Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#107751 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sime_cipol »

hrasno38 wrote: 02/01/2021 15:22
NLOUFO wrote: 02/01/2021 15:16
student90 wrote: 02/01/2021 15:13
jos da nam poprave ovaj upload na 100/200 a ne ovih sramotnih ovoliko...
mogu ali neće

https://www.triontel.net/privatni/trion-internet

za 34 marke 200/100

Dakle samo ako razdvoje usluge kablovske i interneta kao što su to uradili sa trion
Da ima po ovakvim cijenama u Sarajevu internet ja nikaada ne bi sklopio ugovor ni sa jednim providerom
Ovakav nema.
Ja npr koristim LOL i njihov Orange Paket od 23 KM. 20MB download i Regularno mi vrti IPTV bez ikakvih problema.
Rugafet

#107752 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Evo i kod mene je ovakva situacija imam paket 1000/1000. Doduse evo me napolju sa laptopom (2.4) daleko od routera nekih 16 metara i 4 papirna zida

Image
Telemach

#107753 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

ČičineBrčine wrote: 03/01/2021 18:55 @Telemach Ovim sto pozivate pojedince s foruma da vam dostave podatke opet muljate....zelite zaobici vecinu korisnika koji ovdje nikada i ne dolaze. OPet vrsite neku manipulaciju i muljazu nad vasim korisnicima.
Pojedince zovete dok drugi pojedu znate vec sta.... Svakim svojim potezom radite jos goru stvar.
Zdravo ČičineBrčine,
Pored Kontakt centra, chat kanala, FB profila, korisničkih servisa, e-maila, Klix forum je još jedan od načina komunikacije s našim korisnicima.
zdruzdjo

#107754 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

Evo cjeli dan citam komentare.
Ovdje postoji populacija koja misli da je bogom dana i da je u neku ruku telemach duzan da im daje uslugu nakon raskida ugovora. Ljudi ba, shvatite nisu. Ako raskinete ugovor sa njima(zbog ocigledno njihove krivice) kakvu oni imaju vise obavezu prema vama??? Nikakvu. Jexx ih se. Mogu te prebaciti u neki segment i dati internet od 2mbit. Ja se slazem da treba ganjati svoja prava. I da je ovo bezobrazno sa njihove strane jer ce biti armija korisnika koji nece uraditi nista jer ljudi ne znaju i isteci ce rok. Ali gledajte da uhvatite ono sto je najbolje po vas. Umanjenje racuna je neki najbolji "optimum". I ganjajte to. Makar do isteka ugovornog odnosa. Samo sebi mozete skociti u grlo tim nekim raskidima. Dadnes otkaz, a nemas posao u dzepu spreman.
Ako imate alternativu, super. Udri.
Odmah da rezimiramo, ukoliko gajite nadu da je telekom vrijedna alternativa, oooooo....trebate sjahati sa bijeloga zeca i stosem opaliti ludog sesirdziju i alisu i probuditi se iz dreamworld-a. Ko je sa njima tikve sadio, sve mu je jasno.
zdruzdjo

#107755 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

semsasuljakovic wrote: 03/01/2021 17:03 EON Premium (obećano 400 mbps):
Image
A optika BH Telecoma mi prolazi 3 metra od kuće. Pa recite da nisam ovan što ovo plaćam?
Zbogom Telemach. Sada me kod vas može zadržati jedino 30% jeftinija pretplata.

E da ti opucam reply na ovo. Brzinu od 400 mbps mozes dobiti samo na lan kablu. I to kvalitetno izvedenu mrezu.
Ne znam koji wifi ruter imas ali moras dosta love uloziti da bi dobio brzinu. Onaj koji dobijes od telemach-a ili bilo kojeg drugog isp nisu nikad sposobni za neke deklarisane brzine od strane isp-a. Ja sam uvalio para silu u ruter i dobijem nekih 300-320 na wifi(i to samo na 5ghz) Na lan mi seta izmedju 350-380.

