Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Dozer

#2676 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Mogy87 wrote: 03/12/2020 16:55 Nisam mogla ranije, morala sam naci posao jer Soros i Gejc placaju po ucinku, a vi ste me ubili argumentima :D nisu ni mastermindi ono sto su nekad bili :D
I ovime si, bar meni, samo pokazala nivo tvog intelekta. Bez zamjerke. Znas li koliko je taj Soros dao para ovdje od pocetka epidemije, tj. od marta, a u svrhu pomoci onima koji su bili najpogodjeniji? Ne znas, naravno. Preko milion USD.
Znas li koliko je dao Gejc? 0,00 USD.
Ozbiljno mi zelis reci da medicinski radnici, koji ce prvi dobiti vakcinu, nece biti u stanju prepoznati i prijaviti nuspojave?
Da cete primijetiti - hocete.
Da cete to javno izaci i reci - necete. Ti prva neces, jer ce ti tako biti nalozeno. A da bi sacuval radno mjesto, drzces jezik za zubima, i trpiti. Neces smjeti cak ni ovdje na forum priznati bilo sta, jer znas da te kolege prate.
Sto se tice ljudi u starackim domovima jesi svestan pod kakvim su oni rizikom? Znaci masa starih, nemocnih ljudi koji su najugrozenija grupa na jednom mjestu? Znas li kakva je smrtnost po starackim domovima bila na proljece?
Naranvo da sam svjestan. Problem je u tome sto si na proljece slusala i gledala na TV samo o tome. Nakon vakcinacije neces ni cuti za njih vise. Neces imati pojma sta se desava s njima. Smijes se kladiti?
I zaista vjerujes da u 21. vijeku 74 hiljade ljudi koji su ucestvovali u klinickim istrazivanjima od kojih je pola dobilo vakcinu da su imali ozbiljnu nuspojavu za to se ne bi znalo?
Zato sto ne vjerujem farmaceutima (razloge navedoh vec ranije).
Evo i ovaj lik, vjerovatno laze da ce vakcinisati majku da proda zavjeru:

England’s deputy chief medical officer says he told his own mother, 78, to get the jab

“I genuinely have said to my 78-year-old mum, who’s probably listening now: ‘Mum, you must have this vaccine, or any of the vaccines that the MHRA approves as soon as they are available. This is really important, because you are so at risk.’

https://www.theguardian.com/society/202 ... 1607001526
Nemam pojma ko je lik, niti me zanima. Mozda ni on, kao ni ti, nije sposoban sagledati sve aspekte i moguce konsekvence, nego samo slijepo vjeruje onome cemu je naucen da vjeruje.
Mogy87

#2677 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

Joj @Dozer mislila sam da ces razumjeti salu s obzirom da se provlacilo da sam “placenik”. A ko je najveci zavjeras...pa Soros.

Sto se tice dijela za medicinske radnike: nisam medju njima. Ne radim u zdravstvu.

Reci da covjek koji obnasa tako visoku funkciju u zdravstvu UK neobavjesten i da ce majku poslati ko “jagnje na klanje” kako je drugi forumas rekao je meni malo vjerovatno. Ti ces vjerovatno reci da sam naivna.
Dozer

#2678 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Iskreno...cini mi se da jesi malo naivna. Pa upravo ce taj i takav, na datoj poziciji i u datim okolnostima, uraditi sve da bi zadrzao sve to. Ako mu mati ima 80+ godina, vjerovatno je svjestan da ionako nece jos dugo (bezdusno je ovo, znam), i zasto onda ne bi neku agendu (za koju ce mozda dobiti i kakvu dobru cifru) dokazao na vlastitom primjeru?

Mozda ti to nikada ne bi tako, kao ni ja, ali mozes li se zakleti da neko drugi ne bi...?

