Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- spinel_
#4351 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Nije mi jasno, google translate koristen prilikom prevoda s nekog jezika.
Slika mi nista ne govori.
Ocekujem neko da ga opovrgne od njegovih kolega koje je prozvao. Do tada, mogu biti samo saucesnici u svemu ovome.
Slika mi nista ne govori.
Ocekujem neko da ga opovrgne od njegovih kolega koje je prozvao. Do tada, mogu biti samo saucesnici u svemu ovome.
Last edited by spinel_ on 23/12/2020 22:18, edited 1 time in total.
-
Diogenes420
#4352 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Koliko je % milion i po ljudi od 8 milijardi koliko ima na svijetu?Mogy87 wrote: ↑23/12/2020 22:03Desi se smrt milion i po ljudi. Koje te "cvrstog stava" ne pogadjaju.spinel_ wrote: ↑23/12/2020 22:00 Sta li bi s ljudima pa u roku od nepune godine imaju ovako dijametralno suprotne izjave i kontradikcije.
Za ovako nesto moras biti placenik. Dok se ne skidas s televizije.
Dok npr oni koji od pocetka imaju svoj stav nista drugo osim cenzure nisu dobili. Jos im se prijeti da ce ostati bez posla i licenci.
Najveci kvalitet naucnika je cinjenica da u duhu novih saznanja promijeni svoje misljenje. To ti koji "imaju svoj stav" nisu u stanju makar hodali po lesevima.
Koliko obično umire ljudi godišnje?
Koji su dokazi da je i milion i po umrlo od korone osim što eto tako kažu?
Ko te plaća hajd nam reci. Ili si samo glup(a) ko papagaj
-
Mogy87
#4353 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
A kako znas da je Sladoljev u pravu ako ne razumijes?
- zubi
#4354 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Niko nije umro, odakle ti to??Diogenes420 wrote: ↑23/12/2020 22:18
- spinel_
#4355 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ja joj rekao da je samo u Kini "trebalo" da umre 2 miliona i ispadoh na kraju fasista zbog te izjave.
- spinel_
#4356 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
-
Mogy87
#4357 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Gejc licno. Mada je ljut zbog 2 stvari: Jelka kasnila s uplatom za vakcine i vi nas provalili na forumuDiogenes420 wrote: ↑23/12/2020 22:18Koliko je % milion i po ljudi od 8 milijardi koliko ima na svijetu?Mogy87 wrote: ↑23/12/2020 22:03Desi se smrt milion i po ljudi. Koje te "cvrstog stava" ne pogadjaju.spinel_ wrote: ↑23/12/2020 22:00 Sta li bi s ljudima pa u roku od nepune godine imaju ovako dijametralno suprotne izjave i kontradikcije.
Dok npr oni koji od pocetka imaju svoj stav nista drugo osim cenzure nisu dobili. Jos im se prijeti da ce ostati bez posla i licenci.
Najveci kvalitet naucnika je cinjenica da u duhu novih saznanja promijeni svoje misljenje. To ti koji "imaju svoj stav" nisu u stanju makar hodali po lesevima.
Koliko obično umire ljudi godišnje?
Ko te plaća hajd nam reci. Ili si samo glup(a) ko papagaj
-
Mogy87
#4358 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Prica on iz srca, potencijalno zaboravljenog uhljeba u penziji.
Lik je bio na sefovskoj poziciji u ustanovi koja se bavila naucnim istrazivanjima do penzije i objavio za svoju cijelu karijeru 13 naucnih radova. Uredno godinama primao platu, sad prima penziju. Ta je institucija propala. Pitam se zasto
- Dozer
#4359 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ja uvijek citam s razumijevanjem, ali je problem kada neko napise nesto sto ni sam ne razumijeMogy87 wrote: ↑23/12/2020 21:58 Tebi se stvarno mora crtati.
Postoje 2 scenarija. U OBA slucaja moras dokazati da je vakcina uzrokovala stanje/bolest.
1. Scenarij Vakcina je uzrokovala stanje I proizvodjac je nesto uradio pogresno (npr nemar) tad protivno tvom navodu MOZES tuziti proizvodjaca. Moras dokazati 2 stvari: 1. Vakcina je prouzrokovala stanje
2. Krivicu proizvodjaca (npr nemar). Ovaj sistem se primjenjuje za sve proizvode ukljucujuci i lijekove.
2. Scenarij Vakcina je uzrokovala stanje i proizvodjac NIJE uradio bilo sta pogresno. Tad osobi koja je primila vakcinu prema americkom pravu ne pripada nikakva naknada jer proizvodjac nije kriv sto je organizam te osobe odreagovao kako je odreagovao (rijetke nuspojave). Posto vakcina donosi i drustveno dobro drustvo je odlucilo da ovo nije posteno (iako se primjenjuje za sve ostale proizvode) i odlucilo da se osnuje fond koji se finasira iz akciza koje placa PROIZVODJAC. Prema ovom principu dovoljno je dokazati samo 1 stvar: vakcina je prouzrokovala stanje. Vidis zasto je ovo postenije i zasto je ovako lakse dobiti naknadu?
