Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Billy The Pljuc

#108976 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Billy The Pljuc »

Na temi svega, zlobe i cinizma, sarkazma, mudrovanja, svi sve znaju il' niko pojma nema, kolegijalnosti i razumijevanja na žalost sve manje i manje, svaka čast izuzetcima, znam da će se isti prepoznati i od mene im je :thumbup:.

Pošto je to nama naša borba dala i živimo u demokratska vremena gdje bi sloboda govora kao trebala biti zajamčena za razumijeti je ovakvo ponašanje.

Helem, Houston, we have a problem i ako se već ne može pomoći savjetom ružno je osuđivati nečije mogućnosti i izbore. @Telemach se trudi izaći u susret koliko je u njegovoj/njenoj mogućnosti i u svakom slučaju svaka čast za isto, pojedini forumaši takođe a svi ostali koji seruckaju po temi tek da bi nekoga popljuvali ili "izdigli" sopstvene opcije ili izbore su definitivno na pogrešnom mjestu.

All in all, svaki od pretplatnika će ili neće pronaći razlog daljnje saradnje sa Telemachom, oni koji budu zadovoljni ostaju pretplatnici, oni koji to nisu će vjerovatno otići. Ono što je jasno je da pregovori još uvijek traju i da će trajati dok ne isteknu zakonski rokovi za eventualno djelovanje po pitanju istog, ko postigne dogovor prst gore i za njih i za Telemach. Ja sam za sada u ovoj drugoj grupi "nezadovoljnika" i iskreno zahvaljujem svakome na konstruktivnom postu otkako je ovo sve krenulo, od predstavnika Telemacha do svakog forumaša koji je podijelio svoja iskustva i dao određeni savjet po pitanju nečega.

Isto tako želim i da uputim svoje izvinjenje svakome kome sam eventualno dao pogrešnu i neprovjerenu informaciju i na taj način doveo ga u zabludu ili napisao nešto što u krajnjem slučaju izazvalo bilo kakvu vrstu osjećaja kod njih samih ili usmjerenu protiv drugih.

Znači Arena ili SK, Telemach ili neki drugi operater, svi smo mi različiti i imamo različite ukuse, živote i ostalo, trebalo bi biti i da smo svi dovoljno zreli da pravimo sopstvene izbore u okviru sopstvenih mogućnosti zato mala molbica a pretpostavljam da tražim previše, ako već imate šta konstruktivno napisati, podijeliti sopstveno iskustvo i ponuditi nekakav odgovor ili savjet kolegi(ci) forumašu pliz du it, ako već nemate pliz ne serite bez potrebe.
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#108977 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Evolution_IV »

Telemach wrote: 08/01/2021 12:31
Evolution_IV wrote: 08/01/2021 12:22 @Telemach

Vas EON box da li podrzava Wi-Fi,ne bi da vucem od modema do boxa 20m UTP kabla :-)
Zdravo @Evolution_IV,
Neophodno je da EON BOX povežete mrežnim kablom kako bi uredno mogli koristiti sve opcije.
Stojimo na raspolaganju za dodatna pitanja.
ma nema sanse da vucem toliko kabla,ne treba mi ono vracanje programa nego za android aplikacije na google store ??

ima li ikako Wi-Fi??
crnivrag

#108978 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Evolution_IV wrote: 08/01/2021 12:49
ma nema sanse da vucem toliko kabla,ne treba mi ono vracanje programa nego za android aplikacije na google store ??

ima li ikako Wi-Fi??
Internet konekciju na box-u možeš dobili samo uz spajanje UTP kabla na box, jer box nema mogućnost spajanja na WiFI mrežu.
Evolution_IV

#108979 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Evolution_IV »

crnivrag wrote: 08/01/2021 12:50

ima li ikako Wi-Fi??
Internet konekciju na box-u možeš dobili samo uz spajanje UTP kabla na box, jer box nema mogućnost spajanja na WiFI mrežu.
nista to,jedino ako ce @Telemach obezbjediti 20m UTP kabla :D
sencobih

#108980 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Billy The Pljuc wrote: 08/01/2021 12:47 Na temi svega, zlobe i cinizma, sarkazma, mudrovanja, svi sve znaju il' niko pojma nema, kolegijalnosti i razumijevanja na žalost sve manje i manje, svaka čast izuzetcima, znam da će se isti prepoznati i od mene im je :thumbup:.

