Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
reeds

#107676 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by reeds »

@Telemach.... Za korisnike koji su uvjek do sada uzimali najjace pakete, kao i trenutno sto sada imam eon premium, sta je Vasa opcija za ovaj haos koji su napravili vasi nadlezni? Znam da ne mozete ponuditi nista sto vec nije ukljuceno, mozete slobodno provjeriti i koja je oprema naknadno uzimana-rentana do sada. Mislim da je bar u redu od vas da se ponudi niza cijena mjesecne naknade nego sto je bila do sada...

Hvala, ajde da vidimo sta ce biti....

p.s. moje podatke imate vec sigurno u sistemu, poslani su vise puta...
PMT

#107677 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PMT »

@ Telemach, imam EON full, dva receiver-a, jedino sta gledam na TV je sport i sad toga nema, sta mozete ponuditi?Nizu cijenu?
REDDEVILS

#107678 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

Meni ništa nemogu ponuditi jer ja još imam mjesec dana ugovora 🙂
Moram reci da nisam nikad imao problema sa Eon Aplikacijom van Telemach mreže jer je Eon aplikacija svjetlosnim godinama ispred konkurencije 😎
Kad sam potpisivao ugovor tražio sam prošireni paket kao beneficiju i to mi nisu dali već samo CineStar paket 🙂
Uglavnom @Telemach kad vam budu svi korisnici važni jednako možda se i vratim kao vas korisnik 😔
NediM17

#107679 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

Je li sve spremno, Arena cloud skinuta? TalijanCi igraju, nas "djekson" u 15h. :mrgreen:
Officer Crabtree

#107680 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Officer Crabtree »

zdruzdjo wrote: 03/01/2021 13:54 Pozdrav raja
Eto jutros su me zvali iz tehnicke podrske telemach.
Imam eon premium. Znaci nista mi dodatno nisu vise mogli ponuditi sto vec nemam. Dobio sam umanjenje mjesecnog rentanja receiver-a od 5km. Znaci na godisnjem nivou 60 km. Obzirom da nisam sportski tip, arene mi nesto nece nedostajati i zadovoljan sam. Moj prioritet je kvalitetan internet sto ovim paketom i imam. Znam da mnogi koji su sportski tipovi nece biti ni izbliza zadovoljni kad bi im i 20 km umanjili mjesecno.
I vama sretno.
jesu li ti to ponudili u trajanju postojećeg ugovora ili moraš potpisati novi koji će produžiti vrijeme vezivanja od današnjeg dana?
Telemach

#107681 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

reeds wrote: 03/01/2021 14:01 @Telemach.... Za korisnike koji su uvjek do sada uzimali najjace pakete, kao i trenutno sto sada imam eon premium, sta je Vasa opcija za ovaj haos koji su napravili vasi nadlezni? Znam da ne mozete ponuditi nista sto vec nije ukljuceno, mozete slobodno provjeriti i koja je oprema naknadno uzimana-rentana do sada. Mislim da je bar u redu od vas da se ponudi niza cijena mjesecne naknade nego sto je bila do sada...

Hvala, ajde da vidimo sta ce biti....

p.s. moje podatke imate vec sigurno u sistemu, poslani su vise puta...
Zdravo reeds,
Zahvaljujemo na javljanju i saradnji na ovaj način.
Vaša poruka je evidentirana i proslijeđena kolegama u timu za posebnu brigu o korisnicima koji će Vas uskoro kontaktirati.
Molimo Vas za malo strpljenja.
Uvjereni smo da ćemo pronaći najbolje rješenje za Vas.
Enticer

#107682 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Enticer »

jarobot wrote: 02/01/2021 21:36
NecuVise wrote: 02/01/2021 20:42
Enticer wrote: 02/01/2021 19:22 Moze li mala pomoc? Imam na mob eon aplikaciju i kad sam kod roditelja ne mogu sa eon-a sadrzaj koji gledam prebaciti na njihov tv. Dole u donjem desnom uglu imam znak tv i kad ga stisnem nista se ne desava. Mob je iphone, a njihov tv je Phillips 43pus6503/12, smart led. Sa yt svaki video mogu prebaciti na njihov tv, ali sa eon-a nista. :?

