Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakavdanakneiskustvu

#108126 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

Telemach wrote: 04/01/2021 20:27
kakavdanakneiskustvu wrote: 04/01/2021 20:21 @Telemach ,imate vjerovatno kontakt podatke svih korisnika koji ne svojom krivicom više ne mogu gledati arenasport kanale,je li tako?
Zdravo kakavdanakneiskustvu,
U sistemu imamo podatke naših korisnika.
Ukoliko mislite na podatke učesnika na temi, nemamo ukoliko ne dostavite na ovaj način.
ne mislim na one koji su aktivni na ovoj temi,jer da to mislim to bih tako i napisao

ako već imate kontakt podatke svih korisnika KOJI SU NE SVOJOM KRIVICOM ostali bez izuzetno gledanih arenasport kanala,imate li namjeru sve te korisnike obavijestiti da imaju oravo na smanjenje mjesečnog iznosa računa??
Telemach

#108127 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

itekako wrote: 04/01/2021 20:03 Zamislite samo kakvi su to klosari.

Nekad prosle godine mi je istekao Ugovor i nisam ga produzio. Zove me delegat iz Telemacha, nedavno polovinom decembra, i uz pricu o desetogodisnjici Telemacha kaze da sam jedan od izabranih korisnika kojem poklanju HBO paket na 24 mjeseca ukoliko potpisem aneks ugovora kojim se obavezujem na 24 mjeseca. Pitam ga sta se jos mijenja u slucaju potpisa, kaze mi da sve ostaje isto, trenutna cijena, broj kanala, programska shema i ostalo vezano za paket koji imam. Pitam ga koja je procedura, kaze poslat cemo postom aneks ugovora a da ga ja potpisem i postom vratim.
I tako mi za par dana stigne posta, medjutim ja zbog nekakvih okolnosti ne potpisem nista i nista ne posaljem nazad. Jednostavno ne stigoh.
Danas ih zovem zbog skroz druge stvari, da ukinem jednu od dodatnih usluga koju imam jer mi vise ne treba, i od njihove operaterke saznajem da njima u sistemu stoji da sam potpisao novi ugovor.
Dakle, likovi jednostrano potpisu ugovor i nametnu ti "obavezu" na osnovu telefonskog poziva i razgovora u kojem je jedina moja iskazana saglasnost po pitanju novog ugovora ona u kojoj sam bio saglasan da mi ugovor posalju postom da ga Pogledam i Eventualno potpisem i Eventualno posaljem postom nazad sto nisam uradio zbog nekih desetih okolnosti. ispade srecom.

Danas sam razgovarao sa advokatom a sutra im idem u Centralu pa da vidimo taj mojom rukom potpisani aneks ugovora ako uopste postoji.
Neko ce najebati.......
Zdravo itekako,
Izvinjavamo se ukoliko je došlo do nesporazuma u komunikaciji ili propusta.
Kako bismo proslijedili zahtjev za detaljnu provjeru VAšeg Ugovora i povratne informacije, ljubazno Vas molimo da nam dostavite korisničke podatke u inbox.
hoggarr

#108128 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hoggarr »

Gospođa sa kojom sam razgovarao iz Telemacha je bila veoma korektna, no nažalost ona je ne moćna da bilo šta odluči.

Oslobodila me plaćanja 10 KM zamjene kablova u stanu od prošlog mjeseca i to je jedino što je mogla ponuditi. Kaže ona meni, ali oslobođeni ste plaćanja CI modula 3,5 KM, da jesam ali to je jedino što su mi mogli i ponuditi, jer sam na EON Premium paketu. Ne mogu shvatiti da podsjećaju na date benefite koji su dogovarani u sklopu obavezivanja na 24 mjeseca i mislim da smo im mi sa najvećim paketom i najveći problem, jer nam ne mogu ništa ponuditi.

Ostalo je još 11 mjeseci do isteka ugovornih obveza, razgovarao sam sa ukućanima i svi smo složni da nećemo nastaviti koristiti njihove usluge nakon isteka navedenih obaveza.

Znam da će me zvati za jedno šest mjeseci, a ne vidim da će nakon ovog fijaska za tako kratko vrijeme i moći nešto bolje ponuditi.

