ja sam bio juče u radničkoj i zatekao dvoje pred poslovnicom koji su došli tražiti raskid ugovora. tada je bio jedan iz obebjeđenja.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
dudlov
#108726 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
r_faruk
#108727 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Cirkus zivi, mene zvali i ponudili mi da jedan modul oslobode od placanja 24 mjeseca ili da mi puste sve kanale osim hbo i zadruga naredna 3 mjeseca. Hajde rekoh moze taj modul, hbo je svakako odron, a zadrugu ne gledam, kazu javice. Zovu za par minuta, kaze ne moze ni modul hahahahah, prejako. Pred novu godinu sam uzeo eon full duo paket i presao sa HS-a na telemach, kazu nisam novi korisnik pa ne moze za 1KM, a kada sam zvao zbog problema sa kanalima, kazu nisam korisnik telemach-a...
Imam total tv i dvije pretplate za telemach na dvije adrese, na jednoj adresi dva modula i risiver i kazu ne moze nista osim 3 mjeseca kanala.
Imam total tv i dvije pretplate za telemach na dvije adrese, na jednoj adresi dva modula i risiver i kazu ne moze nista osim 3 mjeseca kanala.
- Dvokasetas
#108728 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- Dvokasetas
#108729 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
semirsar wrote: ↑06/01/2021 19:53Ide l' tebi sta u djep il' iz djepa?
Pa ako sam sebe neces cijeniti nece te ni drugi, a ja sebe i svoj novac itekako cijenim, kuzis![]()
I da, bilo je jednom jedno vrijeme, pocelo ovdje na ovom forumu, pa se nastavilo na nji'ovom forumu dok se nije ukinuo... i sad smo opet ovdje, gdje se takodje nastavilo do skora... ukratko, bilo drustvo na nivou, kuzis.
Da se hoce kako dokontat' pa opet otvorit svoj forum i na kojem ako se ne ulogujes sa tmach nick-om i passw sa profila nemres ni srat ko ovdje dje sve vrvi od seratora koji niti koriste neku tmach uslugu.
- Billy The Pljuc
#108730 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisam se neko vrijeme oglašavao jer još uvijek važem šta raditi i na koji način odreagovati ili ne na ovakav potez Telemacha. Razlog zbog kojeg uopšte i pišem je nepobitna činjenica a koju sam već istakao prije par dana a to je da svaki korisnik može jednostrano raskinuti ugovor. Hoće li ili ne takav raskid ugovora od strane korisnika uzrokovati eventualno podizanje tužbe od strane Telemacha i potraživanje izmirenja naknada na sudu niko od nas ne može znati. Naravno možemo samo pretpostavljati a ljudi koji rade u i za Telemach vrlo dobro znaju mogu li i hoće li se upuštati u sudske sporove sa korisnicima. Ono što ja pretpostavljam jeste da raskid ugovora određenog broja pretplatnika Telemach može "halaliti i preboljeti" i ne poduzimati eventualne daljnje akcije u zaštiti svojih interesa ali svako "odustajanje" većeg broja pretplatnika od daljnje saradnje je preozbiljan gubitak za Telemach i vjerujem da će isti pokušati svoje interese zaštiti i ostvariti na sudu. S obzirom da se radi o "velikoj" firmi i da živimo u "državi" kakvoj već i živimo jedna od pretpostavki jeste i to da je Telemach u mogućnosti ne samo kontrolisati jednog sudiju nego i kompletan sud na kojem bi se danas-sutra odvijali eventualni sudski sporovi. Ja se iskreno ne razumijem u pravo i nisam kompetentan davati savjete bilo kome u pogledu ŠBBKBB sudskih sporova, neke stvari sam uspio saznati u proteklih nekoliko dana pa bih uzeo slobodu da napišem da svako onaj koji ima iole parica, vremena i živaca a želi da raskine ugovor sa Telemachom onda isto i učini. Naravno ide sad pitanje konkretno upućeno meni kao individui i pretplatniku Telemacha da li ću ja postupiti tako, odgovor je da su veće šanse da hoću nego da neću.
Nadam se da sam ti uspio dati odgovor na postavljeno pitanje, znači svaki ugovor se MOŽE raskinuti a hoće li raskidanje u ovom slučaju završiti na sudu ti niko na svijetu ne može reći osim vlasnika/menadžmenta i pravne službe Telemacha.
