Isto, mozda i gore.
Ili dobijemo nesposobne popunjivace kvote ili sposobne ljude reduciramo na spol/etniju.
Isto, mozda i gore.
Ljudska prava > ustav.palermo wrote: ↑05/01/2021 19:54 možda bi bilo tako, ali očitp se nije dozvolila šansa da se prospemo na taj način.
Do tog vremena bi bilo pristojno i nekako civilizacijski da ne budete uvijek stranački opredjeljeni te da za ono što je očigledno nezakonito (propust ili namjerno, nebitno) kažete, jeste ne valja tako
ne sporim ja da u bosni i hercegovini postoji sustavna diskriminacija, ali je u sarajevu ima najmanje. mislim ustavom je zagarantirano da u gradsko vijeće grada sarajeva ide minimalno jedan srbin ili hrvat iz svake gradske općine, a da istih u konačnici ne može biti ispod 20% (6), a ti pogledaj koliko ih ima u gradskom vijeću. to je polazna točka, da bi na kraju došlo do vlade ks, što takodjer podrazumijeva da u istoj djeluju srbi i hrvati, što je i u ovom sastavu ispoštovano, kao u prethodnim.palermo wrote: ↑05/01/2021 18:54i u Sarajevu se daje prednost struci ali se u drugim sredinama koje nisu monoetničke treba paziti na nacionalnost. Mislim, ovdje je stotinu puta napisano kako u općini Stolac nema uposlenog Bošnjaka (ili ih je vrlo malo) bogati nemoj više da ko upotrijebi ovaj argument za nešto, jer valjda su i ti iz općine Stolac birali po stručnosti, mladosti a ne po nacionalnoj opredjeljenosti...malakh wrote: ↑05/01/2021 18:48 citiraj kompletan post u kojem sam detaljno, na samo jednom primjeru objasnio zašto meni nije glupo. suština je da ja dajem prednost struci, mladosti u odnosu na nacionalnu opredijeljenost, a na nacionalnu opredijeljenost gledam isključivo kao spajanje ugodnog sa korisnim, a ne kao nužnom potrebom.
i ako se ne slaže sa ustavom, da ti iskren budem, ni ja se osobno ne slažem sa ustavom, ali tako je kako je.
nemoj da počnemo nabrajati gdje su sve zaštitnici ustava i temelja pali na ispitu ustavnosti.
bjež, nasekirah se bezveze.....
ma ok jemalakh wrote: ↑05/01/2021 20:21
ne sporim ja da u bosni i hercegovini postoji sustavna diskriminacija, ali je u sarajevu ima najmanje. mislim ustavom je zagarantirano da u gradsko vijeće grada sarajeva ide minimalno jedan srbin ili hrvat iz svake gradske općine, a da istih u konačnici ne može biti ispod 20% (6), a ti pogledaj koliko ih ima u gradskom vijeću. to je polazna točka, da bi na kraju došlo do vlade ks, što takodjer podrazumijeva da u istoj djeluju srbi i hrvati, što je i u ovom sastavu ispoštovano, kao u prethodnim.
sljedeće, treba pogledati strukturu koja se bori protiv te diskriminacije i puno će nam stvari biti jasnije.
a damir niksic, pusti njega šta baljezga. nekada je sam sa sobom u koliziji.
damir niksic je osoba sa kojom se skoro pa nemoguće raditi. ne govorim to zato što ga mrzim, već zato što svojim potezima daje sve moguće argumente nacionalistima, protiv kojih se on bori.drug_profi wrote: ↑05/01/2021 20:33 Ustav se mora postivati. Ovo je crvena linija.
Nakon prelasko preko toga vise niko nema obaveza jer Ustav postaje samo slovo na papiru, kako za tebe tako i za ostale, a ti se pusi i kmeci...
jel to tako tesko razumjeti?
Danas vam pase, sutra vam nece pasati, ali necete imati nikakvo pravo da kmecite.
Damir Nikšić je upravo osoba kakva treba da bude u parlamentu.

Možda je već upozoravao, ali pomnožen sa nulom. Ne znamo to.
Nije bila rijec o lakoj letjelici vec o najboljoj spravi koja moze letjeti i u losim uvjetima i prevoziti vise ugrozenih osoba. Ovaj sa slike ne moze ni jednu.CikCikCikPogodi wrote: ↑05/01/2021 20:53 Onaj opet prica o nekom helikopteru koji vrijedi deset miliona.
Vecina policijski sluzbi koristi Robinson helikoptere
https://robinsonheli.com/r66-police-hel ... fications/
Cijena: $1.029.000
https://www.controller.com/listing/for- ... elicopters
Znaci racunica je, da je bolje kupiti dva ili tri Robinsona, nego jedan od deset miliona. Jer bi imali uvijek helikopter ili dva koji mogu pomoc ako se desi nek katastrofa ili pomoc policijskim sluzbama u drugim kantonima.
ili se možda naljutio što mu nisu ponudili ministarstvo. nikada možda i nećemo saznati.drug_profi wrote: ↑05/01/2021 20:54Možda je već upozoravao, ali pomnožen sa nulom. Ne znamo to.
A i sad je samo rekao javno, nije ucinio nista protiv procesa.
Sve su prilike da se NiP pomalo zarazio SDA virusom.
Pa onda prijedlog za promjenu ustava nek potekne iz Kantona Sarajeva. To bi bilo pošteno.kokuz_sa wrote: ↑05/01/2021 20:43 Damir Niksic je vjecita opozicija..cak i za svoje..
Sto se tice broja srba..
Meni se ne svidja sto to gledamo sa popisa 1991..
A bio je popis ima desetak godina..
Ne mozemo stalno ziviti u proslosti..
Svaki izbori gleda se 91..i dijaspora..
Ljudi vise tu ne zive..neka glasaju gdje zive..nema vise sjedenja na 2 stolice..
Dijasporac ne zivi u BiH, ne radi u BiH, ne placa porez u BiH a glasa u BiH..
Apsurd
Sad ce neko spomenut Srebrenicu garant..
Ljudi tamo ne zive, idu samo glasat..
Znam djevojku rodjena tamo na pocetku rata..ima 2 djece, zivi i radi u Ilijadu.. prvi put u Srebrenici bila ove god da glasa..
Nije to normalno