Kutak za ateističko-religijski trenutak
-
belfy
#3026 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
ja bih samo da kazem da nije oko 3000, nego blize oko 6000 poznatih bozanstava tokom ljudskog postojanja.
a sto se tice ovih "novih" sto dodju da se raspravljaju komentirajuci sa "jeste" ili "nije", te bez objasnjavanja me podsjeti na ovo:
a sto se tice ovih "novih" sto dodju da se raspravljaju komentirajuci sa "jeste" ili "nije", te bez objasnjavanja me podsjeti na ovo:
-
The 51st State
#3027 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Objasnjenje je jasno i plausabilno, jeli se nauka dogovorila o teroriji igravitacije za pocetak?apsidejzi wrote: ↑21/12/2020 16:34Ono kad ne znas bil se smijao il plakao...The 51st State wrote: ↑21/12/2020 12:23 jesi svjestan kolosalne gluposti koju si izvalio da nauka nije stvar interpretacije? pa jos i dan danas naucnici imaju razlicita misljenja o recimo teoriji gravitacije.
Zvijezda nikad nigdje nije pala. To sto je tvoj muhamed vidio bile su komete koje su usle u zemljinu atmosferu. To nisu zvijezde nego komadi kamena. Gravitacija nije stvar interpretacije jer postoje tacno definisane formule koje je opisuju. Tacno se zna koliko zvijezda treba biti velika da bi se urusila u sebe i pretvorila u bijelog patuljka ili crnu rupu. Tacno se moze izracunati uticaj gravitacije na raznim planetama. 9,81 m/s2 je gravitaciono ubrzanje na Zemlji. Sta tu imas interpretirati? Baci perusku, baci kamen, gravitacija ih isto privlaci. Nista se nema interpretirati.
Drug, Muhamed je ofula kada je ovaj ajet u pitanju. On je vidio komete i pomjesao ih sa zvjezdama. To sto u nas narod kaze: "Zvjezda padalica" nije zvijezda. To su komete. Obicni kamencici koji ulijecu u atmosferu. Zvijezda je mnogo veca ali i mnogo udaljenija pa izgleda isto.
Zao mi je, tvoj bijedni pokusaj ismijavanja nauke pokazuje samo da nemas blage veze o fizici i objasnjava zasto naivo vjerujes u ajet "kada zvijezde popadaju". Izuci malo zivotni ciklus zvijezda. Nikada ni jedna nije pala niti ce. Nema gdje da padne. Jedino sto pada ovdje je muhamedova tvrdnja da mu je bog poslao objavu.
Ti padas sa nelogicnim, nenauncnim tumacenjem ne bi li svoj odabir validirao iako intuitivno znas da nisi u pravu sto demonstriras povazdan kroz ovaj ppdforum, cas vako cas nako. Hoci li vjerovati tebe, islamofobicnim izvorima ili astrofizicarima koji ne vide nikakvu naucnu kontradikciju?
Last edited by The 51st State on 21/12/2020 17:58, edited 1 time in total.
-
The 51st State
#3028 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Glupa logika, dakle svi mi mozemo tvrditi da smo vegerijanci jer ne jedemo sve od zivotinje, oni su otisli samo malo dalje i dodali par proizvoda vise. Nije ni cudo s obzirom da ti je dawkins uzor, ili mozemo reci da smo svi amisi jer ne koristimo vecniu ljudskih izuma, a oni su dodali samo par vise na listu. Absurdna ateisticka logika.apsidejzi wrote: ↑21/12/2020 16:45 Sta znaci biti ateista? To znaci nevjerovati u samo jednog vise boga od tebe. U toku historije covjecanstva postojalo je otprilike 3000 razlicitih religija. Sto politeistickih, sto monoteistickih. Veliki broj njih je izumro. Kada pitas jednog muslimana danas da li vjeruje u te bogove, on ce kazati: NE. Kada ga pitas da li vjeruje da je Isus boziji sin on ce reci NE. Kada ga pitas da li vjeruje u Zeusa, AmonRa, Thora i svih ostalih 2999 bogova, on ce reci NE.
