Napusti sahranu!
Sarajevo Construction
- P308
#14402 Re: Sarajevo Construction
Ruku na srce, ima vas par koji nikad ni za jedanu novoizgradjenu zgradu niste rekli da vam je ok i da vam se dopada
a bgm ima i ovih koji isto tako ni za jedanu ne zele ni da cuju ruznu rijec 
-
redhat
#14403 Re: Sarajevo Construction
Zgrada predobro izgleda, od dizajna do izvedbe....Zec nacrtao, nije se štedilo i uradilo se kako bog zapovjeda. Svi komentari suvišni.
A Čobanija mi je vrlo dobro poznata kao kraj da ne bude zabune.
A Čobanija mi je vrlo dobro poznata kao kraj da ne bude zabune.
- nepass1
#14404 Re: Sarajevo Construction
Ima li sta da ti nije poznato 
- Bullet Tooth Tony
#14405 Re: Sarajevo Construction
Par drugova isli gledati pa mi pokazivali slike i pricali na kafi.. Mene su isto zanimali ali sam odustao kad sam vidio cijenu.. Nema racunice jednostavno.. Ocekivao sam oko 4500 da bude kvadrat.. . Imaju i poslovni prostori ali su skoro duplo skuplji od stanova_BataZiv_0809 wrote: ↑12/01/2021 19:40Djesi vidio stanoveBullet Tooth Tony wrote: ↑12/01/2021 19:21 Trebali su od investitora traziti da se doniraju sredstva za renoviranje mosta
Par stanova su dobili i izvodjaci kao kompenzaciju
Meni je zgrada vrh a i stanovi su vrh isto![]()
.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#14406 Re: Sarajevo Construction
svi poslovni prostori što su prije bili, ostali suBullet Tooth Tony wrote: ↑13/01/2021 08:07Par drugova isli gledati pa mi pokazivali slike i pricali na kafi.. Mene su isto zanimali ali sam odustao kad sam vidio cijenu.. Nema racunice jednostavno.. Ocekivao sam oko 4500 da bude kvadrat.. . Imaju i poslovni prostori ali su skoro duplo skuplji od stanova_BataZiv_0809 wrote: ↑12/01/2021 19:40Djesi vidio stanoveBullet Tooth Tony wrote: ↑12/01/2021 19:21 Trebali su od investitora traziti da se doniraju sredstva za renoviranje mosta
samo jedan ostao.. Trebala bi banka biti u prizemlju.. Ja mislim Nova Banka.. Ne mogu da se sjetim sad..
.
nova banka je bila na ćošku prema mostu
- Bullet Tooth Tony
#14407 Re: Sarajevo Construction
Eto vidis.. Meni rekli da ima jos jedan od 70 kvadrata po cijeni od skoro 10k po kvadratu 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#14408 Re: Sarajevo Construction
Prevelika je uvala kad vec ne zivis ovdje. Taman i da si neki truli bogatas tesko ces investirati tolike pare u nesto sto ces malo koristiti.Bullet Tooth Tony wrote: ↑13/01/2021 08:07Par drugova isli gledati pa mi pokazivali slike i pricali na kafi.. Mene su isto zanimali ali sam odustao kad sam vidio cijenu.. Nema racunice jednostavno.. Ocekivao sam oko 4500 da bude kvadrat.. . Imaju i poslovni prostori ali su skoro duplo skuplji od stanova_BataZiv_0809 wrote: ↑12/01/2021 19:40Djesi vidio stanoveBullet Tooth Tony wrote: ↑12/01/2021 19:21 Trebali su od investitora traziti da se doniraju sredstva za renoviranje mosta
samo jedan ostao.. Trebala bi banka biti u prizemlju.. Ja mislim Nova Banka.. Ne mogu da se sjetim sad..
.
- Bullet Tooth Tony
#14409 Re: Sarajevo Construction
Upravu si.. Sa aspekta investicije, bolje je kupiti studio ili jednosoban stan u predgradju recimo Minhena za 300k eura nego stan od 100 kvadrata u ovoj zgradi.. Cim cijena predje ovu cifru.. Od +200k eura (mozda i manje) to vise nije investicija za Sarajevo.._BataZiv_0809 wrote: ↑13/01/2021 08:20 Prevelika je uvala kad vec ne zivis ovdje. Taman i da si neki truli bogatas tesko ces investirati tolike pare u nesto sto ces malo koristiti.
Barem je to moje razmisljanje.. Koje ne mora biti ispravno..