Pošto je to nama naša borba dala i živimo u demokratska vremena gdje bi sloboda govora kao trebala biti zajamčena za razumijeti je ovakvo ponašanje.

Helem, Houston, we have a problem i ako se već ne može pomoći savjetom ružno je osuđivati nečije mogućnosti i izbore. @Telemach se trudi izaći u susret koliko je u njegovoj/njenoj mogućnosti i u svakom slučaju svaka čast za isto, pojedini forumaši takođe a svi ostali koji seruckaju po temi tek da bi nekoga popljuvali ili "izdigli" sopstvene opcije ili izbore su definitivno na pogrešnom mjestu.

All in all, svaki od pretplatnika će ili neće pronaći razlog daljnje saradnje sa Telemachom, oni koji budu zadovoljni ostaju pretplatnici, oni koji to nisu će vjerovatno otići. Ono što je jasno je da pregovori još uvijek traju i da će trajati dok ne isteknu zakonski rokovi za eventualno djelovanje po pitanju istog, ko postigne dogovor prst gore i za njih i za Telemach. Ja sam za sada u ovoj drugoj grupi "nezadovoljnika" i iskreno zahvaljujem svakome na konstruktivnom postu otkako je ovo sve krenulo, od predstavnika Telemacha do svakog forumaša koji je podijelio svoja iskustva i dao određeni savjet po pitanju nečega.

Isto tako želim i da uputim svoje izvinjenje svakome kome sam eventualno dao pogrešnu i neprovjerenu informaciju i na taj način doveo ga u zabludu ili napisao nešto što u krajnjem slučaju izazvalo bilo kakvu vrstu osjećaja kod njih samih ili usmjerenu protiv drugih.

Znači Arena ili SK, Telemach ili neki drugi operater, svi smo mi različiti i imamo različite ukuse, živote i ostalo, trebalo bi biti i da smo svi dovoljno zreli da pravimo sopstvene izbore u okviru sopstvenih mogućnosti zato mala molbica a pretpostavljam da tražim previše, ako već imate šta konstruktivno napisati, podijeliti sopstveno iskustvo i ponuditi nekakav odgovor ili savjet kolegi(ci) forumašu pliz du it, ako već nemate pliz ne serite bez potrebe.
Ja sam kao običan čovjek znao da od arena nema ništa od prvog. Ovdje su iz podrške hladno do ponoći 31.12. govorili da nemaju nikakvih informacija i do zadnjeg dana su sklapali ugovore i priključivali nove korisnike.Pa ako to nije šupački , onda ne znam šta je? Zato nemoj reći da se telemah ovdje trudi izaći u susret nudeći neke "alternative" koje to nisu.Ja nisam ni imao arene u telemahu osim Arene 1 u analognoj pa mi i ne nedostaju, ali sam način nije fer i imaju pravo ljudi da se ljute. Ali Telemah i dalje kaže kako kao nisu znali do zadnjeg dana, pa kao i dalje pregovaraju itd.itd. strašno
warzone

#108981 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by warzone »

Pozz,
brate imas opciju da kupis TP-Link TL-PA4010KIT Powerline adapter, ubodes u uticnicu kod routera i u uticnicu kod tv box-a u bilo kojem dijelu stana/kuce. Nema busenja zidova i provlacenja kablova. Koristim vec nekoliko godina i nemam nikakvih problema.

lp

Vas EON box da li podrzava Wi-Fi,ne bi da vucem od modema do boxa 20m UTP kabla :-)
[/quote]

