Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Mogy87

#5251 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

spinel_ wrote: 06/01/2021 14:27
Mogy87 wrote: 06/01/2021 14:22

Pogledaj kakve su joj komentare ljudi ostavljali. Kako bi se osjecao da ovo bolesnici rade clanu tvoje porodice?

Jesu li za vakcinu potrebne 2 doze? Jesu
Jel se zena cijepila prvi put pred kamerom? Jeste
Jel pala u nesvjest? Jeste
Jel nakon toga nestala bez traga? Jeste
Jel joj muz single na FB? Jeste
Jel inace svaki dan objavljivala na Insta slike? Jeste
Jel nakon toga prestala da objavljuje bilo sta? Jeste
Jel njena bolnica gdje radila Twitter acc nakon toga otisao u "private" mod? Jeste
Jel se treba i drugi put cijepiti pred kamerama da dokaze da je ziva? Treba

I sta ja sad, trebam tebi vjerovati da je ZIVA iako ne vidim da je ziva.
Shvatas da si dio zajednice koja zlostavlja ovu zenu i njenu porodicu?

Ja da ovako uhodim nekoga zaista bi me bilo strah za moje mentalno zdravlje.
Last edited by Mogy87 on 06/01/2021 14:31, edited 1 time in total.
Dozer

#5252 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Strucanjci su rekli da je ziva. @Mogy87 to je sasvim dovoljno. :D

Njoj strucnjaci da kazu da njen HP laptop nema ekran, ona bi im povjerovala :D
Mogy87

#5253 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

Dozer wrote: 06/01/2021 14:30 Strucanjci su rekli da je ziva. @Mogy87 to je sasvim dovoljno. :D

A dozer misli da zna bolje od tri ljekara utvrditi uzrok smrti
Dozer

#5254 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Mogy87 wrote: 06/01/2021 14:30
Dozer wrote: 06/01/2021 14:26
Mogy87 wrote: 06/01/2021 14:22 Pogledaj kakve su joj komentare ljudi ostavljali. Kako bi se osjecao da ovo bolesnici rade clanu tvoje porodice?
A ima li ijedan njen komentar tu...? Crk'o joj mobitel? Laptop? Tablet? Nema struje...?

Da si ti na njenom mjestu, i da vidis da cijeli svijet pita gdje si, da li si ziva, itd., i ti bi se usutila i ne bi se cak ni na svom FB javila i rekla da si dobro? Ni raji ovdje..?
Procitaj tekst na linku koji sam postavila. Ti bi imao potrebu nesto objasnjavati bolesnicima koji pisu i uhode tvoju porodicu?
Kako si ti plitka, dijete drago...
Pa logicno da bih se oglasio jer bi to znacilo da ce sva ta sranja prestati... :roll:

Majke ti, hajde iskreno...koliko ti je godina?
Mogy87

#5255 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

Dozer wrote: 06/01/2021 14:32
Dozer wrote: 06/01/2021 14:26
A ima li ijedan njen komentar tu...? Crk'o joj mobitel? Laptop? Tablet? Nema struje...?

Da si ti na njenom mjestu, i da vidis da cijeli svijet pita gdje si, da li si ziva, itd., i ti bi se usutila i ne bi se cak ni na svom FB javila i rekla da si dobro? Ni raji ovdje..?
Procitaj tekst na linku koji sam postavila. Ti bi imao potrebu nesto objasnjavati bolesnicima koji pisu i uhode tvoju porodicu?
Pa logicno da bih se oglasio jer bi to znacilo da ce sva ta sranja prestati... :roll:

Da li si procitao tekst i komentare koje su ljudi pisali?
spinel_

#5256 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Mogy87 wrote: 06/01/2021 14:22

Pogledaj kakve su joj komentare ljudi ostavljali. Kako bi se osjecao da ovo bolesnici rade clanu tvoje porodice?

