Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
van Basten

#108751 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van Basten »

Ranni wrote: 06/01/2021 21:14
van Basten wrote: 06/01/2021 20:01 Instalirao sam arenacloud... u najkracem srednja zalost, detaljnije na temi o app, da se ne zagubi na ovoj... moze za nuzde
Mene su 1.1 zvali da pitaju kako se osjecam bez arena, poslije toga nista... prelomio sam da cu svakako po isteku ugovora za 4 mjeseca u najmanju ruku vratiti telefon i preci na najnizi duo paket, time cu im ostavljati 20ak km manje mjesecno. I to mjesec za mjesec, bez arena me sigurno nece vezati 24 mjeseca. A ako do tad nadjem paket na bht ili logosoftu koji mi garantuje 100mb neta bar (sad na papiru imam 200mb), onda bi se moglo i preci negdje.
Kako mislis preci ces na manji? Pa meni je prije godinu istekao Premium paket i nisam htio produziti. Kad sam zvao da kazem da necu taj paket vise jer to isto sve nude za 67(Ja placam 90), hladno su mi rekli da na taj manji mogu samo uz ugovor. Tako da evo i danas placam 90 ali potpisat necu...
Pregovaracemo... znaju da imaju zuti karton zbog arena i da je drugi zuti iskljucenje. 8)
Ranni

#108752 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ranni »

Vsvp wrote: 06/01/2021 21:41 EON Premium 81,5 KM , Arena HD 6 KM, dodatni prijemnik 5 KM ?
Nisamo imo HD, dodatni prijemnik, HBO paket
avetinja

#108753 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avetinja »

Ovo se mora istjerati na čistinu.

Nego, znali neko kako da Arenu Cloud gledam na kompjuteru? Išao sa preko aplikacije AnyDesk, ali štopa slika.
Demonijak

#108754 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Demonijak »

van Basten wrote: 06/01/2021 20:01 Instalirao sam arenacloud... u najkracem srednja zalost, detaljnije na temi o app, da se ne zagubi na ovoj... moze za nuzde
Mene su 1.1 zvali da pitaju kako se osjecam bez arena, poslije toga nista... prelomio sam da cu svakako po isteku ugovora za 4 mjeseca u najmanju ruku vratiti telefon i preci na najnizi duo paket, time cu im ostavljati 20ak km manje mjesecno. I to mjesec za mjesec, bez arena me sigurno nece vezati 24 mjeseca. A ako do tad nadjem paket na bht ili logosoftu koji mi garantuje 100mb neta bar (sad na papiru imam 200mb), onda bi se moglo i preci negdje.
Kako mislis preci ces na manji? Pa meni je prije godinu istekao Premium paket i nisam htio produziti. Kad sam zvao da kazem da necu taj paket vise jer to isto sve nude za 67(Ja placam 90), hladno su mi rekli da na taj manji mogu samo uz ugovor. Tako da evo i danas placam 90 ali potpisat necu...
E da si bio pametan da potpises taj jeftiniji, sad bi uz zalbu mogao ili da ga prekines ili da ga dobijes jos jeftinije :D
zippoo87

#108755 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

avetinja wrote: 06/01/2021 23:13
Ovo se mora istjerati na čistinu.

Nego, znali neko kako da Arenu Cloud gledam na kompjuteru? Išao sa preko aplikacije AnyDesk, ali štopa slika.
Instaliras neki android emulator...preporuka Bluestack i onda skines android aplikaciju sa njega i gledas.
Ranni

#108756 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ranni »

Demonijak wrote: 06/01/2021 23:17
E da si bio pametan da potpises taj jeftiniji, sad bi uz zalbu mogao ili da ga prekines ili da ga dobijes jos jeftinije :D
Nisam htio vise da se vezem jer sam i ranije imo dosta problema oko neta. Kanali su bili ok, nije bilo problema. Ali Net katastrofa ziva...
Nivelacija

#108757 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nivelacija »