Sada da mi i ponude bolje uslove da me obavežu od ovog trenutka na novih 24 mjeseca ne bih prihvatio iz principa, a bio sam spreman da su mi ponudili prilikom razgovora, ali ne mogu ovo pijačarenje i podsjećanja na benefite, koje btw debelo platim.
Telemach

#108129 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakavdanakneiskustvu wrote: 04/01/2021 20:33
kakavdanakneiskustvu wrote: 04/01/2021 20:21 @Telemach ,imate vjerovatno kontakt podatke svih korisnika koji ne svojom krivicom više ne mogu gledati arenasport kanale,je li tako?
Ukoliko mislite na podatke učesnika na temi, nemamo ukoliko ne dostavite na ovaj način.
ne mislim na one koji su aktivni na ovoj temi,jer da to mislim to bih tako i napisao

ako već imate kontakt podatke svih korisnika KOJI SU NE SVOJOM KRIVICOM ostali bez izuzetno gledanih arenasport kanala,imate li namjeru sve te korisnike obavijestiti da imaju oravo na smanjenje mjesečnog iznosa računa??
O svim izmjenama i novitetima vezano za naše usluge, korisnici će biti blagovremeno obaviješteni putem sredstava javnog informisanja ili jednog od naših kanala komunikacije.
semirsar

#108130 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Dvokasetas wrote: 04/01/2021 18:57 Telemackica :maca: :maca:
:shock:

:pisnuo: :pisnuo:

dje ce ti dusa, nece ti to @crnivrag tako lako halaliti, ako ista oto nikako :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#108131 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Telemach wrote: 04/01/2021 20:38

O svim izmjenama i novitetima vezano za naše usluge, korisnici će biti blagovremeno obaviješteni putem sredstava javnog informisanja ili jednog od naših kanala komunikacije.
bojim se da ne razumijete pitanje,korisnicima vasih usluga koji se putem ovog foruma javljaju i žale se zbog gubitka arenasport kanala nudite neke benefite,smanjenje mjesecnih racuna,znaci samo onim korisnicima koji vam se jave putem foruma ,ili eventualno fb stranice,ili u vasim poslovnicama,a sve zbog gubitka arenasport kanala ,a to nije krivica korisnika nego Telemacha,šta sa svim vasim korisnicima,onima koji se ne žale zbog gubitka paketa kanala a mjesecni racum im ostaje isti,zar nije logicno,ljudski da svim korisnicima automatski gubitkom paketa arenasport kanala iznos racuna bude manji???
Telemach

#108132 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

hipija wrote: 04/01/2021 19:56 @Telemach,
evo korisnici prenose svoja iskustva i ako je suditi po njihovim upisima, nisu pronađene najbolje opcije za njih?
Šta dalje?
Zdravo hipija,
Nastojat ćemo da pronađemo najbolje rješenje za svakog od naših korisnika.
Vaš Ugovor i zahtjev za naknadni kontakt proslijedili smo kolegama u nadležnom sektoru.
Uskoro ćemo Vas pozvati.
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#108133 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Evolution_IV »

Ovaj njihov box,moze li se instalirati ARENACLOUD/IPTV i gledat tako ??? :D
semirsar

#108134 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Telemach wrote: 04/01/2021 14:59
semirsar wrote: 04/01/2021 14:03
Telemach wrote: 04/01/2021 13:35 ...
@Telemach Sta cu ja s vama?!! :mrgreen:
Zdravo @semirsar,
Sve ćemo riješiti, molimo samo da nam podatke dosatavite u pp, molimo Vas. :)
Nedam ti nista, ne znam... koja si :stolica:
Ali... javim se ja kad malo ofali ova "frkica" da vidim doklen smo mi i kako dalje :ljubimruke: :thumbup:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#108135 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

hoggarr wrote: 04/01/2021 20:34 Gospođa sa kojom sam razgovarao iz Telemacha je bila veoma korektna, no nažalost ona je ne moćna da bilo šta odluči.

