Ti si mrtav dok se ne dokaze suprotno
Teorije zavjera, bre.... pa opletite
-
1Dante1
#5277 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Gledaj profile celebrityja i broj komentara na njima te broj informacija koje kruze o njima, 80% planete je napunjeno bolesnicima ako gledas aktivnosti na drustvenim mrezama. Primila je javno vakcinu kakvu ce neko od nas mozda u buducnosti primit, normalno da ljude interesuje zenino stanje nakon primanja iste, sto zbog njene nesvjestice sto zbog generalne sumnjicavosti prema kovid vakcinama. Ne znam sve detalje pa mozda se fakat pretjeruje, ali mogla je to lako sprijecit odgovorom na drustvenim mrezama ili da progovori javno. Koliko vidim, ne javlja se nikako sto je pucanje sebi u nogu ako hoces da te rulja ne uznemirava.Mogy87 wrote: ↑06/01/2021 14:30Procitaj tekst na linku koji sam postavila. Ti bi imao potrebu nesto objasnjavati bolesnicima koji pisu i uhode tvoju porodicu?Dozer wrote: ↑06/01/2021 14:26A ima li ijedan njen komentar tu...? Crk'o joj mobitel? Laptop? Tablet? Nema struje...?
Da si ti na njenom mjestu, i da vidis da cijeli svijet pita gdje si, da li si ziva, itd., i ti bi se usutila i ne bi se cak ni na svom FB javila i rekla da si dobro? Ni raji ovdje..?
-
Mogy87
#5278 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Imas na linku kakve su bolesti njoj i clanovima njene porodice ljudi pisali. Prestrasno. Da, ona je kriva, a ne manijaci koji je uhode1Dante1 wrote: ↑06/01/2021 15:03Gledaj profile celebrityja i broj komentara na njima te broj informacija koje kruze o njima, 80% planete je napunjeno bolesnicima ako gledas aktivnosti na drustvenim mrezama. Primila je javno vakcinu kakvu ce neko od nas mozda u buducnosti primit, normalno da ljude interesuje zenino stanje nakon primanja iste, sto zbog njene nesvjestice sto zbog generalne sumnjicavosti prema kovid vakcinama. Ne znam sve detalje pa mozda se fakat pretjeruje, ali mogla je to lako sprijecit odgovorom na drustvenim mrezama ili da progovori javno. Koliko vidim, ne javlja se nikako sto je pucanje sebi u nogu ako hoces da te rulja ne uznemirava.Mogy87 wrote: ↑06/01/2021 14:30Procitaj tekst na linku koji sam postavila. Ti bi imao potrebu nesto objasnjavati bolesnicima koji pisu i uhode tvoju porodicu?Dozer wrote: ↑06/01/2021 14:26
A ima li ijedan njen komentar tu...? Crk'o joj mobitel? Laptop? Tablet? Nema struje...?
Da si ti na njenom mjestu, i da vidis da cijeli svijet pita gdje si, da li si ziva, itd., i ti bi se usutila i ne bi se cak ni na svom FB javila i rekla da si dobro? Ni raji ovdje..?
- shbc
#5279 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- Dozer
#5280 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ha ..adsubzero wrote: ↑06/01/2021 15:01 Evoluciju smo prevazisli Dozeru, sad imamo razvijen mozak a i tehnologiju upravo zbog tog mozga. To sto je prirodni imunitet koristan ne znaci da trebamo cekati godinama ili decenijama da se nesto samo od sebe desi. Najgore od svega sto covjek moze uraditi je NISTA.
"Evoluciju smo prevazisli"... Kad to? "imamo razvijen mozak"... koji funkcionise sa cijelih 13-14%... Ovo treba uokviriti
Niko ni ne kaze da se ne treba raditi nista, ali isto tako se ne treba ni raditi svasta, pogotovo ako nismo sigurni da ce to sto se radi poluciti trazeni i ocekivani rezultat, a sve samo radi profita.
Uostalom, ne znam zasto se raspravljamo kada, evo, vecina medicinara odbija da se vakcinise. Sta dalje treba da pricamo... O cemu...? Eto koliko vjeruju u ove vakcine. A, ako ne vjeruju oni, koji se bave time, koji su skolovani za to, i koji bi sve to trebalo da razumiju daleko bolje i od mene i od tebe, a pogotovo od Mogy, ne vidim zasto bih se ja ponasao drugacije...