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#14410 Re: Sarajevo Construction
To je otprilike i moje razmisljanje, mada sam ja poklonik one teze da se ne nikad kupuje u situaciji kada je isplativije rentati. Ili sto bi rekli klixovci-nemam para
Znam da je lijepo biti vlasnik stvari koje koristis, ali tu razdvajam stvari koje mi trebaju svaki dan (stan za zivljenje, auto itd...) i one koje mi povremeno trebaju (vikendice, apartmani). Prve kupujem, druge rentam.
Znam da je lijepo biti vlasnik stvari koje koristis, ali tu razdvajam stvari koje mi trebaju svaki dan (stan za zivljenje, auto itd...) i one koje mi povremeno trebaju (vikendice, apartmani). Prve kupujem, druge rentam.
- drug_profi
#14411 Re: Sarajevo Construction
Lijepo je imati i svoju vikendicu. Ako volis da radis nesto sto ce ostati iza tebe. Vocnjak, građevina. I to uopste nije neki trosak, ako nisi lijen. Sto se ne zna, nauci se.
- hadzinicasa
#14412 Re: Sarajevo Construction
tnxhigh_volume wrote: ↑12/01/2021 20:02Ista širina od objekta do zida Miljacke, kao i prijehadzinicasa wrote: ↑12/01/2021 14:49
evo ja sam vidjela ovo samo na slikama. zgrada mi nije ruzna. nije mi ni lijepa ruku na srce, ali nije strasno.
ono bi meni smetalo, ako je istina - jer nisam svojim ocima vidjela - jeste da nije ostavljeno mjesta do Miljacke za biciklisticku stazu i setnicu. E zasto bi mi to smetalo? .
![]()
- drug_profi
#14413 Re: Sarajevo Construction
Eh sta se pive popilo u ovoj basti... i vikendom sa bicikla i navece sa rajom, ili curom.
Lijepih uspomena bilo.
Lijepih uspomena bilo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#14414 Re: Sarajevo Construction
Ma imam ih komada 2, vazda nesto treba, gledam da roditeljima pomognem oko njih, ali za njih me vise veze rad i obaveze nego sto se odmaramdrug_profi wrote: ↑13/01/2021 10:44 Lijepo je imati i svoju vikendicu. Ako volis da radis nesto sto ce ostati iza tebe. Vocnjak, građevina. I to uopste nije neki trosak, ako nisi lijen. Sto se ne zna, nauci se.
-
redhat
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#14416 Re: Sarajevo Construction
Zgrada je ok. Niti je treba nesto posebno pljuvati, niti uzdizati u nesto aman.
- drug_profi
#14417 Re: Sarajevo Construction
Ne valja ako je teret. Ja sam sebi obecao da necu dozvoliti da mi bude obaveza. Radim sto mi nije mrsko. Ima i stvari koje se moraju, ali sve je u zivotu tako._BataZiv_0809 wrote: ↑13/01/2021 12:13Ma imam ih komada 2, vazda nesto treba, gledam da roditeljima pomognem oko njih, ali za njih me vise veze rad i obaveze nego sto se odmaramdrug_profi wrote: ↑13/01/2021 10:44 Lijepo je imati i svoju vikendicu. Ako volis da radis nesto sto ce ostati iza tebe. Vocnjak, građevina. I to uopste nije neki trosak, ako nisi lijen. Sto se ne zna, nauci se.![]()
-
high_volume
#14418 Re: Sarajevo Construction
Ništa "tnx", kući pa se hvali... Tepsija hurmašica ti je za ovo
- hadzinicasa
#14419 Re: Sarajevo Construction
Znas li ti koja su doba!? Sad pominjes hurmasice. I meni sad ah.high_volume wrote: ↑13/01/2021 20:24Ništa "tnx", kući pa se hvali... Tepsija hurmašica ti je za ovo![]()
- nosara
#14420 Re: Sarajevo Construction
KOLODVORSKA ULICA
Općina Novo Sarajevo pokrenula aktivnosti za nastavak izgradnje podzemne garaže kod Hitne pomoći
Imajući u vidu navedeno, prisutni predstavnici nadležnih organa donijeli su zaključak da Direkcija za puteve KS, kao nadležni upravitelj, ukidanjem dijela trotoara izvrši proširenje saobraćajnice formiranjem dodatnog prostora čime će se omogućiti lakše odvijanje saobraćaja, kao i sigurno kretanje vozila hitne pomoći, te ostalih motornih vozila koja trebaju da pristupe objektu Hitne pomoći.
