Kutak za ateističko-religijski trenutak

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Dozer

#3251 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by Dozer »

The 51st State wrote: 26/12/2020 12:39 First cause, opet mijesas kruske i jabuke, nauka se ne bavi vanmaterijalnim stvarima i ontologijom, od svih ateistickih argumenata nauka je najslabiji objektivno jer to joj nije ni poso, inace sam ubijedjen da nijedna osoba nije 100tni ateistaa, evo dozer vjeruje u vanzemaljce, drugi vjerovatno agnosticiraju ili zamisljaju autoritet mimo zvanicnih religjja, dakle vrlo rijetka skupima ljudi koji bastine tu apsurdnu logiku da je iz nicega kreirana svrha, smisao i razlog, te da se isto pretvara u nista. Dosad su religije ipak najrazumnije objasnjenje ponudile.
Samo da ubacim - pogresno. Ja ne vjerujem u vanzemaljce. Ja mislim, a vodeci se dokazima, da su oni tu odavno. Mozda su cak upravo oni nasi kreatori, neki njihov eksperiment, a iz cega su onda nastajala i razna bozanstva.
Jbg, postoji more dokaza o njima. Otvoreni dosjei Rozvela su najbolji dokaz, kao i svjedoci koji su sada progovorili.
Drugi par rukava je sto vjernici, a i mnogi ljudi generalno, ne zele da vjeruju u to i pored svih dokaza u vidu video snimaka i svjedocenja.

Ovo samo pokazuje koliko je ljudska psiha selektivna i bazirana na licnim preferencama.
I dok se ti vodis vjerovanjem da postoji bog, za cije postojanje nema apsolutno nijednog stvarnog dokaza, istovremeno odbijas da povjerujes u ocite dokaze o vanzemaljcima. Malo paradoksalno, ali to smo mi, ljudi.
Hakiz

#3252 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by Hakiz »

The 51st State wrote: 26/12/2020 13:49 recimo religije kazu da je silovanje zlocin, dok ateisti imaju razlicite poglede, kontas li implikacije? mislim koja je svrha zakona uopste sa ateistickog pogleda na svijet kada svakako nema svrhe?
Sada si pretjerao. Pa kada si počeo:

Da, zato se u islamskim zemljama redovno vjenčavaju 65godišnjaci sa 13godišnjim djevojčicama. Ali u braku su pa to nije silovanje, je li tako. Nikada hripćani nisu dozvoljavali takve perverzije kao muslimani što dozvoljavaju. A ateisti naročito.

Nema ni u sekularnim ni u hriščanskim državama obrezivanja žena. To je praksa u državama u kojima su muslimani ili većina ili su temeljene na šerijatu. Ako i ima izuzetaka, zna se gdje je većina.
The 51st State

#3253 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by The 51st State »

Dozer wrote: 26/12/2020 22:04
The 51st State wrote: 26/12/2020 08:29 Jedan od onih koji znaju i vjeruju da su imali cukun cukun cukun cukun cukun cukun cukun.....djeda ali kad pitas za dokaz, nema, to je najprostija analogija, prezentujes sve moguce argumente protiv njihovog vjeruvanja u nevjerovanje, jedini odgovor bude izvrtanje, skretanje i emocionalmo cmizdrenje. Na srecu covjecanstva to je ipak samo devijacija poslata od Kreatora da se covjek uvjerava sa kakvim budalama je okruzen i osnazi vjeru u istog.
:-)
Preskocio si onaj post u kojem sam ti pojasnio nastanak civilizacija, ali i religija ;)

A, zar nam svima cukun,cukun...................deda nije Adam, alias Adem, i cukun, cukun........................... baba/nana njegov klon s malim genetickim modifikacija Eva, alias Hava...? Dakle, mi smo svi incestori. Bar nam tako religije tvrde. :D
Valjda se radi toga Jevreji i danas drze tog "pravila", pa se mogu zeniti i udavati u krugu uze porodice. Jes' da oni tako hoce i da sacuvaju lico bogatstvo, ali...
Normalno da sam preskocio kad ne drzis nit, ironiso si da smo kao svi nastali mcestom pa kad sam ti zaljepio naicni rad uredno si izignoriso te onda si neku tiradu iz civilizacijama opalio i to slabo.
Dozer

