Top komentar preuzet
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- PlusSA
#109326 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na sta smo spali Bosnjaci da gledamo Rtrs zbog ukidanja Arena sporta od Telemacha, jos ovaj komentator kaze igrac iz Federacije Edin Dzeko.
Top komentar preuzet
Top komentar preuzet
-
kakaljin
#109327 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Kada ćete FTV prebaciti u HD format i ostale HD kanale kojima je manji bitrate da povećate jer ste ugasila 4 HD kanala i 5 SD kanala. Pa imate prostor da poboljšate kanale koje i dalje imate u ponudi.
Kada ćete FTV prebaciti u HD format i ostale HD kanale kojima je manji bitrate da povećate jer ste ugasila 4 HD kanala i 5 SD kanala. Pa imate prostor da poboljšate kanale koje i dalje imate u ponudi.
-
laik1981
#109328 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@TelemachTelemach wrote: ↑10/01/2021 12:22Zdravo @laik1981,laik1981 wrote: ↑10/01/2021 10:55Isto. Jedini moj zahtjev je bio osloadjanje rente za jedan od dva dodatna receivera. U cetvrtak zvali, a u petak odgovorili. Trebalo im 24h vijecanja zbog 4KM mjesecnoOni misle da je kompenzacija i da ti cine uslugu tako sto ti ponude ugovor na jos dvije godine. A spamuju porukama kako ce uraditi sve da lojalni korisnici budu zadovoljni.. Apsolutno nisu spremni za saradnju koja na bilo koji nacin ide u korist korisniku.. Sutra ide reklamacija i zahtjev za raskid ugovora, a korisnik sam od kada su poceli pruzati svoje usluge u dijelu grada u kojem zivim..
Molimo Vas da nam se javite u inbox sa podacima kako bismo izvršili provjeru. Zaista nam jeste cilj korisničko zadovoljstvo i uvijek se trudimo pronaći rješenje, shodno mogućnostima.
Hvala Vama i kolegicama iz službe za podršku. Na Vas rad nemam primjedbi, ali mislim da vise nema smisla da po ko zna koji put saljem podatke. Uz Vasu ponudu za potpis novog ugovora na dvije godine jedino sto sam tražio je da me oslobodite rente za jedan od dva dodatna receivera. Kolegica nije odmah mogla odgovoriti i zaista sam mislio da ćemo se dogovoriti jer je moj zahtjev bio minimalan. Nakon 24h dobio sam novi poziv i odgovor kako moj zahtjev ne može biti ispunjen, sto me u neku ruku sokiralo, jer Vi uvijek napominje kako zelite dogovor na obostrano zadovoljstvo. Moj zahtjev je bio minimalan jer tako nisam bio u minusu i ta razlika bi mi bila dovoljna da Arene nadoknadim preko nekog drugog servisa, a sve bi proslo bez komplikacija.
Probacu jos jednom nesto dogovoriti u vašoj poslovnici. Ako odgovor bude isti ne preostaje mi ništa drugo nego raskinuti postojeći ugovor i ici na neki jeftiniji paket jer mi se tako vise isplati, vratiti ova dva dodatna receivera i za tu rentu kupiti dva android boxa preko kojih bih pokušao koristiti vase usluge. Godišnja renta receivera je dovoljna za kupovinu nekog android boxa..
Last edited by laik1981 on 10/01/2021 13:34, edited 1 time in total.
-
veliki_ah
#109329 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Danas su zvali, i moram pohvaliti susretljivost. Zao mi je sto moraju raditi nedjeljom, nadam se da ce ovim radnicima to biti dodatno placeno.
- Telemach
- Telemach
#109331 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo @kakaljin,
Svakako da radimo na poboljšanju i unaprijeđenju usluga.
Biti ćete obaviješteni o svim izmjenama. Hvala Vam na strpljenju i razumijevanju.