Da imas 5 optika pored vrata da ti prolaze i da prikacis, ako je ruter slab mozes se nogama u guzicu lupati ako ti predje 120-150.
avaks

#107756 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Nego je li ikoga gospoda kontaktirala i šta nude kao alternativu?
Je li iko raskinuo ugovor?
Telemach

#107757 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

avaks wrote: 03/01/2021 19:32 Nego je li ikoga gospoda kontaktirala i šta nude kao alternativu?
Je li iko raskinuo ugovor?
Zdravo avaks,
Pozvat ćemo vrlo brzo i Vas, molimo Vas za malo strpljenja.
fusion_ba

#107758 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Cekamo pozive, imaju puno posla ovih dana :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#107759 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

Billy The Pljuc wrote: 03/01/2021 17:11

Image

A optika BH Telecoma mi prolazi 3 metra od kuće. Pa recite da nisam ovan što ovo plaćam?

Ma i kod mene je 37,42/13,81 na wi fi konekciji na jednom od laptopa, na kablu je već u domenu ugovorenog, helem to te ne zaustavlja da promjeniš operatera, najvjerovatnije da ću i ja učiniti isto jer ne vidim šta oni meni mogu ponuditi da pređem preko gubitka Arena tek tako.
Znaci ne mozete ni pomocu filmiskih trikova imati vecu brzinu na WiFi mrezi ako korisitite 2.4 GHZ. Ako vam modem ima mogucnost 5 GHz imate cete pribliznu brzinu kao i na LAN-u a opet LAN je taj koji najpreciznije kaze da li vam se isporucuje poptisana brzina ili ne. Evo ja sam sad mjerio na LAN-u i imam 374 Mb a na WiFi 5 GHz 359 Mb! Nemojte kriviti Telemach i za ono sto treba i za ono sto ne treba. Nisu oni duzni da vam podese koju cete WiFi mrezu koristiti. Oni su duzni vam objezbjede uredjaj koji moze voziti te brzine i da vam osiguraju da imate LAN a za sve ostale vjerujem da ako ih nazovate ce sigurno rjesiti. Uglavnom je kod vecine ljudi koji ne znaju (a naravno da ne moraju svi znati podesavati modeme) to u pitanju. Naravno ima slucajeva i da je u pitanju infrastruktura ali ima i da ljudi nemaju modeme koji podrzavaju obadvije mreze.
typeOnegative

#107760 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

zdruzdjo wrote: 03/01/2021 19:23
Image

E da ti opucam reply na ovo. Brzinu od 400 mbps mozes dobiti samo na lan kablu. I to kvalitetno izvedenu mrezu.
Ne znam koji wifi ruter imas ali moras dosta love uloziti da bi dobio brzinu. Onaj koji dobijes od telemach-a ili bilo kojeg drugog isp nisu nikad sposobni za neke deklarisane brzine od strane isp-a. Ja sam uvalio para silu u ruter i dobijem nekih 300-320 na wifi(i to samo na 5ghz) Na lan mi seta izmedju 350-380.

Da imas 5 optika pored vrata da ti prolaze i da prikacis, ako je ruter slab mozes se nogama u guzicu lupati ako ti predje 120-150.

Pa ne bi se bas slozio sa tobom . Tmach 5 GHz routeri mogu isporučiti puno vise od tih 100 - 120 Mbps sto spominjes. Kad su brzine preko wifi u pitanju pored standardnih stvari , krajnji rezultat najvise ovisi o samom uređaju kojim se spajaš tj njegove wifi kartice . Evo ti speedtest preko wifi (desktop PC ) , vidiš da može :)

Image
Johnny_x

#107761 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Johnny_x »

Telemach wrote: 03/01/2021 18:23
Johnny_x wrote: 03/01/2021 18:14 Imam paket EON light, je li mogu dobiti umanjenje racuna, dakle nikakve zamjenske kanale necu, hocu cisto umanjenje racuna za uslugu koju ne dobijam, a koju su poceli naplacivati prije nekoliko mjeseci?
Telemach koliko cu dobiti umanjenje racuna, trenutno placam 57,5 KM.
Zravo Johnny_x,
Na žalost u ovom trnutku ne možemo preciznije odgovoriti na Vaš upit.
Molimo Vas dostavite nam korisničke podatke i kontakt broj u pp, kako bismo evidentirali zahtjev za provjeru i naknadni kontakt.
Uvjereni smo da će kolege pronaći najbolje rješenje.
Mozete li ovo odgovorit, da li ce te naplacivati uslugu koju ne isporucujete tj. paket arena kanala, je li treba ja kao korisnik to vama napominjem ili vi kao kompanija treba to automatski da popravite? Sta je sa korisnicima koji ne koriste forum, konkretno moj amidja, zaljubljenik fudbala, uzeo je paket zbog arena i to mu se naplacuje, a covjek niti zna koristit internet, a kamoli doci ovdje na forum raspitivati se i cekati poziv. On nije dobio nikakvu obavijest o prestanku rada usluge, a vi ce te mu je i dalje naplacivati?
Telemach