Zdravo @Evolution_IV,
Neophodno je da EON BOX povežete mrežnim kablom kako bi uredno mogli koristiti sve opcije.
[/quote]

ima li ikako Wi-Fi??
[/quote]
Telemach

#108982 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Telemach wrote: 08/01/2021 12:31
Evolution_IV wrote: 08/01/2021 12:22 @Telemach

Zdravo @Evolution_IV,

ima li ikako Wi-Fi??
@Evolution_IV,
Ne, nema WiFi. Potrebno je uređaj povezati mrežnim kablom.
Telemach

#108983 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Evolution_IV wrote: 08/01/2021 12:56

ima li ikako Wi-Fi??
@Evolution_IV,
Postoji li mogućnost da izmjestite modem?
Billy The Pljuc

#108984 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

sencobih wrote: 08/01/2021 12:59
Billy The Pljuc wrote: 08/01/2021 12:47 Na temi svega, zlobe i cinizma, sarkazma, mudrovanja, svi sve znaju il' niko pojma nema, kolegijalnosti i razumijevanja na žalost sve manje i manje, svaka čast izuzetcima, znam da će se isti prepoznati i od mene im je :thumbup:.

Ja sam kao običan čovjek znao da od arena nema ništa od prvog. Ovdje su iz podrške hladno do ponoći 31.12. govorili da nemaju nikakvih informacija i do zadnjeg dana su sklapali ugovore i priključivali nove korisnike.Pa ako to nije šupački , onda ne znam šta je? Zato nemoj reći da se telemah ovdje trudi izaći u susret nudeći neke "alternative" koje to nisu.Ja nisam ni imao arene u telemahu osim Arene 1 u analognoj pa mi i ne nedostaju, ali sam način nije fer i imaju pravo ljudi da se ljute. Ali Telemah i dalje kaže kako kao nisu znali do zadnjeg dana, pa kao i dalje pregovaraju itd.itd. strašno
Sve stoji što si napisao, ja iskreno do izlaska na ovu temu 02.01. nisam imao pojma šta se dešava. Dijelim tvoje mišljenje da potez Telemacha nije ispravan i zbog istog ću ja lično prestati 99% da koristim njihove usluge, onaj 1% ostavljam za svaki slučaj ali sam skeptik po pitanju bilo kakve promjene u njihovom stavu i ponašanju. Mislio sam konkretno na osobu koja piše pod nickom Telemach a ne firmu kao firmu, ljudi su ljuti i normalno je da reaguju kako reaguju a ista se trudi koliko joj je omogućeno da zaštiti i interese firme i pokuša pružiti odgovor ili ostvariti kontakt sa forumašem. Meni je to OK a razumijem i da ta osoba na neke upite nikad neće pružiti odgovor jer je limitirana od strane firme za koju radi. Što se mog posta tiče ja sam prije svega mislio na forumaše koji pišu to što već pišu a ništa konstruktivno iz njihovog posta ne uspiješ saznati, ne ove "ljute" i njihove reakcije jer i sam pripadam istoj kategoriji.
Evolution_IV

#108985 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Evolution_IV »

Telemach wrote: 08/01/2021 13:06
Evolution_IV wrote: 08/01/2021 12:56

@Evolution_IV,
Postoji li mogućnost da izmjestite modem?
trenutno ne nazalost..
Kikibombona

#108986 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kikibombona »

Znaci, gospoda iz Telemacha je lagala da se ugovor ne moze raskinuti. :D Radi se o tome da pokusavaju kupiti vrijeme.

Ljudi, ako zelite, imate rok do kraja januara da raskinete ugovor bez ikakve naknade. Poslije necete moci.

Ombudsman: Napisane Preporuke Telemachu i RAK-u - Pročitajte više na: https://www.bljesak.info/gospodarstvo/t ... k-u/335145
Billy The Pljuc

#108987 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Kikibombona wrote: 08/01/2021 13:20 Znaci, gospoda iz Telemacha je lagala da se ugovor ne moze raskinuti. :D Radi se o tome da pokusavaju kupiti vrijeme.

