Obzirom da sudjeluješ na tom forumu za razliku od mene valjda si upoznat o čemu teferiče...
Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
- Kolinda
#3776 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
- escobar__
#3777 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Ne sudjelujem ali čitam ta sranja čisto kao podsjetnik s kakvom nazi-stokom dijelim životni prostor. Večeras vidim slavlje zbog zagađenja zraka u Sarajevu, zamisli koliko mržnjom zadojeno pseto moraš bit da likuješ nad činjenicom da se ljudi u nekom drugom gradu guše u prljavom vazduhu. I ka'e nositelji evropskih vrijednosti...
Pu!
-
zrakomlat
-
Benjo34
#3779 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Sreća pa amerikanci znaju stanje na terenu, hrpa operativaca je u svakoj zemlji, mogu pravit twitter naloge i pisati bljuvotine gdje hoće i koliko hoće. Sve to je samim njima minus, još kad na to dodaš fino da su se Rusi sastali samo sa Srbima i Hrvatima na ovom prostoru, pametnom dosta.
- Kolinda
#3780 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Slažem se da je to fuj, u istoj ravni sa likovanjem o odlascima u Irsku, Njemačku kad se radi o Hrvatima....escobar__ wrote: ↑17/12/2020 22:28Ne sudjelujem ali čitam ta sranja čisto kao podsjetnik s kakvom nazi-stokom dijelim životni prostor. Večeras vidim slavlje zbog zagađenja zraka u Sarajevu, zamisli koliko mržnjom zadojeno pseto moraš bit da likuješ nad činjenicom da se ljudi u nekom drugom gradu guše u prljavom vazduhu. I ka'e nositelji evropskih vrijednosti...![]()
![]()
![]()
Pu!
- escobar__
#3781 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Ma to je jasno kao dan, kažem ti ovaj imbecil blati Armiju i Bošnjake već godinama i nikom ništa. Ne jebe niko tu priču ni 2% jer ipak Amerikanci imaju operativce koji stvari odrađuju na terenu, a ne sjede na Twitteru da glume kulturu i civilizaciju dok prvog komšiju utjeruje u terorizam.Benjo34 wrote: ↑17/12/2020 22:33 Sreća pa amerikanci znaju stanje na terenu, hrpa operativaca je u svakoj zemlji, mogu pravit twitter naloge i pisati bljuvotine gdje hoće i koliko hoće. Sve to je samim njima minus, još kad na to dodaš fino da su se Rusi sastali samo sa Srbima i Hrvatima na ovom prostoru, pametnom dosta.
- Kolinda
#3782 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Ja sam u svom fazonu, na taj forum nisam nikada ni provirio jer me jednoumlje sa bilo koje strane uopće ne zanima. S tim da sam čitajući vas ovdje shvatio da pričate o 10-15 likova koji pišu na tom forumu, zamisli koje je to onda mjerilo da bi ga netko uzeo za relevantno...
-
zrakomlat
#3783 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Nisam ni ja prije ulazio na taj forum osim 2-3 puta ove sedmice potaknut pisanjem drugih. Ali zato često upanem na poskok facebook stranicu, i slične bljuvotina pro-hzhb stranice. Pa kakve se tu bljuvotine pišu u komentarima, nevjerovatno. Mada si u pravu, najčešće istih 20-30 likova komentarise i piše gadosti kontra Bošnjaka..ima botova, ali ima i obrazovanih ljudi.Kolinda wrote: ↑17/12/2020 22:36Ja sam u svom fazonu, na taj forum nisam nikada ni provirio jer me jednoumlje sa bilo koje strane uopće ne zanima. S tim da sam čitajući vas ovdje shvatio da pričate o 10-15 likova koji pišu na tom forumu, zamisli koje je to onda mjerilo da bi ga netko uzeo za relevantno...