#3254 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by Dozer »

The 51st State wrote: 26/12/2020 13:30 ok, tvoje misljenje, da te pitam, kako bi izgledao zivot da se hipoteticki desi da sutra nestanu sve religije, kako bi covjek organizovao zivot, sta bi bila drustvena vrijednost, kako bi uspostavio sistem koji nije tiranija covjeka, koji bi to prihvatljiv okvir bio za sve, odakle bi se crpio moralni autoritet i jos ko zna koliko pitanja koja mi sad ne mogu pasti na pamet.
za vrlo kratko vrijeme bi dosli u brave new world od hakslija, ne zvuci primamljivo
Slazem se s Hakizom, a dacu i ja svoje misljenje o ovome.
Za pocetak, moras biti svjestan da nijedna jedina rijec koju si upotrijebio, nijedan jedini pojam, kao ni nijedna jedina definicija bilo cega sto znamo - nije dosla od boga.
Sve su to bukvalno nasi "proizvodi", konstrukti naseg mozga, a do kojih smo dosli kroz milenije evolucije.
Kao sto znas, a sto je velikim dijelom vec dokazano kroz arheologiju i antropoligiju, prvi Homo Sapiensi bas i nisu bili posebno rjeciti. Cak nisu ni imali jezik u smislu kakav mi danas poznajemo i koristimo.
Takodjer, nisu imali ni dio znanja koje mi imamo danas o svemu i svacemu, a pogotovo ne o moralu i svemu ostalom sto si naveo.
Ti ides na to da su religije donijele sve to, ali to je naprosto netacno jer imamo stare Grke, stare Egipcane, itd., a sto su civilizacije starije od monoteistickih religija. A upravo zbog arheologije i antropollogije znamo, i jos uvijek to stalno potvrdjujemo, da se radilo o uredjenim drustvima i civlizacijama. A nisu imali monoteisticke religije, nego mnogobostvo.
The 51st State

#3255 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by The 51st State »

Hakiz wrote: 26/12/2020 22:14
The 51st State wrote: 26/12/2020 13:49 recimo religije kazu da je silovanje zlocin, dok ateisti imaju razlicite poglede, kontas li implikacije? mislim koja je svrha zakona uopste sa ateistickog pogleda na svijet kada svakako nema svrhe?

Da, zato se u islamskim zemljama redovno vjenčavaju 65godišnjaci sa 13godišnjim djevojčicama. Ali u braku su pa to nije silovanje, je li tako. Nikada hripćani nisu dozvoljavali takve perverzije kao muslimani što dozvoljavaju. A ateisti naročito.

Nema ni u sekularnim ni u hriščanskim državama obrezivanja žena. To je praksa u državama u kojima su muslimani ili većina ili su temeljene na šerijatu. Ako i ima izuzetaka, zna se gdje je većina.

Zasto sam ja pretjerao kad to ateisticki filozofi tako misle?

Da, zato u americi je u piejdinim drzavama legalan brak sa 12 godisnjakama, u saudiji recimo zakonski nema prije 18. Ipak i u tebi cuci jedam solidan islamofob opran zapadnom propagandom i pozicijom moci.
Btrw. Jaso je propisana norma za brak puna fizicka i psihicka zrelost partnera je obavezujuca tako da opet fulas sociolosku kulturolosku praksu sa re,logijom.
Zasto je obrezivanje recimo gore nego abortus, jesi vidio ijednu skiku abortusa?
Dozer

#3256 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by Dozer »

The 51st State wrote: 26/12/2020 22:16
Normalno da sam preskocio kad ne drzis nit, ironiso si da smo kao svi nastali mcestom pa kad sam ti zaljepio naicni rad uredno si izignoriso te onda si neku tiradu iz civilizacijama opalio i to slabo.
Nisam ignorisao...pogledaj malo bolje. Postojanje ancestora nije = incest. A, ancestor je zajednicki svemu na planeti. Zato i dijelimo neki procenat podudarnosti DNK sa svime zivim, ukljucujuci i biljke.
Osim...ako ti ne tvrdis da su i biljke nastale od Adema i Have....
The 51st State

#3257 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by The 51st State »

