Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
van Basten wrote: ↑13/01/2021 14:33
Jedina stvar koja me drzi da ne raskinem ugovor jeste brz internet... online skola, posao 50%radnog vremena kod zene... tako da mi treba brz i stabilan internet... medjutim, zadnje dvije sedmice zena mi se zali da nece da joj skine dokumente na laptopu dok je online na poslu... sliku skida minutama... (laptop nov, kupljen prije pola god bas radi online obaveza)
Mjerim brzinu neta na 3 mob i na laptopu kad izmjerim kraj risivera daje 25-35mb/s downloada. Jasno mi je da se prava brzina mjeri direktno a ne wirelesom ali je li bas normalno da se preko wifi gubi u startu 80-90% brzine (paket mi je deklarativno 200/12).?
Ako vec iz nekih tehnickih razloga ne mogu brze preko wifi od 40mb, onda mi ni ne treba 200mb, a to bi mi onda otvorilo opcije da pogledam brzine kod konkurencije...
Losa konkurencija i jeste razlog sto se telemach osilio.. Ja zvao bh telekom i kazu da je maksimalna brzina koju mi mogu isporuciti na mojoj adresi 25/2, sto je ispod svakog standarda.. Jedni nemaju tehnicke mogucnosti za kvalitetnu uslugu, drugi ne pokrivaju 80% grada i na kraju obicni korisnik nema izbora.. Kada konkurencija bude bolja tada cemo imati kvalitetniju i jeftiniju uslugu i bolji odnos prema korisnicima..
Ako zelis vece brzine preko wifi potreban ti je bolji ruter koji ima 5G..
Joj bagre iz Telemaha,danas mi kod mame dosli da spoje resiver,i zena se ne konta u to nesto i kad su zavrsili daju joj da potpise , kad ono ni manje ni vise nego novi ugovor na 24 mjeseca(iako ovaj jos godinu vazi)...Sreca ja bio tu,zguzvam onaj papir, oni fol zovu centralu kao sta cemo sad bla bla,na kraju kao sto je i dogovoreno bilo samo postojeci ugovor se izmjenio (umjesto kartice uzet resiver)...Nevjerovatno kakvim forama se koriste
Joj bagre iz Telemaha,danas mi kod mame dosli da spoje resiver,i zena se ne konta u to nesto i kad su zavrsili daju joj da potpise , kad ono ni manje ni vise nego novi ugovor na 24 mjeseca(iako ovaj jos godinu vazi)...Sreca ja bio tu,zguzvam onaj papir, oni fol zovu centralu kao sta cemo sad bla bla,na kraju kao sto je i dogovoreno bilo samo postojeci ugovor se izmjenio (umjesto kartice uzet resiver)...Nevjerovatno kakvim forama se koriste
telecom da je pametan kao što nije, mogao je samo tako iskoristiti ovu situaciju...
ja kad sam pitao da li mogu imati internet brzine kao što sada imam, meni kažu da ne znaju jer mora tehnička ekipa izaći na teren i provjeriti. Tu i leži problem jer tehnička ekipa telecoma izlazi na teren i vrši provjere samo onda kad zvanično podneseš zahtjev za priključenje usluge koji debili..ne možeš da vjeruješ...a trebali bi napamet znati da li na nekoj lokaciji može ili ne može dobiti se puna usluga...Inače već dvije godine je prošlo kako je telecom doveo optički kabal do mog ulaza i u sam ulaz, ali nisu doveli kabal dalje do stanova unutar istog...
ovo kod mog prijatelja se danas desilo
pa sta ima veze mozda mama ne gleda arene i hoce da nastavi uslugu
nije u tome poenta nego njihovo hinjsko poturanje papira da se potpise novi ugovor na prevaru
czhuay wrote: ↑13/01/2021 15:18
nije u tome poenta nego njihovo hinjsko poturanje papira da se potpise novi ugovor na prevaru
pa eto produzili joj za godinu jer ako je imala jos jednu nije velka steta,reci tim svojim jaranima da malo upozore roditelje kad vec ne obracaju paznju da gledaju sta potpisuju,na sljepo se ni u wc ne ide jer bi mogo izaci popisan...
aditon wrote: ↑13/01/2021 15:36
telecom da je pametan kao što nije, mogao je samo tako iskoristiti ovu situaciju...
ja kad sam pitao da li mogu imati internet brzine kao što sada imam, meni kažu da ne znaju jer mora tehnička ekipa izaći na teren i provjeriti. Tu i leži problem jer tehnička ekipa telecoma izlazi na teren i vrši provjere samo onda kad zvanično podneseš zahtjev za priključenje usluge koji debili..ne možeš da vjeruješ...a trebali bi napamet znati da li na nekoj lokaciji može ili ne može dobiti se puna usluga...Inače već dvije godine je prošlo kako je telecom doveo optički kabal do mog ulaza i u sam ulaz, ali nisu doveli kabal dalje do stanova unutar istog...
Ma samo posaljes zahtjev za provjeru, nemas obavezu prikljuciti ako ti brzina ne odgovara.
zux1 wrote: ↑13/01/2021 14:07
Evo i ja sam ih sada zvao.
Korisnik sam Eon premium duo paketa.
Ponudili su mi 15% umanjenje racuna na 12 mjeseci uz potpis novog ugovora na 24 mjeseca.
Logicno da sljedecu godinu mogu sve vratiti.