Nadam se da ti je ovako nacrtano jasnije i da ces procitati sa razumijevanjem.
Sto se tice akcize to su porezi za odredjene kategorije proizvoda i placa ih PROIZVODJAC.
Prvo si tvrdila da se ne treba nista dokazivati, sad ipak treba, a? Googlalo se malo, vidim
Da li si svjesna da su se odgovornosti od ovih vakcina odrekli svi, i prozivodjaci, a i WHO? Bukvalno se ide iskljucivo na odgovornost krajnjeg korisnika/primaoca, u stilu - trazili ste vakcinu, mi smo je proizveli, ali nismo je bas uspjeli testirati, pa eto... Primate je na vlastitu odgovornost. I ovo je ok ako nije obavezna, ali sudeci po svemu sto svaki dan najavljuju iz raznih zemalja, negdje ce biti bas obavezna, a negdje ce se ljude prisiljavati na to putem raznih restrikcija vezanih za normalan zivot. Podrzavas ovo?
Sto se tice akciza, ocekivano - nisi u pravu. A nisam ni ocekivao da ces znati. Vidim da si i to googlala, medjutim ocito nisi skontala najbitniji dio - formiranje cijene.
Nagooglaj i to. A moze ti pomoci i @shbc. Znam ja da on to zna i bez Googla
Onda opet pokusaj s odgovorm na pitanje "Ko na kraju placa akcize?"
- Dozer
#4360 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Jel mi se cini, ili je poprilicno smrsao od marta do danas...? A onda se i smjeskao, sad je mrtav ozbiljan, i ocito pod nekakvim pritiskom.spinel_ wrote: ↑23/12/2020 22:00 Sta li bi s ljudima pa u roku od nepune godine imaju ovako dijametralno suprotne izjave i kontradikcije.
- Dozer
#4361 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
OK. Sta cemo s ovim - https://www.healio.com/news/primary-car ... -treatmentMogy87 wrote: ↑23/12/2020 22:01 @Dozer citiram Splintera s druge teme
"Ivermektin je snažan antiparazitik i utiče na čitav niz parazita poput nematoda, tremadota, cestoda, helminta.
Njegova upotreba je mnogo više zastupljena u veterini nego u humanoj medicini, obzirom na moguće jake nus pojave.
Lijek izbora je za različite parazitoze prije svega u zemljama gdje to predstavlja veliki zdravstveni problem, (jugoistočna Azije, Afrika, Latinska Amerika ) kao i neka područja u USA koja su rezervoar pojedinih endemskih vrsta.
Nažalost kao što rekoh ma jake nus pojave tako da ga čak i u veterini izbijegavaju kod nekih pasmina pasa.
Općenito kod sisara može da djeluje neurotoksično. Kod ljudi može izazvati čitav niz nus pojava.
Istana da ima određeno antivirusno djelovanje na RNK viruse inhibirajući njihovu replikaciju.
Npr Zika virus, Denga groznica, Virus Zapadnog Nila, Chikungunya
Kada su u pitanju Sars i Sars CoV-2 virusi, u pokusima in vitro pokazalo se da virus zaista djeluje na replikaciju virusa, ali to su bili pokusi u lab uslovima.
Sad etičko pitanje da li su potencijalni rizici koje aplikacija lijeka može izazvati vrijedni njegove upotrebe.
Možda neka dodatna istraživanja oko ovoga interesantno g lijeka nekad u budućnosti donesu bolje rezultate jer nije u pitanju samo ovaj virus. Mogao bi se koristiti i u nekim drugim terapijama prije svega kod tzv egzotičnih i tropskih bolesti."
- Lao Ce
#4362 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Vrijedi se raspravljati sa ljudima koji imaju razum i koji imaju realan pogled i poštene namjere. Sa ljudima kojima to nedostaje ne vrijedi ulaziti u polemike, jer imaju mean intentions.
