Zato sto zapad evidentira slucaje depresije dok to islamske zemlje uglavnom ne rade, ili ne u punom kapacitetu.The 51st State wrote: ↑21/12/2020 21:07Optimus Prime wrote: ↑21/12/2020 21:04The 51st State wrote: ↑21/12/2020 20:36
Naravno da cu te edukovati sve dok dajes odgovore koji su ispod svakog nivoa, dosad sam te demoliro hrpu puta u raspravi, pa sto ne bi onda.
Sekularne drzave su utemeljene na religijskim konceptima i tradicijama i ateisti se prakticno samo slepaju i koriste benefite, da se po njima drzava uredi brzo bi dobili neku mutant verziju sjeverne koreje kao autenticnog predstavnika ateistickog uredjenja drustva
U serijatskim drzavama ( iako su nekompletne u tom smislu) ima hrpa prednosti u odnosu na sekularne, ljudi si mirniji, manje stresniji, sigurniji od tih pseudo naprednijih drzava. A koliko je taj napredak fejk i diskutabilan govori cinjenica da je stopa samoubistava i depresije upravo najveca u tim sekularnim zapadnim zemljama zajedno sa japanom i to ogromnom vecinom upravo medju ateistima.
Opet samozavaravanje.
https://en.wikipedia.org/wiki/World_Happiness_Report
Muslimani u biti lazu sami sebe, jer im sama religija ne dopusta da kazu da im je lose, jer bi to znacilo da priznaju da ih je bog ostavio na cjedilu. Kad muslimana pitas kako mu je, uvjek ce zato reci elhamdulila. Kako se stvarno osjecaju to je druga prica.
Da, to radis komstanno, ako su toliko sretni zasto je depresija i stopa samoubustava najveca na zapadu?
Ne, ti to radis, muslimani su najsrecniji ljudi po anketama , dokle mislis da se brukas i svoju deluziju projektujes opcenito?
https://www.dailymail.co.uk/health/arti ... eness.html
Sto se tice samoubistava to moze biti istinito, ali razlog vidim u strahu od vjecnog pakla, tako da musliman vjerovatno nece izvrsiti samoubistvo koliko god da mu je lose. Ateista zna da drugi svijet ne postoji i da ce samoubistvom rijestiti svoje muke i oticei u nistavilo, bez straha da ce ga miliostivi bog rostiljati do beskonacnosti.
Ali nisam ni govorio o ekstremnim slucajevima, nego vise od prosjeku.
Sto se tice studije koju si postirao, tu sam skeptican bas iz onog razloga kojag sam naveo gore. Ako musliman na pitanje, kako mu je , odgovori da mu je lose, automatski priznaje da je Allah nesto zajebo. Tako da to neces cesto cuti.