- Kolinda
#3784 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Ali zar misliš da nije tako slično ili isto na probošnjačkim medijima gdje možeš pročitati takve bljuvotine kontra Hrvata da ti se život zgadi...zrakomlat wrote: ↑17/12/2020 22:44Nisam ni ja prije ulazio na taj forum osim 2-3 puta ove sedmice potaknut pisanjem drugih. Ali zato često upanem na poskok facebook stranicu, i slične bljuvotina pro-hzhb stranice. Pa kakve se tu bljuvotine pišu u komentarima, nevjerovatno. Mada si u pravu, najčešće istih 20-30 likova komentarise i piše gadosti kontra Bošnjaka..ima botova, ali ima i obrazovanih ljudi.Kolinda wrote: ↑17/12/2020 22:36Ja sam u svom fazonu, na taj forum nisam nikada ni provirio jer me jednoumlje sa bilo koje strane uopće ne zanima. S tim da sam čitajući vas ovdje shvatio da pričate o 10-15 likova koji pišu na tom forumu, zamisli koje je to onda mjerilo da bi ga netko uzeo za relevantno...
Pa pročitaj što pojedinci po ovom forumu pišu koji je umjeren i sve će ti biti jasno.
- p206
#3785 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
meni je najludji onaj neki demograf iz Žepča, nacrtao je bar 1000 trećih entiteta, razne kombinacije.. a Žepče bi prije predao Srbiji nego da ostane u Bosni
realno tamo su bolesnici, ima ih i na našoj strani... kao sto uvijek govorim, mi smo najbliži jedni drugima i sto prije to shvatimo i podržimo ljude koji takvu politiku vode biće nam prije bolje
realno tamo su bolesnici, ima ih i na našoj strani... kao sto uvijek govorim, mi smo najbliži jedni drugima i sto prije to shvatimo i podržimo ljude koji takvu politiku vode biće nam prije bolje
-
Emiremir33
#3786 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
[media][/media]
Pratio sam davno Slavic net i ovaj ustvario citao samo,jednom usao na Krstaricu i to je sve,na Hrvatske nisam nikad ,dovoljno je što vidim ovdje prepričavanja...Opet Klix forum je najtolerantiji od svih ovih forumazrakomlat wrote: ↑17/12/2020 22:44Nisam ni ja prije ulazio na taj forum osim 2-3 puta ove sedmice potaknut pisanjem drugih. Ali zato često upanem na poskok facebook stranicu, i slične bljuvotina pro-hzhb stranice. Pa kakve se tu bljuvotine pišu u komentarima, nevjerovatno. Mada si u pravu, najčešće istih 20-30 likova komentarise i piše gadosti kontra Bošnjaka..ima botova, ali ima i obrazovanih ljudi.Kolinda wrote: ↑17/12/2020 22:36Ja sam u svom fazonu, na taj forum nisam nikada ni provirio jer me jednoumlje sa bilo koje strane uopće ne zanima. S tim da sam čitajući vas ovdje shvatio da pričate o 10-15 likova koji pišu na tom forumu, zamisli koje je to onda mjerilo da bi ga netko uzeo za relevantno...
-
zrakomlat
#3787 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Pa ima i toga. Ali ćeš na kvazi bošnjačkim portalima prije naletiti da seru na komunjare, Konakovića, siite, Našu stranku i sl nego na Hrvate.Kolinda wrote: ↑17/12/2020 22:50Ali zar misliš da nije tako slično ili isto na probošnjačkim medijima gdje možeš pročitati takve bljuvotine kontra Hrvata da ti se život zgadi...zrakomlat wrote: ↑17/12/2020 22:44Nisam ni ja prije ulazio na taj forum osim 2-3 puta ove sedmice potaknut pisanjem drugih. Ali zato često upanem na poskok facebook stranicu, i slične bljuvotina pro-hzhb stranice. Pa kakve se tu bljuvotine pišu u komentarima, nevjerovatno. Mada si u pravu, najčešće istih 20-30 likova komentarise i piše gadosti kontra Bošnjaka..ima botova, ali ima i obrazovanih ljudi.Kolinda wrote: ↑17/12/2020 22:36
Ja sam u svom fazonu, na taj forum nisam nikada ni provirio jer me jednoumlje sa bilo koje strane uopće ne zanima. S tim da sam čitajući vas ovdje shvatio da pričate o 10-15 likova koji pišu na tom forumu, zamisli koje je to onda mjerilo da bi ga netko uzeo za relevantno...