- REDDEVILS
#108731 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni ovdje brišu postove iako sam korisnik Telemach uslugasemirsar wrote: ↑06/01/2021 19:53Ide l' tebi sta u djep il' iz djepa?
Pa ako sam sebe neces cijeniti nece te ni drugi, a ja sebe i svoj novac itekako cijenim, kuzis![]()
I da, bilo je jednom jedno vrijeme, pocelo ovdje na ovom forumu, pa se nastavilo na nji'ovom forumu dok se nije ukinuo... i sad smo opet ovdje, gdje se takodje nastavilo do skora... ukratko, bilo drustvo na nivou, kuzis.
Da se hoce kako dokontat' pa opet otvorit svoj forum i na kojem ako se ne ulogujes sa tmach nick-om i passw sa profila nemres ni srat ko ovdje dje sve vrvi od seratora koji niti koriste neku tmach uslugu.
-
Ranni
#108732 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako mislis preci ces na manji? Pa meni je prije godinu istekao Premium paket i nisam htio produziti. Kad sam zvao da kazem da necu taj paket vise jer to isto sve nude za 67(Ja placam 90), hladno su mi rekli da na taj manji mogu samo uz ugovor. Tako da evo i danas placam 90 ali potpisat necu...van Basten wrote: ↑06/01/2021 20:01 Instalirao sam arenacloud... u najkracem srednja zalost, detaljnije na temi o app, da se ne zagubi na ovoj... moze za nuzde
Mene su 1.1 zvali da pitaju kako se osjecam bez arena, poslije toga nista... prelomio sam da cu svakako po isteku ugovora za 4 mjeseca u najmanju ruku vratiti telefon i preci na najnizi duo paket, time cu im ostavljati 20ak km manje mjesecno. I to mjesec za mjesec, bez arena me sigurno nece vezati 24 mjeseca. A ako do tad nadjem paket na bht ili logosoftu koji mi garantuje 100mb neta bar (sad na papiru imam 200mb), onda bi se moglo i preci negdje.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#108733 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kakvi je to paket od 90 KM sto placas??? jedino na Premium da placas Arene jos 6 KM?Ranni wrote: ↑06/01/2021 21:14Kako mislis preci ces na manji? Pa meni je prije godinu istekao Premium paket i nisam htio produziti. Kad sam zvao da kazem da necu taj paket vise jer to isto sve nude za 67(Ja placam 90), hladno su mi rekli da na taj manji mogu samo uz ugovor. Tako da evo i danas placam 90 ali potpisat necu...van Basten wrote: ↑06/01/2021 20:01 Instalirao sam arenacloud... u najkracem srednja zalost, detaljnije na temi o app, da se ne zagubi na ovoj... moze za nuzde
Mene su 1.1 zvali da pitaju kako se osjecam bez arena, poslije toga nista... prelomio sam da cu svakako po isteku ugovora za 4 mjeseca u najmanju ruku vratiti telefon i preci na najnizi duo paket, time cu im ostavljati 20ak km manje mjesecno. I to mjesec za mjesec, bez arena me sigurno nece vezati 24 mjeseca. A ako do tad nadjem paket na bht ili logosoftu koji mi garantuje 100mb neta bar (sad na papiru imam 200mb), onda bi se moglo i preci negdje.
- Vsvp
#108734 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
EON Premium 81,5 KM , Arena HD 6 KM, dodatni prijemnik 5 KM ?
-
sencobih
#108735 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisi jediniREDDEVILS wrote: ↑06/01/2021 21:10Meni ovdje brišu postove iako sam korisnik Telemach uslugasemirsar wrote: ↑06/01/2021 19:53Ide l' tebi sta u djep il' iz djepa?
Da se hoce kako dokontat' pa opet otvorit svoj forum i na kojem ako se ne ulogujes sa tmach nick-om i passw sa profila nemres ni srat ko ovdje dje sve vrvi od seratora koji niti koriste neku tmach uslugu.![]()
- Radar71
#108736 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
da fale Arene fale ali ima alternativa kodi, moja tv multiscreen, moja tv web itd...