Medjutim, upitaj krscanina isto to pitanje i dobices isti odgovor u 2998 slucajeva. Iduci bog u kojeg on ne vjeruje je Allah. Dakle i krscani i muslimani su ateisti u 2998 bogova i ateisti su u onog drugog boga.
Ovdje je jasno da ni jedan logicki nije upravu jer ako kazes da su krscani upravu, Allah ne postoji, a ako kazes da su muslimani upravu onda Isus ne postoji kao olicenje Boga. Medjutim, ako uzmemo krscanski argument zasto Allah nije bog, i ako uzmemo muslimanski argument zasto Isus nije bog onda dobijemo ateisticki argument, zasto ni jedan nije bog.
Vi ste vec ateisti jedni u druge. Ja sam samo ateista u oboje plus preostalih 2998 bogova.
Last edited by The 51st State on 21/12/2020 17:59, edited 1 time in total.
- apsidejzi
#3029 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Ja mogu biti najgluplja, najruznija, najnesposobnija,najmanje inteligentna osoba na planeti ali zvijezda nikada nije pala niti ce. Muhamed je usrao motku i ti zabijas glavu u pijesak na ociglednu cinjenicu. To je isto da kazes kako je 2+2=4 stvar interpretacije.The 51st State wrote: ↑21/12/2020 17:05Objasnjenje je jasno i plausabilno, jeli se nauka dogovorila o teroriji igravitacije za pocetak?apsidejzi wrote: ↑21/12/2020 16:34Ono kad ne znas bil se smijao il plakao...The 51st State wrote: ↑21/12/2020 12:23 jesi svjestan kolosalne gluposti koju si izvalio da nauka nije stvar interpretacije? pa jos i dan danas naucnici imaju razlicita misljenja o recimo teoriji gravitacije.
Zvijezda nikad nigdje nije pala. To sto je tvoj muhamed vidio bile su komete koje su usle u zemljinu atmosferu. To nisu zvijezde nego komadi kamena. Gravitacija nije stvar interpretacije jer postoje tacno definisane formule koje je opisuju. Tacno se zna koliko zvijezda treba biti velika da bi se urusila u sebe i pretvorila u bijelog patuljka ili crnu rupu. Tacno se moze izracunati uticaj gravitacije na raznim planetama. 9,81 m/s2 je gravitaciono ubrzanje na Zemlji. Sta tu imas interpretirati? Baci perusku, baci kamen, gravitacija ih isto privlaci. Nista se nema interpretirati.
Drug, Muhamed je ofula kada je ovaj ajet u pitanju. On je vidio komete i pomjesao ih sa zvjezdama. To sto u nas narod kaze: "Zvjezda padalica" nije zvijezda. To su komete. Obicni kamencici koji ulijecu u atmosferu. Zvijezda je mnogo veca ali i mnogo udaljenija pa izgleda isto.
Zao mi je, tvoj bijedni pokusaj ismijavanja nauke pokazuje samo da nemas blage veze o fizici i objasnjava zasto naivo vjerujes u ajet "kada zvijezde popadaju". Izuci malo zivotni ciklus zvijezda. Nikada ni jedna nije pala niti ce. Nema gdje da padne. Jedino sto pada ovdje je muhamedova tvrdnja da mu je bog poslao objavu.
Ti padas sa nelogicnim, nenauncnim tumacenjem ne bi li svoj odabir validirao iako intuitivno znas da nisi u pravu sto demonstriras povazdan kroz ovaj ppdforum, cas vako cas nako. Hoci li vjerovati tebe, islamofobicnim izvorima ili astrofizicarima koji me vide nikakvu naucnu kontradikciju?
