Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
shape of despair

#108251 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shape of despair »

Nažalost @Telemach je ovdje samo da konstatuje problem, posavjetuje, proslijedi dalje i sl. Samo neznam koliko te plaćaju pa po 15 sati piskaraš po forumu.
Mene zvali prije dva dana, nisam se javio, više niko ne zove.
Gospodo Vaš je problem što ste izgubili arene a u ugovoru sam ih dobio, sad rješavajte kako znate i umijete.
Vsvp

#108252 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Vsvp »

aditon wrote: 05/01/2021 09:41 -20% na iznos ukupnog računa
+100 mbps odnosno ukupno 400 mbps u downloadu

eto šta možete uraditi da vam korisnik bude zadovoljan :)
Ovo bi trebalo biti najmanje što mogu uraditi za sve preimum korisnike :thumbup:
Tesla Edison

#108253 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

Pitanje,

Ako memorišem bankovnu Mastercard karticu preko njihovog sistema, hoće li mi automatski skidati sa tekućeg računa iznos za uslugu?
Telemach

#108254 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

photo&video wrote: 05/01/2021 09:10
photo&video wrote: 05/01/2021 07:11 Zna li neko zasto na dodatnom Eon boxu nema Sport Klub u 4K rezoluciji? @ Telemach zasto niko to nije naglasio nego kazu da je identican izbor kanala? Kada ste vec ukinuli arene mozete li bar pojacati bit rate na HD kanalima da bar lice na HD ili kad gledam neku tekmu oci mi se razlete po terenu od vase “HD” kvalitete.
Zaista samo vas jos los telekomov internet drzi u zivotu. Pitanje je koliko jos.
@telemach molim odgovor
Zdravo photo&video,
Zahvaljujemo se na javljanju.
Vaš upit i podatke proslijedili smo kolegama u Timu za tehničku podršku kako bi provjerili sve što je potrebno i omogućili da u potpunosti uživate u servisima koje koristite.
Nedzada

#108255 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nedzada »

Imal' šta za nas jade, koji dajemo samo 47.50 svaki mjesec.
A imali smo u ugovoru obećane Arene kad smo potpisali na 24 mjeseca.
BaDa

#108256 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BaDa »

jesu li ovi eon trion paketi dostupni svugdje? konkretno ilidza? jer ja sam trenutno na eon full paketu a eon trion ista cijena ali 300mb brzina..
Benq
Moderator

#108257 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

TESLA_EDISON wrote: 05/01/2021 09:50 Pitanje,

Ako memorišem bankovnu Mastercard karticu preko njihovog sistema, hoće li mi automatski skidati sa tekućeg računa iznos za uslugu?
Ne skida automatski, samo neces vise morati rucno popunjavati polja za podatke sa kartice.
Sovex

#108258 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Sovex »

BaDa wrote: 05/01/2021 10:01 jesu li ovi eon trion paketi dostupni svugdje? konkretno ilidza? jer ja sam trenutno na eon full paketu a eon trion ista cijena ali 300mb brzina..
Samo u Banja Luci
Billy The Pljuc

#108259 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Billy The Pljuc »

Bianconeri1988 wrote: 05/01/2021 00:26 Je li iko uspio raskinuti ugovor? Zbog posla nisam uspio stići i raspitati se...
Za sada niko od forumaša nije poduzeo takav korak a isti može raskinuti svako ko to i želi. Naravno Telemach neće poštivati jednostrani raskid ugovora i isti insistiraju da svaki pretplatnik ispoštuje vremenski period na koji se obavezao a što je i razumljivo. Dovoljno je uzeti u obzir da je recimo 5000 Telemach korisnika "popizdilo" zbog ukidanja Arena i da su isti u jednom od najviših platnih razreda korištene usluge, njihov "odlazak" iznosi oko 5 miliona KM gubitka za Telemach na godišnjoj osnovi. To je sasvim ozbiljna cifra za bilo koju kompaniju pa i za Telemach a da ne govorimo o ciframa kada je broj nezadovoljnih korisnika koji žele raskinuti saradnju mnogo veći.

