109860 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo @drug_profi,drug_profi wrote: ↑13/01/2021 19:29 @Telemach
Pa vidjeste li?
Rado ćemo provjeriti sve što je potrebno.
Pisali smo Vam pp.
Unaprijed se zahvaljujemo.
-
zippoo87
#109861 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sve sto si napisao stoji a neke stvari su i "stojale"...Fauja Singh wrote: ↑13/01/2021 19:30 Razocaran sam i ja sto je Telemach izgubio Arene, ali ne bi se vratio na BH Telekom nema tih para, jedino da su jedini operater u BiH pa mozda onda, ali i tad bi prvo vidio kakav Box i neku IPTV listu.
Recimo tebi je bitno da ti se poklanja paznja kao korisniku,meni to nije bitno uopste...meni je bitno da dobijem uslugu koju placam.
Sto se tice korisnicke podrske...jesu puno brzi od ovih iz Telekoma ali ne znaci i da su nuzno brzi u otklanjanju problema...jer dodju na adresu,resetuju router i odu...pa opet dodju,urade isto i odu...pa se opet zalis i traze dalje gdje je problem i nekada nadju i rijese a imas korisnika kojima ne rijese,jer ne mogu ili ne zele da ulazu u nove kablove i opremu.
Sto se mene licno tice...sve tehnicke probleme su rijesili...nekada brzo a nekada dolaskom 3-4 puta ali su rijesili i to je za pohvalu.
E sada dolazimo do onih stvari koje nisu za pohvalu...a to je da im je recimo praksa da POTURAJU ugovore na potpis ljudima u neznanju...i to obicno rade kada korisnik ima tehnicke probleme i kada dodju tehnicari da nesto poprave,onda uz te papire oko zamjene opreme,poture i papire za novi OBAVEZUJUCI ugovor...sto su meni pokusali uraditi prije neka 2-3 mjeseca.
Kada sam ih uhvatio crno na bijelo u pokusaju,zvali su me i izvinjavali se ...
E sada dolazimo do druge prevare u mom licnom slucaju
Nakon ove neugodne situacije sa poturanjem ugovora ,ponudili su mi da potpisem novi ugovor uz benefite od 15% popusta na 12 mjeseci i PROMO ARENA SPORT SD kanale...i ja kontam,nije losa ponuda i potpisem ponovo ugovor na 2 godine...ne racunajuci da ce nam uraditi sada ovo sa arenama.
Dalje...nakon sto sam se putem maila zalio i pisao reklamaciju,da se dogovorimo i da mi ponude neko obestecenje zbog izbacivanja arena ,da ne prekidam ugovor ...tek tu se vidi prava "briga za korisnike",gdje mi na moju zalbu na mailu,dva puta odgovaraju istim generickim mailom,dakle i ne citajuci sta sam napisao .
I da se razumijemo,nisam ja jedini...skoro pa svima ovako rade i "Pisaju se po nama"...naravno ne mislim ovdje na pijune od radnika,koji moraju raditi sta se naredi...nego na upravu Telemacha.
I da pitam i tebe sada licno...da li je uredu sve ovo sto nam rade i sto sam ja napisao iz licnog iskustva ?
Sta ja sada treba da trpim ponizenja i sve ostalo,ukidanje programa sa njihove strane i ovo bahacenje,samo zato sto imam vecu brzinu interneta od konkurencije ?
Ja sam isto bio dugogodisnji korisnik BHTa i svih njihovih usluga ali na mojoj lokaciji su adsl i moja tv bili "rock solid" sto bi rekli ameri...i nisam nikada imao probleme po tom pitanju...drugo je sto je usluga bila slabija i internet sporiji ali ja sam dobijao one brzine koje sam placao.
Shvatam da mnogi ne dobijaju i da se sa pravom zale...ali nije niti jedan operater kod nas bez mana i niko ne nudi 100% stabilnost na svim lokacijama gdje imaju pretplatnike.
- rida1976
#109862 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Na kojem kanalau iz vase programske sheme mozemo gledati svjetsko prventvo u rukometu?
Na kojem kanalau iz vase programske sheme mozemo gledati svjetsko prventvo u rukometu?
-
Mustang1
#109863 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ko jos gleda rukomet ba, imas SportKlub gledaj nesto 
-
sencobih
#109864 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Barsa na nova sport, i onda svi krivi samo telemah nije. Svi napadaju jadni Telemah
-
zippoo87
-
homar
#109866 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imam utisak da BiH nije sposobna da zaštiti svoje gradjane od ovih krvopija na BH telekomunikacijskom tržištu. Gradjani su napadnuti od nestabilnih firmi koje to rade samo u BIH, da se ovo što se dogodilo nama sa Telemachom i m telom u nekoj zapanoj drzavi, ove firme bi završile svoju karijeru. Kod nas će i jedna i druga firma i ostale dvije zatražiti vitalni nacionalni intetes, politika će ih zaštititi, a mi ćemo obični smrtnici klepiti ušima i platiti dobro za smeće koje dobijamo. Strah koji nam je ova vlast ulila u kosti prelila se i na strah od ovih svjetskih hoštaplera. "BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVJETI"
-
zippoo87
#109867 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nazalost...stranke su nametnule misljenje da te jedino one mogu zastiti a nikako zakoni ove drzave.homar wrote: ↑13/01/2021 20:47 Imam utisak da BiH nije sposobna da zaštiti svoje gradjane od ovih krvopija na BH telekomunikacijskom tržištu. Gradjani su napadnuti od nestabilnih firmi koje to rade samo u BIH, da se ovo što se dogodilo nama sa Telemachom i m telom u nekoj zapanoj drzavi, ove firme bi završile svoju karijeru. Kod nas će i jedna i druga firma i ostale dvije zatražiti vitalni nacionalni intetes, politika će ih zaštititi, a mi ćemo obični smrtnici klepiti ušima i platiti dobro za smeće koje dobijamo. Strah koji nam je ova vlast ulila u kosti prelila se i na strah od ovih svjetskih hoštaplera. "BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVJETI"
To onda koriste raznorazni hostapleri za svoje kriminalne radnje i bogacenje.