-
The 51st State
#3030 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
.apsidejzi wrote: ↑21/12/2020 17:58Ja mogu biti najgluplja, najruznija, najnesposobnija,najmanje inteligentna osoba na planeti ali zvijezda nikada nije pala niti ce. Muhamed je usrao motku i ti zabijas glavu u pijesak na ociglednu cinjenicu. To je isto da kazes kako je 2+2=4 stvar interpretacije.The 51st State wrote: ↑21/12/2020 17:05Objasnjenje je jasno i plausabilno, jeli se nauka dogovorila o teroriji igravitacije za pocetak?apsidejzi wrote: ↑21/12/2020 16:34
Ono kad ne znas bil se smijao il plakao...
Ti padas sa nelogicnim, nenauncnim tumacenjem ne bi li svoj odabir validirao iako intuitivno znas da nisi u pravu sto demonstriras povazdan kroz ovaj ppdforum, cas vako cas nako. Hoci li vjerovati tebe, islamofobicnim izvorima ili astrofizicarima koji me vide nikakvu naucnu kontradikciju?
Dokazi ili prestani izmova dokazivati to sto si reako
Last edited by The 51st State on 21/12/2020 18:01, edited 1 time in total.
- apsidejzi
#3031 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Za razliku od boga, veoma je vidljivo jel neko jel neko jede meso il koristi tehnologiju. DOKAZIVO!!! ako ti je taj mali detalj promakao.The 51st State wrote: ↑21/12/2020 17:07Glupa logika, dakle svi mi mozemo tvrditi da smo vegerijanci jer ne jedemo sve od zivotinje, oni su otisli samo dodali par proizvoda vise. Nije ni cudo s obzirom da ti je dawkins uzor, ili mozemo reci da smo svi amisi jer ne koristimo vecniu ljudskih izuma, a oni su dodali samo par vise na listu. Absurdna ateisticka logika.apsidejzi wrote: ↑21/12/2020 16:45 Sta znaci biti ateista? To znaci nevjerovati u samo jednog vise boga od tebe. U toku historije covjecanstva postojalo je otprilike 3000 razlicitih religija. Sto politeistickih, sto monoteistickih. Veliki broj njih je izumro. Kada pitas jednog muslimana danas da li vjeruje u te bogove, on ce kazati: NE. Kada ga pitas da li vjeruje da je Isus boziji sin on ce reci NE. Kada ga pitas da li vjeruje u Zeusa, AmonRa, Thora i svih ostalih 2999 bogova, on ce reci NE.
Medjutim, upitaj krscanina isto to pitanje i dobices isti odgovor u 2998 slucajeva. Iduci bog u kojeg on ne vjeruje je Allah. Dakle i krscani i muslimani su ateisti u 2998 bogova i ateisti su u onog drugog boga.
Ovdje je jasno da ni jedan logicki nije upravu jer ako kazes da su krscani upravu, Allah ne postoji, a ako kazes da su muslimani upravu onda Isus ne postoji kao olicenje Boga. Medjutim, ako uzmemo krscanski argument zasto Allah nije bog, i ako uzmemo muslimanski argument zasto Isus nije bog onda dobijemo ateisticki argument, zasto ni jedan nije bog.
Vi ste vec ateisti jedni u druge. Ja sam samo ateista u oboje plus preostalih 2998 bogova.
- apsidejzi
#3032 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
A ti bi da dokazem ono sto nisam rekao: Da postoji bog na primjerThe 51st State wrote: ↑21/12/2020 18:00.apsidejzi wrote: ↑21/12/2020 17:58Ja mogu biti najgluplja, najruznija, najnesposobnija,najmanje inteligentna osoba na planeti ali zvijezda nikada nije pala niti ce. Muhamed je usrao motku i ti zabijas glavu u pijesak na ociglednu cinjenicu. To je isto da kazes kako je 2+2=4 stvar interpretacije.The 51st State wrote: ↑21/12/2020 17:05
Objasnjenje je jasno i plausabilno, jeli se nauka dogovorila o teroriji igravitacije za pocetak?