Pa pročitaj što pojedinci po ovom forumu pišu koji je umjeren i sve će ti biti jasno.
-
Nikola Testa
#3788 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
HB forum je propagandističkog profila, a ne mjesto gdje se vodi neka konstruktivna rasprava. Jako dugo pratim HB, mislim da sam čak išao u srednju školu kad sam se upoznao s tim forumom, iako je u to vrijeme bio na višem nivou. Sam forum prati više Bošnjaka nego Hrvata, i sam cilj tog foruma nije oblikovanje mišljenja Hrvatima nego stvaranje straha među Bošnjacima. Naprimjer jedan mjesec loše demografske slike u Federaciji BiH iskoristi se za dvadesetak stranica izdrkavanja o skoroj propasti Bosne i Bošnjaka. Jedna čitava godina u kojoj Hrvati katastrofalno stoje se obradi u par komentara da se ne narušava slika o skoroj propasti hrvatske demografske pozicije. Oni koji ne kontaju fol, takvih ima par, napiše im se "ti fakat ništa ne kontaš" nešto tog tipa. Međutim neke stvari se tamo obrade dosta ranije nego na Klixu, problem Izbornog zakona je tamo još prije tri godine jasno naglašen, još prije nego je krenula sva ova borba u pregovorima HDZ i SDA. Ako razumiješ princip na kojem funkcioniše možeš dosta toga naučit, kad ostaviš po strani svu mržnju koja se tamo prosipa, koja čak nije ni do kraj iskrena nego ima sa cilj slamanje morala druge strane. Ima jedan sjajan primjer kako to funkcioniše, Hrvata se prošle godine u cijeloj BiH rodilo približno 2700, na tako katastrofalnu situaciju Robbi Mo, izvlači statistički podatak da procenat rođenih u Zapadnohercegovačkom kantonu raste u odnosu na ostatak Federacije BiH, te onda sljedi likovanje par likova, dok hrvatska pozicija u većinskim bošnjačkim kantonima postaje blago rečeno katastrofalna. Dudu otvori temu "CIK je naš" ili je bilo nešto u tom fazonu, ne mogu se sjetiti, bosanska strana preuzme CIK, to se predstavi kao beznačajno, samo još jedan korak do propasti Bosne. Svijet bi bio dosadno mjesto bez foruma HB 
- 512MB
#3789 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Ipak najluđi je onaj peder iz Beča BBC, toliko mrzi Bošnjake a voli srbe da bi čovjek pomislio da mu je Šešelj ćaća 
-
Hemsworth30
#3790 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Juh... Kad sam rekao pop kultura mislio sam modernu, populisticku, Severina i to, a ne kulturu u pravom smislu.Novak20 wrote: ↑17/12/2020 14:53Hemsworth30 wrote: ↑17/12/2020 11:30Kako je Bosnjacima danas losije nego prije 15 godina? Trgovina se vise ne odvija preko skutorije, Viteza i Kiseljaka od kojih je zavisio veci dio BiH. Najjaci trgovacki lanac nije u rukama Hrvata, vec Bosnjaka. Bosnjaci su postali sigurna vecina u skoro svim opcinama srednje Bosne. Poljoprivreda vise ne zavisi od Hrvata iz Posavine, jer su raseljeni, Bosnjaci vecina medju mladima u Odzaku. Nazalost, povrce i voce sve vise uvozimo, ali tako je. Turizam je najvise u rukama Bosnjaka, izuzmemo li Medjugorje.
