Rastuzim se kad ovo procitam. Mozda vise govori o nasim kapacitetima da mozemo izac samo sa konjinom Dodikom koji sam sebe dovede na crne liste i blokira sebi sve puteve. Ako gledas u tom kontekstu onda jesu gori od Dodika jer ce Dodik sam sebe srusti a mozda povuc sve za sobom.
Ali me bas nerviraju te novonastale floskule da svu svi gori od Dodika ako je tolko dobar kuci ga nosite. Naravno da je "gori" od Dodika jer je pametniji i sposobniji hiljadu puta od njega, ako mislis u tom kontekstu, onda se mozda i mogu slozit.
DODIK JE COVJEK KOJI NE ZELI EKONOMSKI NAPREDAK NI ENTITETA, NI DRZAVE JER TAJ PROCES DONOSI SAMO OPCE DOBRO OVOJ DRZAVI I ON JE JEDINI SPREMAN DA SVE KOCI PO CIJENU NEKIH DRUGIH STVARI, OSTALI NISU SPREMNI NA TO I ODMAH SU BOLJI.
A sto se tice Senada, ne bih da zvucim kao da vrijedjam al mi se u pojedinim trenucima cini kao da je otupio malo u glavi. Nepovezano prica, sporo, gestikulise, nema jasnu koncepciju emisije i pitanja, vecina se svodi zbrda dola ko sto bi rekli. Nekada je bas negledljivo al zbog njegovog nekog šmeka i renomea od prije je izgurao u najgledaniju emisiju. Al zbog viskoh ocekivanja nekada zna izgledati vrlo amaterski i mahalski