Dokazi ili prestani izmova dokazivati to sto si reako
-
The 51st State
#3033 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
nije doka
Pa ti nisi shvatio apsirdnost svoje tvrdnje ikako, izgleda da nisi u stanju pratiti logicki slijed tvrdnje, ja sam samo oborio tvoju tvrdnju na logican nacin.apsidejzi wrote: ↑21/12/2020 18:00Za razliku od boga, veoma je vidljivo jel neko jel neko jede meso il koristi tehnologiju. DOKAZIVO!!! ako ti je taj mali detalj promakao.The 51st State wrote: ↑21/12/2020 17:07Glupa logika, dakle svi mi mozemo tvrditi da smo vegerijanci jer ne jedemo sve od zivotinje, oni su otisli samo dodali par proizvoda vise. Nije ni cudo s obzirom da ti je dawkins uzor, ili mozemo reci da smo svi amisi jer ne koristimo vecniu ljudskih izuma, a oni su dodali samo par vise na listu. Absurdna ateisticka logika.apsidejzi wrote: ↑21/12/2020 16:45 Sta znaci biti ateista? To znaci nevjerovati u samo jednog vise boga od tebe. U toku historije covjecanstva postojalo je otprilike 3000 razlicitih religija. Sto politeistickih, sto monoteistickih. Veliki broj njih je izumro. Kada pitas jednog muslimana danas da li vjeruje u te bogove, on ce kazati: NE. Kada ga pitas da li vjeruje da je Isus boziji sin on ce reci NE. Kada ga pitas da li vjeruje u Zeusa, AmonRa, Thora i svih ostalih 2999 bogova, on ce reci NE.
-
The 51st State
#3034 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
apsidejzi wrote: ↑21/12/2020 18:01A ti bi da dokazem ono sto nisam rekao: Da postoji bog na primjer![]()
![]()
![]()
![]()
Naravno da cu dokazivati ono sto govorim, za razliku od tebe
![]()
Da keslanje je zadnje utociste kada nemas sta dalje reci, dokazi da nije nigdje zvijezda pala, me mozes naravno.
A evo sta ljudi inace odgovaraju za bukvalce poput tebe.
https://islamqa.info/en/answers/243871/ ... -in-arabic
- Optimus Prime
#3035 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Komedija se nastavlja. Dakle, zvijezda na arapskom moze znaciti bilo koje nebesko tijelo. Interesantno.The 51st State wrote: ↑21/12/2020 18:05
Da keslanje je zadnje utociste kada nemas sta dalje reci, dokazi da nije nigdje zvijezda pala, me mozes naravno.
-
belfy
#3036 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
dobro zapoceto sa "Glupa logika". jer ovo sto tvrdis to zaista jeste. ako jedes bilo koji dio zivotinje onda nisi vegetarijanac, tako da ne mozes tvrditi da si vegetarijanac ako jedes bilo koji dio. tek ako ne jedes niti jedan dio iste mozes se nazvati vegetarijancem. a u opisu datom iznad je receno upravo to. "ne jesti" nista od religije se naziva ateizmom, jer ako "jedes" bilo koji mali dio religije onda se ne mozes nazvati ateistom.The 51st State wrote: ↑21/12/2020 17:07Glupa logika, dakle svi mi mozemo tvrditi da smo vegerijanci jer ne jedemo sve od zivotinje, oni su otisli samo malo dalje i dodali par proizvoda vise. Nije ni cudo s obzirom da ti je dawkins uzor, ili mozemo reci da smo svi amisi jer ne koristimo vecniu ljudskih izuma, a oni su dodali samo par vise na listu. Absurdna ateisticka logika.apsidejzi wrote: ↑21/12/2020 16:45 Sta znaci biti ateista? To znaci nevjerovati u samo jednog vise boga od tebe. U toku historije covjecanstva postojalo je otprilike 3000 razlicitih religija. Sto politeistickih, sto monoteistickih. Veliki broj njih je izumro. Kada pitas jednog muslimana danas da li vjeruje u te bogove, on ce kazati: NE. Kada ga pitas da li vjeruje da je Isus boziji sin on ce reci NE. Kada ga pitas da li vjeruje u Zeusa, AmonRa, Thora i svih ostalih 2999 bogova, on ce reci NE.