Prevaranti hocu pola racuna umanjenje i izvinjenje na racunu.
avetinja

#108758 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avetinja »

zippoo87 wrote: 06/01/2021 23:20 Instaliras neki android emulator...preporuka Bluestack i onda skines android aplikaciju sa njega i gledas.
Probao sam taj, ali me zeza, sporo ide. Mnogo je bolje preko ove aplikacije za dijeljenje ekrane, mada i ona štopa. Probao sam još jedan sa m nešto, ali taj je tek katastrofa.
fusion_ba

#108759 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Cuj RAK moze uskratiti dozvolu Telemachu. Pa to po automatizmu znaci da ce uskratiti dozvolu i mtelu jer su isto postupili. I to dovodi do toga da je nemoguce uskratiti dozvolu za dva najveca operatera u BiH jer bi većina korisnika ostalo bez interneta i televizije.
zippoo87

#108760 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

fusion_ba wrote: 06/01/2021 23:27 Cuj RAK moze uskratiti dozvolu Telemachu. Pa to po automatizmu znaci da ce uskratiti dozvolu i mtelu jer su isto postupili. I to dovodi do toga da je nemoguce uskratiti dozvolu za dva najveca operatera u BiH.
Navedeno je da mogu,sto ne znaci da i hoce
TexW99

#108761 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TexW99 »

Dosta je ljudi raskinulo ugovor ovi dana i izgleda da je to najbolja opcija jer ove kompenzacije sto nude su smijesne.
Ponude akciju arenasport 24 mjeseca i odma ti ukinu to, 24x4KM znaci 96 KM i 3KM sto su podigli racune zbog Arena x 24 mjeseca jos 72 KM. Znaci total od 168 KM bi trebali kompenzirati ljudima koji imaju ugovor jos 24 mjeseca. Ko ima manje samo smanjiti po 7KM od ovoga mjesecno.
E sad je problem sto nikome nisu ponudili da smanje racun za ovaj novac nego samo HBO,Cinestar ili dodatni box i to ne u ovoj protuvrjednosti nego skoro 40% manje. Nude samo 6 mjeseci HBO sto je samo 48KM.
Ne znam ja jos cekam da me nazovu tacno da vidim sta cu sa nase dvije pretplate ali izgleda morat ce se na moja TV prebacivati. Samo pazite sto kazu rok je 30 dana da raskinete ugovor.
hoggarr

#108762 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hoggarr »

hrasno38 wrote: 04/01/2021 20:52
hoggarr wrote: 04/01/2021 20:34 Gospođa sa kojom sam razgovarao iz Telemacha je bila veoma korektna, no nažalost ona je ne moćna da bilo šta odluči.

Oslobodila me plaćanja 10 KM zamjene kablova u stanu od prošlog mjeseca i to je jedino što je mogla ponuditi. Kaže ona meni, ali oslobođeni ste plaćanja CI modula 3,5 KM, da jesam ali to je jedino što su mi mogli i ponuditi, jer sam na EON Premium paketu. Ne mogu shvatiti da podsjećaju na date benefite koji su dogovarani u sklopu obavezivanja na 24 mjeseca i mislim da smo im mi sa najvećim paketom i najveći problem, jer nam ne mogu ništa ponuditi.

Ostalo je još 11 mjeseci do isteka ugovornih obveza, razgovarao sam sa ukućanima i svi smo složni da nećemo nastaviti koristiti njihove usluge nakon isteka navedenih obaveza.

Znam da će me zvati za jedno šest mjeseci, a ne vidim da će nakon ovog fijaska za tako kratko vrijeme i moći nešto bolje ponuditi.