#107762 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Johnny_x wrote: 03/01/2021 20:07
Telemach wrote: 03/01/2021 18:23
Johnny_x wrote: 03/01/2021 18:14 Imam paket EON light, je li mogu dobiti umanjenje racuna, dakle nikakve zamjenske kanale necu, hocu cisto umanjenje racuna za uslugu koju ne dobijam, a koju su poceli naplacivati prije nekoliko mjeseci?
Telemach koliko cu dobiti umanjenje racuna, trenutno placam 57,5 KM.
Zravo Johnny_x,
Na žalost u ovom trnutku ne možemo preciznije odgovoriti na Vaš upit.
Molimo Vas dostavite nam korisničke podatke i kontakt broj u pp, kako bismo evidentirali zahtjev za provjeru i naknadni kontakt.
Uvjereni smo da će kolege pronaći najbolje rješenje.
Mozete li ovo odgovorit, da li ce te naplacivati uslugu koju ne isporucujete tj. paket arena kanala, je li treba ja kao korisnik to vama napominjem ili vi kao kompanija treba to automatski da popravite? Sta je sa korisnicima koji ne koriste forum, konkretno moj amidja, zaljubljenik fudbala, uzeo je paket zbog arena i to mu se naplacuje, a covjek niti zna koristit internet, a kamoli doci ovdje na forum raspitivati se i cekati poziv. On nije dobio nikakvu obavijest o prestanku rada usluge, a vi ce te mu je i dalje naplacivati?
Zdravo Johnny_x,
Nažalost, nismo bili u mogućnosti plasirati informaciju ranije, jer je bilo neizvjesno do posljednjeg trenutka.
Svi dokupljeni Arena paketi su automatski deaktivirani kroz sistem i isti se neće fakturisati.
Obavještenje neće izostati a mi ćemo nastojati da sa svim korisnicima iskomuniciramo glede neugodnosti koju je prouzrokovalo ukidanje kanala.
Maharadza

#107763 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

typeOnegative wrote: 03/01/2021 19:57
zdruzdjo wrote: 03/01/2021 19:23
Image

Pa ne bi se bas slozio sa tobom . Tmach 5 GHz routeri mogu isporučiti puno vise od tih 100 - 120 Mbps sto spominjes. Kad su brzine preko wifi u pitanju pored standardnih stvari , krajnji rezultat najvise ovisi o samom uređaju kojim se spajaš tj njegove wifi kartice . Evo ti speedtest preko wifi (desktop PC ) , vidiš da može :)

Image
Normala da može kada imaš odgovarajuću opremu, a to što neuki misle da mogu preko wifi imati više od 100mbps uz 20KM router i 200KM telefon je njihova naivnost i nedostatak informisanja o tehnologiji...
kemox

#107764 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kemox »

Šta je telemah sa ovom trion paketima za Sarajevo. Ja kontao da sam to priključio kad ono kod mene nekakav trio, duplo lošiji za istu cijenu. Jedva našao na vašoj stranici trio pakete, stalno izbacuje trion. Paše moje nije ovo Banja Luka
P.S.
Evo čekam oko mjesec da me nazovete za zamjenu rutera, a rekli ste nazvati za dva dana. Evo neću namjerno da zovem ponovo da vidim hoćete li nazvati
novi111

#107765 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by novi111 »

Pozdrav,

Zanima me da li neko ima Telemach u okolini Tuzle i da li je zadovoljan sa uslugom i brzinom. Razmisljam preci sa BH Telecoma jer imaju ocajnu uslugu i brzinu, ali nisam siguran da li cu imati dobri brzinu i kod Telemach jer ne zivim u centru Tuzle nego sam u okolini oko 20 km. Hvala svakom ko pomogne.
zippoo87

#107766 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

E kako je Telemach nisko pao...da mi je neko rekao da ce ovako grohnuti,ne bi vjerovao.
Pogledajte danas jadnu najavu na FB...ono kada nemas vise Arene...pa izdises SK kao da su sve lige na njemu u 4K minimalno :lol: :lol:

Tako to bude kada spletkaris pa se bumerang vrati
Image
zdruzdjo

#107767 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

typeOnegative wrote: 03/01/2021 19:57..............