- Dozer
#5281 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- shbc
#5282 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Odakle ti da mozak funkcionise sa 13-14% kapaciteta? Sa tog njujorskog foruma?
-
Mogy87
#5283 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
@Dozer vec sam ti trazila dokaz za tvrdnju da ljekari nece da se vakcinisu. Ja sam ti postavila podatak za poljsku gdje je preko 90% za.
Mogu i za Hrvatsku price ljekara koji su se vac vakcinisali.
A da ti postavis nesto?
Mogu i za Hrvatsku price ljekara koji su se vac vakcinisali.
A da ti postavis nesto?
- spinel_
#5284 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Nego, sta cemo sa smrcu ove mlade zene:
https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... ccine.html
Inace, normalno je da neko od 41 umre? Mislim desava se jel. Umiru jos i mladji, sta hoces
Inace, normalno je da neko od 41 umre? Mislim desava se jel. Umiru jos i mladji, sta hoces
-
adsubzero
#5285 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Prvo, nidje veze. Drugo nisam mislio da smo super uber razvijeni do maksimuma, nego da smo znatno napredovali u samo nekoliko stoljeca uz pomoc tehnologije.Dozer wrote: ↑06/01/2021 15:07Ha ..adsubzero wrote: ↑06/01/2021 15:01 Evoluciju smo prevazisli Dozeru, sad imamo razvijen mozak a i tehnologiju upravo zbog tog mozga. To sto je prirodni imunitet koristan ne znaci da trebamo cekati godinama ili decenijama da se nesto samo od sebe desi. Najgore od svega sto covjek moze uraditi je NISTA.![]()
"Evoluciju smo prevazisli"... Kad to? "imamo razvijen mozak"... koji funkcionise sa cijelih 13-14%... Ovo treba uokviriti
Niko ni ne kaze da se ne treba raditi nista, ali isto tako se ne treba ni raditi svasta, pogotovo ako nismo sigurni da ce to sto se radi poluciti trazeni i ocekivani rezultat, a sve samo radi profita.
Uostalom, ne znam zasto se raspravljamo kada, evo, vecina medicinara odbija da se vakcinise. Sta dalje treba da pricamo... O cemu...? Eto koliko vjeruju u ove vakcine. A, ako ne vjeruju oni, koji se bave time, koji su skolovani za to, i koji bi sve to trebalo da razumiju daleko bolje i od mene i od tebe, a pogotovo od Mogy, ne vidim zasto bih se ja ponasao drugacije...
Ne znam ni odakle ti to da vecina medicinara nece??? Mozes reci "mnogi", ali vecina nikako. Slobodno, izaberi i ti da se ne vakcinises, samo to je vise prevazislo "ja necu da se vakcinisem", nego ubjedjujes i druge da se ne treba vakcinisati bez ikakve logike.
- Dozer
#5286 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Pa...jeste...vecina koristi i manje. Evidentno...
Last edited by Dozer on 06/01/2021 15:20, edited 1 time in total.
-
1Dante1
#5287 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Pa djelomicno jest, mogla je lako sprijecit. Hoces da kazes da ispravno postupa, da ignorise sve nakon javnog primanja vakcine?Mogy87 wrote: ↑06/01/2021 15:05Imas na linku kakve su bolesti njoj i clanovima njene porodice ljudi pisali. Prestrasno. Da, ona je kriva, a ne manijaci koji je uhode1Dante1 wrote: ↑06/01/2021 15:03Gledaj profile celebrityja i broj komentara na njima te broj informacija koje kruze o njima, 80% planete je napunjeno bolesnicima ako gledas aktivnosti na drustvenim mrezama. Primila je javno vakcinu kakvu ce neko od nas mozda u buducnosti primit, normalno da ljude interesuje zenino stanje nakon primanja iste, sto zbog njene nesvjestice sto zbog generalne sumnjicavosti prema kovid vakcinama. Ne znam sve detalje pa mozda se fakat pretjeruje, ali mogla je to lako sprijecit odgovorom na drustvenim mrezama ili da progovori javno. Koliko vidim, ne javlja se nikako sto je pucanje sebi u nogu ako hoces da te rulja ne uznemirava.![]()
- shbc
#5288 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Dovoljno je googlati dvije rijeci "brain usage". Ali izgleda da je vama kojima je toliko stalo do istine i dokaza i to tesko
-
adsubzero
#5289 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
"An autopsy is expected to take place either today or tomorrow"spinel_ wrote: ↑06/01/2021 15:17 Nego, sta cemo sa smrcu ove mlade zene:
Inace, normalno je da neko od 41 umre? Mislim desava se jel. Umiru jos i mladji, sta hoces![]()
Javi sta kazu. Ako mislis da je nemoguce da neko tih godina umre od srcanog ili mozdanog, sta reci...