Oslobodila me plaćanja 10 KM zamjene kablova u stanu od prošlog mjeseca i to je jedino što je mogla ponuditi. Kaže ona meni, ali oslobođeni ste plaćanja CI modula 3,5 KM, da jesam ali to je jedino što su mi mogli i ponuditi, jer sam na EON Premium paketu. Ne mogu shvatiti da podsjećaju na date benefite koji su dogovarani u sklopu obavezivanja na 24 mjeseca i mislim da smo im mi sa najvećim paketom i najveći problem, jer nam ne mogu ništa ponuditi.

Ostalo je još 11 mjeseci do isteka ugovornih obveza, razgovarao sam sa ukućanima i svi smo složni da nećemo nastaviti koristiti njihove usluge nakon isteka navedenih obaveza.

Znam da će me zvati za jedno šest mjeseci, a ne vidim da će nakon ovog fijaska za tako kratko vrijeme i moći nešto bolje ponuditi.

Sada da mi i ponude bolje uslove da me obavežu od ovog trenutka na novih 24 mjeseca ne bih prihvatio iz principa, a bio sam spreman da su mi ponudili prilikom razgovora, ali ne mogu ovo pijačarenje i podsjećanja na benefite, koje btw debelo platim.
Da i kod mene je slicna situacija da mi jednostavno mogu ponuditi samo smanjenje cijene jer sa EON Premium imam sve a dali su mi kao bonitet 24 mjeseca dodatni reciver. Eto ti i ja smo otprilike potpisali u isto vrijeme. I meni su ponudili 20% manju cijenu 12 mjeseci ako potpisem nova 24 mjeseca sto se nece desiti. Imao sam benifit Arene HD a sad nemam. Dakle nemaju mi sta dati u zamjenu samo smanjiti za 4 KM koliko su bile SD Arene i to je OK. Pristao sam na to ali cu dobro razmisliti u Oktobru 2021 da li cu produzavati ugovor ili traziti novog providera a velike su sanse da hocu pa makar i na svoju finansijsku stetu. Ali opet cu ponoviti da ce se Arene vrlo brzo ponovo pojaviti jer ovo nije problem BiH nego globalni u koji su ukljucni Srbija, BiH, Slovenija, odnedavno Hrvatska, Crna Gora, Mkedonija i Bugarska.
Telemach

#108136 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

moee wrote: 04/01/2021 19:27 Mozes prekinuti samo Ugovornu obavezu, tj. nastaviti koristiti usluge i placati racune, ali ih i "otpepati" kad ti se digne ona stvar i to bez ikakvih penala. Ja cu aBd to napraviti...
Zdravo moee,
Razumijemo Vaše nezadovoljstvo.
Nije nam cilj da budete nezadovoljni i potruditi ćemo se da opravdamo Vaše povjerenje i nastavimo saradnju sa Vama.
Telemach

#108137 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

semirsar wrote: 04/01/2021 20:49
Telemach wrote: 04/01/2021 14:59
semirsar wrote: 04/01/2021 14:03

@Telemach Sta cu ja s vama?!! :mrgreen:
Zdravo @semirsar,
Sve ćemo riješiti, molimo samo da nam podatke dosatavite u pp, molimo Vas. :)
Nedam ti nista, ne znam... koja si :stolica:
Ali... javim se ja kad malo ofali ova "frkica" da vidim doklen smo mi i kako dalje :ljubimruke: :thumbup:
:)
Elokventni

#108138 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Elokventni »

Telemach wrote: 04/01/2021 19:46
Elokventni wrote: 04/01/2021 19:25 @Telamach Koliko dugo se trenutno ceka na odgovor putem maila?
Zdravo Elokventni,
Na sve upite nastojimo odgovoriti u najkraćem roku.
Sumnjam da je neophodno više od 24h da se odgovori na jedan e-mail. Pored lošeg načina rukovođenja ovom (makar za vas kriznom) situacijom, na ovaj način samo pokazujete dodatni disrespekt kupcima. Ugovor koji imam prestaje sa važenjem za nekih šest mjeseci. Ukoliko ne dobijem konkretan odgovor na konkretno pitanje koje sam postavio, neću zasigurno produžiti isti. Taman išao sebi na štetu...
Telemach