- REDDEVILS
#109332 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Marić da prestane sa diskriminacijom Telemacha i pritiskom na naše korisnike” 
https://ba.n1info.com/uncategorized/mar ... G0GihpDFrA
-
zippoo87
#109333 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo,konacno se oglasio i Telemach...ali ne da se izvine korisnicima i kompenzira nedostatak arena,nego da napadne Obdusmana Marica
Kakav jad od menadzmenta ove firme...pa da se u mojoj firmi menadzment ovako ponasa,pobrinuo bi se da im ovo bude zadnji posao u zivotu
Pogledajte ovaj jad od saopstenja
Kakav jad od menadzmenta ove firme...pa da se u mojoj firmi menadzment ovako ponasa,pobrinuo bi se da im ovo bude zadnji posao u zivotu
Pogledajte ovaj jad od saopstenja
- skafiskafsnjak
#109334 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Govnari ce pomalo da padnu u zaborav ....
MojaTV se dize iz pepela...kao Phoenix
MojaTV se dize iz pepela...kao Phoenix
- dend
#109335 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
REDDEVILS wrote: ↑10/01/2021 13:21 Marić da prestane sa diskriminacijom Telemacha i pritiskom na naše korisnike”
-
kakaljin
#109336 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne treba mi obavještenje kao i ostalim korisnicima jer sada imate sve uslove da to uradite još danas da hoćete. Da radite na unapredjenju u poboljšanju usluge to bi već danas uradili.
Ne postoje nikakve više smetnje da to uradite već samo vaša volja. Znači čekamo vašu volju da ovo uradite.
-
Vidal89
#109337 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako oni znaju podatke korisnika na osnovu nicka sa foruma pa zovu? 
- fusion_ba
#109338 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da je bar tako odmah bih presao kod njih. Ovako nazalost i dalje jedino Telemach nudi kakvu takvu uslugu u skladu sa 2021. godinom.skafiskafsnjak wrote: ↑10/01/2021 13:25 Govnari ce pomalo da padnu u zaborav ....
MojaTV se dize iz pepela...kao Phoenix![]()
Last edited by fusion_ba on 10/01/2021 13:35, edited 1 time in total.
- fusion_ba
-
laik1981
-
kakavdanakneiskustvu
#109341 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
poslušaš advokata i ombdusmanaakcija007 wrote: ↑09/01/2021 23:22 Ja sam uradio po urneku advokata sto je bio na Faktoru
https://faktor.ba/vijest/advokat-savjet ... ale/111114
I poslao e.mailom u Telemach i dobio ovaj odgovor :
Izmjena programske sheme definirana je Općim uslovima poslovanja i pretplatničkim ugovorom i ne pruža mogućnost raskida pretplatničkog ugovora bez obaveze poštivanja otkaznog roka i bez naknade za prijevremeni raskid.
E sada sta mi je dalje ciniti ? I advokat i Ombusmen za zastitu potrosaca kazu da mogu raskinuti bez penala do kraja januara a Telemach kaze da ne mogu
-
messilla
#109342 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
REDDEVILS wrote: ↑10/01/2021 13:21 Marić da prestane sa diskriminacijom Telemacha i pritiskom na naše korisnike”
Torbicom ih Mariću.
-
kakavdanakneiskustvu
#109343 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
upravo to,mogu postepeno ukidati pojedine kanale bez ikakve obavijesti,bez smanjenja racuna,bez ikakve adekvatne zamjene za te kanala,i nikom nistaBilly The Pljuc wrote: ↑10/01/2021 09:18Iskreno nisam još sastavio raskid ugovora ali vrlo skoro ću pa ako do tada ne budeš ništa učinio po tom pitanju nemam ništa protiv da ti proslijedim na pp ono što sročim. Razlog za isto je što sam nastojao ispoštovati sve moguće korake prije poduzimanja jednostranog raskida ugovora pa u skladu s tim imam namjeru sutra ujutro poslati prigovor RAK-u i onda bez obzira na njihov stav/odluku/preporuku (šta li već može da se desi) ili odbacivanje istog poslati Telemachu preporučenom poštom raskid ugovora i mail o istom.duffy_duck wrote: ↑10/01/2021 07:31 Moze li mi neko od kolega forumaša poslati tekst kojim ću da im se obratim i sve fino sročim za raskid ugovora. Ja sam striktno tražio Arene u HD kao benefit da bi produžio ugovor, jel nisam htio da produžavam kada je istekao. Eh pa sad kako je Telemach bezobrazan i u najmanju ruku se prave kao da su oni sud ili nešto tako ide raskid ugovora.