-
Mogy87
#4363 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ja kad pisem podrazumijevam da be razgovaram sa zidom i da moram crtati da se taj dio da je posljedica od vakcine mora dokazivati. Ali ocigledno pojedincima treba bukvalno najocitije stvari crtati.Dozer wrote: ↑23/12/2020 22:26Ja uvijek citam s razumijevanjem, ali je problem kada neko napise nesto sto ni sam ne razumijeMogy87 wrote: ↑23/12/2020 21:58 Tebi se stvarno mora crtati.
Postoje 2 scenarija. U OBA slucaja moras dokazati da je vakcina uzrokovala stanje/bolest.
1. Scenarij Vakcina je uzrokovala stanje I proizvodjac je nesto uradio pogresno (npr nemar) tad protivno tvom navodu MOZES tuziti proizvodjaca. Moras dokazati 2 stvari: 1. Vakcina je prouzrokovala stanje
2. Krivicu proizvodjaca (npr nemar). Ovaj sistem se primjenjuje za sve proizvode ukljucujuci i lijekove.
2. Scenarij Vakcina je uzrokovala stanje i proizvodjac NIJE uradio bilo sta pogresno. Tad osobi koja je primila vakcinu prema americkom pravu ne pripada nikakva naknada jer proizvodjac nije kriv sto je organizam te osobe odreagovao kako je odreagovao (rijetke nuspojave). Posto vakcina donosi i drustveno dobro drustvo je odlucilo da ovo nije posteno (iako se primjenjuje za sve ostale proizvode) i odlucilo da se osnuje fond koji se finasira iz akciza koje placa PROIZVODJAC. Prema ovom principu dovoljno je dokazati samo 1 stvar: vakcina je prouzrokovala stanje. Vidis zasto je ovo postenije i zasto je ovako lakse dobiti naknadu?
Nadam se da ti je ovako nacrtano jasnije i da ces procitati sa razumijevanjem.
Sto se tice akcize to su porezi za odredjene kategorije proizvoda i placa ih PROIZVODJAC.
Prvo si tvrdila da se ne treba nista dokazivati, sad ipak treba, a? Googlalo se malo, vidim
Da li si svjesna da su se odgovornosti od ovih vakcina odrekli svi, i prozivodjaci, a i WHO? Bukvalno se ide iskljucivo na odgovornost krajnjeg korisnika/primaoca, u stilu - trazili ste vakcinu, mi smo je proizveli, ali nismo je bas uspjeli testirati, pa eto... Primate je na vlastitu odgovornost. I ovo je ok ako nije obavezna, ali sudeci po svemu sto svaki dan najavljuju iz raznih zemalja, negdje ce biti bas obavezna, a negdje ce se ljude prisiljavati na to putem raznih restrikcija vezanih za normalan zivot. Podrzavas ovo?
Sto se tice akciza, ocekivano - nisi u pravu. A nisam ni ocekivao da ces znati. Vidim da si i to googlala, medjutim ocito nisi skontala najbitniji dio - formiranje cijene.
Nagooglaj i to. A moze ti pomoci i @shbc. Znam ja da on to zna i bez Googla
Onda opet pokusaj s odgovorm na pitanje "Ko na kraju placa akcize?"![]()
Kako nisu uspjeli testirati? Testirana je kvalitetnije nego sto se testiraju vakcine u obaveznom programu djece (Priorix npr je testiran i pusten na 30.000 doza, a Pfizer/BioNtech na 44.000). Opet pises iz glave.
Sto se tice eventualbih restrikcija ne vjerujem da ce ih biti. ALI hipoteticki da ih bude, ja da mislim da je nesto stetno za moje zdravlje odrekla bi se mnogo toga. Budite malo principijelni. Istrpite nesto za ideale. Ako vam 99% svjetskih strucnjaka kaze jedno, a vi hocete drugo pa stanite iza principa.
Sto se tice akciza znam da aludiras da ih proizvodjac ukljuci u cijenu proizvoda i na taj nacin prebaci na potrosaca. Ali to se ne desava uvijek i nije pravilo. Ali opet cu dobiti neku pricicu vezano za cigare i alkohol (takodjer proizvodi koji podlijezu akcizama). Jer ti sve znas pa i kako farmaceutske kuce u USA formiraju cijenu proizvoda za vakcine.
-
Mogy87
#4364 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Super. Da li clanak navodi nuspojave? Za vakcine nakon sto je na 22.000 ljudi od jula dokazano da su sigurne trubis "aaaa nuspojave". Zasto isti princip ne primijenis na ovaj lijek? Gdje je za njega dokaz da je siguran na 22K ljudi? Evo strucna osoba ti kaze da je opasan. I nista? Samo da nije buhaha strasna vakcinaDozer wrote: ↑23/12/2020 22:32OK. Sta cemo s ovim - https://www.healio.com/news/primary-car ... -treatmentMogy87 wrote: ↑23/12/2020 22:01 @Dozer citiram Splintera s druge teme
"Ivermektin je snažan antiparazitik i utiče na čitav niz parazita poput nematoda, tremadota, cestoda, helminta.
