Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
DEMONIKA

#4451 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by DEMONIKA »

spinel_ wrote: 24/12/2020 16:47 Hej, zalutali ste na topic. Ne zanima ovdje nikoga cjepivo kad ce biti i hoce li biti. Hvala :thumbup:
:thumbup:
DEMONIKA

#4452 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by DEMONIKA »

Bobi wrote: 24/12/2020 09:15
Diogenes420 wrote: 23/12/2020 23:06
Mogy87 wrote: 23/12/2020 23:00
Jesi procitao sta je napisao Splinter? Ili i on nema pojma i i od njega bolje znas?
Protok vremena nije garant bilo kakve sigurnosti.
osim da si ti debil. juče, danas, sutra - debil. U bilo koji dan, sat i minut - debil. neovisno o protoku vremena debil
Vrijedjanje..14 dana out,nema smisla ovako komunicirati.
:shock: :run:
kako ti se ba da...dok ona spinuje, trola i šuka svima ufino a vi je puštate,,,,deba ne ofiraj zeničane
DEMONIKA

#4453 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by DEMONIKA »

ovo vam je mogi spiner i trol, (ne sokrat)
vi ste gori koji joj dajete hranu odgovarajući joj na postove
One of the most influential stories of Socrates, however, would have to be that of his Triple-Filter Test. By using this test in our daily lives, we can learn to become much better and more caring people. The story goes a bit like this:
An acquaintance of Socrates one day came up to him and said, “Do you know what I just heard about your friend?”
“Hold on a minute,” Socrates replied. “Before you talk to me about my friend, it might be a good idea to take a moment and filter what you are about to say. That’s why I call it the triple filter test. The first filter is Truth. Have you made absolutely sure that what you are about to tell me is true?”
“Well, no,” the man said, “actually I just heard about it and…”
“All right,” said Socrates. “So you don’t really know if it’s true or not. Now, let’s try the second filter, the filter of Goodness. Is what you are about to tell me about my friend something good?”
“Umm, no, on the contrary…”
“So,” Socrates continued, “you want to tell me something bad about my friend, but you are not certain it’s true. You may still pass the test though, because there’s one filter left — the filter of Usefulness. Is what you want to tell me about my friend going to be useful to me?”
“No, not really.”
“Well,” concluded Socrates, “if what you want to tell me is neither true, nor good, nor even useful, why tell it to me at all?”
adsubzero

#4454 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

DEMONIKA wrote: 25/12/2020 07:48 ovo vam je mogi spiner i trol, (ne sokrat)
One of the most influential stories of Socrates, however, would have to be that of his Triple-Filter Test. By using this test in our daily lives, we can learn to become much better and more caring people. The story goes a bit like this:
An acquaintance of Socrates one day came up to him and said, “Do you know what I just heard about your friend?”
“Hold on a minute,” Socrates replied. “Before you talk to me about my friend, it might be a good idea to take a moment and filter what you are about to say. That’s why I call it the triple filter test. The first filter is Truth. Have you made absolutely sure that what you are about to tell me is true?”
“All right,” said Socrates. “So you don’t really know if it’s true or not. Now, let’s try the second filter, the filter of Goodness. Is what you are about to tell me about my friend something good?”
“So,” Socrates continued, “you want to tell me something bad about my friend, but you are not certain it’s true. You may still pass the test though, because there’s one filter left — the filter of Usefulness. Is what you want to tell me about my friend going to be useful to me?”
“No, not really.”
“Well,” concluded Socrates, “if what you want to tell me is neither true, nor good, nor even useful, why tell it to me at all?”
Ma ne budali. Nije ona kriva sto se ovdje stalno dijele gluposti koje nisu provjerene, ili sto je glupanima lijevo i desno rame pokazatelj skrivene namjere.
DEMONIKA

#4455 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by DEMONIKA »

adsubzero wrote: 25/12/2020 08:19
“No, not really.”
Ma ne budali. Nije ona kriva sto se ovdje stalno dijele gluposti koje nisu provjerene, ili sto je glupanima lijevo i desno rame pokazatelj skrivene namjere.
titati?
adsubzero