Mia me zvala ponudila više minuta prema mobilnom saobraćaju (što mi odgovara) s prijašnjim finim popustom na premium ja zadovoljan
Mia me zvala ponudila više minuta prema mobilnom saobraćaju (što mi odgovara) s prijašnjim finim popustom na premium ja zadovoljan
-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
#108738 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach,mozda ste propustili dva puta postavljeno pitanje pa da opet upitam,kontaktiraćete sve korisnike zbog gubitka arenasport kanala????
- semirsar
#108739 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dvokasetas wrote: ↑06/01/2021 21:04![]()
semirsar wrote: ↑06/01/2021 19:53Ide l' tebi sta u djep il' iz djepa?
sve su prilike da kad se dohavizaju ili cak svoj forum naprave ja cu vec ihahaaaj dic' ruke od njihA
- bogoljub
#108740 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kazna za ovakvo ponašanje postoji od strane regulatora, u ovome slučaju RAK-a BiH, koji može uskratiti licencu, i na druge načine izmijeniti mogućnosti ugrožavanja ravnopravnog odnosa dvije strane.
-
adnan899
- semirsar
#108742 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
aj realno, bi l' ti svakog ponaosob zvao?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑06/01/2021 22:00@Telemach,mozda ste propustili dva puta postavljeno pitanje pa da opet upitam,kontaktiraćete sve korisnike zbog gubitka arenasport kanala????
Znaci zaboravi, 10-ak% onih najgrlatijih na ovom forumu i ev. thefejspljucpljuc ce moguce biti pozvani, svi ostali ako odu u poslovnicu i zalaju merebit nes' ujagme, ali...
- Luciano88
#108743 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Po svemu pročitanom do sada ja sam uvjeren da iza svega stoji politika, i to ona u Srbiji. Nemoguće da Telemach nije htio produžiti ugovor ako je cijena Arena ostala nepromjenjenja, bukvalno bi to bilo van svake pameti. Druga stvar Arena gubi ogroman novac gubitkom Telemacha, a iskreno ulozili su ogroman novac i najjači su sportski kanal u regiji 100% Sport Klub je smiješan, ne znam za sta ce nam 10 SK kanala fakat.
Nama ostaje nada da viša politika stati u kraj ovome, jer na kraju krajeva ispaštamo najviše mi, korisnici.
Nama ostaje nada da viša politika stati u kraj ovome, jer na kraju krajeva ispaštamo najviše mi, korisnici.
- odmor
#108744 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne trebaju. Trebaju smanjiti cijene za 3KM, kao sto su i povecali cijenu za 3KM kad su uveli Arene.semirsar wrote: ↑06/01/2021 22:06aj realno, bi l' ti svakog ponaosob zvao?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑06/01/2021 22:00@Telemach,mozda ste propustili dva puta postavljeno pitanje pa da opet upitam,kontaktiraćete sve korisnike zbog gubitka arenasport kanala????
Znaci zaboravi, 10-ak% onih najgrlatijih na ovom forumu i ev. thefejspljucpljuc ce moguce biti pozvani, svi ostali ako odu u poslovnicu i zalaju merebit nes' ujagme, ali...![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#108745 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ko ih jebe,to im je obaveza valjda,@telemach napisa da ce to uraditi,nek posalju uz racune obavijest da ne nasom krivicom nema vise tih kanalasemirsar wrote: ↑06/01/2021 22:06aj realno, bi l' ti svakog ponaosob zvao?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑06/01/2021 22:00@Telemach,mozda ste propustili dva puta postavljeno pitanje pa da opet upitam,kontaktiraćete sve korisnike zbog gubitka arenasport kanala????
Znaci zaboravi, 10-ak% onih najgrlatijih na ovom forumu i ev. thefejspljucpljuc ce moguce biti pozvani, svi ostali ako odu u poslovnicu i zalaju merebit nes' ujagme, ali...![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#108746 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
može i takoodmor wrote: ↑06/01/2021 22:10Ne trebaju. Trebaju smanjiti cijene za 3KM, kao sto su i povecali cijenu za 3KM kad su uveli Arene.semirsar wrote: ↑06/01/2021 22:06aj realno, bi l' ti svakog ponaosob zvao?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑06/01/2021 22:00
@Telemach,mozda ste propustili dva puta postavljeno pitanje pa da opet upitam,kontaktiraćete sve korisnike zbog gubitka arenasport kanala????