Ok pravu si, djelomicno. To za uredjaj, apsolutno se slazem. More je prastarih racunara/laptopa koji nemaju gigabit mrezne kartice i tu si odmah ogranicen.
Ne znam koji ti je ruter. Onaj famozni ubee moze, ali kad si prilicno blizu. Ako si ga ikada otvarao(ja jesam) vidjeces da antene su mu bas slabe. Jos par stvari koju ljudi ne znaju a koja je problematicna je "zagusenost mreze" u komsiluku tj. kanal, frekvencijska sirina kanala, kolicina armiranih zidova, smjestaj samog rutera u prostoriji......e tu do izrazaja ide ona "koliko para toliko muzike". Jos jedna stvar je tu presudna, a to je da ljudi se nakace 2,4 ghz mrezu jer je na njoj signal uvijek jaci ako si malo udaljen i mjere po tome. a onda kazu "joj znas ne valja mi wifi brzina." i jos ako je guzva u komsiluku i puno rutera na istom kanalu..... ma nema te na mapi. i onda zovu telemach: joj ne valja mi brzina. Sve sto sam napisao je vezano za more slucajeva koje sam vidio kod raje sa telemach ruterima. Ne znam da li sam kod 2% ljudi vidio da imaju "peronaliziranu mrezu"(ime, sifra, odredjeni kanal) a ne ono genercki: ime mreze Bcgrh4367, sifra: 548A789, Chanel: Auto....
zippoo87

#107768 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

novi111 wrote: 03/01/2021 20:45 Pozdrav,

Zanima me da li neko ima Telemach u okolini Tuzle i da li je zadovoljan sa uslugom i brzinom. Razmisljam preci sa BH Telecoma jer imaju ocajnu uslugu i brzinu, ali nisam siguran da li cu imati dobri brzinu i kod Telemach jer ne zivim u centru Tuzle nego sam u okolini oko 20 km. Hvala svakom ko pomogne.
Ti prvo moras provjeriti da li Telemach uopste dostupan u tvom mjestu .
A to ces saznati tako sto ces nazvati Telemach i reci odakle si i da ti provjere...ili ce oni poslati tehnicare da provjere ima li negdje u blizini neki korisnik,pa da dovuku kablove do tebe.
A nije ni Telemach neka sreca...goFna ko i svi u BiH...obicni sibicari i muljatori...ne mislim na stabilnost interneta,ja nemam sa tim probleme,nego na poslovanje i sve ostalo.
Telemach

#107769 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kemox wrote: 03/01/2021 20:39 Šta je telemah sa ovom trion paketima za Sarajevo. Ja kontao da sam to priključio kad ono kod mene nekakav trio, duplo lošiji za istu cijenu. Jedva našao na vašoj stranici trio pakete, stalno izbacuje trion. Paše moje nije ovo Banja Luka
P.S.
Evo čekam oko mjesec da me nazovete za zamjenu rutera, a rekli ste nazvati za dva dana. Evo neću namjerno da zovem ponovo da vidim hoćete li nazvati
Zdravo kemox,
Trion paketi su dostupni isključivo na području Banja Luke.
Zamolit ćemo Vas da nam dostavite korisničke podatke i kontakt broj na kojem ste dostupni, rado ćemo provjeriti Vaš nalog za tehničku intervenciju i proslijediti kolegama na urgenciju.
Telemach

#107770 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

novi111 wrote: 03/01/2021 20:45 Pozdrav,

Zdravo novi111,
Zahvaljujemo se na javljanju i interesovanju za naše usluge.
Ljubazno Vas molimo da nam u inbox dostavite tačne adresne podatke i kontakt broj, kako bismo provjerili da li postoje tehničke mogućnosti priključka naših usluga na Vašoj adresi.
Ako budemo u mogućnosti da realiziramo Vaš zahtjev, rado ćemo Vas pozvati i detaljno upoznati s ponudom i pogodnostima.
Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.
Van Halen

#107771 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Van Halen »

Raja moze li mi neko objasniti kako sa arena cloud aplikacije s mobitela prebaciti sliku na tv
typeOnegative

#107772 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

zdruzdjo wrote: 03/01/2021 20:47
typeOnegative wrote: 03/01/2021 19:57..............