Dozer wrote: 26/12/2020 22:21
The 51st State wrote: 26/12/2020 13:30 ok, tvoje misljenje, da te pitam, kako bi izgledao zivot da se hipoteticki desi da sutra nestanu sve religije, kako bi covjek organizovao zivot, sta bi bila drustvena vrijednost, kako bi uspostavio sistem koji nije tiranija covjeka, koji bi to prihvatljiv okvir bio za sve, odakle bi se crpio moralni autoritet i jos ko zna koliko pitanja koja mi sad ne mogu pasti na pamet.
za vrlo kratko vrijeme bi dosli u brave new world od hakslija, ne zvuci primamljivo
Slazem se s Hakizom, a dacu i ja svoje misljenje o ovome.
Za pocetak, moras biti svjestan da nijedna jedina rijec koju si upotrijebio, nijedan jedini pojam, kao ni nijedna jedina definicija bilo cega sto znamo - nije dosla od boga.
Sve su to bukvalno nasi "proizvodi", konstrukti naseg mozga, a do kojih smo dosli kroz milenije evolucije.
Kao sto znas, a sto je velikim dijelom vec dokazano kroz arheologiju i antropoligiju, prvi Homo Sapiensi bas i nisu bili posebno rjeciti. Cak nisu ni imali jezik u smislu kakav mi danas poznajemo i koristimo.
Takodjer, nisu imali ni dio znanja koje mi imamo danas o svemu i svacemu, a pogotovo ne o moralu i svemu ostalom sto si naveo.
Ti ides na to da su religije donijele sve to, ali to je naprosto netacno jer imamo stare Grke, stare Egipcane, itd., a sto su civilizacije starije od monoteistickih religija. A upravo zbog arheologije i antropollogije znamo, i jos uvijek to stalno potvrdjujemo, da se radilo o uredjenim drustvima i civlizacijama. A nisu imali monoteisticke religije, nego mnogobostvo.
Smanji nadmenost pasa, cuj ti njega, moras znati, eto ti znas....,, ljudi su uvijek imali svijest o Bozanskom onoliko koliko im je bilo otkriveno.
The 51st State

#3258 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by The 51st State »

Dozer wrote: 26/12/2020 22:24
The 51st State wrote: 26/12/2020 22:16
Nisam ignorisao...pogledaj malo bolje. Postojanje ancestora nije = incest. A, ancestor je zajednicki svemu na planeti. Zato i dijelimo neki procenat podudarnosti DNK sa svime zivim, ukljucujuci i biljke.
Osim...ako ti ne tvrdis da su i biljke nastale od Adema i Have....
Halo bolan, do istog zakljucka dosli da smo svi od 2 pretka nastali..., majke mi nevjerovatna gimnastika i oholost. Naravno da dijelimo tako je odredjeno vrhovnim Autoritetom.
Last edited by The 51st State on 26/12/2020 22:31, edited 2 times in total.
Hakiz

#3259 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by Hakiz »

The 51st State wrote: 26/12/2020 22:22

Da, zato u americi je u piejdinim drzavama legalan brak sa 12 godisnjakama, u saudiji recimo zakonski nema prije 18. Ipak i u tebi cuci jedam solidan islamofob opran zapadnom propagandom i pozicijom moci.
Btrw. Jaso je propisana norma za brak puna fizicka i psihicka zrelost partnera je obavezujuca tako da opet fulas sociolosku kulturolosku praksu sa re,logijom.
Zasto je obrezivanje recimo gore nego abortus, jesi vidio ijednu skiku abortusa?
Koja je dobna granica za seks u Saudiji? Nema je. Još gore, da bi je starac oženio klinku, ona mora imati 18. A da je samo povali, nema granice, može imati i 9...

Ja završio, ionako je davno postalo besmisleno.

Eto ti boga sretno vam zajedno.
Dozer

#3260 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by Dozer »

The 51st State wrote: 26/12/2020 22:22 Zasto sam ja pretjerao kad to ateisticki filozofi tako misle?
Moras shvatiti da ovakvo nesto ne postoji. Ateizam nije uredjena ideologija, pokret, ili bilo sta poput religija. I dok u religijama postoje islamski, pravoslavni, katolicki itd. filozofi, to ne postoji u ateizmu.
Ako je neki filozof ateista, on nije ateisticki filozof :-D
Jebe se meni za njega i sta on misli i prica, ili bilo ko drugi, kontas? S druge strane, ti slusas 1 izvor, a onda i njegove tumace.
In God We Trust. To ti pise na svakom dolaru. I USA su, koliko ja znam, bazno katolicka drzava. :D
:shock:
Poredis obrezivanje i abortus...? Ozbiljno...?
Obrezivanje zena je = sakacenje s dozivotnim posljedicama. Kakve to veze ima s abortusom, ziv ti meni bio...
Dozer