-
laik1981
#108747 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Al sta uradise glupim bahacenjem. Gradis povjerenje godinama i onda prevaris desetine hiljada musterija i preko noci od ubjedljivo najboljeg postanes najomrazeniji operater. Sto je najgore i dalje se bahate praveci probleme onima koji zele raskid ugovora i ne nudeci adekvatnu kompenzaciju. Izgleda da su im glavesine totalno izgubile dodir sa realnoscu..adnan899 wrote: ↑06/01/2021 22:04 To se cekalo samo jakoooo![]()
![]()
https://www.faktor.ba/vijest/ombudsman- ... vom/110755
@Telemach Obecali ste zvati prije 5-6 dana. Jos poziv nisam dobio. Ako se ne dogovorimo do ponedeljka kada sam mislio placati racune ja dolazim da platim racun i usput da razduzim opremu..
- ČičineBrčine
#108748 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako mislis da su to alternative, u sklopu potpisanog ugovora smo imali paket arena kanala, a sad moramo doplacivati dodatnih 10+ KM za ono sto placamo po ugovoru. Prema tome to nije nikakva alternativa nego deranje po dzepu korisnika.
- Mirzareli
#108749 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@help_desk ovde na forumu jos prije mjesec dana ustvrdio da TM ostaje bez Arena.. 
-
mensur_lufc
#108750 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pozdrav svima, registrovao sam se baš iz razloga prevare od strane Telemacha.
Danas sam pripremio dopis za jednostrani raskid ugovora, samo čekam da vidim hoće li pozvati i kakav će odnos imati, ali kako ovdje vidim, nema tu neke brige prema korisniku, čisti biznis i pokušaj spašavanja šta se da spasiti. Ja sam na eon duo paketu (1KM četiri mjeseca, 59.5 nakon toga), ali mi u suštini odgovara i da se prebacim na light duo paket, jer mi je Leeds primaran za gledanje na SK paketu (a oni proširili light paket na sve sportklubove), ali eto vidjeću šta će kazati. Kod mene u aneksu ima naveden Arena SD paket kao dodatne opcije. Dakle, sastavni je dio ugovora, ali čak i da nije, kod onih korisnika kojima je nuđen kao benefit za vezivanje na 24 mjeseca, ubijeđen sam da će svaki normalni sudija u slučaju spora presuditi u korist korisnika. Radi se o tome da se u ovakvim ugovorima, gdje jedna ugovorna strana pristupa određenim uslovima poslovanja druge strane, nejasne odredbe ugovora ili uslova poslovanja redovno tumače u korist one strane koja pristupa tim uslovima. U Telemachovim uslovima poslovanja itekako ima foggy odredbi, vjerovatno namjerno, jer prosječan korisnik to svakako ne čita.
Ovo je dopis ako neko bude išao ovim putem. Prilagođen je mojoj situaciji i paketu.
Sarajevo,___________________2021. godine
Telemach BH d.o.o.
Džemala Bijedića 216
71 000 Sarajevo
Predmet: Jednostrani raskid ugovora o priključenju na KKS i zasnivanju pretplatničkog odnosa za Telemach usluge, dostavlja se -
Poštovani,
U sklopu akcije kompanije Telemach iz mjeseca novembra 2020. godine, dana 26.11.2020. zaključio sam ugovor o priključenju na KKS i zasnivanju pretplatničkog odnosa za Telemach usluge (broj: XXXXXXXXX), te aneks ugovora o zasnivanju pretplatničkog odnosa kao sastavni dio ugovora. Aneksom je, između ostalog, regulisano da u okviru usluge EON Full Duo kao korisnik imam i Arena Sport SD paket na 24 mjeseca. Obzirom da je Telemach kao ugovorna strana bez ikakve blagovremene informacije korisnicima iz programske šeme izbacio Arena Sport programe, primoran sam raskinuti postojeći ugovor sa Vašom kompanijom.
Ovdje napominjem da sam sa Vašim kolegama iz tima podrške prije zaključenja ugovora i razgovarao o paketu, te mi je jasno naglašeno da ću u okviru EON Full Duo usluge imati Sport Klub paket i Arena Sport paket (HD promo, a SD kao sastavni dio paketa), što je zapravo osnovni razlog potpisa ugovora sa Vašom kompanijom.