Ljudi, ako zelite, imate rok do kraja januara da raskinete ugovor bez ikakve naknade. Poslije necete moci.

Ombudsman: Napisane Preporuke Telemachu i RAK-u - Pročitajte više na: https://www.bljesak.info/gospodarstvo/t ... k-u/335145
:thumbup:
zippoo87

#108988 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

Ranni wrote: 07/01/2021 22:52
zdruzdjo wrote: 07/01/2021 22:01
zippoo87 wrote: 07/01/2021 14:24
Ovo sto je napisao ovaj zdruzdjo je nevidjena glupost...cuj sta on pise,mogu ti dati internet od 2 Mbps hahah...kako lik veze o zivotu nema
Prvo oni imaju napravljene pakete,koje nude korisnicima i korisnik odabere odredjeni paket i placa taj paket.
Oni su duzni isporuciti taj paket koji korisnik placa (kupuje),a korisnik ima ugovor,samo nema OBAVEZUJUCI ugovor...sto ovaj ne konta

Dakle sve ono iz ugovora oni su duzni ispostovati a korisnik je duzan placati iznos za taj ugovor...dok ga neko ne prekrsi...onda mozes otkazati uslugu.
U obavezujucem ugovoru,ako neko otkaze ugovor jednostrano i bez osnova,onda Telemach ima pravo traziti punu provedbu obavezujuceg ugovora...a isto tako,ako Telemach prekrsi ugovor,korisnik ima pravo bez penala raskinuti ugovor ili traziti adekvatnu nadoknadu,umanjenje racuna ili dodatno neki paket ili kako se vec dogovori.

Ovaj lik kojeg si citirao bas veze ni o cemu nema

Ok hajde samo da te upitam vezano za ovo podvuceno. Evo ti si otisao i raskinuo ugovor zbog ocigledno njihove krivice. U redu. Podvlacim "raskinuo".
I? Znaci nemas ugovor koji te obavezuje na nekih xy mjeseci. Ali, nemaju ni oni nekakvu "jaku" obavezu prema tebi kao prema nekome ko je "na santi leda u moru". Karikirao sam ovo o 2 mb ali imaju puno pravo u tom slucaju da ti dadnu najosnovnije iz paketa bez ikakvog benifita koji si ostvario npr potpisivanjem ugovora na xy mjeseci. Evo npr ja sam proslogodisnjim potpisivanjem ugovora sa manjeg na veci paket dobio arene(hahahahha), dobio hbo paket, pinkove....(sto vec ide u mom paketu) ali sam dobio da cjenu 12 mjeseci placam po nizem paketu koji sam imao. E sad mojim raskidom tog ugovora bi mi se automatski mogao ukinuti taj benifit cjene.
Samo cu te podsjetiti na period kad je telekom mjenjao sa mini, midi, maxy ...pakete na ove sada kako se zovu "extra......" niko te nije silio da ti uzmes ikakav i mogao si ostati onako u zraku nakon isteka ugovora ali bilo kakav benifit, kupovinu uredjaja, imao si neke smjesne kolicine interneta u odnosu na sadasnje,.......itd. I nista novo bolje nisi mogao ostvariti bez potpisivanja novog ugovora.
Kazem ti da jednostavno se mogu i oni ludi napraviti i reci si korisnici koji nemaju obavezujuci ugovor na xy mjeseci ce ovo-ono, ono-ovo.