Svojevremeno sam bio u situaciji da sam jednostrano raskinuo ugovor sa jednim operaterom još dok sam živio u Starom Gradu. Pošto sam tada bio daleko mlađi i "tanji" sa živcima, iznerviran pruženom uslugom sam ih nazvao jedno jutro, nakon dolaska kući iz noćne smjene, reinstalirao sve što su mi dali na korištenje i odnio im u poslovnicu. Tom prilikom sam ih obavijestio usmenim putem da raskidam ugovor i saradnju i ponudio odmah da izmirim dugove sa trenutnim datumom. Nisu naravno pristali i potrošili su godinu dana šaljući obavijesti i pozivajući da platim naknade do kraja isteka ugovora što sam ja uredno odbijao. Nikada nismo završili na sudu a priča se okončala time što su me pozvali da izmirim obaveze do datuma kojim sam prekinuo saradnju i što sam na kraju i učinio.

Prethodno navodim samo kao primjer mogućeg djelovanja u kojem se ne poštuju osnovne civilizovane norme lijepog ponašanja (o zakonskim da i ne pišem :D) a po kojem smo mi balkanci izuzetno poznati. Na kraju nema toliko ni pogrešnog u ovakvoj eventualnoj reakciji, nisi ubio ni prebio nekoga, pao ti mrak na oči i odlučio si da staviš tačku na nešto što ti je izazivalo frustracije i izlagalo te stresu možda i na svakodnevnoj osnovi kao recimo npr. meni lično u gornjem primjeru. Šta može Telemach u tom slučaju? Jedini način da djeluju jeste da pokušaju zakonskim putem da te natjeraju da im daš svoj novac za koji oni smatraju da pripada njima bez obzira što si prestao da koristiš njihove usluge. Znači vidimo se ili ne na sudu.

Ono u što sam uvjeren jeste da nekoliko "ovakvih" izolovanih slučaja Telemach najvjerovatnije ne bi ni pokušavao rješavati putem suda ali ako je taj broj veći onda upravo zbog gubitka ozbiljnijeg novca oni nemaju druge nego pokušati sudskim putem spriječiti taj gubitak. Ni jedno ni drugo njima ne ide u prilog a pogotovo ako dođe do udruživanja veće grupe ljudi kao što je npr. ta grupa na fejsbuku. Ipak je ozbiljniji novac u pitanju i sama činjenica da ostaju bez sigurnog priliva novca na mjesečnoj pa onda i godišnjoj osnovi puta vremenski period dok se svaki slučaj ponaosob riješi nas dovodi do strašnih iznosa bez kojih oni mogu ostati.

Svako od nas ponaosob ovdje na temi a i šire, će ili neće djelovati po sopstvenom nahođenju i mogućnostima, to isključivo zavisi od individue. Ono što ja znam za sebe a što sam već i pisao ranije jeste da je Telemach za mene završena priča i da prekidam saradnju sa njima na jedan od moguća dva načina, jednostranim prekidom ugovora ili čekanjem da istekne vremenski period na koji sam se obavezao. Trećeg nema jer oni sasvim izvjesno Arene neće vratiti u ponudu u nekom razumnom periodu a vrlo moguće i da neće nikada iste ponovno uvrštavati u istu.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#108260 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

Nedzada wrote: 05/01/2021 10:00 Imal' šta za nas jade, koji dajemo samo 47.50 svaki mjesec.
Mene su kontaktirali, ali nisam trazio nikakav dodatni benefit a potpisao sam prije mjesec dana novi ugovor. Iskreno, tu arenu sam rijetko gledao, tako da gubitak za mene nije velik, ali vjerujem da za neke jeste.
Ali sigurno je da ce ovo sa arenama itekako imati uticaja na nezadovoljstvo pistojećih korisnika..
Nedzada

#108261 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nedzada »

konektovan wrote: 05/01/2021 10:23
Nedzada wrote: 05/01/2021 10:00 Imal' šta za nas jade, koji dajemo samo 47.50 svaki mjesec.
Mene su kontaktirali, ali nisam trazio nikakav dodatni benefit a potpisao sam prije mjesec dana novi ugovor. Iskreno, tu arenu sam rijetko gledao, tako da gubitak za mene nije velik, ali vjerujem da za neke jeste.
Iskreno, ne mislim prekidati saradnju samo ne želim više biti pod ugovorom. Jer smo te Arene dobili jer smp potpisali na 24 mjeseca. Pinkovi i njihovi razvučeni filmovi me ne zanimaju.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#108262 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