Njegova upotreba je mnogo više zastupljena u veterini nego u humanoj medicini, obzirom na moguće jake nus pojave.
Lijek izbora je za različite parazitoze prije svega u zemljama gdje to predstavlja veliki zdravstveni problem, (jugoistočna Azije, Afrika, Latinska Amerika ) kao i neka područja u USA koja su rezervoar pojedinih endemskih vrsta.
Nažalost kao što rekoh ma jake nus pojave tako da ga čak i u veterini izbijegavaju kod nekih pasmina pasa.
Općenito kod sisara može da djeluje neurotoksično. Kod ljudi može izazvati čitav niz nus pojava.
Istana da ima određeno antivirusno djelovanje na RNK viruse inhibirajući njihovu replikaciju.
Npr Zika virus, Denga groznica, Virus Zapadnog Nila, Chikungunya
Kada su u pitanju Sars i Sars CoV-2 virusi, u pokusima in vitro pokazalo se da virus zaista djeluje na replikaciju virusa, ali to su bili pokusi u lab uslovima.
Sad etičko pitanje da li su potencijalni rizici koje aplikacija lijeka može izazvati vrijedni njegove upotrebe.
Možda neka dodatna istraživanja oko ovoga interesantno g lijeka nekad u budućnosti donesu bolje rezultate jer nije u pitanju samo ovaj virus. Mogao bi se koristiti i u nekim drugim terapijama prije svega kod tzv egzotičnih i tropskih bolesti."
-
Diogenes420
#4365 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Kontam nešto da ovo sa vakcinama neće baš zaživit, mada će pokušati sve da uspiju u svojim namjerama.
Jedno je natjerat ljude da nose maske i lockdown, a potpuno druga stvar je natjerati ih da nešto ubrizgaju u sebe.
Mislim da će ova sva pizdarija potrajat dvije tri godine ukupno dok ljudima baš ne dopizdi. i da će se ustanoviti šta je ustvari bilo iza ovoga svega. Znači, izbjegavat vakcinu par godina dok se se ne stvori kritična masa.
Jedno je natjerat ljude da nose maske i lockdown, a potpuno druga stvar je natjerati ih da nešto ubrizgaju u sebe.
Mislim da će ova sva pizdarija potrajat dvije tri godine ukupno dok ljudima baš ne dopizdi. i da će se ustanoviti šta je ustvari bilo iza ovoga svega. Znači, izbjegavat vakcinu par godina dok se se ne stvori kritična masa.
- spinel_
#4366 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Evo u ovom intervju s ovog portala gdje nema cenzure kaze da ima "samo" 60ak naslova.
No, to je nebitno. Postavih zbog dole citiranog teksta:
https://www.logicno.com/politika/interv ... emiju.html
No, to je nebitno. Postavih zbog dole citiranog teksta:
https://www.logicno.com/politika/interv ... emiju.html
Dokazi, zapravo tvrdnje o manipulativnom prorijeklu COVID-19 virusa dolaze iz više pravaca. Luc Montagnier to zaključuje zbog podudarnih nizova virusa korone i AIDSa. Smatra da se to nije moglo dogoditi slučajno. Dr Li Meng Yan to pak tvrdi iz izravnih uvida. Sudjelovala je u tome. Meni se učinilo sumnjivim zbog čudnih koincidencija. Na laboratorijsko porijeklo upućivali su brojni koronaradovi i patenti unatrag više godina. Koronazaraze buknule su istovremeno u Italiji (Bergamo) i Kini (Wuhan) gdje su biotehnološki kompleksi koji takve viruse mogu napraviti i razmjenjivati. Nije slučajna ni financijska prisutnost Georga Sorosa u njima. Kako se moglo dogoditi da za „nultog“ koronapacijenta odmah sazna cijeli svijet! Uz stotinu tisuća koji umiru svaki dan, udarna „vijest“ je, eto, da je netko u Kini umro od gripe! Dnevnonoćno maltretiranje ljudi o izmišljenoj „novoj“ bolesti (koja nije u Top 50 svih uzroka smrti, a tek je na 14-tom mjestu uzroka smrti od zaraznih bolesti sa smrtnošću 0,5 – 1,0% u populaciji starijoj od 70 godina s teškim kronicitetima) – nije slučajno. „Akcija“ je sinhronizirana putem medija. Svjedoci smo MEDIdemije a ne pandemije.