Dominacija OBN-a kao prohrvatskog medija u BiH davno je prestala i pali su. Reklame hrvatskih proizvoda su mnogo manje prisutne nego prije 15 i 20 godina. Hrvatska pop kultura vise nema utjecaja u BiH kao za vrijeme dominacije Nove TV.
U mnogim aspektima Bosnjacima je danas bolje nego prije 15 godina, a Hrvatima losije. No, dakako, politika je poganija. Ne vidim da se vi rahat ne patite...![]()
Tko je rekao da se Hrvati pate ?
Bošnjaci se pate i to rahat. Za male pare u svakom od "uspjeha" koje navodiš.
Uzgred rečeno, pored Zvezda granda i ZMBT hrvatska pop kultura ovdje nema šanse.![]()
-
Hemsworth30
#3791 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
zrakomlat wrote: ↑17/12/2020 18:15Pa tako oni i dolaze do onih 23%. U "svoje" računaju Mostar Jablanicu, Konjic, Niskoplje, Busovaču, Novi TravnikHemsworth30 wrote: ↑17/12/2020 01:01Sjecam se price o demografskom preuzimanju Jablanice. Kazu drze pola opcine i to ce povezati sa Slatinom, mjestom prema Prozoru, a onda ce se Bosnjaci iz ostatka opcine zbog straha iseliti prema Sarajevu jer ce ih Hrvati opkoliti sa tri od cetiri strane.![]()
![]()
![]()
Kao tad bi nam halalili i Konjic prema kojem su imali pretenzije.
![]()
![]()
Danas u toj istoj Jablanici Hrvati cine vecinu samo na Risovcu i zaseoku Kosne Luke, vec su odavno Bosnjaci preuzeli Doljane, a Sovici i Slatina su oduvijek i bili vecinski bosnjacki.
Elem, taj forum je sabirni centar mentalno oboljelih i dezorjentisanih degenerika koji zive, ne u paralelnom svijetu, vec u multiverzumu.![]()

Ma ne može nikako biti.
Rezolucija je mala, evo www.statistika.ba
Ovdje je Busovaca ubrojana u vecinski hrvatsku opcinu, sto je laz i onda bila a posebno sada.
Bosanski Petrovac je sada vec vecinski bosnjacki, prije 7 godina vjerovatno nije bio.
- escobar__
#3792 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Uzročno-posljedična veza... Bošnjaci vam nikad neće oprostit izdaju tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu i pokušaji komadanja ove zemlje nalik onome što su zacrtali Srbi. Mi smo trebali bit saveznici u borbi protiv velikosrpske agresije ali ne lezi vraže. Sav animozitet koji Bošnjaci danas imaju prema Hrvatima možete zahvalit samo sebi i nikome više, to nek ti je vazda na pameti kad su ove stvari u pitanju.Kolinda wrote: ↑17/12/2020 22:34Slažem se da je to fuj, u istoj ravni sa likovanjem o odlascima u Irsku, Njemačku kad se radi o Hrvatima....escobar__ wrote: ↑17/12/2020 22:28Ne sudjelujem ali čitam ta sranja čisto kao podsjetnik s kakvom nazi-stokom dijelim životni prostor. Večeras vidim slavlje zbog zagađenja zraka u Sarajevu, zamisli koliko mržnjom zadojeno pseto moraš bit da likuješ nad činjenicom da se ljudi u nekom drugom gradu guše u prljavom vazduhu. I ka'e nositelji evropskih vrijednosti...![]()
![]()
![]()
Pu!