nauka se o tome davno "dogovorila" kako ti kazes. sada cak na tom "dogovoru" nadjose i neke nove odgovore. i, ne samo to, nego idu i korak dalje pokusavajuci otkriti sta se krije iza dvodimenzionalnih cestica (za koje cemo sacekati da dobiju "prorocanstva unazad" iz Ku'ana, sto bi rekao Smrle):The 51st State wrote: ↑21/12/2020 17:05 ...jeli se nauka dogovorila o teroriji igravitacije za pocetak?
https://en.wikipedia.org/wiki/Anyon
https://www.discovermagazine.com/the-sc ... e-universe
et', tako svijet ide dalje dok ti i takvi kao ti ne izvukoste iz Kur'ana nista vise od vazenja uprazno...
-
The 51st State
#3037 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
ne nastavlja, nego ponovo pocinje sa tvojim odgovorom. mislim ponudio si vrlo komprehentan argument, nema staOptimus Prime wrote: ↑21/12/2020 18:39Komedija se nastavlja. Dakle, zvijezda na arapskom moze znaciti bilo koje nebesko tijelo. Interesantno.The 51st State wrote: ↑21/12/2020 18:05
i zamolio bih formuskog drota belfyia da me ne citira, ispuco je svoju sansu za razmjenu misljenja.
-
The 51st State
#3038 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Evo sta pravi i autenticni cafir i prilican nesimpatizer islama kaze za razliku od ovih nasih priucenih i sa time bi zavrsio raspravu , sto se mene tice.
"if muhammad comes of age in a city that is pagan, that is a thousand kilometers from the frontier with palestine if he is illiterate then how on earth are we to explain this text which is full of all these sophisticated cultural references except as a miracle..
it would seem if we are to rely on the muslim account of how the quran came into being that the divine must indeed have penetrated this mortal sublunar world of ours."
Tom holland.
"if muhammad comes of age in a city that is pagan, that is a thousand kilometers from the frontier with palestine if he is illiterate then how on earth are we to explain this text which is full of all these sophisticated cultural references except as a miracle..
it would seem if we are to rely on the muslim account of how the quran came into being that the divine must indeed have penetrated this mortal sublunar world of ours."
Tom holland.
- Optimus Prime
#3039 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Znaci bog u svojoj najvaznijoj objavi pokusava da objasni prirodne pojave i pri tome koristi rijeci koje mogu da znace bilo sta i to je tebi savrseno razumno?The 51st State wrote: ↑21/12/2020 18:48ne nastavlja, nego ponovo pocinje sa tvojim odgovorom. mislim ponudio si vrlo komprehentan argument, nema staOptimus Prime wrote: ↑21/12/2020 18:39Komedija se nastavlja. Dakle, zvijezda na arapskom moze znaciti bilo koje nebesko tijelo. Interesantno.The 51st State wrote: ↑21/12/2020 18:05
i zamolio bih formuskog drota belfyia da me ne citira, ispuco je svoju sansu za razmjenu misljenja.
Dakle,nije rijec o Einsteinu, nego o nekom koje navodno beskonacno inteligentniji od Einsteina, a opet nije u stanju da se precizno izrazi. Kako se mozes bojati nekog ko je toliko glup?