#108139 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Elokventni wrote: 04/01/2021 21:01
Telemach wrote: 04/01/2021 19:46
Elokventni wrote: 04/01/2021 19:25 @Telamach Koliko dugo se trenutno ceka na odgovor putem maila?
Zdravo Elokventni,
Na sve upite nastojimo odgovoriti u najkraćem roku.
Sumnjam da je neophodno više od 24h da se odgovori na jedan e-mail. Pored lošeg načina rukovođenja ovom (makar za vas kriznom) situacijom, na ovaj način samo pokazujete dodatni disrespekt kupcima. Ugovor koji imam prestaje sa važenjem za nekih šest mjeseci. Ukoliko ne dobijem konkretan odgovor na konkretno pitanje koje sam postavio, neću zasigurno produžiti isti. Taman išao sebi na štetu...
Ljubazno Vas molimo za malo strpljenja.
Uvjereni smo da će kolege dostaviti preciznije informacije i odgovor na Vaš upit u najkraćem roku.
Unaprijed se zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju.
kakavdanakneiskustvu

#108140 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

bojim se da ne razumijete pitanje,korisnicima vasih usluga koji se putem ovog foruma javljaju i žale se zbog gubitka arenasport kanala nudite neke benefite,smanjenje mjesecnih racuna,znaci samo onim korisnicima koji vam se jave putem foruma ,ili eventualno fb stranice,ili u vasim poslovnicama,a sve zbog gubitka arenasport kanala ,a to nije krivica korisnika nego Telemacha,šta sa svim vasim korisnicima,onima koji se ne žale zbog gubitka paketa kanala a mjesecni racum im ostaje isti,zar nije logicno,ljudski da svim korisnicima automatski gubitkom paketa arenasport kanala iznos racuna bude manji???
semirsar

#108141 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Dvokasetas wrote: 04/01/2021 21:09
semirsar wrote: 04/01/2021 20:42
Dvokasetas wrote: 04/01/2021 18:57 Telemackica :maca: :maca:
:shock:

:pisnuo: :pisnuo:

dje ce ti dusa, nece ti to @crnivrag tako lako halaliti, ako ista oto nikako :mrgreen:
Jbt ne znam ni gdje se sjeti ovoga sto sam pisao :lol:
ahaaa, je l' te to jos "nosa" praznicna atmosfera :lol: :lol:
Ranni

#108142 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ranni »

Nekad prosle godine mi je istekao Ugovor i nisam ga produzio. Zove me delegat iz Telemacha, nedavno polovinom decembra, i uz pricu o desetogodisnjici Telemacha kaze da sam jedan od izabranih korisnika kojem poklanju HBO paket na 24 mjeseca ukoliko potpisem aneks ugovora kojim se obavezujem na 24 mjeseca. Pitam ga sta se jos mijenja u slucaju potpisa, kaze mi da sve ostaje isto, trenutna cijena, broj kanala, programska shema i ostalo vezano za paket koji imam. Pitam ga koja je procedura, kaze poslat cemo postom aneks ugovora a da ga ja potpisem i postom vratim.
I tako mi za par dana stigne posta, medjutim ja zbog nekakvih okolnosti ne potpisem nista i nista ne posaljem nazad. Jednostavno ne stigoh.
Danas ih zovem zbog skroz druge stvari, da ukinem jednu od dodatnih usluga koju imam jer mi vise ne treba, i od njihove operaterke saznajem da njima u sistemu stoji da sam potpisao novi ugovor.
Dakle, likovi jednostrano potpisu ugovor i nametnu ti "obavezu" na osnovu telefonskog poziva i razgovora u kojem je jedina moja iskazana saglasnost po pitanju novog ugovora ona u kojoj sam bio saglasan da mi ugovor posalju postom da ga Pogledam i Eventualno potpisem i Eventualno posaljem postom nazad sto nisam uradio zbog nekih desetih okolnosti. ispade srecom.

