Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- saint_mirad
#5226 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Koji dvostruki standardi. Kad neko umre sa coronom, to je sigurno od corone iako su umrle osobe u 94% slučajeva imale i druga oboljenja. Kad neko umre od posledica vakcinisanja, to nikako ne može biti od samih vakcina, već od nečeg desetog. 
-
adsubzero
#5227 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Mislim da ti nisi najbolje skontao. Ako neko umre NAKON sto je primio vakcinu, ne znaci da je umro ZBOG vakcine.
-
Mogy87
#5228 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Vezano za konkretan primjer iz Slovenije (Norvesku necu komentarisati jer ne pise bukvalno nista osim da se radi o seniorima iz doma) osoba nije bila prava zdrava vec je ranije imala infarkte.Dozer wrote: ↑06/01/2021 13:55 Fakat si nenadjebiva.... I opet, po ustaljenom obicaju, spinujes maksimalno.
Dakle, mati ti dodje zdrava i prava na vakcinu, 3h kasnije umre, i ti ces povjerovati da taj srcani udar, ili bilo sta drugo, nije izazvala vakcina ako tako kaze tim experata (a koji, btw, nemaju pojma od cega je umrla)...?![]()
Stvarno ovdje ima ranzih dijabola...nevjerovatno...
A da ne pricamo o tome da si lupila totalnu nebulozu s ovim "zbog" i "nakon", jer niko ne moze umrijeti "zbog" vakcine "prije" nego je primi.
Sasvim je logicno da moze umrijeti ZBOG vakcine, ali tek NAKON sto je primio/la.
Fkt tvrdis da tim od 4 strucnjaka od kojih su 3 ljekara ne zna utvrditi uzrok smrti? Fkt?
Nakon je uvijek, samo nije nuzno zbog.
- spinel_
#5229 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ja i dalje cekam da se medicinska sestra u najboljim godinama (30-im) drugi put cijepi pred kamerama i da tako svima da do znanja da je ziva i zdrava. U suprotnom....
-
Mogy87
#5230 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
@Dozer posto si po starom dobrom obicaju editovao da ti odgovorim i na taj dio.
Ako neko umre od COVIDA ljekar potvrdi da je umro od COVIDA. Ako neko umre NAKON vakcinacije opet ljekar (u ovim slucajevima cak i tim ljudi jer je osjetljivo) odredjuje uzrok smrti.
Ako neko umre od COVIDA ljekar potvrdi da je umro od COVIDA. Ako neko umre NAKON vakcinacije opet ljekar (u ovim slucajevima cak i tim ljudi jer je osjetljivo) odredjuje uzrok smrti.
- Dozer
#5231 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Kad je neko primio vakcinu i umre, je li umro "sa" vakcinom ili "zbog" vakcine? Ipak mislim da umre jer je umro, nije nuzno vakcina kriva
Jok, nego je umro jer je imao bolesno srce, rak, visok pritisak, secer itd., a vakcina nema veze s tim.
Isto je i kod korone - nije umro jer je imao bolesno srce, rak, visok pritisak, secer itd., nego je umro od Covida.
- Dozer
#5232 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Kratko i jasno, i narodski receno - hajd' ne seri, ziva bila...
-
adsubzero
#5233 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ne dvostruki standardi, nego potpuno razlicite situacije. Zna se sta korona moze da ucini organizmu i kako pogorsava hronicna stanja, a smrt nije iznenadna.saint_mirad wrote: ↑06/01/2021 13:59 Koji dvostruki standardi. Kad neko umre sa coronom, to je sigurno od corone iako su umrle osobe u 94% slučajeva imale i druga oboljenja. Kad neko umre od posledica vakcinisanja, to nikako ne može biti od samih vakcina, već od nečeg desetog.![]()
-
adsubzero
#5234 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
DA. Smrt bez naznake da je vakcina pogorsala stanje.
-
Mogy87
#5235 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- spinel_
#5236 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
@Dozer
Imamo evo novi slucaj smrti i to savrseno zdrave osobe:
https://de.rt.com/europa/111372-portuga ... zwei-tage/

To ove naravno ne zanima, djaba ti je sve... Dobro imas zivaca..."Želim znati što je uzrokovalo smrt moje kćeri", rekao je njezin otac Abilio portugalskim medijima. Opisao je Sóniju kao "savršeno zdravu i sretnu" osobu koja "nikada nije pila alkohol ili jela nešto posebno ili neobično". "Ne znamo što se dogodilo. Sve se dogodilo brzo i neobjašnjivo je", rekla je njezina kći Vânia Figueiredo. "Nisam vidjela ništa neobično u vezi s mamom. Bila je dobro. Samo je rekla da je mjesto uboda boljelo, ali to je normalno", dodala je.