Nisam skontao da je za Sorosa zajebancija, ali stavljati njega i Gejca u isti kos, pa i u zajebanciji, to rade samo zaista totalno neupuceni. Nebitno.
Dozer

#2679 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Valter+ wrote: 04/12/2020 14:59 Evo sada je strucnjak za Nano tehnologiju.Ne postoji nista da on ne zna.Sve sto ne znate pitajte njega.Ako kazete nesto suprotno navali ko junac na vas ubijedi kako je on u pravu.
Ti ides sve plice i plice... A ja mislio da si odavno dotakao dno plitkoumnosti....

Zar ne primjecujes da trolas (opet) temu, i da ces (opet) u Banovice zbog toga, kao i zbog kloniranja (opet)...?
Dozer

#2680 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

drag_gost wrote: 04/12/2020 14:33 To sto procitas strucnu literaturu ti ne daje zvanje. Formalno obrazovanje podrazumjeva diplomu, koja cesto podrazumjeva i to da ce se dobiti praksa u toj oblasti. Ako ja sada 10 godina citam literature o operacijama na mozgu, to me ne cini neurohirurgom. Banalizujem, ali shvatices.

Sto se tice nanorobota, nista tu delikatno nema. Nemoguce je u dogledno vrijeme. Barem u sljedecih 100 godina.
Prakticno znanje ne, logicno, ali teoretsko da, u smislu razumijevanja kako nesto funcionise.

A za nano... Hajmo iskreno - kako znas dokle je to zaista stiglo? Ne znas, kao ni ja. Znamo samo ono sto se objavi. A iz mnogih stvari koje su vlade uspjesno krile decenijama, jasno je da globalna javnost ne zna za bar 50% stvari koje se rade po kojekakvim tajnim laboratorijama, bazama, itd., niti za stvarne rezultate svega toga.
GAU8

#2681 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GAU8 »

spinel_ wrote: 04/12/2020 15:01
Valter+ wrote: 04/12/2020 14:55
Koliko si puta dobio vakcinu koja te je otrovala?Da ne govorimo o tome koliko je nauka i tehnnologija napredovala i ti znas bolje nego svijetski naucnici i prosipas svoje nebuloze na ovom forumu misleci kako si najpametniji i kako najbolje znas.Pa nisi ti balavac iako su ti pisanja na nivou nekakvog bale,svi doktori i naucnici lazu a ti istinu govoris.Eno Klinton,Bush i Obama hoce da javno prime vakcinu.Kada zavrsis sa putem u Englesku nastavi u Ameriku da is upozoris na opasnost od vakcine.
Procitaj i pogledaj ove videe
https://www.logicno.com/politika/obama- ... anost.html

I dalje vjerujes Obami?
Da li vjerujes Trumpu?
drag_gost

#2682 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

Dozer wrote: 04/12/2020 15:36
drag_gost wrote: 04/12/2020 14:33 To sto procitas strucnu literaturu ti ne daje zvanje. Formalno obrazovanje podrazumjeva diplomu, koja cesto podrazumjeva i to da ce se dobiti praksa u toj oblasti. Ako ja sada 10 godina citam literature o operacijama na mozgu, to me ne cini neurohirurgom. Banalizujem, ali shvatices.

Sto se tice nanorobota, nista tu delikatno nema. Nemoguce je u dogledno vrijeme. Barem u sljedecih 100 godina.
Prakticno znanje ne, logicno, ali teoretsko da, u smislu razumijevanja kako nesto funcionise.