- drag_gost
#5290 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Vjerujem, ja sam navikao da vjerujem nauci, tako da ove budalastine su tu vecinom da se covjek nasmije.Mogy87 wrote: ↑06/01/2021 14:49Vjeruj mi nekom ko je prirodnjak je tvrdnja da vakcina mijenja genetski kod takav bioloski nonsens da je u ravni s transferom blama koji ti osjetis kad procitas interfejs i cip.drag_gost wrote: ↑06/01/2021 14:44Ma ne vidim da se ovdje o tome pise kao ranije.elcaliente wrote: ↑06/01/2021 14:39
Ko je prestao ??
Pa teorija o Gejcovom cipu i pola praseta u malim flasama vakcina duboko zivi u Bosnjackim mozgovima.
Pitanje koje se postavlja je zasto masoni zele da uniste Bosnjake?? Zasto su oni prjetnja za Gejca, da li je Gejc vec za vrijeme svoga studija sanjao kako ce cipovati Avdu iz Kalesije???
Nije to samo kod Bosnjaka, nego kod svih naroda. Mislim i kada nas Gejc cipuje i apdejtuje sa novim procesorom, opet necemo skontati dosta toga.
Mislim da bi ti ovaj clanak mogao biti jako zanimljiv. Pisao ga je ljekar za vas ITjevceako ti se da, bas bi me zanimao tvoj komentar da li je “propricao vasim jezikom” odnosno da li ti je ista jasnije
https://www.bug.hr/znanost/mehanizmi-dj ... kuv7zvOhO8
Citam tvoj tekst, potrudio se autor i "propricao je" dosta, nema sta.
PItanja:
Kako stanicne "tvornice" znaju dekodirati poruku? Na koji nacin je poruka kodirana? Da li stanicne "tvornice" svakodnevno citaju takve poruke iz drugih izvora? Da li je ta sposobnost citanja poruka nesto sto je zapisano u DNA, steceno rodjenjem? Da li se moze desiti da ne procitaju poruku i sta se u tom slucaju desava? Da li ta poruka moze biti maliciozna? I ako da, sta se sve moze desiti?Glasnička (messenger) RNA ili mRNA igra ključnu ulogu u ljudskoj biologiji: ona kodirane upute (pohranjene u dvostrukoj zavojnici DNA u formi gena) prenosi s DNA u ribosome, stanične „tvornice“ koje „čitaju“ kôd zapisan u mRNA i po tim uputama proizvode proteine potrebne u svakoj živoj stanici.
Dalje:
Nacelno - istina, ali ima aplikacija gdje je potrebno "spustiti se" u source kod i izmjenis neke strukturalne stvari. U tom slucaju trebas imati odredjenu dozvolu od sistema, ako nije open source ili ga trebas "provaliti" (ali o tome necemo). Da li je u ovom slucaju moguce izmjeniti DNA? Da napravim paradigmu sa IT-jem, da li je potrebno da dobijemo "dozvolu"? Ako da, gdje su granice?kao što aplikacije načelno ne mijenjaju source-code operativnog sustava, tako ni RNA ne može izmijeniti osnovnu genetičku strukturu naše DNA.
Nevjerovatan je podatak da je citav genom ovog virusa oko 7.5kb, a da je vakcina oko 1kb. Znajuci dokle je IT dosao u medicini (godinama sam i radio na projektima iz medicine), autoru ovog teksta vjerujem. Uzivanje.