Otkriće kako „šiljci“ COVID-19 imaju strukture koje blokiraju enzim na membranama plućnog tkiva, važan za stvaranje angiotenzina koji regulira arterijski tlak plućnog optoka, upućuje na njegovu laboratorijsku „doradu“. Vezanjem virusa na taj enzim, smanjuje se proizvodnja angiotenzina, to slabi funkcije pluća i tjera srce da pojačano radi. Tri četvrtine umrlih s Covida-19 bili su srčani bolesnici, večinom muškarci. Zato što se geni za proizvodnju enzima nalaze na kromosomu X, muškarci imaju jedan, a žene dva takva kromosoma.
Korona virus je planski izabran da „nosi“ PLANdemiju zbog visoke zaraznosti, i inače svojstva svih virusa prehlade. Da bi bio „učinkovitiji“, laboratorijski je „naoružan“ da blokira plućne funkcije. U sinergiji ovih svojstava, trebao je sijati smrt, baš onako kakve su bile početne projekcije. Očito su nešto znali dok se o virusu još ništa nije znalo? Na razočaranje PLANdemijskih arhitekata, takav scenarij nije uslijedio. Virus su zaustavili moćni alati stanične antivirusne obrane pa ga mladi i zdravi ljudi svladavaju kao i običnu prehladu. Još prije desetak godina, u vrijeme „svinjske“ PLANdemije, objasnio sam zašto kolovođama depopulacije neće uspjeti napraviti virus koji će zaobići sve prepreke stanične obrane, a kojeg će imunološka obrana u konačnici dokrajčiti. To je moguće samo u američkim filmovima. U Hollywoodu.
Iako je ovaj zadnji depopulacijski virus savršeno smišljen, činjenica je da ga večina zaustavlja bez simptoma bolesti. I baš takav, asimptomatski ishod, predvidio sam odmah po proglašenju pandemije od strane Melinde i Billa Gatesa via WHO.
Ako se nekima sve ovo čini kao niz slučajnosti, možda ih “razbude” dezinformacije kako je korporacija Pfizer istovremeno i proizvođač “kataklizmičkog” virusa i “spasonosnog” cjepiva. Preko Glaxa, Pfizer je vlasnik i kompleksa Wuhanu, ali to je naravno laž.
Ako ni to nije sumnjivo, onda ništa nije sumnjivo, ni to da je povrh svega investicijski monstrum „Black Rock“ ili Crna Stijena, predatorski fond, po snazi financija odmah iza Amerike i Kine, a ispred Japana i Njemačke, ni to da je u američkoj saveznoj državi Georgiji podignut gigantski „Black Rock“ monument od crnog granita na kojem na više jezika, između ostalog piše: „Maintain humanity under 500,000,000 in perpetual balance with nature“, u slobodnom prijevodu da nas treba biti manje od pola milijarde kako bi živjeli u skladu s prirodom, a ostali su višak. Naravno sve su to „teorije zavjere“. I Amerika i Georgija i monument i Pfizer i Soros i pandemija i cjepivo i ja i svi oni koji ne vjeruju da je cijepljenje „najbolji postupak u povijesti medicine“.
-
Mogy87
#4367 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Dobro je, vratili smo se na humoristicni sadrzaj 
- Dozer
#4368 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Znaci...sad tvrdis da nisi rekla da se ne treba nista dokazivati oko ovoga...?Mogy87 wrote: ↑23/12/2020 22:35 Ja kad pisem podrazumijevam da be razgovaram sa zidom i da moram crtati da se taj dio da je posljedica od vakcine mora dokazivati. Ali ocigledno pojedincima treba bukvalno najocitije stvari crtati.
Kako nisu uspjeli testirati? Testirana je kvalitetnije nego sto se testiraju vakcine u obaveznom programu djece (Priorix npr je testiran i pusten na 30.000 doza, a Pfizer/BioNtech na 44.000). Opet pises iz glave.
Sto se tice eventualbih restrikcija ne vjerujem da ce ih biti. ALI hipoteticki da ih bude, ja da mislim da je nesto stetno za moje zdravlje odrekla bi se mnogo toga. Budite malo principijelni. Istrpite nesto za ideale. Ako vam 99% svjetskih strucnjaka kaze jedno, a vi hocete drugo pa stanite iza principa.
Sto se tice akciza znam da aludiras da ih proizvodjac ukljuci u cijenu proizvoda i na taj nacin prebaci na potrosaca. Ali to se ne desava uvijek i nije pravilo. Ali opet cu dobiti neku pricicu vezano za cigare i alkohol (takodjer proizvodi koji podlijezu akcizama). Jer ti sve znas pa i kako farmaceutske kuce u USA formiraju cijenu proizvoda za vakcine.