-
costacurta
#3793 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
escobar__ wrote: ↑18/12/2020 05:48Uzročno-posljedična veza... Bošnjaci vam nikad neće oprostit izdaju tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu i pokušaji komadanja ove zemlje nalik onome što su zacrtali Srbi. Mi smo trebali bit saveznici u borbi protiv velikosrpske agresije ali ne lezi vraže. Sav animozitet koji Bošnjaci danas imaju prema Hrvatima možete zahvalit samo sebi i nikome više, to nek ti je vazda na pameti kad su ove stvari u pitanju.Kolinda wrote: ↑17/12/2020 22:34Slažem se da je to fuj, u istoj ravni sa likovanjem o odlascima u Irsku, Njemačku kad se radi o Hrvatima....escobar__ wrote: ↑17/12/2020 22:28
Ne sudjelujem ali čitam ta sranja čisto kao podsjetnik s kakvom nazi-stokom dijelim životni prostor. Večeras vidim slavlje zbog zagađenja zraka u Sarajevu, zamisli koliko mržnjom zadojeno pseto moraš bit da likuješ nad činjenicom da se ljudi u nekom drugom gradu guše u prljavom vazduhu. I ka'e nositelji evropskih vrijednosti...![]()
![]()
![]()
Pu!
I ovdje treba staviti tačku.
Mi smo mali, nebitni, kozojebi, džamahirija a oni europejci i nek plove morima svjetskim, široko im bilo.
-
Škobo Habu
#3794 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Neki još ordiniraju, neki su se posuli pepelom po glavi i promjenili stranu. Neki su, jednostavno, odustali.escobar__ wrote: ↑17/12/2020 20:11
Još uvijek su oni tu... U tih desetak jebeno bolesnih likova koji, osim što na HercegBosni prosipaju šovinizam, aparthejd, fašizam, mržnju i sve ono najgore što je čovjek uspio stvorit, po Twitteru svakodnevno pišu CIA-i, FBI-ju i drugim američkim agencijama o bosanskim muslimanima koji su srušili tornjeve WTC.
Opaka bolest.
Najtužnija ličnost među svima njima jeste Zirdum. On je postao ekstremno očajan u nastojanju da dokaže isto ono što pokušava Rajkan Vasić, a to je da su se Srbi i Hrvati u ovoj zemlji "junački" borili protiv onih koji su udarili temelje Al Qaidi i ID u svijetu.
Pa su tako Rasim Delić i Sefer Halilović, zajedno sa Alijom, ideološki mentori Bin Laden.
Naravno, Praljak je neko ko je prepoznao opasnost od najezde muslimanskih hordi, samo to Zapad ne razumije.
-
Novak20
#3795 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Mogu i Bošnjaci zahvaliti sebi što osnivaju Savjet za nacionalnu obranu (Muslimana) bez Hrvata i naoružane jedinice PL pola godine prije osnivanja HOS i HVO i devet mjeseci prije referenduma o neovisnosti. Valjda je procjena političkih "elita" bila da se svaka etnija treba brinuti za sebe. Zbog toga i svih događaja nakon toga je animozitet obostran i svatko treba da ga zahvali samo sebi. Ne samo Hrvati.costacurta wrote: ↑18/12/2020 05:50escobar__ wrote: ↑18/12/2020 05:48
Uzročno-posljedična veza... Bošnjaci vam nikad neće oprostit izdaju tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu i pokušaji komadanja ove zemlje nalik onome što su zacrtali Srbi. Mi smo trebali bit saveznici u borbi protiv velikosrpske agresije ali ne lezi vraže. Sav animozitet koji Bošnjaci danas imaju prema Hrvatima možete zahvalit samo sebi i nikome više, to nek ti je vazda na pameti kad su ove stvari u pitanju.![]()
Mi smo mali, nebitni, kozojebi, džamahirija a oni europejci i nek plove morima svjetskim, široko im bilo.
Potencirajući animozitete, potencira se raspad. Ne društva koje se davno raspalo i na ovaj način nema šanse da se obnovi nego države koju to društvo čini.
Druga stvar, nema potrebe za generalizacijom i samosažaljevanjem na osnovu nebitnih foruma i piskaranja svakakvih likova. I pored svog zla opet je više dobrih i normalnih ljudi koji gledaju kako da žive pošteno i bolje, a ne gore.