A za nano... Hajmo iskreno - kako znas dokle je to zaista stiglo? Ne znas, kao ni ja. Znamo samo ono sto se objavi. A iz mnogih stvari koje su vlade uspjesno krile decenijama, jasno je da globalna javnost ne zna za bar 50% stvari koje se rade po kojekakvim tajnim laboratorijama, bazama, itd., niti za stvarne rezultate svega toga.
Ne mogu, iskljucujem se iz ovih diskusija. Uzas.
vatreni__poljubac

#2683 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vatreni__poljubac »

zbog ovih samoistrazivaca, kursadžija, raznih akademija nam i jeste ovakva situacija. Pored privatnih fakulteta sad su popularne i ove IT i biznis akademije. Evo ovdje imamo izgleda i online medicinare.
Mogy87

#2684 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

vatreni__poljubac wrote: 04/12/2020 15:57 zbog ovih samoistrazivaca, kursadžija, raznih akademija nam i jeste ovakva situacija. Pored privatnih fakulteta sad su popularne i ove IT i biznis akademije. Evo ovdje imamo izgleda i online medicinare.
Ova tema, ukljucujuci i tvoj “doprinos” je dokaz toga sto si naveo.
Pogledate 2 videa na youtubeu i znate sve o svemu. Od nano cestica, cipova, interfejsa do vakcina.
vatreni__poljubac

#2685 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vatreni__poljubac »

Mogy87 wrote: 04/12/2020 16:04
vatreni__poljubac wrote: 04/12/2020 15:57 zbog ovih samoistrazivaca, kursadžija, raznih akademija nam i jeste ovakva situacija. Pored privatnih fakulteta sad su popularne i ove IT i biznis akademije. Evo ovdje imamo izgleda i online medicinare.
Ova tema, ukljucujuci i tvoj “doprinos” je dokaz toga sto si naveo.
Pogledate 2 videa na youtubeu i znate sve o svemu. Od nano cestica, cipova, interfejsa do vakcina.
:thumbup:
Dozer

#2686 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

drag_gost wrote: 04/12/2020 15:43
Dozer wrote: 04/12/2020 15:36

Ne mogu, iskljucujem se iz ovih diskusija. Uzas.
Sta je ba uzas... Evo 1 primjer - Rozvel. Da li se desio ili ne? Po tebi...
Dozer

#2687 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Valter+ wrote: 04/12/2020 16:06 Dozeru najbolji primjer koliko "znas" su tvoje nebuloze o vakcini.Odgovori na ovaj post.

Koliko si puta dobio vakcinu koja te je otrovala?Da ne govorimo o tome koliko je nauka i tehnnologija napredovala i ti znas bolje nego svijetski naucnici i prosipas svoje nebuloze na ovom forumu misleci kako si najpametniji i kako najbolje znas.Pa nisi ti balavac iako su ti pisanja na nivou nekakvog bale,svi doktori i naucnici lazu a ti istinu govoris.Eno Klinton,Bush i Obama hoce da javno prime vakcinu.Kada zavrsis sa putem u Englesku nastavi u Ameriku da is upozoris na opasnost od vakcine.
Ko te tjera da citas? Da ucestvujes? Da bilo sta komentarises? Niko, naravno.
Ne govore SVI naucnici i doktori medijsku mantru.
Ne pise se "svijetski", polupismeni covjece....
Lao Ce

#2688 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Point. wrote: 04/12/2020 11:25 Nisam znao da među nama ima ovoliko Alex Jonesa. Koliko samo malo fali ljudima da se upale i postanu preko noći eksperti za sve.

Malo je zabavna činjenica da su većina ovih teoretičara zavjera tipa nano čipovi, 5G, Gates Sotona, kvantni centralni kompjuter i antivakcinaši isto zagriženi Trumpovci. Jasno da skontaš odakle vjetar puše i da se to sa pameti nije srelo.

Npr na ovoj temi među glasnijim je jedan koji govori vakcinama hoće da nas kontrolišu, ubacuju blabla u njih i time ćemo postati de facto roboti. Drugi govori kako će 80% vakcinisanih umrijeti od nuspojava nakon par mjeseci. Neka se dogovore šta je cilj vakcina da nas porobe ili pobiju.