Molim vas da mi neko putem pp sroći tekst za raskid ugovorne obaveze.
Telemach perfidno ostavlja mogućnost da ga se tuži nakon što se uputi prigovor RAK-u a što meni lično nije cilj. Cilj mi je da nakon što sam iscrpio sve mogućnosti za nastavak saradnje sa njima definitivno prekinem daljnju saradnju. Sve ono što imam "crno na bijelo" šaljem sutra RAK-u (e-mail prepiska sa mojim prigovorom Telemachu i njihov odgovor na isto, zadnji potpisani ugovor i aneks ugovora uz popunjen obrazac zahtjevan od strane RAK-a) i iskreno očekujem da se RAK očituje povodom istog. Kao što napisah potpuno mi je nevažno očitovanje RAK-a jer mi druge zakonske mogućnosti daju pravo za raskid ugovora i time stavljam Telemach u poziciju da oni tuže mene ako smatraju da mogu.
Što kolega forumaš napisa, na svaki bezobrazluk sa njihove strane se može odgovoriti istim ili čak gorim bezobrazlukom, deinstaliraš njihovu opremu i odneseš u najbližu poslovnicu (btw kad smo kod toga zna li iko koja je poslovnica najbliža za korisnike sa Dobrinje). Ja svakako namjeravam da ih obavijestim o predaji opreme a u slučaju da ne žele da zaprime istu opet šaljem mail da me obavijeste službeno (što su svakako dužni učiniti po poslovniku) gdje i kada žele da im dostavim istu, u najgorem slučaju oprema će biti dostupna kod mene i naznačim isto u svom obraćanju njima.
Poenta svih akcija jeste da se korisnik koji želi već da raskine ugovor a nije uspio pronaći dogovor sa njima o nastavku saradnje, "pokrije" u slučaju eventualnog sudskog spora. Ja bih iskreno volio da zaista postoje snimci telefonskih razgovora sa Telemach službom za podršku koji bi se danas-sutra mogli iskoristiti kao dokaz ali sam vrlo skeptičan po pitanju istog. Nikakav pismeni trag mi nemamo o onome što su oni nama nudili a što je uglavnom nepovoljno za korisnike nezadovoljne ukidanjem Arena pa čak i oni korisnici koji su pristali na nove uvjete poslovanja ukoliko ne potpišu novi aneks ili ugovor zaista nemaju nikakvu garanciju da će Telemach ispoštovati dogovoreno usmenim putem.
Nakon ove odluke o ukidanju Arena i njihovim tretmanom korisnika uz ovo pijačarenje oko zadržavanja istih, bez zvaničnog i transparentnog stava u vezi novonastale situacije, sa definitivnom diskriminacijom korisnika jer ne nude isto kao mogućnost nadoknade čak ni korisnicima u istom razredu usluga i sa stavom da MI MOŽEMO ŠTA HOĆEMO A VI NEMATE PRAVA osim da se povinujete našim odlukama, Telemach d.o.o. moje povjerenje ne može više imati.
Da sagledamo to ovako, danas neko od korisnika nije pogođen ukidanjem Arena, sutra već može biti pogođen ukidanjem sadržaja koji njemu nešto znače i Telemach "zadržava pravo" da isto učini bez da unaprijed obavijesti korisnika ili kasnije ponudi adekvatnu zamjenu i izričito odbija da korisnik raskine ugovor. Da, može, al' u curcu što bi rekao moj Sanin.
Vrijeme vila i vukodlaka je davno prošlo pa samim tim i robovlasničkih odnosa.
- semsasuljakovic
#109344 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sve što su korisnici ružno rekli o Telemachu - upravu su.
Ali mora se reći da je i Telemach u pravu sa ovim saopštenjem. Niko ni "a" nije rekao protiv Mtela. Na stranu sve, ali dobro znamo koliko su Telekom operateri kmečali kad nisu imali SK. A sada kad im se ukinulo - nikom ništa.
Ali mora se reći da je i Telemach u pravu sa ovim saopštenjem. Niko ni "a" nije rekao protiv Mtela. Na stranu sve, ali dobro znamo koliko su Telekom operateri kmečali kad nisu imali SK. A sada kad im se ukinulo - nikom ništa.