Moja poenta je: uganjaj najbolje sto mozes od situacije u kojoj si. Najveca glupost je podici sidro i razguliti i sjahati na nekog slabijeg konja.
Svi smo mi na telemach-u zato sto smo dobili ono sto smo dobili za svoje pare. I to nam se svidjalo/svidja. Ja prvi. Da mi telekom daje isto ovo sto imam u telemach-u za istu cjenu ili nize za samo jednu marku, ja bih bio u telekomu. E sad situacija je trenutno specificna zbog ovoga svega. Telemach ce u nekom narednom periodu morati noktima da kopa da bi ostao konkurentan na trzistu. pa da ne bude za par mjeseci "jooooj odoh ja na telemach, vid' sta daju sve"
Moj savjet: ispregovaraj sebi nizu cjenu za onoliko koliko vrijede arene u vasem paketu, nadji alternativu za pracenje istih, i smireno cekaj. Trenutno je tako ali nece moci ostati previse dugo iz jednostavnog razloga, "LOVA".
Ne kontam ovu poentu price tj. ne razumijem nacin na koji razmisljate i onda bezveze polemisete. Kada govorimo o raskidu ugovora, to za mene znaci idem kod drugog. I to je to. Nemam vise nikakvih ocekivanja a ni obaveza. Ta prica raskinut cu ugovor i nastaviti placat uslugu bez ugovora je isto sranje. Isto kao u moma slucaju - istekao ugovor ja nastavio koristiti uslugu i placam kao i ranije. Realnog benefita za korisnika tu nema. Osim licne satisfakcije.
Kako ne kontas...nisi pod nikakvom OBAVEZOM...dakle npr.cekas da konkurencija provuce optiku do tebe,cekas da ti prikljuce uslugu...kada nisi pod obaveznim ugovorom,mozes prekinuti uslugu kada ti zelis,samo vratis opremu i platis za tekuci mjesec a kada si pod ugovorenom obavezom,oni te mogu handriti ovako kako to sada rade...ko nam garantuje da sutra nece izbaciti jos neke najgledanije kanale iz programske seme a mi cemo opet i to progutati...a njima profit samo raste??
Pa evo vidi samo ovo za arene...ako su po svakom korisniku placali 5 KM a sada vise to nece placati,to je njihov cisti profit...odredjen broj ljudice otkazati uslugu ali opet generalno su u plusu i vjerovatno oni na to i idu.

A zbog nekih koji se ne bune i ne bore za svoja prava,oni i jesu postali ovakvi...znaci znaju kakvi su ljudi u BiH i da mogu sve trpiti i onda to koriste...nama uceruju a sebi dizu profit.
Kikibombona

#108989 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kikibombona »

Telemach wrote: 08/01/2021 09:54
aditon wrote: 07/01/2021 21:43 Samo da saopštim ishod u vezi moje reklamacije za gubitak Arena.

Nazvao me momak iz odjela posebna briga o korisnicima, i tako nakon što se izvinuo zbog situacije, a imao je uvid u moje zahtjeve ili želje, kako god, iznio je svoju ponudu. Još prije toga, nego će iznijeti ponudu Telemacha, govori kako se nisu mogli dogovoriti s M-telom oko Arena jer su tražili dva i pol puta veću cijenu. Ko koga laže, ne znam. Nisam se htio raspravljati jer nema fajde obzirom da taj momak radi kako mu šef kaže. Možda sam i trebao nešto reći na tu njegovu konstataciju, ipak se razgovori snimaju, ali nisam..Lično ne vjerujem u to objašnjenje da su Arene poskupile.

Uglavnom, da skratim, ponuda je bila novi ugovor na 24 mjeseca bez obaveze da završim postojeći a koji mi ističe u septembru ili oktobru, ne znam sad tačno..Dakle, ta 24 mjeseca bi tekla od dana potpisivanja tog ugovora. Od svega mi je ponuđeno smanjenje računa za 15% prvih 12 mjeseci a nakon toga regularna cijena Premium Duo paketa. Ja sam ovo odbio i zahvalio se na pozivu.

Lično više nikad neću potpisati ugovor s Telemachom, izuzev ako se nešto spektakularno nedogodi, ali u ovom momentu mi je to teško i zamisliti.