I volio bih da objasni kojom logikom bi neko profitirao da svjesno pobije 80% stanovnika planete.
Koliko sam ja primjetio koliko pišem najmanje se ovdje piše o tome što navodiš. Mogy i seoska družina stalno lukavo pokušava da potkopa temu navodeći da se ovdje radi o tome i da je tema takvog tipa. Ali ljudi koji čitaju, koji imalo u svom srcu prevednosti će znati o čemu se radi i to prepoznaju. Pa čak i oni sami znaju istinu i šta rade, ali su pregorili. Srca su im ohola.

Ovdje se bavimo naukom, a ne kvazi medijskom naukom i covid projektom. Vidiš i sam da postoji samo muk kod seoskih varalica i da nemaju ništa da kažu i da vrte konstanto istu mantru. Zar smo postali tako jadni i zar zaista mislimo da je forum drugačiji od stvarnog života i da mislimo da ovdje možemo biti šta god želimo, dopuštajući sebi ponašanje jadnih karaktera i bijednika, a tamo u stvarnom životu biti netko drugi?

Ovdje se bavimo informacijama koje čovjeku mogu dati smjernice da shvati o čemu se radi oko covida. Naravno, postoji umna ograničenost kod nekih, to mogu shvatiti, ali teže shvatam niskost i podlost. Valjda to ide jedno s drugim. Nemoj se bolan bojati tako mnogo. Nije covid babaroga i ne umiru ljudi po ulicama, daleko od toga i najviše umiru zbog nebrige zdravstvenih radnika.

Preživjet ćeš ako Bog da. Ono što je navažnije da shvatiš da virus nije prirodan i da je napravljen u laboratoriji i pušten u promet. Vidjećemo čemu sve i gdje to vodi taj suludi plan protiv sviju nas. Umjesto što se boriš protiv mene i ljudi koji vam otvaraju oči, okreni se na drugu stranu i tamo traži krivca. Nisam ja krivac za virus, nitko bilo tko drugi. Ali postoje krivci.
GAU8

#2689 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GAU8 »

Opet promaha u glavi :-)

Zavidim ti... Bez ijedne brige u životu..
Industrialyzer

#2690 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

Lao Ce wrote: 04/12/2020 17:08
Point. wrote: 04/12/2020 11:25 Nisam znao da među nama ima ovoliko Alex Jonesa. Koliko samo malo fali ljudima da se upale i postanu preko noći eksperti za sve.

Malo je zabavna činjenica da su većina ovih teoretičara zavjera tipa nano čipovi, 5G, Gates Sotona, kvantni centralni kompjuter i antivakcinaši isto zagriženi Trumpovci. Jasno da skontaš odakle vjetar puše i da se to sa pameti nije srelo.

Npr na ovoj temi među glasnijim je jedan koji govori vakcinama hoće da nas kontrolišu, ubacuju blabla u njih i time ćemo postati de facto roboti. Drugi govori kako će 80% vakcinisanih umrijeti od nuspojava nakon par mjeseci. Neka se dogovore šta je cilj vakcina da nas porobe ili pobiju.

I volio bih da objasni kojom logikom bi neko profitirao da svjesno pobije 80% stanovnika planete.
Koliko sam ja primjetio koliko pišem najmanje se ovdje piše o tome što navodiš. Mogy i seoska družina stalno lukavo pokušava da potkopa temu navodeći da se ovdje radi o tome i da je tema takvog tipa. Ali ljudi koji čitaju, koji imalo u svom srcu prevednosti će znati o čemu se radi i to prepoznaju. Pa čak i oni sami znaju istinu i šta rade, ali su pregorili. Srca su im ohola.

Ovdje se bavimo naukom, a ne kvazi medijskom naukom i covid projektom. Vidiš i sam da postoji samo muk kod seoskih varalica i da nemaju ništa da kažu i da vrte konstanto istu mantru. Zar smo postali tako jadni i zar zaista mislimo da je forum drugačiji od stvarnog života i da mislimo da ovdje možemo biti šta god želimo, dopuštajući sebi ponašanje jadnih karaktera i bijednika, a tamo u stvarnom životu biti netko drugi?