Logicno. Receno je vec ovde da oni nece 1KM na svoju stetu ici jer po njima oni nemaju nista sa nastalom situacijom pa nisu duzni da stetu svale na sebe. Sve to sto pijacarski daju je proracunato tako da ni 1KM ne idu na svoju stetu uz zacementiranih novih 24 mjeseca ugovorne obaveze. Oni jednostavno ne vide problem i tu je prici kraj. Ni marke na svoju stetu ne pada im napamet to je crvena linija za njih taman da ih 500 puta nazovete.
typeOnegative wrote: ↑13/01/2021 14:37
Može preko ,uz odgovarajuću opremu. Sad, šta je kod tebe problem, ne znam .
Ne znam... hp laptop, 2 samsung mob i 1 huawei i svi isto pokazuju...
da li koristis ovaj njihov ubee modem ili nesto drugo. ja sam uzeo posebno ruter i dva ekstendera kako bih napravio wifi mrezu na tri sprata. izaslo me oko 200KM.
typeOnegative wrote: ↑13/01/2021 14:37
Može preko ,uz odgovarajuću opremu. Sad, šta je kod tebe problem, ne znam .
Ne znam... hp laptop, 2 samsung mob i 1 huawei i svi isto pokazuju...
da li koristis ovaj njihov ubee modem ili nesto drugo. ja sam uzeo posebno ruter i dva ekstendera kako bih napravio wifi mrezu na tri sprata. izaslo me oko 200KM.
Ubee modem. Dodao sam 1 ekstender za djecijd sobe jer do tamo signal nije prolazio... sad je tamo 15-25mb/s. Sad mozda treba posebno ruter da uzmem. Ili da uzmem u logosoftu 120mb/s ili bht 80mb/s pa da mi oni donesu svoje rutere?
Situacija:
Imam Eon premium duo. Nisam zadovoljan ponudjenim popustom od 15% u trajanju od 12 mjeseci. Raskidam ugovor i zasnivam odmah novi ugovor po ovoj njihovoj akciji 6 mjeseci za 1KM.
Da li se ovo moze izvesti ili je ova akcija 6 mjeseci za 1KM samo za nove korisnike?
Liska wrote: ↑12/01/2021 21:53
Budi posten pa za dva mjeseca napisi dobijas li racune od Telemacha i poslije raskida. Sto se tice moje profesije godinama radim u pravosudju i zivim od gresaka pametnjakovica kao ti. Dobro razmisli i ocijeni tko ima vise resursa za sudjenje, jedna multinacionalna kompanija ili ti. Prijateljski savjet od mene i zadnji koji ces dobiti
Pa evo ja ne radim u pravosudju, hvala Bogu, jer je i sramota to danas reci, obzirom u kakvom je stanju, ali i kao takvo kakvo jeste, ima primjera gdje neko dobije presudu protiv bogatijih lica. Vjerovatno ce u narednom periodu i prva pravomocna presuda za "svicarce" doci.
Sto ne objasnis ljudima kako je moguce da imaju aneks gdje pise da ce imati AS, a onda im se ista ukine i jos ih se, navodno, u zabludu dovede prilikom produzenja ugovora.
Zasto bi ih ja upozoravao na to? Da mogu sutra raskinuti ugovor bez penala raskinuo bih. Ali ne mogu. Ono sto mogu je sacekati kraj ugovora i ne produziti ga. Ti idi svojim putem, i ja sam nekada bio tako pametan pa sam sve morao platiti. Bujrum, prijatelju, samo mi javi za te racune.
Kad iziđe prvi mjesec nećeš moći raskinuti ugovor bez plaćanja penala, rok je 30 dana.
zux1 wrote: ↑13/01/2021 17:45
Situacija:
Imam Eon premium duo. Nisam zadovoljan ponudjenim popustom od 15% u trajanju od 12 mjeseci. Raskidam ugovor i zasnivam odmah novi ugovor po ovoj njihovoj akciji 6 mjeseci za 1KM.
Da li se ovo moze izvesti ili je ova akcija 6 mjeseci za 1KM samo za nove korisnike?
zux1 wrote: ↑13/01/2021 17:45
Situacija:
Pa naravno da ne moze tako. Na sve su oni racunali da ne bi pukli ni 1KM na svoju stetu.
Ljudi , evo vam predlog. Danas moj drugar promijenio prebivaliste kod sestre odneo potvrdu o nov prebivalistu da na toj adresi nema Telemach domet i zavrsio s njima vratio opremu kulturno. Nije ni novu licnu kartu morao vaditi. Kad prodje 1-2 mjeseca vratice prebivaliste kod sebe kuci i svima dobro
Koji cirkus... Svako ima svoje izjave. Makar su priznali da su sami odlucili ne produziti ugovor, znaci uslovi su bili isti. Umjesto da imaju bolju ponudu, oni su zbog toga sto je mtel odlucio ne produziti ugovor - uradili isto.
fusion_ba wrote: ↑13/01/2021 18:27
Koji cirkus... Svako ima svoje izjave. Makar su priznali da su sami odlucili ne produziti ugovor, znaci uslovi su bili isti. Umjesto da imaju bolju ponudu, oni su zbog toga sto je mtel odlucio ne produziti ugovor - uradili isto.
Al pogledaj ti ovog spinovanja, ni Avaz iz najgorih dana im nije ravan. Gade mi se svakim danom sve vise.