#3261 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by Dozer »

The 51st State wrote: 26/12/2020 22:27 Halo bolan, do istog zakljucka dosli da smo svi od 2 pretka nastali..., majke mi nevjerovatna gimnastika i oholost. Naravno da dijelimo tako je odredjeno vrhovnim Autoritetom.
Jedini oholi gimnasticar i ignorant ovdje si ti. Nismo dosli do istog zakljucka jer "zajednicki predak svemu zivom na planeti", tj. Ancestor, NIJE = 2 pretka :-)
The 51st State

#3262 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by The 51st State »

Hakiz wrote: 26/12/2020 22:29
The 51st State wrote: 26/12/2020 22:22

Koja je dobna granica za seks u Saudiji? Nema je. Još gore, da bi je starac oženio klinku, ona mora imati 18. A da je samo povali, nema granice, može imati i 9...

Ja završio, ionako je davno postalo besmisleno.

Eto ti boga sretno vam zajedno.
Sad ti luoas iz neznanja, dobna granica je ista kao i za brak, barem formalno, kako hinjavo insinuiras btw to sto inputiras u argumentaciji se zaove historijsiki anahronizam i nije validma primjedba, da ne objasnjavam dalje, a recimo objasni ti menj zasto je to sa ateistickog aspekta uopste pogresno, jer ateizam ne moze iznjedriti objektivni moralni okvir za kritiku.
Hakiz

#3263 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by Hakiz »

Dozer wrote: 26/12/2020 22:37
The 51st State wrote: 26/12/2020 22:27 Halo bolan, do istog zakljucka dosli da smo svi od 2 pretka nastali..., majke mi nevjerovatna gimnastika i oholost. Naravno da dijelimo tako je odredjeno vrhovnim Autoritetom.
Jedini oholi gimnasticar i ignorant ovdje si ti. Nismo dosli do istog zakljucka jer "zajednicki predak svemu zivom na planeti", tj. Ancestor, NIJE = 2 pretka :-)
Nego jedna jedina ćelija.
The 51st State

#3264 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by The 51st State »

Jos jednom cu ponoviti i necu vise, dakle ovi naucnici su dosli do zakljucka da svi danasnji ljudi poticu od 2 osobe, sto je savrseno komplementarno sa religijskim ucenjima, sta ti tu nije jasno? Darwin je drobio nekakvim majmunima i nikad dokazanim fazama...
Dozer

#3265 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by Dozer »

Hakiz wrote: 26/12/2020 22:39
Adam :D
The 51st State

#3266 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by The 51st State »

Dozer wrote: 26/12/2020 22:34
The 51st State wrote: 26/12/2020 22:22 Zasto sam ja pretjerao kad to ateisticki filozofi tako misle?
Moras shvatiti da ovakvo nesto ne postoji. Ateizam nije uredjena ideologija, pokret, ili bilo sta poput religija. I dok u religijama postoje islamski, pravoslavni, katolicki itd. filozofi, to ne postoji u ateizmu.
Ako je neki filozof ateista, on nije ateisticki filozof :-D
Jebe se meni za njega i sta on misli i prica, ili bilo ko drugi, kontas? S druge strane, ti slusas 1 izvor, a onda i njegove tumace.
In God We Trust. To ti pise na svakom dolaru. I USA su, koliko ja znam, bazno katolicka drzava. :D
Zasto je obrezivanje recimo gore nego abortus, jesi vidio ijednu skiku abortusa
:shock:
Poredis obrezivanje i abortus...? Ozbiljno...?
Obrezivanje zena je = sakacenje s dozivotnim posljedicama. Kakve to veze ima s abortusom, ziv ti meni bio...
Opet sugeriises arogantno kako ja nesto moram, jeki ti zatvoris jedno oko kad citas moje postove, cuj ne postoji pa sve citati ateistickih filozofa su preneseni, za mene jeste jer se tako deklarise, sad sto tebi ee to ne dopada nije moj problem.