-
The 51st State
#3040 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
jedino ti ispadas takav sa tvojim zakljucivanjem, ali posto je nauka dokazala da ateizam zaglupljuje nije ni cudo.Optimus Prime wrote: ↑21/12/2020 18:59Znaci bog u svojoj najvaznijoj objavi pokusava da objasni prirodne pojave i pri tome koristi rijeci koje mogu da znace bilo sta i to je tebi savrseno razumno?The 51st State wrote: ↑21/12/2020 18:48ne nastavlja, nego ponovo pocinje sa tvojim odgovorom. mislim ponudio si vrlo komprehentan argument, nema staOptimus Prime wrote: ↑21/12/2020 18:39
Komedija se nastavlja. Dakle, zvijezda na arapskom moze znaciti bilo koje nebesko tijelo. Interesantno.
Dakle,nije rijec o Einsteinu, nego o nekom koje navodno beskonacno inteligentniji od Einsteina, a opet nije u stanju da se precizno izrazi. Kako se mozes bojati nekog ko je toliko glup?
- Optimus Prime
#3041 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Naucno je dokazano da su ateisti u prosjeku inteligentniji od vjernika.The 51st State wrote: ↑21/12/2020 19:01jedino ti ispadas takav sa tvojim zakljucivanjem, ali posto je nauka dokazala da ateizam zagluplkuje nije nije ni cudo.Optimus Prime wrote: ↑21/12/2020 18:59Znaci bog u svojoj najvaznijoj objavi pokusava da objasni prirodne pojave i pri tome koristi rijeci koje mogu da znace bilo sta i to je tebi savrseno razumno?The 51st State wrote: ↑21/12/2020 18:48
ne nastavlja, nego ponovo pocinje sa tvojim odgovorom. mislim ponudio si vrlo komprehentan argument, nema sta
https://www.independent.co.uk/life-styl ... 83131.html
Moze li neki link koje tvrdi suprotno?
- apsidejzi
#3042 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Klasicna islamska: moze bit bitne, moze bit ne bitne. Kad dodje do tog nivoa ja okrenem na muzikuOptimus Prime wrote: ↑21/12/2020 18:39Komedija se nastavlja. Dakle, zvijezda na arapskom moze znaciti bilo koje nebesko tijelo. Interesantno.The 51st State wrote: ↑21/12/2020 18:05
-
The 51st State
#3043 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
https://www.sciencedirect.com/science/a ... 6920304888Optimus Prime wrote: ↑21/12/2020 19:08Naucno je dokazano da su ateisti u prosjeku inteligentniji od vjernika.The 51st State wrote: ↑21/12/2020 19:01jedino ti ispadas takav sa tvojim zakljucivanjem, ali posto je nauka dokazala da ateizam zagluplkuje nije nije ni cudo.Optimus Prime wrote: ↑21/12/2020 18:59
Znaci bog u svojoj najvaznijoj objavi pokusava da objasni prirodne pojave i pri tome koristi rijeci koje mogu da znace bilo sta i to je tebi savrseno razumno?
- Optimus Prime
#3044 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Gdje ovo izvuce iz naftalina. Znaci vrsili su studiju na senilnim starcima?The 51st State wrote: ↑21/12/2020 19:50https://www.sciencedirect.com/science/a ... 6920304888Optimus Prime wrote: ↑21/12/2020 19:08Naucno je dokazano da su ateisti u prosjeku inteligentniji od vjernika.The 51st State wrote: ↑21/12/2020 19:01
jedino ti ispadas takav sa tvojim zakljucivanjem, ali posto je nauka dokazala da ateizam zagluplkuje nije nije ni cudo.
Cestitam, nasao si jedinu studiju koja tvrdi nesto slicno.