Mislim da im smart nije android, vec saphi smart. Ne znam ima li to ikakve veze. :?
Da bi to radilo mora i na televizoru biti eon aplikacija kao što i za youtube ima. Ne može se aplikacija povezati na televizor kada nema s čime da komunicira. To je kao da hoćeš poslati na viber poruku nekome a on nema vibera.
Ne lupaj bezveze . Arena cloud nemaju aplikaciju za smart tv i uredno ide cast na tv .
Sad sam probao i ne ide sa iphone ni na android tv.
Mislim da sam sa androida mogao poslati skiku na tv sa eon aplikacije.
Hvala svima na odgovorima. Izgleda da iphone(ios) i Phillips tv (SAPHI smart) nisu kompatibilni. :sad:
Telemach

#107683 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

PMT wrote: 03/01/2021 14:08 @ Telemach, imam EON full, dva receiver-a, jedino sta gledam na TV je sport i sad toga nema, sta mozete ponuditi?Nizu cijenu?
Zdravo PMT.
Molimo Vas dostavite nam korisničke podatke i kontakt broj, moje kolege će Vas pozvati u najkraćem roku.
Uvjereni smo da ćemo pronaći najbolju opciju za Vas.
NediM17

#107684 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

Dobro sljaka "cast" sa Huawei, Samsung i Xiaomi moba na Philips android. :thumbup:
zdruzdjo

#107685 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

Officer Crabtree wrote: 03/01/2021 14:14 jesu li ti to ponudili u trajanju postojećeg ugovora ili moraš potpisati novi koji će produžiti vrijeme vezivanja od današnjeg dana?
Pa novi sam potpisao u novembru. Tako da ne pada mi na pamet da produzavam "vezanje" novo. moze samo da skine tu stavku u racunu. Potpisivanje novog ugovora ne dolazi u obzir. Bar sa moje strane.
Safete Dilbere

#107686 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Safete Dilbere »

rtrs prenosi seriu A sad je bio inter sljedece hefte roma inter
nookey

#107687 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nookey »

NediM17 wrote: 03/01/2021 14:20 Dobro sljaka "cast" sa Huawei, Samsung i Xiaomi moba na Philips android. :thumbup:
Jucer sam imao opciju danas je nema, da nisam sta iskljucio, nema vise nigdje cast
ps5

#107688 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ps5 »

SemsudinPurivatra wrote: 03/01/2021 11:48 Svi koji imate aktivne ugovore sa Telemachom a niste zadovoljni sa uslugama zbog gašenja arena a prema Opštim uslovima korištenja usluga Telmecaha imate pravo bez naknade a u roku od 30 dana od dana objave da će se usluga iz ugovora izmijeniti, da raskinute ugovor ili dogovorite drugačiji ugovor bez ikakve dodatne naknade tačka 9.3.. Pazite na rok 30 dana, ponesite ugovor i pravac telemach. Ja cu ujutro aBd
Ja sam razmisljao o prekidu ugovora ali kad sam vidio ponudu Bhtelecoma ipak sam odlucio da ostanem na Telemachu.
Bht za 55KM nudi 100Mbps uz osnovni paket a Telemach to isto nudi za 47KM. O vecim paketima da ne pricam, ne mogu gledati SD kanale u 2021-oj godini a Bht ponuda HD kanala je ocajna.
NediM17

#107689 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

nookey wrote: 03/01/2021 14:57
NediM17 wrote: 03/01/2021 14:20 Dobro sljaka "cast" sa Huawei, Samsung i Xiaomi moba na Philips android. :thumbup:
Jucer sam imao opciju danas je nema, da nisam sta iskljucio, nema vise nigdje cast
Rasiri na full size, u lijevom donjem uglu se pojavi. :thumbup:
Maharadza

#107690 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

ps5 wrote: 03/01/2021 14:57
SemsudinPurivatra wrote: 03/01/2021 11:48 Svi koji imate aktivne ugovore sa Telemachom a niste zadovoljni sa uslugama zbog gašenja arena a prema Opštim uslovima korištenja usluga Telmecaha imate pravo bez naknade a u roku od 30 dana od dana objave da će se usluga iz ugovora izmijeniti, da raskinute ugovor ili dogovorite drugačiji ugovor bez ikakve dodatne naknade tačka 9.3.. Pazite na rok 30 dana, ponesite ugovor i pravac telemach. Ja cu ujutro aBd
Ja sam razmisljao o prekidu ugovora ali kad sam vidio ponudu Bhtelecoma ipak sam odlucio da ostanem na Telemachu.
Bht za 55KM nudi 100Mbps uz osnovni paket a Telemach to isto nudi za 47KM. O vecim paketima da ne pricam, ne mogu gledati SD kanale u 2021-oj godini a Bht ponuda HD kanala je ocajna.
Da napomenem kako sam za obnovu ugovora nekada prošle god. taj duo light od 47,5KM dobio za 40KM mjesečno uz one ostale benefite u koje više arena ne ulazi ali eto neka daju HBO barem na godinu dana bilo bi fer jer nisu korisnike ranije informisali da bi mogli ostati bez arena, takoreći odšteta i za gubitak istih i za bezobrazno ponašanje prije nego će ispušiti. :P
Ranni