Koliko znam ubistvo je gore od sakacenja. Ako vec moralno prigovarate, prigovarajte iz pozocije koju mozete odbraniti da ne ispadate smijesni.
The 51st State

#3267 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by The 51st State »

Hakiz wrote: 26/12/2020 22:39
Bajka i mit nikad dokazan. Kako se razbacujete naukom kad oponirate religiji, a istovremeno za svoje istine koristite nikad dokazane naucne teze, cirkus.
Dozer

#3268 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by Dozer »

The 51st State wrote: 26/12/2020 22:40
Jos jednom cu ponoviti i necu vise, dakle ovi naucnici su dosli do zakljucka da svi danasnji ljudi poticu od 2 osobe, sto je savrseno komplementarno sa religijskim ucenjima, sta ti tu nije jasno? Darwin je drobio nekakvim majmunima i nikad dokazanim fazama...
Pa logicno. Ali ti ne kontas da je prije njih postojalo jos nesto, neki malo drugaciji "ljudi" s malo drugacijom DNK. Prije njih opet nest odrugaciji, i tako unazad milionima godina, sve do onog JEDNOG zajednickog predaka, tj. Ancestora, tj. jedne jedine celije koja je nastala ko zna kako i u kakvim tacno uslovima.
The 51st State

#3269 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by The 51st State »

Dozer wrote: 26/12/2020 22:52
The 51st State wrote: 26/12/2020 22:40
Pa logicno. Ali ti ne kontas da je prije njih postojalo jos nesto, neki malo drugaciji "ljudi" s malo drugacijom DNK. Prije njih opet nest odrugaciji, i tako unazad milionima godina, sve do onog JEDNOG zajednickog predaka, tj. Ancestora, tj. jedne jedine celije koja je nastala ko zna kako i u kakvim tacno uslovima.
Darvinistcka tlapnja bez ijednog naucnog dokaza.
Dozer

#3270 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by Dozer »

The 51st State wrote: 26/12/2020 22:45 Opet sugeriises arogantno kako ja nesto moram, jeki ti zatvoris jedno oko kad citas moje postove, cuj ne postoji pa sve citati ateistickih filozofa su preneseni, za mene jeste jer se tako deklarise, sad sto tebi ee to ne dopada nije moj problem.

Koliko znam ubistvo je gore od sakacenja. Ako vec moralno prigovarate, prigovarajte iz pozocije koju mozete odbraniti da ne ispadate smijesni.
Jos jednom - NE POSTOJE ateisticki filozofi, bolan ne bio :D
Postoje samo filozofi koji su ateisti :D

Formulacija ti ne valja jer njom sugerises da je ateizam nesto organizovano. A nije. Navedi mi jednu jedinu "ateisticku" ustanovu, kao pandan dzamijama, crkvama, sinagogama, skolama poput onih koje se nazivaju "islamske nauke", mektebi, katolicke, pravoslavne, manastiri, itd.. Nema.

Samim tim ne postoji nest osto se zove "ateisticki filozof", ili bilo sta sto se moze strpati u ovakvu foormulaciju :D
The 51st State

#3271 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by The 51st State »

Dozer wrote: 26/12/2020 22:57
The 51st State wrote: 26/12/2020 22:45 Opet sugeriises arogantno kako ja nesto moram, jeki ti zatvoris jedno oko kad citas moje postove, cuj ne postoji pa sve citati ateistickih filozofa su preneseni, za mene jeste jer se tako deklarise, sad sto tebi ee to ne dopada nije moj problem.

Jos jednom - NE POSTOJE ateisticki filozofi, bolan ne bio :D
Postoje samo filozofi koji su ateisti :D

Formulacija ti ne valja jer njom sugerises da je ateizam nesto organizovano. A nije. Navedi mi jednu jedinu "ateisticku" ustanovu, kao pandan dzamijama, crkvama, sinagogama, skolama poput onih koje se nazivaju "islamske nauke", mektebi, katolicke, pravoslavne, manastiri, itd.. Nema.

Samim tim ne postoji nest osto se zove "ateisticki filozof", ili bilo sta sto se moze strpati u ovakvu foormulaciju :D
I ja kazem , okani se rih budala :D, dzaba vrludas na te kretene se vecina atiesta poziva, tako da jesu ateisticki filozofi. To sto ti ne dijelis misljenje iki ti se ne dopadaju ne mijenja tu cinjenicu.