Ovdje se bavimo informacijama koje čovjeku mogu dati smjernice da shvati o čemu se radi oko covida. Naravno, postoji umna ograničenost kod nekih, to mogu shvatiti, ali teže shvatam niskost i podlost. Valjda to ide jedno s drugim. Nemoj se bolan bojati tako mnogo. Nije covid babaroga i ne umiru ljudi po ulicama, daleko od toga i najviše umiru zbog nebrige zdravstvenih radnika.

Preživjet ćeš ako Bog da. Ono što je navažnije da shvatiš da virus nije prirodan i da je napravljen u laboratoriji i pušten u promet. Vidjećemo čemu sve i gdje to vodi taj suludi plan protiv sviju nas. Umjesto što se boriš protiv mene i ljudi koji vam otvaraju oči, okreni se na drugu stranu i tamo traži krivca. Nisam ja krivac za virus, nitko bilo tko drugi. Ali postoje krivci.
:lol:

Pa gdje ja potrosih godine studiranja i prakse, da mi neki polupismeni covjek otvara oci, a ni na jednu naucnu cinjenicu nema komentara. Hajde pametnice, mozes li mi u 5 recenica napisati kako PCR funkcionise, bez googlanja i c/p fazona, nego da mi prepricas u par recenica kako tece proces.
Lao Ce

#2691 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Industrialyzer wrote: 04/12/2020 17:45

Pa gdje ja potrosih godine studiranja i prakse, da mi neki polupismeni covjek otvara oci, a ni na jednu naucnu cinjenicu nema komentara. Hajde pametnice, mozes li mi u 5 recenica napisati kako PCR funkcionise, bez googlanja i c/p fazona, nego da mi prepricas u par recenica kako tece proces.
Osnovna razlika izumeđu mene i tebe što ja znam šta je istina, a ti ne znaš. Ili još gora varijanta, a da znaš, ali i pored toga negiraš. Ja nisam ljekar, niti sam obrazovan u tom smjeru, kao ni što nije 99% ljudi ovdje, ali im to opet daje pravo da pričaju o svemu ovome. Ali si ti pametnice izabrao da se baviš mojim postom iz razloga da bi mene diskreditirao, kao nekoga koji nema pojma o PCR testovima i da bi ispalo da je sve što sam postavio nebitno...baš ono kako dolikuje tvojoj struci...prodatim dušama, koji su izdali ljude. izvini jarane, ali zato znam da računam, vidim, razmišljam ,posmatram, čitam, analiziram i tako dalje i koji nudi studije i analize u vezi toga od ljudi koji nešto znaju o tome, a znaju sigurno više od vas seoskih ljekara.

Nitko od vas se nije osvrnuo ni na jedan post, ali se zato nadmeno i oholo zalijećete da meni nešto kao kažete. Ti si bolan ohol. Prazna glava i pored fakulteta.

Seoske varalice demantuju akademike, naučnike i nobelovce. Idi bolan propisuj recepte za farmaceute. Od toga barem imaš koristi, jer ništa drugo i ne znate. Sateliti farmaceutske industrije. Ili baci pogled barem na neku od studija, možda ti se šta otvori.
GAU8

#2692 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GAU8 »

Postoje činjenice i alternativne činjenice, što bi rekao jedan žutoglavi psihopata...
spinel_

#2693 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Pored raznih etiketa trumpovac, ravnozemljas, i sl. dolazimo i to toga da bi se pisalo na forumu tacnije na ovoj temi i da se ne bi diskreditovalo mora se imati znanje iz medicine :-) :lol:
'Zvanicne' cinjenice su majka znam. Ali eto vi ste odlucili da budete dio toga i ok mi je, nemam nista protiv. Za razliku od vas ima i pojedinica koji malo i razmisljaju a ne samo da klimaju glavom kad se jave ovi ublehasi iz WHO i veliki strucnjak za vakcine Gates.
Volio bih i ja da grijesim i da zaista i za ovog nema nista skriveno. Ali u ovom trenutku ne zelim biti dio stada koji ce na sve zvanicne i mainstream medije samo klimati glavom i biti ovca. Uvijek postoji i druga strana price, a ovi s cenzurom me sve vise uvjeravaju da nije sve kako se to zvanicno prikazuje.
Dozer