Jel njena bolnica gdje radila Twitter acc nakon toga otisao u "private" mod? Jeste

Hoces mi odgovoriti da li se treba cijepiti i drugi put pred kamerama kad je vec prvi put odlucila da bude pred kamerama i time otkloni sve sumnje u njenu smrt?
U suprotnom, ucestvujes u podrzavanju ovog zlocina.
Dozer

#5257 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Mogy87 wrote: 06/01/2021 14:31
Dozer wrote: 06/01/2021 14:30 Strucanjci su rekli da je ziva. @Mogy87 to je sasvim dovoljno. :D

A dozer misli da zna bolje od tri ljekara utvrditi uzrok smrti
Ne genijalko, nego ti Dozer kaze cinjenicno stanje, a ono glasi - NI PROIZVODJAC NE ZNA STA SVE TA VAKCINA TACNO RADI I MOZE URADITI LJUDIMA, ali, eto, ta 3 famozna ljekara znaju... I ti, naravno.
Last edited by Dozer on 06/01/2021 14:34, edited 1 time in total.
drag_gost

#5258 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

Racionalnu i zdravu sumnju odobravam. I sam sam sumnjicav, cisto eto iz razloga sto je stvarno brzo, a moguce i jer nemam dovoljno adekvatnog znanja. Iz tog razloga da je vakcinacija sutra, 55% da bih, 45% da ne bih. Vjerovatno grijesim, ali bih sacekao malo.

Kako god, neka ste prestali sa debilizmima o cipovima i ljudskom interfejsu.
Mogy87

#5259 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

spinel_ wrote: 06/01/2021 14:33

Hoces mi odgovoriti da li se treba cijepiti i drugi put pred kamerama kad je vec prvi put odlucila da bude pred kamerama i time otkloni sve sumnje u njenu smrt?
U suprotnom, ucestvujes u podrzavanju ovog zlocina.
Da, podrzavam da se vakcinise pred kamerama sa joj se ovakvi skinu s grbace.

EDIT:

Ali, naravno da to nece biti dovoljno jer ce se opet naci neki bolesnik da skida njene slike i analizira lice.

Nego sta kazes za “krunski dokaz” koji si postavljao? Koje god ime ubacis ispadne da je mrtav?
Last edited by Mogy87 on 06/01/2021 14:37, edited 1 time in total.
Dozer

#5260 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Mogy87 wrote: 06/01/2021 14:33

Da li ti razumijes da je to irelevantno? Nista od toga ne bi ni bilo tamo da se ona oglasila prvi dan. Ali nje nema, pa se samim tim ni ne moze oglasiti i prekinuti sve to.

Nisi mi odgovorila.
splinter

#5261 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by splinter »

Čitao sam malo, koliko sam uhvatio vremena posljednje radove i istraživanja u vezi mutacija virusa iz Južne Afrike i Brazila soj: 20C/501Y.V2 kao i iz UK ( Engleska, Vels) USA soj: B.1.1.7 aka 20B/501Y.V1 pa mi je nešto upalo u oči.

Ako krenemo hronološki, najprije je bila jedna mutaciju D614G koja je postala dominantna od marta (aprila) prošle godine (na globalnom nivou) i koja je u suštini imala jednu mutaciju (zamjena asparaginske kiseline na 614 u glicin).
Potom nekad u septembru otkrivena je mutacija 20A.EU1 kod farmera u Španiji, što se moglo objasniti prelaskom virusa na kune koje su bile držane na farmi, njegovom mutacijom i ponovnim prelaskom na ljude.,
Potom se pojavila nova mutacija u Danskoj Cluster 5 po istom principu kao i u Španiji, prelazak virusa na kune, njegova mutacija i ponovni prelazak na čovjeka, a tada je bilo potvrđeno nekoliko različitih mutacija u spike proteinu virusa.
Ovo su sve bile na neki način očekivane mutacije, koje nisu toliko uticale na patogenost virusa i jačinu bolesti, a djelomično jesu na afinitet virusa ka ACE2 receptorima.