-
Mogy87
#5291 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Da, zrtva sliovanja je kriva sto je nosila kratku suknju1Dante1 wrote: ↑06/01/2021 15:19Pa djelomicno jest, mogla je lako sprijecit. Hoces da kazes da ispravno postupa, da ignorise sve nakon javnog primanja vakcine?Mogy87 wrote: ↑06/01/2021 15:05Imas na linku kakve su bolesti njoj i clanovima njene porodice ljudi pisali. Prestrasno. Da, ona je kriva, a ne manijaci koji je uhode1Dante1 wrote: ↑06/01/2021 15:03
Gledaj profile celebrityja i broj komentara na njima te broj informacija koje kruze o njima, 80% planete je napunjeno bolesnicima ako gledas aktivnosti na drustvenim mrezama. Primila je javno vakcinu kakvu ce neko od nas mozda u buducnosti primit, normalno da ljude interesuje zenino stanje nakon primanja iste, sto zbog njene nesvjestice sto zbog generalne sumnjicavosti prema kovid vakcinama. Ne znam sve detalje pa mozda se fakat pretjeruje, ali mogla je to lako sprijecit odgovorom na drustvenim mrezama ili da progovori javno. Koliko vidim, ne javlja se nikako sto je pucanje sebi u nogu ako hoces da te rulja ne uznemirava.![]()
Procitaj sta su joj ljudi pisali. I da osjeca neku obavezu prema tim bolesnicima?
-
1Dante1
#5292 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Nisi dobra u glavuMogy87 wrote: ↑06/01/2021 15:22Da, zrtva sliovanja je kriva sto je nosila kratku suknju![]()
Procitaj sta su joj ljudi pisali. I da osjeca neku obavezu prema tim bolesnicima?
- drag_gost
#5293 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
adsubzero wrote: ↑06/01/2021 15:01Evoluciju smo prevazisli Dozeru, sad imamo razvijen mozak a i tehnologiju upravo zbog tog mozga. To sto je prirodni imunitet koristan ne znaci da trebamo cekati godinama ili decenijama da se nesto samo od sebe desi. Najgore od svega sto covjek moze uraditi je NISTA.Dozer wrote: ↑06/01/2021 14:57Nekad su za prilagodjavane potrebni dani, nekad mjeseci, a nekad godine ili cak i vijekovi. Evolucija. A bakterije i virusi su sastavni dio nase evolucije i sastavni ido nas samih.
Npr., samo u nasem pupku svakodnevno obitava nekoliko milijardi razlicitih bakterija i drugih mikroogranizama. Zamisli samo koliko ih imamo na cijelom tijelu...
Nase tijelo je oduvijek njihovo staniste, i dok su nas nekada iste te bakterije i virusi ubijali, danas su nam samo podstanari koji ne placaju kiriju, jer smo postali imuni na njih. Prirodnim putem.
Na neke jos nismo, i zato su tu pomogle vakcine, a sto niko normalan ne osporava. Postoje i novi na koje jos nismo imuni, ili bar ne 100% imuni, medjutim - ovaj virus ne spada u te jer nam je prezivlajvanje od njega iznad 90%, i to prirodno, sto znaci da ipak jesmo imuni i na njega.
A kao i kod svake moguce bolesti, i sto je receno vec jedno 1000x, neko ce najebati do kraja, a neko je nece ni osjetiti. Ne vidim da je s ovim ista drugacije, tj. ne vidim da ovaj virus pravi nevidjeni pokolj...
Znaci pricamo o mikro i nano spojevima i koliko mozemo brzo obraditi podatke u milisekundama (sa 5G ce to biti skoro pa instantno), a vamo se ljudi pozivaju na evoluciju. Odbacimo tehnologiju i cekajmo hiljadu godina da evolucija odradi svoje.
- shbc
#5294 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Cekaj dok mu drugovi sa teme skontaju da vjeruje u evoluciju. Tek ce tad biti raspasoj 
- drag_gost
#5295 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Mora da je gledao ovu doktorsku dizertaciju: https://www.imdb.com/title/tt2872732/
-
splinter
#5296 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Mala ispravka, cijeli genom virusa iznosi oko 29,9 kb, ovo 7,5kb možda se odnosi na S-protein.drag_gost wrote: ↑06/01/2021 15:20Vjerujem, ja sam navikao da vjerujem nauci, tako da ove budalastine su tu vecinom da se covjek nasmije.Mogy87 wrote: ↑06/01/2021 14:49Vjeruj mi nekom ko je prirodnjak je tvrdnja da vakcina mijenja genetski kod takav bioloski nonsens da je u ravni s transferom blama koji ti osjetis kad procitas interfejs i cip.