#107691 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ranni »

Kaze @Telemach hoce da me zove?!
Za 90KM mjesecno ovo je rezultat i razlog zasto s njima nisam htio potpisati novi ugovor! Nedaju mi jeftiniju varijantu ugovora jer necu da potpisem pa su me zadnju godinu tjerali da placam punu cijenu za mizernu uslugu... Tuzba u najavi...

https://www.speedtest.net/my-result/i/4344433237
Telemach

#107692 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Maharadza wrote: 03/01/2021 15:06
ps5 wrote: 03/01/2021 14:57
Da napomenem kako sam za obnovu ugovora nekada prošle god. taj duo light od 47,5KM dobio za 40KM mjesečno uz one ostale benefite u koje više arena ne ulazi ali eto neka daju HBO barem na godinu dana bilo bi fer jer nisu korisnike ranije informisali da bi mogli ostati bez arena, takoreći odšteta i za gubitak istih i za bezobrazno ponašanje prije nego će ispušiti. :P
Zdravo Maharadza,
Kako smo već ranije pisali, nažalost, nismo bili u mogućnosti plasirati informaciju ranije, jer je bilo neizvjesno do posljednjeg trenutka, stoga nismo mogli proslijeđivati informacije koje su neutemeljene.
Hvala VAm na razumijevanju.
mirsek

#107693 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirsek »

@Telemach
Imam eon light paket sa fiksnim telefonom kojeg nisam nikad uzeo i aktivirao. Kako izgledaju troskovi poziva i razgovora prema drugim fiksnim i mobilnim mrezama ?Ove tete sa centrale mi nisu bas jasno objasnile osim da uspostava poziva prema drugim mrezama iznosi 3 feninga. Da li su potpuno besplatni razgovori prema drugim fiksnim mrezama osim ta 3 feninga za uspostavu poziva ?
Koliko kosta poziv i razgovor prema mobitelima drugih operatera ?
Last edited by mirsek on 03/01/2021 15:21, edited 2 times in total.
Telemach

#107694 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Ranni wrote: 03/01/2021 15:09 Kaze @Telemach hoce da me zove?!
Za 90KM mjesecno ovo je rezultat i razlog zasto s njima nisam htio potpisati novi ugovor! Nedaju mi jeftiniju varijantu ugovora jer necu da potpisem pa su me zadnju godinu tjerali da placam punu cijenu za mizernu uslugu... Tuzba u najavi...

Zdravo Ranni,
Ukoliko se odlučite na saradnju na ovaj način, rado ćemo evidentirati zahtjev za provjeru i korekciju Vaših servisa i omogućiti da neometano uživate u brzinama predviđenim paketom.
Stojimo Vam na raspolaganju.
Ranni

#107695 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ranni »

Telemach wrote: 03/01/2021 15:15
Ranni wrote: 03/01/2021 15:09 Kaze @Telemach hoce da me zove?!

Zdravo Ranni,
Ukoliko se odlučite na saradnju na ovaj način, rado ćemo evidentirati zahtjev za provjeru i korekciju Vaših servisa i omogućiti da neometano uživate u brzinama predviđenim paketom.
Stojimo Vam na raspolaganju.
Ja da ti dam podatke vidjela bi u sistemu da sam vas zvao bar 3 Mio puta da ovaj problem rijesite. A vi mi posaljete lika sa mobitelom koji samo provjeri signal i kaze sve ok. Nakacili ste bruku korisnika na staru HS mrezu koju muzete konkravu muzaru. Ulozili ste 0 KM ravno u IS. Tako da mi nemamo sta pricati... Pricat cemo na sudu...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#107696 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

Definitivno najveci gubitnici su oni koji placaju najskuplji paket i zaista moraju dobro razmisliti kako ce se ponasati prema korisnicima tih paketa. Dakle prica o nekoj zamjeni aposlutno nema uporiste jer ponavljam nikako nam ne mogu ponuditi NBA, Aeriju A, BH ligu itd itd. Ono sto moraju sigurno je ukinuti 3 marke koje smo morali placati sa dolaskom Arena i to vazi za sve korisnike. To moraju ukinuti sutra jer ta taksa nema vise smisla jer nemam o Arene. Sto se tice osalih oni koji su imali Arene u paketu treba smanjiti cijenu za onoliko koliko je kostao SD paket dakle 4 KM a onima naravno koji su imali HD Arene i placali smanjiti i za taj iznos. Nema tu pogadjanja to je jedino zakonski a sve ostalo je prevara i pljacka koja ce biti podlozna kaznenim prijavama.
Dakle na januarskim racunima svima moraju biti 3 KM manje koje smo svi dobili dolaskom Arena i 4 KM manje za one koji su imali SD Arene u paketu. E sad one koje su prevarili i nagovorili da uzmu najvece pakete sa pricom o Arenama e to je najveci pravni problem jer se radi o ocitoj prevari i dobijanje koristi na laznim informacijama. To vec ce zahtjevati po potrebi ako nema dogovora advokate i sigurne gubitke sporova Telemacha.
Zato je jako bitno za Telemach da globalno sto prije ispravi cjenovnike u korist komintenata.
Telemach