Nedzada wrote: 05/01/2021 10:25
Iskreno, ne mislim prekidati saradnju samo ne želim više biti pod ugovorom. Jer smo te Arene dobili jer smp potpisali na 24 mjeseca. Pinkovi i njihovi razvučeni filmovi me ne zanimaju.
Mene su sad uspjeli ubjediti,. :mrgreen: ali samo na 12 mjeseci,....tako da, izdrzacu bez arena, ali potpisivanje na 24 mjeseca ubuduce ce biti tesko izvodivo. Idemo samo na siguricu. :bih:
azurna_obala

#108263 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by azurna_obala »

Ali sigurno je da ce ovo sa arenama itekako imati uticaja na nezadovoljstvo pistojećih korisnika..

Upravo sam ih zvala, imamo eon light paket, 47.50, nema ni i godina kako smo potpisali taj ugovor s njima. Lik mi kaže da je alternativa 10 sportskih kanala nekih, na moje pitanje da li je to isto što je bila i arena, on kaže da on ne zna šta je arena nudila i da je to sve što je trenutno od njih dok se ovo ne "sanira". Kad će se sanirati, ne zna ni to. Uglavnom, nigdje veze. Otići ću u poslovnicu danas.

Najveći broj kanala su kalesijski zvuci, taj rang, na kraju ne znam ni sta plaćam, i to što je valjalo ukinuli su.
Nedzada

#108264 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nedzada »

azurna_obala wrote: 05/01/2021 10:34

Upravo sam ih zvala, imamo eon light paket, 47.50, nema ni i godina kako smo potpisali taj ugovor s njima. Lik mi kaže da je alternativa 10 sportskih kanala nekih, na moje pitanje da li je to isto što je bila i arena, on kaže da on ne zna šta je arena nudila i da je to sve što je trenutno od njih dok se ovo ne "sanira". Kad će se sanirati, ne zna ni to. Uglavnom, nigdje veze. Otići ću u poslovnicu danas.

Najveći broj kanala su kalesijski zvuci, taj rang, na kraju ne znam ni sta plaćam, i to što je valjalo ukinuli su.
To oni misle na Sport Klub 1-10
Nedzada

#108265 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nedzada »

konektovan wrote: 05/01/2021 10:30

Mene su sad uspjeli ubjediti,. :mrgreen: ali samo na 12 mjeseci,....tako da, izdrzacu bez arena, ali potpisivanje na 24 mjeseca ubuduce ce biti tesko izvodivo. Idemo samo na siguricu. :bih:
Jesi "dobio" kakvu pogodnost?
Može i u pp, ako ti se ovdje ne piše.
kudrilo

#108266 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kudrilo »

Telemach wrote: 05/01/2021 09:20
kudrilo wrote: 05/01/2021 00:34 Njima je trenutni fokus dogovoriti se sa korisnicima i privoliti ih da ostanu tu, mislim da nema šta neće nuditi...
Zdravo kudrilo,
Nije nam cilj da budete nezadovoljni i potruditi ćemo se da opravdamo Vaše povjerenje i nastavimo saradnju stoga Vas pozivamo da nam se javite.
Želim gledati BH ligu, italijansku ligu, ligu prvaka, od naredne godine špansku ligu. NBA ne pratim u toj mjeri. Vi to ne možete. Smanjite mi cijenu za iznos koji mi je potreban da gledam ovo gore, tj da nadomjestim vaš propust.
Billy The Pljuc

#108267 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Iskreno, ne mislim prekidati saradnju samo ne želim više biti pod ugovorom. Jer smo te Arene dobili jer smp potpisali na 24 mjeseca.
Ja sam pokušao s njima ostvariti tu vrstu dogovora i neće ni da čuju, mislim da je operaterima strogo zabranjeno i pričati u vezi istog. Ono što je sasvim pa sigurno jeste da postoji mogućnost za isto jer imaju dosta korisnika koji nisu ugovorom uopšte vezani, znači oni mogu ako žele prebaciti u istu kategoriju sve one koji izraze želju za istim ali se suočavaju sa mogućnošću da im isti otkažu usluge nakon izvjesnog vremena ukoliko pronađu neku drugu opciju. Sve je to i razumljivo u potpunosti i zato se i dešava ovolika "borba" da se što više korisnika zadrži na ugovoru ili čak i veže potpisivanjem nekog novog aneksa ugovora na dodatni period uz novi "paket" usluga a čime obezbjeđuju "vjernost" korisnika za još godinu, godinu i po, dvije i sl.