Pa vec je ukinut trotoar potpuno s jedne strane. Kako ce pjesaci prolaziti, kroz kanalizaciju?
Koja ekipa nekompetentnih bezveznjakovica.
Općina Novo Sarajevo pokrenula aktivnosti za nastavak izgradnje podzemne garaže kod Hitne pomoći
Imajući u vidu navedeno, prisutni predstavnici nadležnih organa donijeli su zaključak da Direkcija za puteve KS, kao nadležni upravitelj, ukidanjem dijela trotoara izvrši proširenje saobraćajnice formiranjem dodatnog prostora čime će se omogućiti lakše odvijanje saobraćaja, kao i sigurno kretanje vozila hitne pomoći, te ostalih motornih vozila koja trebaju da pristupe objektu Hitne pomoći.
Pa vec je ukinut trotoar potpuno s jedne strane. Kako ce pjesaci prolaziti, kroz kanalizaciju?
Koja ekipa nekompetentnih bezveznjakovica.
- hadzinicasa
#14421 Re: Sarajevo Construction
A to je planirano na mjestu sadasnjeg parkinga preko pita Hitne?nosara wrote: ↑14/01/2021 07:33 KOLODVORSKA ULICA
![]()
![]()
![]()
Koja ekipa nekompetentnih bezveznjakovica.![]()
- nosara
#14422 Re: Sarajevo Construction
Jeste. Iskopali rupetinu, blokirali cestu i hitnu pomoc, blokirali jos jednu ulicu dizalicom, sad cekaju nekog s barem osnovnom skolom da im napravi garazu. Neimari.hadzinicasa wrote: ↑14/01/2021 07:54A to je planirano na mjestu sadasnjeg parkinga preko pita Hitne?nosara wrote: ↑14/01/2021 07:33 KOLODVORSKA ULICA
![]()
![]()
![]()
- muha_sa
- hadzinicasa
#14424 Re: Sarajevo Construction
oh, sve strucnjak do strucnjaka. sad ce oni to nama napraviti. da valja.nosara wrote: ↑14/01/2021 08:01Jeste. Iskopali rupetinu, blokirali cestu i hitnu pomoc, blokirali jos jednu ulicu dizalicom, sad cekaju nekog s barem osnovnom skolom da im napravi garazu. Neimari.hadzinicasa wrote: ↑14/01/2021 07:54A to je planirano na mjestu sadasnjeg parkinga preko pita Hitne?nosara wrote: ↑14/01/2021 07:33 KOLODVORSKA ULICA
![]()
![]()
![]()
![]()
- So What!
#14425 Re: Sarajevo Construction
Poništen ugovor o prodaji bivšeg Doma penzionera u Sarajevu, u igri novi kupac
Klix
Dom penzionera u Nedžarićima u Sarajevu sa pripadajućim zemljištem prije više od godinu prodat je kompaniji Capital Holding za 10,3 miliona KM. No zaključno s posljednjim danom prošle godine ugovor o prodaji je poništen.
To je potvrđeno u Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje, koji je vlasnik objekta.
"Ugovor je automatizmom raskinut 31.12.2020. iz razloga jer kupac nije izmirio ugovorene obaveze", rečeno je iz Zavoda.
Capitol Holding je uplatio depozit od 1,3 miliona KM, odnosno 10 posto od ukupne prodajne cijene, ali nije uplatio ostatak novca do roka preciziranog ugovorom.
U međuvremenu je na adresu Zavoda stigla je nova ponuda za kupovinu. Biznisinfo piše da je riječ je o sarajevskom biznismenu Nerminu Hubiću koji na mjestu Doma penzionera želi graditi ekskluzivni poslovno-stambeni objekat.
On je putem advokatske kancelarije Zavodu uputio pismo u kojem je izrazio interes za kupovinu objekta.
U ponudi koju je poslao najavio je da je spreman odmah uplatiti traženi iznos ili obezbijediti bankovnu garanciju za uredno plaćanje na cjelokupan iznos kupoprodajne cijene.
"Kada će i na koji način uslijediti nova prodaja Doma penzionera odlučit će Upravni odbor Zavoda MIO/PIO, uz prethodnu saglasnost Vlade Federacije BiH, stoga Vam u ovom trenutku ne možemo iznijeti detaljnije podatke o o tome", rečeno je iz Zavoda.
Capital Holding planirao je na mjestu Doma penzionera izgraditi tržni centar, hotel i poslovnu zgradu.