tempuser wrote: ↑24/12/2020 15:35 Danas s jaranom koji je bio u 5. MtBr komentarišem odluku glavne tužiteljice TKS-a da ipak pokrene postupa protiv Huse Ćesira i "napada na kameru" kad se on naroguši u sekundi...
Kaže, *ebo kameru, to je ništa šza bih mu ja presudio za 9 mojih jarana na Treskavici. Jel to u Ledićima? Kaže jest. Jesi li ti bio tamo? Jesam, ja sam bio u sljedećoj grupi koja je ušla u selo i koja ih je našla, a Huso Ćesir direktni krivac koji nas je poslao četnicima na tanjir slagavši da su u selu njegovi ljudi koje treba zamjeniti i da je sve bezbjedno! Pošto kupio po to prodao.
Joj druze, malo zapetljana prica.
Jednom sam na ovom forumu napisao jedan tekst u vezi Ledica i rekao da nikada vise necu nista pisati na tu temu, sem sto se svakog 8. novembra na temi o Dobrinji sjetim svojih poginulih prijatelja.
Hebi ga druze, sa jedne strane i to novembarsko podsjecanje me automatski vrati na dogadjaje tih dana pa ih opet prozivljavam pa nisam dobar par dana, a sa druge strane kako se stari sam sebi govorim da je dosao dan da se pocne zaboravljati na sve to. Ne mislim samo na Ledice, nego uopceno na agresiju i ratovanje.
Osim nas ovdje, olinjalih ratnika, koga vise briga za to?!?!
Ali, eto samo radi neke istine (znas kako kazu, stavi ruku na srce i govori), ono cega se ja jos uvijek sjecam kada su u pitanju Ledici jeste da Sevko nije uopce ucestvovao u dodnosenju odluka, niti je u tom momentu bio na terenu, kada se je desilo to sto se je desilo u Ledicima.
E, sada ne znam kakvo je ustrojstvo brigade bilo u to vrijeme i pripadnici cijeg bataljona su bili u tom momentu gore, ali dva druga Komandanta bataljona su odgovorna za sve sto se je desilo. Borci prisutni na terenu su mozda bili iz njihovih bataljona ili su bili njima pretpocinjeni iz drugih bataljona, ali u tom momentu Sevko nije bio gore.
E, sada nakon svega sto se je izdesavalo u Ledicima, ja sam iz istog izasao 10-i dan nakon svega i obzirom da sam odmah prebacen u bolnicu, ne mogu nista tvrditi u smislu da li je Sevko nakon toga dosao gore i da li je bilo jos kakvo sranje pa da je odgovoran za isto.
Helem da ne mislis da branim doticnog supka, samo sam se javio istine radi i ni zbog cega drugog.
Odgovorna su druga dva supka, cija se velicina sa spomenutim tesko moze izmjeriti. Mislim izmedju njih trojice.
Obzirom da se vise necu javljati, imao sam potrebu da radi i samo radi istine napisem da supak Sevko nije imao nikakvu odgovornost za desavanja u Ledicima 8. novembra 1994. godine.