Ja bi predložio Telemachu da jednostavno nedijele korisnike kao do sada, već da daju neki vid obeštećenja svim korisnicima, bez razlike...
Zdravo @aditon,
Žao nam je što vam ne odgovaraju predložene ponude koje u ovom momentu možemo napraviti za Vas. Nadamo se da ćete se predomisliti, i kontaktirati nas. Stojimo Vam na raspolaganju.
Zasto ste nalozili vrijednim operaterima, koji zaista rade rudarski posao za male plate, da lazu kako se ugovor ne moze ponistiti!???

Molim sve da budu ljubazni prema operaterima. To su nasi ljudi koji rade tezak posao za relativno male plate. Kapitalistička stoka koja vodi Telemach je nesto drugo.
Kikibombona

#108990 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kikibombona »

I zasto Klix ne pise nista o slucaju TELEMACH o kojem bruje drustvene mreze. Za Klix se nista ne desava?

Telemach zeli prevariti nasu sirotinju, lazu da se ugovor ne moze raskinuti, a nasi mediji im pomazu u tome.

...

Imate rok do kraja januara da raskinete ugovor sa Telemachom. Ne morate platiti ni pfening vise.
Evolution_IV

#108991 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Evolution_IV »

sace ti obrisat postove :lol:
Kikibombona

#108992 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kikibombona »

Evolution_IV wrote: 08/01/2021 13:35 sace ti obrisat postove :lol:
Nece, Telemach bastini demokratske vrijednosti, narocito slobodu govora.
edinjeko

#108993 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by edinjeko »

@Telemach ko Vam je ovaj Mirnes što zove raju iz "Kompanije" Telemach?
Kaže frajer: "Nemamo HIN više u ponudi." a prije toga mi je rekao: "Pa nemam ni ja Arene, i meni su HIN ukinuli."
:-) :-) :-) :-)
yasaq

#108994 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by yasaq »

Kikibombona wrote: 08/01/2021 13:20 Znaci, gospoda iz Telemacha je lagala da se ugovor ne moze raskinuti. :D Radi se o tome da pokusavaju kupiti vrijeme.

u ovom slučaju uvijek se može raskinuti ugovor do kraja trajanja istog bez plačanja naknade a ne samo do kraja januara. Do kraja januara treba uložiti reklamaciju na neispunjavanje ugovora, a oni ukoliko ne vrate Arenasport kanale ili ne ponude adekvatnu alternativu će kršiti taj ugovor i u januaru i u februaru i u martu itd.
laik1981

#108995 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by laik1981 »

Dobio sam odgovor od telemacha. Pored njihove prve ponude na akciju koja se odnosi na 20% popusta u prvoj godini za potpisivanje novog ugovora na dvije godine, trazio sam da me oslobode rente za jedan od dva dodatna receivera. Mislim da je moj zahtijev bio skroman i kotektan, ali su ga odlucili odbiti. Znaci nisu spremni odreci se 4KM mjesecno i pored prevare koju su napravili.. Bahacenje njihovog rukovodstva se i dalje nastavlja..

U ponedjeljak razduzujem opremu i raskidam ugovor. Nije mi zbog 4KM, ali sam zbog krajnje nekorektnosti spreman ici i na sud ako treba.

Kako god, raskidam postojeci ugovor na trio paket i najverovatnije cu preci na neki najeftiniji paket jer mi telefon vise nije bitan. Ukoliko budu pravili neki problem prilikom primopredaje opreme prijavicu ih i inspekciji i instituciji obdusmena za zastitu potrosaca..

@Telemach Floskule kojima komunicirate sa svojim dugogodisnjim klijentima nemaju veze sa vasom spremnosti i zeljom da zadrzite klijente i da im na bilo koji nacin nadoknadite novonastalu stetu.. Pored ovog trio paketa placam i jos jedan poslovni paket koji se vodi na suprugu. Taj paket vise nije pod ugovornom obavezom tako da cu vam vratiti opremu koja se odnosi i na taj paket..