#4456 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

DEMONIKA wrote: 25/12/2020 08:25

titati?
I zasto si podijelio anegdotu koja samo vise ofira zavjerase :lol:
DEMONIKA

#4457 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by DEMONIKA »

adsubzero wrote: 25/12/2020 08:28
DEMONIKA wrote: 25/12/2020 08:25

titati?
I zasto si podijelio anegdotu koja samo vise ofira zavjerase :lol:
iz inata :mrgreen:
a kamo sreće da ju i vi nezavjeraši možete shvatiti :mrgreen:
DEMONIKA

#4458 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by DEMONIKA »

Nije ona kriva sto se ovdje stalno dijele gluposti koje nisu provjerene, ili sto je glupanima lijevo i desno rame pokazatelj skrivene namjere.
tek dođoh sebi, kafa etc....
pa skontah na kojoj sam temi :lol:

titati!!!!!! nije ona kriva što joj je jedino ova tema ostala dostupna, lmao, grohotom

ovo je tema o teorijama zavjera, koji k ste vi ovdje?????? :run: :lol:
adsubzero

#4459 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

DEMONIKA wrote: 25/12/2020 08:42
Nije ona kriva sto se ovdje stalno dijele gluposti koje nisu provjerene, ili sto je glupanima lijevo i desno rame pokazatelj skrivene namjere.

titati!!!!!! nije ona kriva što joj je jedino ova tema ostala dostupna, lmao, grohotom

O cemu ti?
DEMONIKA

#4460 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by DEMONIKA »

adsubzero wrote: 25/12/2020 08:46
DEMONIKA wrote: 25/12/2020 08:42

O cemu ti?

o teorijama zavjera
o čemu ti?
Industrialyzer

#4461 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

Gdje su nestali poznavaoci genetickog materijala, mutacija, pcr :lol:

E jeste se zapetljali u neznanju, nemate vise gdje :run:

Prekompleksna je to oblast da bi se mogla savladati sa procitanih par clanaka.
adsubzero

#4462 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

DEMONIKA wrote: 25/12/2020 08:48
o teorijama zavjera
o čemu ti?
Aha. Dobro. :D
Mogy87

#4463 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

@vatreni__poljubac da ne zachatavamo onu temu.

Kazu invazija se ocekuje sredinom naredne godine. Javim tacan datum. :wink:

Jako su ljuti sto su nas genijalci s ovog foruma provalili i moraju mijenjati strategiju :evil:
apsidejzi

#4464 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by apsidejzi »

zubi wrote: 24/12/2020 16:28
apsidejzi wrote: 24/12/2020 15:27 Vjerovatno ce tamo nekad u Aprilu, Maju doci red na nas koji inace nismo rizicna skupina i ja vjerujem da ce pandemija prestati do Juna te da cemo imati normalno ljeto a do jeseni da ce vecina na planeti biti vakcinisana tako da ce pandemija stati. Ako ne bude tako, bice to veliko razocarenje, ali ja vjerujem nauci.
NIsam upratila, jesil ti u BiH, al ovdje sto se vakcine tice, mrka kapa

https://www.klix.ba/vijesti/bih/respira ... /201224077

Naša država vakcinu protiv korone nabavlja isključivo putem zajedničkog COVAX sistema sa zemljama Evropske unije. Za taj metod su se odlučili jer je to zvanično najsigurniji put. Međutim, ta sigurnost ima i svoje vrijeme, a ono nam govori da ćemo prve vakcine dobiti najranije krajem marta i početkom aprila. To je potvrdio prvi čovjek državne izvršne vlasti BiH Zoran Tegeltija.
Srecom nisam ali srecom USA/EU je svjesna da se svi na planeti moraju vakcinisati min 60% pa ce natjerati nase nesposobnjakovice da to odrade. Al vjerovatno je moj "plan" preoptimistican :D

Doduse sad se pojavio novi problem u vakcini: svinjski zelatin... navodno nije halal :D
spinel_

#4465 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

:roll: :lol:

Znaci vjerujes Fauci koji kaze da nakon bodenja lijeve ruke ga boli desna :-)
Ova snimka je ocigledan dokaz da je u pitanju laz. Pa covjece sami sebe ovako ukopavaju :lol:
adsubzero

#4466 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

spinel_ wrote: 25/12/2020 10:30
:roll: :lol:

Znaci vjerujes Fauci koji kaze da nakon bodenja lijeve ruke ga boli desna :-)
Ova snimka je ocigledan dokaz da je u pitanju laz. Pa covjece sami sebe ovako ukopavaju :lol:
I don't think it means what you think it means.