Međutim od oktobra počinju znantno intenzivnije mutacije najprije sa N439K sojem u UK i većim brojem mutacija u RBD domeni, te pojačanim eskiviranjem vezivanja paratopa antitjelana na epitop virusnog antigena.
Ovo svojstvo je još više izraženo kod narednih mutacija, već pomenutih 20C/501Y.V2 i 20B/501Y.V1 koje imaju pomalo neočekivano veliki broj mutacija a osnovna mutacija je promjena od asparagina (N) do tirozina (Y) u aminokiselinskom položaju 501, potom K417N i E484K.
Od toga dvije mutacije (E484K i N501Y) nalaze se u motivu vezivanja receptora (RBM) unutar domene vezanja receptora (RBD).
Ono što se sada zna, to je da ove mutacije pokazuju snažan mehanizam izbijegavanja vezivanaja neutralizacijskih antitjela u svim testovima koji su rađeni do sada.
Iako vrlo slični ovi sojevi su se pojavljivali neovisno jedni o drugima i postoje određene razlike između njih. Ono što mi pada na prvu, moguće je da ima veze sa testiranjima vakcina. Npr Astra Zeneca je vršila tesiranja u svim ovim državama gdje su se pojavile mutacije na virusu i to na velikom broju dobrovoljaca.
Iskreno davno nekad sam i pomislio da bi odgovor virusa upravo mogao da bude pojačan broj mutacija obzirom da se u vrijeme još aktivne pandemije vrše brojna testiranja na dobrovoljcima, te da virus ima dovoljno vremena i "materijala" da se prilagodi kako da efikasnije izbjegne imuni odgovor.
ALi eto vidjet ćemo, o tom potom, to je neko moje razmišljanje.
Mogy87

#5262 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

Dozer wrote: 06/01/2021 14:35

Da li ti razumijes da je to irelevantno? Nista od toga ne bi ni bilo tamo da se ona oglasila prvi dan. Ali nje nema, pa se samim tim ni ne moze oglasiti i prekinuti sve to.

Nisi mi odgovorila.
Aha, to je irelevantno. Cinjenica da joj bolesnici uhode porodicu i pisu gadosti je irelevantna?

Ja sam prva postavila link tako da te molim da ga procitas pa da nastavimo diskusiju.
elcaliente

#5263 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by elcaliente »

drag_gost wrote: 06/01/2021 14:34 Racionalnu i zdravu sumnju odobravam. I sam sam sumnjicav, cisto eto iz razloga sto je stvarno brzo, a moguce i jer nemam dovoljno adekvatnog znanja. Iz tog razloga da je vakcinacija sutra, 55% da bih, 45% da ne bih. Vjerovatno grijesim, ali bih sacekao malo.

Ko je prestao ??
Pa teorija o Gejcovom cipu i pola praseta u malim flasama vakcina duboko zivi u Bosnjackim mozgovima.

Pitanje koje se postavlja je zasto masoni zele da uniste Bosnjake?? Zasto su oni prjetnja za Gejca, da li je Gejc vec za vrijeme svoga studija sanjao kako ce cipovati Avdu iz Kalesije???
spinel_

#5264 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Mogy87 wrote: 06/01/2021 14:35

Da, podrzavam da se vakcinise pred kamerama sa joj se ovakvi skinu s grbace.

EDIT:

Ali, naravno da to nece biti dovoljno jer ce se opet naci neki bolesnik da skida njene slike i analizira lice.

Nego sta kazes za “krunski dokaz” koji si postavljao? Koje god ime ubacis ispadne da je mrtav?

Ja znam sta si ti ovdje postavljala a to je onu dublericu za koju je potvrdjeno da je njena kolegica.

Cinjenica je da se ona NIGDJE ne oglasava pa makar da konacno prestane s manipulacijama. Ali je nema nigdje.

Tek kad se pojavi da se i drugi put cijepi povjerovat cu da je ziva. U suprotnom, ne zanimaju me nikakvi fack check placeni clanci.
Dozer

#5265 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Mogy87 wrote: 06/01/2021 14:38
Dozer wrote: 06/01/2021 14:35

Nisi mi odgovorila.
Aha, to je irelevantno. Cinjenica da joj bolesnici uhode porodicu i pisu gadosti je irelevantna?

Ja sam prva postavila link tako da te molim da ga procitas pa da nastavimo diskusiju.
Ne, nego je irelevantno da li sam ja to procitao ili ne. Poenta je da toga ne bi ni bilo da se ona oglasila. A nije. Zasto nije? Nadam se da znas, posto inace sve znas... Sta kazu strucnjaci, ima li ijedan od njih misljenje zasto se ona ne oglasava nigdje, i pored tolike hampe za njom?
Imas li kakvo expertsko misljenje...?