Sada da mi i ponude bolje uslove da me obavežu od ovog trenutka na novih 24 mjeseca ne bih prihvatio iz principa, a bio sam spreman da su mi ponudili prilikom razgovora, ali ne mogu ovo pijačarenje i podsjećanja na benefite, koje btw debelo platim.
Da i kod mene je slicna situacija da mi jednostavno mogu ponuditi samo smanjenje cijene jer sa EON Premium imam sve a dali su mi kao bonitet 24 mjeseca dodatni reciver. Eto ti i ja smo otprilike potpisali u isto vrijeme. I meni su ponudili 20% manju cijenu 12 mjeseci ako potpisem nova 24 mjeseca sto se nece desiti. Imao sam benifit Arene HD a sad nemam. Dakle nemaju mi sta dati u zamjenu samo smanjiti za 4 KM koliko su bile SD Arene i to je OK. Pristao sam na to ali cu dobro razmisliti u Oktobru 2021 da li cu produzavati ugovor ili traziti novog providera a velike su sanse da hocu pa makar i na svoju finansijsku stetu. Ali opet cu ponoviti da ce se Arene vrlo brzo ponovo pojaviti jer ovo nije problem BiH nego globalni u koji su ukljucni Srbija, BiH, Slovenija, odnedavno Hrvatska, Crna Gora, Mkedonija i Bugarska.
Tebi su umanjili račun za 4 KM do kraja ugovorne obaveze, a mene ubjeđuju da mi ne mogu ništa ponuditi.
Vidim da imamo i slične benefite iz ugovora od 2019. godine.
Shame on you @Telemach.
zippoo87

#108763 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

avetinja wrote: 06/01/2021 23:27
zippoo87 wrote: 06/01/2021 23:20 Instaliras neki android emulator...preporuka Bluestack i onda skines android aplikaciju sa njega i gledas.
Probao sam taj, ali me zeza, sporo ide. Mnogo je bolje preko ove aplikacije za dijeljenje ekrane, mada i ona štopa. Probao sam još jedan sa m nešto, ali taj je tek katastrofa.
Ne znam...moguce da ne podesis dobro bluestack...daj mu vise RAMA da koristi,ako imas 8 GB...daj mu 3-4...svakako neces nista drugo raditi dok gledas arene na kompu
Takodjer zavisno koliko imas jezgri na procesoru,daj mu pola jezgri

Druga stvar je da ti je mozda komp/laptop star i da ne moze gurati emulator

Ja sam igrao igrice preko ovog emulatora i nije trzalo...kada se podesi kako treba
messilla

#108764 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by messilla »

adnan899 wrote: 06/01/2021 22:04 To se cekalo samo jakoooo :bih: :bih:

https://www.faktor.ba/vijest/ombudsman- ... vom/110755
:thumbup:
Ja ću zaganjati manji paket. Uništili su totalno full paket prebacivanjem sporta u start. Plaćaš cenera više za ništa tj dva kanala cinestara. :lol:
avetinja

#108765 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avetinja »

zippoo87 wrote: 06/01/2021 23:51
avetinja wrote: 06/01/2021 23:27
Ne znam...moguce da ne podesis dobro bluestack...daj mu vise RAMA da koristi,ako imas 8 GB...daj mu 3-4...svakako neces nista drugo raditi dok gledas arene na kompu
Takodjer zavisno koliko imas jezgri na procesoru,daj mu pola jezgri

Druga stvar je da ti je mozda komp/laptop star i da ne moze gurati emulator

Ja sam igrao igrice preko ovog emulatora i nije trzalo...kada se podesi kako treba
Važi. :thumbup: Skontat ću nešto.
probook

#108766 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Luciano88 wrote: 06/01/2021 22:10 Po svemu pročitanom do sada ja sam uvjeren da iza svega stoji politika, i to ona u Srbiji. Nemoguće da Telemach nije htio produžiti ugovor ako je cijena Arena ostala nepromjenjenja, bukvalno bi to bilo van svake pameti. Druga stvar Arena gubi ogroman novac gubitkom Telemacha, a iskreno ulozili su ogroman novac i najjači su sportski kanal u regiji 100% Sport Klub je smiješan, ne znam za sta ce nam 10 SK kanala fakat.