#2694 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Valter+ wrote: 04/12/2020 16:38 Ti izgleda bolje znas o od strucnjaka i nacnika.Ne znas sta ces od bijesa sto nisi u pravu pa sada glumis nekakvog lektora i ispravljas gramatiku.Ja mislim da nekada navece kada ustanes da pisas provjeris sta ima na forumu da nebi sta promasio.Ne propustas priliku da drzis predavanja.Ma rodila majka novog Nkolu Teslu.
:facepalm:

& foe :D
Hakiz

#2695 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Hakiz »

Dozer wrote: 04/12/2020 16:19
Valter+ wrote: 04/12/2020 16:06 Dozeru najbolji primjer koliko "znas" su tvoje nebuloze o vakcini.Odgovori na ovaj post.

Ko te tjera da citas? Da ucestvujes? Da bilo sta komentarises? Niko, naravno.
Ne govore SVI naucnici i doktori medijsku mantru.
Ne pise se "svijetski", polupismeni covjece....
Milioni, milijarde budala primiše vakcine protiv polija, tuberkoloze, boginja itd. A sve te bolesti su bile laž, zavjera farmaceutske industrije...

Kafa su ljudi pored očiju slijepi, sve im možeš prodati.

Pa ih ni činjenica da je razvojem farmacije i drugom "hemijom (lijekovi, higijenska sredstva, medicinski postupci...) ne samo produžen ljudski vijek, nego je produžen aktivni ljudski vijek i poboljšan kvalitet života itd ih neće razuvjeriti od teorija zavjere.

Milijarde ljudi kroz decenije primaju vakcine. Dese se nuspojave. Tih nuspojava je tako malo da iako su ti ljudi unesrećeni, u cjelini su te vakcine dobrobit za čovječanstvo.

I to je sve.
spinel_

#2696 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Hakiz wrote: 04/12/2020 18:54

Milioni, milijarde budala primiše vakcine protiv polija, tuberkoloze, boginja itd. A sve te bolesti su bile laž, zavjera farmaceutske industrije...

Pa ih ni činjenica da je razvojem farmacije i drugom "hemijom (lijekovi, higijenska sredstva, medicinski postupci...) ne samo produžen ljudski vijek, nego je produžen aktivni ljudski vijek i poboljšan kvalitet života itd ih neće razuvjeriti od teorija zavjere.

Milijarde ljudi kroz decenije primaju vakcine. Dese se nuspojave. Tih nuspojava je tako malo da iako su ti ljudi unesrećeni, u cjelini su te vakcine dobrobit za čovječanstvo.

I to je sve.
Svaka cast za te vakcine protiv polija itd. To niko ne spori. Mi pricamo o vakcinama za covid.
Jel to covid opasniji od boginja i sl zaraznih bolesti?
Mogy87

#2697 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

@Hakiz to sto si opisao se zove paradoks prevencije.
Dovoljno je pogledati stare dokumente da vidis tragedije u kojim su nestajale citave porodice. Zato ce se i u ovoj pandemiji stariji ljudi prije odluciti za vakcinaciju. Jer se sjecaju vremena kad su harale zarazne bolesti.
Industrialyzer