U smislu navedenog, ovim putem Vas obavještavam da jednostrano raskidam potpisani ugovor sa Vašom kompanijom iz sljedećih razloga:
a) Član 4. potpisanog ugovora: „Osnovne obaveze Telemach-a su da pretplatniku omogući korištenje usluga iz ovog ugovora, a osnovne obaveze pretplatnika su plaćanje svih pripadajućih naknada, sve u skladu sa dokumentima koja su definisana prilogom ovog ugovora“. – Razlog raskida prema ovom članu je sljedeći: Telemach je jednostrano, bez obavijesti pretplatnika, iz programske šeme ukinuo Arena Sport SD paket koji je naveden u tački 6. člana 5. Aneksa, odnosno priloga ugovora, te na taj način prekršio odredbu člana 4. osnovnog ugovora.
b) Uslovi poslovanja Telemach-a, član 9.3 (obavezujući za ugovorne strane prema članu 6. osnovnog ugovora između Telemach-a i pretplatnika): „U slučaju da Telemach za vrijeme trajanja pretplatničkog odnosa izmjeni Cjenovnik i/Ugovor i/ili neke njegove sastavne dijelove i /ili ove Uslove poslovanja na način da su izmjene u potpunosti nepovoljnije za Pretplatnika, Pretplatnik ima pravo raskinuti pretplatnički ugovor bez obaveze poštivanja otkaznog roka i bez naknade za prijevremeni raskid u roku od 30 (trideset) dana, računajući od dana objave izmjene/izmjena, a kod raskida Pretplatniku će biti omogućen povrat prethodno uplaćenog novčanog iznosa za period u kojem zbog prijevremenog raskida neće koristiti uslugu, ukoliko je isti unaprijed uplaćen. Pretplatnik je dužan nadoknaditi Telemachu sva dugovanja nastala do dana prijevremenog raskida ugovora, odnosno završetka korištenja usluge“. Razlog raskida prema ovoj odredbi je sljedeći: Telemach je jednostrano izmijenio ugovor pretplatnika ukidanjem Arena Sport SD paketa definisanog Aneksom ugovora kao njegovog sastavnog dijela. Time je kvalitet usluge koja se pruža u okviru EON Full Duo paketa daleko nepovoljniji za pretplatnika, naročito iz razloga što je ovaj paket bio jedan od osnovnih razloga zasnivanja pretplatničkog odnosa.
S poštovanjem,
Ime i prezime
P.S. Vidim i ovu vijest na faktoru, ima dakle tu još nekoliko razloga i dijelova uslova poslovanja na koje se svako može pozvati, a koje je Telemach prekršio. Ja sam naveo svoja dva najjednostavnija, ali u slučaju spora, može ih se itekako lako uzeti, a možda čak protivtužbom kada tužba dođe na odgovor korisniku, zahtijevati određena naknada štete uz konsultaciju sa advokatom.
Danas sam pripremio dopis za jednostrani raskid ugovora, samo čekam da vidim hoće li pozvati i kakav će odnos imati, ali kako ovdje vidim, nema tu neke brige prema korisniku, čisti biznis i pokušaj spašavanja šta se da spasiti. Ja sam na eon duo paketu (1KM četiri mjeseca, 59.5 nakon toga), ali mi u suštini odgovara i da se prebacim na light duo paket, jer mi je Leeds primaran za gledanje na SK paketu (a oni proširili light paket na sve sportklubove), ali eto vidjeću šta će kazati. Kod mene u aneksu ima naveden Arena SD paket kao dodatne opcije. Dakle, sastavni je dio ugovora, ali čak i da nije, kod onih korisnika kojima je nuđen kao benefit za vezivanje na 24 mjeseca, ubijeđen sam da će svaki normalni sudija u slučaju spora presuditi u korist korisnika. Radi se o tome da se u ovakvim ugovorima, gdje jedna ugovorna strana pristupa određenim uslovima poslovanja druge strane, nejasne odredbe ugovora ili uslova poslovanja redovno tumače u korist one strane koja pristupa tim uslovima. U Telemachovim uslovima poslovanja itekako ima foggy odredbi, vjerovatno namjerno, jer prosječan korisnik to svakako ne čita.
Ovo je dopis ako neko bude išao ovim putem. Prilagođen je mojoj situaciji i paketu.