-
emmir1
#3796 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
escobar__ wrote: ↑17/12/2020 20:11Još uvijek su oni tu... U tih desetak jebeno bolesnih likova koji, osim što na HercegBosni prosipaju šovinizam, aparthejd, fašizam, mržnju i sve ono najgore što je čovjek uspio stvorit, po Twitteru svakodnevno pišu CIA-i, FBI-ju i drugim američkim agencijama o bosanskim muslimanima koji su srušili tornjeve WTC.Škobo Habu wrote: ↑17/12/2020 19:50 Ne podcjenjujte moć foruma HR HB.
Njime su u nakad harali Zirdum, Sopta, Vasić i neki likovi sa hercegovački portala.
Mislim da je i Raspudić bio aktuelan. Mislim... Davno je to bilo.
Opaka bolest.
Preludoooo.
Oplakah.
I onda u kongresu neki dan kažu mora se zaustavit negativan utjecaj Hrvatske.
-
emmir1
#3797 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Nevjerovatna je politika Covica.
Da je bio iskren saveznik, da mu je na prvom mjestu BIH...Hrvati bi imali vlasti koliko požele.
Odlučio se za Rusiju i Dodika.
No bez obzira na sve, mi moramo da radimo na tome da Hrvati budu jednakopravni i kada je to predsjednistvo u pitanju.
Nije politicki korektno da nemaju svog predstavnika kojeg njih većina želi.
Nećemo formirat mišljenje na osnovi tih 15 tak radikalnih UZPovaca sa tog HB foruma jer je jasno da se radi o fasistima i idiotima
Da je bio iskren saveznik, da mu je na prvom mjestu BIH...Hrvati bi imali vlasti koliko požele.
Odlučio se za Rusiju i Dodika.
No bez obzira na sve, mi moramo da radimo na tome da Hrvati budu jednakopravni i kada je to predsjednistvo u pitanju.
Nije politicki korektno da nemaju svog predstavnika kojeg njih većina želi.
Nećemo formirat mišljenje na osnovi tih 15 tak radikalnih UZPovaca sa tog HB foruma jer je jasno da se radi o fasistima i idiotima
- escobar__
#3798 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Prvi sam koji zamjera bosanskom političkom vodstvu ignorisanje činjenica na terenu, te početkom rata u Bosni i Hercegovini smatram napad JNA hordi na hercegovačko selo Ravno. Ja to (kao Bošnjak) nemam problem za kazati, ni to, ni mnogo čega drugog što smatram pogrešnim s naše strane. Ipak, to se nije moralo rješavati ratnim sukobima i zabijanjem noža u leđa, logorima, rušenjem Starog, muslimanskih sakralnih objekata i dr., a sve ono šta ste zdušno radili za vrijeme sukoba Armije i HVO-a.Novak20 wrote: ↑18/12/2020 08:50Mogu i Bošnjaci zahvaliti sebi što osnivaju Savjet za nacionalnu obranu (Muslimana) bez Hrvata i naoružane jedinice PL pola godine prije osnivanja HOS i HVO i devet mjeseci prije referenduma o neovisnosti. Valjda je procjena političkih "elita" bila da se svaka etnija treba brinuti za sebe. Zbog toga i svih događaja nakon toga je animozitet obostran i svatko treba da ga zahvali samo sebi. Ne samo Hrvati.costacurta wrote: ↑18/12/2020 05:50escobar__ wrote: ↑18/12/2020 05:48
Uzročno-posljedična veza... Bošnjaci vam nikad neće oprostit izdaju tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu i pokušaji komadanja ove zemlje nalik onome što su zacrtali Srbi. Mi smo trebali bit saveznici u borbi protiv velikosrpske agresije ali ne lezi vraže. Sav animozitet koji Bošnjaci danas imaju prema Hrvatima možete zahvalit samo sebi i nikome više, to nek ti je vazda na pameti kad su ove stvari u pitanju.![]()
Potencirajući animozitete, potencira se raspad. Ne društva koje se davno raspalo i na ovaj način nema šanse da se obnovi nego države koju to društvo čini.