Nama ostaje nada da viša politika stati u kraj ovome, jer na kraju krajeva ispaštamo najviše mi, korisnici.
Hajde ohladite malo cuj sk smijesan? Pa po forumu se godinama kmeci sto nema sk, sad odjednom na sk nema nista.
Sta ima na Areni da je 10000 puta bolje od sk? Italijanska liga polu odron, domace lige ne gledam, nba nije lose, ali termini katastrofa (znam da se tada igra jbg, ali ima ljudi sto rade), liga prvaka ok to je super, ali cesto najbolju utakmicu uzme NovaBH, Uefa liga nemas sta gledati do polufinala, kosarka Aba liga nije lose moze se ponekad pogledati.
Pretjerujete opasno...
Nedzada

#108767 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nedzada »

semirsar wrote: 06/01/2021 22:06
kakavdanakneiskustvu wrote: 06/01/2021 22:00
Telemach wrote: 06/01/2021 20:13

Zdravo NediM17 ,
Žao nam je ukoliko je raskid Vaša konačna odluka. Kolege će Vas uskoro kontaktirati. Sigurni smo da će kolege pronaći najbolje rješenje u Vašem slučaju i da ćete nastavit saradnju s nama.
@Telemach,mozda ste propustili dva puta postavljeno pitanje pa da opet upitam,kontaktiraćete sve korisnike zbog gubitka arenasport kanala????
aj realno, bi l' ti svakog ponaosob zvao?
Znaci zaboravi, 10-ak% onih najgrlatijih na ovom forumu i ev. thefejspljucpljuc ce moguce biti pozvani, svi ostali ako odu u poslovnicu i zalaju merebit nes' ujagme, ali... :-)
Ne mora niko nikoga zvati .... mogu uz račun ubaciti list papira gdje će napisati šta hoće ili mogu i poruku preko sistema svim korisnicima .... znaš ono kad ubace nešto pa dobiješ poruku na TV da pročitaš ili ne.
Derdiyok

#108768 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Derdiyok »

Nedzada wrote: 07/01/2021 00:26
Ne mora niko nikoga zvati .... mogu uz račun ubaciti list papira gdje će napisati šta hoće ili mogu i poruku preko sistema svim korisnicima .... znaš ono kad ubace nešto pa dobiješ poruku na TV da pročitaš ili ne.
Što bi to radili kada njima u korist ide da se što manji broj korisnika odazove u vezi nastalog problema. Logika. :D
Vidiš i sama da je cjenkanje u pitanju.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#108769 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

hoggarr wrote: 06/01/2021 23:51
hrasno38 wrote: 04/01/2021 20:52
hoggarr wrote: 04/01/2021 20:34 Gospođa sa kojom sam razgovarao iz Telemacha je bila veoma korektna, no nažalost ona je ne moćna da bilo šta odluči.

Oslobodila me plaćanja 10 KM zamjene kablova u stanu od prošlog mjeseca i to je jedino što je mogla ponuditi. Kaže ona meni, ali oslobođeni ste plaćanja CI modula 3,5 KM, da jesam ali to je jedino što su mi mogli i ponuditi, jer sam na EON Premium paketu. Ne mogu shvatiti da podsjećaju na date benefite koji su dogovarani u sklopu obavezivanja na 24 mjeseca i mislim da smo im mi sa najvećim paketom i najveći problem, jer nam ne mogu ništa ponuditi.

Ostalo je još 11 mjeseci do isteka ugovornih obveza, razgovarao sam sa ukućanima i svi smo složni da nećemo nastaviti koristiti njihove usluge nakon isteka navedenih obaveza.

Znam da će me zvati za jedno šest mjeseci, a ne vidim da će nakon ovog fijaska za tako kratko vrijeme i moći nešto bolje ponuditi.