- Dozer
#5237 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
A zna se i sta vakcina moze da ucini organizmu i kako moze pogorsati hrinicna stanja, a smrt nije iznenadna.adsubzero wrote: ↑06/01/2021 14:07Ne dvostruki standardi, nego potpuno razlicite situacije. Zna se sta korona moze da ucini organizmu i kako pogorsava hronicna stanja, a smrt nije iznenadna.saint_mirad wrote: ↑06/01/2021 13:59 Koji dvostruki standardi. Kad neko umre sa coronom, to je sigurno od corone iako su umrle osobe u 94% slučajeva imale i druga oboljenja. Kad neko umre od posledica vakcinisanja, to nikako ne može biti od samih vakcina, već od nečeg desetog.![]()
Rekoh ja - zivi bili pa vidjeli za 6 mjeseci koliko ce biti zivih medju ovima koji primaju sad vakcinu, pogotovo medju starijima. Mada, 100% sam siguran da te informacije necemo nigdje vidjeti.
Ovo se sad malo hampa jer se tek pocelo, i imamo pojedincance slucajeve za koje se sazna. Bog zna koliko ih je za koje se ne zna.
-
meridiyan
#5238 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Bolnica nudi zaposlenima 500 dolara ako se vakcinišu protiv korone
https://federalna.ba/bolnica-nudi-zapos ... hkjIRYjFD8
https://federalna.ba/bolnica-nudi-zapos ... hkjIRYjFD8
- Dozer
#5239 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Prati. Vec sad se mogu kladiti da ce zvanicno biti objavljeno da je zapravo imala nekakvu bolestinu za koju nije ni znala, Autoimunu neku i sl., a sto "je otkriveno tokom obdukcije". Zivi bili, pa vidjeli.spinel_ wrote: ↑06/01/2021 14:09 @Dozer
To ove naravno ne zanima, djaba ti je sve... Dobro imas zivaca..."Želim znati što je uzrokovalo smrt moje kćeri", rekao je njezin otac Abilio portugalskim medijima. Opisao je Sóniju kao "savršeno zdravu i sretnu" osobu koja "nikada nije pila alkohol ili jela nešto posebno ili neobično". "Ne znamo što se dogodilo. Sve se dogodilo brzo i neobjašnjivo je", rekla je njezina kći Vânia Figueiredo. "Nisam vidjela ništa neobično u vezi s mamom. Bila je dobro. Samo je rekla da je mjesto uboda boljelo, ali to je normalno", dodala je.
![]()
-
adsubzero
-
Mogy87
#5241 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Evo sta joj se desilo. Koliko nenormalni ljudi mogu biti ovo je strasno:
Tiffany Dover – nurse harassed after fainting following COVID-19 vaccine
The Targeting of Tiffany Dover
Immediately after the video went viral, anti-vaccine activists started spreading rumors that Tiffany Dover was dead. This was not the first or only claims of deaths after a COVID-19 vaccination that anti-vaccine activists fabricated.
In fact, at this point, I have counted at least five fake deaths after COVID-19 claims.
For Ms. Dover, it started when someone used a site called SearchQuarry to search for her, and allegedly found a death certificate for her.
I ran a search for my own name and death records. I found an identical record. I do assure people that the rumors of my own death, too, have been somewhat exaggerated.

But the conspiracy theorists took this non-proof and ran with it. Further, someone also made up a fake obituary.
The videos have been shared globally. As a result, tens of thousands of people descended on Ms. Dover’s social media. They posted comments that ranged from concern to attacking her on her Facebook timeline and targeting her on Instagram, too.
Worse yet, they looked up her family members and posted in the thousands on their profiles. They saved all the personal photos Ms. Dover had up. Most people who do not expect to be targeted do not actually secure their social media profiles, and many of us have photos that are not properly hidden or videos that are easy to find. Because regular people do not anticipate the length to which a conspiracy theorist who convinced themselves they’re on a fact-finding mission is willing to go to.
https://www.skepticalraptor.com/skeptic ... 9-vaccine/
- Dozer
#5242 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Naravno da nisu u stanju. Razlog jednostavan - NIKO NEMA POJMA STA OVA VAKCINA TACNO RADI, pa tako ni ta 4 famozna strucnjaka.
Ne znam koliko mentalno ogranicen neko treba biti pa da ovo ne razumije....
Ali, sasvim si dovoljno rekla s onim "zbog" i "nakon", tako da je zaista postalo nesuvislo diskutovati s tobom. Logika ti je na nivou djeteta s kraja osnovne ili pocetka srednje skole...
Usput - gdje je fucking Tiffany ba? Zasto je ne pokazu na TV, opet, da se antivakseri uvjere da je ziva i zdrava? Shvatas li ti da ovim idiotskim objasnjenjima "strucnjaka" samo potvrdjujes, zajedno s njima, da zene nema?
Last edited by Dozer on 06/01/2021 14:19, edited 1 time in total.
-
Mogy87
#5243 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ali ti jesi u stanju i znas da je od vakcineDozer wrote: ↑06/01/2021 14:17Naravno da nisu u stanju. Razlog jednostavan - NIKO NEMA POJMA STA OVA VAKCINA TACNO RADI, pa tako ni ta 4 famozna strucnjaka.