Druga stvar, nema potrebe za generalizacijom i samosažaljevanjem na osnovu nebitnih foruma i piskaranja svakakvih likova. I pored svog zla opet je više dobrih i normalnih ljudi koji gledaju kako da žive pošteno i bolje, a ne gore.
I dan-danas imate presude Međunarodnog suda pravde da se radilo o udruženom zločinačkom poduhvatu i umjesto da se suočite s vlastitom prošlošću i historijom vi se time još i ponosite, te šurujete s Dodikom i Rusima na razbijanju zemlje koju, navodno, tako zdušno volite i smatrate drugom (ili prvom) domovinom.
Tvoji sunarodnjaci mene mogu smatrat Azijatom/Turčinom, zatucanim, crncem i šta im sve nije padalo na pamet ali nismo baš tolike ovce kakve mislite da smo.
- mO k3
-
Škobo Habu
#3800 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...
Sve što ti Robbi Mo & co. pišu po Herceg-Bosni, pišu to isto i po Forumu.hr. I dan danas. Samo što ja to više ne pratim.Nikola Testa wrote: ↑17/12/2020 23:17 HB forum je propagandističkog profila, a ne mjesto gdje se vodi neka konstruktivna rasprava. Jako dugo pratim HB, mislim da sam čak išao u srednju školu kad sam se upoznao s tim forumom, iako je u to vrijeme bio na višem nivou. Sam forum prati više Bošnjaka nego Hrvata, i sam cilj tog foruma nije oblikovanje mišljenja Hrvatima nego stvaranje straha među Bošnjacima. Naprimjer jedan mjesec loše demografske slike u Federaciji BiH iskoristi se za dvadesetak stranica izdrkavanja o skoroj propasti Bosne i Bošnjaka. Jedna čitava godina u kojoj Hrvati katastrofalno stoje se obradi u par komentara da se ne narušava slika o skoroj propasti hrvatske demografske pozicije. Oni koji ne kontaju fol, takvih ima par, napiše im se "ti fakat ništa ne kontaš" nešto tog tipa. Međutim neke stvari se tamo obrade dosta ranije nego na Klixu, problem Izbornog zakona je tamo još prije tri godine jasno naglašen, još prije nego je krenula sva ova borba u pregovorima HDZ i SDA. Ako razumiješ princip na kojem funkcioniše možeš dosta toga naučit, kad ostaviš po strani svu mržnju koja se tamo prosipa, koja čak nije ni do kraj iskrena nego ima sa cilj slamanje morala druge strane. Ima jedan sjajan primjer kako to funkcioniše, Hrvata se prošle godine u cijeloj BiH rodilo približno 2700, na tako katastrofalnu situaciju Robbi Mo, izvlači statistički podatak da procenat rođenih u Zapadnohercegovačkom kantonu raste u odnosu na ostatak Federacije BiH, te onda sljedi likovanje par likova, dok hrvatska pozicija u većinskim bošnjačkim kantonima postaje blago rečeno katastrofalna. Dudu otvori temu "CIK je naš" ili je bilo nešto u tom fazonu, ne mogu se sjetiti, bosanska strana preuzme CIK, to se predstavi kao beznačajno, samo još jedan korak do propasti Bosne. Svijet bi bio dosadno mjesto bez foruma HB![]()
Bilo je nas nekoliko koji smo se fajtali sa njima konstantno na Forumu.hr. Ja se i dan danas čudim forumašu COD 2, mislim da je iz Travnika, koji je imao živce da se stalno sa njima raspravlja. Bilo je tu još nekoliko forumaša čije sam nickove zaboravio, jer ipak je prošlo deset godina.
Ono što je najbanalnije jeste da ti likovi pišu i dalje sve isto i sa istom strašću kao prvi put kada su se registrovali.