Na žalost ogroman je broj onih koji su potpuno nesvjesni svega ovoga i sa kojima Telemach uopšte i neće pokušavati pronaći dogovor oko produženja saradnje, mislim na ljude kojih nema na društvenim mrežama, forumima itd. a gdje imaju kakvu-takvu komunikaciju sa Telemachom. Takvih ljudi je mnogo i isti će automatizmom nastaviti koristiti usluge bez da su došli u situaciju da uopšte pokušaju "izboriti" nešto povoljnije sa Telemachom.
Leverage

#108268 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Leverage »

Tj. politika nije dobio ko nije zaisko.
Billy The Pljuc

#108269 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Leverage wrote: 05/01/2021 10:51 Tj. politika nije dobio ko nije zaisko.
Napiši slobodno "kurvanjska" politika, neće nama drug a moRe bit' i drugarica @Telemach zamjeriti slobodu izražavanja.

:lol: :thumbup:
Tesla Edison

#108270 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

Benq wrote: 05/01/2021 10:07
TESLA_EDISON wrote: 05/01/2021 09:50 Pitanje,

Ne skida automatski, samo neces vise morati rucno popunjavati polja za podatke sa kartice.
Hmm, nakon ovoga sa Arenama ko bi im više vjerovao al haj,..
Radar71

#108271 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

hoće li taj poziv :roll:
Leverage

#108272 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Leverage »

Billy The Pljuc wrote: 05/01/2021 10:55
Leverage wrote: 05/01/2021 10:51 Tj. politika nije dobio ko nije zaisko.
Napiši slobodno "kurvanjska" politika, neće nama drug a moRe bit' i drugarica @Telemach zamjeriti slobodu izražavanja.

:lol: :thumbup:
Boli neka stvar drugaricu Telemach, ona fino svima otkuca po ustaljenom šablonu i na kraju dana upiše osmicu, dok se ostali ovdje nerviraju i prosipaju frustracije a na kraju dana upišu mohunu.
kakavdanakneiskustvu

#108273 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

Telemach wrote: 04/01/2021 21:37
kakavdanakneiskustvu wrote: 04/01/2021 21:08
Telemach wrote: 04/01/2021 20:38

O svim izmjenama i novitetima vezano za naše usluge, korisnici će biti blagovremeno obaviješteni putem sredstava javnog informisanja ili jednog od naših kanala komunikacije.
bojim se da ne razumijete pitanje,korisnicima vasih usluga koji se putem ovog foruma javljaju i žale se zbog gubitka arenasport kanala nudite neke benefite,smanjenje mjesecnih racuna,znaci samo onim korisnicima koji vam se jave putem foruma ,ili eventualno fb stranice,ili u vasim poslovnicama,a sve zbog gubitka arenasport kanala ,a to nije krivica korisnika nego Telemacha,šta sa svim vasim korisnicima,onima koji se ne žale zbog gubitka paketa kanala a mjesecni racum im ostaje isti,zar nije logicno,ljudski da svim korisnicima automatski gubitkom paketa arenasport kanala iznos racuna bude manji???
Želja za stalnim poboljšanjem odnosa prema korisnicima jeste i naše prisustvo na temi.
Nastojimo iskomunicirati sa svim našim korisnicima a forum je samo jedan od načina gdje komuniciramo s vama.
Korisnicima stojimo na raspolaganju na više načina i uvjeravamo Vas da neće ostati uskraćeni za informacije, podršku ili benefit.
ok,vjerujem vam,shodno ovome što ste napisali,očekujem da i mene pozovete,ne moram vam slati podatke jer ste napisali da nastojite iskomunicirati sa svimk vašim korisnicima???
kakavdanakneiskustvu

#108274 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

Billy The Pljuc wrote: 05/01/2021 10:11
Bianconeri1988 wrote: 05/01/2021 00:26 Je li iko uspio raskinuti ugovor? Zbog posla nisam uspio stići i raspitati se...
Za sada niko od forumaša nije poduzeo takav korak a isti može raskinuti svako ko to i želi. Naravno Telemach neće poštivati jednostrani raskid ugovora i isti insistiraju da svaki pretplatnik ispoštuje vremenski period na koji se obavezao a što je i razumljivo. Dovoljno je uzeti u obzir da je recimo 5000 Telemach korisnika "popizdilo" zbog ukidanja Arena i da su isti u jednom od najviših platnih razreda korištene usluge, njihov "odlazak" iznosi oko 5 miliona KM gubitka za Telemach na godišnjoj osnovi. To je sasvim ozbiljna cifra za bilo koju kompaniju pa i za Telemach a da ne govorimo o ciframa kada je broj nezadovoljnih korisnika koji žele raskinuti saradnju mnogo veći.