A narod je nepismen i dosta neobrazovan i zatucan i kao takav jedino sto zna je da se boji...kao sto ti kazes,boj se ovog,boj se onog...boj ovna,govna...i onda ljudi koji su iole pismeniji i sposobniji zastiti svoja gradjanska prava,ispadaju kao neke galamdzije i buntovnici a stvarnost je takva da samo necemo da nas svaka stoka vara i krade.
Ovakve firme na zapadu posluju PO ZAKONIMA a kod nas kupe regulatornu agenciju i onda rade sta hoce a regulatori se cesu po usima
-
sencobih
#109868 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Narod je postao čudan, meni mesar pokušao da mazne 200g na vagi, ja mu rekao, narod me napade i navija za mesara. Tako i ovdje, Telemah nas guti godinama , a ljudi navijaju za telemah
- sagosen
#109869 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach ovaj HRT što je otključan na satelitu (Total TV usluga) da li je to za stalno ili?
-
Boban0726
#109870 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Naravno da nije za stalno.Vjeravatno do 15-tog,tada će HRT opet kodirati.
- drug_profi
#109871 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I mi smo vam odgovorili.Telemach wrote: ↑13/01/2021 20:19Zdravo @drug_profi,drug_profi wrote: ↑13/01/2021 19:29 @Telemach
Pa vidjeste li?
Rado ćemo provjeriti sve što je potrebno.
Pisali smo Vam pp.
Unaprijed se zahvaljujemo.
LP
-
caseytron
#109872 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
12. dan nista od poziva 
-
Q_Line
#109873 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pazi sad, iz Telemacha se bune zašto niko ne protestvuje jer je m:tel isključio Sport Klub kanale, dok se s druge strane ogroman broj ljudi buni jer su oni isključili Arena Sport kanale.
Zar im upravo taj odnos jednostavno nije jasan u čemu je stvarni problem!
Ogroman broj pretplanika javno ukazuje na kvalitetu Sport Klub kanala
Zar im upravo taj odnos jednostavno nije jasan u čemu je stvarni problem!
Ogroman broj pretplanika javno ukazuje na kvalitetu Sport Klub kanala
- Maharadza
#109874 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Misliš kao što vas nekolicina brani telecom životom i nakon što smo mnogi iznosili ČINJENICE na drugoj temi (davnih dana) kako smo pokradeni svi redom kada je bio ADSL 3G/5G/9G gdje su provjereno krali od mnogih korisnika prikazujući "prekoračenje limita" iako isto po mjeračima na PC-u nije postojalo (a tada nije bilo ni wifi-a ni ništa pa je PC bio jedini "potrošać" tog limita). Ne valja biti dvoličan, smeta ti što brane kriminalnog mesara a ti isto radiš kada se spomene "zakidanje na vagi" od strane bht-a?!
I da, ne branim ove monopolce ni sekunde samo kažem da ni konkurencija nije nešto bolja...pogotovu ne ako je svoje kriminalno lice već pokazala dok je imala monopol dugogodišnji.
Jedina šteta ovdje je što mi ovisimo o prekodrinskoj politici i kako se njima tamo digne, umjesto da su naši "prvaci" iskoristili stotine miliona koje je "zlatna koka" uzimala od naroda i to uložili u poboljšanje usluga/kreiranje domaćih sportskih kanala => kupovinu prava za prijenose itd. pa bi nam ga svi ostalo mogli pofamflati, ne bi ni bilo potrebe za konkurencijom niti bi ista imala šanse ovdje...ali eto pohlepa je čudo.
Last edited by Maharadza on 13/01/2021 21:23, edited 1 time in total.
-
sencobih
#109875 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Opet bacaš bombe kao i svaki put kad pišeš ,ali takav si kakav si , nema ti pomoći. Nije tema ali lako je provjerljivo, telekom je imao flat i prije telemaha. Imas li svoj mjerač za struju, plin i vodu, vjerojatno manje trošiš ali oni te kradu.Maharadza wrote: ↑13/01/2021 21:17Misliš kao što vas nekolicina brani telecom životom i nakon što smo mnogi iznosili ČINJENICE na drugoj temi (davnih dana) kako smo pokradeni svi redom kada je bio ADSL 3G/5G/9G gdje su provjereno krali od mnogih korisnika prikazujući "prekoračenje limita" iako isto po mjeračima na PC-u nije postojalo (a tada nije bilo ni wifi-a ni ništa pa je PC bio jedini "potrošać" tog limita). Ne valja biti dvoličan, smeta ti što brane kriminalnog mesara a ti isto radiš kada se spomene "zakidanje na vagi" od strane bht-a?!![]()
I da, ne branim ove monopolce ni sekunde samo kaže da ni konkurencija nije bolja sekunde...pogotovu ne ako je svoje kriminalno lice već pokazala dok je imala monopol dugogodišnji.![]()