Sada da mi i ponude bolje uslove da me obavežu od ovog trenutka na novih 24 mjeseca ne bih prihvatio iz principa, a bio sam spreman da su mi ponudili prilikom razgovora, ali ne mogu ovo pijačarenje i podsjećanja na benefite, koje btw debelo platim.
Da i kod mene je slicna situacija da mi jednostavno mogu ponuditi samo smanjenje cijene jer sa EON Premium imam sve a dali su mi kao bonitet 24 mjeseca dodatni reciver. Eto ti i ja smo otprilike potpisali u isto vrijeme. I meni su ponudili 20% manju cijenu 12 mjeseci ako potpisem nova 24 mjeseca sto se nece desiti. Imao sam benifit Arene HD a sad nemam. Dakle nemaju mi sta dati u zamjenu samo smanjiti za 4 KM koliko su bile SD Arene i to je OK. Pristao sam na to ali cu dobro razmisliti u Oktobru 2021 da li cu produzavati ugovor ili traziti novog providera a velike su sanse da hocu pa makar i na svoju finansijsku stetu. Ali opet cu ponoviti da ce se Arene vrlo brzo ponovo pojaviti jer ovo nije problem BiH nego globalni u koji su ukljucni Srbija, BiH, Slovenija, odnedavno Hrvatska, Crna Gora, Mkedonija i Bugarska.
To ti moraju dati jer vise to nemas ali to je zaista zato sto ja nisam nesto bio raspolzen da se sa njima raspravljam i ganjam jer ganjat cemo se u Oktobru kad mi istekne ugovor ako bude stani pani. osim toga ja sam siguran da ce ih zestoko nagaziti i RAK i Obdusmeni za zastitu potrosaca i nece moci vrdati jer jednostavno i laik moze vidjeti da su nas prevarili i moze se desiti za sve nas najgora vaarijanta a to je da im RAK ukine licencu a onda ce nastati stampedo. Gasenje Arena je samo jedan uzasan supacki potez glavnih ljudi Telemacha i njegovog vlasnika i 100% ce mu se dobro odbiti od glavu jer sa ovakkvim stvarima nema zajebancije jer zajebancije mogu strahovto puno da kostaju. na FB je registrovano vec 8000 ljudi i ako podnesu kolektivnu tuzbu a sto je vrlo moguce kazne mogu biti bas zestoke ako dobiju a nema sanse da ne dobiju i da budzet Telemacha bas dobro oderu. Solak misli da mu moze prooci ovaj seljacki pristup ali nece to bas tako ici.
Tebi su umanjili račun za 4 KM do kraja ugovorne obaveze, a mene ubjeđuju da mi ne mogu ništa ponuditi.
Vidim da imamo i slične benefite iz ugovora od 2019. godine.
Shame on you @Telemach.
aimamovic3

#108770 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aimamovic3 »

probook wrote: 07/01/2021 00:18
Luciano88 wrote: 06/01/2021 22:10 Po svemu pročitanom do sada ja sam uvjeren da iza svega stoji politika, i to ona u Srbiji. Nemoguće da Telemach nije htio produžiti ugovor ako je cijena Arena ostala nepromjenjenja, bukvalno bi to bilo van svake pameti. Druga stvar Arena gubi ogroman novac gubitkom Telemacha, a iskreno ulozili su ogroman novac i najjači su sportski kanal u regiji 100% Sport Klub je smiješan, ne znam za sta ce nam 10 SK kanala fakat.

Nama ostaje nada da viša politika stati u kraj ovome, jer na kraju krajeva ispaštamo najviše mi, korisnici.
Hajde ohladite malo cuj sk smijesan? Pa po forumu se godinama kmeci sto nema sk, sad odjednom na sk nema nista.
Sta ima na Areni da je 10000 puta bolje od sk? Italijanska liga polu odron, domace lige ne gledam, nba nije lose, ali termini katastrofa (znam da se tada igra jbg, ali ima ljudi sto rade), liga prvaka ok to je super, ali cesto najbolju utakmicu uzme NovaBH, Uefa liga nemas sta gledati do polufinala, kosarka Aba liga nije lose moze se ponekad pogledati.
Pretjerujete opasno...
što se mene tiče SK mogu komotno ukinuti mogao bih da ga nikad ne pogledam.