#2698 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

Lao Ce wrote: 04/12/2020 18:19
Industrialyzer wrote: 04/12/2020 17:45

Osnovna razlika izumeđu mene i tebe što ja znam šta je istina, a ti ne znaš. Ili još gora varijanta, a da znaš, ali i pored toga negiraš. Ja nisam ljekar, niti sam obrazovan u tom smjeru, kao ni što nije 99% ljudi ovdje, ali im to opet daje pravo da pričaju o svemu ovome. Ali si ti pametnice izabrao da se baviš mojim postom iz razloga da bi mene diskreditirao, kao nekoga koji nema pojma o PCR testovima i da bi ispalo da je sve što sam postavio nebitno...baš ono kako dolikuje tvojoj struci...prodatim dušama, koji su izdali ljude. izvini jarane, ali zato znam da računam, vidim, razmišljam ,posmatram, čitam, analiziram i tako dalje i koji nudi studije i analize u vezi toga od ljudi koji nešto znaju o tome, a znaju sigurno više od vas seoskih ljekara.

Nitko od vas se nije osvrnuo ni na jedan post, ali se zato nadmeno i oholo zalijećete da meni nešto kao kažete. Ti si bolan ohol. Prazna glava i pored fakulteta.

Seoske varalice demantuju akademike, naučnike i nobelovce. Idi bolan propisuj recepte za farmaceute. Od toga barem imaš koristi, jer ništa drugo i ne znate. Sateliti farmaceutske industrije. Ili baci pogled barem na neku od studija, možda ti se šta otvori.
Hajde analiticar, kad ti procitas da je pcr testiranje nepouzdano, na osnovu koje analize ti povjerujes u to? Ti meni govoris da mi je prazna glava, a ti osim reprodukcije informacija sa anonimnih portala i izvrnutih cinjenica nemas niti jednu korisnu recenicu koja je produkt ovoga gore boldiranog. A moja veza sa farmacijom je poneki kafetin protiv glavobolje i to je to, opet pogresno tumacis. Napisao si bar deset recenica pod pretpostavkom da dolazim iz te branse, a analiticar i mislilac tvog kalibra bi ipak trebao malo imati vuse informacija prije zakljucka. Btw. PCR se najmanje koristi u farmaciji, pogotovo RT.

Ponavljam pitanje, kako analiziras informaciju da pcr daje netacne rezultate u velikoj vecini slucajeva kada je covid19 u pitanju? Ja sam stotine genetickih uzoraka provukao kroz pcr, i znam kako funkcionise. A ti ne znas, i ti neces meni povjerovati jer mislis da sam placenik ili sta vec ne, ali ces povjerovati nekim portalima koji ce reci ono sto zelis cuti.
Hakiz

#2699 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Hakiz »

spinel_ wrote: 04/12/2020 18:56
Hakiz wrote: 04/12/2020 18:54

I to je sve.
Svaka cast za te vakcine protiv polija itd. To niko ne spori. Mi pricamo o vakcinama za covid.
Jel to covid opasniji od boginja i sl zaraznih bolesti?
Opasan jeste. Ne reaguje svijet ovako slučajno. Neće neka multinacionalna korporacija sebi dozvoliti gubitak da bi neka farmaceutska korporacija na njenoj muci zarađivala ili neko drugi. A te korporacije imaju sredstva i moć da dokažu zavjeru. Pa kafa takve korporacihe pristsnu ba lockdownove i druge mjere itd, znači da stvar nije za šaliti se.
Hakiz

#2700 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Hakiz »

Mogy87 wrote: 04/12/2020 19:00 @Hakiz to sto si opisao se zove paradoks prevencije.
Dovoljno je pogledati stare dokumente da vidis tragedije u kojim su nestajale citave porodice. Zato ce se i u ovoj pandemiji stariji ljudi prije odluciti za vakcinaciju. Jer se sjecaju vremena kad su harale zarazne bolesti.
Da. Neko ko zna kako je bilo prije neke vakcine a kako poslije nema dileme.

Razumijem ja strah. I mene malo brine da nešto šta se odobrava 3, 5 ili 10 godina sada ide za nekoliko mjeseci, ali nužno je. I vakcina protiv polija je bila kontroverzna pa je tu bolest iskorijenila.

Rizik se nekada mora preuzeti.
Post Reply