P.S. I dalje mi nisi odgovorila...
Last edited by Dozer on 06/01/2021 14:44, edited 1 time in total.
drag_gost

#5266 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

elcaliente wrote: 06/01/2021 14:39
drag_gost wrote: 06/01/2021 14:34 Racionalnu i zdravu sumnju odobravam. I sam sam sumnjicav, cisto eto iz razloga sto je stvarno brzo, a moguce i jer nemam dovoljno adekvatnog znanja. Iz tog razloga da je vakcinacija sutra, 55% da bih, 45% da ne bih. Vjerovatno grijesim, ali bih sacekao malo.

Ko je prestao ??
Pa teorija o Gejcovom cipu i pola praseta u malim flasama vakcina duboko zivi u Bosnjackim mozgovima.

Pitanje koje se postavlja je zasto masoni zele da uniste Bosnjake?? Zasto su oni prjetnja za Gejca, da li je Gejc vec za vrijeme svoga studija sanjao kako ce cipovati Avdu iz Kalesije???
Ma ne vidim da se ovdje o tome pise kao ranije.

Nije to samo kod Bosnjaka, nego kod svih naroda. Mislim i kada nas Gejc cipuje i apdejtuje sa novim procesorom, opet necemo skontati dosta toga.
Mogy87

#5267 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

splinter wrote: 06/01/2021 14:36 Čitao sam malo, koliko sam uhvatio vremena posljednje radove i istraživanja u vezi mutacija virusa iz Južne Afrike i Brazila soj: 20C/501Y.V2 kao i iz UK ( Engleska, Vels) USA soj: B.1.1.7 aka 20B/501Y.V1 pa mi je nešto upalo u oči.

Ako krenemo hronološki, najprije je bila jedna mutaciju D614G koja je postala dominantna od marta (aprila) prošle godine (na globalnom nivou) i koja je u suštini imala jednu mutaciju (zamjena asparaginske kiseline na 614 u glicin).
Potom nekad u septembru otkrivena je mutacija 20A.EU1 kod farmera u Španiji, što se moglo objasniti prelaskom virusa na kune koje su bile držane na farmi, njegovom mutacijom i ponovnim prelaskom na ljude.,
Potom se pojavila nova mutacija u Danskoj Cluster 5 po istom principu kao i u Španiji, prelazak virusa na kune, njegova mutacija i ponovni prelazak na čovjeka, a tada je bilo potvrđeno nekoliko različitih mutacija u spike proteinu virusa.
Ovo su sve bile na neki način očekivane mutacije, koje nisu toliko uticale na patogenost virusa i jačinu bolesti, a djelomično jesu na afinitet virusa ka ACE2 receptorima.

Međutim od oktobra počinju znantno intenzivnije mutacije najprije sa N439K sojem u UK i većim brojem mutacija u RBD domeni, te pojačanim eskiviranjem vezivanja paratopa antitjelana na epitop virusnog antigena.
Ovo svojstvo je još više izraženo kod narednih mutacija, već pomenutih 20C/501Y.V2 i 20B/501Y.V1 koje imaju pomalo neočekivano veliki broj mutacija a osnovna mutacija je promjena od asparagina (N) do tirozina (Y) u aminokiselinskom položaju 501, potom K417N i E484K.
Od toga dvije mutacije (E484K i N501Y) nalaze se u motivu vezivanja receptora (RBM) unutar domene vezanja receptora (RBD).
Ono što se sada zna, to je da ove mutacije pokazuju snažan mehanizam izbijegavanja vezivanaja neutralizacijskih antitjela u svim testovima koji su rađeni do sada.
Iako vrlo slični ovi sojevi su se pojavljivali neovisno jedni o drugima i postoje određene razlike između njih. Ono što mi pada na prvu, moguće je da ima veze sa testiranjima vakcina. Npr Astra Zeneca je vršila tesiranja u svim ovim državama gdje su se pojavile mutacije na virusu i to na velikom broju dobrovoljaca.
Iskreno davno nekad sam i pomislio da bi odgovor virusa upravo mogao da bude pojačan broj mutacija obzirom da se u vrijeme još aktivne pandemije vrše brojna testiranja na dobrovoljcima, te da virus ima dovoljno vremena i "materijala" da se prilagodi kako da efikasnije izbjegne imuni odgovor.
Vrlo zanimljivo.
Za nadati se da je bar mRNA tehnologija dovoljno prilagodljiva da cemo moci adekvatno odgovoriti. Ali se postavlja pitanje koliko je to dugorocno odrzivo.
Da li mislis da antitijela koja su razvile osobe koje su prelezale COVID pruza zastitu od novih sojeva (konkretno ova 2).
Dozer

#5268 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Vjerovatno pruza, jer nas imunoloski sistem je daleko kompleksniji i mocniji nego ce to biti ikad ijedna vakcina, u bilo kojoj tehnologiji.