A sad ako već mogu da ga imam što da ne, može se pogledati poneka utakmica engleske lige ali sve što mi je interesantno je trenutno na areni.

tebi je italijanska liga odron ali ja ću vazda prije gledati utakmicu sassuola, atalante nego wolvesa ili evertona

evo danas si na arenama mogao gledati utakmice Serie A (10 utakmica, ne znam koje su se sve mogle gledati ali više od 6 sigurno), mogla se gledati francuska liga isto tako, engleski kup, copa libertadores i na kraju će biti i neka NBA utakmica

za to vrijeme šta se moglo gledati na SK osim utakmice Bilbao - Barcelona nemam pojma, a od iduće sezone se i to seli na Arene

korisnici su uskraećeni za sve te sadržaje zbog njihove nakaradne i ucjenjivačke politike, a da pritom ne žele da preuzmu nikakvu krivicu i da bar nazovu korisnike i ponude adekvatno umanjenje računa
semirsar

#108771 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Nedzada wrote: 07/01/2021 00:26
semirsar wrote: 06/01/2021 22:06
kakavdanakneiskustvu wrote: 06/01/2021 22:00

@Telemach,mozda ste propustili dva puta postavljeno pitanje pa da opet upitam,kontaktiraćete sve korisnike zbog gubitka arenasport kanala????
aj realno, bi l' ti svakog ponaosob zvao?
Znaci zaboravi, 10-ak% onih najgrlatijih na ovom forumu i ev. thefejspljucpljuc ce moguce biti pozvani, svi ostali ako odu u poslovnicu i zalaju merebit nes' ujagme, ali... :-)
Mogu oni sve sto pozele, sad ne zele, ali ce nesto sigurno da bude, namrklo se iza brda :evil: ...
dobro se sjecam, kad su tek preuzeli bhcabelnet, desi se raspad sistema, dan-dva nikakve usluge nije bilo... za taj mjesec uopste nije dosao racun, kasnije po pozivu, jer mi vise dosadilo cuvati pare, saznadoh da su stornirali racun za taj mjesec. Jesu li i drugima, ne znam, ali meni jesu.
Danas vise racun ne dobijam u pisanoj formi, vec na mail. Poruke na tv su dolazile u par navrata dok sam imao receiver, na CAM modul nisu nikad, a bas njega imam. E-mail, dobih ga danas, nije nikog od njih ni zasvrbilo da se nasali pa da baci kakav komentar povodom cijele situacije... ne cudim.
probook

#108772 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Pa mozes ovo isto napisati kad bude npr Rolan Garos u tenisu, kad budu kvalifikacije pa igraju reprezentacije, Euroliga, itd.

Uglavnom slazem se da moramo imati oba kanala da bi svi bili zadovoljni, ali opet nije u redu ovo sto se masovno pise da se na sk nema ama bas nista gledati i eto sve sto svakog korisnika interesuje je na areni
semirsar

#108773 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

mene na SK zanima samo oktanski sportovi, dakle... F1, MotoGP i ostalo.
ALI, ne pada mi na pamet da izvalim glupost tipa "gasi sve, ionako ja ne gledam"
NE, neka svega i svacega, jer iz i najgoreg kvantiteta se moze izabrati pravi kvalitet za svakog po nesto.
Kanali tipa onijeh cajka lajka pm kanala mi ne smetaju, koji ce mi qrac daljinski nego da micem ono sto me ne zanima, ha ja.
Tatjana75

#108774 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tatjana75 »

Ako sam dobro ovo shvatila imam pravo raskinuti ugovor....zna li se da li je ko i uspjeh to ostvariti
Radar71

#108775 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

ČičineBrčine wrote: 06/01/2021 22:26
Radar71 wrote: 06/01/2021 21:48 da fale Arene fale ali ima alternativa kodi, moja tv multiscreen, moja tv web itd...
Mia me zvala ponudila više minuta prema mobilnom saobraćaju (što mi odgovara) s prijašnjim finim popustom na premium ja zadovoljan :thumbup:
Kako mislis da su to alternative, u sklopu potpisanog ugovora smo imali paket arena kanala, a sad moramo doplacivati dodatnih 10+ KM za ono sto placamo po ugovoru. Prema tome to nije nikakva alternativa nego deranje po dzepu korisnika.
Ja u svoje ime
Locked