Ne znam koliko mentalno ogranicen neko treba biti pa da ovo ne razumije....
Ali, sasvim si dovoljno rekla s onim "zbog" i "nakon", tako da je zaista postalo nesuvislo diskutovati s tobom. Logika ti je na nivou djeteta s kraja osnovne ili pocetka srednje skole...
- spinel_
#5244 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ja kazem da cekam da se drugi put cijepi DA BI SE POTVRDILO DA JE ZIVA. Zelim svojim ocima da vjerujem.
Hoces li po ban dozivotno ako se to dogodi ja ni rijec necu vise ovdje napisati i sam cu sebi iskljuciti.
A ako se ne cijepi uzivo da se ti vise nikad ne pojavis na ovim temama?
Od stida i srama i fasizma koji promoviras?
- Dozer
#5245 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Pa...jeste... Dodjes normalan na vakcinaciju, i umres nakon 2-3h ili 2-3 dana, ali nema to veze s vakcinom.
Vjerovatno si se udavila kompletnom zitaricom iz crnog integralnog hljeba...

Vjerovatno si se udavila kompletnom zitaricom iz crnog integralnog hljeba...
-
Mogy87
#5246 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Pogledaj kakve su joj komentare ljudi ostavljali. Kako bi se osjecao da ovo bolesnici rade clanu tvoje porodice?spinel_ wrote: ↑06/01/2021 14:21Ja kazem da cekam da se drugi put cijepi DA BI SE POTVRDILO DA JE ZIVA. Zelim svojim ocima da vjerujem.
Hoces li po ban dozivotno ako se to dogodi ja ni rijec necu vise ovdje napisati i sam cu sebi iskljuciti.
A ako se ne cijepi uzivo da se ti vise nikad ne pojavis na ovim temama?
Od stida i srama i fasizma koji promoviras?
-
Medobrundo25
#5247 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Hahhaha svaka cast hobby naucnice , bas si me procitala.Mogy87 wrote: ↑06/01/2021 13:53Gejc salje pozdraveMedobrundo25 wrote: ↑06/01/2021 13:50Isto kao i od korone, razluci sta je "sa" i "zbog". Toliko si se zapetljala u svoje gluposti da si kontradiktorna na svakom postu pokusavajuci progurati tu svoju agendu a u stvari i sama si svjesna da je sve u najmanju ruku pocelo biti sumnjivo i odmaklo daleko od bolesti i medicine.Mogy87 wrote: ↑06/01/2021 13:34
Za klipove ti je drugi forumas postavio link gdje je sve lijepo objasnjeno.
Sto se tice dijela za koji si me tagovao moras razluciti pojam “nakon” i “zbog”. Uposte ne iskljucujem mogucnost da je povezano s vakcinom, ali i druga strana treba ostaviti prostora za mogucnost da nije. Naime:
Now, Norway considers whether or not there is a link between the death of the patients and the vaccine against coronavirus.
“Possibly, lethal cases will occur. We should estimate, whether or not the vaccine is the reason for death or it is a coincidence that it took place right after the vaccination,” medical director Steinar Madsen said.![]()
![]()
- Dozer
#5248 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
A ima li ijedan njen komentar tu...? Crk'o joj mobitel? Laptop? Tablet? Nema struje...?
Da si ti na njenom mjestu, i da vidis da cijeli svijet pita gdje si, da li si ziva, itd., i ti bi se usutila i ne bi se cak ni na svom FB javila i rekla da si dobro? Ni raji ovdje..?
Last edited by Dozer on 06/01/2021 14:28, edited 1 time in total.
- spinel_
#5249 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Jesu li za vakcinu potrebne 2 doze? Jesu
Jel se zena cijepila prvi put pred kamerom? Jeste
Jel pala u nesvjest? Jeste
Jel nakon toga nestala bez traga? Jeste
Jel joj muz single na FB? Jeste
Jel inace svaki dan objavljivala na Insta slike? Jeste
Jel nakon toga prestala da objavljuje bilo sta? Jeste
Jel njena bolnica gdje radila Twitter acc nakon toga otisao u "private" mod? Jeste
Jel se treba i drugi put cijepiti pred kamerama da dokaze da je ziva? Treba
I sta ja sad, trebam tebi vjerovati da je ZIVA iako ne vidim da je ziva.
-
Mogy87
#5250 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Procitaj tekst na linku koji sam postavila. Ti bi imao potrebu nesto objasnjavati bolesnicima koji pisu i uhode tvoju porodicu?Dozer wrote: ↑06/01/2021 14:26A ima li ijedan njen komentar tu...? Crk'o joj mobitel? Laptop? Tablet? Nema struje...?
Da si ti na njenom mjestu, i da vidis da cijeli svijet pita gdje si, da li si ziva, itd., i ti bi se usutila i ne bi se cak ni na svom FB javila i rekla da si dobro? Ni raji ovdje..?