Sve ostale upravo tvrde suprotno, i manje vise danas je opstepriznata cinjenica da su ateisti u prosjeku inteligentniji.
https://www.indy100.com/news/scientist- ... is-7733926
-
belfy
#3045 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
ti bi trebao prestati postati linkove koje ni sam ne procitas. mislim da, cak i da si ih procitao ne bi ih razumio. iznova i iznova postavljas linkove na kojima sam budes opsporen, ali nastavljas dalje sa "novim"... da li je moguce biti toliko tvrdoglav i ignorantan?The 51st State wrote: ↑21/12/2020 19:50https://www.sciencedirect.com/science/a ... 6920304888Optimus Prime wrote: ↑21/12/2020 19:08Naucno je dokazano da su ateisti u prosjeku inteligentniji od vjernika.The 51st State wrote: ↑21/12/2020 19:01
jedino ti ispadas takav sa tvojim zakljucivanjem, ali posto je nauka dokazala da ateizam zagluplkuje nije nije ni cudo.
-
The 51st State
#3046 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
imas hrpu studija gdje su atesti ubjedljivi lideri svih drustvenih patologija, ne djeluje mi to kao odraz inteligencije, uglavnom empirijski dokazano da je taj pogled na svijet lisen svake civilizacijske vrijednosti i da nema buducnost, manja stopa nataliteta, sebicnost i narcizam ne mogu rezultirati nicim do propasti, no uvijek ce biti takvih da se pametni ljudi podsjecaju na glupost i besmislenost takvog izbora.Optimus Prime wrote: ↑21/12/2020 20:00Gdje ovo izvuce iz naftalina. Znaci vrsili su studiju na senilnim starcima?The 51st State wrote: ↑21/12/2020 19:50https://www.sciencedirect.com/science/a ... 6920304888Optimus Prime wrote: ↑21/12/2020 19:08
Naucno je dokazano da su ateisti u prosjeku inteligentniji od vjernika.
Cestitam, nasao si jedinu studiju koja tvrdi nesto slicno.
Sve ostale upravo tvrde suprotno, i manje vise danas je opstepriznata cinjenica da su ateisti u prosjeku inteligentniji.
https://www.indy100.com/news/scientist- ... is-7733926
dosta od mene besplatne edukacije,
pozz.
.
- Optimus Prime
#3047 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Samo me nemoj ti edukovat molim te.The 51st State wrote: ↑21/12/2020 20:12
imas hrpu studija gdje su atesti ubjedljivi lideri svih drustvenih patologija, ne djeluje mi to kao odraz inteligencije, uglavnom empirijski dokazano da je taj pogled svijet je lisen svake civilizacijske vrijednosti i da nema buducnost, manja stopa nataliteta, sebicnost i narcizam ne mogu rezultirati nicim do propasti, no uvijek ce biti takvih da se pametni ljudi podsjecaju na glupost i besmislenost takvog izbora.
pozz.
ja ne znam u kojem paralelnom svemiru ti zivis, ali i kao i kod inteligencije, postoji takodjer i korelacija izmedju razvijenosti zemlje i postotka ateista koji zive u toj zemlji.
Sekularne drzave gdje religija politicki gledano ne igra veliku ulogu, a gdje vecina stanovnistva religiju posmatra kao neku vrstu folklora su obicno zemlje koje su najpozeljnije za zivot, dok za drzave sa serijatskim uredjenjem vazi suprotno ( Izuzev par zemalja koje zive isklucivo od prirodnih resursa)
-
The 51st State
#3048 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Naravno da cu te edukovati sve dok dajes odgovore koji su ispod svakog nivoa, dosad sam te demoliro hrpu puta u raspravi, pa sto ne bi onda.Optimus Prime wrote: ↑21/12/2020 20:26Samo me nemoj ti edukovat molim te.The 51st State wrote: ↑21/12/2020 20:12
imas hrpu studija gdje su atesti ubjedljivi lideri svih drustvenih patologija, ne djeluje mi to kao odraz inteligencije, uglavnom empirijski dokazano da je taj pogled svijet je lisen svake civilizacijske vrijednosti i da nema buducnost, manja stopa nataliteta, sebicnost i narcizam ne mogu rezultirati nicim do propasti, no uvijek ce biti takvih da se pametni ljudi podsjecaju na glupost i besmislenost takvog izbora.
pozz.
ja ne znam u kojem paralelnom svemiru ti zivis, ali i kao i kod inteligencije, postoji takodjer i korelacija izmedju razvijenosti zemlje i postotka ateista koji zive u toj zemlji.