Ispitivanja uradjena na 44.000 zamoraca.... OK. Zna li se mogu li imati kakvih posljedica nakon 2 ili 5 godina...?
Sto se tice eventualnih restrikcija - sumnjala ti ili ne, ali one se vec uveliko najavljuju u nekim zemljama. Dao sam ti vec primjer Australije. A ponegdje su vec rekli da ce vakcinisanje biti obavezno.
Sto se tice akciza - da, znam kako se formiraju cijene i u farmaceutskim kucama u USA. I da, to se desava uvijek i jeste pravilo svugdje na svijetu. U ekonomiji se to zove "prevaljivanje poreza". Eto, naucila si upravo jos nesto
Hint: Imas na prethodnoj stranici link na interview s prof.dr. Markovskim, a u njemu gomilu svima poznatih cinjenica koje su vrlo lako provjerljive, cak i na Googletu.
Napomena: sve ono sto je govorio jos u martu ili aprilu, ispostavilo se danas kao tacno. Neki su to cak i javno priznali, poput Talijana.
- Dozer
#4369 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Jesi ozbiljna...? To postoji vec 40 godina, jadna ne bila. Odavno testirano i odobreno, sve odavno poznato. Za razliku od tvojih voljenih Covid vakcina za koje se ne zna nista.Mogy87 wrote: ↑23/12/2020 22:39 Super. Da li clanak navodi nuspojave? Za vakcine nakon sto je na 22.000 ljudi od jula dokazano da su sigurne trubis "aaaa nuspojave". Zasto isti princip ne primijenis na ovaj lijek? Gdje je za njega dokaz da je siguran na 22K ljudi? Evo strucna osoba ti kaze da je opasan. I nista? Samo da nije buhaha strasna vakcina![]()
- spinel_
#4370 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Dozer wrote: ↑23/12/2020 22:55
Hint: Imas na prethodnoj stranici link na interview s prof.dr. Markovskim, a u njemu gomilu svima poznatih cinjenica koje su vrlo lako provjerljive, cak i na Googletu.
Napomena: sve ono sto je govorio jos u martu ili aprilu, ispostavilo se danas kao tacno. Neki su to cak i javno priznali, poput Talijana.
Covjek koji mi tada otvorio oci i na tome sam mu zahvalan
- Dozer
-
Mogy87
#4372 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Jesi procitao sta je napisao Splinter? Ili i on nema pojma i i od njega bolje znas?Dozer wrote: ↑23/12/2020 22:58Jesi ozbiljna...? To postoji vec 40 godina, jadna ne bila. Odavno testirano i odobreno, sve odavno poznato. Za razliku od tvojih voljenih Covid vakcina za koje se ne zna nista.Mogy87 wrote: ↑23/12/2020 22:39 Super. Da li clanak navodi nuspojave? Za vakcine nakon sto je na 22.000 ljudi od jula dokazano da su sigurne trubis "aaaa nuspojave". Zasto isti princip ne primijenis na ovaj lijek? Gdje je za njega dokaz da je siguran na 22K ljudi? Evo strucna osoba ti kaze da je opasan. I nista? Samo da nije buhaha strasna vakcina![]()
Protok vremena nije garant bilo kakve sigurnosti.
-
Mogy87
#4373 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
@Dozer tebi bukvalno treba crtati.Mogy87 wrote: ↑22/12/2020 07:52Hajmo ispocetka. Po americkom pravu ako imas rijetku nuspojavu (1 u milion) i dokazes je, a proizvodjac je uradio sve ispravno nemas pravo na naknadu. Moras dokazati fault (npr. nemar proizvodjaca) i da je vakcina izazvala stanje. Znaci 2 stvari. I tako je za sve proizvode (ukljucujuci lijekove).Dozer wrote: ↑21/12/2020 23:16Opet te pitam - gdje je tu odgovornost proizvodjaca? Gdje su penali za proizvodjaca?
I sta ne moras dokazati... Da ti problem nije uzrokovala vakcina? Pa...jeste... dodjes u Fond i kazes - meni je vakcina uzrokovala neplodnost, i Fond ti odmah isplatti 2 miliona... Nemas nikakvu potrebu dokazati da je istina to sto trvrdis, logicno.
Sta se sve ovdje nece procitati... Znas li uopste sta su akcize...? Znas li ko ih na kraju placa?