Nema ustanova, ima cijela drzava. Sjeverma koreja.
Dozer

#3272 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by Dozer »

The 51st State wrote: 26/12/2020 22:53 Darvinistcka tlapnja bez ijednog naucnog dokaza.
Nikad nisi cuo za razne vrste Homo prije Sapiensa...? Aferim, majstore :-D

Jesi li cuo za dinosauruse...? Kameno doba, ledeno doba... ? Ne znam znas li, ali sve ti je to bilo desetinama miliona godina prije pojave Tore, Biblije, a pogotovo Kur'ana. ;)
Naucno dokazano i potvrdjeno.

Ima li o ovome ista u navedenim knjigama? Spominje li nam Kur'an ista od ovoga? Koliko se ja sjecam - jok. Razlog jednostavan - nisu imali pojma o svemu tome u vrijeme pisanja tih knjiga. Pa kud ces dalje kad ne spominju cak ni vulkane, najjace teraformere.
The 51st State

#3273 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by The 51st State »

Dozer wrote: 26/12/2020 23:03
The 51st State wrote: 26/12/2020 22:53 Darvinistcka tlapnja bez ijednog naucnog dokaza.
Nikad nisi cuo za razne vrste Homo prije Sapiensa...? Aferim, majstore :-D

Jesi li cuo za dinosauruse...? Kameno doba, ledeno doba... ? Ne znam znas li, ali sve ti je to bilo desetinama miliona godina prije pojave Tore, Biblije, a pogotovo Kur'ana. ;)
To nisu homo erectusi, nemas nijedan dokaz da si evoluirao iz australopitekusa recimo....., probaj ponovo tanak si koliko god tu cinjenicu pokusavo prikriti losim humorom.

A ko ti kaze kako da razlikujes dobro i zlo, spominju li to naucniici?
Dozer

#3274 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by Dozer »

The 51st State wrote: 26/12/2020 22:59 I ja kazem , okani se rih budala :D, dzaba vrludas na te kretene se vecina atiesta poziva, tako da jesu ateisticki filozofi. To sto ti ne dijelis misljenje iki ti se ne dopadaju ne mijenja tu cinjenicu.

Nema ustanova, ima cijela drzava. Sjeverma koreja.
Najiskrenije - nemam pojma ni ko su ti likovi, niti me zanimaju. Jos manje sam ih ikada poslusao sta pricaju. Imam vlastiti mozak haveru. "Nesto" skole, a procitao gomilu svega i svacega u zivotu, sto radim i danas. Npr, koliko znas ljudi koji su sa 12-13 godina citali Larusso enciklopedije...? Znas li uopste za te enciklopedije?
A procitao sam i Kur'an, pa i Bibliju. I sam skockao sebi zakljucke. ;)
Dozer

#3275 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by Dozer »

The 51st State wrote: 26/12/2020 23:06 To nisu homo erectusi, nemas nijedan dokaz da si evoluirao iz australopitekusa recimo....., probaj ponovo tanak si koliko god tu cinjenicu pokusavo prikriti losim humorom.

A ko ti kaze kako da razlikujes dobro i zlo, spominju li to naucniici?
Sta, bolan ne bio... Pa DNK poveznica je najbolji dokaz te evolucije. Na osnovu toga se i napravilo cijelo evolucijsko stablo Homo vrsta. Cuj "nije dokazano" :lol: :lol:

Moje jedino pravilo je - ne radim nikome sto ne bih da neko radi meni. A ne trebaju mi vjerske knjige da bih znao da je ubijanje lose. Kradja je postojala puno prije Kur'ana, i kad neko vidi da mu neko nesto krade, logicno da je to smatrao losim i branio je svoje, tako da tu religije nisu uvele nikakvu revoluciju, niti su one to definisale kao lose.

Ako pogledas zivotinje, nije pretesko shvatiti da kradju i ubijanje i one smatraju losim. Pa se onda brane od toga. A nije mi poznato da postoje lavovi vjernici, ili bio koja druga zivotinja.
Last edited by Dozer on 26/12/2020 23:17, edited 1 time in total.
Post Reply