Stvar je samo sto nasem imunoloskom sistemu nekada treba vise vremena dok nadje adekvatan odgovor.
Last edited by Dozer on 06/01/2021 14:52, edited 2 times in total.
Mogy87

#5269 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

drag_gost wrote: 06/01/2021 14:44
elcaliente wrote: 06/01/2021 14:39

Ko je prestao ??

Ma ne vidim da se ovdje o tome pise kao ranije.

Nije to samo kod Bosnjaka, nego kod svih naroda. Mislim i kada nas Gejc cipuje i apdejtuje sa novim procesorom, opet necemo skontati dosta toga.
Vjeruj mi nekom ko je prirodnjak je tvrdnja da vakcina mijenja genetski kod takav bioloski nonsens da je u ravni s transferom blama koji ti osjetis kad procitas interfejs i cip.

Mislim da bi ti ovaj clanak mogao biti jako zanimljiv. Pisao ga je ljekar za vas ITjevce :mrgreen: ako ti se da, bas bi me zanimao tvoj komentar da li je “propricao vasim jezikom” odnosno da li ti je ista jasnije

https://www.bug.hr/znanost/mehanizmi-dj ... kuv7zvOhO8
Mogy87

#5270 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

Dozer wrote: 06/01/2021 14:46 Vjerovatno pruza, jer nas imunoloski sistem je daleko kompleksniji i mocniji nego ce to biti ikad ijedna vakcina, u bilo kojoj tehnologiji.

Stvar je samo sto nasem imunoloskom sistemu nekada treba vise vremena dok nadje adekvatan odgovor.
I to znas? Svaka ti cast.

Nego kako objasnjavas da su stoljecima citave porodice umirale od zaraznih bolesti? Da je bilo normalno nasim prananama da im od 10tero djece ostane 5tero? Samo necural bajo moj :thumbup:
splinter

#5271 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by splinter »

Mogy87 wrote: 06/01/2021 14:44
splinter wrote: 06/01/2021 14:36 Čitao sam malo, koliko sam uhvatio vremena posljednje radove i istraživanja u vezi mutacija virusa iz Južne Afrike i Brazila soj: 20C/501Y.V2 kao i iz UK ( Engleska, Vels) USA soj: B.1.1.7 aka 20B/501Y.V1 pa mi je nešto upalo u oči.

Vrlo zanimljivo.
Za nadati se da je bar mRNA tehnologija dovoljno prilagodljiva da cemo moci adekvatno odgovoriti. Ali se postavlja pitanje koliko je to dugorocno odrzivo.
Da li mislis da antitijela koja su razvile osobe koje su prelezale COVID pruza zastitu od novih sojeva (konkretno ova 2).
Nažalost biće tu problema velikih, ispitivanja već pokazuju ograničeno djelovanje antitjela pogotovu kod E484 mutacija.
Upravo je uzimana plazma rekovalescenata i rađena su isptivanja in vitro.
Nikad prije nije rađena masovna imunizacija dok je još aktivna pandemija i biće ovo sve povuci-potegni, ganjanje s virusom.
Mogy87

#5272 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

splinter wrote: 06/01/2021 14:54
Mogy87 wrote: 06/01/2021 14:44

Vrlo zanimljivo.
Nažalost biće tu problema velikih, ispitivanja već pokazuju ograničeno djelovanje antitjela pogotovu kod E484 mutacija.
Upravo je uzimana plazma rekovalescenata i rađena su isptivanja in vitro.
Nikad prije nije rađena masovna imunizacija dok je još aktivna pandemija i biće ovo sve povuci-potegni, ganjanje s virusom.
Joj jest namazan cudo jedno :twisted:
Dozer

#5273 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Mogy87 wrote: 06/01/2021 14:51
Dozer wrote: 06/01/2021 14:46 Vjerovatno pruza, jer nas imunoloski sistem je daleko kompleksniji i mocniji nego ce to biti ikad ijedna vakcina, u bilo kojoj tehnologiji.