Sekularne drzave gdje religija politicki gledano ne igra veliku ulogu, a gdje vecina stanovnistva religiju posmatra kao neku vrstu folklora su obicno zemlje koje su najpozeljnije za zivot, dok za drzave sa serijatskim uredjenjem vazi suprotno ( Izuzev par zemalja koje zive isklucivo od prirodnih resursa)
Sekularne drzave su utemeljene na religijskim konceptima i tradicijama i ateisti se prakticno samo slepaju i koriste benefite, da se po njima drzava uredi brzo bi dobili neku mutant verziju sjeverne koreje kao autenticnog predstavnika ateistickog uredjenja drustva
U serijatskim drzavama ( iako su nekompletne u tom smislu) ima hrpa prednosti u odnosu na sekularne, ljudi si mirniji, manje stresniji, sigurniji od tih pseudo naprednijih drzava. A koliko je taj napredak fejk i diskutabilan govori cinjenica da je stopa samoubistava i depresije upravo najveca u tim sekularnim zapadnim zemljama zajedno sa japanom i to ogromnom vecinom upravo medju ateistima.
- Optimus Prime
#3049 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
The 51st State wrote: ↑21/12/2020 20:36
Naravno da cu te edukovati sve dok dajes odgovore koji su ispod svakog nivoa, dosad sam te demoliro hrpu puta u raspravi, pa sto ne bi onda.
Sekularne drzave su utemeljene na religijskim konceptima i tradicijama i ateisti se prakticno samo slepaju i koriste benefite, da se po njima drzava uredi brzo bi dobili neku mutant verziju sjeverne koreje kao autenticnog predstavnika ateistickog uredjenja drustva
U serijatskim drzavama ( iako su nekompletne u tom smislu) ima hrpa prednosti u odnosu na sekularne, ljudi si mirniji, manje stresniji, sigurniji od tih pseudo naprednijih drzava. A koliko je taj napredak fejk i diskutabilan govori cinjenica da je stopa samoubistava i depresije upravo najveca u tim sekularnim zapadnim zemljama zajedno sa japanom i to ogromnom vecinom upravo medju ateistima.
Opet samozavaravanje.
https://en.wikipedia.org/wiki/World_Happiness_Report
Muslimani u biti lazu sami sebe, jer im sama religija ne dopusta da kazu da im je lose, jer bi to znacilo da priznaju da ih je bog ostavio na cjedilu. Kad muslimana pitas kako mu je, uvjek ce zato reci elhamdulila. Kako se stvarno osjecaju to je druga prica.
-
The 51st State
#3050 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Optimus Prime wrote: ↑21/12/2020 21:04The 51st State wrote: ↑21/12/2020 20:36
Naravno da cu te edukovati sve dok dajes odgovore koji su ispod svakog nivoa, dosad sam te demoliro hrpu puta u raspravi, pa sto ne bi onda.
Opet samozavaravanje.
https://en.wikipedia.org/wiki/World_Happiness_Report
Muslimani u biti lazu sami sebe, jer im sama religija ne dopusta da kazu da im je lose, jer bi to znacilo da priznaju da ih je bog ostavio na cjedilu. Kad muslimana pitas kako mu je, uvjek ce zato reci elhamdulila. Kako se stvarno osjecaju to je druga prica.
Da, to radis komstanno, ako su toliko sretni zasto je depresija i stopa samoubustava najveca na zapadu?
Ne, ti to radis, muslimani su najsrecniji ljudi po anketama , dokle mislis da se brukas i svoju deluziju projektujes opcenito?
https://www.dailymail.co.uk/health/arti ... eness.html