E posto to nije posteno jer vakcine imaju i drustvenu korist osnovan je fond koji finasira PROIZVODJAC (eto odgovornosti) kako bi naknadu dobili i ti 1 u milion slucajevi koji inace ne bi. Dovoljno je samo dokazati da je od vakcine. Znaci 1 stvar.
Ti i dalje mozes tuziti ukoliko je proizvodjac uradio nesto pogresno. Znaci kao i za sve ostale proizvode. Ali moras to moci i dokazati
Pogledaj podvuceno.
-
Diogenes420
#4374 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
osim da si ti debil. juče, danas, sutra - debil. U bilo koji dan, sat i minut - debil. neovisno o protoku vremena debilMogy87 wrote: ↑23/12/2020 23:00Jesi procitao sta je napisao Splinter? Ili i on nema pojma i i od njega bolje znas?Dozer wrote: ↑23/12/2020 22:58Jesi ozbiljna...? To postoji vec 40 godina, jadna ne bila. Odavno testirano i odobreno, sve odavno poznato. Za razliku od tvojih voljenih Covid vakcina za koje se ne zna nista.Mogy87 wrote: ↑23/12/2020 22:39 Super. Da li clanak navodi nuspojave? Za vakcine nakon sto je na 22.000 ljudi od jula dokazano da su sigurne trubis "aaaa nuspojave". Zasto isti princip ne primijenis na ovaj lijek? Gdje je za njega dokaz da je siguran na 22K ljudi? Evo strucna osoba ti kaze da je opasan. I nista? Samo da nije buhaha strasna vakcina![]()
Protok vremena nije garant bilo kakve sigurnosti.
- Industrialyzer
#4375 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Dozer wrote: ↑23/12/2020 21:24Kratko je trajala normalna komunikacija....Industrialyzer wrote: ↑23/12/2020 15:57 Svasta se ovdje sad preplice, pa cemo polako, redom. Prvo, nigdje nisam vidio naucni rad tog covjeka, eto jedan od vas kaze da ima negdje link, drugi kaze da se cenzurisao i da ga nece niko objaviti. Dogovorite se, pa ako imate link, dajte ga, jer prosli put kad sam trazio isto ste rekli i nigdje nije bilo linka za cijeli rad.
Tu anatomiju sto si polagao mozes macku o rep kad je rijec o ovome, pogotovo sto mi to govori da je vjerovatno fasto u pitanju?
Ne znam sta je fasto, a polagao sam 1990. Jesi li bio uopste rodjen tada...?
Posteno. Ako ti je dobro u zivotu - jos bolje, i drago mi je ako je tako, zaista.Zadnje dvije godine me zivot odveo u drugom smjeru, sad sam svoj gazda i nisam toliko ukljucen u laboratoriju.
Ali, ovo nije odgovor na moje pitanje...
NIje li malo bez veze da nemas ni vlastito misljenje o tome, pogotovo jer bi ipak trebalo da znas ponesto i o tome, s obzirom na struku...?O lijekovima ne zelim spekulisati, jer o tome trebaju farmaceuti, a ne ja.
Ovdje se nikako ne mozemo sloziti jer i sam znas da je period potreban za pravljenje jedne pouzdane i bezbjedne vakcine daleko duzi od par mjeseci. Osnovni razlog su dugorocni efekti, sto pozitivni, sto negativni. Ova vakcina nije prosla taj proces ni izblia, cak ni 10% toh procesa.Nismo imali dovoljno informacija o ponasanji virusa, svaki dan naucimo nesto novo, sasvim dovoljno da imamo sigurnu vakcinu. Da se inace upumpaju ovolike cifre u razvoj bilo koje vakcine, ista bi bila razvijena u par mjeseci.
Ovako laizki... njegovo sirenje bez obzira na klimatske uslove...? Nije mi poznat oda se jos neki respiratorni virus siri na ovaj nacin...Za sada se virus ponasa potpuno prirodno, moglo bi se reci i ocekivano, tvrdnje da je vjestacki su zasnovane na kojoj cinjenici? Koja je uloga tog vjestackog dijela virusa u njegovom ponasanju?
Dakle, gore si rekao da ne bi spekulisao oko lijekova, a i vakcina je valjda lijek... Sada ipak spekulises o njoj...Ko je pitao za mutacije i vakcine, odnosno koliki je stepen mutiranja, za sada je mali, cini mi se ispod 0.05%, a u obzir treba uzeti i cinjenicu da mutacije ne moraju uvijek izazvati fenotipsku promjenu, jer tripleti baza od kojih se sastoje amino kiseline imaju 3-4 kombinacije koje ce dati apsolutno istu aminokiselinu, sto znaci sa takva mutacija nema nikakav uticaj na razvoj. U nasem tijelu se svakodnevno desava veliki broj mutacija, pa 99.9% njih nema neki veci uticaj na nas organizam. To je odgovor da li ce nam trebati nova vakcina. Upravo tih 5000 izolovanih i sekvenciranih genoma je kljucno za stvaranje vakcine.