Nego kako objasnjavas da su stoljecima citave porodice umirale od zaraznih bolesti? Da je bilo normalno nasim prananama da im od 10tero djece ostane 5tero? Samo necural bajo moj :thumbup:
Nekad su za prilagodjavane potrebni dani, nekad mjeseci, a nekad godine ili cak i vijekovi. Evolucija. A bakterije i virusi su sastavni dio nase evolucije i sastavni ido nas samih.
Npr., samo u nasem pupku svakodnevno obitava nekoliko milijardi razlicitih bakterija i drugih mikroogranizama. Zamisli samo koliko ih imamo na cijelom tijelu...
Nase tijelo je oduvijek njihovo staniste, i dok su nas nekada iste te bakterije i virusi ubijali, danas su nam samo podstanari koji ne placaju kiriju, jer smo postali imuni na njih. Prirodnim putem.

Na neke jos nismo, i zato su tu pomogle vakcine, a sto niko normalan ne osporava. Postoje i novi na koje jos nismo imuni, ili bar ne 100% imuni, medjutim - ovaj virus ne spada u te jer nam je prezivlajvanje od njega iznad 90%, tacnije preko 99%, i to prirodno, sto znaci da ipak jesmo imuni i na njega.

A kao i kod svake moguce bolesti, i sto je receno vec jedno 1000x, neko ce najebati do kraja, a neko je nece ni osjetiti. Ne vidim da je s ovim ista drugacije, tj. ne vidim da ovaj virus pravi nevidjeni pokolj, a zbog cega bismo se tek tako trebali prepustiti ekspreimantalnoj vakcini za koju vec sad postaje jasno da ce napraviti pravi belaj. Mozda cak i veci i dugorocniji od samog virusa koji, navodno, treba da zaustavi...
Last edited by Dozer on 06/01/2021 15:02, edited 1 time in total.
adsubzero

#5274 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

Dozer wrote: 06/01/2021 14:57
Mogy87 wrote: 06/01/2021 14:51

Nekad su za prilagodjavane potrebni dani, nekad mjeseci, a nekad godine ili cak i vijekovi. Evolucija. A bakterije i virusi su sastavni dio nase evolucije i sastavni ido nas samih.
Npr., samo u nasem pupku svakodnevno obitava nekoliko milijardi razlicitih bakterija i drugih mikroogranizama. Zamisli samo koliko ih imamo na cijelom tijelu...
Nase tijelo je oduvijek njihovo staniste, i dok su nas nekada iste te bakterije i virusi ubijali, danas su nam samo podstanari koji ne placaju kiriju, jer smo postali imuni na njih. Prirodnim putem.

Na neke jos nismo, i zato su tu pomogle vakcine, a sto niko normalan ne osporava. Postoje i novi na koje jos nismo imuni, ili bar ne 100% imuni, medjutim - ovaj virus ne spada u te jer nam je prezivlajvanje od njega iznad 90%, i to prirodno, sto znaci da ipak jesmo imuni i na njega.

A kao i kod svake moguce bolesti, i sto je receno vec jedno 1000x, neko ce najebati do kraja, a neko je nece ni osjetiti. Ne vidim da je s ovim ista drugacije, tj. ne vidim da ovaj virus pravi nevidjeni pokolj...
Evoluciju smo prevazisli Dozeru, sad imamo razvijen mozak a i tehnologiju upravo zbog tog mozga. To sto je prirodni imunitet koristan ne znaci da trebamo cekati godinama ili decenijama da se nesto samo od sebe desi. Najgore od svega sto covjek moze uraditi je NISTA.
shbc

#5275 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by shbc »

Mrtva je zato sto je tako neko napisao na internetu, iako svojim ocima nismo vidjeli tijelo. Ali nije ziva zato sto je isto tako neko drugi napisao da je ziva, sve dok svojim ocima ne vidimo

Logicno pajel' :zzzz:
Post Reply