Sarajevo,___________________2021. godine
Telemach BH d.o.o.
Džemala Bijedića 216
71 000 Sarajevo
Predmet: Jednostrani raskid ugovora o priključenju na KKS i zasnivanju pretplatničkog odnosa za Telemach usluge, dostavlja se -
Poštovani,
U sklopu akcije kompanije Telemach iz mjeseca novembra 2020. godine, dana 26.11.2020. zaključio sam ugovor o priključenju na KKS i zasnivanju pretplatničkog odnosa za Telemach usluge (broj: XXXXXXXXX), te aneks ugovora o zasnivanju pretplatničkog odnosa kao sastavni dio ugovora. Aneksom je, između ostalog, regulisano da u okviru usluge EON Full Duo kao korisnik imam i Arena Sport SD paket na 24 mjeseca. Obzirom da je Telemach kao ugovorna strana bez ikakve blagovremene informacije korisnicima iz programske šeme izbacio Arena Sport programe, primoran sam raskinuti postojeći ugovor sa Vašom kompanijom.
Ovdje napominjem da sam sa Vašim kolegama iz tima podrške prije zaključenja ugovora i razgovarao o paketu, te mi je jasno naglašeno da ću u okviru EON Full Duo usluge imati Sport Klub paket i Arena Sport paket (HD promo, a SD kao sastavni dio paketa), što je zapravo osnovni razlog potpisa ugovora sa Vašom kompanijom.
U smislu navedenog, ovim putem Vas obavještavam da jednostrano raskidam potpisani ugovor sa Vašom kompanijom iz sljedećih razloga:
a) Član 4. potpisanog ugovora: „Osnovne obaveze Telemach-a su da pretplatniku omogući korištenje usluga iz ovog ugovora, a osnovne obaveze pretplatnika su plaćanje svih pripadajućih naknada, sve u skladu sa dokumentima koja su definisana prilogom ovog ugovora“. – Razlog raskida prema ovom članu je sljedeći: Telemach je jednostrano, bez obavijesti pretplatnika, iz programske šeme ukinuo Arena Sport SD paket koji je naveden u tački 6. člana 5. Aneksa, odnosno priloga ugovora, te na taj način prekršio odredbu člana 4. osnovnog ugovora.
b) Uslovi poslovanja Telemach-a, član 9.3 (obavezujući za ugovorne strane prema članu 6. osnovnog ugovora između Telemach-a i pretplatnika): „U slučaju da Telemach za vrijeme trajanja pretplatničkog odnosa izmjeni Cjenovnik i/Ugovor i/ili neke njegove sastavne dijelove i /ili ove Uslove poslovanja na način da su izmjene u potpunosti nepovoljnije za Pretplatnika, Pretplatnik ima pravo raskinuti pretplatnički ugovor bez obaveze poštivanja otkaznog roka i bez naknade za prijevremeni raskid u roku od 30 (trideset) dana, računajući od dana objave izmjene/izmjena, a kod raskida Pretplatniku će biti omogućen povrat prethodno uplaćenog novčanog iznosa za period u kojem zbog prijevremenog raskida neće koristiti uslugu, ukoliko je isti unaprijed uplaćen. Pretplatnik je dužan nadoknaditi Telemachu sva dugovanja nastala do dana prijevremenog raskida ugovora, odnosno završetka korištenja usluge“. Razlog raskida prema ovoj odredbi je sljedeći: Telemach je jednostrano izmijenio ugovor pretplatnika ukidanjem Arena Sport SD paketa definisanog Aneksom ugovora kao njegovog sastavnog dijela. Time je kvalitet usluge koja se pruža u okviru EON Full Duo paketa daleko nepovoljniji za pretplatnika, naročito iz razloga što je ovaj paket bio jedan od osnovnih razloga zasnivanja pretplatničkog odnosa.
S poštovanjem,
Ime i prezime
P.S. Vidim i ovu vijest na faktoru, ima dakle tu još nekoliko razloga i dijelova uslova poslovanja na koje se svako može pozvati, a koje je Telemach prekršio. Ja sam naveo svoja dva najjednostavnija, ali u slučaju spora, može ih se itekako lako uzeti, a možda čak protivtužbom kada tužba dođe na odgovor korisniku, zahtijevati određena naknada štete uz konsultaciju sa advokatom.