Sposobni su napraviti takvu jednu svjetsku zavjeru i onda padnu na desnom ramenu, totalni amateri. :roll:
Gdje je rekao da ga boli desna ruka? Ja to nisam cuo. U govoru je gestikulirao i pokazao na ruku. Ako je to najbolje sto imate za "ocigledan dokaz" da lazu... :lol:
zubi

#4467 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zubi »

adsubzero wrote: 25/12/2020 10:40 Sposobni su napraviti takvu jednu svjetsku zavjeru i onda padnu na desnom ramenu, totalni amateri. :roll:
Gdje je rekao da ga boli desna ruka? Ja to nisam cuo. U govoru je gestikulirao i pokazao na ruku. Ako je to najbolje sto imate za "ocigledan dokaz" da lazu... :lol:
Isto djeca, majke mi :D
spinel_

#4468 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

:-)
Nije to nista najbolje. To je samo kap u moru koji pokazuje da ne znaju ni lagati.
Lijepo je rekao imao je male bolove i pokazao na desnu ruku.
Ja nijednom politicaru necu vjerovati da je primio pravu vakcinu, vi bujrum vjerujte svemu sto vidite na tv-u.
zubi

#4469 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zubi »

spinel_ wrote: 25/12/2020 10:59 :-)
Nije to nista najbolje. To je samo kap u moru koji pokazuje da ne znaju ni lagati.
Lijepo je rekao imao je male bolove i pokazao na desnu ruku.
Ja nijednom politicaru necu vjerovati da je primio pravu vakcinu, vi bujrum vjerujte svemu sto vidite na tv-u.
Jest, lijepo je to pokazao, to je taj krunski dokaz koji smo cekali :lol:
spinel_

#4470 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

https://www.seebiz.eu/tvrtke/product.ph ... &id=248151
Zrakoplovna tvrtka je rekla da će testovi i cijepljenje na Covid-19 biti 'sastavni dio' zračnog putovanja u budućnosti te da su potvrde idealan način za 'potvrđivanje zdravstvenog stanja putnika'. Tvrtka je novi ID pozdravila kao način korištenja digitalnih tehnologija za stvaranje 'besprijekornijeg iskustva' za kupce usred 'novog normalnog'.
1Dante1

#4471 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by 1Dante1 »

spinel_ wrote: 24/12/2020 21:30 Image

One study revealed 87% of the people made all of their decisions and formed their opinions based on the “first-source-of-news” they received. Those studying the population realized this would apply to anything-and-everything if they controlled the media. They could convince most of the people just by being the first source of the news. How simple is that? Own the media and control the people. Own social media and control the people.
Ma to se odavno zna, mediji su nista drugo do alat kojim se sluze odredjene grupe za ispunjavanje svojih ciljeva. Da ima neke neutralnosti u medijima, Pfizer bi davno bio gurnut u blato s obzirom koliko ima municije protiv njih za diskreditaciju, ali je Pfizer predstavljen ko neka vrsta spasioca lmao. Jos kad citas clanke o njihovoj vakcini, ravno onim TOP SHOP reklamama i onom dormeo madracu. :D
cyprus

#4472 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by cyprus »

spinel_ wrote: 24/12/2020 21:30 Image
Slika dovodi u istu ravan humanity i nationalism... Ne govori li to zapravo o kakvoj se gamadi zapravo radi kada je riječ o nositeljima teorija zavjere :)
Industrialyzer

#4473 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

Image

Destilovana voda, inace najbolja za pice :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4474 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Velkoski »

:lol: :lol:
adsubzero

#4475 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

Industrialyzer wrote: 25/12/2020 11:56 Image

Destilovana voda, inace najbolja za pice :lol:
Iste price kao one da se nekome placa za pozitivan PCR test. I ima budala koje se lijepe i vjeruju u svakakve nebuloze :-)
Post Reply