-
Nanox7
#109345 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
HahahahahahaREDDEVILS wrote: ↑10/01/2021 13:21 Marić da prestane sa diskriminacijom Telemacha i pritiskom na naše korisnike”
-
kakavdanakneiskustvu
#109346 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ni riječi da kažu zbog čega nisu produzili ugovor sa arena sport kanalima kada im nije povišena cijena,kako tvrde iz arena channels group,ni rijeci da kazu zbog čega smo o svemu tome obaviješteni 31.12 u 22 sata i 10 minuta.ni jedne riječi o tome da napišuREDDEVILS wrote: ↑10/01/2021 13:21 Marić da prestane sa diskriminacijom Telemacha i pritiskom na naše korisnike”
-
Nanox7
#109347 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da, problem je u tome sto su navlacili korisnike za Arene potpisite novi ugovor kao benifit idu Arene . I @Telemach se brine o korisnicima, a gdje je obavjestenje za Arene zasto nije produzen ugovor ?? Svaka cast za brigu o korisnicima.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑10/01/2021 13:47
upravo to,mogu postepeno ukidati pojedine kanale bez ikakve obavijesti,bez smanjenja racuna,bez ikakve adekvatne zamjene za te kanala,i nikom nista
- Kikibombona
#109348 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dakle, oni uopste ne zele kompenzirati Arenu vec nude neke kanale na 3-6 mjeseci?laik1981 wrote: ↑10/01/2021 13:01@Telemach
Hvala Vama i kolegicama iz službe za podršku. Na Vas rad nemam primjedbi, ali mislim da vise nema smisla da po ko zna koji put saljem podatke. Uz Vasu ponudu za potpis novog ugovora na dvije godine jedino sto sam tražio je da me oslobodite rente za jedan od dva dodatna receivera. Kolegica nije odmah mogla odgovoriti i zaista sam mislio da ćemo se dogovoriti jer je moj zahtjev bio minimalan. Nakon 24h dobio sam novi poziv i odgovor kako moj zahtjev ne može biti ispunjen, sto me u neku ruku sokiralo, jer Vi uvijek napominje kako zelite dogovor na obostrano zadovoljstvo. Moj zahtjev je bio minimalan jer tako nisam bio u minusu i ta razlika bi mi bila dovoljna da Arene nadoknadim preko nekog drugog servisa, a sve bi proslo bez komplikacija.
Probacu jos jednom nesto dogovoriti u vašoj poslovnici. Ako odgovor bude isti ne preostaje mi ništa drugo nego raskinuti postojeći ugovor i ici na neki jeftiniji paket jer mi se tako vise isplati, vratiti ova dva dodatna receivera i za tu rentu kupiti dva android boxa preko kojih bih pokušao koristiti vase usluge. Godišnja renta receivera je dovoljna za kupovinu nekog android boxa..
Bahato, nema sta. Tvoj zahtjev je fakat minimalan.
-
tuitamo
#109349 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach je u pravu. Ovo su posla srpske politike i uticaja preko telekoma srbije...
- adexonis
#109350 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovako, prije svega želim javno da se zahvalim @Telemach na svemu učinjenom, od mjenjanja opreme u ekspresnom vremenu, obostranih dogovora tokom svih ovih godina saradnje. Nikad nije bilo "ozbiljnih" problema, i ako je šta bilo, sve je riješeno u roku.
Povodom ove novonastale situacije sa Arenama, ponuđeno mi je 15% popusta koji sam prihvatio, paket EON FULL, jedino mi nije jasno zašto nekome 15 a nekome 20%? Ovo želim da mi pojasnite.
ps nemam nikoga u telemachu, niti radim za njih
jednostavno ne znam šta mi bolje može ponuditi neki drugi operater osim Arena?

Povodom ove novonastale situacije sa Arenama, ponuđeno mi je 15% popusta koji sam prihvatio, paket EON FULL, jedino mi nije jasno zašto nekome 15 a nekome 20%? Ovo želim da mi pojasnite.
ps nemam nikoga u telemachu, niti radim za njih