Dalje, kazes da postoji mnogo nepoznanica oko samog virusa, s cim se slazem, ali - kako je onda moguce napraviti vakcinu za nesto o cemu se tako malo zna, i to za samo par mjeseci...? Ima li logike u ovom pitanju?
Naravno, i zasto se niko ne oglasava oko Ivermectina...?
Eto mojih komentara.I hajde da cujem vase komentare, jer zaista citanje ogromnih tekstova je zamorno i oduzima mnogo vremena. Ja ovdje pisem sve svojim rijecima, pa zbog ekonomicnosti, da cujem i vas. Odgovaram samo na cinjenice, sve ostalo je trosenje vremena uzalud.
A jos mi nisi odgovorio na pitanja, pa ako ti nije tegoba...
Dakle, da ti sutra otkrijes da, karikiram, Acisal i caj od sumskih jagoda u nekoj kombinaciji i omjeru efikasno ponistavaju simptome Covida u bilo kojem stadiju, sta bi ti, iskreno...
1. Da li bi izasao u javnost i svima rekao sta si otkrio, pri tome znajuci da ces sigurno biti diskreditovan na sve moguce i nemoguce nacine od strane medija, a zatim i javnosti, cime bi mozda ugrozio svoj posao i egzistenciju?
2. Usutio se i u sebi psovao 12 dana, a onda to sto si otkrio primijenio samo na sebi i svojima?
A zanima me i tvoje misljenje, ali i ostalih, o ovoj cinjenici koju je i Markovski vrlo precizno detektovao (i ja sam vas ovo pitao prije neki dan, ali ste svi to ignorisali).Na ovo slobodno nadovezite Faucija i njegove izjave, tj. najave, koje su i sada dostupne.Po meni, nije jasno na osnovu čega je SZO proglasila COVID -19 pandemiju 11. ožujka 2020. Recimo, ako se uzme gripa kao najblaža poznata bolest, kod proglašenja epidemije gripe u jednoj regiji, uvjet je da ima 3-5% bolesnih u toj regiji ili državi. Po tim kriterijima još nemamo brojku za proglašenje pandemije ili regionalnih epidemija. Ako uzmemo da oko 7 milijardi žive na planeti, 3% je oko 200 milijuna, a danas imamo oko 70 milijuna pozitivnih (iako je realno taj broj mnogo veći). No, 11. ožujka bilo je 11.382 pozitivnih. Kako, po kojem kriteriju je proglašena pandemija? Tko je unaprijed znao da će se bolest širiti i po kojim saznanjima? Znači, sa 11 tisuća pozitivnih ne bi se proglasila pandemija ni kad bi se radilo o karantenskoj bolesti.
Kazem ti, ne zelim razgovarati na osnovu misljenja, naravno da imam misljenje o lijekovima, ali ne dovoljno informacija da ulazim u diskusiju. Za razliku od tebe, ja nisam strucnjak za svaku oblast, ja sam obican covjek koji zadnjih 10ak godina proucava materiju srodnu ovome sto se desava u svijetu. Uvodis pricu koja se temelji na misljenjima i scenarijima sta bi bilo kad bi bilo, a ja ne funkcionisem tako. Rasprave koje se temelje na tome su beskonacne i nemaju svrhu.
A da bi mi raspravljali na nekom naucnom nivou, mislim da ce ti trebati malo vise od polozene anatomije na faksu i procitanih nekoliko clanaka koji su ti djelomicno jasni. Znam da ces opet spominjati neki ego i sl, ali zaista nije tako.
Samo se saltas sa jedne teme na drugu, trazis nekakva uvjerenja od drugih ljudi, a zauzvrat nudis jako malo.
Ok je imati svoje misljenje, ali kad nemas cinjenice na svojoj strani, onda ga nemas pravo nametati. A ti, i ostali zagovornici zavjera upravo to radite. Mnogo misljenja, izjava, komentara, ali cinjenica jako malo. Pogotovo kada je u pitanju prica o izolovanju genoma virusa gdje si nekoliko puta izjavio da nije izolovan, a nijednom nisi ponudio dokaz za to. Evo, imas sad priliku da dokazes da genom SarsCov2 nikad nije izolovan i ako nadjes dokaz, posveticu svoju punu paznju tvojim pitanjima i odgovoricu na svako najbolje sto mogu.