Svojevremeno sam bio u situaciji da sam jednostrano raskinuo ugovor sa jednim operaterom još dok sam živio u Starom Gradu. Pošto sam tada bio daleko mlađi i "tanji" sa živcima, iznerviran pruženom uslugom sam ih nazvao jedno jutro, nakon dolaska kući iz noćne smjene, reinstalirao sve što su mi dali na korištenje i odnio im u poslovnicu. Tom prilikom sam ih obavijestio usmenim putem da raskidam ugovor i saradnju i ponudio odmah da izmirim dugove sa trenutnim datumom. Nisu naravno pristali i potrošili su godinu dana šaljući obavijesti i pozivajući da platim naknade do kraja isteka ugovora što sam ja uredno odbijao. Nikada nismo završili na sudu a priča se okončala time što su me pozvali da izmirim obaveze do datuma kojim sam prekinuo saradnju i što sam na kraju i učinio.

Prethodno navodim samo kao primjer mogućeg djelovanja u kojem se ne poštuju osnovne civilizovane norme lijepog ponašanja (o zakonskim da i ne pišem :D) a po kojem smo mi balkanci izuzetno poznati. Na kraju nema toliko ni pogrešnog u ovakvoj eventualnoj reakciji, nisi ubio ni prebio nekoga, pao ti mrak na oči i odlučio si da staviš tačku na nešto što ti je izazivalo frustracije i izlagalo te stresu možda i na svakodnevnoj osnovi kao recimo npr. meni lično u gornjem primjeru. Šta može Telemach u tom slučaju? Jedini način da djeluju jeste da pokušaju zakonskim putem da te natjeraju da im daš svoj novac za koji oni smatraju da pripada njima bez obzira što si prestao da koristiš njihove usluge. Znači vidimo se ili ne na sudu.

Ono u što sam uvjeren jeste da nekoliko "ovakvih" izolovanih slučaja Telemach najvjerovatnije ne bi ni pokušavao rješavati putem suda ali ako je taj broj veći onda upravo zbog gubitka ozbiljnijeg novca oni nemaju druge nego pokušati sudskim putem spriječiti taj gubitak. Ni jedno ni drugo njima ne ide u prilog a pogotovo ako dođe do udruživanja veće grupe ljudi kao što je npr. ta grupa na fejsbuku. Ipak je ozbiljniji novac u pitanju i sama činjenica da ostaju bez sigurnog priliva novca na mjesečnoj pa onda i godišnjoj osnovi puta vremenski period dok se svaki slučaj ponaosob riješi nas dovodi do strašnih iznosa bez kojih oni mogu ostati.

Svako od nas ponaosob ovdje na temi a i šire, će ili neće djelovati po sopstvenom nahođenju i mogućnostima, to isključivo zavisi od individue. Ono što ja znam za sebe a što sam već i pisao ranije jeste da je Telemach za mene završena priča i da prekidam saradnju sa njima na jedan od moguća dva načina, jednostranim prekidom ugovora ili čekanjem da istekne vremenski period na koji sam se obavezao. Trećeg nema jer oni sasvim izvjesno Arene neće vratiti u ponudu u nekom razumnom periodu a vrlo moguće i da neće nikada iste ponovno uvrštavati u istu.
odlično objašnjeno i napisano
semsasuljakovic

#108275 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semsasuljakovic »

Mene su sad zvali.

Nude mi, kao Premium korisniku, da obnovim ugovor i potpišem na 2 godine, a oni nude 20% popusta na cijenu pretplate sljedećih 18 mjeseci (to je 16,3 KM, odnosno cijena EON FULL paketa a koristim Premium). Rekao sam da je to pošteno i da ću im se javiti, jer sa tih 16,3 KM mogu naći alternativu Arenama.
Locked