Danas sam razgovarao sa advokatom a sutra im idem u Centralu pa da vidimo taj mojom rukom potpisani aneks ugovora ako uopste postoji.
Neko ce najebati.......
Ako tako nesto, tj tvoj potpis a da nisi potpisao ti, i postoji, to je krivicno djelo! :izet:
itekako

#108143 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by itekako »

Telemach wrote: 04/01/2021 20:33

Neko ce najebati.......
Zdravo itekako,
Izvinjavamo se ukoliko je došlo do nesporazuma u komunikaciji ili propusta.
Kako bismo proslijedili zahtjev za detaljnu provjeru VAšeg Ugovora i povratne informacije, ljubazno Vas molimo da nam dostavite korisničke podatke u inbox.
ja bi da mi stvari nazovemo pravim imenom. dakle, nije ovdje rijec o nekom nesporazumu u komunikaciji ili propustu. Ovdje je rijec o KRIMINALU jer planski sprovodite marketinsku kampanju svjesno dovodeci korisnike u zabludu obecavajuci im ono za sta unaprijed znate da necete ispuniti, a sve u cilju sticanja imovinske koristi. ovdje je rijec o KRIMINALU jer sklapate Ugovore bez potpisa druge strane ili krivotvorite potpise druge strane , ostaje da se vidi.

licno cu ovo rjesiti sutra. hvala.
Telemach

#108144 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakavdanakneiskustvu wrote: 04/01/2021 21:08

Želja za stalnim poboljšanjem odnosa prema korisnicima jeste i naše prisustvo na temi.
Nastojimo iskomunicirati sa svim našim korisnicima a forum je samo jedan od načina gdje komuniciramo s vama.
Korisnicima stojimo na raspolaganju na više načina i uvjeravamo Vas da neće ostati uskraćeni za informacije, podršku ili benefit.
shandrprcSA

#108145 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shandrprcSA »

Forumerrer

#108146 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Forumerrer »

Obrisase me u sekundi haha
zdruzdjo

#108147 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

Amomiman wrote: 04/01/2021 20:19 Koji je razlog što ganjaš tolike brzine?
Zena preko wifi fura stream neke svoje serije.
Kcerki je YT stalno upaljen. a i potreba je za online skolom. Muzicka i obicna.
Sin fura neke stream-ove na racunaru, online igre na PS4 i ima sa fax-a neka live predavanja online.
Ja na racunaru se ponekad online igram wot-a, a uz to i torrente derem "big time".
Tu je jos i mama na prizemlju kuce koja je sama i u ovom periodu nigdje ne ide, pa sa svima prica na viber.

Tako kada se svi "natakarimo" na svoje potrebe za net-om, nema nikome da fali ili stuca.
bogoljub

#108148 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bogoljub »

shandrprcSA wrote: 04/01/2021 21:42 a sto se brisu postovi :lol: :lol:

https://www.klix.ba/sport/arena-sport-t ... /210104067
Samo jasan odgovor na pitanje; ZAŠTO NISTE PRODUŽILI UGOVOR ?
OBZIROM DA NEMA LOGIČNOG ODGOVORA OVO JE KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU.
DA NE GLEDAMO DŽEKU! Juventus! Halo ba.
Majke mi volio bi vidjeti toga lika koji je donio takvu odluku, sjest poput kafu s njim samo da ga pitam par pitanja.
Je li profit toliko udari u glavu , šta je POJMA nemam.
Amomiman

#108149 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Amomiman »

zdruzdjo wrote: 04/01/2021 21:50
Amomiman wrote: 04/01/2021 20:19 Koji je razlog što ganjaš tolike brzine?
Zena preko wifi fura stream neke svoje serije.
Kcerki je YT stalno upaljen. a i potreba je za online skolom. Muzicka i obicna.
Sin fura neke stream-ove na racunaru, online igre na PS4 i ima sa fax-a neka live predavanja online.
Ja na racunaru se ponekad online igram wot-a, a uz to i torrente derem "big time".
Tu je jos i mama na prizemlju kuce koja je sama i u ovom periodu nigdje ne ide, pa sa svima prica na viber.

Tako kada se svi "natakarimo" na svoje potrebe za net-om, nema nikome da fali ili stuca.
:thumbup:
avetinja

#108150 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avetinja »

shandrprcSA wrote: 04/01/2021 21:42 a sto se brisu postovi :lol: :lol:

https://www.klix.ba/sport/arena-sport-t ... /210104067
Je l' to članak sa svoga portala brišu? :lol:
Locked