Toliko od mene. Pozz..
Kikibombona

#108996 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kikibombona »

yasaq wrote: 08/01/2021 13:46

u ovom slučaju uvijek se može raskinuti ugovor do kraja trajanja istog bez plačanja naknade a ne samo do kraja januara. Do kraja januara treba uložiti reklamaciju na neispunjavanje ugovora, a oni ukoliko ne vrate Arenasport kanale ili ne ponude adekvatnu alternativu će kršiti taj ugovor i u januaru i u februaru i u martu itd.
Jasno pise da je krajnji rok za raskid ugovora januar. Ko zeli raskinuti ugovor neka to uradi odmah.

http://www.ozp.gov.ba/novost_detaljno.php?id=37
Luciano88

#108997 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Luciano88 »

edinjeko wrote: 08/01/2021 13:45 @Telemach ko Vam je ovaj Mirnes što zove raju iz "Kompanije" Telemach?
Kaže frajer: "Nemamo HIN više u ponudi." a prije toga mi je rekao: "Pa nemam ni ja Arene, i meni su HIN ukinuli."
Hahahahaha oj tugo moja... A važili su za ultra giga mega quatro bi turbo ljubazne, pismene, obrazovane... Sta se dešava, imam ja nenu saljeva stravu pa mozemo dogovoriti da glavešine dodju da im nena udari saljevanje, ali naravno uz ugovor 24mj , hefticno saljevanje, prva 3 mjeseca po 1KM. :D
adnan899

#108998 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by adnan899 »

http://www.ozp.gov.ba/novost_detaljno.php?id=37

Evo gaaaa idemooo
Na kraju teksta procitajte preporuke za Telemach i sta su sve prekrsili
Lose vam se pise :bih: :bih:
edinjeko

#108999 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by edinjeko »

Luciano88 wrote: 08/01/2021 13:54
edinjeko wrote: 08/01/2021 13:45 @Telemach ko Vam je ovaj Mirnes što zove raju iz "Kompanije" Telemach?
Hahahahaha oj tugo moja... A važili su za ultra giga mega quatro bi turbo ljubazne, pismene, obrazovane... Sta se dešava, imam ja nenu saljeva stravu pa mozemo dogovoriti da glavešine dodju da im nena udari saljevanje, ali naravno uz ugovor 24mj , hefticno saljevanje, prva 3 mjeseca po 1KM. :D
Imam dva ugovora potpisana u 11 mjesecu, i na kraju sam ja Mirnesa tješio jer on nema Arene :o
Baš mi žao Mirnesa :o :o
sencobih

#109000 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Billy The Pljuc wrote: 08/01/2021 13:18
sencobih wrote: 08/01/2021 12:59

Sve stoji što si napisao, ja iskreno do izlaska na ovu temu 02.01. nisam imao pojma šta se dešava. Dijelim tvoje mišljenje da potez Telemacha nije ispravan i zbog istog ću ja lično prestati 99% da koristim njihove usluge, onaj 1% ostavljam za svaki slučaj ali sam skeptik po pitanju bilo kakve promjene u njihovom stavu i ponašanju. Mislio sam konkretno na osobu koja piše pod nickom Telemach a ne firmu kao firmu, ljudi su ljuti i normalno je da reaguju kako reaguju a ista se trudi koliko joj je omogućeno da zaštiti i interese firme i pokuša pružiti odgovor ili ostvariti kontakt sa forumašem. Meni je to OK a razumijem i da ta osoba na neke upite nikad neće pružiti odgovor jer je limitirana od strane firme za koju radi. Što se mog posta tiče ja sam prije svega mislio na forumaše koji pišu to što već pišu a ništa konstruktivno iz njihovog posta ne uspiješ saznati, ne ove "ljute" i njihove reakcije jer i sam pripadam istoj kategoriji.
Naravno da nemam zamjerke na ove obične radnike pod nikom"Telemach", korektni su i trude se pomoći.( osim u slačaju ako iza nicka se ne krije kakav šef koji se nešto pitao za svu ovu situaciju).
Locked