#107697 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

mirsek wrote: 03/01/2021 15:15 Imam eon light paket sa fiksnim telefonom kojeg nisam nikad uzeo i aktivirao. Kako izgledaju troskovi poziva i razgovora prema drugim fiksnim i mobilnim mrezama ?Ove tete sa centrale mi nisu bas jasno objasnile osim da uspostava poziva prema drugim mrezama iznosi 3 feninga. Da li su sve besplatne minute razgovora prema drugim fiksnim mrezama osim ta 3 feninga za uspostavu poziva ?
Koliko kosta poziv i razgovor prema mobitelima drugih operatera ?
Zdravo mirsek,
Pozivi u okviru Eon Lightt paketa su 0 KM/min prema svim fiksnim mrežama u BIH i kako su kolegice navele, obračunava se uspostava poziva 0,03KM.
Pozivi prema Pretplatnicima United Grupe su besplatni.
Sa pretplatnicima mobilne telefonije svih mobilnih operatora u BiH poziv se obračunava 0,22 KM/min
aimamovic3

#107698 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aimamovic3 »

Sinoć NBA se mogao gledati na arena cloud, vjerovatno malo korisnika obzirom na termin

ali evo sad Roma Sampdoria, svako malo sjecka tako da ovo trenutno nije nikakva opcija, a time i kraj mom strpljenju

možete me pozvati ukoliko možete ponuditi neko smanjenje računa dok ne vratite arene u ponudu ako radite na tome

ako ne, vidimo se uskoro prvo za raskid ugovora, a onda vjerovatno i za konačni prekid
Ranni

#107699 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ranni »

aimamovic3 wrote: 03/01/2021 15:26 Sinoć NBA se mogao gledati na arena cloud, vjerovatno malo korisnika obzirom na termin

ali evo sad Roma Sampdoria, svako malo sjecka tako da ovo trenutno nije nikakva opcija, a time i kraj mom strpljenju

možete me pozvati ukoliko možete ponuditi neko smanjenje računa dok ne vratite arene u ponudu ako radite na tome

ako ne, vidimo se uskoro prvo za raskid ugovora, a onda vjerovatno i za konačni prekid
Ista situacija sa Arena Cloud - 0 bodova!
Billy The Pljuc

#107700 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Billy The Pljuc »

zdruzdjo wrote: 03/01/2021 13:54 Pozdrav raja
Eto jutros su me zvali iz tehnicke podrske telemach.
Imam eon premium. Znaci nista mi dodatno nisu vise mogli ponuditi sto vec nemam. Dobio sam umanjenje mjesecnog rentanja receiver-a od 5km. Znaci na godisnjem nivou 60 km. Obzirom da nisam sportski tip, arene mi nesto nece nedostajati i zadovoljan sam. Moj prioritet je kvalitetan internet sto ovim paketom i imam. Znam da mnogi koji su sportski tipovi nece biti ni izbliza zadovoljni kad bi im i 20 km umanjili mjesecno.
I vama sretno.
I mene su danas nazvali i nakon što sam ih zamolio da nazovu opet jer mi je trebalo vremena za konsultacije sa ukućanima nisu više zvali. Gospođica ili gospođa koja se javila je bukvalno ponudila isto što i tebi a u istoj smo "klasi" korisnika. Mi nismo bili zadovoljni ponuđenim tako da smo poslali mail sa željom za raskidom postojećeg ugovora i nastavljanjem korištenja usluga do daljnjeg. Ukoliko nisu spremni za takav vid saradnje mi smo definitivno za totalni prekid bilo kakve saradnje, do njih je sada i čekam da odgovore. Uglavnom rečeno je da Arena Sport kanali nisu više opcija i nuđen je zamjenski sadržaj sa SK kanalima a meni konkretno to nije zadovoljavajuće, evo već sam propustio dobru utakmicu Intera i Crotonea sa 8 golova, niđe veze mi je da mi englezi i španci nadoknade tu vrstu "duševne boli" nastale negledanjem ovakve utakmice :lol:.
Locked