Mislim da bi ti ovaj clanak mogao biti jako zanimljiv. Pisao ga je ljekar za vas ITjevceako ti se da, bas bi me zanimao tvoj komentar da li je “propricao vasim jezikom” odnosno da li ti je ista jasnije
PItanja:
Kako stanicne "tvornice" znaju dekodirati poruku? Na koji nacin je poruka kodirana? Da li stanicne "tvornice" svakodnevno citaju takve poruke iz drugih izvora? Da li je ta sposobnost citanja poruka nesto sto je zapisano u DNA, steceno rodjenjem? Da li se moze desiti da ne procitaju poruku i sta se u tom slucaju desava? Da li ta poruka moze biti maliciozna? I ako da, sta se sve moze desiti?Glasnička (messenger) RNA ili mRNA igra ključnu ulogu u ljudskoj biologiji: ona kodirane upute (pohranjene u dvostrukoj zavojnici DNA u formi gena) prenosi s DNA u ribosome, stanične „tvornice“ koje „čitaju“ kôd zapisan u mRNA i po tim uputama proizvode proteine potrebne u svakoj živoj stanici.
Dalje:
Nacelno - istina, ali ima aplikacija gdje je potrebno "spustiti se" u source kod i izmjenis neke strukturalne stvari. U tom slucaju trebas imati odredjenu dozvolu od sistema, ako nije open source ili ga trebas "provaliti" (ali o tome necemo). Da li je u ovom slucaju moguce izmjeniti DNA? Da napravim paradigmu sa IT-jem, da li je potrebno da dobijemo "dozvolu"? Ako da, gdje su granice?kao što aplikacije načelno ne mijenjaju source-code operativnog sustava, tako ni RNA ne može izmijeniti osnovnu genetičku strukturu naše DNA.
Nevjerovatan je podatak da je citav genom ovog virusa oko 7.5kb, a da je vakcina oko 1kb. Znajuci dokle je IT dosao u medicini (godinama sam i radio na projektima iz medicine), autoru ovog teksta vjerujem. Uzivanje.
- shbc
#5297 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Vrlo moguce. Ovakvim je Matrix dokumentaracdrag_gost wrote: ↑06/01/2021 15:26Mora da je gledao ovu doktorsku dizertaciju: https://www.imdb.com/title/tt2872732/
- spinel_
#5298 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Pa vec sam gore napisao. Umiru i mladji od srca. Samo sto takve korona sjebe pa bude da je 100% od korone. Steta sto ova nije imala virus u sebi. Da se odmah utvrdi da je od korone kad vec je nemoguce od vakcine.adsubzero wrote: ↑06/01/2021 15:20"An autopsy is expected to take place either today or tomorrow"spinel_ wrote: ↑06/01/2021 15:17 Nego, sta cemo sa smrcu ove mlade zene:
Inace, normalno je da neko od 41 umre? Mislim desava se jel. Umiru jos i mladji, sta hoces![]()
Javi sta kazu. Ako mislis da je nemoguce da neko tih godina umre od srcanog ili mozdanog, sta reci...
- Dozer
#5299 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Prava cinjenica je da mi o vlastitom mozgu znamo manje nego o svemiru.
Kada se kaze 13-14%, tu se ne misli na to da se koristi samo toliki dio mozga, nego ukupnog kapaciteta mozga. Logicno je da se koristi cijeli mozak, kao organ, jer u njemu postoje razni dijelovi zaduzeni za razne stvari, medjutim ni u jednom momentu ne koristimo vise od famoznih 14% jer nam mozak nije bas previse sposoban za upravljanje s vise svjesnih operacija istovremeno. Nadam se da je sada jasnije sta se podrazumijeva pod "14%".
-
Mogy87
#5300 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Hvala za odvojeno vrijeme.drag_gost wrote: ↑06/01/2021 15:20Vjerujem, ja sam navikao da vjerujem nauci, tako da ove budalastine su tu vecinom da se covjek nasmije.Mogy87 wrote: ↑06/01/2021 14:49Vjeruj mi nekom ko je prirodnjak je tvrdnja da vakcina mijenja genetski kod takav bioloski nonsens da je u ravni s transferom blama koji ti osjetis kad procitas interfejs i cip.
PItanja:
Dalje:
Nazalost, odgovore na tvoja pitanja ja nemam. Ali dr. Berecki je najavio jos 2 nastavka pa ih mozda pronadjemo u buducim tekstovima