Ok pravu si, djelomicno. To za uredjaj, apsolutno se slazem. More je prastarih racunara/laptopa koji nemaju gigabit mrezne kartice i tu si odmah ogranicen.
Ne znam koji ti je ruter. Onaj famozni ubee moze, ali kad si prilicno blizu. Ako si ga ikada otvarao(ja jesam) vidjeces da antene su mu bas slabe. Jos par stvari koju ljudi ne znaju a koja je problematicna je "zagusenost mreze" u komsiluku tj. kanal, frekvencijska sirina kanala, kolicina armiranih zidova, smjestaj samog rutera u prostoriji......e tu do izrazaja ide ona "koliko para toliko muzike". Jos jedna stvar je tu presudna, a to je da ljudi se nakace 2,4 ghz mrezu jer je na njoj signal uvijek jaci ako si malo udaljen i mjere po tome. a onda kazu "joj znas ne valja mi wifi brzina." i jos ako je guzva u komsiluku i puno rutera na istom kanalu..... ma nema te na mapi. i onda zovu telemach: joj ne valja mi brzina. Sve sto sam napisao je vezano za more slucajeva koje sam vidio kod raje sa telemach ruterima. Ne znam da li sam kod 2% ljudi vidio da imaju "peronaliziranu mrezu"(ime, sifra, odredjeni kanal) a ne ono genercki: ime mreze Bcgrh4367, sifra: 548A789, Chanel: Auto....

Ma sto posto , vlada elementarna neukost i svi ocekuju sve kako piše jer su " oni to platili " , a ne razumiju kako stvari funkcioniraju kako kolega maharadza kaze .
Al jbga , pa ni ne moze se ocekivati neki vauu rezultat "out of box " , bar kad su ove stvari u pitanju bez da se malo potrudi .
Router je technicolor CGA2121 i sve je postavljeno po Pe eS-u , od kanala , imena mreze pa nadalje ( stvar dodatno poboljsava to sto je moja 5 GHz mreza jedina u zgradi i nema interferencija sa drugima )
iskreno , nemam ni nekih problema sa jacinom signala , ovaj CGA2121 pokriva cijeli moj stan sa 5GHz mrezom bez problema ( oko 65m2) , spojena dva smart TVa i dva mobitela i sve fercera uredno bez stekanja ikakvog. Razmisljao sam da uzmem drugi , ali stvarno nemam nikakve potrebe za tim , jer ovaj odrađiva sve sto meni treba perfektno .

@vanhalen ... u lijevom donjem uglu imas ikonicu za cast , ako TV podrzava mora radit .
Last edited by typeOnegative on 03/01/2021 21:10, edited 2 times in total.
SemsudinPurivatra

#107773 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SemsudinPurivatra »

Jedino ispravno u ovom trenutku za sve koji su potpisali kao ja 27.12 nastavak ugovora jeste da telemach umanji račun za iznos arene cloud mjesečno, sve ostalo me ne zanima, naravno zvali su me danas iz call centara u rekli da će prenijeti poruku menadžmentu al to što tražim nije moguće u ovom trenutku...
Benq
Moderator

#107774 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

SemsudinPurivatra wrote: 03/01/2021 21:05 Jedino ispravno u ovom trenutku za sve koji su potpisali kao ja 27.12 nastavak ugovora jeste da telemach umanji račun za iznos arene cloud mjesečno, sve ostalo me ne zanima, naravno zvali su me danas iz call centara u rekli da će prenijeti poruku menadžmentu al to što tražim nije moguće u ovom trenutku...
Ne zna se jos koja ce cijena biti za paket u ArenaCloud gdje su samo arene, besplatno je do 1.3. a nakon toga ce formirati cijene.
SemsudinPurivatra

#107775 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SemsudinPurivatra »

Image[/img]
Locked